![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Mai stiti cum acum ceva vreme fiul sinucigas al lui Sorin Rosca-Stanescu a beneficiat de o slujba de inmormantare "mai restransa, asa", "pentru mangaierea familiei"? Sunt curios ce va decide acum BOR, in privinta celor care au murit nebotezati. Personal, nu ma va mira nimic, ipocrizia inaltelor fete fiind la cote maxime.
|
Citat:
-când preoții îndulcesc canonul făcând funeralii unui om despre care credem că a murit în stare căzută, înseamnă că sunt ipocriți. -când preoții nu îndulcesc canonul, nefăcând funeralii unor oameni despre care credem că au murit în stare căzută, înseamnă că sunt fără inimă. Deci, indiferent dacă preoții aplică iconomia sau acribia, ei sunt fie ipocriți, fie fără inimă. Cam greu de ieșit din asemenea dileme. Nu cumva, de fapt, crdeți că ei sunt vinovați din principiu ? Nu cumva au vina de a fi preoți ai lui Isus și de a crede ? |
Citat:
Dimpotrivă, limbul nu înseamnă suferință. Cât a suferit dreptul Avraam până ce Isus a deschis porțile raiului și pentru el, tot atâta suferă și cei din limbul copiilor. |
Citat:
Doamne iarta pe acei copii si odihneste sufletele lor. Iarta Doamne greselile parintilor ,iarta Doamne pe cei care nu si-au facut datoria , iarta-ne pe noi ce ne dam cu parerea. Prea Sfanta Maica roaga-L pe Fiul Tau sa miluiasca si pe acesti prunci . M-am asteptat sa vad mesaje de compasiune ,mila in nici un caz vrajba asta. Mesaje de ura impotriva Bisericii ,cereri de schimbare a canoanelor,acuzatii aduse preotilor si asta pe un forum ortodox. Doar atat vreau sa intreb : parintii sau bunicii care plang astazi stiind ca acei copii sunt nascuti prematur si e posibil sa moara au incercat sa-i boteze i? doctorii , asistentele ,infirmierele cineva din acel spital a indemnat pe parinti sa-si boteze copii ? Daca nu au facut-o se vede cata importanta dau acestei Taine. Probabil ca in fiecare zi mor copii nebotezati,in fiecare zi sunt avorturi,omoruri,violuri,crime. dar pe cine intereseaza ? Cred ca Dumnezeu a ingaduita sa se intimple nenorocirea asta pentru ca ne iubeste si doreste indreptarea noastra.O tara intreaga este rascolita ,multi am plans cand am vazut ce s-a intimplat . Sper sa invatam cate ceva ,sa nu o luam ca la madalina manole sa facem dintr-o trragedie un spectacol. |
Copiii nebotezati au parte de slujba inmormantarii?
Cazul de la Maternitatea Giulesti, unde patru copii au murit din cauza unui incediu, face actuala intrebarea: "Copiii nebotezati au parte de slujba inmormantarii?”. Pana in prezent s-a raspuns ca orice slujba a Bisericii se savarseste doar pentru cei care sunt botezati. Insa, exista o hotarare adoptata pe 5 mai 1908, prin care Sfantul Sinod al Mitropoliei Ungro-Vlahiei a decis ca se poate savarsi slujba inmormantarii pentru copiii morti nebotezati sau nascuti morti. Tinand seama ca aceasta hotarare nu a fost abrogata, ea ramane in vigoare. Este adevarat ca hotararea Sfantului Sinod din anul 1908 da nastere la o serie de intrebari, de exemplu: Ce slujba trebuie savarsita, de vreme ce in slujba de la Inmormantare se face precizarea: „Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Tu ai fagaduit sa dai imparatia cerurilor celor nascuti din apa si din Duh“, mentiune care presupune primirea Botezului. Mai este caterisit sau supus unor cercetari, un preot care savarseste integral slujba Inmormantarii pentru un copil nebotezat, in conditiile in care hotararea Sinodului este valida?, etc. Consider ca Biserica Ortodoxa ar trebui sa reia in discutie hotararea mentionata, astfel incat sa nu fim priviti ca fiind lipsiti de adevar, in sensul ca pe de o parte se afirma necesitatea Botezului, iar pe de alta parte avem o hotarare a Sinodului care vorbeste de o exceptie. In cazul de fata, copiii morti nebotezati din cauza incendiului, trebuie inmormantati fie in jurul paracliselor, fie intr-un colt al cimitirului. Preotul este dator sa binecuvinteze groapa si sa cante "Sfinte Dumnezeule” in timp ce se coboara sicriul in groapa. In astfel de situatii, parintii nu trebuie sa cada in deznadejde, in credinta ca acesti copii nu vor fi partasi fericirii vesnice. Parintele Galeriu, intrebat despre cum vor fi primiti acesti copiii in lumea de dincolo, a spus: "Biserica, in Duhul Sfant, infatiseaza aceste fiinte nevinovate Jertfei Mantuitorului. Indraznim a spune ca Domnul ii primeste intr-un fel de "botez al sangelui, asemenea pruncilor ucisi de Irod". Este singura nadejde de a fi luati sub ocrotirea "Mielului Celui injunghiat de la intemeierea lumii" (Apoc. 13, 8), a carui Jertfa se actualizeaza mereu in Sfanta Liturghie". Parintii vor fi pedepsiti de Dumnezeu pentru ca nu si-au botezat copilul? In legatura cu moartea copiilor de la Maternitatea Giulesti, s-a vorbit si de neglijenta parintilor, de faptul ca ei nu si-au botezat copilul si ca vor fi pedepsiti de Dumnezeu. Facem precizarea ca Biserica recomanda ca in cazuri de urgenta sa-i botezam pe cei care nu au primit aceasta Taina. Botezul in situatii de urgenta poate fi savarsit de orice persoana care a devenit membru al Bisericii, adica este botezata. Persoana care boteaza trebuie sa rosteasca formula de botez: "Se boteaza robul lui Dumnezeu (N), in numele Tatalui, si al Fiului si al Sfantului Duh” turnand pe capul copilului apa. In cazul in care copilul traieste, slujba este continuata de preot in biserica, fara a mai afunda copilul in cristelnita. Dar se pierde din vedere ca in Maternitatea Giulesti parintii nu stau impreuna cu copiii. Asadar, nu poti face vinovat pe cineva care nu indeplineste conditiile vinovatiei. Pe de alta parte, chiar si in situatia in care mamele ar fi stat impreuna cu copiii, ma tem ca din cauza fricii prima lor reactie ar fi fost sa iasa din incapere cu copilul, iar pe fondul necunoasterii botezului de necesitate, nici nu s-ar fi gandit la Botez. Aici cred ca fiecare preot de spital are datoria sa le aduca la cunostinta mamelor sau personalului medical, de existenta botezului in cazuri de urgenta. Adrian Cocosila |
Citat:
De aceea zic, sa nu reducem totul la o "curiozitate", ci sa aratam compasiune pentru acesti oameni nefericiti si sa speram ca BOR va gasi cea mai buna solutie. |
Nu vorba mantuieste pe om ci Rugaciunea din inima
Dumnezeu si Maicuta Domnului sa ma ierte daca gresesc dar eu cred ca aceste discutii sunt fara rost. Noi nu putem ajuta decat intr-un singur fel. Rugandu-ne!
Eu cred ca nu pot avea eu (sau altul) mai multa compasiune pentru bebelusii morti decat Hristos. El i-a zidit, ai Lui sunt. Si atunci daca ai Lui sunt tot El le va purta de grija si ii va aseza acolo unde va crede El de cuviinta, Credeti ca Hristos va tine cont de ceea ce presupunem noi aici pe forum? Eu cred ca nici macar parintilor nu ajuta. Este doar parrea mea si nu doresc sa va impun sa fiti de acord cu ea. Luati acest indemn mai mult ca pe o rugaminte.. De aceea dragilor, sa renuntam odata la acest gen de discutii in van. Insumate, Nu sunt decat timp irosit si incarcare de pacate. Pentru ca a incerca sa porti tu de grija unui bebelus mort in locul Lui Hristos inseamna a-I fura cu nerusinare dreptul (SAU!!) de a rezolva toate in felul Sau. Ori Hristos a spus , nimeni nu este nascut pentru a osanda ci pentru Inviere! De aceea eu am nadejde ca El, Ziditorul, El, Hristosul va aseza acolo unde trebuie sufletele copilasilor care nu au avut nici macar sansa de a se apara.. Nu au rost discutiile. Sa ne rugam ca cei in masura sa aiba puterea si dorinta de a lua decizii bune pentru a schimba ceva in tara asta ca sa nu mai fim nevoiti sa traim astfel de tragedii. |
No comment
|
Eric Stefan Dragomirescu
Eric Stefan Dragomirescu , unul din copiii ce au pierit in tragicul accident de la Maternitatea Giulesti , a fost inmormantat astazi la ora 15 , in cimitirul Ghencea din Capitala . Slujba de inmormantare a fost oficiata de preotul Tudorel Peiu , preot de caritate la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copiii " Grigore Alexandrescu ", preot care l-a botezat pe micutul plecat la Domnul . DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN IMPARATIA SA ! +
|
Din nou citesc cu stupoare reactiile ciudate ale unora care in loc sa se ingrozeasca de grozavia celor petrecute incep sa se duca la lecturile religioase sa dezbata daca pruncii astia vor ajunge in iad sau nu. Este de-a dreptul dezgustator si lipsit de orice afectiune..si acest lucru il auzim de la MAME!...este groaznic!
Mie mi s-a zburlit parul pe cap cind am auzit de nenorocitele alea de asistente nemernice care ar trebui bagate la inchisoare pe viata. S-a ajuns in ultimul hal de nepasare si indolenta..iar idioatele alea acum se razbuna pe cei din jurul lor pentru ca le-au taiat salariile si-i lasa sa moara pe acesti micuti....si cine a fost prin maternitati stie ca oricit de mult ar fi platite ORICUM NU-SI FAC DATORIA CUM TREBUIE.! Iad, Rai...incredibil la ce va puteti gindi unii dintre voi...cita nesimtire in inima! Si asta in conditiile in care Hristos ne-a explicat in citeva rinduri ca pentru a ajunge in Imparatia Sa "trebuie sa fiti precum acesti micuti" indiferent daca ei erau botezati sau NE-botezati, ca doar arata cu mina spre copilasi nebotezati. Iar pentru satisfacerea curiozitatii unora, sper ca ati aflat ca toti dintre ei au trecut deja prin IAD, suportind temperaturi de peste 200 de grade Celsius...asa ca puteti sta linistiti/te. |
Citat:
Deci practic Dumnezeu este iubire si adevar si viata. Dar daca tu copile ai avut ghinionul sa mori inainte sa te botezi, asta e? Birocratie si la cel mai inalt nivel! Curat parol! Uneori ma mir si eu de unde le scoateti... Chiar daca ar fi sa o luam babeste Iisus spune ca El spala (ridica) pacatele lumii, deci cei pacatosi (ca mine) cred in El si se roaga si poate intr-o zi totul se va ierta si vom merge si noi la Dumnezeu. Dar daca El poate spala pacatele mele (urate) si sa ma lase in Imparatia Lui, oare nu va lasa un copil de 2 zile care nici macar nu are pacate (nici macar nu vede inca) decat cel stramosesc? Voi chiar credeti ca stiti cum masoara Dumnezeu?? Aduceti citate eventual care ar conduce la o astfel de interepretare a lucrurilor. |
Citat:
"10. Dar mărire, cinste și pace oricui face binele: iudeului mai întâi, și elinului. 11. Căci nu este părtinire la Dumnezeu! 12. Câți, deci, fără lege, au păcătuit, fără lege vor și pieri; iar câți au păcătuit în lege, prin lege vor fi judecați. 13. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepți la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptați. 14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege, 15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără" "24. "Căci numele lui Dumnezeu, din pricina voastră, este hulit între neamuri", precum este scris. 25. Căci tăierea împrejur folosește, dacă păzești legea; dacă însă ești călcător de lege, tăierea ta împrejur s-a făcut netăiere împrejur. 26. Deci dacă cel netăiat împrejur păzește hotărârile legii, netăierea lui împrejur nu va fi, oare, socotită ca tăiere împrejur? 27. Iar el - din fire netăiat împrejur, dar împlinitor al legii - nu te va judeca, oare, pe tine, care, prin litera legii și prin tăierea împrejur, ești călcător de lege? 28. Pentru că nu cel ce se arată pe din afară e iudeu, nici cea arătată pe dinafară în trup, este tăiere împrejur; 29. Ci este iudeu cel întru ascuns, iar tăierea împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în literă; a cărui laudă nu vine de la oameni, ci de la Dumnezeu." Daca imi aduc aminte, prima parte 12-16, este Apostolul ce se citeste in Duminica Sfintilor Romani, a doua dupa Rusalii. Mi se pare ca arata foarte clar ca mantuirea nu este doar a crestinilor. Ci a celui care infaptuieste Legea. Chiar daca nici nu a auzit de Lege. Mi se pare blasfemie sa se spuna ca acei prunci nu s-au mantuit in Legea lui Hristos. Atunci Pavel este un mincinos ... |
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Ei sunt lipsiti de mantuirea ce vine prin Hristos si lipsiti de pedeapsa ce vine prin pacat. Si tu vezi asta, probabil, ca un mare act de clementa ... |
Botezul este necesar mântuirii. Aceasta este credința Bisericii Catolice. Până nu de mult, aceasta era și credința Bisericii Ortodoxe. Dar, din câte văd, duhul protestantismului își face de cap și în BOR. Felicitări, dnă Cristina, pentru că sunteți printre puținii (alături de pr. Gheorghe) care apărați ortodoxia credinței în această problemă, în contra iubiriștilor care pretind a fi un adevăr de credință că toți copiii se mântuiesc, indiferent că sunt botezați sau nu.
Pentru aceștia din urmă, am o întrebare: voi vă mai botezați copiii ? Dacă da, de ce ? |
Daca nu ai stiut frate Mihnea, noi ortodocsii suntem semi-pelagianisti..
|
Insusi Hristos a vazut in copilasii nebotezati care se jucau in tarina in fata Lui ca FACIND PARTE INTEGRANTA din Imparatia Lui. Ca urmare daca venea un urs in clipa urmatoare si-i sfirteca pe toti ei cu siguranta data de Hristos, ajungeau direct in Rai.
Concluzia este ca exista ACEL CEVA, vazut de HRISTOS, cu mult mai profund si de neinteles in structura duhovniceasca a copilului, cu atit mai mult a pruncului (care nici nu este constient de ce se intimpla) care ii fac AI LUI DUMNEZEU si fara stropiturile tale "magice" catolice peste frunte. Botezul si taina lui este foarte valabila insa trebuie facuta la CEREREA CREDINCIOSULUI, adica in momentul in care copilul devine constient, altfel este doar o inchipuire a preotilor si celor din jur..si acest lucru trebuie cerut la urmatorul sinod ecumenic..SCHIMBAREA VIRSTEI DE BOTEZ.,,asa cum pe buna dreptate SI CU INTELEGERE PSIHOLOGICA, ESOTERICA SI DUHOVNICEASCA se facea la inceputurile crestinismului. Copilul este oricum al Imparatiei pina la virsta de botez constient. ALEGEREA LUI CONSTIENTA VALIDEAZA CU DESAVIRSIRE ACEASTA TAINA! ! ! Ce rost are aceasta graba inconstienta pentru copil daca el citeodata se trezeste pe la 20-30 de ani si nici nu stie daca a fost botezat sau nu. Trebuie sa intrebe "prin vecini" care-i treaba cu el? |
Botezam copiii pentru stergerea pacatului stramosesc si pentru ai consfintii lui Dumnezeu.Pentru a-i inzestra cu harul dumnezeiesc si cu darul Sfantului Duh.
|
Citat:
Intrebare Oare consideri ca s-a produs taina cununiei daca te cununi cu un barbat /femeie inconstienta? sa zicem ametita de bautura sau pe antidepresante puternice care te fac sa umbli ca teleghidat?...evident ca nu, deoarece ea/el nu a consimtit CONSTIENT acest ritual care s-a desfasurat ASUPRA lui/ei. De ce Botezul ar fi ca facind parte din alta categorie? |
Citat:
|
Citat:
O consideri pe femeia aceea cununata cu taina cununiei sau nu?...dupa care vei trage singur concluziile |
Citat:
Un astfel de scenariu e foarte putin probabil sa se intample.. |
Citat:
Oare taina spovedaniei poate fi facut cu forta, cu urlete si tipete( ca la pruncii botezati fortat)? Aia numai spovedanie nu o sa fie ci o interogare de tip militienesc cu degetele prinse in menghina Sau a mirungerii? Poti tu oare lua pe cineva de par si cu forta sa-l duci la altar ca sa fie uns? |
Copiii nu sunt botezati fortat.. Nu exista nici o opozitie din partea lor..
|
Citat:
Tu oare de aceea plingi, urlii si te zbati daca te ia cineva cu forta..pentru ca-ti place?hmmmm interesant! |
cand incepe sa se zbete si tipe?
|
iti zic eu cand, atunci cand se fac exorcizarile si afundarile in apa..
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Am participat la botezuri de adulti si copii de 7-8 si 12 ani si este cu totul altceva! Inca ceva, La botez bebelusul este pasiv? :))))))) iar ai noroc de asemenea cazuri si eu nu stiu cum fac ca dau numai peste bebelusi isterizati care urla si tipa inrositi de efort pina nu ajung inapoi la mama in brate. |
Citat:
In fine. Dar nu e normal sa inceapa sa zbiere atunci cand este bagat intr-un mediu cu care nu mai este obisnuit? Sa nu-mi spui ca de fapt urla dracul din el :) |
Citat:
As putea sa-ti dau multe exemple de pagani, pe care ii gasesti in calendar. Dar pentru acestia s-au inventat concepte precum "botezul sangelui" sau "botezul dorintei". Insa pentru bietii copilasi bisericile nu s-au straduit sa gaseasca vreun astfel de concept. Pe scurt ... nu se mantuiesc. |
Privind stirile de la tv in legatura cu acei copii, care efectiv au ‘fiert ‘ la 200 de grade …of, Doamne….. sunt atat de micuti si au o forta fantastica de a lupta……nu poti spune in astfel de momente decat: Mare este Dumnezeu……celor ce privim nu ne ramane decat rugaciunea, sa le dea Maicuta Domnului tuturor celor ce au grija de acesti copii , multa putere si sanatate …….
Stiu ce inseamna sa ai in familie un om in copilaria caruia a trebuit sa treaca prin trauma pe care o trec acesti copii, ramai marcat si complexat de acele arsuri…..este o povara foarte grea ptr acesti micuti in viitor….dar sa le dea Dumnezeu putere si sanatate …..Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
In ceea ce priveste efectul botezului la omul care nu este constient de ceea ce se intampla, ca o paralele la botezul bebelusului, voi aminti de botezul prietenului Cuv. Augustin. Iata ce scrie Cuv. Augustin in Confesiunile sale: "Ce ai facut Tu atunci, o, Dumnezeule al meu, cat de nepatruns este adancul judecatilor Tale? Caci atunci cand acela suferea de friguri, a zacut multa vreme in nesimtire, intr-o sudoare de moarte, si exact atunci cand cei din jurul sau isi pierdusera speranta, a fost botezat fara ca el sa-si dea seama, eu neputand sa ma preocup de lucrul acesta si banuind ca sufletul lui pastreaza mai degraba ceea ce primise mai intai de la mine si nu ceea ce se petrecea in trupul unuia care isi pierduse cunostinta. Insa realitatea era cu totul alta; caci el si-a revenit si s-a facut sanatos. Si imediat ce am putut sa stau de vorba cu el - de buna seama, am putut de indata ce a putut si el, fiindca nu ma indepartasem de el si depindeam foarte mult unul de altul, - am incercat sa-l fac sa rada, la gandul ca si el va rande impreuna cu mine de botezul pe care abia il primise, intr-un moment in care era cu totul absent cu mintea si cu simtirea; dar el aflase ca primise botezul. Drept care m-a izgonit ca pe un dusman si m-a sfatuit cu o uimitoare si neasteptata franchete ca, daca mai doresc sa-i fiu prieten, sa incetez a-i mai spune asemenea lucruri." (Confesiuni, pg.156) |
http://www.ziuaonline.ro/eveniment/r...giulesti-.html
Vai, sper din toata inima sa fie numai o minciuna nesimtita. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:18:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.