Erethorn |
06.06.2010 08:11:45 |
Parerea mea este ca e pacat sa "ispitim" pe Dumnezeu in privinta zilelor de pe urma. Spune clar Scriptura ca nimeni nu stie ceasul, in afara Tatalui. Daca ne apucam sa facem predictii pe baza fenomenelor socio - economice, cu ce ne deosebim de Martorii lui Iehova sau de adventisti ?
In ceea ce priveste documentul, cred ca atinge un grup mult prea vast de probleme macro economice ca sa imi permita mie, care nu am cunostinte solide in acest domeniu, sa ma exprim competent in privinta detaliilor.
O sa spun doar ca, per ansamblu, imi cam miroase a teoria conspiratiei si ca imi lasa impresia ca nici autorul documentului nu este foarte competent in materie.
Referitor la subiectul documentului - este evident ca exista, asa cum au existat intotdeauna, forte politico economice care incerarca sa obtina controlul asupra a cat mai multe resurse, ca exista oameni politici care nu inteleg ca telul lor ar trebui sa fie instaurarea legilor lui Dumnezeu in viata polisului, care urmaresc doar propria propasire materiala si care sunt pregatiti sa vanda bunastarea cetatenilor in numele unor tratate.
Pe de alta parte, a arunca intreaga vina pentru problemele economice sau politice in sarcina politicienilor sau a cabalelor ascunse in spatele lor este la fel cu a arunca intreaga vina pentru pacat in spatele celui rau.
Crestinismul ne invata in primul rand responsabilitatea. Daca Romania este in, ma scuzati, rahat din punct de vedere economico financiar, este doar vina ministrilor si a FMI-ului ? Oare noi, romanii, nu avem nici o vina ? Oare am luat intotdeauna deciziile corecte ? Oare am votat cum trebuie ? Oare am muncit intotdeauna atat cat am putut mai bine, pentru noi si pentru aproapele nostru ? Oare ne-am rugat destul sa ni se arate calea cea buna ? Parerea mea este ca nu.
Si nu in ultimul rand - mi se pare ca daca facem conexiuni intre un acord monetar si teoria cipurilor satanice, nu facem decat sa cadem in ridicol si sa ducem discutia pe o panta unde interventiile de genul ownureface incep sa para la locul lor....
Serios, crestinul care se vaita ca vine NWO, domnia nticristului, este la fel de relevant ca ateul care proslaveste NWO ca fiind domnia libertatii si fericirii.
Treaba noastra este sa il proslavim pe Dumnezeu si sa ne traim vietile asa cum ne-au invatat Iisus si apostolii, in ascultare fata de cuvantul Domnului si de Biserica. Ca atare, atata timp cat Biserica nu ma va informa oficial ca FMI este lucrarea diavolului si domnia anticristului, nu am motive sa o cred nici eu. Este doar o organizatie umana, cu bunele si relele ei, la fel cum a fost si Imperiul Roman in timpul lui Iisus.
|