![]() |
foarte off topic
Tot @ Andrei Cozia...
zilele trecute ai facut aluzii ca as posta sub alte nume... La modul cel mai serios: eu nu sunt Felicitas (desi am fost flatata de astfel de confuzie, imi place cum scrie)! Sa nu vorbesti urat cu ea fara motiv (crezand ca sunt eu) http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=237 Si nu sunt nici Windorin, nu sunt nici Zaharia (glumeam, doar).. Si pentru clarificari totale: nu sunt nici Traditie1. (chestia cu ingerul pazitor imi da de gandit, ce sa-i faci). Sa ai o zi luminata! |
Citat:
Ti se pare obligatoriu sa fii in invatatura Sfintilor Parinti pentru a te mantui? Dupa tine, nu conteaza viata pe care o duci, cat de corect esti, ci doar locul unde te afli? |
Citat:
Mantuirea este o taina atat de mare incat nici macar de propria mantuire, ortodocsi fiind, nu suntem siguri. Ce sa mai vorbim de mantuirea celorlati. |
Citat:
Mântuirea nu e ceva ce Dumnezeu o da si dupa aceea nu mai are treaba. Mântuirea este convietuirea permanenta cu Dumnezeu si pentru asta sunt apti doar cei care, prin orice eforturi si sacrificii, se straduiesc sa se apropie de El. |
Citat:
|
Citat:
Alte religii, prin învataturile lor gresite ratacesc oamenii, îi îndeparteaza de Dumnezeu. Catolicii la care relatia mistica cu Dumnezeu consta în asa-zise viziuni si alte rataciri diavolesti, protestantii cu mântuirea fara fapte, musulmanii si evreii cu urmarea unor reguli fara rost, ceilalti la care lipseste însasi conceptul de Dumnezeu personal. |
Citat:
Ma refeream la cei care s-au nascut in afara ortodoxiei. Si mai ales la cei care nu prea au acces la invataturile ei. Exemplul care imi vine acum in minte este cel referitor la locuitorii Tibetului. Viata lor inseamna familie, traditie si Dumnezeu. Surse de informare nu prea au. Ti s-ar parea normal ca acesti oameni sa ajunga in iad? |
Citat:
|
Citat:
Dar nu cred ca se poate exclude mantuirea in afara ortodoxiei. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:23:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.