![]() |
Citat:
Lamureste-ma si pe mine ca sa inteleg mai bine? Vrei? |
Citat:
2. Nu as putea sa incadrez exact in timp schimbarea asta de perspectiva, insa nu e foarte veche. Deci sunt un invatacel in ceea ce priveste trairea ortodoxa. 3. Hm...de incercat, eu incerc....insa ma simt cam departe de a fi un crestin adevarat, cand aud de viata si virtutile vreunui sfant sau de chinurile rabdate de mucenici pentru Hristos. |
Sunt niste constatari absolut personale la care, banuiesc ca am dreptul.
Cand iti expui scrierile pe un forum, trebuie sa fii constient de faptul ca, din varii motive, citesc si altii. Si de ce nu am trage niste concluzii? Nu este voie? Mie nu-mi este frica sa scriu sau sa ma exprim. Fiecare suporta consecintele. Asa cum tu ti-ai permis ca in legatura cu mine sa tragi niste concluzii total eronate in care vad ca persisti, de ce eu nu te-as folosi ca etalon al unei exprimari robotizate. Daca nu-ti doresti asta, roaga administratia sa-ti bage postarile la invizibil. |
Pana la urma,mirelat,tu nu ai argumentat initierea topicului,despre tine nu ai spus,cand ai inceput sa crezi?,de ce?Si daca esti practicanta sau nu?? Ar fi cazul sa o faci,pentru ca pe aceasta baza isi exprima fiecare parerea despre viata proprie in conformitate cu intrebarile postate de tine.
|
Citat:
|
Concluzii nu am tras eu ci tu le-ai tras Tu ai zis ca ai darul clarviziunii
si eu doar te-am intrebat ceva? /Eu nu-ti scot asta de la mine din burta..te-ntreb si eu ca omul Pentru ca ai zis ca nu faci nici un efort si-ti vin lucrurile asa in minte de aceea te-am intrebat Vreau sa imi dau si eu seama cum functioneaza clarviziunea asta Iti apare LAurentiu stadiul cu tare, X stadiul cutare ,Y alt stadiu ..sau cum? Multumesc pentru raspuns |
Citat:
1. In timpul facultatii mergeam des in vizita la o prietena si colega de facultate. Mama ei devenise foarte credincioasa mai ales dupa moartea sotului ei, si se straduia ca si pe altii sa ii sfatuiasca si sa ii indrume in acest sens. Mergea des mai ales la Manastirea Crasna/Prahova si dadea acolo cele de cuviinta ca sa se faca parastase si liturghii pentru sotul ei. Intr-o zi mi-a povestit cum il visase pe sotul ei ca isi smulge un sarpe din inima si rasufla usurat, iar cand a povestit asta duhovnicului ei acesta i-a spus ca e un semn ca Dumnezeu i-a iertat pacatele si ca ostenelile ei nu au fost in zadar. M-a impresionat foarte mult scena asta, cu scosul sarpelui din inima, si recunosc ca este o imagine pe care o consider emblematica pentru un crestin. 2. O schimbare cred ca s-a produs cand mama prietenei mele mi-a dat sa citesc, intr-una din vizitele mele, Pelerinul Roman. Cartea nu prea se gasea pe piata la vremea aceea (acum vreo 15 ani) si am citit-o cu interes. 3. Da, indraznesc sa ma cosider crestin practicant. Nu ma consider o sfanta si nici o atoatestiutoare, dar incerc sa pun in practica in viata de zi cu zi o farama din pildele de sfintenie ale ortodoxiei, sfaturile Sf. Parinti, cuvintele din Pateric si din Limonariu, si incerc sa ii fac si pe altii sa se intereseze de Dumnezeu. Merg la liturghie dumninica si la sabatori, pe cat posibil. Ma simt bine in biserica noastra ortodoxa, il simt pe Dumnezeu aproape. |
Foarte frumos Mirelat de-ar fi toti ca tine...!
|
S-ar bucura Sfintele Puteri
|
Am devenit crestin practicanta datorita socului cultural, provocat de schimbarea tarii. Ma aflu acum intr-o tara cu toate "libertatile", una protestanta. Si aici sunt oameni de suflet, dar marea majoritate din jurul meu considera credinta o prostie si se comporta ca atare. Ajunsa in situatii grele, I-am cerut lui Dumnezeu ajutor si nu a intArziat sa-mi trimita, prin persoana unei credincioase din Romania, ´cu care am facut primii pasi adevarati in cautarea Domnului Hristos. Cum am pierdut f mult timp din viata mea cu alte interese, precum astrologia, numerologia, culori, vibratii, meditatii (doar ca amatoare) si aflandu-ma acum ca unica crestina in mijlocul unui "viespar", nu mai am timp de bajbaiala. Sunt atacata din toate partile si doar rugaciunea ma tine teafara.
Am realizat, ca acceptand ceea ce scrie in Biblie, in scrierile Sfintilor Parinti, in predici, scurtez timpul de cautare al adevarului. Asta nu inseamna ca nu gandesc. Gandesc si eu, dar Dumnezeu gandeste mai bine ca mine. Cum nimic nu e intamplator, tot ce am citit mai inainte despre yoga, budism, etc mi-au folosit acum in a recunoaste anumite practici din cadrul acestui "viespar", in care nou venitii neavizati, cad si isi pierd sufletele cat ai clipi din ochi. Totodata, insa, Dumnezeu m-a pus sa sortez tot ce acumulasem, caci nu putem avea doi Domni. Nu putem sluji totodata Luminii si intunericului. Cu aceasta ocazie am invatat sa ma bucur in special de insuccese. Orice drum inchis ma indrepta spre un altul cu o deschidere mai mare. Cea mai mare bucurie a fost sa constat, ca acest "viespar" este neputincios in fata Domnului. Pe mine m-ar fi halit din trei miscari, dar stiu ca lupta nu o duc eu, ci Domnul. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:08:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.