Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9869)

anaana71 23.06.2010 16:35:28

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 261984)
Ce ma distreaza la credinciosi e ca iti interzic ca mai vorbesti daca le negi adevarul credintei, oamenii de stiinta se amuza cand un ignorant le ataca descoperirile. Credinciosii stiu au numai vorbe si credinte, in spatele stiinte exista fapte care exista.

tu te alegi cu ceva, cu distractia, in rest...pustiu. si crede-ma ca nu-ti interzice nimeni sa fii ignorant.

yawbaj 23.06.2010 16:37:49

Nu se amuza credinciosii, vezi Giordano Bruno, pus pe rug ca indraznea sa spuna ca Pamantul e centrul Universului. Oamenii de stiinta insa, cand vad ignoranta credinciosilor, ii scolarizeaza, ii asculta la lectie si daca nu stiu le pun patru. Si uite asa credinciosii fara stiinta de carte folosesc si ei la ceva, lucreaza pamantul la manastire.

Doriana 23.06.2010 16:40:20

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 261984)
Ce ma distreaza la credinciosi e ca iti interzic ca mai vorbesti daca le negi adevarul credintei, oamenii de stiinta se amuza cand un ignorant le ataca descoperirile. Credinciosii stiu au numai vorbe si credinte, in spatele stiinte exista fapte care exista.

In cartea aia de care spuneai scrie de mult de domnu` fizician:

"Zis-a cel nebun în inima sa: „Nu este Dumnezeu!” Ps 13:1

P.S. Nu prea pari amuzat. ;)

flyaway9112002 23.06.2010 16:40:26

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 261986)
Dumnezeu nu e deloc sfios. Uneori striga, alteori loveste, vorbeste , se manie, se bucura si plange. Problema e la omul care se asteapta sa-l vada cu ochii fizici. Pai Dumnezeu nu are corp fizic, chiar daca a ales sa locuiasca in credinciosi. Dumnezeu se poate vedea numai cu vederea spirituala, care la omul obisnuit e adormita, din cauza pacatului, dar se poate re-trezi daca exista dorinta. Si e funny ca omul a decis: " nu vad, deci nu exista". :23:

Dincolo de a fi un trup fizic, omul este o fiinta spirituala. Asta inseamna ca poate vedea , auzi, simti in domeniul spiritual. Pana la urma fizicul va putrezi si vom ramane numai cu ce am sadit in spirit [duh].

Bine zis ! Domnul vrea ca noi sa ne ridicam,sa ne intaltam sufleteste ca sa-L gasim ! De ce ar avea El nevoie sa vina la noi ? Asta ar insemna sa ramanem pe loc,sa ne plafonam, nu sa incercam mereu sa crestem sufleteste ca sa-L descoperim.
E exact ca si atunci cand un copil invata sa mearga.Ii dai drumul si te indepartezi un pic,pentru ca el sa vina dupa tine...si mai un pas,inca un pas...si a invatat copilasul sa mearga .

eodor nastasa 23.06.2010 16:41:58

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 261994)
Nu se amuza credinciosii, vezi Giordano Bruno, pus pe rug ca indraznea sa spuna ca Pamantul e centrul Universului. Oamenii de stiinta insa, cand vad ignoranta credinciosilor, ii scolarizeaza, ii asculta la lectie si daca nu stiu le pun patru. Si uite asa credinciosii fara stiinta de carte folosesc si ei la ceva, lucreaza pamantul la manastire.

Mai iti pui o'ntrebare, de unde stii ca ala de lucreaza la manastire pamantu', nu a fost mai inainte omu' lu' stiinta ? A ?

yawbaj 23.06.2010 16:44:23

Tu trebuie sa treci mai intai pe la profesorul de limba romana. Apoi poti discuta si cu cel de biologie, chimie. Vezi ce-i gresit gramatical la propozitia ta, ca te trezesti cu un prof pe forum si iei patru.

flyaway9112002 23.06.2010 16:54:10

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 261994)

A nu se confunda faptele oameniilor cu credinta in sine ! Nu scrie niciunde in "cartea aia" ca oamenii care isi pun intrebari trebuie arsi pe rug sau chinuiti in vreun fel.Ba chiar invers !

"Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide"
"ca oricine cere, primeste; cel ce cauta, afla; si celui ce bate i se va deschide."

Acuma ca oamenii au facut ce au facut, asta e alta poveste.

eodor nastasa 23.06.2010 16:55:11

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 262000)
Tu trebuie sa treci mai intai pe la profesorul de limba romana. Apoi poti discuta si cu cel de biologie, chimie. Vezi ce-i gresit gramatical la propozitia ta, ca te trezesti cu un prof pe forum si iei patru.

Hai lasa-ma...zici ca-mi pui un patru mare, maricel ? Lasa fandarea, raspunde la intrebare daca ai...cum !

p.s. sper ca nu am mai gresit ceva in propozitia de mai sus, ori daca da, ce sa-i faci sunt un anagramat, asta-i-i.

yawbaj 23.06.2010 16:57:31

Vorbeam cum reactioneaza credinciosii, cand este atacata religia lor. Vezi tu e vorba de credionciosi asta-i subiectul nu credinta.

flyaway9112002 23.06.2010 17:13:52

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 262008)
Vorbeam cum reactioneaza credinciosii, cand este atacata religia lor. Vezi tu e vorba de credionciosi asta-i subiectul nu credinta.

Cei care nu cred in Dumnezeu,sau,ma rog,asteapta dovezi stiintifice, au asteptari foarte mari de la cei credinciosi.
Suntem si noi oameni ca toti ceilalti.Poate ar trebui sa fim mai buni,sa iesim in evidenta prin iubire reciproca,iertare.Dar cei care cred sunt exact ca si cei care nu cred,cu calitati si defecte ! Sa nu generalizam ca e pacat !

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:02:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.