Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   De ce Il iubim pe Dumnezeu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8057)

andrei25 11.01.2010 19:11:47

..

Eu nu-l iubesc pe Dumnezeu, pt ca nu respect poruncile Lui. Daca le-as respecta, L-as iubi.

costel 19.01.2010 14:46:58

Daca vom intelege ca fericirea in lumea de dincolo sta in iubire si ca pe cat de mult am iubit, pe atat de mult ne vom bucura, nu vom spune niciodata ca Dumnezeu nu trebuie iubit. Iata de ce Il iubesc; pentru ca ma bucura inca de aici, dicolo de faptul ca ma va bucura vesnic.

Annyta 26.11.2013 14:17:37

Citat:

În prealabil postat de andrei25 (Post 199485)
Eu nu-l iubesc pe Dumnezeu, pt ca nu respect poruncile Lui. Daca le-as respecta, L-as iubi.

Bună aducere aminte... că a-L iubi pe Dumnezeu înseamnă a-L asculta...

Și totuși, aș încerca și eu un răspuns... ca una care am avut binecuvântarea de a trăi, oricât de puțin, sau de lumesc, experiența iubirii... Și când aflăm că Dumnezeu Însuși este iubire, tindem, firesc, să ne lipim de El...
Mă-ntreb, cât de păcătoși să fim noi, să nu putem ajunge, pas cu pas, mai aproape...

stefan florin 26.11.2013 15:16:20

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 197881)
De ce Il iubiti pe Dumnezeu? Pentru ce Ii sunteti recunoscatori?

pentru ca e BUN si IUBITOR! Ii sunt recunoscator pentru toate!

florin.oltean75 26.11.2013 16:45:56

Citat:

IL iubim pentru ca ii sesizam calitatile exceptionale - pentru ca nu exista alta alternativa daca vrem sa experimentam cea mai fericita stare a fiintei - acea fericire covarsitoare, neschimbatoare, ireversibila.

Ii suntem recunoascatori ca ne tine in viata, ca ne da putere si ne invata prin Duhul calea spre El.

Bucuriepedrum 03.11.2017 15:08:32

Citat:

Pentru că nimeni, niciodată, nu îmi va purta de grijă cum o face El. Nimeni nu a făcut atâtea pentru mine câte a făcut Dumnezeu și nici nu va fi în stare să-mi suporte și să-mi ierte măgăriile pe care le fac constant în afară de El.

Mi-a dat părinți minunați, un frate, șansa de a via și a mă mântui, de a iubi și de a cunoaște fericirea adevărată prin asta. M-a scăpat dintr-o sumedenie de complicații pe care mi le-am generat singură și care nu ar fi făcut decât să mă piardă și să-mi sporească suferința.

Mi-e teamă să spun că-L iubesc, pentru că viața mea dovedește contrariul. Însă Îi sunt profund recunoscătoare, zilnic.

gpalama 03.11.2017 15:13:40

Cunoaste cineva pe Dumnezeu in mod real sa spuna despre El ca Il iubeste?

Toti declaram ca Il iubim, dar cunoastem noi de fapt pe Dumnezeu si ce inseamna cu adevarat iubirea de Dumnezeu? Chiar si la nivel de concept?

Nu este de fapt iubirea noastra doar o afiliere extrem de puternica la un curent religios? La fel cum au toate religiile?

Este de fapt iubirea noastra declarata iubire? Sau doar afiliere religioasa clasica la un set de valori?

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:57:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.