Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Rugaciunea - in padure - singuri - noaptea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9682)

OmuBun 11.06.2010 13:26:27

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 258425)
Foarte frumoasa acea carte. M-am apucat si eu sa citesc din ea. Imi aduce aminte de Pelerinul Rus.

Adevarat. Tot de "Pelerinul rus" mi-a amintit si mie din primele momente, unde se vorbeste de tanarul cioban care a fost batut crunt de primarul satului fiindca i-a pierdut o oaie. Cautand-o, s-a pomenit in mijlocul padurii la miez de noapte si l-a apucat o frica ingrozitoare, iar cand i-a venit in gand sa spuna rugaciunea mintii, totul s-a linistit in jur si in suflet. Astfel n-a mai dorit sa se desparta de acest sentiment si colinda de unul singur padurile, unde ramanea in genunchi nemiscat perioade lungi si rugandu-se...

kiralina 11.06.2010 14:02:37

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 257636)
Ce credeti despre aceasta situatie:

Va duceti vara intr-o tabara inconjurata pe toate partile de padure de brazi. In acel loc mai sunt inca vreo 150 de oameni.
Ca tot crestinul trebuie sa va faceti rugaciunea de seara, insa in camera voastra nu puteti ca mai sunt unii insi care stau acolo cu voi si nu se poate face rugaciunea la vederea altor oameni ... mai ales necredinciosi.

Alt loc nu prea aveti unde sa gasiti asa ca singura solutie ar fi sa cautati un loc retras in padure, departe de vazul lumii, acolo unde aveti tihna si va veti putea desfasura fara intreruperi rugaciunile voastre alese.

Insa exista o problema: Una e sa mergi singur prin padure noaptea si alta e sa te rogi acolo.
Va profita vrajmasul nevazut de situatia in care te afli acolo? Vei fi "vulnerabil" sau mai predispus ispitelor sau e ca oricare rugaciune?

DAr de ce iti trebuie spatiu sa te rogi,doar nu te rogi stand in pod sau in spagat.deci,la ce iti trebuie space?nu poti sta in pat sa spui o ruga in linistea noptii inainte de culcare?hm?

colaps 11.06.2010 14:33:49

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 258450)
DAr de ce iti trebuie spatiu sa te rogi,doar nu te rogi stand in pod sau in spagat.deci,la ce iti trebuie space?nu poti sta in pat sa spui o ruga in linistea noptii inainte de culcare?hm?

Ba da, dar nu stiu Psalmii sau Acatistul Maicii Domnului pe de rost. ;)

kiralina 11.06.2010 14:40:28

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 258461)
Ba da, dar nu stiu Psalmii sau Acatistul Maicii Domnului pe de rost. ;)

Esti in tabara,omule,relax!te rogi frugal,ca sa zic asa,un Tatal nostru sau un Doamne IIsuse e suficient!si acasa iti intri in ritm!crezi ca Dumnezeu nu ar intelege?

colaps 11.06.2010 14:41:40

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 258464)
Esti in tabara,omule,relax!te rogi frugal,ca sa zic asa,un Tatal nostru sau un Doamne IIsuse e suficient!si acasa iti intri in ritm!crezi ca Dumnezeu nu ar intelege?

Relaxare de la cele trupesti da, normal, dar relaxare de la cele duhovnicesti niciodata.

kiralina 11.06.2010 15:03:07

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 258466)
Relaxare de la cele trupesti da, normal, dar relaxare de la cele duhovnicesti niciodata.

si in padure cum te rogi noaptea?la bricheta?la lumanare?nu te vei putea ruga nici aici.

annajanette 11.06.2010 22:15:58

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 258425)
Foarte frumoasa acea carte. M-am apucat si eu sa citesc din ea. Imi aduce aminte de Pelerinul Rus.

despre ce carte e vb doresc sa o citesc si eu va rog mult.
eu am atacuri de panica si multe frici si cred ca tot de demoni sunt date , ptr ca m-am spovedit si cerut iertare din inima de n...ori
cica AKEDIA se numeste demonul fricii , e adevarat?

Profetul de carton 28.03.2012 15:42:16

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 257636)
Ca tot crestinul trebuie sa va faceti rugaciunea de seara, insa in camera voastra nu puteti ca mai sunt unii insi care stau acolo cu voi si nu se poate face rugaciunea la vederea altor oameni ... mai ales necredinciosi.

de ce sa nu se poata? te asezi in pat si o spui in gand, ca sa nu deranjezi pe nimeni.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:42:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.