Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sacrificiul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9251)

topcat 26.04.2010 10:11:40

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 238941)
"S-ar putea ca Ion sa incerce doar sa ii atraga atentia Anei asupra sa, nu vrea sa o oblige pe Ana sa il iubeasca, datoare ii este deja pentru ca a mai ajutat-o si inainte foarte mult. Mai ales ca stie ca prostul de Gheorghe isi poate recupera pantofii putin mai tirziu:) Cum sta acum cu punctajul?"

si data trecuta cand i-a ramas datoare, cum a ajutat-o?

A crescut-o de mica

topcat 26.04.2010 10:19:38

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 239126)
eu cred ca acesta nu este sacrificiu in adevaratul sens al cuvantului, ci mai degraba santaj. Sacrificul adevarat vine din dragoste, care este neconditionata si nu asteapta nimic in schimb.

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 239133)
Exact,formularea a fost din start gresita.Acesta nu e sacrificiu,ci un troc.
Eventual,cu astfel de calitati,persoana in cauza poate sa inceapa o cariera in lumea afacerilor.

Si totusi, in incurcata telenovela are loc un sacrificiu, cel putin in mod aparent (daca cumva Gheorghe, care o iubeste foarte mult pe Ana, stie ca isi va recupera pantofii ceva mai tirziu, chiar daca acest lucru ii provoaca un disconfort - sa spunem deocamdata ca el nu e sigur ca isi va recupera pantofii).
Dar sacrificiul ii provoaca lui Gheorghe si o amaraciune, pentru ca el stie ca Ion o iubeste foarte mult pe Ana, si stie ca acesta si-a jurat sa nu se bage in viata ei, intelegindu-l foarte bine deci pe Ion ca era singura metoda de a o face pe Ana sa isi mai aduca aminte de el. De asemenea, Gheorghe stie ca Ana ar fi foarte fericita daca ea s-ar casatori cu Ion.

topcat 26.04.2010 10:21:23

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 239143)
atunci eu cred ca Ana ar trebui sa iasa din povestea asta ( chit ca-si lasa penarul) si sa se indragosteasca de cineva care o considera egala lui si nu vrea s-o indatoreze si-n felul asta si-ar achita datoriile si fata de Ion (lasandu-i penarul la care tine, pentru datoriile mai vechi pe care le are fata de acesta) si n-ar ramane datoare nici lui Gheorghe care si-ar arunca papucii pe geam pentru ea. Ion si Gheorghe ar ramane prieteni, iar ea ar fi libera.
Daca totusi s-a intamplat ca Gheorghe sa si-i arunce deja, fara s-o intrebe si pe ea ce vrea mai intai, cred ca Ana ar face mai bine sa se duca si sa-i recupereze papucii, apoi sa-i dea penarul lui Ion si sa nu ramana datoare fata de nimeni. Abia apoi ar fi libera sa iubeasca cu adevarat.
Si-am incalecat pe-o sea si v-am spus povestea asa.

Ana e putin prostuta, nici ea nu stie ce vrea

topcat 26.04.2010 10:24:49

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 239189)
Ma bucur ca au contribuit si altii, nu pentru ca ar fi important, din moment ce nu stiu care este scopul final al lui topcat.

Intentia mea nu era nici pe departe sa gasesc o solutie, ci doar sa arat ca partea care nu se vede este mult mai mare, toate amanuntele care ar duce la decizia corecta fiind stiute numai de Dumnezeu. Omul are tendinta sa judece dar de fiecare data stie atat de putin incat judecata lui poate fi total gresita, de aceea Sfintii invata ca judecata este a lui Dumnezeu.

Diferenta intre mine si tine, in acest caz, este doar ca eu stiu care e scopul final ;)
Deci sint de acord cu tine cind spui ca partea care nu se vede e mult mai mare si ca nu se poate prezenta o poveste simplista.
Sper sa se vada si ca e foarte neverosimila (asta ca sa ma apropii de scopul final) ;)

topcat 26.04.2010 10:28:50

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 239453)
Eu cred totusi ca Ana il iubeste pe Gheorghe, dar se simte vinovata ca si-a aruncat pantofii pe geam pentru ea. S-a dus afara sa-i caute, dar nu i-a mai gasit. Altcineva i-a luat...

Aici ar exista doua posibilitati: i-a luat altcineva sau sint inca la Gheorghe, care doar s-a prefacut ca ii arunca (pentru ca si-a spus ca rezultatul e acelasi, Ana e la fel de impresionata, toata lumea iese cistigata).

Jane Says 26.04.2010 10:29:28

Vedeti ca va face topcat in foi de vita si din vorbe si la sfarsit se va folosi de raspunsurile voastre ca sa demonstreze absurditatea existentei lui Dumnezeu :):)) sau imoralitatea Lui. Undeva pe-acolo. :)

maria-luisa 26.04.2010 10:33:03

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 239568)
Aici ar exista doua posibilitati: i-a luat altcineva sau sint inca la Gheorghe, care doar s-a prefacut ca ii arunca (pentru ca si-a spus ca rezultatul e acelasi, Ana e la fel de impresionata, toata lumea iese cistigata).

cam complicata poveste, si un pic cam multe ascunzisuri pentru o poveste de dragoste sincera, nu? pana la urma daca Ion o iubeste, de ce nu-i spune direct?

topcat 26.04.2010 10:33:10

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 239569)
Vedeti ca va face topcat in foi de vita si din vorbe si la sfarsit se va folosi de raspunsurile voastre ca sa demonstreze absurditatea existentei lui Dumnezeu :):)) sau imoralitatea Lui. Undeva pe-acolo. :)

E cam greu ca un inginer sa faca din vorbe pe cineva :)

topcat 26.04.2010 10:35:34

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 239570)
cam complicata poveste, si un pic cam multe ascunzisuri pentru o poveste de dragoste sincera, nu? pana la urma daca Ion o iubeste, de ce nu-i spune direct?

Citeodata ma intreb si eu (dar am spus ca Ion si-a jurat sa nu se mai bage in viata ei, cel putin pina la o anumita virsta). Cred ca majoritatea problemelor vin de la faptul ca Ana e cam prostuta.

maria-luisa 26.04.2010 10:48:33

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 239573)
Citeodata ma intreb si eu (dar am spus ca Ion si-a jurat sa nu se mai bage in viata ei, cel putin pina la o anumita virsta). Cred ca majoritatea problemelor vin de la faptul ca Ana e cam prostuta.

O fi, dar tot nu cred ca-i place sa fie mintita...sau Ion cand a crescut-o de mica a invatat-o sa minta?

Ana o fi crezut in sacrificul lui Gheorghe.

Oricum, trebuia sa ne prezinti de la inceput toate datele problemei. :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:29:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.