![]() |
In statele europene dar si in SUA, daca se observa la ecograf ca acel fat are malformatzii , este automat intrerupta sarcina. Cred ca nu e indicat sa fim egoisti, dand nastere unor copiii cu tare care-i pot chinui vesnic . Sau daca sarcina este rodul unui viol, incest sau altceva neplacut devine fireasca intreruperea sarcinii. Si nu cred ca gresesc afirmand asta!
|
Citat:
|
DragosP
Citat:
În prealabil postat de camilB Si nu cred ca gresesc afirmand asta! Ba da, greșești. Întreabă un preot. La ceea ce este mai jos ma referisem, dar uitasem sa dau quote ! Citat:
|
Eu?
Da, am două fete, îi mulțumesc în fiecare zi lui Dumnezeu pentru asta. Și chiar aș mai vrea, dar numai bunul Dumnezeu știe dacă și când se va întâmpla asta. |
Citat:
|
Citat:
Demult am citit pe un blog povestea unei mamici care avea cativa copii si care a ramas din nou insarcinata. Spre spaima tuturor celor din familie, la ecografie s-a descoperit ca bebelusul avea probleme grave. Bineinteles, a fost sfatuita de medici sa faca avort, lucru pe care l-a refuzat. A dus sarcina la termen, a nascut bebelusul. Acesta n-a trait foarte mult. Dar, atat cat a trait, i-a schimbat mult sufleteste pe parintii lui. Asa micut cum era le zambea adeseori si avea niste ochi foarte expresivi. A murit la cateva luni de la nastere. Ce s-ar fi intamplat daca mama lui l-ar fi avortat? - Bebelusul ar fi trecut oricum prin trauma de a fi ciopartit la avort (daca e mic, nu inseamna ca nu simte durere!), - n-ar fi putut fi botezat, prin urmare nu ar fi mers direct in Rai, - mama lui la fel ar fi trecut prin trauma de a-si fi ucis voit copilul lipsit de aparare, vina cu care ar fi trebuit sa traiasca toata viata si pentru care ar fi raspuns in fata lui Dumnezeu. Dar asa: - bebelusul si-a schimbat sufleteste parintii prin scurta lui viata, acestia devenind mult mai apropiati de Dumnezeu - mama lui a facut tot ce putea face omeneste posibil pentru a-l salva si va avea rasplata de la Dumnezeu, - micutul a fost botezat si acum este cu siguranta un sfant care-si ocroteste familia ce l-a iubit. Ce rau imi pare ca nu mai gasesc link-ul acela! :( Era o poveste impresionanta si emotionanta !! L-am cautat de multe ori pe Google, dar cred ca n-am dat cuvintele cheie potrivite. O sa-l mai caut, cred ca i-ar schimba pe multi daca ar citi-o. Avortul nu are cum sa fie un lucru firesc deoarece avort = crima. Iar crima nu este un lucru firesc, indiferent de motive. |
Da, categoric este o crima insa trebuie avute in vedere si circumstantele conceperii acelui copil. Doar nu vreti sa creasca victimele violului copilul rezultat din acest act inuman?
|
@camilB: Știi "Tatăl nostru"? Ce înțelegi tu din "facă-se voia Ta"?
|
Citat:
|
Citat:
Este cea mai mare enormitate pe care am auzit-o. Sa spui in cazul unui viol: a fost voia lui Dumnezeu. Este adevarat ca Vechiul Testament ne prezinta multe astfel de "vointe", dar am pretentia ca de atunci am evoluat in gandire. Macar putin, atat cat sa putem spune ca un Dumnezeu adevarat nu ar accepta niciodata asa ceva. PS: Daca tot este "voia" Domnului, violatorul ce este? Un mesager divin? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De ce?!? Pentru că odată cu unirea celor doi gameți se formează o VIAȚĂ. Ori noi NU avem dreptul să luăm o viață, mai ales nedîndu-i posibilitatea la viața veșnică. |
Citat:
Acum offtopic,ceea ce nu inteleg eu este cum copiii,bebelusii si fetii ajung sfinti si ingeri,dupa moarte...??? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
La fel si in cazul unui viol, nu putem spune ca aceasta a fost voia Domnului. Parintele profesor Coman spune ca nimic nu se petrece fara ingaduinta lui Dumnezeu. Daca suntem de acord cu afirmatia lui, inseamna ca si violul a fost posibil pentru ca Dumnezeu a ingaduit sa se intample asta. La prima vedere pare absurd, dar sa nu uitam ca judecata noastra nu este asemanatoare cu cea a lui Dumnezeu. De multe ori Dumnezeu ne cheama la Sine intr-un mod contrar asteptarilor noastre. Dar sa nu se inteleaga ca doresc ca oamenii sa fie chemati prin asa situatii nefericite spre Dumnezeu. |
Citat:
Acesta este "sters" la botez. Bebelusul nu are pacate personale, sufletul sau este pur dupa botez. De aceea, daca Dumnezeu hotaraste sa-l ia devreme din viata aceasta, cand are doar cateva luni (de exemplu), cu siguranta va merge in Rai. Nu stiu daca e corect sa spunem despre un copilas care a murit ca este inger. Pentru ca ingerii sunt altfel decat noi (din ziarul "Lumina": http://www.ziarullumina.ro/articole;...i-ingerii.html ) Oare sa ma fi grabit eu sa-l fi numit sfant pe acel copilas? Cert e ca am vrut sa spun ca a ajuns in Rai cu siguranta si de acolo se va putea ruga pentru familia lui. Prin sfant eu inteleg o persoana care dupa moarte, merge in Rai (fie a fost un om cu viata sfanta, fie martir, fie o mama care moare pe masa de nastere, fie un prunc care moare la cateva luni). Dar nu stiu, poate gresesc, nu stiu care e definitia corecta din punct de vedere teologic. |
Citat:
Nu,tu nu ai afirmat nimic despre ingeri,am adaugat eu acest amanunt deoarece am citit de pe forum,din credintele unor mamici nefericite... |
Eu aveam o vecină, la țară, născută în urma unui viol. După ce a murit mama sa nu am mai văzut-o, dar îmi aduc aminte de ea ca fiind respectuoasă, cu bun simț și mai ales veșnic recunoscătoare mamei sale că i-a dat viață și a crescut-o cum a știut mai bine. De asemenea, mama sa a fost respectată de locuitorii din zonă chiar dacă erau înconjurați de atâtea superstiții
|
Lasand la o parte cazurile discutabile pentru ce este totusi permis avortul in cazul in care copilul nu are malformatii genetice si nici nu este rodul unui viol,cum se intampla la majoritatea avorturilor?
Nu sunt deloc umane aceste legi care permit avorturi in cazurile fara probleme,dracii au inselat pe unii sa le dea. E destul de clar ca fatul are viata,exista nasteri premature la 6 luni chiar si copii aceia sunt persoane umane. Aceste legi care permit avortul in cazuri in care fatul nu are nimic vin in contradictie cu legile care zic ca nu e voie sa ucizi un cetatean al statului. Acum poate ma insel eu si legile in vigoare in statele europene nu permit avortul in cazul in care fatul este sanatos. Eu am zis ca daca ar fi asa,ar fi ciudat si s-ar contrazice cu legea de zice ca nu ai voie sa ucizi. |
Citat:
Femelele deseori trebuie să-și apere puii de agresivitatea masculilor. Am avut ocazia să studiez personal acest comportament la pisicile mele. Am avut cazuri de masculi străini care au ucis puii lăsați nesupravegheați. Cazurile de femele agresive la adresa puilor sunt mai rare în rândul speciilor. Totuși canibalismul infanticid apare la unele specii de animale. Cred că totuși, în unele cazuri, este vorba pur și simplu de o confuzie, puii fiind prea mici pentru a putea fi deosebiți de prada obișnuită. |
Citat:
|
Citat:
|
Dumnezeu da libertate fiecarui individ.
Ce se intampla daca unul din cei doi potentiali parinti este de acord cu avortul iar celalalt nu? Ce se intampla? Cel care nu e de acord cu avortul trebuie sa-i impuna partenerului un copil pe care acesta nu si-l doreste? Dumnezeu sa ne lumineze. |
Citat:
Iar daca reuseste, are datoria sa se ocupe de copil. In nici un caz nu e acceptabila o situatie, sa zicem, in care concubinul o convinge pe concubina sa nu avorteze iar apoi isi ia lucrurile si pleaca. De altfel, si legea impune in sarcina ambilor parinti obligatia de a contribui la cresterea si educarea copilului. |
Citat:
Stiti de ce cred ca multe casnicii sunt distruse (de cel putin una stiu concret)?pentru ca s-a impus.Multe femei raman insarcinate, pentru a putea "lega" mai bine barbatii de ele.Li se impunecelor din urma.De aceea, ulterior, casatoriile sunt niste bluf-uri. Spuneti ca" In nici un caz nu e acceptabila o situatie, sa zicem, in care concubinul o convinge pe concubina sa nu avorteze iar apoi isi ia lucrurile si pleaca. " Va intreb ce solutie este acceptabila? Astept un raspuns, Erethorn.Si multumesc anticipat. Dumnezeu sa ne lumineze. |
Citat:
Cei care nu vor sa poarte acea greutate, vor purta una si mai mare, cea a constiintei... |
Marturisiri impresionante
Orice femeie care se gandeste sa faca avort ar fi bine sa asculte aceste marturii:
http://rupetacerea.ro/ana-maria/ http://rupetacerea.ro/gabriela/ http://rupetacerea.ro/roxana/ http://rupetacerea.ro/dr-dan-pascut/ |
Parintele Cleopa Ilie – Despre pacatul avortului
https://carteromaneasca.wordpress.co...tul-avortului/ http://carteromaneasca.files.wordpre...pg?w=300&h=199 "De ce avortul este considerat ucidere si este combatut cu atata tarie de Sfanta Biserica? Prin avort se intelege uciderea pruncilor in pantece prin tot felul de mijloace. Deoarece fatul are suflet viu, creat de Dumnezeu chiar din clipa zamislirii, pentru aceea avortul este combatut de Biserica si de Sfintii Parinti cu atata tarie, pentru ca se ucide viata, se pierde sufletul, atat al celui ucis, cat si al celui care savarseste uciderea si calca porunca lui Dumnezeu, care zice: “Cresteti si va inmultiti” (Facere 1, 28). Se calca si porunca a V-a din Decalog, care zice: “Sa nu ucizi” ( Iesire 20, 13). Prin avort se ameninta viata de pe pamant, se calca porunca creatiei data de Dumnezeu in rai, se atenteaza la viata celor mai nevinovate fiinte omenesti, care sunt copiii; se destrama familia, se imbolnaveste societatea intrega si se aduc peste cei vinovati cumplite pedepse dumnezeiesti, atat in viata, cat si dupa moarte. Apoi, sufletele copiilor avortati, nefiind botezate, nu pot intra in imparatia lui Dumnezeu, ci asteapta ziua cea infricosatoare a judecatii, cand singuri vor acuza pe parintii care i-au ucis in fata Dreptului Judecator Iisus Hristos. Iata pentru ce avortul este crima, adica ucidere de om si trebuie combatut cu toata taria de Biserica si de păstorii ei." |
Probabil ce mai buna foto-postare pe acesta tema, atat prin calitatea fotografiilor care fac mesajul cvasi-imposibil de evitat si prin numarul de comentarii de pe blog (interesante de citit).
http://www.narcisvirgiliu.ro/blog/mami-de-ce/ |
Eu inca nu-mi explic cum de aceasta practica(avortul) este atat de raspandita iar numerosi doctori o practica??
La urma,urmei sunt si implicatii medicale care intervin post-avort,de ce totusi medicii sunt dispusi sa duca la bun sfarsit un avort cu acelasi entuziasm cu care trateaza un om suferind. Intr-un fel juramantul lui Hipocrate este incalcat deoarece nu se urmareste binele si grija pt viata unuia dintre pacienti- fatul. Este clar ca "buna ziua". |
Ai să fii surprinsa de cât de dumnezei se cred mulți dintre doctori.
|
Citat:
|
sunt de acord ca multi vorbesc cu usurinte despre cum ar trebui procedat in anumite situatii, dau chiar retete ptr diferite situatii. De aceea consider nepotrivit sa dai lectii de viata in cazul unor probleme/situatii prin care nu ai trecut.
Asta e una. Dar faptul ca un puiut,fie el si de 1 zi e viu, are suflet si e si el in grija lui Dumnezeu e o certitudine ptr noi crestinii. De aceea, ptr nici un motiv in lume nu e indreptatita crima. A zis cineva ca si animalele isi pararesc puii.Dar noi, oamenii suntem, sau ar trebui sa fim, mai presus decat animalele. Puiutii mei sunt bine, si ii multumesc Domnului ptr asta. Dar chiar daca in urma unor situatii nefericite unul din ei s-ar imbolnavi grav, nu l-as parasi niciodata. Nu atata vreme cat in pieptul acesta mai bate o inima de mama. |
Citat:
|
Un articol despre amploarea avorturilor printre elevele de liceu din Valsui.
|
In principiu CONTRA!
Citat:
|
Avortul este o dubla crima
"Intreruperea sarcinii, indiferent de modul cum este practicata, era considerata dintotdeauna o crima cutremuratoare; de aceea, si in Juramantul lui Hipocrate (+375 I.H.) care este acceptat pana azi drept juramant medical, medicul, slujitorul vietii se angajeaza in fata lui Dumnezeu si al oamenilor: "...nu voi da femeii substante avortive...". Deci, avortul il putem considera crima cu premeditare; chiar daca dupa legile omenesti nu este sanctionat, dar in judecata lui Dumnezeu va fi chiar mai aspru pedepsit decat uciderea unui om.
Avortul este o dubla crima: in primul rand, impotriva lui Dumnezeu care a creat acea fiinta, si apoi impotriva acelui suflet care, nefiind unit cu Hristos prin taina Sfantului Botez, va fi lipsit de slava lui Dumnezeu, ramanand intr-un loc intunecos pana la infricosata judecata cand, prin mila lui Dumnezeu va fi izbavit. Asupra femeii insa, ramane un mare pacat de moarte." (Parintele Serafim Man) http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...ma-139430.html |
Avort pro sau contra
in cazuri de viol, aici numai o femeie/fata poate da un sfat- daca e bine de facut avort sau nu! Desi nici un barbat nu poate spune ca intelege prin ce trece o fata sau o femeie care a fost violata, omeneste le intelege pe celea care in cazuri din acestea fac avort!
In rest, in celelalte situatii, avortul ar trebui interzis prin lege- decretul din 1966 in aceasta privinta era foarte bun! Eu sunt de acord ca o femeie , din punct de vedere a statului, are dreptul sa dispuna de propria viata asa cum vrea, insa in momentul cand face avort ea dispune si de o alta viata, ceea ce nu se poate accepta! In cazul acelor femei care au nascut si nu au mijloacele financiare pentru a asigura conditii normale de dezvoltare si educare a copiilor, exista varianta adoptiei sau sa-i dea in grija statului! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:59:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.