Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Scrisori deschise a unuia ramas in tara si a unui emigrant (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8137)

Lavrentiu 02.02.2010 00:00:11

Citat:

În prealabil postat de Ioan-Victor (Post 207193)
Dupa ce am citit scrisorile pot sa spun ca sunt de acord cu Stefan Maier...
Dar pentru ca cineva are o parere diferita nu cred ca ar trebui criticat in halul asta, si cu atat mai putin tot colectivul...
De ce criticati atat de vehement ortodocsii?

N-o fi auzit de Valeriu Gafencu, sau de Ianolide, sau de atatia alti ORTODOCSI la a caror masura nici sa privim nu putem. Sau de Hristos...

bmadalin 02.02.2010 00:48:26

a emigra sau nu

Si totusi, dincolo de acest articol ar fi interesanta o discutie despre emigrare.

Voi ati emigra daca ati avea conditii mai bune dincolo?

Sa luam un caz ipotetic dar concret
Daca ati lucra la o corporatie in Romania unde ati fi platiti cu 1500 Euro net / luna
Iar corporatia la care lucrati de 5 ani sa zicem ar fi de acord sa va transfere in Canada, loc de munca sigur, cu contract pe perioada nedeterminata plati cu 6500 dolari Net / luna.
Si tot ea ar fi dispusa sa va transfere si in Elvetia, Franta, UK sau Germania cu ~4000 Euro net /luna. Sa zicem ca ati cunoaste oameni din toate colectivele pt ca lucrati numai in proiecte internationale. Si ca sotia /sotul ar putea sa mai intregeasca venitul familiei cu inca 50% din oferta voastra in timp.

In tara ati avea parinti, socri, frati.

Ati pleca sau n-ati pleca?
Daca da, de ce? Daca nu, de ce?
Si daca da, considerati ca ati pleca sa salvati pe nefericitii ramasi?

Astept mesaje...

Andra300 02.02.2010 01:00:39

Este trist... dar si adevarat. Cred insa ca putini am avut ocazia de a alege cu adevarat daca sa ramanem sau sa plecam in afara.

Fani71 02.02.2010 09:13:08

Citat:

În prealabil postat de petruclej (Post 207142)
Ipocrizia asta a ortodoxiștilor mă face să vomit. Sunteți mieroși în exprimare și cum vă contrează cineva, vă arătați colții. Faceți paradă de religie, dar nu pricepeți de fapt nimic. Sunteți plini de ură pentru toți cei care nu vă împărtășesc opiniile.

Nu crezi ca generalizezi?
Unde ai vazut tu in mesajul meu de aici, la care vad ca scrii asta ca raspuns, pe de o parte exprimare mieroasa si pe de alta ura?

Fani71 02.02.2010 09:29:01

Citat:

În prealabil postat de petruclej (Post 207189)
"Cate prejudecati in acest articolas.
Omul, acolo unde este, are ceva de indeplinit. Un roman plecat in alta tara isi face si acolo rostul si are si acolo lucruri de indeplinit, indatoriri, nu numai fata de tara din care a plecat."

Trebuie să fii ori de rea credință, ori sărman cu duhul să scrii așa ceva.

Cred ca cei care sunt plecati au si ei un cuvant de spus, mai ales daca nu intra in categoria celor care raspund in acel articol.
De aceea am scris ce am scris. Eu asa vad lucrurile, pentru mine.
Am plecat inainte de 89.

Florin-Ionut 02.02.2010 10:37:11

Citat:

În prealabil postat de bmadalin (Post 207219)
Si totusi, dincolo de acest articol ar fi interesanta o discutie despre emigrare.

Daca ati lucra la o corporatie in Romania unde ati fi platiti cu 1500 Euro net / luna
Iar corporatia la care lucrati de 5 ani sa zicem ar fi de acord sa va transfere in Canada, loc de munca sigur, cu contract pe perioada nedeterminata plati cu 6500 dolari Net / luna.
Si tot ea ar fi dispusa sa va transfere si in Elvetia, Franta, UK sau Germania cu ~4000 Euro net /luna. Sa zicem ca ati cunoaste oameni din toate colectivele pt ca lucrati numai in proiecte internationale. Si ca sotia /sotul ar putea sa mai intregeasca venitul familiei cu inca 50% din oferta voastra in timp.

Astept mesaje...

Stiu pe cineva, vorba Apostolului, care castiga inainte, cu sacrificiile de rigoare, peste 4kE/luna prin Europa si acum munceste in tara pentru o suma derizorie.

Banii n-aduc fericirea. Mai bine o viata relativ normala in Romania decat fuga dupa euroi pe afara.

philalex 02.02.2010 10:55:16

Da din pacate, nu prea mai avem elite aici....sa speram ca se va schimba situati.....si sa scapam de pupincurism...:103:

AndruscaCIM 02.02.2010 12:36:48

Citat:

În prealabil postat de bmadalin (Post 207219)

Astept mesaje...

Noi chiar am plecat asa pentru experienta, pentru inedit...pentru schimbare, sotului nu ii venea sa creada cand suna telefonul pentru a fi intervievat....deci asa a fost sa fie, nu am avut timp sa ne gandim la prea multe...era pur si simplu entuziasmul.

Am plecat...si avem bunici, parinti, socri ( ca tot omu' de altfel)...insa nu mi s-ar fi parut normal ca ei sa ne ajute sa platim rate, sa ne facem casa, sau sa plecam in concedii... si nici ca noi sa muncim ca niste robi, pentru bani putini, peste program, fara mariri si tot asa...:3:

Imi este foarte dor de cei dragi, si pentru asta si mergem destul de des in tara....

Si acum, woooooooooooooooow daca as fi in locul tau as pleca, chiar si ca o experienta pe perioada determinata ( de tine, de voi)...pentru ca inseamna mult sa vezi si altceva....Elvetia, UK, Germania!!!!!!!!! Suuuper faine tari, nu am cuvinte!Una e sa pleci pe post de capsunar, si alta in conditiile enumerate de tine mai sus!!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:12:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.