Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce carte v-a marcat/placut? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8128)

hanico 07.02.2010 20:23:30

Pai ...

:106:Pai ar fi....:
Dragostea care ne sminteste - pr.m. Savatie Bastovoi
Fericirea de a cunoaste calea - pr.m. Arsenie Boca

si din cele de beletristica
Mizerabilii - Victor Hugo
Comedia umana - Balzac
de autori romani
Bal mascat - Ionel Teodoreanu
Descult - Zaharia Stancu

Fani71 07.02.2010 21:24:58

Ma rezum la literatura:

Dostoievsky, toate cartile
Chesterton, mai multe, de ex. Sfera si Crucea, Man alive, Omul care era joi, Orthodoxy, povestirile cu Father Brown si altele
C.S. Lewis mai toate, mai ales Perelandra, seria Narnia, Till we have faces, The Great Divorce
Franz Werfel, Höret die Stimme (viata romantata a profetului Ieremia)
Jane Austen, toate
Ernest Jünger, Auf den Marmorklippen (Falezele de marmora)
Dickens, David Copperfield (m-a marcat f mult in adolescenta)
Charlote Brönte, Jane Eyre (idem)
Sadoveanu, Creanga de aur
Salinger, Frany and Zoez, De veghe in lanug de secara
A. Huxley, Brave New world si alte cateva al caror titlu imi scapa
Tolkien, Stapanul Inelelor
Harry Potter (nu dati cu piatra, ma ajuta sa evadez ;-))
E. Nesbitt, The Treasure seekers si The Wouldbegoods (carti de copii extraordinar de nostime)

si altele...

Imogene 07.02.2010 21:47:36

John Steinbeck-Soareci si oameni.

mirelat 07.02.2010 21:50:43

Citat:

În prealabil postat de hanico (Post 209527)
:106:Pai ar fi....:
Dragostea care ne sminteste - pr.m. Savatie Bastovoi

foarte buna cartea, mi-a placut si mie f. mult.

maria32 07.02.2010 21:57:25

Henryk Sienkiewicz - "Quo Vadis", Irving Stone - "Agonie si Extaz"; Alexandra Ripley - "Scarlett" (continuarea la Pe aripile Vantului), James Clavell - "Shogun", "Tai Pan"; Hector Malot - "Singur pe lume"

andrei_im 07.02.2010 21:58:31

toate cartile parintelui Savatie sunt extraordinare, insa aceasta.. aveti dreptate, e pur si simplu zdrobitoare. si mai e una din cele mai vechi - "In cautarea aproapelui pierdut".

maria32 07.02.2010 21:59:07

Citat:

În prealabil postat de amatyyy (Post 209408)
Cartile marelui crestin ortodox grec- Paisie Aghioritul.

DA! recomand si eu din tot sufletul. Tot ce am citit din cele scrise de altii ca povestiri, sfaturi, pilde ale parintelui m-au folosit f mult.

Fani71 07.02.2010 22:23:17

Uitasem de unele din cartile lui Vladimir Volkoff (autor francez de origine rusa), de ex. Strutocamila (le Praître), L'Interrogatoire, Le retournement, Metro pour l'enfer

geo.nektarios 07.02.2010 22:47:14

Pentru o mai buna viata duhovniceasca si pt o intelegere mai buna Evangheliei lui Hristos, este bine si ne recomnad si toti marii nostrii duhovnici sa citim VIETILE SFINTILOR! Asta ne ajuta cel mai mult!
Dupa ce ne rugam dimineata si luam Sf.Aghiasma si Anafora, e bine sa citim Viata Sfantului din ziua respectiva! Ca dupa ce citim imediat ne rugam sfantului zilei cu cuvinte simple sa se roage lui Dumnezeu pt noi! Si ne ajuta atat de mult... nu ne dam seama... dar daca o facem, vom primi ajutorul sfantului!
Apoi cand avem timp sa citim NU mult ca sa nu intelegem ci cate putin din fiecare carte! Si din Sf.Scriptura e de ajuns cate un capitol din Noul Testament! Ca sa putem cugeta cand putem la acele cuvinte dumnezeesti!

Daca luam carti grele... nu rezolvam nimic! VA indemn simplu si curat: sa citim Vietile sfintilor ca ei ne sunt exemplu de vietuire in Hristos si tot ei sunt cei care au pus in practica cuvintele lui Hristos! Nimeni nu ne poate da exemplu mai viu decat sfintii!
Si de aici lucreaza Dumnezeu...

BUCURII!!!

florina_drossu 07.02.2010 23:33:27

Cartea mea preferata este "Crima si pedeapsa" de Dostoievski.

Este una dintre cele mai recente carti citite si as putea spune ca a fost o adevarata incantare.

Am citit-o dupa mii de alte carti de literatura, in special franceza. La sfarsit, am exclamat: "Iata cu adevarat o carte adevarata, care este cu adevarat de folos cititorilor!"

Da, aceasta carte arata cum un om rau se poate transforma intr-unul bun, cum un criminal poate ajunge un om normal si o prostituata poate ajunge o femeie cinstita. Aceasta carte da sperante ca orice bruta se poate reintegra daca simte iubire, nimic nu este irecuperabil.

O carte minunata pe care o recomand tuturor!

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:29:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.