Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Femeile sunt prea proaste pentru BOR sau ce ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10436)

padrevicentiu 17.01.2011 19:45:32

Citat:

În prealabil postat de Karine (Post 324749)
Iarta-ma, te rog, daca te-ai simtit atacat de ceea ce ai inteles tu din citatul postat de mine. Femeia cea "ascultatoare si superba in acelasi timp" pune in fata celuilalt, in tacere, o oglinda si ii sta alaturi si-l sustine,si-l mangaie, si-l ajuta cand vede ce tare sufera el. Caci daca nu l-ar durea pe om, de ce ar tipa, de ce ar arunca cu cuvinte ce nu ii fac cinste (caci cap femeii trebuie sa fie si din gura lui ies asa vorbe???).
Iarta-ma, din nou zic, de tulburarea pe care ti-ai provocat-o si incearca sa fii demn urmas al celor ce au fost trimisi spre propovaduirea Vestei celei bune.
Lumea ramane,totusi, si oglinda in care fiecare ne privim, chiar daca nu ne place sa ne vedem diferiti de ceea ce credem noi ca suntem.
La vreme de incercare se vede caracterul omului.
Multumesc ca m-ai ajutat sa mai invat o lectie.

Si mie imi pare rau ca am fost cam dur nu sunt misogin dar cand vine vorba de Biserica adica de ceva sacru divin si vesnic trebuie sa fim putin mai perserverenti si sa lasam cavalerismele

Adriana3 17.01.2011 19:58:12

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 324748)
Se stie ca ar trebui sa dai ascultare si sa nu cartesti!Daca Dumnezeu nu ar fi fost de acord cu asta atunci ar fi acum si "preotese" dar se pare ca asa cum s-a lasat este bine foarte cum zice in Scriptura,decat sa facem revolta la acest aspect mai bine am revolta pe ceva mai constructiv si util tuturor oamenilor nu numai femeilor

Sa facem ceva util tuturor oamenilor, nu numai femeilor, sunt deacord. Ce parere ai sa facem ceva util tuturor oamenilor, deci si femeilor? Nu sunt si femeile oameni? Si inca facute dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu? Daca Iisus a fost barbat, dupa care chip al lui Dumnezeu este facuta femeia? Dupa cel al Duhului Sfant poate? Aceasta este doar o exagerare ca sa va dati seama ca nu cu cele trupesti de judeca cele duhovnicesti, ci cu sufletul care in Hristos nu este nici barbat si nici femeie, dupa cum a zis apostolul!
Revenind la ascultare, am o intrebare: Dumnezeu a dorit cumva sa existe sclavi? Ca doar acelasi apostol care a zis ca femeia trebuie sa fie supusa barbatului (in loc sa zica sa fie supusa lui Dumnezeu), a zis si ca sclavii trebuie sa fie supusi stapanilor lor (in loc sa zica sa fie supusi lui Dumnezeu). Sa inteleg deci ca Dumnezeu a dorit sclavia iar noi am facut foarte rau ca am abolit-o si facem rau in continuare pentru ca luptam in continuare impotriva ei?
Dumnezeu ne-a creat pe noi toti liberi, si nu doreste sclavia nimanui, ca daca ar fi dorit-o nu s-ar fi facut El servitorul nostru ci ne-ar fi facut pe noi sclavi. El doreste ca in libertate sa ascultam cuvantul Lui, si sa traim in pace. Si de asemenea doreste sa nu facem altcuiva ceva ce noua nu ne-ar placea ca acela sa ne faca. V-ar placea sa va opreasca femeile de la preotie? Nu asa-i? Atunci nu le opriti nici voi pe ele, daca vreti sa asculati cu adevarat cuvantul Domnului. Ceea ce tie nu-ti place, altuia nu face!

Adriana3 17.01.2011 20:02:30

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 324751)
Si mie imi pare rau ca am fost cam dur nu sunt misogin dar cand vine vorba de Biserica adica de ceva sacru divin si vesnic trebuie sa fim putin mai perserverenti si sa lasam cavalerismele

Biserica = toti oamenii care cred in Hristos! Barbati si femei deopotriva!!

mihaila_alin 17.01.2011 20:08:18

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324753)
Sa facem ceva util tuturor oamenilor, nu numai femeilor, sunt deacord. Ce parere ai sa facem ceva util tuturor oamenilor, deci si femeilor? Nu sunt si femeile oameni? Si inca facute dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu? Daca Iisus a fost barbat, dupa care chip al lui Dumnezeu este facuta femeia? Dupa cel al Duhului Sfant poate? Aceasta este doar o exagerare ca sa va dati seama ca nu cu cele trupesti de judeca cele duhovnicesti, ci cu sufletul care in Hristos nu este nici barbat si nici femeie, dupa cum a zis apostolul!
Revenind la ascultare, am o intrebare: Dumnezeu a dorit cumva sa existe sclavi? Ca doar acelasi apostol care a zis ca femeia trebuie sa fie supusa barbatului (in loc sa zica sa fie supusa lui Dumnezeu), a zis si ca sclavii trebuie sa fie supusi stapanilor lor (in loc sa zica sa fie supusi lui Dumnezeu). Sa inteleg deci ca Dumnezeu a dorit sclavia iar noi am facut foarte rau ca am abolit-o si facem rau in continuare pentru ca luptam in continuare impotriva ei?
Dumnezeu ne-a creat pe noi toti liberi, si nu doreste sclavia nimanui, ca daca ar fi dorit-o nu s-ar fi facut El servitorul nostru ci ne-ar fi facut pe noi sclavi. El doreste ca in libertate sa ascultam cuvantul Lui, si sa traim in pace. Si de asemenea doreste sa nu facem altcuiva ceva ce noua nu ne-ar placea ca acela sa ne faca. V-ar placea sa va opreasca femeile de la preotie? Nu asa-i? Atunci nu le opriti nici voi pe ele, daca vreti sa asculati cu adevarat cuvantul Domnului. Ceea ce tie nu-ti place, altuia nu face!

asta ne mai lipeste :sa auzim vocea "poruncitoare" a unei femei din sf.altar de acolo,de unde o singura data are aces,la sfintirea bisericii.mare "curaj" aveti sa gimditi macar asa ceva.

calator prin ploaie 17.01.2011 20:13:43

nu jigniti femeia...si cercetati-va neputinta !

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 324735)
Da dragut m-ai dat pe spate cu chestia asta :21: deja ma atacati,sa zic o chestie printre apostoli erau femei?s-au dus femeile la propovaduire prima data?femeile au intemeiat Biserica?(cand zic de femei spun despre voi)ce s-a intamplat cu femeia ascultatoare si superba in acelasi timp?acum nu vad decat niste :49:scroafe fardate cu fitze de beverly hills

....
Femeia actuala este o femeie proasta cu multe pretentii si drepturi,doamnelor si domnisoarelor mergeti in pace !
.................................................. .....................................

fratele meu...sa inteleg ca si mama dvs . are sorici si sta la troaca ? crezusem ca 'v-a scapat" chestia cu prostia d-nelor , ...dar postarea la care am facut apel mai inainte imi demonstreaza ca aveti o parere oripilanta despre FEMEIE , in general....Femeia este un poem sublim, adus pe lume cu un rost exact si fara de care barbatii ar fi niste "animale" ciudate, fara pereche....este un SITE CRESTIN, cum de poate fi insultata inteligenta femeilor? desigur, uscaturi ca si intre barbati sunt...dar recordul il bat categoric , cu tristete afirm , tot barbatii...conform avatarului, va inteleg....aveti poate aceeasi orientare sexuala ca defunctul interpret....

ps. daca credeti ca ati avut umor...regret, va consider deplasat....cat despre "padre" ..ohohooo....

Pantsless 17.01.2011 20:16:03

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 279325)
De ce nu sunt pisicile caini?

Hopa, cineva cu raspunsuri 'destepte'.
Ai dreptate, prin alte cuvinte, femeia nu poate fi preot pentru ca femeia nu este considerata om. E o alta specie. (asta dupa analogia ta am dedus-o)

Adriana3 17.01.2011 20:23:29

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 324756)
asta ne mai lipeste :sa auzim vocea "poruncitoare" a unei femei din sf.altar de acolo,de unde o singura data are aces,la sfintirea bisericii.mare "curaj" aveti sa gimditi macar asa ceva.

De ce poruncitoare si nu calda, smerita si iubitoare dupa modelul lui Iisus care a zis: "Invatati de la mine ca sunt bland si smerit cu inima"? Cine sa invete de la El? Doar barbatii? Sau si femeile? Cine trebuie sa Il urmeze pe Iisus, doar barbatii sau si femeile? Ce model trebuie sa avem, pe cel al lui Iisus pe care trebuie sa il imite tot omul, sau pe cel al Imparatilor lumii acesteia care poruncesc in chip de stapani si despre care Iisus a spus sa nu ii imitam? Ce model trebuie sa ofere preotul in Altar? Nu cumva a lui Iisus? Ce interes sa aiba o femeie in Altar sa faca pe stapanitorul lumii despre care Iisus le-a zis pana si barbatilor sa nu cumva sa faca asa???

taluta 17.01.2011 20:26:53

exista femei preoti in alte religii

Din cite stiu eu exista femei preoti la evanghelici.Nu discut politica altor religii insa eu stiu din cite am citit eu in biblie ca asa scrie ca femeia nu are voie sa invete barbatii despre religie, ci are voie sa intrebe acasa cind ajunge pe barbatul ei poate ne ajuta cineva si gaseste si pasajul cu pricina ...

Melissa 17.01.2011 20:35:19

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 324756)

ca destul racneste din bucatarie,nu??????:24:

Templier Knight 17.01.2011 20:36:19

salut

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 279236)
De ce nu vad femei preot(i) ?

=)))))) Iti poti imagina o femeie preot , slujind in biserica? Cred ca nu prea ar cadea bine, pur si simplu asa merg lucrurile , barbatii se pot face preoti, femeile nu

Adriana3 17.01.2011 20:38:52

Citat:

În prealabil postat de taluta (Post 324770)
Din cite stiu eu exista femei preoti la evanghelici.Nu discut politica altor religii insa eu stiu din cite am citit eu in biblie ca asa scrie ca femeia nu are voie sa invete barbatii despre religie, ci are voie sa intrebe acasa cind ajunge pe barbatul ei poate ne ajuta cineva si gaseste si pasajul cu pricina ...

Este din Sf. Ap. Pavel, un mesaj adresat comunitatii corintenilor, o comunitate care iubea foarte mult discutiile in contradictoriu fara sens, si in care femeile erau cam galagioase, vorbeau si comentau intr-una in biseirca, asa ca era mereu zarva. In acest context le spune Apostolul Pavel lor, si numai lor, pentru a face liniste, sa nu mai intrebe in biserica ci sa isi intrebe barbatii acasa. Epistolele Sf. Ap. Pavel au fost niste scrisori cu destinatar bine precizat, si se adreseaza unor probleme din timpul lui si din care putem invata si noi, ca de exemplu sa nu se vorbeasca in neoranduiala si in zarva in biserica, pentru ca, nu trebuie uitat ca pe vremea apostolilor, oricine putea comenta in biserica, nu era ceva rezervat doar preotului ca acum! Iar femeile corintene vorbeau mult mai mult ca si barbatii de bietii nu se mai auzeau. Asta nu inseamna ca femeia nu are voie sa il invete religie pe barbat, ca daca ar fi fost asa, nu ar mai fi avut loc multe convertiri in care femeia a fost cea care l-a adus pe barbat la credinta si avem chiar exemple de sfinte care i-a increstinat si pe mai marii invatati ai timpului lor! Si nu unul, ci multi!

Templier Knight 17.01.2011 20:38:58

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 279236)
De ce nu vad femei preot(i) ?

De ce nu ti pui intrebarea :de ce barbatii nu pot face copii :)))

Adriana3 17.01.2011 20:41:24

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 324772)
=)))))) Iti poti imagina o femeie preot , slujind in biserica? Cred ca nu prea ar cadea bine, pur si simplu asa merg lucrurile , barbatii se pot face preoti, femeile nu

Eu am vazut femeie preot slujind, si este o femeie deosebita, face slujbe deosebite si toti enoriasii sai sunt multumiti! Si nici vorba sa tipe sau sa porunceasca, dimpotriva, este foarte blanda si calda si vorbeste atat de frumos despre iubirea si jertfa lui Hristos pentru noi, ca nu se poate sa nu fi fermecat de Hristos cand o auzi... Toti oamenii care vin in aceasta biserica pleaca voiosi si intariti si cu nadejde in Domnul...

Adriana3 17.01.2011 20:42:53

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 324774)
De ce nu ti pui intrebarea :de ce barbatii nu pot face copii :)))

Pai nici femeia nu poate daca nu ar fi barbatul, unul fara altul nu se poate, cu exceptia Sfintei Fecioare. De ce crezi ca in cazul asta barbatul ar putea face religie fara femeie? ;)

Melissa 17.01.2011 20:43:37

De ce nu sunt femei preot?

Poate are vreo legatura cu faptul ca Iisus era barbat si nu femeie.Daca Dumenzeu vroia sa aibe o fiica, probabil erau si femei preot...:4:Mai mult, poate erau NUMAI femei preot!

Adriana3 17.01.2011 20:48:35

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 324777)
Poate are vreo legatura cu faptul ca Iisus era barbat si nu femeie.Daca Dumenzeu vroia sa aibe o fiica, probabil erau si femei preot...:4:Mai mult, poate erau NUMAI femei preot!

Sa inteleg ca Iisus vrea mantuirea doar a barbatilor, ca daca o vroia si pe a femeilor Dumnezeu facea o fiica? Caz in care poate ca le dorea mantuite doar pe femei? ;)

Pantsless 17.01.2011 21:12:33

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 324772)

Daca era invers, astfel incat barbatii sa nu aiba voie, si ar fi facut cineva asa un post, doar ca intreband "de ce doar femeile sunt preoti?" ai fi avut aceeasi reactie:

"=)))))) Iti poti imagina un barbat preot , slujind in biserica? Cred ca nu prea ar cadea bine, pur si simplu asa merg lucrurile , femeile se pot face preoti, barbatii nu"

La fel cum si bunicamea se tot mira ca-si pun barbatii cercel in ureche. "cine-a mai auzit asa ceva?". Pai daca era invers moda, nu se mira de femei? E simpatic ca nu va dati seama de lucrurile astea.. Ma rog, ea e in varsta si ... a trait intr-o anumita perioada dar.. Voi nu cred c-aveti 85 de ani si poate-ar trebui sa va deschideti mintea.

costel 17.01.2011 21:22:40

Nu inteleg ce e atat de greu de inteles ca femeia are anumite daruri, iar barbatul altele. Pe acestea trebuie sa le respectam. Dupa cum nici Tatal nu are atributul de nascut, si e doar Tata nu si Fiu, tot astfel nici barbatul nu are capacitatea de a naste. Stiu, noua de dragul egalitatii ne place confuzia. Asa ca purcedem la a amesteca femininul cu masculinul.

Adriana3 17.01.2011 21:48:12

Citat:

În prealabil postat de Pantsless (Post 324794)
Daca era invers, astfel incat barbatii sa nu aiba voie, si ar fi facut cineva asa un post, doar ca intreband "de ce doar femeile sunt preoti?" ai fi avut aceeasi reactie:

"=)))))) Iti poti imagina un barbat preot , slujind in biserica? Cred ca nu prea ar cadea bine, pur si simplu asa merg lucrurile , femeile se pot face preoti, barbatii nu"

La fel cum si bunicamea se tot mira ca-si pun barbatii cercel in ureche. "cine-a mai auzit asa ceva?". Pai daca era invers moda, nu se mira de femei? E simpatic ca nu va dati seama de lucrurile astea.. Ma rog, ea e in varsta si ... a trait intr-o anumita perioada dar.. Voi nu cred c-aveti 85 de ani si poate-ar trebui sa va deschideti mintea.

Perfect deacord! Iti multumesc de ajutor!!
Pantsless, ceea ce o sa scriu in continuare este pentru ceilalti, profit de ocazie. :) Chiar daca poate o sa zica ca vorbesc la fel de mult ca si corintencele :p
Ideea este ca ei sunt convinsi ca asa a fost voia lui Dumnezeu sa fie doar barbati preot pentru ca este greu de inteles planul de mantuire care nu este rezervat doar lor, barbatilor, dar care a trebuit sa treaca MAI INTAI prin ei DOAR la capitolul propovaduire in biserica, din cauza ca planul de mantuire nu a urmarit distrugerea unei civilizatii si inlocuirea ei cu o alta, ci TRANSFORMAREA celei existente cu mijloacele avute la dispozitie de aceasta. Iar cum in cea existenta acum 2000 de ani, barbatii erau cu inima dura, dupa cum ii califica Insusi Domnul din cauza ca o cam exploatau pe femeie, emblema fiind faptul de a-si lua si a-si expedia sotia, sau mai bine zis sotiile, dupa bunul plac, fara ca asta sa fie voia lui Dumnezeu desi era scris in Scriptura ca aveau voie sa o faca, asa ca de la ei a trebuit sa inceapa propovaduirea in sinagoga, de acolo de unde inima fiind mai dura si-a rezervat exclusivitatea celor sufletesti. Sunt atatea parabole insa in care Domnul spune femeii ca bine face sa se preocupe si ea de cele sufletesti ascultand Cuvantul lui Dumnezeu, Cuvant care pana atunci era rezervat barbatului de legea iudaica, numai el avea dreptul (si obligatia) sa citeasca si sa cunoasca Scripturile, dar mai apoi, aratandu-se Domnul MAI INTAI FEMEILOR (!!) dupa Inviere, aratandu-se lor si trimitandu-le sa vesteasca evanghelia bunei vestiri la chiar apostolii lor (care de altfel nu le-au crezut nici pe femei si nici pe altii !!), si avand in vedere ca Domnul este drept si da dupa dreptate, iata cine erau mai pregatite sa primeasca mesajul Invierii, femeile, de aceea nu-i de mirare ca si pe Golgota a fost urmat de multime de femei si un singur barbat, bisericile sunt pline de femei, iar cel mai mare intre sfinti este o femeie... Cum a zis o data un parinte si imi pare rau ca nu mai stiu exact care parinte, ca in Biserica femeia este discriminata din cauza slabiciunii barbatului... Din pacate asa este. Cel care crede ca este puternis si o apara, de fapt din cauza slabiciunii proprii o asupreste iar ea trebuie sa indure de dragul lui Hristos, asa cum si Hristos a indurat din cauza noastra. Insa asa cum Hristos nu s-a limitat la a indura ci a incercat din toate puterile sa ii invete pe oameni iubirea tocmai ca sa nu mai fie nimeni care sa indure pe nedrept, asa ma simt si eu datoare sa fac. Trebuie iubita si respectata si femeia, in egala masura ca si barbatul, si nu doar in Cer unde nimeni nu va mai putea trece peste vointa lui Dumnezeu pentru a-si injosi vecinul, ci si aici, pe pamant. Domnul a facut foarte mult bine si pe pamant, nu s-a limitat doar la a propovadui binele din Cer...

Adriana3 17.01.2011 21:55:55

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 324798)
Nu inteleg ce e atat de greu de inteles ca femeia are anumite daruri, iar barbatul altele. Pe acestea trebuie sa le respectam. Dupa cum nici Tatal nu are atributul de nascut, si e doar Tata nu si Fiu, tot astfel nici barbatul nu are capacitatea de a naste. Stiu, noua de dragul egalitatii ne place confuzia. Asa ca purcedem la a amesteca femininul cu masculinul.

Darul mantuirii este dat tuturor in egala masura!! Duhul Sfant sufla unde vrea! Avem daruri diferite chiar si femeile intre ele, si barbatii intre ei, ca nici barbatii nu sunt toti preoti, ce legatura are nasterea aici? Poate o femeie singura, fara barbat, sa nasca?? Ce legatura are nasterea cu sufletul omului? Femeia daca naste nu mai are suflet si inteligenta, este doar o bucata de carne in care se pune o samanta si care apoi naste? Este o mare desconsiderare a femeii de care insa vad ca nu va dati seama, ca daca v-ati da, nu ati mai spune asa ceva. Si Domnul a zis: "Tata iarta-i ca nu stiu ce fac"...
Toti avem doua brate si doi ochi, etc, nu? Chiar daca unii suntem femei si altii barbati, unii profesori si altii muncitori necalificati. Am si eu dreptul sa merg chiar daca nu sunt atlet de performanta, nu? Si am dreptul sa imi folosesc picioarele chiar daca alerg mai incet decat un barbat, nu? De ce nu imi spui ca eu nasc asa ca sa stau toata ziua in pat si sa nu imi folosesc picioarele pentru ca nu am darul de a alerga atat de iute ca tine? Iar cei care sunt handicapati, la care le lipseste o mana de exemplu, inseamna ca nu mai au dreptul la viata si la mantuire doar pentru ca nu au acelasi dar fizic ca si majoritatea? Ce legatura are una cu alta??
Si sa inteleg ca o femeie care nu naste nu este femeie ci barbat, iar un barbat care nu este preot, nu este barbat ci femeie??

Melissa 17.01.2011 22:05:50

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324778)
Sa inteleg ca Iisus vrea mantuirea doar a barbatilor, ca daca o vroia si pe a femeilor Dumnezeu facea o fiica? Caz in care poate ca le dorea mantuite doar pe femei? ;)

Nu stiu cum ai putea sa intelegi asta din ce am spus eu???:43:Te-ai gandit mult pana ai inteles asta????

Melissa 17.01.2011 22:07:41

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324775)
Eu am vazut femeie preot slujind, si este o femeie deosebita, face slujbe deosebite si toti enoriasii sai sunt multumiti! .

Unde ai vazut????

Mihnea Dragomir 17.01.2011 22:14:11

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 324819)
Unde ai vazut????

Să fie la Templul Hestiei ?

ap2010 17.01.2011 22:16:11

De ce nu sunt femei preot?Pentru ca femeile,cel putin cele din tara noastra si cu capul pe umeri nu doresc acest lucru.

Adriana3 17.01.2011 22:23:11

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 324818)
Nu stiu cum ai putea sa intelegi asta din ce am spus eu???:43:Te-ai gandit mult pana ai inteles asta????

Bine-nteles ca nu asta ai spus ci era o paralela in acelasi stil de a gandi. Adica daca Iisus este barbat de unde deducem ca Dumnezeu vrea doar preoti barbati? Pentru ca la fel am putea deduce si ca vrea mantuirea doar a barbatilor din cauza ca Iisus este barbat si a dat Impartasania doar barbatilor. Nici o femeie nu a primit Impartasania din mainile lui Iisus, asa ca daca faptul de a fi barbat si de a alege ca apostoli doar barbati inseamna ca a vrut doar preoti barbati atunci si faptul ca a dat Impartasania doar la barbati inseamna ca mantuirea le este rezervata. Este acelasi viciu de gandire. Iar daca mantuirea este si a femeilor desi nici o femeie nu a primit Impartasania direct din mainile lui Iisus inseamna ca poate fi si preot chiar daca Iisus nu a ales femei apostoli. Iar alegerea lui este perfect explicabila de contextul in care a trait si misiunea apostolilor de a predica in sinagogile evreiesti unde femeia nu avea dreptul nici sa citeasca textele sacre si nici sa le comenteze in public, in timp ce barbatii aveau voie, fara sa fie preoti, si inca de la varsta de 12 ani, si asa este si azi la evrei. Din aceasta cauza il vedem pe Iisus, care era un simplu fiu de tamplar pentru oamenii timpului Sau, predicand in Templu (de fapt in curtea templului) la varsta de 12 ani si de asta si apostolii pot predica in sinagoga desi erau simpli pescari. Va imaginati la noi un copil de 12 ani predicand in locul preotului? Sau pescari de pe Dunare venind si predicand in biserica in locul preotului? Nu, asa-i? Iata ca la evrei da. Insa si la unii si la altii interdictie totala pentru femeie, din cauza impietririi inimii lor, ca si cum femeia nu ar avea si ea suflet si inteligenta in egala masura cu barbatul, de unde si umilirea ei prin aceasta interdictie...

Adriana3 17.01.2011 22:24:49

Citat:

În prealabil postat de ap2010 (Post 324822)
De ce nu sunt femei preot?Pentru ca femeile,cel putin cele din tara noastra si cu capul pe umeri nu doresc acest lucru.

Au fost intrebate si au zis nu? De ce atunci s-au deschis portile Facultatii de Teologie si femeilor? Si de ce acest topic daca nimeni nu doreste? Sau sa inteleg ca cele care urmeaza Teologia impreuna cu cele care isi doresc femeie preot nu sunt cu capul pe umeri cand cred ca mantuirea le este rezervata si lor in egala masura ;)

Adriana3 17.01.2011 22:25:28

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 324819)
Unde ai vazut????

Intr-o biserica catolica reformata din strainatate.

Adriana3 17.01.2011 22:26:38

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 324820)
Să fie la Templul Hestiei ?

Mihnea, stii ca se spune: "Cum poti spune ca il iubesti pe Dumnezeul pe care nu il vezi daca pe cel de langa tine pe care il vezi nu il iubesti?" ;)

Noesisaa 17.01.2011 22:30:07

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324828)
Intr-o biserica catolica reformata din strainatate.

Cu siguranta nu era catolica in comuniune cu Roma.

Poate iti place asa ceva: http://www.ohioocc.org/EpiscopalVisi...0/photo11.html

Mare-i gradina Ta, Doamne! Uita-te si la celelalte poze. Daca nu vezi ridicolul, pacat.

Adriana, esti pe un drum foarte gresit.

Mihnea Dragomir 17.01.2011 22:30:35

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324830)
Mihnea, stii ca se spune: "Cum poti spune ca il iubesti pe Dumnezeul pe care nu il vezi daca pe cel de langa tine pe care il vezi nu il iubesti?" ;)

Dar eu nu am spus că nu te iubesc, ci am spus că ai umblat pe la Templul Hestiei, unde pesemne că ai văzut o vestală jertfind zeiței ei.

Adriana3 17.01.2011 22:37:56

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 324832)

Mare-i gradina Ta, Doamne! Uita-te si la celelalte poze. Daca nu vezi ridicolul, pacat.

Noesissaa - defaimatori sunt gramada, la ei sa plec urechea? Cati nu hulesc si Biserica Ortodoxa, pe ei sa ii ascult? ;)

Adriana3 17.01.2011 22:39:49

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 324833)
Dar eu nu am spus că nu te iubesc, ci am spus că ai umblat pe la Templul Hestiei, unde pesemne că ai văzut o vestală jertfind zeiței ei.

Bine Mihnea, am inteles, felul tau de a iubi este luandu-l peste picior pe cel de langa tine. In acelasi fel iti iubesti si mama, tatal, sotia si copiii? Ma gandesc ca nu pentru ca vorbesti foarte frumos cand ii pomenesti pe copilasii tai...

o nestiutoare_ 17.01.2011 22:42:13

Citat:

În prealabil postat de Pantsless (Post 324761)
Hopa, cineva cu raspunsuri 'destepte'.
Ai dreptate, prin alte cuvinte, femeia nu poate fi preot pentru ca femeia nu este considerata om. E o alta specie. (asta dupa analogia ta am dedus-o)

Asteapta sa vezi ce are de zis...

Adriana3 17.01.2011 22:43:49

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 324832)

Am uitat sa raspund la partea "in comuniune cu Roma". Nici Biserica Ortodoxa nu mai este in comuniune cu Roma, asta chiar mai demult decat Biserica catolica reformata, insa asta nu imi da nici un drept sa ii hulesc pe ortodocsi, dimpotriva, cu sau fara comuniunea cu Roma sunt in comuniune cu Hristos si asta conteaza! Pentru ca Hristos ne mantuieste, restul este politica (neputinta) omeneasca...

Noesisaa 17.01.2011 22:49:13

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324837)
Noesissaa - defaimatori sunt gramada, la ei sa plec urechea? Cati nu hulesc si Biserica Ortodoxa, pe ei sa ii ascult? ;)

Nu, dar de ce sa nu iubesti, macar, traditia Bisericii Universale, daca nu iubesti in particular nici pe cea ortodoxa, nici pe cea catolica? In biserica primilor 1000 de ani nu au existat femei preot (posibil la montanisti, daca nu gresesc, dar ei erau eretici si secta lor s-a stins inca din sec 7). Cei care vin cu idei gen femei-preot astazi sunt ca si cazuti din plop, este o idee modernista ce nu isi are suportul in traditia Bisericii, nici Occidentale, nici Orientale. Chiar si la protestanti, este un lucru foarte nou, de secol 20.

Probabil ca iti spun degeaba, dar mantuirea nu are nimic de a face cu a fi sau a nu fi preot. Probabil ca sunt destui preoti in fundul iadului, la fel cum si multi care nu au avut niciodata nici un fel de slujba in Biserica sunt poate in Rai.

Noesisaa 17.01.2011 22:53:23

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324844)
Am uitat sa raspund la partea "in comuniune cu Roma". Nici Biserica Ortodoxa nu mai este in comuniune cu Roma, asta chiar mai demult decat Biserica catolica reformata, insa asta nu imi da nici un drept sa ii hulesc pe ortodocsi, dimpotriva, cu sau fara comuniunea cu Roma sunt in comuniune cu Hristos si asta conteaza! Pentru ca Hristos ne mantuieste, restul este politica (neputinta) omeneasca...

Nu ai inteles ce am vrut sa spun. Am vrut sa spun ca nu exista catolici reformati -- pur si simplu nu sunt catolici sau romano-catolici sau ce s-or crede eu ca sunt. De fapt sunt protestanti.

La fel cum sunt in USA asa-numitele womenpriests care spun ca sunt romano-catolice, desi au fost excomunicate de mult de Roma.

Din nou, nu te lasa inselata. De mantuit nu ne mantuim singuri, mantuirea vine de la Hristos, dar pe Hristos Il gasim in Biserica Sa, si Biserica Sa nu este chiar ori si cine.

andreicozia 17.01.2011 22:58:37

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 324847)
Cei care vin cu idei gen femei-preot astazi sunt ca si cazuti din plop, este o idee modernista ce nu isi are suportul in traditia Bisericii, nici Occidentale, nici Orientale. Chiar si la protestanti, este un lucru foarte nou, de secol 20.

Foarte multe lucruri nu isi mai au suportul pe care-l aveau in secolul 7
Este un listoi greu de "digerat":
Pamint plat
Soarele se invirte in jurul nostru
Femeia este sub-umana
etc

doresti sa continui?

...bine spune pipoo dincolo la topicul "finete"
Unora incepe sa le placa sa primeasca palme cu nemiluita...asa si femeia

o nestiutoare_ 17.01.2011 23:02:11

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 324853)
Foarte multe lucruri nu isi mai au suportul pe care-l aveau in secolul 7
Este un listoi greu de "digerat":
Pamint plat
Soarele se invirte in jurul nostru
Femeia este sub-umana
etc

doresti sa continui?

...bine spune pipoo dincolo la topicul "finete"
Unora incepe sa le placa sa primeasca palme cu nemiluita...asa si femeia

Sunteti un feminist convins:))...

Adriana3 17.01.2011 23:03:10

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 324847)
Nu, dar de ce sa nu iubesti, macar, traditia Bisericii Universale, daca nu iubesti in particular nici pe cea ortodoxa, nici pe cea catolica? In biserica primilor 1000 de ani nu au existat femei preot (posibil la montanisti, daca nu gresesc, dar ei erau eretici si secta lor s-a stins inca din sec 7). Cei care vin cu idei gen femei-preot astazi sunt ca si cazuti din plop, este o idee modernista ce nu isi are suportul in traditia Bisericii, nici Occidentale, nici Orientale. Chiar si la protestanti, este un lucru foarte nou, de secol 20.

Probabil ca iti spun degeaba, dar mantuirea nu are nimic de a face cu a fi sau a nu fi preot. Probabil ca sunt destui preoti in fundul iadului, la fel cum si multi care nu au avut niciodata nici un fel de slujba in Biserica sunt poate in Rai.

Si de ce sa nu iubesc in cazul asta traditia evreiasca, mai veche decat cea a Bisericii Universale, si ei sunt poporul ales de Dumnezeu, Iisus si apostolii si Maicuta Domnului au fost toti evrei, de ca sa nu iubesc traditia lor? Nu a zis Iisus ca nu a venit sa strice Legea ci sa o implineasca? De ce sa nu iubesc atunci Legea si sa accept doar preoti levitici si sa merg anual la zidul plangerii din Ierusalim in loc sa merg la Biserica Sfantului Mormant daca tot ajung pe acolo?
Raspunsul este foarte simplu, a zis Domnul Iius ca cine isi iubeste mama si tatal mai mult decat pe El nu este vrednic de El. Nici o traditie nu este mai presus de Cuvantul Domnului, asa ca eu pe acesta il iubesc mai mult, iar din traditii iau ceea ce este frumos si bun dupa cuvantul Domnului. Nu intra aici discriminarea omului de catre om, chiar daca traditional ea a fost practicata din cauza neputintei omenesti. Intra in schimb toate rugaciunile frumoase din aceste biserici, inclusiv de la evrei pentru ca Psalmii sunt foarte frumosi si actuali... Intra iubirea aproapelui in toate formele practicate in Vechiul si Noul Testament... Intra iubirea lui Dumnezeu practicata prin ascultarea vointei Lui mai presus de orice om si orice traditie, asa cum a practicat-o si Iisus care nu a respectat la "sange" Traditia evreiasca ci doar ceea ce era de la Dumnezeu Tatal in aceasta traditie...

andreicozia 17.01.2011 23:07:37

Citat:

În prealabil postat de o nestiutoare_ (Post 324856)
Sunteti un feminist convins:))...

Un amanunt:

Oare stii ca foarte multe din beneficiile consistente pe care ni le-a adus secolul XX si de care ne bucuram toti laolalta , femei si barbati sunt datorate miscarilor feminine?

Concediile de 3,4,5 saptamini, maternitate, cele de 3 luni ale profesorilor?
Beneficiile aduse de sindicate? negocierea salariilor( de la femei a pornit)
Sindicatele din invatamint?
si multe altele

..asta evident ca au pornit din Occident nu din Romania/Balcani unde femeia nu avea voie sa miste in front, fiind abuzata si insultata cu regularitate.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:07:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.