Scotianul |
04.05.2010 12:17:39 |
nu stiu daca pot sa fiu un martir..
Dar am incercat ceva mai aproape de puterile mele>am directionat 2%din impozit catre SMURD.Acei oameni sunt cu adevarat fantastici si merita tot sprijinul din lume.
Va reamintesc in acest sens:
Conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul 2009 catre o entitate nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.
Contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozit pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii.
In categoria entitatilor nonprofit se cuprind, de exemplu: asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociatiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariatilor, in masura in care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare desfasoara activitati nonprofit iar sumele primite din impozit sa fie folosite in acest scop.
2% se aplica la impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, din castigul net anual din transferul titlurilor de valoare, din castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen.
Aceasta donatie nu costa nimic contribuabilul.Doar un formular de completat si depus la Fisc pana la data de 15 mai 2010. Daca nu folositi aceasta optiune, suma respectiva ramane sa fie incasata si gestionata de stat.Puteti dona doi la suta (2%) din impozit catre un ONG sau o biserica sau pentru o bursa de studii.
Termen>17 mai 2010.
Un mic ajutor din partea dvs conteaza.Directionati 2%din impozitul pe venit catre cei care considerati ca ar avea nevoie de ajutorul dvs.Nu stiu daca putem sa fim toti martiri dar cu siguranta putem ajuta toti.Este un gest mic intr-un scop nobil.Fiecare dupa puteri oameni buni.Cel de Sus sa fie alaturi de noi toti.
Bye
|