Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5012)
-   -   Preotii nu trebuie sa-si tunda barba (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8604)

windorin 16.03.2011 10:19:21

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 348124)
VT este al evreilor, nu al crestinilor.

Avraam, Isaac si Iacob... sunt doar ai evreilor ?!
Cele zece porunci... sunt doar ale evreilor ?! etc.

Dumitru73 16.03.2011 10:36:40

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 348238)
Avraam, Isaac si Iacob... sunt doar ai evreilor ?!
Cele zece porunci... sunt doar ale evreilor ?! etc.

Dar legea talionului? Asta a cui este?

windorin 16.03.2011 11:22:39

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 348240)
Dar legea talionului? Asta a cui este?

A poporului lui Dumnezeu, in perioada "prunciei", pe cand nu puteau cuprinde mai mult cu mintea si cu inima.

Florin-Ionut 16.03.2011 11:46:45

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 348124)
VT este al evreilor, nu al crestinilor.
s-au dus lupte aprige pe forum in acest sens.

Aia mai rigoristi sa-si lase barba, treaba lor, dar fara sa o tunda niciodata.

Dumitru73 16.03.2011 14:52:58

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 348245)
A poporului lui Dumnezeu, in perioada "prunciei", pe cand nu puteau cuprinde mai mult cu mintea si cu inima.

Aha. Adica unele le pastram, altele nu. Fiecare dupa cum ii convine.

Scotsman 16.03.2011 16:05:54

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 231540)
Imi tot vine un gand, citind titlul topicului...
Oare nu ar fi mai bine spus ca "tot barbatul, fie el crestin ori nu, ar trebui sa isi lase barba" ?!

Ce motive are un barbat sa se barbiereasca neincetat ?

In cazul meu,de exemplu, exista obligatia de serviciu sa ma prezint la costum si cravata si sa fiu barbierit/tuns.Cateodata poate fi un chin si ii invidiez pe talibani :) In al doilea rand ma irit crancen de la barba si ma maninca fata.In al treilea rand barbierul meu a iesit la pensie si inca nu am decis,daca as dori sa imi las barba si sa o mai si ingrijesc, sa las pe altcineva sa se apropie cu briciul de gatul meu :)

windorin 17.03.2011 12:10:36

Citat:

În prealabil postat de Scotsman (Post 348313)
In cazul meu, de exemplu, exista obligatia de serviciu sa ma prezint la costum si cravata si sa fiu barbierit/tuns.
Cateodata poate fi un chin si ii invidiez pe talibani :)
In al doilea rand, ma irit crancen de la barba si ma maninca fata.
In al treilea rand barbierul meu a iesit la pensie si inca nu am decis, daca as dori sa imi las barba si sa o mai si ingrijesc, sa las pe altcineva sa se apropie cu briciul de gatul meu :)

Inteleg. Topicul este asa, general vorbind. In cazul exceptiilor... Dumnezeu stie.
Am un prieten cu barba, carte insa isi rade zona dintre maxilar si gat, adica partea mai de jos a barbii. Adesea il vad iritat.
Momentan nu stiu prea multe, ca eu nu am ce sa imi las, insa cred ca mai mult te iriti prin barbierit, decat prin lasatul barbii.

antoniap 21.03.2011 16:55:26

Sincera sa fiu, cand vad un preot tuns, ras si frezat, am asa o strangere de inima. Nu pot comunica, pur si simplu, cu el. Barba ii confera preotului o infatisare ingereasca. Cui i-a venit ,,minunata'' idee sa propuna ca preotii sa-si rada barbile? Ce? Trebuie sa fie si preotii ortodocsi ca preotii catolici?

Daca Iisus si-a ras barba, sa si-o rada si preotii nostri! Daca Maica Domnului si-a tuns parul si s-a vopsit, atunci sa se vopseasca si crestinele noastre. Deocamdata noi trebuie sa le urmam atat lui Iisus cat si Maicii Domnului. Nu e cazul sa-i depasim prin nimic, caci asta ne-ar apropia de draci! Aspectul exterior are o noima, totusi, indiferent cine am fi. Preotia se cere asumata prin tot ce presupune, inclusiv prin purtarea barbii si a parului in conformitate cu traditia ortodoxa.

Daca merg la spovedanie, nu e important ca preotul sa fie ultrasarmant, ci sa fie prieten al lui Hristos, sa impuna respect si evlavie prin tinuta si prin cuvant. Sa-mi dea sfatul potrivit, insuflat de Duhul Sfant. Sa simt ca vorba lui are greutate si sa n-am curajul sa vietuiesc altfel decat cum mi-a spus. Prin urmare, lasati-i pe preoti sa-si poarte barbile!

Cand o sa vina un cutremur si la noi, o sa vedem noi cat de grozavi si de frumosi mai suntem! Frumusetea exterioara este un inel de aur in ratul porcului, spunea un sfant, referindu-se la femei. Iar frumusetea interioara nu se obtine cu ajutorul... frizerului!

windorin 22.03.2011 09:15:05

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 349321)
Sincera sa fiu, cand vad un preot tuns, ras si frezat, am asa o strangere de inima. Nu pot comunica, pur si simplu, cu el. Barba ii confera preotului o infatisare ingereasca. Cui i-a venit ,,minunata'' idee sa propuna ca preotii sa-si rada barbile? Ce? Trebuie sa fie si preotii ortodocsi ca preotii catolici?

Daca Iisus si-a ras barba, sa si-o rada si preotii nostri! Daca Maica Domnului si-a tuns parul si s-a vopsit, atunci sa se vopseasca si crestinele noastre. Deocamdata noi trebuie sa le urmam atat lui Iisus cat si Maicii Domnului. Nu e cazul sa-i depasim prin nimic, caci asta ne-ar apropia de draci! Aspectul exterior are o noima, totusi, indiferent cine am fi. Preotia se cere asumata prin tot ce presupune, inclusiv prin purtarea barbii si a parului in conformitate cu traditia ortodoxa.

Daca merg la spovedanie, nu e important ca preotul sa fie ultrasarmant, ci sa fie prieten al lui Hristos, sa impuna respect si evlavie prin tinuta si prin cuvant. Sa-mi dea sfatul potrivit, insuflat de Duhul Sfant. Sa simt ca vorba lui are greutate si sa n-am curajul sa vietuiesc altfel decat cum mi-a spus. Prin urmare, lasati-i pe preoti sa-si poarte barbile!

Cand o sa vina un cutremur si la noi, o sa vedem noi cat de grozavi si de frumosi mai suntem! Frumusetea exterioara este un inel de aur in ratul porcului, spunea un sfant, referindu-se la femei. Iar frumusetea interioara nu se obtine cu ajutorul... frizerului!

Frumoase cuvinte. Daca gandim astfel, sigur ne aflam pe calea cea buna, care este una "ingusta si cu chinuri".
Oricate pacate am avea, se cade sa ne luminam mintea cu cuvintele Sfintilor Parinti, spre a ne lumina intunericul.

Dumitru73 22.03.2011 09:43:17

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 349321)

De ce nu continui cu "daca Iisus si-a tuns parul, sa si-l tunda si preotii/crestinii de azi"?

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:18:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.