![]() |
Imi pare rau, dragul meu Cristi, dar in mintea ta e un mare amalgam si dezordine, si nici nu ma mir ca ti se intampla ce ti se intampla. Spui:
Citat:
Apoi continui: Citat:
Citat:
Daca ai facut sau nu rau, deocamdata nici nu-ti dai seama. Raspunsul se afla in interiorul tau, in atitudinea ta, in credinta ta! Citat:
Citat:
Citat:
Ei, da! Asta da smerenie si proba de rabdare!... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Esti inca tanar si mai ai multe de invatat. Ridica-te, fa-ti ordine in idei, inarmeaza-te cu rabdare, nu te mai umple de marire de sine cu intelectul tau, ci modeleaza-l pe directia buna, si-ai sa vezi si ce e in stare sa faca Sf. Nectarie si Sf. Fecioara... Cat despre Mantuitor, stai linistit... A vazut El altele mult mai grave. Pe tine te-a iertat, oricum, iar acum lucreaza in felul Lui, ca sa-ti arate Calea! |
"Omubun", acum vad de unde acest supranume. poate sunteti un inger. tot ce am relatat despre tot ce am facut in postul pastelui, a fost dupa ce am citit viata si invataturile parintelui cleopa. m-ati impresionat pana la lacrimi. de obicei eu ajut foarte multi tineri, ii calauzesc pe drumul cel bun. mereu ma intreb de ce imi multumesc atat, pt ca mi se pare un lucru normal sa ajuti. acum inteleg. o sa printez postul dumneavoastra ca sa ma intareasca mereu. o sa redevin acel cristi care atunci cand se aseza in genunchi sa se roage simtea o caldura in inima inexplicabila, caldura dupa care tanjesc mereu, caldura care imi dadea nadejde. aveam mare nevoie de aceasta dojeana. Dumnezeu o sa fie mandru de mine. in ultima vreme nu ii mai ceream decat suferinta, pentru a putea sa ma rog mai intens, doar ca am luat-o in partea opusa. de 3 luni sfantului nectarie i-am cerut doar credinta si nadejde. de fapt lucrul asta eu trebuie sa-l ofer. o fetita mi-a spus azi-noapte ca de fapt nu Dumnezeu ne da suferinta, ci omul si-o provoaca singur. a-ti scris ca Mantuitorul m-a iertat si incearca sa ma indrepte. este adevarat si face asta prin intermediul oamenilor din jurul meu. Dumnezeu sa va ajute. de mult nu m-am mai simtit asa. simt nevoia din nou sa ma rog, vreau sa merg in biserica. nadejdea ma inconjoara. inima reinvie. va multumesc.
|
Citat:
Nu trebuie sa spui nimic, desi stiu ca simti aceasta nevoie. Chiar daca iti propui ca Dumnezeu sa fie mandru de tine, pastreaza asta in stadiu de proiect, fiindca cu cat vorbim mai mult despre lucrarile noastre duhovnicesti, cu atat diavolul va chema o intreaga legiune sa ne dea planurile peste cap. Trebuie sa fii puternic sa rezisti tuturor incercarilor. Spune multumesc ca Dumnezeu te-a ales si ca te incearca, dar sa te fereasca de deznadejde, disperare si impietrirea inimii, spre care vad ca ai anumite tendinte. Cand iti spun sa fii puternic, inseamna ca trebuie sa fii EXACT asa cum le ceri tu altora sa faca, pentru a primi dragostea Lui Dumnezeu. Am inteles ca ai citit despre viata si invataturile Parintelui Cleopa. Foarte bine; e un inceput. Poate intr-o zi vei ajunge la mormantul lui de la Sihastrie, si-o sa treci si pe la Parintele Ciprian, ca sa te ajute sa te intelegi mai bine! Si daca tot ai avut timp sa citesti tot ce spui ca ai citit, fa un efort de vointa si dupa ce (re)citesti Sf Evanghelie dupa Ioan , citeste cu mare atentie Faramiturile Ospatului . Daca reusesti sa faci asta, vei deveni cu totul alt om! Crede-ma! Bunul Dumnezeu sa te intareasca in toate cele placute Lui! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:29:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.