Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Casnicie pe cale de destramare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8026)

eduard40 12.01.2010 10:36:02

Citat:

În prealabil postat de cozymin (Post 199514)
Nu pot sa-ti zic decat sa ai rabdare. Probabil un duhovnic te poate ajuta foarte mult cu sfaturi si rugaciune. Ai grija la tot ceea ce faci si lupta pentru familia ta.
Ca sugestie pot sa-ti dau cateva sfaturi pe care ti le-as da dar totul depinde de tine.
Sa taci atunci cand vrei sa te certi. E greu, dar un repros face sa puna paie pe foc, si ceea ce e important nu-i reprosa nimic, nu o face sa se simta inferioara, acordai importanta cuvenita, incearca sa fi romantic. Chiar daca ea are chef de cearta, tu fi bland, vorbeste-i normal, si chiar zambeste, glumeste. Fa-o sa descopere ceea ce ia placut la tine. O alta sugestie ar fi sa va petreceti mult timp impreuna doar voi singuri, plimbari etc. Putei sa va luati o mica vacanta de relaxare. Si inca ceva. Ar fi bine ca rugaciunea sa o faceti in comun,sa mergeti impreuna la aceeasi biserica, sa va spovediti la acelasi preot, postul sa-l tineti impreuna.
Sper ca te-am ajutat si astept un raspuns sa vad cum iti mai merge.

Multumesc tuturor celor care miau raspuns si ma sustin .Azi sa intamplat un lucru trist dar poate fi un semn ( sotia a lovit o masina ea fiind devina, asigurarea ei expirase de 1 zi si reparatia costa in jur de 1000 euro pe care noi trebuie sa-i platim).Nu am certato am ajutato si am sustinuto moral .De biserica nici nu poate fi vorba fuge rau imi spune sa ma duc eu .Eu am sa incerc sa fiu tandru si sa nu ne mai certam .......poate se va trezi .
Doamne ajuta.

AlinB 12.01.2010 11:01:31

Citat:

În prealabil postat de eduard40 (Post 199279)
Mi sa jurat pe Biblie ca nu are pe nimeni.Am fost vineri la manastirea Dumbrava la sfintul Maslu si m-am rugat acolo impreuna cu sora ei si sotul ei .Motivele ei mi lea enumerat : nu am ajutato cu copilul cant era mic si prin casa cu treburile( eu veneam rupt de la servici si nu eram in stare todeauna de acestea ,dar de o perioada buna de timp o ajut si eu miam dat seama ca trebuie ajutata ca ai este grei si ei,dar primesc raspunsul ca e prea tirziu ).Mi sa pus iarasi in vedere divortul si ca este forte hotarita( in genunchi m-am rugat de ea sa ma ierte si sa mai incercam, dar nu vrea).Ma rog la bunul Dumnezeu sa ma ajute .

Chestia cu juratul pe Biblie functioneaza doar la crestini.

Ai o fetita de 9 ani, care va sa zica de 9 ani te uraste pentru ca nu ai ajutat-o, si abia acum a reusit sa ti-o spuna?

Pana acum nu ti-a facut reprosuri majore din cauza asta, iar acum cand fata e destul de mare si nu mai e chiar asa rau (cred), vrea chiar despartirea pe motivul asta?

Un crestin stie si poate sa-si poarte crucea, deci chiar daca ar fi fost atat de traumatizata din motivul asta ar sti sa ierte cu atat mai mult cu cat in prezent lucrurile nu mai stau atat de rau.

Nu vreau sa-ti pun cuvantul la indoiala, dar poate sunt si alte motive despre care nu ne vorbesti? Poate ai facut ceva rau de care ea a aflat si nu vrea sa-ti zica?

Altfel, asa cum am mai spus, singurul motiv posibil si asta cu o certitudine de 99% este ca are o aventura.

Asculta-ma bine, este natura umana, nimeni nu da siguranta unui camin si sacrifica fericirea copiluli pentru NIMIC. Mai ales o femeie care prin natura ei tinde spre o dependenta afectiva. Daca n-ar fi gasit ceva de care sa se lipeasca, n-ar indrazni spre nebunia unui divort.

Hai sa te mai intreb o chestie..daca va despartiti cu cine ramane copilul? Adica v-ati pus problema asa?
Tu cum te intelegi cu fata? Ai vrea sa ramai cu ea daca va despartiti?

Se prea poate ca ea sa vrea copilul dar are de pierdut la capitolul asta daca se ajunge la divort pe motiv de infidelitate conjugala din partea ei.

Si inca ceva..cum si-a petrecut timpul cu cateva luni inainte de povestea asta? A stat mai mult pe acasa sau era plecata, intarzia, etc.?
Sta mult timp pe Internet? Acceseaza des site -uri gen hi5, foloseste messenger, irc?
Suficiente casnicii s-au destramat fara ca doua persoane sa se vada fata in fatza mai mult de 2-3 ori prin relatii la distanta care aprind imaginatia.

Gandeste-te bine, daca asta este probleme si afli despre lucrul asta, i-l pui in fata, ai un atu de partea ta si cine stie, s-ar putea sa o faci sa se razgandeasca la un moment dat, stiind ca nu ii vor merge toate asa cum si le-a calculat.
Spune-i ca n-ar trebui sa aiba incredere in promisiunile unor straini, pentru ca Dumnezeu este drept iar cel care minte si inseala are parte de minciuna si inselare, si tot raul care il face celui care i-a jurat candva fidelitate indiferent ce, se va intoarce impotriva ei.

Nu vezi omule, este absurd!! Ce promisiuni mari se fac la casatorie, cum altii trec prin momente mult mai grele si raman impreuna si ea vrea sa renunte nu cu motiv, practic cu un pretext.

Citat:

În prealabil postat de eduard40 (Post 199698)
Multumesc tuturor celor care miau raspuns si ma sustin .Azi sa intamplat un lucru trist dar poate fi un semn ( sotia a lovit o masina ea fiind devina, asigurarea ei expirase de 1 zi si reparatia costa in jur de 1000 euro pe care noi trebuie sa-i platim).Nu am certato am ajutato si am sustinuto moral .De biserica nici nu poate fi vorba fuge rau imi spune sa ma duc eu .Eu am sa incerc sa fiu tandru si sa nu ne mai certam .......poate se va trezi .
Doamne ajuta.

Mda..destul de clar, daca nici pe la biserica nu mai da, se prea poate sa aiba probleme de constiinta, in cazul asta nu stiu ce sens mai are sa pui baza pe afirmatiile ei, fie si cu mana pe Biblie..

E bine sa fii si tandru dar daca are alta relatie, una mai ..pasionala, putin probabil ca va asculta de tandrete sau chiar ratiune, bun simt, morala, etc.

eduard40 12.01.2010 11:36:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 199704)
Chestia cu juratul pe Biblie functioneaza doar la crestini.

Ai o fetita de 9 ani, care va sa zica de 9 ani te uraste pentru ca nu ai ajutat-o, si abia acum a reusit sa ti-o spuna?

Pana acum nu ti-a facut reprosuri majore din cauza asta, iar acum cand fata e destul de mare si nu mai e chiar asa rau (cred), vrea chiar despartirea pe motivul asta?

Un crestin stie si poate sa-si poarte crucea, deci chiar daca ar fi fost atat de traumatizata din motivul asta ar sti sa ierte cu atat mai mult cu cat in prezent lucrurile nu mai stau atat de rau.

Nu vreau sa-ti pun cuvantul la indoiala, dar poate sunt si alte motive despre care nu ne vorbesti? Poate ai facut ceva rau de care ea a aflat si nu vrea sa-ti zica?

Altfel, asa cum am mai spus, singurul motiv posibil si asta cu o certitudine de 99% este ca are o aventura.

Asculta-ma bine, este natura umana, nimeni nu da siguranta unui camin si sacrifica fericirea copiluli pentru NIMIC. Mai ales o femeie care prin natura ei tinde spre o dependenta afectiva. Daca n-ar fi gasit ceva de care sa se lipeasca, n-ar indrazni spre nebunia unui divort.

Hai sa te mai intreb o chestie..daca va despartiti cu cine ramane copilul? Adica v-ati pus problema asa?
Tu cum te intelegi cu fata? Ai vrea sa ramai cu ea daca va despartiti?

Se prea poate ca ea sa vrea copilul dar are de pierdut la capitolul asta daca se ajunge la divort pe motiv de infidelitate conjugala din partea ei.

Si inca ceva..cum si-a petrecut timpul cu cateva luni inainte de povestea asta? A stat mai mult pe acasa sau era plecata, intarzia, etc.?
Sta mult timp pe Internet? Acceseaza des site -uri gen hi5, foloseste messenger, irc?
Suficiente casnicii s-au destramat fara ca doua persoane sa se vada fata in fatza mai mult de 2-3 ori prin relatii la distanta care aprind imaginatia.

Gandeste-te bine, daca asta este probleme si afli despre lucrul asta, i-l pui in fata, ai un atu de partea ta si cine stie, s-ar putea sa o faci sa se razgandeasca la un moment dat, stiind ca nu ii vor merge toate asa cum si le-a calculat.
Spune-i ca n-ar trebui sa aiba incredere in promisiunile unor straini, pentru ca Dumnezeu este drept iar cel care minte si inseala are parte de minciuna si inselare, si tot raul care il face celui care i-a jurat candva fidelitate indiferent ce, se va intoarce impotriva ei.

Nu vezi omule, este absurd!! Ce promisiuni mari se fac la casatorie, cum altii trec prin momente mult mai grele si raman impreuna si ea vrea sa renunte nu cu motiv, practic cu un pretext.

Mda..destul de clar, daca nici pe la biserica nu mai da, se prea poate sa aiba probleme de constiinta, in cazul asta nu stiu ce sens mai are sa pui baza pe afirmatiile ei, fie si cu mana pe Biblie..

E bine sa fii si tandru dar daca are alta relatie, una mai ..pasionala, putin probabil ca va asculta de tandrete sau chiar ratiune, bun simt, morala, etc.

Gresit am o fetita de 9 ani care ma iubeste si de care ma ocup zilnic ne jucam impreuna facem teme etc.Si eu tind sa cred ca are pe cineva din toamana 2009 ca de atunci a inceput racirea relatiei si certurile.Fetita se da la mama din cite stiu in caz de divort,ca se dovedeste infidelitatea ei chiar nu stiu ce se intampla cu fetita noastra....Eu imi doresc din tot sufletul sa stea fata langa mine o iubesc este sange din sangele meu.A inceput cu internetul dar am urmarit in History pe ce pagini de internet se dadea ( youtube, muzica,horoscope zilnic)Am reusit si sai deschid adresa de mes , dar nimic interesant ,mesaje pe tel citite nimic interesant.Sa va zic si motivul primei certuri iam gasit in geanta un nr. de tel fara nume scris pe 2 biletele am sunat era un tip, am gasit adresa de mesenger noua :)si dela acele nr a inceput totul am devenit gelos , merge si la facultate dar foarte rar nu are timp si cica acolo a acostato acel tip (doar a promis ca o ajuta cu cursuri atit).Mai tarziu radea ca nu e nimic si ca a fost o prostie spontana.
Problema ca nu prea are timp de o inca o relatie ca e la servici si acasa mai mult de 1 ora nu a intarziat.

AlinB 12.01.2010 12:08:59

Citat:

În prealabil postat de eduard40 (Post 199716)
Gresit am o fetita de 9 ani care ma iubeste si de care ma ocup zilnic ne jucam impreuna facem teme etc.Si eu tind sa cred ca are pe cineva din toamana 2009 ca de atunci a inceput racirea relatiei si certurile.Fetita se da la mama din cite stiu in caz de divort,ca se dovedeste infidelitatea ei chiar nu stiu ce se intampla cu fetita noastra....Eu imi doresc din tot sufletul sa stea fata langa mine o iubesc este sange din sangele meu.A inceput cu internetul dar am urmarit in History pe ce pagini de internet se dadea ( youtube, muzica,horoscope zilnic)Am reusit si sai deschid adresa de mes , dar nimic interesant ,mesaje pe tel citite nimic interesant.Sa va zic si motivul primei certuri iam gasit in geanta un nr. de tel fara nume scris pe 2 biletele am sunat era un tip, am gasit adresa de mesenger noua :)si dela acele nr a inceput totul am devenit gelos , merge si la facultate dar foarte rar nu are timp si cica acolo a acostato acel tip (doar a promis ca o ajuta cu cursuri atit).Mai tarziu radea ca nu e nimic si ca a fost o prostie spontana.
Problema ca nu prea are timp de o inca o relatie ca e la servici si acasa mai mult de 1 ora nu a intarziat.

Da, legea la noi e destul de proasta in sensul ca mama are un soi de prioritate, dar poate ai auzit de Bogdan Draghici, si alianta T.A.T.A http://www.t-a-t-a.ro/.
El este f. implicat in acest sens, lupta pentru dreptul taticilor si impotriva acestui soi de discriminari.
Vorbeste cu el (iti pot da adresa de messenger) atat preventiv sa afli cum stau lucrurile cat si daca Doamne fereste se ajune la divort.

Este posibil sa fie o relatie cu un coleg de servici/facultate si fiind inca la inceput sa fie fara intalniri prea dese desi si o intarziere de o ora + 1 ora sau doua plecat mai devreme de la servici e suficient pentru ca lucrurile sa o ia razna.

Daca te intelegi bine cu fata ta inseamna ca reprosurile ei sunt pure inventii, un tata cu adevarat absent din viata copilului nu se intelege bine cu copiii.

In loc sa-i ceri scuze pentru o vina inventata de ea, spune-i ca stii de relatia ei (chiar daca nu stii exact despre ce e vorba, nici nu e nevoie sa-i dai detalii) ca ai sa aduci dovezi la divort si ai sa faci tot ce este posibil sa pastrezi copilul.

Iar daca ea stie ca fiind mama o sa-i revina automat copilul, se inseala, pentru ca lucrurile se schimba in directia (spune-i despre T.A.T.A) si mai ales ca ea este cea care a gresit in relatia asta si nu tu.

Daca la 33 ani crede ca o poate lua de la zero cu familia la varsta ei (subliniaza ideea, foarte importanta mai ales pentru o femeie, s-ar putea sa nu fie constienta de asta momentan pentru ca nu gandeste cu capul ci..) atunci nu are decat, spune-i ca o iubesti si ii respecti decizia doar sa nu te mai minta si sa caute tot felul de pretexte aiurea, macar farama asta de decenta sa o pastreze pentru ca indiferent ce zice, nu e vina ta ci a ei.

Iar intre timp, incearca sa afli ce si cum, vorbeste cu niste colegi/colege ale ei de servici (femeile au limba mai dezlegata), eventual de facultate.

Pe Internet s-ar putea sa intre cu un ID pe care nu-l stii si doar de la lucru, deci mai greu sa afli ce si cum, dar poti sa monitorizezi si calculatorul de acasa, s-ar putea sa aiba o scapare la un moment dat.

Inca ceva, daca are telefon, afla lista cu toate apelurile trimise, eventual primite, daca se poate fara sa stie ea.
Uita-te si in agenda, cauta nr. necunoscute, apeluri frecvente, vezi costul sms -urilor (nu stiu daca se poate obtine lista celor trimise/primite).

E putin probabil sa umble cu doua telefoane/cartele dar este posibil si sa nu fie nevoie de telefon daca e un coleg de servici desi un apel poate sa scape.

Asa, si vorbeste-i calm ca asta o sa o convinga mai mult decat daca ai sa fii agresiv prin ton sau gesturi. Inceteaza cu scuzele si da-i de inteles ca stii mai multe deca spui, iar daca vrea sa stie detalii spui ca ai sa vii cu ele la divort, dar inca mai are o sansa sa indrepte lucrurile si sa nu dea cu piciorul la 14 ani de casatorie pentru o iluzie de moment, pentru ca lucrurile nu vor merge cum crede ea si tu stii mai bine decat ea lucrul asta, ca stii chestii pe care ea nu le stie, sau daca le stie nu e suficient de lucida sa le inteleaga..etc.
Asta o sa o faca poate sa se gandeasca inca o data chiar daca i se pare ca a luat deja decizia corecta.

MarinaAlca 12.01.2010 12:50:13

Nimic nu ti se intampla degeaba sau din pura intamplare.Le meriti.SI la fel ca tine merita toti barbatii care se poarta asa.
Am 'n" exemple (similare cu al tau), in familia mea, intre prieteni.
Dupa ce martirizati biata fiinta, vlaguind-o fizic si psihic, dupa ani de egoism feroce, in care barbatul sta ca un pasa si asteapta sa fie servit... cand intr-un final amarata de ea nu mai poate suporta si isi gaseste curajul si taria de a isi inghiti lacrimile si amarul umilintei ... acum va apuca si pe voi regretele... prea tarziu Eduard, prea tarziu... unde iti era credinta si iubirea in cei 9 ani??? Atunci nu mai gandeai la fel , ca ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta???? sau ai crezut ca i-ai pus saiba pe deget si ai capatat drept divin asupra ei... sluga la darloaga???? Trebuia sa te gandesti ca va veni o zi cand satula de atatea mizerii isi va lua zborul. O felicit din toata inima!!! E o luptatoare.Doamne ajuta, cat mai multe femei sa isi ia inima in dinti ptr o viata mai buna,in demnitate si respect, chiar daca aceasta presupune riscul de a ramane fara barbat pana la sfarsitul zilelor ei.

aureliapopescu 12.01.2010 13:09:42

de la o femeie divortata

Draga Alin si Eduard,
Cand o femeie de 33 de ani cu un copil ii spune sotului ei ca s-a saturat inseamna ca asa este S-A SATURAT!!! NU ARE NEVOIE SA-SI GASEASCA PE ALTCINEVA!
S-a saturat sa fie pretuita doar cand MARIA SA SOTUL ARE CHEF. Dee, el este obosit munceste n-are timp...
S-a saturat sa vada ca acum mai nou e cu religia ( desi erau vremuri in care nu trecea cu lunile pe la biserica ).
S-a saturat sa fie cautata in geanta si prin agende de telefon si verificari de mail...( Doamne cum puteti sa scrieti si sa aveti pretentia sa fiti respectati cand voi nu respectati! )
Cum poti avea tu Eduard pretentia ca aceasta femeie sa te inteleaga atat timp cat tu 9 ani de zile ( ma refer aici la varsta fetitei tale) nu ai putut sa fii alaturi de ea? Gandeste-te ca timp de 9 ani de zile si ea ca si tine a avut serviciu, casa. copil, parinti, socri si un sot care din cand in cand isi aducea aminte ca are nevasta frumoasa, harnica si iubitoare. In 9 ani de zile cand i-ai oferit o floare asa pur si simplu cand ai mers cu ea la o plimbare, cand i-ai cumparat ceva ce stii ca ei ii placea foarte mult? Cand? Sunt intrebari la care ar trebui sa raspunzi singur. S-a SATURAT sa fie vazuta doar ca o sotie buna la casa omului laudata doar cand EL MARIA SA BARBATUL isi aduce aminte. Sunt sigura ca ti-a fost rau si a fost langa tine si mai sunt sigura ca si ei i-a fost rau si ca Tu nu ai stiut. Ca pana acum ai fost "ocupat" cu foarte multe lucruri si ai uitat de ea e dureros.
O femeie cu un copil nu vrea sa puna capat unei casnicii de bine nuuuu NICIODATA, o femeie vrea sa puna capat unei casnicii ca nu mai poate. E tanara are 33 de ani s-a maritat la 23 /24 de ani cand colegele ei faceau facultate. S-a maritat ca te-a iubit si a zis ca va fi bine...ca nu mai e asa..e vina voastra si mai ales a ta.
Daca ati fi avut o viata crestina impreuna nu ati fi ajuns aici...daca ati fi tinut posturile impreuna si ati fi mers duminica de duminica la biserica viata voastra era fireasca nu exista lipsa de incredere, suspiciune, tradare, lipsa de comunicare si toate celelalte.
Ca vrei TU sa salvezi acum ce a mai ramas din casnicie intorcandu-te la religie si culmea tinand posturi si rugandu-te si tot CULMEA DUMNEZEU neimplinindu-ti-le dovedeste cat de mult vrei tu sa faci asta.
Ai lasat preocuparile de odinioara si ai luat ale preocupari in brate..pai ce sa mai inteleaga biata femeie?
Incearca sa fii alaturi de ea, sa o ajuti sa faci lucruri bune si utile, frumoase si folositoare pentru tine si ea...nu sta acum cu biblia in mana si-i tine prelegeri ca nu de asta are nevoie...are nevoie de un sot, un barbat care pe langa drepturi are si indatoriri si daca vrei si iti este draga religia DUMNEZEU, IISUS, .MAICA DOMNULUI SI TOTI SFINTII apropiete de ei cand ti-ai terminat treburile gospodaresti cand EA SOTIA TA s-a linistit si culcat si in multa liniste noaptea te apropii de DUMNEZEU .Nu fi ca fariseul care spune Doamne eu asta fac, si asta si asta deci sunt tare bun....NUUUUUUUUU fii smerit in fapte mai ales...si incetul cu incetul descoperiti-va familia, descoperiti-l pe Dumnezeu impreuna....SF. Parinti se rugau unul in pustie si unul in casa si se rugau zecideani de zile la rand si nu spuneau Doamne eu m-am rugat si am tinut post iar tu nu mi-ai dat.NUUUU ei s-au rugat in continuare implinind cele ce se cuvenau a face impreuna.
Mergeti la biserica impreuna, mergeti si in parc, mergeti sa va plimbati , sa va ascultati tacerile la un moment dat iar ceea ce nu ai facut TU in 9 ani de ce vrei ca DUMNEZEU sa-ti realizeze in cateva luni? si fara prea mare efort daca se poate..
Gandeste-te ca poate e doar o palme pe care ai primit-o de la Dumnezeu ca sa te trezesti si sa realizezi ca ai o sotie buna, frumoasa, gospodina si nu in ultimul rand ca are si ea SUFLET pe care trebuie sa i-l ocrotesti si sa-l aperi cu dragoste, ingaduinta si mai ales respect pentru TOT ceea ce face.
Doamne ajuta!

AlinB 12.01.2010 15:13:45

Aurelia draga, in mod clar ai suparari mari si probleme nerezolvate care iti intuneca ratiunea.

Dincolo de subiectul topicului, vrei sa spui ca femeia credincioasa care ani de zile s-a rugat ca sotul ei sa dea pe la biserica, se plictiseste si se infurie tocmai cand rugaciunile ei incep a fi ascultate?

Nici macar nu te-ai obosit sa citesti ce ti-a scris omul, tu nu vezi ca problemele n-au aparut acum 9 ani ci de abia cateva luni?

Cum adica timp de 9 ani omul nu are nimic de reprosat si pe urma brusc, gata..s-a saturat de tot si de toate si da cu piciorul la 14 ani de casnicie si fericirea unui copil?

Da, poate e greseala lui ca atunci cand s-a casatorit n-a vrut si n-au vrut sa stie amandoi de Dumnezeu si poate e bine ca s-a ajuns aici ca sa isi aminteasca cat de nestatornic este omul, dar acum ce vrei sa faca?

Sa se roage? E bine..dar nu e suficient, mai ales atunci cand cursul lucrurilor este destul de clar, ca sa nu mai vorbim de cauze care momentan nu cu nimic de a face cu religia.

Ca de ispite, inselari si despartiri nu sunt feriti cu totul nici pe cei care merg la biserica dupa cum s-a mai vazut pe aici iar femeile inseala la fel ca si barbatii.

Femeia are nevoie sa constientizeze rodul actiunilor ei si daca razbunarea ii este mai dulce decat iertarea si impacarea, atunci merita sa stea singura, desi ma indoiesc ca asta are in cap.

Insa pana la urma acolo o sa ajunga, pentru ca nu se pot cladi relatii pe minciuni fata de cel care i-ai jurat fidelitate si suport pentru tot restul vietii.

AlinB 12.01.2010 15:18:00

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 199735)
Nimic nu ti se intampla degeaba sau din pura intamplare.Le meriti.SI la fel ca tine merita toti barbatii care se poarta asa.
Am 'n" exemple (similare cu al tau), in familia mea, intre prieteni.

De unde stii ca sunt similare?
Il cunosti?
Eu nu, dar iau de bun ceea ce spune el iar din ceea ce spune nu cred ca sotia lui are dreptul sa se comporte asa cum se comporta.

Daca ar fi prietena, concubina, amanta, etc. ar avea tot dreptul, in definitiv nu i-ar lega mare lucru, dar promisiunile casatoriei, cei 14 ani impreuna si fetita de 9 ani, lucrurile astea tie nu-ti spun nimic?

Citat:

Dupa ce martirizati biata fiinta, vlaguind-o fizic si psihic, dupa ani de egoism feroce, in care barbatul sta ca un pasa si asteapta sa fie servit... cand intr-un final amarata de ea nu mai poate suporta si isi gaseste curajul si taria de a isi inghiti lacrimile si amarul umilintei ... acum va apuca si pe voi regretele... prea tarziu Eduard, prea tarziu... unde iti era credinta si iubirea in cei 9 ani???
"Martirizat"? De unde stii ca este cazul?
Daca ar fi fost 5 copii, da. Omul muncea, eu personal nu cred ca venea acasa si statea la meci in timp ce sotia se ruga de el cu lacrimi sa o ajute prin casa.
Sau asa este, Eduard?

Citat:

Atunci nu mai gandeai la fel , ca ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta???? sau ai crezut ca i-ai pus saiba pe deget si ai capatat drept divin asupra ei... sluga la darloaga???? Trebuia sa te gandesti ca va veni o zi cand satula de atatea mizerii isi va lua zborul. O felicit din toata inima!!! E o luptatoare.Doamne ajuta, cat mai multe femei sa isi ia inima in dinti ptr o viata mai buna,in demnitate si respect, chiar daca aceasta presupune riscul de a ramane fara barbat pana la sfarsitul zilelor ei.
In orice caz, tocmai cand omul afla de Dumnezeu si incepe sa-si indrepte greselile, taman atunci prinde si ea curaj sa o ia in directia opusa binelui, iertarii si mai ales ..lui Dumnezeu?
Ce minte sucita ar putea binecuvanta asa ceva?

Eu cred ca nu curaj i-a trebuit ci altceva.
Ramane de vazut.

aureliapopescu 12.01.2010 15:33:22

Nu am de gand sa ma rafuiesc cu tine pe acest site si pe niciunele...ceea ce am spus, am spus! Ca gandurile mele nu sunt in deplin acord cu gandurile tale nu e vina si nici problema mea iar asta nu iti da tie nici un drept de a-mi pune ratiunea la indoiala!...
Daca tu crezi ca in casnicia acestor oameni totul a fost lapte si miere timp de 14 ani, iar de o luna de zile lucrurile au luat razna te inseli pentru ca nu exista asa ceva...lucrurile au mers, au functionat...atat!
Frumos si interesant ar fi sa aflam si parerea doamnei ca pe a domnului am citit-o!
Doamne ajuta!

eduard40 12.01.2010 16:05:19

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 199797)
De unde stii ca sunt similare?
Il cunosti?
Eu nu, dar iau de bun ceea ce spune el iar din ceea ce spune nu cred ca sotia lui are dreptul sa se comporte asa cum se comporta.

Daca ar fi prietena, concubina, amanta, etc. ar avea tot dreptul, in definitiv nu i-ar lega mare lucru, dar promisiunile casatoriei, cei 14 ani impreuna si fetita de 9 ani, lucrurile astea tie nu-ti spun nimic?

"Martirizat"? De unde stii ca este cazul?
Daca ar fi fost 5 copii, da. Omul muncea, eu personal nu cred ca venea acasa si statea la meci in timp ce sotia se ruga de el cu lacrimi sa o ajute prin casa.
Sau asa este, Eduard?

In orice caz, tocmai cand omul afla de Dumnezeu si incepe sa-si indrepte greselile, taman atunci prinde si ea curaj sa o ia in directia opusa binelui, iertarii si mai ales ..lui Dumnezeu?
Ce minte sucita ar putea binecuvanta asa ceva?

Eu cred ca nu curaj i-a trebuit ci altceva.
Ramane de vazut.

Problema ca am muncit foarte mult ca sa avem banii necesari si nu nea lipsit nimic, lucram la o firma particulara , am fost la munca in strainatate de mai multe ori , aveam si clienti care veneau acasa si mai faceam un ban , ce sa zic am ajuns la o stare materiala foarte buna , iam luat masina ,tot ce sia dorit , excursii in Creta la 4 stele , mobila schimbata de mai multe ori etc .Am fost si genul de om casa ,munca , fara baute cu colegi sau iesiri nopti pierdute .Doar cu ea mergeam la petreceri ,onomastici ,etc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:19:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.