![]() |
Citat:
Sau un diamant e "superior" unei pietre? |
Stim din Sfanta Scriptura ca si "diavolii cred si se cutremura". Ateii, insa nu. Sa intelegem ca cei din urma sunt chiar mai prejos decat cei dintai?
Nu cred ca se cuvine totusi a spune asta, din moment ce tot Scriptura ne lumineaza, spunand: "Zis-a cel nebun in inima sa: "Nu este Dumnezeu !". Totusi, Dumnezeu voieste ca toti sa ne mantuim, venind la cunostinta Adevarului. |
Citat:
Citat:
Afirmatia de mai sus, oferita fara argument, nu lumineaza, ci doar eticheteaza. |
Citat:
|
Citat:
Dar exista numai in galaxia noastra aproximativ 200 de miliarde de stele. Deja se schimba situatia. Daca acum imultim totul cu 100 de miliarde numarul cunoscut de galaxii din univers parca nu ni se mai pare chiar atat de imposibil ca undeva, o mica planeta sa se afle la distanta optima de steaua sa. Apa si oxigenul nu au aparut din intamplare. Apa exista si pe Enceladus satelit al lui Saturn, Europa satelit al lui Jupiter, pe Marte si pe Luna. Cometele sunt corpuri ceresti alcatuite in principal din apa. etc. Iar aparitia vietii pe pamant a aparut din intamplare intradevar. Doar ca aceasta intamplare a fost favorizata de condii prielnice (temperatuta, apa, nivel de radiatii, etc). Si nu s-a intamplat in timpul vietii unui om ca sa putem masura noi. Au fost nevoie de miliarde de ai. |
Citat:
Religia ateista e optiunea celor ce se încapatâneaza sa respinga ideea de Dumnezeu. Si o respingeti cu religiozitate, va feriti superstitios de ea. |
Citat:
Asta daca, ipotetic vorbind, ai efectua experimentul o singura data la tine in bucatarie. Dar daca acest exeriment s-ar efectua de cateva sute sau mii de ori pe zi, vreme de cateva miliarde de ani, asa cum s-a intamplat de fapt, lucrurile nu mai par atat de imposibile. |
Citat:
Citat:
Noi, ateii, preferam sa spunem "nu stim (inca)". Asta face ateismul o religie? Adaug un citat gasit pe forumul Softpedia, la sectia Ateism, de la Ateism F.A.Q. , apropo de punctul de vedere conform caruia ateismul este o religie. Prefer sa dau copy/paste pentru ca sunt de acord cu ce scrie acolo, si economisesc timp: Citat:
|
Daca ateismul ar avea nevoie sa fie exprimat printr-un statut religios, atunci, inseamna ca ar avea nevoie de o religie, deci sa creada in ceva sau cineva, dar , cum intelesul ateismului nu are nevoie de un crezamant de la sine inteles, ateismul nu reprezinta o religie, ar fi un paradox.
A crede doar in sine, pare, mai degraba un act individual care nu are nevoie sa fie definit , chiar daca s-a inventat cuvantul ateism, ceea ce graviteaza in jurul lui nu sunt decat teorii lipsite de o importanta spirituala. Parerea mea ! Considerand ateismul o religie, se ajunge astfel la impresia ca poate fi concept demn de elogii, dar nu este, nu este, de fapt, nimic. De aceia, Japonia, desi este o tara majoritar ateista, adica nu crede in nimic si, doar in sine, se considera a fi o tara budista...dar, nu este asa, multi nu cred in nimic si pentru ca nu cred, nici nu au tendinta sa trambiteze despre acest non sens, caci, reprezinta doar o opinie proprie si cam atat. |
Ateismul este o religie, la fel cum a nu colectiona timbre este un hobby.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:35:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.