Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Ganduri de hula (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9361)

Langu 06.05.2010 17:53:00

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 243825)
Frumoase cuvinte.

Spune parintele Rafail Noica ca ortodoxia este insasi firea omului si numai traind in credinta ortodoxa incepi sa te descoperi cu adevarat.

Multa dreptate are parintele...imagineaza-ti o societate adevarat ortodoxa...Raiul pe Pamant!Doamne ajuta!

Rodica50 06.05.2010 18:43:36

Va recomand sa vizionati documentarele: Memoria apei, ingerul digital 2... aveti grija sa manifestati bunavointa fata de cei din jur, cititi lecturi frumoase, relaxante, bucurati-va- aveti de ce, rugati-va pentru micutul pe care il asteptati, ascultati muzica frumoasa, asigurati-va confort, faceti plimbari...beti cate un ceai relaxant- de fructe, de tei, nu uitati sa faceti numai lucruri placute. Imi ingadui sa va dau un sfat pe care l-am citit la Parintele Arsenie Boca- relatie moderata cu sotul in aceasta perioada, pentru a nu se naste copilul cu predispozitie spre sexualitae. Aveti grija , copilul participa la emotiile mamei.Sa fie placute.Si in primul rand, nu uitati credinta. Cand va fi sa nasteti, neaparat sa va spovediti!

cristiboss56 06.05.2010 20:47:35

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 243447)
Cand iti vine gandul de hula, nu-i da importanta, ci cheama insistent pe Iisus sau pe Preasfanta Nascatoare in ajutor.

Prima este NALUCIREA ; a doua - imbinarea , amestecarea gandurilor noastre cu gandurile viclenilor demoni ; a treia - conceperea , cand ambele ganduri comploteaza la rau si hotarasc intre ele cum sa procedeze ; iar a patra este lucrarea simtita , adica pacatul . Asupra acestor etape fac referire multe din invataturile lasata de Sfintii Parinti . Daca mintea este treaza si atenta la sine si prin intermediul impotrivirii si al chemarii Domnului nostru Iisus Hristos poate alunga nalucirea inca de la aparitia ei, atunci mai nimic din ceea ce urmeaza de obicei dupa ea , nu va mai avea loc . Tot Sfintii Parinti ne arata ca vicleanul fiind netrupesc , nu poate insela sufletele altfel decat prin introducerea in ele a inchipuirii gandurilor . Si despre nalucire David spune : In dimineti voi judeca pe toti pacatosii pamantului ca sa nimicesc din cetatea Domnului pe toti cei ce lucreaza faradelegea ( vezi Ps. 100 ) iar marele Moise despre comlot sa nu va amestecati si sa nu faceti legamant cu ei . Mintea cu mintea se unesc in lupta , mintea demonica cu mintea noastra . In fiece clipa sa strigam din adancul sufletului catre Hristos sa desparta mintea demonica , iar semnul si slava biruintei sa ni le daruiasca noua ca un iubitor de oameni . Unul dintre Parintii pustiei spunea : << Nu exista osteneala mai mare decat a se ruga cineva lui Dumnezeu . A se ruga cineva pana la ultima suflare, cere nevointa . Si nu numai rugaciunea este acea care oboseste , ci mai ales razboiul indarjit al diavolului este acea ceea ce face rugaciunea mai obositoare >> ." Gandurile sunt cuvintele diavolilor si inainte-mergatoarele patimilor " Sfantul Isaac Sirul .

iustin10 06.05.2010 23:21:38

@ginabadea
Parca intr-un cantec am auzit un vers ca acesta : 'lumea mea se clatina'
Eu asociez aceste ganduri de hula,cu care si eu m-am trezit procopsit in ultimul timp,cu o pierdere a autocontrolului ,dar in sensul bun ,cu o clatinare a valorilor vechi.
Adica vine un moment in viata cand nu mai esti cel sigur de tine cel de pana atunci,si esti coplesit de micimea ta,si depasit cumva de evenimente.
Si nemaifiind sigur de tine,atunci si mintea ta-parte din ea-e luata in stapanire,terfelita pe jos,pentru a isi pierde siguranta impenetrabila de pana atunci.
Cred ca aceasta voce 'straina' din noi,care rosteste hule si in care nu ne recunoastem,este asemanatoare cu 'tzepusa' care a fost lasata in calcaiul apostolului Pavel,pentru a nu se mandri ,si a isi aminti mereu de unde are tot cea ce a primit.
Chiar si in cele mai adanci ispite,care lucreaza pana la a desparti gandul de suflet,Dumnezeu lucreaza pentru curatirea noastra,iar caile Sale sunt de neinteles pentru om.

cristiboss56 07.05.2010 07:49:40

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 244046)
@ginabadea
Parca intr-un cantec am auzit un vers ca acesta : 'lumea mea se clatina'
Eu asociez aceste ganduri de hula,cu care si eu m-am trezit procopsit in ultimul timp,cu o pierdere a autocontrolului ,dar in sensul bun ,cu o clatinare a valorilor vechi.
Adica vine un moment in viata cand nu mai esti cel sigur de tine cel de pana atunci,si esti coplesit de micimea ta,si depasit cumva de evenimente.
Si nemaifiind sigur de tine,atunci si mintea ta-parte din ea-e luata in stapanire,terfelita pe jos,pentru a isi pierde siguranta impenetrabila de pana atunci.
Cred ca aceasta voce 'straina' din noi,care rosteste hule si in care nu ne recunoastem,este asemanatoare cu 'tzepusa' care a fost lasata in calcaiul apostolului Pavel,pentru a nu se mandri ,si a isi aminti mereu de unde are tot cea ce a primit.
Chiar si in cele mai adanci ispite,care lucreaza pana la a desparti gandul de suflet,Dumnezeu lucreaza pentru curatirea noastra,iar caile Sale sunt de neinteles pentru om.

Când vom ajunge la adevărata cunoștință de sine , vom ajunge la adevărata fericire, după mărturia care zice :"Fericit este omul care-și cunoaște neputința sa , întrucât cunoștința aceasta i se face lui temelie , și rădăcină , și începătură de toată bunătatea ". ( Filocalia , vol.X , Cuvântul 25 )

cristiboss56 13.05.2010 20:46:39

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 243819)
Acum,ca m-am edificat ce inseamna hula(prin amabilitatea colegului de mai sus) inteleg ca trebuie sa-ti fie foarte greu,dar cum scrie in Carte-atunci cand vine lupta din stanga,aminteste-ti de dreapta.Incearca sa vezi care este motivul,generatorul acestor ganduri si ataca exact cu opusul.Fi increzatoare pt.ca sunteti doi in lupta iar unul ingeras,deci putere mare.Toate cele bune!

Un batran Parinte a fost intrebat : " Parinte , care fapta buna din viata are mai multa osteneala ? " Si batranul le-a raspuns : " Socotesc ca nu este alta osteneala ca rugaciunea catre Dumnezeu . Caci totdeauna cand voieste omul sa se roage , vrajmasii voiesc sa-l opreasca pe el . Ei stiu ca nu se impiedica de nimic altceva mai mult ca de rugaciunea catre Dumnezeu . Si toata lucrarea care va face omul dobandeste odihna , iar rugaciunea are nevoie de credinta pana la rasuflarea cea de pe urma ".

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:37:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.