![]() |
Citat:
|
Eu am o nelamurire.
Tot ce se zice aici pare a fi mai degraba valabil pentru rugaciunea citita dintr-o carte acasa,sau chiar la biserica Caci pentru rugaciunea libera,din sufletul fiecaruia,pare ca lucrurile sunt mai altfel,mai usoare parca. Cateva diferente: -Imi e greu sa ma scol la ora cutare sa citesc din carte,dar nu imi e greu la nici o ora sa ma rog lui Dumnezeu sa ma ajute -Rugaciunea din carte poate sa nu fie sincera sau cu credinta,ca ori ne zboara gandul ,ori nu intelegem ce citim .Dar rugaciunea din inima,e a noastra,mai putin putem zice despre ea ca nu e sincera,caci e a noastra. Nu sunt impotriva rugaciunilor din carti,imi plac,dar de ce sunt aceste diferente? |
Citat:
|
Multumesc pentru raspuns
|
Va mai deranjez odata.
Ce rugaciune recomandati unui baiat de 19 ani care nu poate sa mearga la biserica? |
Citat:
|
Citat:
Caci nesinceritatea nu se refera la acele rugaciuni scrise,nu ele,ci noi suntem mai putin concentrati,mai putini sinceri,cand citim din carte. Eu ma intreb de ce noi putem fi noi insine,cand ne rugam liberi,dar nu putem fi asa cand ne rugam dintr-o carte. Si o observastie.Daca nu ar exista rugaciuni scrise,de sfinti,nu prea am sti ce sa ne rugam. Deci aceste rugaciuni sunt o binecuvantare. Mintea mea 'isteata',in afara de 'Doamne ajuta-ma','Doamne milueste-ma pe mine pacatosul',sau vreo alta cerere specifica situatiei,nu prea poate scoate din ea multe cuvinte in dialogul cu Dumnezeu.De aceea sunt de folos aceste rugaciuni scrise,caci pun degetul pe rana !Adica descoperi ca spun lucruri care ai fi vrut si tu sa le spui,da nu stiai cum. Totusi,cu atat mai mare misterul.De ce pot vorbi liber cu Dumnezeu in putinele mele cuvinte,dar cand citesc,desi stiu ca ma ajuta si mai mult,imi vine greu? S-ar putea numi ispita,si nepregatire,dar atunci,de ce rugandu-ma liber nu apar aceste oprelisti? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cel care nu poate merge din motive Binecuvantate (servici, boala etc) se poate ruga acasa cu ce ii spune Duhovnicul sau cum simte. Dar pt cel care lucreaza in baruri si restaurante sau cluburi si nu merge la Biserica datorita oboselii (deoarece lucreaza noaptea) nu are scuze in fata lui Dumnezeu ca nu merge la Biserica! Nu sunt rugaciuni „speciale” pentru lenesi! Pt ca nu vor sa mearga la Biserica! Nimeni nu are scuza ca nu poate merge 2h intr-o saptamana la Biserica din 178h cat sunt intr-o saptamana! NIMENI NU ARE SCUZA afara de cele Binecuvantate, mentionate: boala ce te tine la pat si serviciul pt cei constransi de patron! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:31:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.