Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9128)

Scotianul 10.04.2010 16:25:45

Doar o parere

Citat:

În prealabil postat de Elenush (Post 233138)
Eu zic ca in loc sa va spuneti cuvinte urate mai degraba incercati sa fiti buni cum ne invata Domnul Iisus Hristos.. Religia e cel mai putin importanta...La judecata Dumnezeu nu o sa te intrebe ce religie ai fost..nu pe baza religiei vei fi mantuit..ci pe baza credintei.. "Caci prin har ati fost mantuiti,prin credinta..si aceasta nu vine de la voi ca sa nu se laude nimeni ".. Dumnezeu asteapta de la noi sa ne iubim intre noi si sa avem inimi curate.. Cine are urechi de auzit sa auda!! Poti fii ortodox,penticostal,baptist..in aceea zi toate aceste denumiri vor disparea si va conta ce ai facut tu in viata aceasta !! Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

Postul tau m-a facut sa simt ca traiesc intr-o lume normala.Citind anumite posturi am avut sentimentu ca voi fi ars pe rug pt ca sunt protestant.

lacrimi 10.04.2010 16:35:18

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 233232)
Postul tau m-a facut sa simt ca traiesc intr-o lume normala.Citind anumite posturi am avut sentimentu ca voi fi ars pe rug pt ca sunt protestant.

Who knows... maybe you will be one day...

Mihnea Dragomir 10.04.2010 16:35:49

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 233232)

Normal. Este un punct de vedere protestant. Dar în nici un caz aparținând vreunei biserici apostolice. Noi credem că nu există mântuire în afara Bisericii. Nici pe departe toate denominațiile celor care se autointitulează "creștini" nu au aceeași putere mântuitoare, ci credem că Isus a întemeiat o singură Biserică. E adevărat, catolicii, ortodocșii și monofiziții nu se înțeleg între ei care anume este acea Biserică unică a lui Cristos, dar asupra principiului că e una și numai una, cad toți de acord.

P.S: De arderile pe rug practicate de protestanți nu ați auzit ?

Scotianul 10.04.2010 16:43:09

Mihnea Dragomir&Lacrimi

Stati linistiti oameni buni.Nu am de gand sa deschid discutii care sa va deranjeze in Credinta dvs.Am remarcat doar un post mai apropiat de conceptia mea..una mai putin traditionala.Este loc sub soare pt toata lumea si nu am de gand sa fiu un fel de ,,Vaduva Neagra" pe stil protestant :) Am gasit subiectu interesant..sa-mi cre scuze in scottish gaelic? :))

tigerAvalo9 10.04.2010 20:16:31

Sectele de obicei dupa parerea mea aleg numai ce le convine din tot,din religie ,selecteaza pana ajung la dorinta lor ceea ce e foarte rau.Ma bucur insa ca mai exista Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica care este ca la inceput,care nu au selectat si au ales nimic.

penticostalulmantuit 10.04.2010 22:12:52

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 233284)
Sectele de obicei dupa parerea mea aleg numai ce le convine din tot,din religie ,selecteaza pana ajung la dorinta lor ceea ce e foarte rau.Ma bucur insa ca mai exista Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica care este ca la inceput,care nu au selectat si au ales nimic.

„Cei mai tari din zonă suntem eu și gașca mea!” este o gândire firească, obișnuită, aș putea spune chiar normală. Toți ceilalți e mai fraieri ca noi.
Surprinzător e că poți crede ceva bun despre Biserica Catolică. Mulți îți pregătesc deja un loc în Iad pentru singura vină că ai putut scrie o așa sminteală. Tu nu știi că ei cred în....
Opa, începusem deja să-ți scriu ereziile catolicilor, baftă că m-am oprit la timp.

nela_27 10.04.2010 22:47:48

Eu cred ca sunt periculoase, mai ales pentru cei care tarziu il descopera pe Dumnezeu. Pot fi usor dusi in eroare daca nu sunt apropiati de biserica, daca nu au un bun duhovnic. Sectantii mereu vin cu versete bine invatate, scoase din context, si ii atrag pe cei ''caldicei'' in credinta in ''adunarile'' lor, incercand sa le dovedeasca ca ''habotnicia'' ortodocsilor e numai o prefacatorie.
Imi cer iertare dar m-am saturat de ideile lor...

almaris 11.04.2010 00:39:42

Citat:

Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica care este ca la inceput

Pana si tu stii ca nu e asa
Citat:

care nu au selectat si au ales nimic.

Idem punctul precedent

almaris 11.04.2010 00:43:48

Citat:

În prealabil postat de nela_27 (Post 233338)
Eu cred ca sunt periculoase, mai ales pentru cei care tarziu il descopera pe Dumnezeu.

Tu cand L-ai descoperit?
Citat:

Pot fi usor dusi in eroare daca nu sunt apropiati de biserica, daca nu au un bun duhovnic.

Nu astea sunt motivele
Citat:

Sectantii mereu vin cu versete bine invatate, scoase din context, si ii atrag pe cei ''caldicei'' in credinta in ''adunarile'' lor, incercand sa le dovedeasca ca ''habotnicia'' ortodocsilor e numai o prefacatorie.

Sunt si din astia, multi, cred...
Citat:

Imi cer iertare dar m-am saturat de ideile lor...

Ramai cu ale tale.

florin1966 16.04.2010 10:42:05

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuit (Post 233327)
„Cei mai tari din zonă suntem eu și gașca mea!” este o gândire firească, obișnuită, aș putea spune chiar normală. Toți ceilalți e mai fraieri ca noi.
Surprinzător e că poți crede ceva bun despre Biserica Catolică. Mulți îți pregătesc deja un loc în Iad pentru singura vină că ai putut scrie o așa sminteală. Tu nu știi că ei cred în....
Opa, începusem deja să-ți scriu ereziile catolicilor, baftă că m-am oprit la timp.

macar cele doua biserici au 1000 de ani istorie comuna si despartirea sa facut mai mult politic decat religios ,asa cum s-au despartit sectele de biserica si continuitatea harului pogorat la cincizecime.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:52:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.