![]() |
"Orice veti cere de la Tatal in numele Meu" , este o rugaciune noua.
Nu mai sunt doar 2 persoane tu cu Dumnezeu ,ci sunt trei tu ,Mijlocitorul tau,si Dumnezeu. Nu se mai aplica doar limitarile obisnuite ale rugaciunii ,expuse pe larg aici,si anume:rabdarea ,cererea de lucruri folositoare ,nadejdea in cele cerute ,ci apare ceva in plus :siguranta ca vei primi ceea ce ceri . Si totusi,de ce nu primim ceea ce cerem ? Avem raspunsul chiar in citatul analizat : pentru ca nu cerem in numele lui Iisus Hristos.Pentru ca nu ne identificam cu El.Pentru ca nu cerem ce ar cere si El.Pentru ca nu suntem inca icoana Sa pe pamant. Oare pe cati dintre sfintii Sai a refuzat El?Nici nu deschideau acestia gura (inima de fapt) ,si Domnul le si implinea acel gand . Pentru ca,Domnul le cunoastea inima,si ii iubea,si traia impreuna cu ei. In numele nostru daca cerem ceva,se aplica limitarile binecunoscutte ale rugaciunilor.Dar Tatal a actionat intotdeauna pentru a mari slava Fiului Sau.Pentru ca Fiul a fost dat pe pamant,tocmai pentru a deschide usa catre El,Tatal. De aceea rugaciunea in numele lui Iisus,este doar o invitatie pentru a te infrupta din mila Celui Prea Inalt ,daca iti pui nadejdea in Fiul Sau. Caci daca ceri ceva prin Fiul,adeveresti prin aceasta ca ,crezi in El |
Citat:
|
Citat:
Toate sunt inecate de o veste noua : "Orice veti cere in Numele Meu se va da voua!" Sa nu mai privim dar cu ochii pamantesti ,simplist ,relatia cerut-primit Ci sa privim cu oochii Celui coborat printre noi,si care s-a rugat impreuna cu noi Tatalui,si pe care oricine l-a rugat,atata timp cat a fost pe pamant,si anume :femeia cu fata bolnava,sutasul,leprosul,orbul,seful vamesilor ,tatal indracitului,Marta sora mortului,femeia cu scurgeri de sange,ucenicii pe mare ,deci oricine l-a rugat ,si a crezut ca El ii poate da ceea ce cere ,A PRIMIT in chip REAL. Asa cum bine spunea si citatul din sfantul Serafim postat aici ,la vreme de 'absoluta nevoie'cand Hristos devine ultima ta sansa si speranta ,atunci El nu ramane surd la cererea ta. |
Orice veti cere de la Tatal in numele Meu El va va da
Fratilor cu inima smerita ,trebuie sa intelegem toti, ca intre Tatal si Fiul Dumnezeu nu este nici o diferenta de putere , Tatal a da toata puterea sa Fiului sau , deci are aceleasi puteri Dumnezeiesti Iisus Hristos.
Legat de titlul topicului (Orice veti cere de la Tatal in numele Meu El va va da) ,trebuie sa intelegem ca pentru a cere este cale lunga ,este drum lung care trebuie sa il parcurgem cu multa evlavie, iubire, dregoste, iertare, smerenie, post, rugaciune, si RABDARE care ne va intarii in credinta .Este ca si cum un spotiv ar dorii sa ajunga campion olimpic intr-un an sau doi , cum se poate fratilor iubiti ?... Voi vreti ca Dumnezeu sa ne ajute in ce ne framanta fara jertfa?, fara sacrificiu?, fara rabdare ?, fara smerenie?, fara milostenie?, degeaba? , fara multe altele ce plac lui? , doar ca am deschis cartea de rugaciuni si ne-am facut o cruce cu ganduri pacatoase si ispite , NU INDRAZNITI! CA NU VETI PRIMi ! . Este ca si sportivul care nu se chinuie ani si ani cu antrenamente grele ,restricti multe,program desavarsit devotament pentru ce face si daruire ,chinuri si suspine. Doar asa se ajunge sus prin ani de rabdare . Cititi vietile sfintilor parinti si vedeti cate au patimit pana cand au devenit luminati si duhul sfant a coborat la ei. Daca nu avem cele dorite de Domnul in inima Duhul lui Dumnezeu nu coboara asupra noastra iar daca vine dupa multa truda si timp ,repede va pleca cand doar o fapta va disparea din cele placute lui. Bine voi cuvânta pe Domnul în toată vremea, pururea lauda Lui în gura mea. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:15:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.