Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Minunile Sfantului ARSENIE BOCA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10525)

cristian67 30.08.2010 17:26:38

cine are minte sa ia aminte

va rog sa-mi permiteti sa postez ceva ce mie imi pare a fi extraordinar,acest ceva a fost spus de marele Arsenie Boca caruia ii cer iertare pentru ca ,,nu am calcat pe varfuri''in acest topic,iata ce spunea parintele,,Daca viata noastra nu a fost ca o lumina cat am avut sufletul in trup,apoi chiar de ne vor arde si un vagon de lumanari la cap,cu nimic nu ne va ajuta;nici chiar lumanarea de la iesirea sufletului''.Doamne cat e de greu sa-ti fie viata ca o lumina

kiralina 30.08.2010 21:20:41

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 283615)
logica asta de 2 lei(cum spui tu,ce autoritate te face sa o numesti asa?)este logica unui sfant nu-mi apartine mie care sunt un nemernic,din orgoliu(mai am de lucru la acest capitol)nu mi se pare normal ca cineva sa traga de maneca un frate de-al lui pentru ca a facut o succesiune de mesaje care contineau scrieri ale marelui nostru parinte,eu de altfel imi recunosc neputinta,imi cer iertare dar dumneata stimata Katalina nu vezi acest lucru,cum de altfel nu intamplator unii oameni nu simt mare lucru la mormantul Santului Parinte,cum nu intamplator maicutele se poarta urat,cum nu intamplator o cruce de pe trunchiul unui pom e vazuta ca fiind altceva.Inca o data imi cer iertare celor pe care i-am suparat,sincer,iar aceasta logica de 2 lei stimata Katalina e a Sfantului Maxim Marturisitorul daca nu ma insel.

Maxim Marturisitorul emana o parere,care are valoare de adevar relativ,cu toata statura lui de sfintisor!nu visa ca tot ce spune un om considerat sfant e si adevarat!a fost om,totusi!

kiralina 30.08.2010 21:43:53

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 283615)
logica asta de 2 lei(cum spui tu,ce autoritate te face sa o numesti asa?)este logica unui sfant nu-mi apartine mie care sunt un nemernic,din orgoliu(mai am de lucru la acest capitol)nu mi se pare normal ca cineva sa traga de maneca un frate de-al lui pentru ca a facut o succesiune de mesaje care contineau scrieri ale marelui nostru parinte,eu de altfel imi recunosc neputinta,imi cer iertare dar dumneata stimata Katalina nu vezi acest lucru,cum de altfel nu intamplator unii oameni nu simt mare lucru la mormantul Santului Parinte,cum nu intamplator maicutele se poarta urat,cum nu intamplator o cruce de pe trunchiul unui pom e vazuta ca fiind altceva.Inca o data imi cer iertare celor pe care i-am suparat,sincer,iar aceasta logica de 2 lei stimata Katalina e a Sfantului Maxim Marturisitorul daca nu ma insel.

o ultima lamurire:crucea aceea este incrustata de om,insa multi vor a crede ca e mana Domnului,dar nu e;intre maicile de la Prislop,ca de altfel si in alte manastiri,sunt cateva poame foarte acre,cat despre simtirea speciala de la mormantul parintelui,hai sa fim seriosi,nu toti is setati sa lesine langa cruce de emotie!asa ca ''nesimtirea" unui om sau comportamentul neadecvat al unuei maici nu spune nimic despre omul care trece prin cele 2 situatii mentionate.....nici eu nu am picat in coma de bucurie la Prislop,dar urmarea dragostei mele ptr loc si parinte au fost cateva vise splendide in care Arsenie Boca a a parut intr-un fel anume si mi-a spus anumite lucruri!asa ca,uita ca daca nu simti ceva anume la mormant,esti de 2 lei,nevrednic,etc!

cristian67 30.08.2010 22:06:44

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 283732)
Maxim Marturisitorul emana o parere,care are valoare de adevar relativ,cu toata statura lui de sfintisor!nu visa ca tot ce spune un om considerat sfant e si adevarat!a fost om,totusi!

adevarul expus de dvs. cum ca acel citat al unui sfant ar valora 2 lei spune totul despre competentele dvs. doamna sau domnisoara,in opinia dvs. noi nu stim nimic,iar dvs.sunteti intruchiparea adevarului(ati fost de fata cand s-a sculptat crucea respectiva pe acel copac?cum de altfel nici eu n-am fost cand s-a format,dar incerc sa nu privesc lucrurile sfinte cu ochi de lut,nu as vrea sa cred ca ati imprumutat din comportamentul unor maicute de acolo,dar asa-mi lasati impresia).Cu speranta ca nu v-am suparat,va doresc tot binele si mai multa clementa fata de aproapele,pana la urma toti suntem niste nefericiti

cristian67 30.08.2010 22:14:04

scuzati-ma dna sau dra Kiralina am uitat,apropo de lesinul la mormantul Preacuviosului Parinte Arsenie,sa stiti ca in nici un caz nu vom lesina la bazaconiile emise de dvs. si va rog nu incepeti dvs. acum sa trantiti usa topicului ptr. ca am tulburat destul linistea Parintelui cu ineptiile noastre,eu nu stiu de ce va place sa va dati atata importanta?de ce numai ce au trait unii e adevarat si ce au simtit altii nu? cu tot respectul va cer si dvs. iertare,aveti puterea sa ma iertati?eu v-am iertat,sarutmana

Beatrice 30.08.2010 23:19:40

Părintele Arsenie Boca

"Un locuit de Dumnezeu este strămutat în alte evidențe ale existenței. Prezența Lui ( a lui Dumnezeu în om ) provoacă lumea și o antrenează într-un conflict de limită. Lumea nu mai are ce-i face , decît să-i omoare mărturisitorii , amăgindu-se că prin aceasta a scăpat de realitatea ce-i contraziyce si-i mustră liniștea." - Părinte Arsenie Boca - "OMUL, ZIDIRE DE MARE PREȚ"

ghetsimani 31.08.2010 00:41:42

Deci in concluzie, eu am numai cuvinte de lauda la adresa acestui parinte pe care intr-adevar il consider un preaiubit al lui dumnezeu.

kiralina 31.08.2010 08:25:51

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 283750)
adevarul expus de dvs. cum ca acel citat al unui sfant ar valora 2 lei spune totul despre competentele dvs. doamna sau domnisoara,in opinia dvs. noi nu stim nimic,iar dvs.sunteti intruchiparea adevarului(ati fost de fata cand s-a sculptat crucea respectiva pe acel copac?cum de altfel nici eu n-am fost cand s-a format,dar incerc sa nu privesc lucrurile sfinte cu ochi de lut,nu as vrea sa cred ca ati imprumutat din comportamentul unor maicute de acolo,dar asa-mi lasati impresia).Cu speranta ca nu v-am suparat,va doresc tot binele si mai multa clementa fata de aproapele,pana la urma toti suntem niste nefericiti

1.nu am fost de fata cand s-a sculptat,dar o mica de la Prislop a spus ca un student l-a teologie a sculptat crucea acum multi ani.2.eram sigura ca asta vei intelege din ce am spus despre M.M.,insa detaliez,sa pricepi ce am vrut a spune:a fi considerat sfant nu inseamna ca tot ce spui are nota de adevar absolut.daca M.M.afirma ca omul ce se considera bun pe sine ii considera rai pe altii,nu inseamna ca are si dreptate.afirmatia lui e o tampenie,fara suparare!nu voi da un yes smerit oricarei afirmatii emanate de un sfant.si sfintii gresesc.doar Dumnezeu e fara pata!

kiralina 31.08.2010 08:30:18

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 283754)
scuzati-ma dna sau dra Kiralina am uitat,apropo de lesinul la mormantul Preacuviosului Parinte Arsenie,sa stiti ca in nici un caz nu vom lesina la bazaconiile emise de dvs. si va rog nu incepeti dvs. acum sa trantiti usa topicului ptr. ca am tulburat destul linistea Parintelui cu ineptiile noastre,eu nu stiu de ce va place sa va dati atata importanta?de ce numai ce au trait unii e adevarat si ce au simtit altii nu? cu tot respectul va cer si dvs. iertare,aveti puterea sa ma iertati?eu v-am iertat,sarutmana

NU pot ierta neadevarurile ce le spui despre mine!te-as ierta daca ai afirma despre mine chestii adevarate,oricat m-ar durea,dar sa spui ca imi dau importanta doar ptr ca nu ai ce sa spui despre mine......sa insinuezi ca am afirmat ca doar ce simt unii e important......vino cu ceva real.....

Mihai FLOAREA 31.08.2010 08:53:06

Să medităm:

„Conflictul sau disonanța dintre instinctul poligamic al bărbatului și instinctul maternitații femeii nu se poate înfrânge, nu se poate rezolva și nu se poate converti, decât în cazul când ambele părți trăiesc învățătura creștină din toate puterile ființei. Creștinismul e a doua creație a lumii, a doua creație a omului, o creație din nou a firii. Iisus Hristos însoțește pe om prin învățătura Sa, prin Biserica Sa, prin rânduielile Sale, prin cuvântul Său; ajută pe om prin darurile Sale, prin sălășluirea Sa în noi, și în toți, ca un Dumnezeu pretutindeni de față; iar mai mult decât acestea – care se știau și până aci – Iisus Hristos întovărășește, cârmuiește chiar, creația fiecărui om ce vine în lume, în temeiul pretutindenității și atotputerniciei Sale de Dumnezeu. El este cauza primară care configurează viața în toate particularitățile sale, încât fiecare ins e unic între oameni. El decide, în infinitul mic, ce calități sau defecte să fie expulzate prin cele două globule polare, care cuprind jumătate din numărul cromozomilor, și nicidecum hazardul. El înclină să fie una sau alta din configurațiile – probabile pentru noi și sigure pentru Dumnezeu; El formează destinul nostru în așa fel încât o așezare specifică în infinitul mic să aibă urmări imense în configurația și în faptele noastre viitoare.Toate acestea le face contabilitatea absolută a lui Dumnezeu, care creează în dependență cu omul și potrivit cu faptele sale, ajungându-l cu răutățile lui din urmă și întorcându-i-le în brațe, sau iertându-l de ele, dacă s-a silit, prin lupta cu sine însuși, să-și dobândească iertarea.”

Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, Cărarea Împărăției, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului, Deva, 2006.

cristian67 31.08.2010 08:57:28

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 283834)
NU pot ierta neadevarurile ce le spui despre mine!te-as ierta daca ai afirma despre mine chestii adevarate,oricat m-ar durea,dar sa spui ca imi dau importanta doar ptr ca nu ai ce sa spui despre mine......sa insinuezi ca am afirmat ca doar ce simt unii e important......vino cu ceva real.....

cum sa puteti ierta stimata cand dvs. spuneti despre Preacuviosul Maxim ca e sfintisor de 2 lei?ma intreb ce va poate face pe dvs. sa vedeti realul?realul pe care-l vedeti dvs. credeti ca e real?LUMEA(omul necredincios) este primul vrajmas in calea mantuirii:prin lume se inteleg oamenii necredinciosi,e lumea celor ce din toata voia s-au unit cu sfaturile necuratului,e lumea pentru care nu s-a rugat Mantuitorul(Ioan 17,9).E gura satului,gura vecinului si de multe ori gura si faptele celor din casa ta(Matei10,36).Oamenii acestia ai lumii au o ciudata ,,rusine de afi buni''.Bunatatea ta ii arde,si se trudesc sa te scoata de vina cu tot felul de ponoase.Acestia,sau lumea,iti iarta orice ticalosie ai face,oricat ai starui cu sufletul,dar NU TE IARTA nicidecum sa le-o iei un pas inainte si sa te faci mai bunLumea e veacul viclean(Galateni1,4);placul oamenilor(Efeseni6,6) si slava desarta(Ioan2,16).Gura lumii graieste ale stapanitorului ei(Ioan5,19),diavolul.De aceea avem porunca:Nu iubiti lumea:pofta trupului,pofta ochilor si TRUFIA vietii,care nu sunt de la Tatal(I Ioan2,15-16)Cine vrea sa biruie prima piedica in calea mantuirii-,,lumea''-,are la indemana acestea trei:rabdarea,IERTAREA,rugaciunea.Cine vrea sa biruie lumea e dator cu IERTAREA(oare ma veti putea ierta ?eu am facut-o deja,sincer),oricate necazuri ai patimi de la oameni,ca unul ce stie ca fratii sai stau legati intr-o robie straina,in intunericul necunostintei de Dumnezeu si de ei insisi.Iar in al treilea rand,cine biruie lumea,se roaga Tatalui in ascuns sauin gand pentru orice fiu al lui Dumnezeu oricat de rea purtare ar avea,si oricate rele ti-ar face.In rugaciunea cu gandul sa sfii smerit,sa-ti aduci aminte de greselile tale,si zi:,,Doamne,iarta-i vorbele si mie faptele" VA ROG INCA O DATA SA MA IERTATI

kiralina 31.08.2010 09:21:38

Te-am prins!tu ai zis ca e de 2 lei,nu eu!deci nu mai imi atribui ce nu am afirmat!eu am spus doar partea cu sfintisorul!care nu e atat de grava!

cristian67 31.08.2010 09:26:53

crucea din padure

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 283848)
Te-am prins!tu ai zis ca e de 2 lei,nu eu!deci nu mai imi atribui ce nu am afirmat!eu am spus doar partea cu sfintisorul!care nu e atat de grava!

A murit Parintele si ne-au sunat de la Sinaia maicile, sa mergem la înmormântare. Am stat noaptea în genunchi, lânga sicriu. La unu noaptea am simtit un miros de smirna care mi-a intrat prin nas, prin ochi, prin toate. M-am speriat, am întrebat pe o maica. „Aici s-a întâmplat ceva“, a zis. „Ti-a dat parintele binecuvântarea“. Noi n-am dormit un an si opt luni, pâna am ajuns la înmormântare la parintele. Din ceasul acela ne-am linistit. L-a dus, l-a înmormântat, si când sa traga pamânt pe sicriu, ieseau aburii ca de la un canal cu apa fierbinte: era smirna si tamâie. Toata lumea s-a umplut de smirna si tamâie. Si atunci parintele Daniil a zis: „Nu stiu daca stiti pe cine am înmormântat. Am avut un om care umbla prin vazduh si vorbea cu îngerii. Un om sfânt pe care l-am avut noi pe pamânt“.
Atunci toata lumea s-a mirat. Mi-a ramas în haina, un an de zile, mirosul de smirna si de tamâie. În dreptul mormântului, pe un copac mare, s-a format Sfanta Cruce, care arata tot puterea dumnealui si semne pe care sa le vada lumea si sa le înteleaga. Kiralina nu ai spus ca ceea ce am citat eu din sf.Maxim e de 2 lei?

cristian67 31.08.2010 10:02:36

Sunt deosebit de semnificative cuvintele lui Iisus ca-,,Duhul rau cauta odihna,pe care n-o gaseste prin pustii ci numai in inima omului''.Si iarasi semnificative sunt cuvintele din rugaciunea,,Ca Sfant esti Dumnezeul nostru si intru sfinti te odihnesti''(Heruvicul-Sfanta Liturghie) deci si Maxim Marturisitorul e un sfant.Mintea si inima,iubirea si cunoasterea,sunt ,,locul'' lui Dumnezeu in om.Dar si uraciunea pustiirii poate sa cuprinda,,locul cel sfant'' cum zice Daniil.Deci dupa texte,inima si mintea omului pot sa fie:sau odihna lui Dumnezeu si chinuirea duhurilor rele sau ,,odihna'' duhurilor rele si chinuirea lui Dumnezeu.Avem 2 constiinte paralele:cea ,,religiasa'' si cea a ,,eului''.Adesea ,,constiinta religiasa'' apare ca intunecata,pentru ca dusmana sa,,constiinta eului'',cu o forta extrema o tine in nemiscare.Ea continua totusi,chiar asa sa dea marturie.In constiinta eului,omul se intelege ca centru al lumii si isi reduce la el toate elementele existentei de care este constient.In sfera constiintei religioase,dimpotriva omulse descopera in intregime DEPENDENT DE O PUTERE CARE-L DEPASESTE,il patrunde si il atrage spre ea.Iata la ce adancimi se da razboiul nevazut.Pe constiinta religioasa se altoieste SMERENIA,mama tuturor virtutilor.Pe constiinte eului se grefeaza independenta,NEASCULTAREA,TRUFIA,NEIERTAREA APROAPELUI.Focul,parjolul acestui razboi,,,nu-l stinge''decat smerenia,dulama lui Dumnezeu.Si e mai bine sa fii smerit,decat a sti ce e smerenia.Poruncile Domnului sunt poruncile vietii si voi aveti multe greseli fata de viata,viata voastra,a copiilor si de viitorul neamului-----am citat din invataturile Parintelui ARSENIE BOCA---,,Despre durerile oamenilor''

Adriana Cluj 31.08.2010 10:20:37

Mare binecuvantare ai primit!

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 283849)
A murit Parintele si ne-au sunat de la Sinaia maicile, sa mergem la înmormântare. Am stat noaptea în genunchi, lânga sicriu. La unu noaptea am simtit un miros de smirna care mi-a intrat prin nas, prin ochi, prin toate. M-am speriat, am întrebat pe o maica. „Aici s-a întâmplat ceva“, a zis. „Ti-a dat parintele binecuvântarea“. Noi n-am dormit un an si opt luni, pâna am ajuns la înmormântare la parintele. Din ceasul acela ne-am linistit. L-a dus, l-a înmormântat, si când sa traga pamânt pe sicriu, ieseau aburii ca de la un canal cu apa fierbinte: era smirna si tamâie. Toata lumea s-a umplut de smirna si tamâie. Si atunci parintele Daniil a zis: „Nu stiu daca stiti pe cine am înmormântat. Am avut un om care umbla prin vazduh si vorbea cu îngerii. Un om sfânt pe care l-am avut noi pe pamânt“.
Atunci toata lumea s-a mirat. Mi-a ramas în haina, un an de zile, mirosul de smirna si de tamâie. În dreptul mormântului, pe un copac mare, s-a format Sfanta Cruce, care arata tot puterea dumnealui si semne pe care sa le vada lumea si sa le înteleaga. Kiralina nu ai spus ca ceea ce am citat eu din sf.Maxim e de 2 lei?

Ai fost la inmormantarea parintelui Arsenie Boca? Mare dar si binecuvantare! Eu, cand am aflat ca a existat un asemenea om si nu am aflat de el, nu am stiut sa-l caut, trecand mereu pe langa el, am plans greu. Pentru anumite lucruri era prea tarziu. Pentru altele, nicicand nu e prea tarziu.
Cand am fost la Prislop, ma uitam prin multimea de oameni zicandu-mi: aici trebuie sa fie si fagarasenii parintelui, oamenii aceia simpli cu sufletul senin modelat de parintele, daca as fi atins un asemenea om, aveam senzatia ca as fi atins putin pe parintele, lucrarea lui, dar cum as fi putut sa trag pe cineva de maneca si sa intreb:"dumneata l-ai cunoscut pe parinte?". Ma uitam cu jind la ei, cei imbracati in straiele specifice zonei fagarasului, muntenii. ...Am stat la slujba de pomenire, apoi ne-am pregatir de plecare acasa...
Am intrat in biserica sa ne inchinam la plecare spre casa. S-a iscat invalmaseala... apoi o femeie micuta cu fata alba si ochi luminosi, din spatele meu, ma aproba in ceea ce zisesem apoi ma intreaba de unde sunt.Ii spun. dansa imi zice mai departe, fara ca eu sa o fi intrebat: "eu sunt din Fagaras, eu l-am cunoscut pe parintele. Cum iti spunea parintele, asa gaseai cand ajungeai acasa." N-am mai putut sa zic nimic, am ramas muta de uimire. Bunul parinte mi-a auzit dorinta, si daca mie, atat de pacatoasa si nevrednica, mi-a implinit-o, cat ajutor primesc cei vrednici!

kiralina 31.08.2010 10:34:50

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 283849)

E ciudat ce marturiseste un martor despre cruce si ce afirma maicile de acolo!una mi-a marturisit ca multe din marturiile din cartile despre parintele sunt fabulatii,ca unii oameni al caror nume apare in cartile de marturii afirma ca ei nu au povestit cele scrise in carti.....nu sti ce sa mai crezi.....

cristian67 31.08.2010 10:53:59

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 283889)
E ciudat ce marturiseste un martor despre cruce si ce afirma maicile de acolo!una mi-a marturisit ca multe din marturiile din cartile despre parintele sunt fabulatii,ca unii oameni al caror nume apare in cartile de marturii afirma ca ei nu au povestit cele scrise in carti.....nu sti ce sa mai crezi.....

Kiralina nu vreau sa judec pe nimeni,atunci cand am fost caustic cu unii pe topic m-a deranjat ca se vorbea mult fara sa se cunoasca despre el,daca stii(poate ai citit)insusi dragul si scumpul Parinte spunea ca multi din manastire sunt cuiere de haine calugaresti(oare e intamplator faptul ca toate cartile Parintelui pe care le am,desi multe sunt cumparate dintr-un magazin cu specific care se afla in incinta unui hypermarket cu renume,nu au codul de bare imprimat?)Oare de ce toti ceilalti mari parinti (Teofil Paraian si multi altii)spun ca parintele a fost un fenomen unic in existenta ortodoxiei romanesti?credeti voi ca marii parinti au repezit vreodata pe cineva?

kiralina 31.08.2010 11:00:18

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 283896)
Kiralina nu vreau sa judec pe nimeni,atunci cand am fost caustic cu unii pe topic m-a deranjat ca se vorbea mult fara sa se cunoasca despre el,daca stii(poate ai citit)insusi dragul si scumpul Parinte spunea ca multi din manastire sunt cuiere de haine calugaresti(oare e intamplator faptul ca toate cartile Parintelui pe care le am,desi multe sunt cumparate dintr-un magazin cu specific care se afla in incinta unui hypermarket cu renume,nu au codul de bare imprimat?)Oare de ce toti ceilalti mari parinti (Teofil Paraian si multi altii)spun ca parintele a fost un fenomen unic in existenta ortodoxiei romanesti?credeti voi ca marii parinti au repezit vreodata pe cineva?

Nu au repezit,nu,mai rau!de pilda,acum multi ani,cand am fost la par teofil paraianu ptr ca abia ma tineam pe picioare,in loc sa ma aline mi-a spus:nu ai gasit duhovnic pana la mine?mult timp i-am purtat pica,dar mi-a trecut cand l-am vazut cum conferentiaza!vezi si in acest caz,a fi undeva sus spiritual,nu inseamna ca nu esti supus greselii!

Adriana Cluj 31.08.2010 11:08:46

oare nu avea dreptate?

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 283901)
Nu au repezit,nu,mai rau!de pilda,acum multi ani,cand am fost la par teofil paraianu ptr ca abia ma tineam pe picioare,in loc sa ma aline mi-a spus:nu ai gasit duhovnic pana la mine?mult timp i-am purtat pica,dar mi-a trecut cand l-am vazut cum conferentiaza!vezi si in acest caz,a fi undeva sus spiritual,nu inseamna ca nu esti supus greselii!

Si oare nu avea dreptate parintele cand te-a intrebat? Si eu m-am suparat pe parintele care m-a dojenise, dar mi-am dat seama ca avea dreptate si m-am rusinat. Poate a vrut sa spuna ca daca gaseai duhovnic mai aproape de tine, mai la indemana, sa-l ai langa tine cand ai nevoie de un sfat, o vorba, de spovedanie, nu ajungeai la dansul franta, gata sa cazi din picoare.
V-ati intrebat vreodata care din voi ar fi in stare sa reziste ore in sir, primind oameni, fiecare cu problemele si necazurile lui, ca e greu si sa-i asculti, daramite sa gasesti pentru fiecare vorba potrivita, sa ai resursele fizice necesare de a sta in aceeasi pozitie atat timp (ca doar stiti cum e atunci cand oamenii dau navala pe cate un parinte, acesta sta in mijlocul lor, in picioare de obicei). Un crestin care voia sa ajunga la Parintele Paisie, era foarte nemultumit si cartitor, ca statea de vreo doua-trei ore si nu mai ajungea la el. A plecat de la rand, s-a plimbat prin curtea Manastirii Surotii, apoi a auzit o maicuta spunand cuiva ca parintele sta de trei zile in picioare primind oamenii care veneau la el. Fara sa manance fara sa bea apa, fara sa stea jos! abia atunci si-a revenit omul in fire si a stat rabdator la rand, dorind ca parintele sa mai aibe putere sa-l primeasca si pe el. Care din noi ar putea face la fel, cand noi nu avem rabdare si intelegere sa purtam o conversatie normala?

cristian67 31.08.2010 11:20:19

iertati-ma pentru staruinta

,,Daca vreti preoti buni,nasteti-i si cresteti-i.Oare de ce plange Dumnezeu omului prin glasul lui David:>Piere cel drept si nimeni nu ia aminte?Cum pier dreptii?Ca nu se mai nasc'',,Culmile intotdeauna sunt singuratice''ARSENIE BOCA-----p.s. nu am fost la inmormantarea parintelui,am citat din marturia unui om din Fagaras

kiralina 31.08.2010 11:22:31

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 283905)
Si oare nu avea dreptate parintele cand te-a intrebat? Si eu m-am suparat pe parintele care m-a dojenise, dar mi-am dat seama ca avea dreptate si m-am rusinat. Poate a vrut sa spuna ca daca gaseai duhovnic mai aproape de tine, mai la indemana, sa-l ai langa tine cand ai nevoie de un sfat, o vorba, de spovedanie, nu ajungeai la dansul franta, gata sa cazi din picoare.
V-ati intrebat vreodata care din voi ar fi in stare sa reziste ore in sir, primind oameni, fiecare cu problemele si necazurile lui, ca e greu si sa-i asculti, daramite sa gasesti pentru fiecare vorba potrivita, sa ai resursele fizice necesare de a sta in aceeasi pozitie atat timp (ca doar stiti cum e atunci cand oamenii dau navala pe cate un parinte, acesta sta in mijlocul lor, in picioare de obicei). Un crestin care voia sa ajunga la Parintele Paisie, era foarte nemultumit si cartitor, ca statea de vreo doua-trei ore si nu mai ajungea la el. A plecat de la rand, s-a plimbat prin curtea Manastirii Surotii, apoi a auzit o maicuta spunand cuiva ca parintele sta de trei zile in picioare primind oamenii care veneau la el. Fara sa manance fara sa bea apa, fara sa stea jos! abia atunci si-a revenit omul in fire si a stat rabdator la rand, dorind ca parintele sa mai aibe putere sa-l primeasca si pe el. Care din noi ar putea face la fel, cand noi nu avem rabdare si intelegere sa purtam o conversatie normala?

Nu ,nu avea!eu eram picata din picioare de acasa,nu din cauza drumului lung!eu de parerea lui aveam nevoie!cand am mers nu era nimeni,parintele se odihnea in chilie!nu avea nici un motiv sa imi spuna ce mi-a spus,decat o ratacire nepermisa!

cristian67 31.08.2010 11:24:27

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 283905)

@Adriana cu mana pe inima ti-o spun,ca ai mare dreptate,de cele mai multe ori cel ce ne cearta,o face spre indreptarea noastra(nu suntem spovediti,intra totul in planul nostru de mantuire,dar cat e de greu sa nu judecam astfel de lucruri)

kiralina 31.08.2010 11:35:40

nu mereu!nu a fost nimic bun in reactia parintelui,nu a construit nimic bun,nu a facut decat sa imi ia speranta !nu asta spui unui copil ce cade din picioare de rau langa tine si te intreaba ce sa faca.iar el iti spune :nu ai gasit alt duhovnic pana la mine?adica cumva:la ce naiba ma deranjezi?

Adriana Cluj 31.08.2010 11:37:30

Fara indoiala

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 283909)
@Adriana cu mana pe inima ti-o spun,ca ai mare dreptate,de cele mai multe ori cel ce ne cearta,o face spre indreptarea noastra(nu suntem spovediti,intra totul in planul nostru de mantuire,dar cat e de greu sa nu judecam astfel de lucruri)

Fara indoiala ca spre indreptarea noastra. Dar noi pricepem grei si ne consideram nedreptatiti. Toti mergem sa cerem, cerem, cerem. Ce ducem? Nici macar un pic de rabdare, in sensul de a astepta cuminti, sfiosi si rabdatori, sau in sensul de a accepta dojana, adica sa faci "rabdare".
Sa nu credeti ca daca zic toate astea as fi mai grozava ca voi. vai de mine de cate ori am gresit!

costache marilena 31.08.2010 12:18:53

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 283918)
nu mereu!nu a fost nimic bun in reactia parintelui,nu a construit nimic bun,nu a facut decat sa imi ia speranta !nu asta spui unui copil ce cade din picioare de rau langa tine si te intreaba ce sa faca.iar el iti spune :nu ai gasit alt duhovnic pana la mine?adica cumva:la ce naiba ma deranjezi?

Kiralina, draga , ai o samanta de cearta in tine... fara seaman. Iarta-ma, dar strici toata frumusetea topicului. Reciteste-ti, te rog, postarilor si vezi daca tie iti place de tine. Nu e frumos ce spui. Esti sau nu de aceeasi parere cu noi, oamenii de pe forum, e dreptul tau si ai voie sa-ti spui parera. Dar fa-o frumos. Din postarile tale razbat si decibelii si saliva cu care improsti in jur...
Cu respect te sfatuiesc, sa te abtii cand e vorba de personalitati recunoscute de chiar BOR (macar pt faptul ca esti crestina, botezata in BO). Si apoi, ar trebui sa ai mai multa buna cuviinta fata de oamenii mai experimentati si cu adevarat induhovniciti decat tine (ma refer la Sfini, calugari ca Pr. Teofil Paraianu, Arsenie Boca ).
Stiu ca te-am suparat, dar trebuia sa te trag un pic de "atentie".
Iarta-ma si Doamne ajuta!

cristian67 31.08.2010 12:22:05

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 283919)
Fara indoiala ca spre indreptarea noastra. Dar noi pricepem grei si ne consideram nedreptatiti. Toti mergem sa cerem, cerem, cerem. Ce ducem? Nici macar un pic de rabdare, in sensul de a astepta cuminti, sfiosi si rabdatori, sau in sensul de a accepta dojana, adica sa faci "rabdare".
Sa nu credeti ca daca zic toate astea as fi mai grozava ca voi. vai de mine de cate ori am gresit!

e ,,trainicie'' ceea ce spui, e ,,fundatia unoi nou si bun inceput'',doar faptul ca ai spus asa ceva si deja temelia e pusa,dragul Parinte Arsenie spunea ca,,nici nu stiti voi ce pamant minunat avem noi aici'' si eu mi-as permite sa completez in pacatosenia mea cea mare ,,ce oameni minunati are tara aceasta si iata ca-i descoperi daca tii ochii putini deschisi''

cristian67 31.08.2010 12:24:37

daca ma crede cineva,iata acum plang,plang,pentru ca mi-e tare dor de Parintele Arsenie si noi cred ca tare-l necajim cu nevredniciile noastre

Adriana Cluj 31.08.2010 12:27:34

Nici un merit

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 283932)
e ,,trainicie'' ceea ce spui, e ,,fundatia unoi nou si bun inceput'',doar faptul ca ai spus asa ceva si deja temelia e pusa,dragul Parinte Arsenie spunea ca,,nici nu stiti voi ce pamant minunat avem noi aici'' si eu mi-as permite sa completez in pacatosenia mea cea mare ,,ce oameni minunati are tara aceasta si iata ca-i descoperi daca tii ochii putini deschisi''

nici un merit din partea noastra, cel putina a mea. Dar Bunul Dumnezeu nu vrea sa ne piarda pe nici unul, asa cum zicea cineva, e "egoist" , cu ghilimelele si cuviinta de rigoare spus asa. Nici macar cand dam cu capul de grinda nu ne indreptam. Poate dupa ce se invinesteste locul........iar Dumnezeu insista, si insista, si insista sa ne intoarcem la EL, da' de om pricepe intr-un sfarsit.

costache marilena 31.08.2010 12:30:58

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 283919)

Da, Adriana, ceea ce spui este covarsitor de adevarat! Lipsa de rabdare ne ruineaza zidirea ce ne-o aduce rugaciunea.
Noi procedam ca in anecdota urmatoare:
"Doamne, te rog din suflet sa-mi dai rabdare!... Dr, ACUM!!!"

cristian67 31.08.2010 12:43:13

am sa fiu probabil din nou acuzat(si poate pe buna dreptate)ca am o frecventa mare a mesajelor,dar vreau sa mai citez din cartea,,Fericirea de a cunoaste calea''A.BOCA(cu lacrimi)--Luand crucea pe umeri,strange-o cu putere,si du pana la sfarsit chinul incercarilor,sfasierea durerilor,si primeste cu bucurie piroanele intristarilor,ca pe o coroana a slavei,si aruncat in fiecare zi in lancile ocarilor,si lovit cu pietrele tuturor necinstelor,varsand lacrimi in loc de sange(ca totul izbuteste plansul de fiecare zi),vei fi mucenic.De te vei ruga din suflet pentru cei ce te necajesc,si le vei face bine dupa puterea ta,te-ai facut adevarat,asemenea Tatalui tau preainalt,si dobandind din aceasta inima curata,in ea vei vedea pe Dumnezeu,pe care nimeni nu L-a vazut vreodata,nu ziceti ca oamenii nu vad lumina dumnezeiasca,sau ca e cu neputinta in vremea de acum,niciodata aceasta nu-i cu neputinta,prieteni,ci e foarte cu putinta celor ce voiesc,dar numai celor a caror viata le-a adus curatirea de patimi,si le-a facut curat ochiul cugetarii.---mi-e atat de drag Parintele Arsenie,fie binecuvantat

OmuBun 31.08.2010 13:42:29

"Exista in noi un tron si o cruce. Cand noi stam pe tron, Domnul nostru Iisus Hristos sta pe cruce si invers.
Crucificarile sunt mijloacele de lepadare de sine. Sinele este lumea dinlauntru, stratul de mizerie pusa peste Chipul lui Dumnezeu din suflet; iar subconstientul, este mostenirea ereditara. Trebuie sa alungi multa mizerie din suflet, ca sa dai de filonul de aur al Chipului lui Dumnezeu din tine. Insa nimicurile, fleacurile, iti faramiteaza puterea si energia; de aceea, orice gunoi trebuie maturat. Il maturi in functie de constiinta ta, cat vrei sa fii de curatit!"
- Arsenie Boca - Margaritare duhovnicesti

Un timp am intrat dar am preferat sa stau deoparte. In ciuda faptului ca principiile noastre sunt acelea de a ne mantui, nici nu stim cum, pe nesimtite, facem voia celui ce sta impotriva mantuirii noastre.

Kiralina, te-am apreciat cand ai spus un cuvant de duh, dar din nou, n-am sa fiu de acord cu "stilul" tau. N-as vrea sa fiu considerat partas barfelor privind maicutele de la Prislop. Eu le-am dat circumstante si oricum nu sunt vrednic sa le trec pe dinainte, fie si numai pentru osteneala lor de obste! De Maxim marturisitorul... ce sa mai spun. Ma trec fiori numai gandind ca ma pot ridica pentru o clipa la nivelul intelepciunii lui, dar sa-l mai si combat... Iar pe Parintele Teofil Paraianu, il trec mereu in pomelnicile mele (alaturi de Parintele Arsenie Boca si Ilie Cleopa) pentru ca mi-a fost tare drag. Leaga-te la ochi pentru o zi si incearca sa-ti faci pravila obisnuita apoi sa primesti vizita celor care vin la tine doar sa-ti spuna ca nu-s de acord cu politica actuala, sa zicem... (ma refer la ideea de flecareala acceptata de caracterul tau, nu de al lui). Parintele era suferind de ani buni, dar nu se plangea de asta; in schimb, ar fi avut si el nevoie de putina intelegere. Vorbeam pe alt topic de Parintele Ciprian de la Sihastrie; grea cruce au de dus oamenii acestia! Sa nu aruncam cu vorbe, ca nu mai reusim sa ne "maturam" mizeria din suflet in veacul veacului!

Cristian, vad ca nu ti-a trecut inca! Incearca sa intelegi ca din exterior nu postarile legate de Parinte, deranjeaza, ci raspunsurile succesive si pe bucatele catre un user sau altul, in timp ce poti sa faci acelasi lucru intr-un singur mesaj. Asta a fost la inceput. Acum gata, nu-ti mai pune cenusa in cap, fiindca nu asta era ideea.

kiralina 31.08.2010 13:49:01

Citat:

În prealabil postat de costache marilena (Post 283928)
Kiralina, draga , ai o samanta de cearta in tine... fara seaman. Iarta-ma, dar strici toata frumusetea topicului. Reciteste-ti, te rog, postarilor si vezi daca tie iti place de tine. Nu e frumos ce spui. Esti sau nu de aceeasi parere cu noi, oamenii de pe forum, e dreptul tau si ai voie sa-ti spui parera. Dar fa-o frumos. Din postarile tale razbat si decibelii si saliva cu care improsti in jur...
Cu respect te sfatuiesc, sa te abtii cand e vorba de personalitati recunoscute de chiar BOR (macar pt faptul ca esti crestina, botezata in BO). Si apoi, ar trebui sa ai mai multa buna cuviinta fata de oamenii mai experimentati si cu adevarat induhovniciti decat tine (ma refer la Sfini, calugari ca Pr. Teofil Paraianu, Arsenie Boca ).
Stiu ca te-am suparat, dar trebuia sa te trag un pic de "atentie".
Iarta-ma si Doamne ajuta!

Nu m-am suparat deloc,din contra!nu vad unde e lipsa de buna cuviinta la adresa parintilor Arsenie si Teofil.Nu am facut decat sa arat ca si cei sus spiritual pot gresi,caci ce mi-a spus par Teofil m-a daramat complet in acel moment,mai bine nu mergeam....a fost un ciomag in cap total nefolositor.....cat despre par.Arsenie chiar nu am grait de rau,mai ales ca e personajul meu preferat din toata panoplia ortodoxa,unde mai pui ca e si vecin cu mine....nu e frumos ce spun?de ce?folosesc cuvinte interzise?smerenia nu e anestezie generala,vorba lui Puric......e un alt stil,mai virulent,dar e stilul meu!nu il voi schimba ca vezi tu saliva peste tot......

costache marilena 31.08.2010 13:58:56

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 283960)
Nu m-am suparat deloc,din contra!nu vad unde e lipsa de buna cuviinta la adresa parintilor Arsenie si Teofil.Nu am facut decat sa arat ca si cei sus spiritual pot gresi,caci ce mi-a spus par Teofil m-a daramat complet in acel moment,mai bine nu mergeam....a fost un ciomag in cap total nefolositor.....cat despre par.Arsenie chiar nu am grait de rau,mai ales ca e personajul meu preferat din toata panoplia ortodoxa,unde mai pui ca e si vecin cu mine....nu e frumos ce spun?de ce?folosesc cuvinte interzise?smerenia nu e anestezie generala,vorba lui Puric......e un alt stil,mai virulent,dar e stilul meu!nu il voi schimba ca vezi tu saliva peste tot......

Citeste si postarea lui OmBun... si daca nici ceea ce spune el nu-ti da de gandit, atunci ramai in ale tale...
Dumnezeu sa ne aibe in paza Lui!

kiralina 31.08.2010 14:00:38

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 283956)
"Exista in noi un tron si o cruce. Cand noi stam pe tron, Domnul nostru Iisus Hristos sta pe cruce si invers.
Crucificarile sunt mijloacele de lepadare de sine. Sinele este lumea dinlauntru, stratul de mizerie pusa peste Chipul lui Dumnezeu din suflet; iar subconstientul, este mostenirea ereditara. Trebuie sa alungi multa mizerie din suflet, ca sa dai de filonul de aur al Chipului lui Dumnezeu din tine. Insa nimicurile, fleacurile, iti faramiteaza puterea si energia; de aceea, orice gunoi trebuie maturat. Il maturi in functie de constiinta ta, cat vrei sa fii de curatit!"
- Arsenie Boca - Margaritare duhovnicesti

Un timp am intrat dar am preferat sa stau deoparte. In ciuda faptului ca principiile noastre sunt acelea de a ne mantui, nici nu stim cum, pe nesimtite, facem voia celui ce sta impotriva mantuirii noastre.

Kiralina, te-am apreciat cand ai spus un cuvant de duh, dar din nou, n-am sa fiu de acord cu "stilul" tau. N-as vrea sa fiu considerat partas barfelor privind maicutele de la Prislop. Eu le-am dat circumstante si oricum nu sunt vrednic sa le trec pe dinainte, fie si numai pentru osteneala lor de obste! De Maxim marturisitorul... ce sa mai spun. Ma trec fiori numai gandind ca ma pot ridica pentru o clipa la nivelul intelepciunii lui, dar sa-l mai si combat... Iar pe Parintele Teofil Paraianu, il trec mereu in pomelnicile mele (alaturi de Parintele Arsenie Boca si Ilie Cleopa) pentru ca mi-a fost tare drag. Leaga-te la ochi pentru o zi si incearca sa-ti faci pravila obisnuita apoi sa primesti vizita celor care vin la tine doar sa-ti spuna ca nu-s de acord cu politica actuala, sa zicem... (ma refer la ideea de flecareala acceptata de caracterul tau, nu de al lui). Parintele era suferind de ani buni, dar nu se plangea de asta; in schimb, ar fi avut si el nevoie de putina intelegere. Vorbeam pe alt topic de Parintele Ciprian de la Sihastrie; grea cruce au de dus oamenii acestia! Sa nu aruncam cu vorbe, ca nu mai reusim sa ne "maturam" mizeria din suflet in veacul veacului!

Cristian, vad ca nu ti-a trecut inca! Incearca sa intelegi ca din exterior nu postarile legate de Parinte, deranjeaza, ci raspunsurile succesive si pe bucatele catre un user sau altul, in timp ce poti sa faci acelasi lucru intr-un singur mesaj. Asta a fost la inceput. Acum gata, nu-ti mai pune cenusa in cap, fiindca nu asta era ideea.

Ca de obicei,trebuie sa explic de n ori acelasi lucru ca sa ma fac inteleasa!despre ce barfa vorbesti in privinta maicilor de la Prislop?am relatat niste aspecte deranjante,anormale.nu pot sa ma prefac ca totul e ok si sa nu zic nimic doar pentru ca ele sunt altceva.....si?nu trebuie tras un semnal de alarma cand uita care le este rostul?nu am voie sa ma mir,sa arat unde e greseala?revin la maxim marturisitorul !nu pot fi de acord cu ce spune doar pentru ca are o statura spirituala.e aberant!a fost om si el!esti de acord ca daca te consideri bun,in sens obiectiv,ii vezi pe ceilalti rai?el asta afirma!da un raspuns sincer!cat despre Parintele Teofil,am explicat care a fost intentia mea!nu stiu care din noi era mai suferind in acel moment!putea sa imi spuna o vorba buna ,nu sa ma trimita la plimbare!tocmai ca era cine era!nu am venit sa ii cer bani,ci am venit sa cer un sfat.....si habar nu ai in ce stare eram atunci.stii de ce,doar ti-am spus!l-am scos din tihna chiliei lui 5 minute ca sa arunce pe mine oala cu apa fierbinte:nu ai gasit un alt duhovnic pana la mine?asa se vorbeste?mi-a trecut cand i-am descoperit conferintele.......

kiralina 31.08.2010 14:07:44

Revin cu o completare:cand vei intelege suferinta unui posedat si indiferenta celor ce ar trebui sa il ajute, o sa ma intelegi.....vei intelege si revolta si aratarea cu degetul,si judecarea si nu vei simti nici un pic de ingaduinta fata de cei ce se fac ca ploua!nu poti sti ce inseamna un posedat,ce cruce duce,cu ce se lupta,ce se alege de el si viata lui,pana nu ai fost ca el sau langa el!este el cu o turma de draci si cu Dumnezeu.si uneori simte ca nici Dumnezeu nu ii e suficient!e cea mai grea cruce sa lupti cu ce nu vezi si maicile sa cheme ambulanta!cat despre barfa........hai sa fim seriosi!

OmuBun 31.08.2010 14:28:11

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 283963)
Revin cu o completare:cand vei intelege suferinta unui posedat si indiferenta celor ce ar trebui sa il ajute, o sa ma intelegi.....vei intelege si revolta si aratarea cu degetul,si judecarea si nu vei simti nici un pic de ingaduinta fata de cei ce se fac ca ploua!nu poti sti ce inseamna un posedat,ce cruce duce,cu ce se lupta,ce se alege de el si viata lui,pana nu ai fost ca el sau langa el!este el cu o turma de draci si cu Dumnezeu.si uneori simte ca nici Dumnezeu nu ii e suficient!e cea mai grea cruce sa lupti cu ce nu vezi si maicile sa cheme ambulanta!cat despre barfa........hai sa fim seriosi!

Iarta-ma, draga mea! Probabil voi spune o prostie care te va revolta si mai mult, dar dupa cate ma cunosti, nu-mi sta in caracter sa ma abtin in astfel de cazuri. A fi posedat inseamna a fi stapanit de cel rau. Iar cel rau se simte bine acolo fiindca tu faci ce faci si nu vrei sa-l scoti afara, oricat s-ar stradui ceilalti. Cred ca pe el trebuie sa-l "scuipi" afara cu orice pret. Stiu ca ai suferit, dar dupa manifestarile tale, dupa duritatea mesajelor pe care le lasi, se pare ca nu ai scapat definitiv. Au gresit maicutele de la Prislop? Am inteles si eu asta, dar hai sa le iertam si sa ne rugam pentru ele, ca daca ne privim pe noi vom vedea mult mai multe pacate. Pentru ale lor, nu vom plati noi decat in masura in care incercam sa le punem la zid!!! Ca a gresit fata de tine Parintele Teofil Paraianu? Nu privi superficial! Nimic pe lume nu-i intamplator. Ar fi trebuit sa-ti dea de gandit acest lucru, nu sa judeci aspru un om batran si bolnav, caruia tocmai i s-a tulburat odihna, sau rugaciunea catre Dumnezeu. Cine n-a avut dezamagiri cu anumiti duhovnici? Si? Dumnezeu ne cere rabdare si-i permite diavolului sa ne puna la incercare prin orice metoda. Iar noi ce facem? Dam cu bata-n balta, incercand sa ne luam de piept si cu Dumnezeu ca si-a permis sa ne scoata din rand si sa ne aseze din nou la coada... Eu cred ca stie El bine... DE CE!!!

kiralina 31.08.2010 14:30:02

Si pe deasupra,sa te mai lupti si cu politistul de serviciu care e cat bradu,cu 2 linii pe "creer",care nepricepand ce se intampla,vrea sa dea afara si posedatu si pe cei ce il ajuta!in plus,lupta-te in interior si cu indiferenta florii monahicesti si preotesti adunata la Prislop.ziua aceea,de 28 noi 2005 sau 6,nu mai stiu exact, a fost o zi mare.am inteles ca cei in rasa nu sunt defel cum ii credem si dorim.cel putin,nu toti!e multa spoiala si aparenta!mi-am dat seama ca osanalele sunt inutile!nu sunt deloc altfel!ii facem noi!din zeci de preoti adunati acolo,unul nu i-a pus patrafirul in cap sa ii citeasca o rugaciune.e posibil asa ceva?de aici se vede de fapt cum stau lucrurile,nu din presupuneri.....un singur calugar de la la radu-voda s-a oprit!si citeva maici sa se inchine si sa plece!nu ma asteptam la nimic din partea multimii adunate,care credeau ca femeia e o isterica,asa am crezut si eu pana am ciulit urechile si am recunoscut stilul dracesc......si credeam ca se vor aduna buluc preotii sa ii faca o slujba puternica.....da de unde!mai mult,la mormantul parintelui,preotul ce era acolo a si alungat-o pe biata femeie pe motiv ca incurca lumea.....care era bine mersi.da mai conteaza lumea cand o femeie posedata si zdrentaroasa simte ca are o sansa la mormantul parintelui?in fine!eu mi-am lamurit multe in acea zi,am venit acasa plangand si eu slaba de inger nu mi-s,si cred ca a fost un test pus la cale de Dumnezeu!sa vada ce preoti si maici are!nu vreau sa aud iar ca ma cred speciala etc!doar am ajutat un om si am tras niste concluzii triste!tu,omule bun,ai fi concluzionat altfel?si ai fi putut sa nu arati cum sta treaba de fapt cand se aduce vorba de atitudinea maicilor de la prislop?si ai fi stat sa te uiti cum o ia salvarea pe acea femeie?eu nu am plecat cand s-a terminat slujba,cum era firesc,am ramas sa ajut acea femeie,m-a prins seara si nu am avut cu ce veni acasa!si-a lasat tata pacientii sa vina sa ma ia,si evident ca ce mi-au auzit urechile.....nici nu l-am bagat in seama.deci omule bun,care nu doar spui ca esti bun,ci chiar esti,tu ce faceai daca puteai ajuta?plecai?si apoi taceai daca vedeai ce de fapt toata lumea e le fel,ca pe unii rasa monahala nu ii innobileaza cu nimic?eu trebuie sa spun lucrurile astea,nu pot sustine neadevaruri!

kiralina 31.08.2010 14:34:41

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 283970)
Iarta-ma, draga mea! Probabil voi spune o prostie care te va revolta si mai mult, dar dupa cate ma cunosti, nu-mi sta in caracter sa ma abtin in astfel de cazuri. A fi posedat inseamna a fi stapanit de cel rau. Iar cel rau se simte bine acolo fiindca tu faci ce faci si nu vrei sa-l scoti afara, oricat s-ar stradui ceilalti. Cred ca pe el trebuie sa-l "scuipi" afara cu orice pret. Stiu ca ai suferit, dar dupa manifestarile tale, dupa duritatea mesajelor pe care le lasi, se pare ca nu ai scapat definitiv. Au gresit maicutele de la Prislop? Am inteles si eu asta, dar hai sa le iertam si sa ne rugam pentru ele, ca daca ne privim pe noi vom vedea mult mai multe pacate. Pentru ale lor, nu vom plati noi decat in masura in care incercam sa le punem la zid!!! Ca a gresit fata de tine Parintele Teofil Paraianu? Nu privi superficial! Nimic pe lume nu-i intamplator. Ar fi trebuit sa-ti dea de gandit acest lucru, nu sa judeci aspru un om batran si bolnav, caruia tocmai i s-a tulburat odihna, sau rugaciunea catre Dumnezeu. Cine n-a avut dezamagiri cu anumiti duhovnici? Si? Dumnezeu ne cere rabdare si-i permite diavolului sa ne puna la incercare prin orice metoda. Iar noi ce facem? Dam cu bata-n balta, incercand sa ne luam de piept si cu Dumnezeu ca si-a permis sa ne scoata din rand si sa ne aseze din nou la coada... Eu cred ca stie El bine... DE CE!!!

Nu ai inteles nimic!renunt!a fi virulent in mesaje nu inseamna ca esti posedat!preferi o carpa bleaga?nu sti de fapt ce inseamna posesia demonica!cum e omul vertical si ferm in pozitia lui si in ceea ce crede,pac ,e posedat!nu asta e posesia!e timpul sa faci niste vizite pe la anumite manastiri!

kiralina 31.08.2010 14:43:42

Am un duhovnic care si el arata cu degetul ce altii prefera sa nu vada!nici el nu e de acord ca trebuie sa inchizi ochii la orice greseala a celor in rasa,doar ptr ca ei sunt mai sus!si e calugar de 20 de ani!deci nu mi-o spune un proaspat absolvent de teologie!parintele Teofil era un vizionar,a vazut ce altii nu vedeau!el cu tihna lui,eu cu chinul meu!de ce nu mi-a oferit ajutorul asteptat?eu cautam raspunsuri!si practic m-a alungat!indirect!unul din rolurile lui nu e sa se jertfeasca ptr aproapele,mai ales cand e suferind si e un copil de 17 ani?eu de ce am putut sa renunt la tihna mea sa ii ajut pe altii,chinuita fiind?el de ce nu a facut-o,fiind cat,de cat,bine mersi?asta e,de fapt,tabloul real!nu -i mai cauta scuze,nici lui,nici maicilor!sunt supusi greselii,ca toti,de altfel!am iertat,dar nu am uitat!si din cand in cand,mai aduc lumea cu picioarele pe pamant,cu exemple,sa nu creada ca tot ce zboara se mananca!

OmuBun 31.08.2010 14:50:02

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 283974)
Nu ai inteles nimic!renunt!a fi virulent in mesaje nu inseamna ca esti posedat!preferi o carpa bleaga?nu sti de fapt ce inseamna posesia demonica!cum e omul vertical si ferm in pozitia lui si in ceea ce crede,pac ,e posedat!nu asta e posesia!e timpul sa faci niste vizite pe la anumite manastiri!

Hm!... Ma ghindiam io!...
Nu, eu nu prefer capra si nu prefer bleaga. Punct!
In fata lui Dumnezeu, a sta vertical inseamna a fi mult prea plin de sine! Mai incearca si alta pozitie, ca tot veni vorba de "capra". (No offence: vorbeam de smerenie si nu altceva!!!)
Iar de la manastire tocmai ce m-am intors. Iar daca ar fi fost sa ma folosesc de metodele tale, poate ca ar fi trebuit sa ma iau la bataie din prima zi cu monahul-bucatar, sau cu un altul care nu m-a tratat ca pe un VIP. Dupa ceva timp, insa, s-au schimbat impresiile si de o parte si de cealalta!!!

Iar posedarea?... Dac-ai sti cati ne stapanesc pe fiecare-n parte nu te-ai mai simti deranjata de sesizarea mea. Faptul ca eu sunt aici pe forum in loc sa ma ocup de ceva mult mai important pentru suflet, tine de dependenta si deci, intr-un fel sau altul, NU fac voia lui Dumnezeu ci a altcuiva. Iar daca ma stapaneste, trebuie sa recunosc ca inca nu m-am hotarat sa-l "scuip" afara!

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:02:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.