![]() |
Citat:
|
Eu odata am visat ca Dumnezeu mergea pe nori, dar I-am vazut doar picioarele. Si pe atunci nu eram credincioasa deloc.
Se prea poate sa fi fost imaginatia mea :) |
Citat:
|
Citat:
In Dumnezeu nu pot coexista doua laturi opuse, altfel ar fi o contradictie, iar la Dumnezeu nu exista asa ceva. Cineva spunea ca patimile ar fi duhuri rele care interfereaza cu constiinta umana... noi doar primim, nu cream (desi avem iluzia asta) |
Citat:
|
Buna ziua
Draga Andrei,
Nu oricarui om i se intampla in viata sa il viseze pe Dumnezeu- Ti s-a intamplat un lucru minunat - si eu cred ca din momentul in care Dumnezeu te-a atins pe mana- te-a considerat un om special. Eu cred ca Dumnezeu iti va da bogatia aceea adevarata care te va face fericit- si anume capacitatea de a te bucura cu si pentru ceilalti, de a avea mari bucurii din faptele tale bune si de a te simti cu adevarat bine in pielea ta. Si mai cred ca Dumnezeu nu s-a suparat pe tine. Puterea Lui de intelegere si de iertare este infinita- mai ales ca orice baiat de 18 ani isi doreste bogatie. In mintea mea, acea piatra, care se micsora in timp ce o purtai simbolizeaza ca ceea ce ti se pare greu acuma in a merge pe o cale crestineasca adevarata, va deveni pentru tine din ce in ce mai usor si mai placut. Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa fii fericit cu adevarat. |
@ crestini care au postat anterior
1. Nu vreau sa critic, dar ma gandesc ca "luati de val" nu ati observat ca INTERPRETATI VISE. (mai urmeaza niste dat in bobi, ghicit in carte.. ce altceva)
2. Pozitia fata de vise este clara, fara ambiguitati: nu sunt de luat in seama! Va invit sa cititi cartea "Despre Inselare". Dau un citat din carte: "Demonii, care au cale libera spre sufletele noastre in vremea cat suntem treji, au cale libera spre ele si atunci cand dormim. Si in vremea somnului, ei ne ispitesc cu pacatul, amestecand cu inchipuirea noastra si inchipuirea faurita de ei. De asemenea, vazandu-ne ca luam aminte la vise, se silesc sa ne faca visele cat mai interesante, iar in noi sa starneasca o mai mare atentie fata de aceste naluciri, sa ne faca, incetul cu incetul, sa ne incredem in ele. Aceasta incredere este intotdeauna impreunata cu parerea de sine, iar parerea de sine, falsifica modul in care ne vedem cu mintea pe noi insine, iar drept urmare, intreaga noastra activitate se lipseste de dreapta socoteala - exact ce le trebuie demonilor. Celor ce au sporit in parerea de sine, demonii incep sa li se arate in chip de ingeri de lumina, in chip de mucenici si preacuviosi, chiar si in chipul Maicii lui Dumnezeu si al lui Hristos Insusi, fericesc petrecerea lor, le fagaduiesc cununile ceresti, ridicandu-i prin aceasta la inaltimea parerii de sine si a trufiei." 3. Visele de la Dumnezeu sunt o raritate. Putini se invrednicesc de ele si in nici un caz cei care nu-L cauta pe Dumnezeu! Lucrarea lui Dumnezeu are ca urmare POCAINTA, vederea pacatelor si plangerea lor etc.. NU SUNT DE LAUDA.. ci ajuta omul sa sporeasca duhovniceste (lauda nu aduce niciodata sporire duhovniceasca!) 4. Parker si-a delimita clar pozitia si nu este crestin. De altfel si imaginea lui de prezentare ne indica de unde se hraneste spiritual (.. jim morrison - doors - portile perceptiei ale lui huxley - iluminarea dobandita in stari modificate de constiinta blah, blah...). A facut o alegere. Voi i-o confirmati (implicit, prin interpretarile voastre, laude felicitari! este de rasu-plansu!). Nu este bine. Citat:
|
Citat:
Dumnezeu nu se simte ofensat in felul in care o fac oamenii (ia uite, s-a intors cu spatele catre mine! ) Dumnezeu este strapuns si indurerat de pacatele noastre.. Asta este ofensa. Cat despre ne-primirea viziunilor: NU este pacat! Ortodocsii sunt sfatuiti sa faca astfel. Cei inaintati duhovniceste au dat dovada de MULTA SMERENIE, neprimind aratarile ingeresti (cine sunt eu ca sa mi se arate Hristos?!) Acesta este modul crestin de a gandi! |
Cu Iisus Hristos ne intalnim in interiorul Bisericii Ortodoxe
Il cautam pe Hristos?
Unde? Asteptam sa ni se arate in vis? Sa ne vorbeasca personal? Sa ne faca eventual si demonstratii cu minuni (cum tot tipa cineva pe-aici ca vrea sa vada minuni ca altfel nu crede!) Sa nu va lasati inselati: cine vrea sa-L viseze pe Iisus Hristos, va ajunge sa vada lucruri! Dar de la cine vor fi? De la vrasmas, poate? Cum poti sti ce vezi fara indrumarea bisericii? Ne ispitim singuri! |
Citat:
Se poate sa fi fost un vis amagitor, nu zic. Mai ales ca a zis ca nu crede in existenta diavolului. Asta e un lucru foarte gresit! Si NU sunt de acord sa ne luam dupa vise... dar nu stim niciodata cum lucreaza Dumnezeu si cum indrepteaza calea pacatosului. Oricum nu cred ca ceea ce a visat Parker e un motiv de lauda, pentru ca L-a intristat pe Dumnezeu. (sau cine era) Imi cer iertare daca am smintit... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:19:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.