Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Madalina Manole a plecat la Domnul ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10107)

ai2 15.07.2010 11:28:44

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 269147)
Maiestrul Arsinel spunea in seara aceasta :" incredibil cat de ascunse sunt gandurile oamenilor ! "

Intr-o societate care incurajeaza ipocrizia...

lore86 15.07.2010 11:54:44

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 269269)
Daca nu exista "dupa", a scapat de necazuri. Totusi nu poate sa-si mai dea seama de asta!

si daca exista, abia acum a dat de ele!

ai2 15.07.2010 12:10:58

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 269277)
si daca exista, abia acum a dat de ele!

Daca D-zeul crestin e cel adevarat.

Hartford 15.07.2010 12:55:07

Dumnezeu s-o odihneasca, am cunoscut-o personal aici in USA era foarte tinara pe atunci.

costache marilena 15.07.2010 13:04:55

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 269036)
Nu cunosc statistici și nici nu contest că depresia a ajuns pe locul 3 "in randul cauzelor care duc la decesul unei persoane" și nici că este nevoie "si de psihologi pentru a ajuta acesti oameni."

Dar citez:

Depresia = deprimare (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan - Al. Rosetti”, Editura Univers Enciclopedic, 2005)

DEPRIMÁRE, deprimări, s. f. Stare a celui descurajat; depresiune (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, 1998)

DESCURAJÁ, descurajez, vb. I. Refl. și tranz. A-și pierde sau a face pe cineva să-și piardă curajul, entuziasmul, nădejdea; a (se) demoraliza.(Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, 1998)

Și dacă depresia = deprimarea = starea celui descurajat , iar a fi descurajat = a face pe cineva să-și piardă nădejdea și deznădejdea fiind printre marile păcate ale creștinului ortodox, de ce are nevoie un om DEPRESIV? E cert: de un duhovnic foarte bun, care să-l conducă în mod înțelept, cu tact și înțelegere, pe calea credinței. Să-l facă să-și recâștige nădejdea și apoi, credința și iubirea (cele trei mari virtuți creștine).

Cât despre "filosofii" și psihologie, unii se vor bucura să afle că scrii corect filosofie și nu filozofie.

Cât despre faptul că "tăcerea e de aur", aveți perfectă dreptate.

P.S. Cât despre "vorbeam cu duhovnicul meu intr-o zi si imi spunea", duhovnicii, draga mea doamnă, se adaptează, uneori, credincioșilor pentru a nu-i pierde.

Exemplu: 1. pentru un creștin înduhovnicit deja, canonul este mult mai aspru decât pentru un credincios care se află la început de drum. Dar cred că știți deja aceste lucruri.
2. Concret: Am cunoscut un om căruia preotul protopop i-a dat dezlegare să se cunune în Postul Crăciunului. La prima vedere, extrem de grav. Dar prietena acestuia era însărcinată. Preotul a ales păcatul mai mic: cununia în post decât nașterea de prunci în afara cununiei. Deci, preotul se adaptează credincioșilor și situațiilor concrete. Uneori, mai spun și ce vor să audă credincioșii, evident dacă acest lucru nu este păcat. Așa că, dragă doamnă, nu trebuie să intereseze pe nimeni ce vorbiți dvs. cu duhovnicul. Pe mine cu atât mai puțin. ESTE O TAINĂ!

Corect! Urmaresc postarile tale si sunt de aceeasi parere cu tine. Sustin tot ce ai spus. spui.

vsovivi 15.07.2010 14:15:10

Asta se întâmplă dacă lași postul tău cel sfânt, căci postea câte trei zile în șir înainte de orice, lași postul tău pe care ea îl practica de o viață și iei în schimb sibutramină ca să faci ce face gLumea, să slăbești prin otrăvuri, și apoi când nu ți-e bine te duci și te bazezi pe pishologii și psihiatrii lui antichrist și dacă vezi că nu merge nici așa atunci crezi că o să meargă cu FURADAN de culoare ROZ... păi femeia se îngrașe pentru că a născut de curând și cere organizmul puțină mîncare ca să aibe copilul lapte... dar sibutramina te intoxică la minte că e drog și iată de unde palpitațiile, frica, panica, emoțiile absurde, ideile absurde, gLumele negre, și așa apar gânduri deprimante și intră în aplicare planul ăla scurt inoculat din fum. Că dracul a vrut ca ea să moară în pat, dar n-a mai apucat... căci a căzut pe hol... lovindu-se la cap... deci s-ar putea ca dracul să-i fi pus și piedică și așa s-a terminat cu o fată atât de cuminte și atât de dragă.

Deci „Daniele” s-a vărsat sânge nevinovat în Israel... căci de data asta Susana a fost doborâtă de judecători, căci a fost mințită și sub arțar și sub mesteacăn și ținută sub narcoză cu ciuberci bolunde din care s-au fabricat droguri! Furadan și Sibutramină. Deci vezi „Daniele” cine e de vină? Pentru sângele vărsat? Un păcat ce dă medicamente... medicamente... medicamente... de slăbit! ca să arăți bineeeeee. Exact ca o stafie! Ce durere, ce nebunie!

costache marilena 15.07.2010 14:39:03

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 269109)
Într-adevăr, dragă doamnă, m-am pripit să ofer explicații și subtilități, mai mult sau mai puțin intelectuale, unui păcat evident! Îmi cer iertare dacă v-am rănit sentimentele de iubire creștinească.

Problema e mult mai simplă, dragă doamnă. Țăranii ardeleni au o vorbă: "S-o buiecit de atâta bine" sau "Îi buiacă de atâta bine". Da, doamnă, unii abia au din ce trăi și se bucură de fiecare moment al vieții, sunt persoane cu handicap, sunt persoane cu probleme mari și nici nu le trece prin cap gândul sinuciderii, în timp ce alții (prin filiera VEDETĂ - VEDETISM - TERIBILISM) ajung la cele mai regretabile decizii.

De ce nu observați, doamnă, că cei care sunt împotriva sinuciderii de pe acest forum, într-un fel sau altul, au mărturisit, printre rânduri, cu propria viață și nu roză (toți vorbesc de jertfe, suferințe, răbdare etc.)? Nu ajunge? Ce-i lipsea Mădălinei, în afara discernământului din această zi? Nu avea o viață care ar fi putut fi extrem de bună? Iubită de public (eu eram "fan" al ei), un copil inevitabil frumos (nu există copii urâți), fără lipsuri materiale (financiare), o carieră de succes etc.

Doamnă, vă implor nu mai cochetați cu ideile de depresie, deznădejde ori sinucidere și acceptarea unor scenarii de ființe umane supuse decăderii fără voia lor, victime ale împrejurărilor și a celor din jur. Sunt extrem de periculoase. În momentul în care ești dispus să accepți că voința ta depinde în mare măsură de cei din jurul tău și că nu poți optimiza o atare relație, nu poți echilibra propria voință cu voința celorlați, devii o problemă, pentru tine însuți și mai târziu, pentru ceilalți.

Domnul să vă aibă și să ne aibă în pază pe toți!

AMIN, AMIN, AMIN! Adevarat si corect. Te sustin cu toata admiratia! (desi, sunt sigura ca nu ai nevoie de a mea sustinere). Bine le mai zici. Si bune de bagat la cap!

foryou 15.07.2010 15:25:59

Oameni buni, am intrat pe acest site cu speranta ca voi regasi ganduri si idei "pasnice". Ne inversunam sa condamnam o persoana publica fara sa stim ce a impins-o catre acest act. Nimeni, inafara de Bunul Dumnezeu, nu este in masura sa o condamne pe Madalina. E tragic, e adevarat...un copil mic ti se pare un motiv destul de bun sa lupti pentru viata.
Numai ca...Madalina Manole nu era numai mama.Era o artista foarte sensibila.Trairile ei erau legate de scena. Viata ei s-a consumat pe scena.
Ieri, incercand ca toata lumea sa inteleg ce a impins-o catre un asemenea gest, am cautat pe internet si am gasit, printre altele, o discutie pe un forum de copii ce m-a oripilat. Nu mai suntem in stare sa avem un cuvant frumos, o minima decenta. Ne ascundem in anonimatul internetului si jignim, profund, crezand ca aceste cuvinte nu pot face rau...
Un exemplu:
"Macar de-as avea de ce sa fiu invidioasa! Ca MM nu prea a realizat multe, e o cantareata ratata, sotul ei a murit, copil abia acu" s-a hotarat sa faca , fatza nu prea o ajuta,bani iok, lumea nu prea o mai baga in seama, de-aia face poze penibile prin reviste...ma rog, nu prea multe de invidiat,zic io!Acuma depinde, fiecare vrea altceva de la viata lui, dar io, dac-as fi ea, n-as fi prea multumita!"
http://forum.desprecopii.com/forum/t...0&whichpage=12

Eu inteleg, ca atunci cand alegi aceasta cale, trebuie sa te pregatesti sa primesti si critici, dar astea sunt deja rautati gratuite.
Ma intreb...oare ce simti atunci si cat de stabil psihic trebuie sa fii?
"Ne-am prostit" ca neam.Suntem grabiti, catalogam, jignim, ne-am schimbat valorile.

Trist, foarte trist...

costache marilena 15.07.2010 16:05:29

Citat:

În prealabil postat de foryou (Post 269335)
Oameni buni, am intrat pe acest site cu speranta ca voi regasi ganduri si idei "pasnice". Ne inversunam sa condamnam o persoana publica fara sa stim ce a impins-o catre acest act. Nimeni, inafara de Bunul Dumnezeu, nu este in masura sa o condamne pe Madalina. E tragic, e adevarat...un copil mic ti se pare un motiv destul de bun sa lupti pentru viata.
Numai ca...Madalina Manole nu era numai mama.Era o artista foarte sensibila.Trairile ei erau legate de scena. Viata ei s-a consumat pe scena.
Ieri, incercand ca toata lumea sa inteleg ce a impins-o catre un asemenea gest, am cautat pe internet si am gasit, printre altele, o discutie pe un forum de copii ce m-a oripilat. Nu mai suntem in stare sa avem un cuvant frumos, o minima decenta. Ne ascundem in anonimatul internetului si jignim, profund, crezand ca aceste cuvinte nu pot face rau...
Un exemplu:
"Macar de-as avea de ce sa fiu invidioasa! Ca MM nu prea a realizat multe, e o cantareata ratata, sotul ei a murit, copil abia acu" s-a hotarat sa faca , fatza nu prea o ajuta,bani iok, lumea nu prea o mai baga in seama, de-aia face poze penibile prin reviste...ma rog, nu prea multe de invidiat,zic io!Acuma depinde, fiecare vrea altceva de la viata lui, dar io, dac-as fi ea, n-as fi prea multumita!"
http://forum.desprecopii.com/forum/t...0&whichpage=12

Eu inteleg, ca atunci cand alegi aceasta cale, trebuie sa te pregatesti sa primesti si critici, dar astea sunt deja rautati gratuite.
Ma intreb...oare ce simti atunci si cat de stabil psihic trebuie sa fii?
"Ne-am prostit" ca neam.Suntem grabiti, catalogam, jignim, ne-am schimbat valorile.

Trist, foarte trist...

Saracii oameni bogati!
Caci MM era un om bogat dar fara Dumnezeu.
Sunteti oripilat de atitudinea noastra, a celor ce nu laudam actul ei de curaj, ori nu jelim lipsa ei de curaj in fata rautatii oamenilor? Ce-ar fi daca toti necajitii lumii s-ar sinucide? Dar, ma rog, acesta este doar privilegiul "artistilor foarte sensibili", a celor "neintelesi". Adevaratii nefericiti, anonimii saraci, haituiti, bolnavi si nebagati in seama de nimeni, parintii batrani carora le-au murit copii inaintea lor, daca s-ar sinucide, n-ar fi compatimiti (si nici nu ar merita), n-ar vui tv-urile, ziarele, radiourile si fonum-urile, nu?
Daca faptul ca si-a pierdut celebritatea, tineretea si banii a dus-o la sinucidere, si d-ta ne certi pe noi ca nu suntem de-acord cu gestul, no, acum, prin acest gest caraghios, dezgustator, a ajuns celebra, va fi vesnic de 43 de ani iar de bani nici nu va mai avea nevoie.
Dar mai bine citeati postarile cu atentie si ati fi inteles ce condamnam noi crestinii ortodocsi.
Si va rog s-o faceti, in special cititi ce a postat "CalmDown".

foryou 15.07.2010 16:12:28

Fiecare om pe lumea asta are dreptul la o opinie.
Nu trebuie sa fiti de acord cu mine. Nu asta era menirea post-ului meu. Spun doar ca noi oamenii avem tendinta de a pune etichete foarte repede, de a jigni foarte usor...
Domnul Dumnezeu e bun si iertator si ma rog pentru iertarea pacatelor ei

costache marilena 15.07.2010 16:20:45

Citat:

În prealabil postat de foryou (Post 269356)
Fiecare om pe lumea asta are dreptul la o opinie.
Nu trebuie sa fiti de acord cu mine. Nu asta era menirea post-ului meu. Spun doar ca noi oamenii avem tendinta de a pune etichete foarte repede, de a jigni foarte usor...
Domnul Dumnezeu e bun si iertator si ma rog pentru iertarea pacatelor ei

Dumnezeu sa ne ajute pe noi toti, sa nu ajungem la deznadejde.
Pace si spor duhovnicesc, va doresc!

Florin-Ionut 15.07.2010 16:20:52

S-a gandit cineva sa o treaca intr-un sarindar? Sa fie pomenita macar la 40 de Liturghii.

Dumitru73 15.07.2010 16:28:21

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 269361)
S-a gandit cineva sa o treaca intr-un sarindar? Sa fie pomenita macar la 40 de Liturghii.

Nu stii ca sinucigasii nu pot fi pomeniti a liturghie?

Florin-Ionut 15.07.2010 16:51:25

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 269365)
Nu stii ca sinucigasii nu pot fi pomeniti a liturghie?

Nu am citit ziarele [demult], deci nu cunosc detaliile. Raman sceptic insa la informatia asta care apare ca un text pe ecranul OTv.

Oricum, e bine de stiut ca daca cineva se sinucide, poate fi pomenit indirect la Liturghie trecand in pomelnic o ruda decedata si scriind la sfarsit "cu tot neamul lor cel adormit".

CalmDown 15.07.2010 17:00:59

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 269375)
Oricum, e bine de stiut ca daca cineva se sinucide, poate fi pomenit indirect la Liturghie trecand in pomelnic o ruda decedata si scriind la sfarsit "cu tot neamul lor cel adormit".

Doamne iartă-mă, dar dvs. credeți că Iisus Hristos este Fiscul Statului pe care-l eludezi cu evaziunea fiscală? Iisus Hristos e "fraierul" dvs.? Doamne, ce grozăvie: e bine de stiut ca daca cineva se sinucide, poate fi pomenit indirect la Liturghie trecand in pomelnic o ruda decedata si scriind la sfarsit "cu tot neamul lor cel adormit".".
Dumnezeu să ne ierte, domnul meu, că ticăloșiți mai putem fi, mai ales eu.

Dragul meu, domn, respectați-vă semnătura: "Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; iar cu oamenii cei care fac fărădelege nu mă voi însoți cu aleșii lor. " (Psalmul 140, 4)

Iertare și Doamne ajută!

andreicozia 15.07.2010 17:04:24

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 269280)
Daca D-zeul crestin e cel adevarat.

Este, insa mai sunt si altii. Hristos a fost cu respect pentru credinta curata si aducatoare de salvare a vecinilor samarineni pe care i-a vizitat...asa ca sa nu ne mai consideram noi unici
Sa fim cu respect pentru toti si toate( asta nu este pentru ai2 ci pentru altii)

AmadeusBv39 15.07.2010 17:12:21

Madalina va trai vesnic

1-43 de ani.2-implinita in viata atat pe plan profesional cat si familial.3-dupa ani de tratamente ptr a ramane insarcinata..in apogeul vietii, madalina se sinucide????????????????exclus.este o crima acoperita prin sinucidere...acum va incanta ingerii cu glasul ei.dumnezeu sa o ierte si sa aiba grija de ea sus in imparatia lui.

CalmDown 15.07.2010 17:14:18

Citat:

În prealabil postat de costache marilena (Post 269326)
AMIN, AMIN, AMIN! Adevarat si corect. Te sustin cu toata admiratia! (desi, sunt sigura ca nu ai nevoie de a mea sustinere). Bine le mai zici. Si bune de bagat la cap!

Vă mulțumesc, dar să nu ne smintim, vă rog din suflet. Și în nici un caz, nu sunt de toată admirația (câte păcate pot avea și eu, nevrednic fiind!), sunt pe calea lui Hristos și mi-e dragă calea Sa, atâta tot.

Doamne ajută!

CalmDown 15.07.2010 17:20:26

Citat:

În prealabil postat de AmadeusBv39 (Post 269379)
1-43 de ani.2-implinita in viata atat pe plan profesional cat si familial.3-dupa ani de tratamente ptr a ramane insarcinata..in apogeul vietii, madalina se sinucide????????????????exclus.este o crima acoperita prin sinucidere...acum va incanta ingerii cu glasul ei.dumnezeu sa o ierte si sa aiba grija de ea sus in imparatia lui.

Sincer să fiu, în sinea mea, am preferat de mult să fie așa! Am ținut la ea așa cum poate ține un om la un artist, care i-a însoțit adolescența și tinerețea timpurie.

Doamne ajută!

Dumitru73 15.07.2010 18:11:41

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 269375)
Nu am citit ziarele [demult], deci nu cunosc detaliile. Raman sceptic insa la informatia asta care apare ca un text pe ecranul OTv.

OTV, ne-OTV ... asta e ortodoxia

cristiboss56 15.07.2010 19:53:27

Randuiala speciala de inmormantare in cazul artistei Madalina Manole ( Comunicat )

http://www.basilica.ro/ro/stiri/bran...a_manoleb.html

Radu32 15.07.2010 20:26:29

Citat:

În prealabil postat de Georgi_85 (Post 268995)
Eu consider ca cei care se sinucid nici macar nu merita a fi mentionati. Personal, nu pot sa simt nici un fel de compasiune pentru astfel de oameni, care aleg singuri sa paraseasca "jocul". Nu stiu ce poate determina un om sa-si puna capat zilelor, dar dpv meu de vedere nu exista nici un motiv pe lumea asta pentru care sa iti iei viata. Viata e frumoasa oricum e ea. Si toti avem incercari in viata, suferinte, nimeni nu are o viata perfecta. Dar asta nu inseamna sa-ti pui streangul de gat. Astfel de oameni care abandoneaza sunt LASI. Pentru ca nu au curaj sa lupte. Si atunci daca ea a decis sa moara, pentru care motiv merita compatimita/inteleasa?

hai sa nu-i condamnam prea tare pe sinucigasi ! Eu personal cred ca dumnezeu va avea o mare intelegere fata de ei, pentru ca sinuciderea pleaca din slabiciunea extrema a sistemului nervos,ca sa nu zic, chiar uneori o boala psihica !

Cum poti cere atunci unui om bolnav psihic sa "lupte" cu viata ,la fel cum o face un om cat de cat sanatos ,asta din urma are ca arma buna, un sistem pshic cat de cat echilibrat si stabil ! Primul ce arma are ?!
Cum poate sa lupte un soldat cu arc fata de unul cu o carabina mauser 98 ?
Eu unul nici nu-i condamn pe oamenii astia care se sinucid, si desigur ca imi pare rau ca au ales sa faca asa, dar, e alegerea lor, si nici nu stau sa plang prea tare !

ovidiu-s 15.07.2010 20:47:32

Sunt puțin uimit de ceea ce se discută aici. Chiar și titlul. "Mădălina Manole a plecat la Domnul", cu sensul că s-a dus în cer!
Dar de unde știm noi fraților că s-a dus la Domnul !!! S-a dus eventual să aștepte judecata Domului ca noi toți. Dacă e să nu judecăm pe nimeni atunci, mai bine să nu apreciem noi unde s-a dus sufletul unei răposate.
Iar dacă ipoteza sinuciderii care se conturează din ce in ce mai pronunțat, se va adeverii, atunci ceea ce a făcut această cântăreață " nu are iertare nici în veacul acesta, nici în cel ce va să fie"

Întreaga Patristică ortodoxă încadrează păcatul sinuciderii în hulă împotriva Duhului Sfânt. Căci cum altfel se poate numi acel păcat în care omul nu mai are nădeje în lucrarea salvatoare a Duhului Sfânt prin care se realizează mântuirea noastră?
Păcatul sinuciderii este unul din păcatele cel mai de jos. Este apogeul și finalitatea deznădejdii și a lipsei de încredere în puterea lui Dumnezeu.

Matei 12. 31 "De aceea vă zic: Orice păcat și orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta. 32.Celui care va zice cuvânt împotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta lui, nici în veacul acesta, nici în cel ce va să fie."

Dacă Iuda, nu s-ar fi sinucis atunci Hristos l-ar fi iertat, așa cum a făcut-o cu Petru care s-a lepădat de El. Însă prin faptul că și-a pus capăt zilelor a fost osândit. "Bine era pentru omul acela de nu s-ar fi născut" spune Hristos.
Ceea ce putem să facem este să ne rugăm pentru toți oamenii, ca Domnul să fie milostiv față de noi. Căci în privința celor care păcătuiesc împotriva Duhului Sfânt, apostolul Ioan în epstola sa spune:

1 Ioan 5. 16 "Dacă vede cineva pe fratele său păcătuind - păcat nu de moarte - să se roage, și Dumnezeu va da viață acelui frate, anume celor ce nu păcătuiesc de moarte. Este și păcat de moarte; nu zic să se roage pentru acela."

Ceea ce a făcut Mădălina Manole este de neiertat la noi oamenii, nu știu dacă e la Dumnezeu. Să nu uităm că Dumnezeu este drept. În creștinism omul nu trăiește niciodată pentru el și pentru bucuriile trecătoare.
În creștinism omul trăiește pentru aproape, mai ales dacă acel aproape îți este copil. Mai ales ca mamă !!!

1. Cor. 13. "Dragostea îndelung rabdă .... 5. nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. 7.Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă."

Ce vină a avut copilul ei pentru faptul că nu își va aminti niciodată cum arăta mama lui?

CalmDown 15.07.2010 20:49:44

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 269420)
hai sa nu-i condamnam prea tare pe sinucigasi ! Eu personal cred ca dumnezeu va avea o mare intelegere fata de ei, pentru ca sinuciderea pleaca din slabiciunea extrema a sistemului nervos,ca sa nu zic, chiar uneori o boala psihica !

Cum poti cere atunci unui om bolnav psihic sa "lupte" cu viata ,la fel cum o face un om cat de cat sanatos ,asta din urma are ca arma buna, un sistem pshic cat de cat echilibrat si stabil ! Primul ce arma are ?!
Cum poate sa lupte un soldat cu arc fata de unul cu o carabina mauser 98 ?
Eu unul nici nu-i condamn pe oamenii astia care se sinucid, si desigur ca imi pare rau ca au ales sa faca asa, dar, e alegerea lor, si nici nu stau sa plang prea tare !

"Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; iar cu oamenii cei care fac fărădelege nu mă voi însoți cu aleșii lor. " (Psalmul 140, 4)

sophia 15.07.2010 20:50:43

1. Am scris adminului cu rugamintea sa inchida acest fir.
2. Il rog si pe Cristi, caruia nu i se mai pot scrie mesaje private, sa inchida firul acesta, pe care el l-a deschis si a carui scop a deviat mult.
Este vorba de un om, o suferinta imensa, indiferent de modul in care a murit. Este vorba si despre o familie indurerata...
Sa-i lasam in pace!!!
3. Eu nu stiu ce a fost cu ea, ce s-a intamplat. Si eu refuz sa cred ca si-a abandonat copilul pe care l-a dorit atat de mult. Acum cateva saptamani se spunea ca are insuficienta cardica si surmenaj. Ceea ce inseamna mult.
4. Depresia este o boala, indiferent de ce spuneti voi aici, si oricine poate fi lovit de ea. Poate fi si genetica.
Mai intrebati si medicii inainte de a comenta aiurea.
Ca poate ajuta si un preot, o rugaciune, este altceva, dar fara terapie si eventual tratament nu se rezolva.
Si cel bogat si in glorie si frumos, si cel sarac si necajit si cu probleme, toti pot fi loviti de depresie.
Asa ca aveti grija!

5. Pentru un om decedat, indiferent cum, te poti ruga. Ca BOR nu vrea sa-i inmormanteze cum se cuvine este altceva.
Si de ce sa nu se poata face pomeniri sau slujbe pentru ea? Macar pusa pe un pomelnic cu altii. Eu lucrurile astea nu le inteleg si nu cred ca sunt interzise. Numai un preot poate stii. Oare ce-o spune Iisus la aceste lucruri?

andreicozia 15.07.2010 20:56:34

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 269420)
imi pare rau ca au ales sa faca asa, dar, e alegerea lor, si nici nu stau sa plang prea tare !

Nu au ales ei Radu, boala a ales PENTRU EI, nu ei au fost in spatele alegerii ci valul negru al inconstientei care s-a asezat peste constienta lor.

De aceea decizia Traditiei de a nu pomeni sinucigasii( care nu-si dau seama ce fac, este o anormalitate) este bazata pe ignoranta si lipsa de cunoastere a psihologiei umane..asa cum de fapt multe obiceiuri care se practica la noi sunt la fel de aberante. Este bine insa ca incet incet incepe sa se faca lumina :)

sophia 15.07.2010 20:59:50

Nimanui, nici macar dusmanilor nu le doresc sa afle ce inseamna depresia. Si sunt si preotii cam neputinciosi in fata ei.

andreicozia 15.07.2010 21:00:05

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 269427)
Sunt puțin uimit de ceea ce se discută aici. Chiar și titlul. "Mădălina Manole a plecat la Domnul", cu sensul că s-a dus în cer!?

Stii de ce? , pentru ca trebuie sa fii pozitiv!
Treburile merg prost in Balcani mai ales din cauza atitudinii negativiste pesimiste- mioritice, de .."Ce sa-i faci..asta este" trebuie sa ne impacam cu gindul.

Din negativism se duce totul pe copca!

gabriel 30 15.07.2010 21:18:22

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 269429)
1. Am scris adminului cu rugamintea sa inchida acest fir.
2. Il rog si pe Cristi, caruia nu i se mai pot scrie mesaje private, sa inchida firul acesta, pe care el l-a deschis si a carui scop a deviat mult.
Este vorba de un om, o suferinta imensa, indiferent de modul in care a murit. Este vorba si despre o familie indurerata...
Sa-i lasam in pace!!!
3. Eu nu stiu ce a fost cu ea, ce s-a intamplat. Si eu refuz sa cred ca si-a abandonat copilul pe care l-a dorit atat de mult. Acum cateva saptamani se spunea ca are insuficienta cardica si surmenaj. Ceea ce inseamna mult.
4. Depresia este o boala, indiferent de ce spuneti voi aici, si oricine poate fi lovit de ea. Poate fi si genetica.
Mai intrebati si medicii inainte de a comenta aiurea.
Ca poate ajuta si un preot, o rugaciune, este altceva, dar fara terapie si eventual tratament nu se rezolva.
Si cel bogat si in glorie si frumos, si cel sarac si necajit si cu probleme, toti pot fi loviti de depresie.
Asa ca aveti grija!

5. Pentru un om decedat, indiferent cum, te poti ruga. Ca BOR nu vrea sa-i inmormanteze cum se cuvine este altceva.
Si de ce sa nu se poata face pomeniri sau slujbe pentru ea? Macar pusa pe un pomelnic cu altii. Eu lucrurile astea nu le inteleg si nu cred ca sunt interzise. Numai un preot poate stii. Oare ce-o spune Iisus la aceste lucruri?

Ba eu cred k este foarte bine ca a deschis acest subiect,hai sa nu ne mai ascundem dupa degete si sa privim realitatile vietii in fatza,prea mult timp am tinut subiectele "tabu" sub pres...si alte si alte subiecte pe care societatea asta idealista incearca sa le evite,sa le tina ascunse,vorbind numai despre lucruri idilice,iluzorii,perfecte cand stii ca de fapt realitatile sunt altele.Hai sa vorbim DECHIS despre sinucidere,despre moarte,despre suferinta,despre durere si sa lasam prostiile cu "cat de minunata este viata" la o parte.sa vorbim despre crima,avort,abandonuri,boli,si alte realitati ale vietii,sa despicam firul in patru,sa le analizam si sa invatam impreuna cum putem sa luptam impotriva lor.
Cu cat ne ascundem mai mult,cu atat tragediile sunt mai dureroase si mai numeroase.Trebuie sa le scoatem la lumina si sa vedem cauzele care le fac sa apara.Si cum societatea asta drogata si tembela nu ne ajuta deloc oferindu.ne doar dulci iluzii este timpul sa facem noi acest pas aici pe forum si oriunde altundeva.

Astfel de subiecte er trebui dezbatute zilnic la televizor,nu porcarii cu politica,momente high-life,cum si-a pus-o unu cu una,si alte la fel
.
De asta eu zic k stirile de la ora 5 ca si povestirile adevarate sunt emisiuni foarte educative,contrar tembelilor si oligofrenilor care striga "of.of,cata violenta la televizor" si "vai,vai,ce tot sunt prezentate astfel de cazuri-problema"...pentru k aste este realitatea si adevarata lume in care traim,nu tampeniile prezentate in revistele mondene.

ovidiu-s 15.07.2010 21:20:42

Citat:

În prealabil postat de andreicozia
Stii de ce? , pentru ca trebuie sa fii pozitiv! Treburile merg prost in Balcani mai ales din cauza atitudinii negativiste pesimiste- mioritice, de .."Ce sa-i faci..asta este" trebuie sa ne impacam cu gindul.

Domnule, lucrurile duhovnicesti se judeca duhovniceste. Ceea ce am scris mai sus nu are nimic de-a face cu fatalismul popoarelor din zonă, dacă acesta există sau nu. Tu vii cu lucruri lumesti. Biblia spune:

Matei 7.13 "Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află."
Galateni 6.8 "Cel ce seamănă în trupul său însuși, din trup va secera stricăciune; iar cel ce seamănă în Duhul, din Duh va secera viață veșnică. "

Dacă într-adevăr cântăreața s-a sinucis aceasta arată clar că nu a trăit decât prin ea însăși și pentru ea însăși chiar dacă a avut un copil ce astfel nu își va aminti nici măcar cum a arătat mama lui.

gabriel 30 15.07.2010 21:24:27

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 269435)
Nimanui, nici macar dusmanilor nu le doresc sa afle ce inseamna depresia. Si sunt si preotii cam neputinciosi in fata ei.

Dac vrei sa stii ce cred eu despre depresie,pot sa citesti posterile mele de mai sus....

Cat despre preoti,nu avem noi dreptul sa ii judecam,puterea preotului este direct proportionala cu taria credintei tale,daca credinta ta este slaba si flescaita,preotul nu te poate ajuta obligat-fortat.Tu daca mergi la preot numa asa ,de sanchi,sa ii "testezi" puterea,nu cu speranta si credinta in Dumnezeu,crezi ca vei fi cumva ajutata....? Eu nu cred.

Scotianul 15.07.2010 21:26:25

Am vazut la tv(RealitateaTv) imagini cu sute(!)de oameni(exact asa era titlul) care stau la coada sa ajunga la sicriul acestei artiste care a avut un sfarsit asa cutremurator.Inseamna ca a lasat ceva in urma,in sufletele oamenilor pentru care a cantat.Ce final trist.Cine stie ce a fost in sufletul ei si in viata ei.

sophia 15.07.2010 21:34:51

Citat:

În prealabil postat de gabriel 30 (Post 269441)
Dac vrei sa stii ce cred eu despre depresie,pot sa citesti posterile mele de mai sus....

Cat despre preoti,nu avem noi dreptul sa ii judecam,puterea preotului este direct proportionala cu taria credintei tale,daca credinta ta este slaba si flescaita,preotul nu te poate ajuta obligat-fortat.Tu daca mergi la preot numa asa ,de sanchi,sa ii "testezi" puterea,nu cu speranta si credinta in Dumnezeu,crezi ca vei fi cumva ajutata....? Eu nu cred.

Nu este adevarat ce spui!!! Si nu se duce nimeni de "sanchi" cum spui tu, la preot! Sunt oameni necajiti care se duc la preot, care au nevoie.
Ca Iisus a venit pentru cei bolnavi dintre noi si nu pentru cei sanatosi. Mai ia de mai citeste putin ceea ce El a spus.
Preotii nu sunt psihologi! Nu sunte pregatiti pentru asa ceva.
Nu ma intereseaza ce crede unul si altul despre depresie.
Mai bine ziceti "Doamne fereste!" sa nu va loveasca. Dumnezeu nu da cu parul.

Si nu putem sti noi ce s-a intamplat acolo, in familia aceea, ce a fost cu ,Madalina.
Cum sa stam aici sa spunem mizerii si sa judecam oameni fara stim nimic?
Voua v-ar conveni sa va faca cineva praf pe voi si pe familia ramasa, dupa moarte, sau pe un apropiat care va moare?
Sa-l calcati in picioare in public, fara sa cunoasteti adevarul?

cristiboss56 15.07.2010 21:38:52

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 269442)
Am vazut la tv(RealitateaTv) imagini cu sute(!)de oameni(exact asa era titlul) care stau la coada sa ajunga la sicriul acestei artiste care a avut un sfarsit asa cutremurator.Inseamna ca a lasat ceva in urma,in sufletele oamenilor pentru care a cantat.Ce final trist.Cine stie ce a fost in sufletul ei si in viata ei.

Sincer , foarte sincer, mi-a placut inca de la inceputul carierei ei , talentul si bunul simt cu care a fost inzestrata , un dar ce l-a primit de la Dumnezeu , si tot atat de sincer nu-i inteleg gestul , mai ales ca a fost si in credinta , si tot atat de sincer nu vreau sa judec in nici un fel gestul ei , caci am destule de " judecat " cu propria-mi persoana , si tot atat de sincer e groznic ca s-a ajuns aici . Cum bine spunea si Ovidiu , toti plecam la Domnul , Cel ce va da "cale libera" fiecarui suflet dupa faptele si dorintele acestuia . El ne respecta decizia noastra , dar in acelasi timp este Cel mai milostiv si drept in Judecatile Sale ce nu suporta COMPARATIE in nici un fel ! Doamne ai mila de noi !

CalmDown 15.07.2010 21:51:47

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 269448)
Sincer , foarte sincer, mi-a placut inca de la inceputul carierei ei , talentul si bunul simt cu care a fost inzestrata , un dar ce l-a primit de la Dumnezeu , si tot atat de sincer nu-i inteleg gestul , mai ales ca a fost si in credinta , si tot atat de sincer nu vreau sa judec in nici un fel gestul ei , caci am destule de " judecat " cu propria-mi persoana , si tot atat de sincer e groznic ca s-a ajuns aici . Cum bine spunea si Ovidiu , toti plecam la Domnul , Cel ce va da "cale libera" fiecarui suflet dupa faptele si dorintele acestuia . El ne respecta decizia noastra , dar in acelasi timp este Cel mai milostiv si drept in Judecatile Sale ce nu suporta COMPARATIE in nici un fel ! Doamne ai mila de noi !

A fost cândva, probabil, în credință, dar, din nefericire, acum n-a mai fost. Putem ști noi, oare, când flacăra lui Iisus Hristos s-a stins în inima ei? Oricum, nu cred că din noaptea 13 spre 14 iulie. Mi-am expus părerea despre sinuciderea ei. Ceea ce n-am spus până acum (mă doare s-o spun, dar asta e crunta realitate): Sinuciderea ei a început de la vârsta de 15 ani! Să nu vă surprindă ce spun. Cântecele ei triste, dramatice, dureroase...! Când adolescenții exultă de optimism, văd viața în roz, ea plângea de dragoste nefericită, de părăsiri, "fată dragă, nu fi tristă", a fost plină de pesimism.

Doamne ajută!

gabriela8 15.07.2010 21:56:03

Si mie mi-a fost draga Madalina; ieri cand am aflat stirea am ramas socata si chiar au cazut cateva lacrimi... A suferit mult in viata ei si ma bucuram ca acum avea o familie in care parea fericita... dar... final tragic! Doamne fereste! Numai Dumnezeu stie ce a fost in sufletul ei si totusi nimic din ceea ce ni se intampla in viata nu merita sa fie platit asa scump!

Miha-anca 15.07.2010 22:00:15

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 269377)
Doamne iartă-mă, dar dvs. credeți că Iisus Hristos este Fiscul Statului pe care-l eludezi cu evaziunea fiscală? Iisus Hristos e "fraierul" dvs.? Doamne, ce grozăvie: e bine de stiut ca daca cineva se sinucide, poate fi pomenit indirect la Liturghie trecand in pomelnic o ruda decedata si scriind la sfarsit "cu tot neamul lor cel adormit".".

CalmDown, mai ales in cazuri de sinucidere, rudele sunt neimpacate cu faptul ca cel in cauza nu poate fi pomenit la Sf. Liturghie. In urma insistentelor unor parinti indurerati, Pr. Arsenie Papacioc a gasit aceasta "portita", de a-i pomeni fara nume si pe cei, care s-au sinucis, incluzandu-i dupa 7 ani in formula "si tot neamul cel adormit". Deci nu imediat, ci dupa 7 ani.

gabriel 30 15.07.2010 22:00:23

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 269447)
Nu este adevarat ce spui!!! Si nu se duce nimeni de "sanchi" cum spui tu, la preot! Sunt oameni necajiti care se duc la preot, care au nevoie.
Ca Iisus a venit pentru cei bolnavi dintre noi si nu pentru cei sanatosi. Mai ia de mai citeste putin ceea ce El a spus.
Preotii nu sunt psihologi! Nu sunte pregatiti pentru asa ceva.
Nu ma intereseaza ce crede unul si altul despre depresie.
Mai bine ziceti "Doamne fereste!" sa nu va loveasca. Dumnezeu nu da cu parul.

Si nu putem sti noi ce s-a intamplat acolo, in familia aceea, ce a fost cu ,Madalina.
Cum sa stam aici sa spunem mizerii si sa judecam oameni fara stim nimic?
Voua v-ar conveni sa va faca cineva praf pe voi si pe familia ramasa, dupa moarte, sau pe un apropiat care va moare?
Sa-l calcati in picioare in public, fara sa cunoasteti adevarul?

Ba este foarte adevarat ce spun.Sunt foooarte mult care se duc asa,de sanchi la preot,numa sa se afle in treaba,k a auzit de la unu si de la altu k preotu x are har si preotu y nu,asa k hai sa vedem ce har are asta fatza de celalant.O mare prostie,toti preotii au acelasi har,doar k si oameni difera,da harul primit este acelasi pentru toti.Pentru k nu preotul lucreaza cu puterile sale,ci Dumnezeu lucreaza prin el.

Iisus a venit pentru cei bolnavi,DAR ESTE OARE CINEVA DINTR-E NOI SANATOSI ???? Categoric NU! Totzi suntem bolnavi,daca nu trupeste,atunci sufleteste si TOTI avem nevoie de el,in egala masura.

Lasa-ma te rog cu psihologii tai,nu stie daca tu esti crestina sau nu dar un psiholog nu va incerca decat sa iti ia banii,sa te abureasca cu lucruri lumesti,tampenii ,idiotzenii,aberatii,nu-ti va spune de adevarata stanca,adevaratul sprijin care este Hristos.Te va indruma catre "balustrade" de care atunci cand te rezemi,cazi si tu odata cu ele,sprijine iluzorii........pentru ca atat pot si atat stiu.

Intr-adevar,nu trebuie sa judecam,dar de constatat putem constata....un lucru este insa clar Madalina a fost o persoana pentru care Hristos nu a insemnat mare lucru.

Intr-una din piesele sale,ea se refera la "zeul iubirii" lumesti in care isi pune nadejdea si se increde din toata fiinta,nu la Hristos sau Dumnezeu Tatal,nu in nadejdea mantuirii si a vietii vesnice,spre deosebire de iubitul sa de care se despartise si care credea in 'alt zeu"(probabil se referea la Dumnezeul nostru al crestinilor)

Nu face nimeni pe nimeni "praf" cum zici tu....aratam doar realitatea,poate avem cate ceva de invatat din asta.

Miha-anca 15.07.2010 22:03:07

Dumnezeu s-o ierte pe Madalina Manole. +

gabriela8 15.07.2010 22:03:18

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 269455)
CalmDown, mai ales in cazuri de sinucidere, rudele sunt neimpacate cu faptul ca cel in cauza nu poate fi pomenit la Sf. Liturghie. In urma insistentelor unor parinti indurerati, Pr. Arsenie Papacioc a gasit aceasta "portita", de a-i pomeni fara nume si pe cei, care s-au sinucis, incluzandu-i dupa 7 ani in formula "si tot neamul cel adormit". Deci nu imediat, ci dupa 7 ani.

Dupa 7 ani stiam ca se pot face si randuielile cuvenite, ca si cum ar fi murit atunci... In restul anului sinucigasii sunt pomeniti in rugaciunile Bisericii doar in Duminica Pogorarii Duhului Sfant.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:37:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.