![]() |
Citat:
|
Si la Prislop am vazut rozarii de vanzare.
Ca sa raspundem la intrebarea initiala - nu este nimic neortodox in rugaciunea Rozariului. |
Citat:
|
Se spune:
Crezul apostolic; Tatal nostru; de 3 ori Bucura-te Marie; Marire Tatalui.... apoi incep cele 5 decade, adica grupe de cate 10 Bucura-te Marie: fiecare decada consta din: 1 Tatal nostru, la inceput; 10 Bucura-te Marie; 1 Marire Tatalui. La final: Bucura-te Regina. In timpul recitarii fiecarei decade, se mediteaza la un moment din misiunea Mantuitorului. Aceste momente biblice sunt grupate cate 5, in ceea ce numim "Misterele Rozariului". Misterele de bucurie: Buna Vestire, Vizita Sf. Maria la Sf. Elisabeta, Nasterea Mantuitorului, Prezentarea lui Isus la Templu si Gasirea lui Isus la Templu de catre Sf. Iosif si Sf. Maria; Misterele de durere: Agonia din gradina Ghetsemani, biciuirea lui Isus, Incoronarea cu spini, Drumul Crucii si Crucificarea lui Isus; Misterele de slava: Invierea, Inaltarea, Pogorarea Duhului Sfant, Inaltarea (sau Adormirea) Maicii Domnului, Incoronarea Maicii Domnului ca regina a apostolilor si ingerilor. Mai exista si alte aspecte (de exemplu, in unele parti ale lumii, dupa fiecare decada se recita ruga: "O Isuse, iarta-mi pacatele, fereste-ma de focul iadului si du in Cer toate sufletele, mai ales pe acelea care au mai mare nevoie de mila Ta"), dar ceea ce am descris mai sus este fundamentul. Dupa cum s-a aratat mai devreme pe thread, exista si varianta ortodoxa. Nu stiu exact care deriva din cealalta, dar cred ca important e ca Dumnezeu ne-a invrednicit de acest minunat mod de a-i aduce slava Lui si Sfintei Nascatoare de Dumnezeu, in rit apusean sau rasaritean. Mai multe aici: http://www.liturgica.scriptmania.com/rozariu.html |
Rozarul cuprinde o suita de rugaciuni, de ce sa fie neortodox? Si precum scrisese cineva anterior, se vand chiar in manastiri...
|
Citat:
|
Draga mea draga....tu crezi ca Dumnezeu cauta la asta? Sa vada daca e rostit ortodoxeste sau catoliceste? Sa nu fim naivi..EL cauta doar la sinceritatea sufletului aflat in rugaciune....
|
Citat:
Fiecare sa zica Crezul dupa ii invata Biserica lor. Referitor la subiect, nu vad de ce nu ar fi in concordanta rozariul cu credinta ortodoxa. |
repet
1. Nu am spus sa nu zica fiecare cum doreste...am zis ca Dumnezeu tine la FOND , nu la FORMA...
2. Nu are cum fi gresit sa se recite rozariul de ortidocsi pt sunt rugaciuni... 3. Cat despre confesiunea mea.....mi-e indiferent ce crezi....sa ma ierti ! Doamne ajuta! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:13:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.