Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebari despre actele biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10432)

Decebal 09.11.2013 09:04:15

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 539527)
Un creștin ortodox, mai exact. Că ortodocși există și printre evrei.

Nu știam că există drept slăvitori ai lui Dumnezeu și printre talibanii iudaismului. Deh, or fi poate și catolici și sobornicești, mai știi ... poate și sfinți și drept teologhisitori.

Decebal 09.11.2013 09:11:18

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 539566)
(...) Neo-ortodoxia este aceea care permite si cipuri. Unde ai vazut tu ca sfintii parinti sunt de acord cu cipurile? (...)

Și-a exprimat acordul "sfântul părinte" AlinB. Ce-i drept împotriva Bisericii Ortodoxe Române, a Bisericii Ortodoxe Ruse și împotriva Bisericii Ortodoxe Elene, împotriva sfintelor dogme și învățături, împotriva sfintelor canoane și chiar împotriva lui Hristos, a Duhului Sfânt și a Sfintei Treimi. Dar știi cum e cu pronunțările "sfântului părinte": "ce-am zis, am zis", asemenea tătucului său "spiritual" care zicea cândva "ce-am scris, am scris".

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 539566)
In zilele noastre, unii habar n-au ce inseamna sa fii crestin-ortodox, dar stiu ca cipurile sunt exact ce le lipseste crestinilor ortodocsi!

Încă o dată, Evrika!

bogdan81 09.11.2013 11:10:08

Nici Biserica Ortodoxa Romana, nici cea Rusa, nici cea Greaca nu au spus ca a avea un act cu cip e lepadare e credinta. Au avertizat doar asupra pericolului ca tehnologia sa poata fi folosita
intr-un mod discretionar de un guvern aflat la putere. De la aceasta posibilitate pana la a vorbi de lepadarea de credinta e distanta mare.

bogdan81 09.11.2013 11:14:07

Acum putem sa spunem clar ca perintele Iustin Parvu a gresit cand a spus ca un act cu cip este prin simpla lui posesie lepadare de credinta.
Insa la Petru Voda se intampla multe lucruri nelalocul lor. De la interzicerea cartilor pentru copii gen "Aventurile baronului Munckhausen" pana la lupta contra vaccinurilor, obscurantismul si fanatismul sunt la ele acasa. Am ajuns mai rau ca pe timpul inchizitiei - facem tabele cu carti pentru copii interzise. Urmeaza "Aventurile lui Habarnam" si "Harap alb".
Curata dileala !

Decebal 09.11.2013 13:38:14

Despre "inocența" și "buna credință" a stăpânilor sau a unora dintre stăpânii acestei lumi au vorbit foarte clar ultimele scandaluri de la nivel internațional pe tema spionajului și urmăririlor pe care americanii le-au făcut și le fac asupra altora. Cine își face iluzia că slugile satanei vor vrea să vă bage cipuri în voi doar pentru eficientizarea tranzacțiilor se înșeală amarnic, ba mai mult dezinformează și manipulează pe credincioșii Bisericii lui Hristos. Împotriva tuturor aceste lucrături ale satanei Biserica Ortodoxă s-a pronunțat la modul cel mai concludent, inclusiv prin sfintele învățături și sfintele dogme, precum și mai ales prin sfintele canoane. Orice formă de pactizare cu lucrăturile satanei nu este altceva decât lepădare de Hristos și apostazie.

bogdan81 09.11.2013 14:11:00

In chestiunile de spionaj e vorba de interese nationale economice, politice etc si astfel de spionari au avut loc intotdeauna. Nici nu m-am mirat cand am aflat.
Cipul introdus in corp mi se pare o atingere grava adusa demnitatii umane. Asta e insa altceva.
Cipul din acte iarasi e alta mancare de peste.
Daca locuiti in Bucuresti, presupun ca circulati cu RATB-ul. In caz ca nu stiati, cardul RATB contine, pe langa numele dvs. si un cip. Va considerati lepadat fiindca aveti un card RATB?
Ma rog, poate nu-l aveti. Eu am card RATB, fiindca altfel nu pot ajunge la servici, si nu simt ca prin asta imi lepad credinta. Am eu pacatele mele care ma indeparteaza de Hristos, dar nu cipul din cardul RATB, sau din cardul bancar.

antoniap 09.11.2013 14:16:07

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 539644)
Despre "inocența" și "buna credință" a stăpânilor sau a unora dintre stăpânii acestei lumi au vorbit foarte clar ultimele scandaluri de la nivel internațional pe tema spionajului și urmăririlor pe care americanii le-au făcut și le fac asupra altora. Cine își face iluzia că slugile satanei vor vrea să vă bage cipuri în voi doar pentru eficientizarea tranzacțiilor se înșeală amarnic, ba mai mult dezinformează și manipulează pe credincioșii Bisericii lui Hristos. Împotriva tuturor aceste lucrături ale satanei Biserica Ortodoxă s-a pronunțat la modul cel mai concludent, inclusiv prin sfintele învățături și sfintele dogme, precum și mai ales prin sfintele canoane. Orice formă de pactizare cu lucrăturile satanei nu este altceva decât lepădare de Hristos și apostazie.

Dumnezeu sa ne ajute sa facem voia Sa.

Iata ce ne sfatuieste si Parintele Elpidie:

,,Despre cipul ce va fi implantat în vremea lui Antihrist

…Atunci vor recurge cu viclenie la metode iscusite cum ar fi cipul. Nu vor pune cătușe. Nu știm exact în ce formă va fi folosit acest cip. Vor face aceasta, pentru a cerceta. Vor experimenta pe greci, felul în care pot fi influențați oamenii, iar în final să fie controlată întreaga lume.
Aceasta va fi o etapă premergătoare, iar atunci când se va împlini vremea și prorocul mincinos se va instala în scaunul Vaticanului, va influența întreaga lume cu hotărârile lui. Toți liderii politici vor fi de partea lui. Să nu credeți însă, că Vaticanul va avea vremuri ușoare, dimpotrivă, va avea parte de multe tulburări. Vor încerca să aleagă un alt papă. Va fi format un antipapa. Va fi un papă, un antipapa și un antipapa secund. Toate acestea vor depinde de noi, de cât ne vom ruga ca să se schimbe situația. Dar acest pseudo-profet va aduce multă pagubă, el va aduce cipul.

Antihristul le va găsi pe toate pregătite, pentru că va lucra prin el. Să nu credeți că acest cip va fi, cum auziți despre altele, că-l introduc subcutanat aici sau acolo și apoi îl pot scoate, nu! Nu va fi la fel. Sfântul Duh zice că ceea ce va fi implantat oamenilor în vremurile acelea, va fi lucrat după o tehnologie atât de înaltă, microtehnologie, încât va putea influența hotărârile omului. Va fi implantat astfel încât nu va putea fi scos nicicum. Va fi incizat (gravat) în om. Va avea o frecvență atât de înaltă și asemenea capacitate, încât va putea influența până și simțirile și sentimentele omului. Iar cel care va deține calculatorul central, va putea induce tuturor care vor avea cipul implantat asemenea senzații, încât de durere vor scrâșni din dinți. De aceea, cei care vor lua acest cip pentru a scăpa de dureri, vor fi primii care se vor distruge. Iar ei vor ști totul despre om, îi vor cunoaște gândurile, sentimentele și vor putea interveni în viața lui.

Sfânta Împărtășanie va da putere celor ce nu se vor închina lui Antihrist
Toate acestea vor veni și dacă nu vom avea credință desăvârșită în Dumnezeu, cine va putea rezista acestor timpuri? Iar încredere desăvârșită știi ce înseamnă? Cu simplitate, cu smerenie și pocăință, să veniți să primiți Sfânta Împărtășanie. Cei care nu se vor împărtăși, nu vor putea rezista celor ce vor fi. Sfintele Taine vor avea o asemenea putere în sufletul omului, încât aceștia nu vor putea fi influențați sau manipulați nici prin gânduri, nici prin simțiri.

Microtehnologia digitală va fi de o asemenea capacitate, încât vor putea afecta până și mintea omului. Vă dați seama ce minți satanice există? Veți vedea, nu acum, peste puțin! Dar nu vor avea nicio putere asupra omului care va înțelege și se va împărtăși. Sfânta Împărtășanie va răspândi în jurul acelui om o asemenea putere, va fi apărat de îngeri atât de tare, încât Lucifer și slujitorii săi nu vor putea vătăma cu nimic acel suflet. Și va trăi acel om cu puțină hrană și va supraviețui, iar cei ce vor avea de toate… vor muri.
Ce vrea Dumnezeu de la noi? Să avem credință în El. Nu doar credință, ci încredere desăvârșită. Să ne schimbăm viața începând de astăzi, să-L iubim pe Dumnezeu și să alergăm în brațele Lui ca un copil în brațele mamei sale. Și chiar de va avea vreo supărare, nu va alerga în brațele altei mame. Ce înseamnă asta? Că deși Dumnezeu ne mai ceartă, pentru a ne ajuta să ne schimbăm viața, noi nu trebuie să ne îndepărtăm, ci iarăși să revenim în brațele Sale. Binecuvântarea Domnului să fie peste voi!''
Mai mult:
http://atitudini.com/profetia-parint...ului-fragment/

bogdan81 09.11.2013 14:26:20

Pai parca dupa parintele Elpidie, prorocul mincinos era chiar actualul papa Francisc.
Pana acum a cam dat-o in bara cu "profetia" asta. Oricum, astept sa vad daca va fi asa.

antoniap 09.11.2013 14:40:30

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 539651)
In chestiunile de spionaj e vorba de interese nationale economice, politice etc si astfel de spionari au avut loc intotdeauna. Nici nu m-am mirat cand am aflat.
Cipul introdus in corp mi se pare o atingere grava adusa demnitatii umane. Asta e insa altceva.
Cipul din acte iarasi e alta mancare de peste.
Daca locuiti in Bucuresti, presupun ca circulati cu RATB-ul. In caz ca nu stiati, cardul RATB contine, pe langa numele dvs. si un cip. Va considerati lepadat fiindca aveti un card RATB?
Ma rog, poate nu-l aveti. Eu am card RATB, fiindca altfel nu pot ajunge la servici, si nu simt ca prin asta imi lepad credinta. Am eu pacatele mele care ma indeparteaza de Hristos, dar nu cipul din cardul RATB, sau din cardul bancar.

Cipul din acte reprezinta etapa premergatoare pecetluirii. Parintele Paisie Aghioritul ne-a spus sa nu-l luam. De ce? Cu cat ne conformam mai repede, cu atat mai repede se va face documentul unic care va cuprinde toate informatiile despre noi (carnet de sanatate, card bancar, carnet de conducere) intr-unul singur! Exista carduri RATB nenominale. Sunt mai scumpe, dar asta e! Cardul bancar poate fi evitat prin depunerea banilor intr-un cont si ridicarea lor de la ghiseu.

Cine a primit astfel de documente cu cip si indeamna si pe altii sa le primeasca nici nu-si mai da seama ca se face partas la sminteala, adica la lucrarea antihristica. E ca si atunci cand fumezi si consideri ca fumatul nu e pacat si-i servesti si pe altii cu tigari...

Nu stiu cati din cei care vor ajunge sa aiba documentul unic vor fi capabili sa evite cipul. Taria morala se cultiva in timp. Vor cadea mult si dintre cei alesi chiar, fie ei mireni, preoti, ierarhi. Trebuie sa renuntam la confortul material pentru Hristos. Apoi nici cei care primesc momelile lui Antihrist nu o vor duce mai bine, caci necuratul isi va bate joc si de ei incepand din aceasta viata:

,,Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat,in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11.

catalin2 09.11.2013 14:43:27

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 539630)
Acum putem sa spunem clar ca perintele Iustin Parvu a gresit cand a spus ca un act cu cip este prin simpla lui posesie lepadare de credinta.
Insa la Petru Voda se intampla multe lucruri nelalocul lor. De la interzicerea cartilor pentru copii gen "Aventurile baronului Munckhausen" pana la lupta contra vaccinurilor, obscurantismul si fanatismul sunt la ele acasa. Am ajuns mai rau ca pe timpul inchizitiei - facem tabele cu carti pentru copii interzise. Urmeaza "Aventurile lui Habarnam" si "Harap alb".
Curata dileala !

Nu trebuie sa exageram, Parintele Iustin a fost unul din marii duhovnici. Chiar daca ar fi avut o asemenea greseala mie mi se pare ceva minor, au fost chiar sfinti care au avut greseli dogmatice, din nestiinta. La noi nu exista infailibilitatea umana, la fel ca la catolici, prin papa. Infailibil este doar Iisus si invatatura revelata, dogmele (deci si Biserica, din aceasta privinta).
In mesajul meu de mai sus am dat ce a spus Parintele Iustin intr-un interviu, ca doar cipul implantat in corp este problema, buletinul biometric este doar o atentionare, inceputul problemei. Desi eu nu inteleg exact de ce, e posibil sa fie si asa, nu cred eu ca sunt cel mai intelept, altii stiu mai bine decat mine ce se va intampla in viitor.
Legat de cartea respectiva, nu ar fi exagerat daca s-ar lua o pozitie impotriva cartii Harry Potter, nu orice carte e folositoare nici macar pentru adulti, cu atat mai mult pentru copii.

catalin2 09.11.2013 14:45:39

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 539651)

Am scris in mesajul de acum cateva zile, e vorba doar de cipurile biometrice, nu de cipurile normale. Probabil si unii din cei ce sunt impotriva cipurilor nu au inteles exact asta.

bogdan81 09.11.2013 14:57:30

Eu nu vad nici un pericol pentru credinta atata timp cat nu se pune problema lepadarii de credinta. Un cip este un obiect material. Nu te poti lepada printr-un simplu obiect material care nu are semnificatie religioasa. Am spus asta de mai multe ori si mi se pare o chestiune de bun simt. Sunt de acord cu Catalin cand spune ca cipul implantat ar fi o problema, cel putin dpdv al demnitatii persoanei. In rest, nu cred ca un cip pe un act ar putea fi lepadare.
Daca te lepezi te credinta si te inchini altcuiva, nu e nevoie de cip pentru asta.
Cei care s-au lepadat de Hristos in alte vremuri s-au lepadat si fara cip.
Cipul este un circuit electric. E absurd sa zici ca lepezi doar prin el.

bogdan81 09.11.2013 15:01:40

Argumentul care face apel la autoritate, de genul parintele Paisie a zis..., nu are valoare fiindca ortodoxia nu cunoaste autoritati infailibile. Asa exista si duhovnici care au zis ca cipul nu e lepadare. De ex. parintele Dionisie de la Colciu sau Efrem filotheitul.
Nu putem sa facem apel doar la autoritate. Parintele cutare a zis... Si ce daca?
Parintele cutare nu e Dumnezeu. E un om.

Decebal 09.11.2013 15:06:53

Bogdane, te știam om serios. Nu mai induce și apăra idei eretice și antihriste în mințile puținilor cititori pe care îi mai are acest forum.

antoniap 09.11.2013 15:11:22

Aceste citate sa ne fie calauza. Trebuie sa vedem cine dintre semeni ne calauzeste in raport cu acestea si cine nu.

,,Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase" (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17)

,,Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat,in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11.

,,Si am vazut ca o mare de cristal, amestecata cu foc, si pe biruitorii fiarei si ai chipului ei si ai numarului numelui ei, stand in picioare pe marea de cristal si avand alautele lui Dumnezeu. Si ei cantau cantarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, si cantarea Mielului, zicand: Mari si minunate sunt lucrurile tale, Doamne Dumnezeule, Atottiitorule! Drepte si adevarate sunt caile Tale, Imparate al neamurilor! Cine nu se va teme de Tine, Doamne, si nu va slavi numele Tau? Ca Tu singur esti sfant si toate neamurile vor veni si se vor inchina inaintea Ta, pentru ca judecatile Tale s-au facut cunosccute.” ’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 15, versetele 2-4.

bogdan81 09.11.2013 15:11:23

Decebal, fiecare sa faca dupa cum ii spune duhovnicul si dupa cum ii dicteaza constiinta.
Nu am intentia sa ma substitui nimanui. Eu spun ceea ce cred si simt.

bogdan81 09.11.2013 15:15:06

Antonia, ca sa existe semnul fiarei trebuie sa existe fiara.
Intrebare: consideri ca antihristul deja a venit si e la putere ?

antoniap 09.11.2013 15:40:55

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 539667)
Antonia, ca sa existe semnul fiarei trebuie sa existe fiara.
Intrebare: consideri ca antihristul deja a venit si e la putere ?

Iata o problema serioasa. Dumnezeu sa ne ajute s-o rezolvam. Dupa numarul si gravitatea pacatelor, n-ai zice ca suntem departe de acele vremuri. Daca Sfantul Lavrentie de Cernigov le-a spus contemporanilor ca unii dintre ei vor trai pana va aparea, inseamna ca suntem deja foarte aproape.

Staretul Antonie ne ofera un alt indiciu. La venirea Antihristului, deja vom avea documentul unic. Asadar, pana la venirea Antihristului cred ca numaram pe degete anii. Prin rugaciune si prin impotrivire la elaborarea documentului unic, am mai putea trage de timp. Dar e bine sa nu facem deloc pact cu necuratul, adica sa nu primim deloc documente cu cip. Daca le primim pe cate unul separat, s-ar putea sa nu ne mai intrebe nimeni daca suntem de acord sa fie centralizate in unul singur.

STARETUL ANTONIE DESPRE CARTELE SI SEMNUL FIAREI: „La venirea antihristului, totul deja e pregatit, centralizarea e deplina, poporul e numarat, fiecare e cu numarul sau si cu cartela sa, iar în ea e inclus totul”

https://saccsiv.wordpress.com/2012/0...tela-sa-iar-i/

Decebal 09.11.2013 16:47:06

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 539149)
(...) Aceste randuri iti arata naravul, in ciuda blanitei pe care o doresti alba si imaculata.

Este demn de remarcat că de-a lungul timpului tot mai mulți utilizatori de bun simț și-au dat seama de pseudocreștinismul userului alinb, chiar și fratele Cezar a avut câteva remarci foarte fine și subtile cu scopul decredibilizării necesare a userului alinb. Cum este posibil ca totuși atât de multă lume să sesizeze aceste fapte evidente dealtfel, iar userul mihailc, și el în esență profund incompatibil ca structură spirituală și intelectuală cu alinb, să își continue tandemul cu alinb, trebuie să remarcăm că este de domeniul ciudatului; numai un cuvânt ar mai fi de spus în condițiile actuale, "încurcate mai sunt, Doamne, căile satanei și mulți mai sunt, Doamne, cei care merg pe ele vrând în același timp să dea impresia că ar merge pe cele ale lui Dumnezeu!".

antoniap 09.11.2013 17:16:21

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 539676)
Este demn de remarcat că de-a lungul timpului tot mai mulți utilizatori de bun simț și-au dat seama de pseudocreștinismul userului alinb, chiar și fratele Cezar a avut câteva remarci foarte fine și subtile cu scopul decredibilizării necesare a userului alinb. Cum este posibil ca totuși atât de multă lume să sesizeze aceste fapte evidente dealtfel, iar userul mihailc, și el în esență profund incompatibil ca structură spirituală și intelectuală cu alinb, să își continue tandemul cu alinb, trebuie să remarcăm că este de domeniul ciudatului; numai un cuvânt ar mai fi de spus în condițiile actuale, "încurcate mai sunt, Doamne, căile satanei și mulți mai sunt, Doamne, cei care merg pe ele vrând în același timp să dea impresia că ar merge pe cele ale lui Dumnezeu!".

E nevoie si de manie sfanta pentru a lupta impotriva pacatului. Fiecare se include in crestinism sau se autoexclude prin ceea ce face si spune.

Dumnezeu sa ne ierte pe toti si sa ne ajute sa fim de folos aproapelui. Sfantul Nectarie, care se praznuieste astazi, a indurat atatea din pricina ca a fost placut lui Dumnezeu.

Of, cati oameni ispititi de necuratul am vazut! Uneori ii inteleg, alteori ma infurii. Uneori imi dau seama cat de lesne putem aluneca in directia gresita. Numai necuratul ii poate sminti pe crestini prin gandurile pe care le trimite lor sau oamenilor care-i pot influenta. Dumnezeu sa ne ajute sa fim toti placuti Lui si nimeni sa nu mai faca voia celui rau.

bogdan81 09.11.2013 18:20:26

Eu NU il consider pe Alin un pseudo-crestin. Poate ca e un om credincios, de unde stiti?
Mie mi se pare ca e un om cu discernamant.
Cred ca marea eroare a cipofobilor sta in faptul ca pentru ei Hristos pare mic si neputincios, iar satana mare si puternic. Daca satana e atat de puternic incat sa ne stapaneasca printr-un cip atunci e clar ca suntem de plans.
Crestinismul este Vestea cea Buna a lui Hristos, a faptului ca Dumnezeu ne iubeste, a iubirii lui atotvindecatoare si atotmantuitoare. Crestinismul NU este frica obsesiva de satana.
Cine il vede pe satana peste tot, si in vaccinuri, si in cipuri, si in medicamente, si in cartile pentru copii, si in americani, si in evrei, si in "guvernarea din umbra" etc, acela va sfarsi prin a innebuni.

antoniap 09.11.2013 20:47:01

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 539684)
Eu NU il consider pe Alin un pseudo-crestin. Poate ca e un om credincios, de unde stiti?
Cred ca marea eroare a cipofobilor sta in faptul ca pentru ei Hristos pare mic si neputincios, iar satana mare si puternic. Daca satana e atat de puternic incat sa ne stapaneasca printr-un cip atunci e clar ca suntem de plans.
Crestinismul este Vestea cea Buna a lui Hristos, a faptului ca Dumnezeu ne iubeste, a iubirii lui atotvindecatoare si atotmantuitoare. Crestinismul NU este frica obsesiva de satana.
Cine il vede pe satana peste tot, si in vaccinuri, si in cipuri, si in medicamente, si in cartile pentru copii, si in americani, si in evrei, si in "guvernarea din umbra" etc, acela va sfarsi prin a innebuni.

Exista crestinism cu cip? De ce nu ne-a spus si Mantuitorul despre asa ceva?

Tu si cu Alin credeti in crestinismul cu cip! Vedeti ca blidul de linte pentru care va vindeti sufletul o sa va coste scump, cipofililor!

Eu si cu cine mai gandeste ca mine credem in crestinismul fara cip.

Cine nu-l vede nicaieri pe satana s-ar putea sa-i slujeasca drept unealta cu buna stiinta sau din nestiinta.

catalin2 09.11.2013 21:00:20

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 539710)

Probabil in ortodoxie problema cipului e cea mai mica problema. Problemele cele mari sunt legate de invatatura ortodoxa, modernismul a dus la multi la relativizarea invataturii ortodoxe, la patrunderea ideilor protestante in ortodoxie si chiar a celor pagane. Chiar si unii preoti si ierarhi au fost afectati de asta, astea sunt probleme cu mult mai mari.

bogdan81 09.11.2013 21:01:08

Crestinismul nu e nici cu cip nici fara cip.
Aici e vorba de a gandi normal, ca daca gandesti paranoic si obsesiv, nu inseamna ca esti mai crestin.

bogdan81 09.11.2013 21:02:16

Sunt perfect de acord cu Catalin.

antoniap 09.11.2013 21:18:18

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 539713)
Probabil in ortodoxie problema cipului e cea mai mica problema. Problemele cele mari sunt legate de invatatura ortodoxa, modernismul a dus la multi la relativizarea invataturii ortodoxe, la patrunderea ideilor protestante in ortodoxie si chiar a celor pagane. Chiar si unii preoti si ierarhi au fost afectati de asta, astea sunt probleme cu mult mai mari.

Nu e o problema mica. Altminteri nu-i dadeau atata importanta duhovnici si sfinti importanti. Tot cortegiul de relativizari, modernisme si pacate primesc drept ,,premiu'' aceasta pecete, ca semn al biruintei pacatului. Dar asa ne trebuie, daca vrem sa fim moderni! Ne va da Dumnezeu o modernitate, de n-o vom putea duce!

antoniap 09.11.2013 21:28:50

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 539714)
Crestinismul nu e nici cu cip nici fara cip.
Aici e vorba de a gandi normal, ca daca gandesti paranoic si obsesiv, nu inseamna ca esti mai crestin.

Normalitatea asta poate fi influentata si de corectitudinea politica! Sfantul Amfilohie de la Poceaev a avut si el un diagnostic dat de psihiatrii epocii staliniste. Important este , insa, ,,diagnosticul'' pe care i l-a dat Dumnezeu!
http://www.crestinortodox.ro/sfinti/...aev-99558.html

bogdan81 10.11.2013 00:12:41

Antonia, imi cer scuze daca te-am ranit cu ceva.
Eu prefer sa inchid discutia pe acest subiect.
Eu am o parere, tu ai o alta parere, dar nu trebuie sa ne certam pentru asta.
Scuze inca o data.

Demetrius 10.11.2013 06:46:47

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 539684)

Acela poate că se va salva.

10. Noi suntem nebuni pentru Hristos; voi însă înțelepți întru Hristos. Noi suntem slabi; voi însă sunteți tari. Voi sunteți întru slavă, iar noi suntem întru necinste!(1Cor4,10)

antoniap 10.11.2013 07:28:56

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 539744)
Antonia, imi cer scuze daca te-am ranit cu ceva.
Eu prefer sa inchid discutia pe acest subiect.
Eu am o parere, tu ai o alta parere, dar nu trebuie sa ne certam pentru asta.
Scuze inca o data.

Din toata inima te iert. Dumnezeu sa ne ajute sa ne mantuim toti.

Decebal 10.11.2013 07:54:18

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 539710)

În varianta de "evanghelie" pe care ne-o propovăduiesc "serghianisto"-sataniștii forumiști există și așa ceva.

bogdan81 10.11.2013 11:05:04

Traiasca varianta propovaduita de Roncea !

Decebal 10.11.2013 11:08:50

Biserica Ortodoxă Română, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ortodoxă Elenă, dimpreună cu toată Scriptura, învățătura cea apostolică, sfintele canoane și întreaga Sfântă Tradiție cel puțin nu gândesc paranoic și obsesiv, așa cum fac cipofilii, tehnolatrii și confrații lor forumiști tehnolătrăi.

bogdan81 10.11.2013 11:16:32

Ce a zis Biserica Ortodoxa Romana ? Hai sa vedem !
Da citatul !

Decebal 10.11.2013 11:24:51

Toată Sfânta Tradiție, dimpreună cu inspiratoarea ei și anume Sfântul Duh, a dat, dă și va da în continuare mărturie împotriva spurcatei de erezii cipofile și tehnolatre, erezie inspirată de satana și preumblată prin piețele publice și apărată pe de o parte de inconștienți comozi și falși creștini, iar pe de altă parte de sataniști cu cotizație, extrem de înverșunați și de virulenți în apărarea amăgirii satanice.

antoniap 10.11.2013 14:22:05

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 539759)
Ce a zis Biserica Ortodoxa Romana ? Hai sa vedem !
Da citatul !

Nu stim noi de se tace la varful BOR in aceasta privinta. E posibil sa fie presiuni politice la mijloc, altminteri nu se explica. Functii mari, ispite mari! Poate ca, aflati in locul lor, procedam la fel.

Daca e asa, putem sa demonstram ca suntem oi cuvantatoare care stiu sa mai si citeasca pe deasupra. Noi, cei mici, nu suntem ierarhi, dar asa ne-a invatat Sfantul Teodor Studitul ca nici nu-i nevoie sa fim ierarhi pentru a ne apara credinta.

Cum sa tacem si sa-l lasam pe fratele nostru sa cada in prapastie? El asteapta, saracul, sa primeasca ajutor de la preot ori de la ierarh... Poate astepta mult si bine daca respectivul tocmai a primit ordin sa taca in aceasta privinta in caz ca mai vrea sa-si pastreze functia... Da, putem sa-i ajutam si noi pe ei sa se mantuiasca, nu doar sa asteptam...

La ortodocsi, nu exista o ascultarea oarba, ci una cu discernamant. In cazul in care ierarhul sau preotul greseste, crestinul isi redefineste prioritatile. Scopul lui este sa fie placut lui Dumnezeu in vederea mantuirii, nu ierarhului!

Parintele Adrian Fageteanu ne-a spus ca ,,solutii colective nu exista'' si ca traim vremurile lui ,,scapa cine poate''! Sa nu ne asteptam, asadar ca ierarhii si preotii sa se lupte in locul nostru, iar noi sa mai facem inca un card de pacate. Nu va fi asa. Daca vrem mantuire, exista carti, putem citi si aflam ce e de facut.

Nu avem curajul sa ne ajutam semenii? Macar sa nu-i smintim.

Actiunile Forului Ortodox Roman au avut unele ecouri:

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...ntru-crestini/

http://www.ziare.com/social/romani/f...tional-1056646

AlinB 10.11.2013 17:00:26

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 539659)
Am scris in mesajul de acum cateva zile, e vorba doar de cipurile biometrice, nu de cipurile normale. Probabil si unii din cei ce sunt impotriva cipurilor nu au inteles exact asta.

Astea biometrice au legatura cu ecumenismul, cumva?

AlinB 10.11.2013 17:05:37

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 539677)
E nevoie si de manie sfanta pentru a lupta impotriva pacatului. Fiecare se include in crestinism sau se autoexclude prin ceea ce face si spune.

Truism prin care se canta in struna la fariseism.

AlinB 10.11.2013 17:07:31

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 539670)

Staretul Antonie ne ofera un alt indiciu. La venirea Antihristului, deja vom avea documentul unic. [/url]

Asta e cumva un nou papa ortodox, profet infailibil?
Mai aveti?

AlinB 10.11.2013 17:08:32

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 539670)

Staretul Antonie ne ofera un alt indiciu. La venirea Antihristului, deja vom avea documentul unic. [/url]

Asta e cumva un nou papa ortodox, profet infailibil?

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:15:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.