Noesisaa |
25.01.2010 00:16:39 |
E posibil chiar sa fie si o carte Orthodoxy for Dummies, stiu ca eram in SUA si am vzut Catholicism for Dummies, deci de ce n-ar fi. :D
Citat:
Nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun... Incerc sa pun lucrurile la alt nivel decat cel teologic, de ce este mai conform sau mai putin conform cu credinta ortodoxa asa cum am inteles-o eu. La un nivel practic, pragmatic. Cum sa facem ca oamenii sa ajunga la mantuire? Ce este cu adevarat esential pentru mantuire? Baticul, tunsul parului, sapunul parfumat, chiar postul conjugal, sau altceva?
|
Da, chiar azi m-am confruntat cu situatia asta. Colegul meu de apartament, vag ortodox, vorba lui Fani, mi-a cerut ac si ata sa isi coase ceva. Nu mi-am dat seama pe moment ca azi e duminica, si nu se coase, si i-am dat. Intre timp mi-am adus aminte, si cand mi le-a returnat m-a mancat limba si i-am spus ca azi e duminica si nu se coase. Bleah, parca in asta sta credinta, sau asta ar fi problema lui majora intr-ale credintei, dar ce sa faci, daca o viata intreaga traiesti cu unele idei, cand de fapt nu asta e esentialul.
Cred ca am spus pe alt thread care a fost experienta mea in explicarea postului ortodox. FAIL! :24: Bun, aproape, fiindca a decis ca in schimbul netinerii postului alimentar sa faca ceva pentru cineva este in nevoie. :D Nu mai stiu daca a gasit...dar intentia conteaza, si-i un prim pas.
|