Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10532)

tricesimusquintus 29.08.2010 19:44:23

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 283320)
Zău, nu mai spune. Ei uite că sfânta scriptură te contrazice și spune că martirii care au fost înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu nu numai că nu au încetat să mai existe ca persoane după moarte, ba mai și strigau cu glas mare către Dumnezeu. Deci ceea ce ai spus este fals.

Și sângele lui Abel striga din pământ cerând la fel răzbunare (Facerea 4,10), sper că aduci și textul acesta ca argument... ai fi de-a dreptul ridicol.

claudiu.hcs 29.08.2010 19:44:57

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 283328)
OK,sa iubim. Sa facem o lume dreapta. Dar cum ? Stiti cumva? aveti reteta?
Lumea aceasta e stramba,si nu poate fi indreptata.Din clipa in care Adam a nesocotit porunca lui Dumnezeu,intreaga creatie s-a pervertit,si dreptatea nu mai poate fi adusa inapoi.
Aceasta lume se cere cu necesitate inlocuita,de o lume mai buna.
Samanta a si fost aruncata,o vedem printre noi cum da roade,de iubire,de daruire,de adevar.Mai urmeaza doar secerisul.

Da, am o reteta!
Aceea pe care au avut-o si martirii de care vorbiti. Sau veti pune intrebarea ce a mai fost auzita in Biblie: "Cine este aproapele meu"?
Eu sunt aproapele dumneavoastra, acela pe care il numiti poate sectant sau mincinos, acela care n-am casa si dumneavoastra construiti cladiri mamut, acela care sufera de respingere in societate si dumneavoastra rasuciti cutitul in deznadejdea depresiei.
Eu sunt acela caruia puteti sa-i vindecati ranile, nu sa-l numiti sectant.

tricesimusquintus 29.08.2010 19:47:51

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 283324)
Ia ca să vezi și să nu crezi:

9. Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o.
10. Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ?
11. Și fiecăruia dintre ei i s-a dat câte un veșmânt alb și li s-a spus ca să stea în tihnă, încă puțină vreme, până când vor împlini numărul și cei împreună-slujitori cu ei și frații lor, cei ce aveau să fie omorâți ca și ei. (Apocalipsa 6)

Deci, ce a văzut ? Suflete. Ce făceau ? Strigau cu glas mare către Dumnezeu. Dacă nu erau suflete conștiente cum puteau să strige cu glas mare către Dumnezeu ?

Mă întreb ce fel de "suflete" or fi fost acelea să aibă gură, corzi vocale și mai ales plămâni puternici să strige "cu glas tare"! Dar ce trupuri or fi având să poată îmbrăca cele "veșminte albe":39:

doctor_faustus 29.08.2010 19:49:10

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283331)
Asa cum spuneam, interpretam scriptura in mod diferit. Eu cred ca acei cai pe care i-a vazut Ioan sunt tot atat de reali ca si acele suflete. Apocalipsa este plina de simboluri. Nu vreau acum sa umplu cateva pagini cu ceva monstrii pe care abia astept sa le vedeti in realitate pe pamant. La fel cum sangele lui Abel striga din pamant asa strigau si acele "suflete".

Domnule, nu știu cum strigă sângele, însă niște suflete conștiente știu că pot să strige către Dumnezeu. În Ap 6:9 spune foarte clar că "strigau cu glas mare și ziceau.." deci nu doar că strigau cu glas mare dar mai și vorbeau, ori din câte știe orice om normal doar o persoană conștientă poate să se adreseze lui Dumnezeu strigând cu glas mare către El și zicând ce are de zis.

iustin10 29.08.2010 19:49:26

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283333)
Da, am o reteta!
Aceea pe care au avut-o si martirii de care vorbiti. Sau veti pune intrebarea ce a mai fost auzita in Biblie: "Cine este aproapele meu"?
Eu sunt aproapele dumneavoastra, acela pe care il numiti poate sectant sau mincinos, acela care n-am casa si dumneavoastra construiti cladiri mamut, acela care sufera de respingere in societate si dumneavoastra rasuciti cutitul in deznadejdea depresiei.
Eu sunt acela caruia puteti sa-i vindecati ranile, nu sa-l numiti sectant.

:) V-am numit eu sectant?
Eu va respect exact ca pe egalul si aproapele meu,indiferent ca sunteti adeptul unei miscari sectare.
Si nu ma consider fericitul posesor al invataturii 'drept-credincioase' daca nu pot ajuta cu ea ,macar un gram,pe aproapele meu . Crestinismul e adevarta cale,iar ortodoxia este desavarsirea acestei cai . Caci ne indrepata atentia asupra greselilor si pacatelor proprii,si nu ale celorlalti.

claudiu.hcs 29.08.2010 19:52:13

Mi-ar placea sa aveti macar curiozitatea sa cititi intreaga Apocalipsa literal asa cum cititi in cazul acesta si sa va formati o idee a ceea ce inseamna acest lucru. Apocalipsa este o carte scrisa in simboluri ce simbolizeaza niste principii drepte si mecanisme sfinte.

iustin10 29.08.2010 20:14:20

De regula discutiile pe aici mi se par sterile,ca se despica mult firul in 4.
Dar sa ajungi sa lipsesti atatia oameni ,de sfinti,de constiinta nemuririi sufletului,de rugaciunile pt morti,de parastase ,mi se pare un lucru grav,pentru care sectele sunt condamnabile.
Din mici diferente si interpretari,au reusit sa creeze falii atat de mari ,incat sa desparta oamenii de ceea ce Duhul ne-a invatat si transmis,prin inaintasii nostrii,care au fost cu mult mai merituosi decat noi.
Pacat ca atatia oameni ,sunt lipsiti de acest balsam de cunoasteri daruit de Duhul.Si pacat ca intra pe un forum ortodox,si nu isi dau seama in ce mina de aur au intrat.
Cate suferinte vor trebui sa indure,pana sa regaseasca mangierea ceredintei adevarate?
Cat de mult le-ar putea evita...
Nu zic ca ,calea lor e condamnabila,ci doar imi pare rau ca nu pot cunoaste din comorile ortodoxiei.
Ca raman la o intelegere incepatoare a lumii,si nu inainteaza spre intelesurile adanci !
Si ca nu pot sa vada ca la capatul drumului ii asteapta exact aceeasi Evanghelie care au iubit-o si pana acum.Nimic scos din ea,doar imbogatita cu intelesuri noi.

claudiu.hcs 29.08.2010 20:20:36

Ei bine, apreciez acest ton si cred ca incepem sa ne intelegem. Dumneavoastra vedeti ca sectantii s-au departat, dar nu realizati ca noi am ramas la ce am cunoscut si cultul dumneavoastra a adaugat diverse lucruri si s-au deplasat de Biblie. Asa credeau poate si fariseii si mai marii bisericii din timpul Domnului Isus, dar s-a dovedit a fi lucruri fara de folosi si care a denaturat adevarul.

Apostolul Pavel ne-a spus: Chiar daca un inger de lumina ar veni cu o alta evanghelie sa fie anatema.

doctor_faustus 29.08.2010 20:24:39

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283356)
Ei bine, apreciez acest ton si cred ca incepem sa ne intelegem. Dumneavoastra vedeti ca sectantii s-au departat, dar nu realizati ca noi am ramas la ce am cunoscut si cultul dumneavoastra a adaugat diverse lucruri si s-au deplasat de Biblie. Asa credeau poate si fariseii si mai marii bisericii din timpul Domnului Isus, dar s-a dovedit a fi lucruri fara de folosi si care a denaturat adevarul.

Apostolul Pavel ne-a spus: Chiar daca un inger de lumina ar veni cu o alta evanghelie sa fie anatema.

Păi tocmai te-ai băgat singur sub anatemă. Pentru că tot sfântul Pavel mărturisea credința și dorința lui, pe când era încă în viață, să se despartă de trup ca să fie cu Domnul. De unde se vedea că, cel puțin pentru el, avea credința mărturisită în evanghelie că putea să fie cu Domnul chiar și după despărțirea de trup.

iustin10 29.08.2010 20:33:30

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283356)

Nu e tocmai asa.Eu consider ca si ortodocsi si sectari au ramas la o aceiasi Scriptura.
Degeaba se tot incearca pe aici dispute pe teme scripturistice,caci scriptura e aceiasi si o intelegem la fel toti. O interpretam diferit poate,dar cuvantul e unu singur.
Deci accept intreaga Scriptura de la prima la ultima litera,si e cartea de baza pt mine.
Doar ca,in plus fata de scriptura,fara a o contrazice,caci nu se putea contrazice pe Sine insusi ,Duhul lui Dumnezeu ,Mangaietorul,cel promis prin insusi cuvintele Scripturii,a mai dat si alte daruri oamenilor ,in afara de Scriptura.Si,tocmai,implinind-o pe aceasta.
Cel maimare dar au fost sfintii,care au si implinit cel mai bine cuvantul Scripturii.
Apoi,diferitelor comunitati crestine,li s-au dat treptat,diferite cunostinte,care dupa putin timp,s-au cristalizat in cateva dogme,prin care sa se calauzeasca si sa isi raspunda intrebarilor.
Dupa nici 2..3 sute de ani,poate si mai devreme,le regsim deja stranse in canoane sau scrieri.
Si sa nu uitam de ce oameni vorbim,martiri,cei care nu dezbateau ca noi intelesul pasajului din Apocalipsa,ci il aplicau efectiv,fiind urmariti ,vanati si omorati.
Acestor oameni Duhul le-a vorbit,si le-a spus toate cate trebuiau cunoscute,la fel cum le-a spus si prin Scriptura.Sunt acelasi gen de oameni,precum a fost ap Pavel,care au luptat pana la sange pentru mentinerea si raspandirea credintei.
Cine vrea sa se convinga sa vina sa guste,sa creada adica,ca nu vorbim de la noi,ci suntem doar martori ai acestei lucrari.

claudiu.hcs 29.08.2010 20:42:18

Mi-l imaginez pe Lazar ce dezamagit trebuie sa fi fost cand a fost reintors din Rai. Saracul... Dar cum de nu a povestit nimic din ce a vazut. De ce nu face Biblia nicio referire. Tare ciudat... La fel si fetita aceea despre care Domnul Isus a spus clar ca doarme si nu ca se joaca prin rai cu vreun mielut sau iedut.

Apostolul Pavel stia ca daca ar fi murit, practic timpul in care esti mort pentru acela din mormant este ca o fractiune de secunda. Cei morti nu au notiunea timpului astfel ca pentru ei, din momentul in care au murit pana vor fi inviati, va fi ca o clipeala din ochi. De-aici si declaratia Apostolului Pavel. Este foarte simplu.

doctor_faustus 29.08.2010 20:50:46

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283364)
Mi-l imaginez pe Lazar ce dezamagit trebuie sa fi fost cand a fost reintors din Rai. Saracul... Dar cum de nu a povestit nimic din ce a vazut. De ce nu face Biblia nicio referire. Tare ciudat... La fel si fetita aceea despre care Domnul Isus a spus clar ca doarme si nu ca se joaca prin rai cu vreun mielut sau iedut.

Apostolul Pavel stia ca daca ar fi murit, practic timpul in care esti mort pentru acela din mormant este ca o fractiune de secunda. Cei morti nu au notiunea timpului astfel ca pentru ei, din momentul in care au murit pana vor fi inviati, va fi ca o clipeala din ochi. De-aici si declaratia Apostolului Pavel. Este foarte simplu.

Asta este pură teorie greșită și mincinoasă adventistă. Dacă s-ar fi referit la înviere, atunci nu mai spunea că va fi cu Domnul după despărțirea de trup, pentru că învierea presupune învierea trupului deci respectivul înviat nu mai poate fi despărțit de trup. Deci este vorba despre o altă stare a sufletului, de conștiență că altfel nu ar putea să știe că va fi cu Domnul, și care este după despărțirea de trup, însă înainte de înviere pentru că învierea presupune trupul înviat. Ori Pavel credea pentru el că va fi cu Domnul după despărțirea de trup, chiar dacă deplinătatea prezenței cu Dumnezeu o va avea doar la înviere și la instaurarea împărăției lui Dumnezeu.

tricesimusquintus 29.08.2010 21:19:01

Încă o gălușcă în versiunea sinodală

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 283367)
Asta este pură teorie greșită și mincinoasă adventistă. Dacă s-ar fi referit la înviere, atunci nu mai spunea că va fi cu Domnul după despărțirea de trup

Alo, domnu'! Mai ușurel cu acuzațiile de minciună, mai bine uitați-vă nițel peste versetul acesta cu "despărțirea de trup" pe care ni-l serviți de câteva postări încoace ca pe o gălușcă și când colo ditamai gălușca e în versiunea ortodoxă a versetului cu pricina::44:

"Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine" (Filipeni 1,23 - versiunea ortodoxă)

"Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine" (Filip.1,23 - versiunea Cornilescu)

http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/phi1.pdf (originalul grecesc)

Unde vedeți dvs. "despărțirea de trup"?

doctor_faustus 29.08.2010 21:35:22

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 283372)
Alo, domnu'! Mai ușurel cu acuzațiile de minciună, mai bine uitați-vă nițel peste versetul acesta cu "despărțirea de trup" pe care ni-l serviți de câteva postări încoace ca pe o gălușcă și când colo ditamai gălușca e în versiunea ortodoxă a versetului cu pricina::44:

"Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine" (Filipeni 1,23 - versiunea ortodoxă)

"Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine" (Filip.1,23 - versiunea Cornilescu)

http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/phi1.pdf (originalul grecesc)

Unde vedeți dvs. "despărțirea de trup"?

Încerci iar să bagi diversiuni și să mai adaugi minciunii încă o minciună. Dar ce scrie la versetul 24 care este în strânsă legătură cu vesretul 23 ? Sau aste te prefaci că nu o mai vezi ?

"Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine; dar, pentru voi, este mai de trebuință să rămân în trup." (Filipeni 1:23-24) versiunea Cornilescu

Deci este evident că respectiva mutare despre care vorbește sfântul Pavel este o mutare în afara trupului, din moment ce spune că este mai de trebuință să rămână în trup. Deci dacă alege rămânerea în trup, atunci în modul cel mai logic este că în versetul 23 vorbește despre mutarea din trup. Deci, las-o baltă cu găluștele că nu ține.

claudiu.hcs 29.08.2010 21:49:59

Despre ce somn vorbeste atunci Pavel in 1Cor 15:51
Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toți, dar toți vom fi schimbați,

1Tes 4:13;15 Nu voim, fraților, să fiți în necunoștință despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristați ca ceilalți, care n-au nădejde.
Iată, în adevăr, ce vă spunem, prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămâne până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiți.

Pavel in mod clar nu poate crede doua lucruri ce se bat cap in cap. Daca sufletele celor adormiti erau in rai, le spuneau acestor oameni ca ei sunt bine mersi. Dar se pare ca Pavel le spune ca chiar cei vii nu vor avea un avans fata de cei adormiti si prin deductie logica, clar nici acestia nu au fost acolo unde s-ar fi crezut ca ar exista probabilitatea ca cei vii sa ajunga inaintea celor morti.

tricesimusquintus 29.08.2010 21:54:34

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 283374)
Încerci iar să bagi diversiuni și să mai adaugi minciunii încă o minciună. Dar ce scrie la versetul 24 care este în strânsă legătură cu vesretul 23 ? Sau aste te prefaci că nu o mai vezi ?

"Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine; dar, pentru voi, este mai de trebuință să rămân în trup." (Filipeni 1:23-24) versiunea Cornilescu

Deci este evident că respectiva mutare despre care vorbește sfântul Pavel este o mutare în afara trupului, din moment ce spune că este mai de trebuință să rămână în trup. Deci dacă alege rămânerea în trup, atunci în modul cel mai logic este că în versetul 23 vorbește despre mutarea din trup. Deci, las-o baltă cu găluștele că nu ține.

Nice try. Era vorba de versetul 23, nu 24. Și era vorba de despărțirea de trup, dacă ai urmărit textul original, acolo nu apare nici "despart" nici "de trup". Acolo era gălușca.

P.S. Mea culpa, era vorba de două găluște!:9:

claudiu.hcs 29.08.2010 21:58:37

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 283367)
Asta este pură teorie greșită și mincinoasă adventistă. Dacă s-ar fi referit la înviere, atunci nu mai spunea că va fi cu Domnul după despărțirea de trup, pentru că învierea presupune învierea trupului deci respectivul înviat nu mai poate fi despărțit de trup. Deci este vorba despre o altă stare a sufletului, de conștiență că altfel nu ar putea să știe că va fi cu Domnul, și care este după despărțirea de trup, însă înainte de înviere pentru că învierea presupune trupul înviat. Ori Pavel credea pentru el că va fi cu Domnul după despărțirea de trup, chiar dacă deplinătatea prezenței cu Dumnezeu o va avea doar la înviere și la instaurarea împărăției lui Dumnezeu.

De ce raspundeti doar pe jumatate? Cum era cu Lazar, cu fetita inviata? Au fost adusi inapoi din rai?

doctor_faustus 29.08.2010 22:04:50

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283377)
Despre ce somn vorbeste atunci Pavel in 1Cor 15:51
Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toți, dar toți vom fi schimbați,

1Tes 4:13;15 Nu voim, fraților, să fiți în necunoștință despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristați ca ceilalți, care n-au nădejde.
Iată, în adevăr, ce vă spunem, prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămâne până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiți.

Pavel in mod clar nu poate crede doua lucruri ce se bat cap in cap. Daca sufletele celor adormiti erau in rai, le spuneau acestor oameni ca ei sunt bine mersi. Dar se pare ca Pavel le spune ca chiar cei vii nu vor avea un avans fata de cei adormiti si prin deductie logica, clar nici acestia nu au fost acolo unde s-ar fi crezut ca ar exista probabilitatea ca cei vii sa ajunga inaintea celor morti.

Ți se pare ție că se bat cap în cap. Domnule, eu nu am spus că sufletele celor adormiți sunt sau nu în rai; eu am spus că sfântul Pavel credea și dorea să fie cu (la) Hristos după despărțirea de propriul său trup prin moartea trupului său. Și am menționat foarte clar că această stare este după despărțirea de trup, dar și înainte de înviere. Ceea ce vrea să spună sfântul Pavel este că el și alții nu vor intra în împărăția lui Dumnezeu înainte de vremea în care această împărăție va veni; acest lucru nu înseamnă însă că sfântul Pavel nu este cu Hristos, ci că aceasta este o stare intermediară, în care el cred și pe care și-o dorește pentru sine, stare intermediară în care el stă până la nașterea din nou a lumii, atunci când și el, alături de ceilalți care vor fi aleși de Dumnezeu, vor intra în împărăția lui Dumnezeu. Pavel nu afirmă că atunci când se va despărți de trupul său prin moartea fizică va intra în împărăția lui Dumnezeu, ci doar că va fi cu Hristos, spiritual și conștient, dar nu încă în împărăția lui Dumnezeu; în împărăție va intra doar la nașterea din nou a lumii, odată cu ceilalți care și ei vor intra în împărăție.

doctor_faustus 29.08.2010 22:13:48

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 283379)
Nice try. Era vorba de versetul 23, nu 24. Și era vorba de despărțirea de trup, dacă ai urmărit textul original, acolo nu apare nici "despart" nici "de trup". Acolo era gălușca.

P.S. Mea culpa, era vorba de două găluște!:9:

Frumoasă încercare dar fără rezultat. Chiar dacă nu scrie literal despărțirea de trup, mutarea despre care vorbește sfântul Pavel este în afara trupului, lucru care este evident ținând cont și de versetul 24. Deci sensul este exact același, adică este vorba despre mutarea din trup pentru a fi cu Hristos, mutare care este prin moartea sa trupească. Asta este, ce să-i faci, așa este când te arunci să faci afirmații nefondate, încercând să induci lumea în eroare. Știu și văd că te deranjează astfel de texte ale scripturii care invalidează doctrinele cu care ai fost îndoctrinat că ar fi absolute, însă adevărul este că lucrurile nu sunt așa și nu ai decât să recunoști, mai devreme sau mai târziu, că vrei sau că nu vrei, că secta adventistă propagă învățături mincinoase și contrare sfintei scripturi.

claudiu.hcs 29.08.2010 22:14:28

Iata o teorie noua, numai ca Biblia nu lasa nereglementata aceasta problema:
Suflarea lor trece, se întorc în pămînt, și în aceeaș zi le pier și planurile lor. - Ps 146:4
Nu morții laudă pe Domnul, și nici vreunul din cei ce se pogoară în locul tăcerii, Ps 115:17

Unde sa stea acele suflete de care vorbiti cu Hristos? Unde credeti dumneavoastra ca e raiul, cu Lucifer? Evident ca impreuna cu Hristos si Tatal.

Biblia ne vorbeste despre anumiti oameni care deja sunt in Cer, cu Tatal si Fiul: Enoh, Ilie, Moise si pot fi si altii. Acestia au avut parte de hotararea lui Dumnezeu de a-i aduce la cer mai devreme. Cine poate sa-i puna la indoiala hotararile?
Dar sa nu amestecam lucrurile. Dupa cum ne spune Biblia Moise, Ilie au revenit intr-o forma trupeasca pe muntele schimbarii la fata si nu erau intr-o contemplare spiridusceasca in neant.

Haideti sa ne gandim la implicatiile nemuririi sufletului. Daca acesta vine asupra embrionului/pruncului odata cu procesul de reproducere uman, inseamna ca ar trebui sa fie neprihanit. Daca acesta vine de la Dumnezeu, nu a fost amagit de Satana si ar trebui sa fie desavarsit. Ce nevoie de botez ar avea un astfel de suflet?

doctor_faustus 29.08.2010 22:23:16

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283388)
Iata o teorie noua, numai ca Biblia nu lasa nereglementata aceasta problema:
Suflarea lor trece, se întorc în pămînt, și în aceeaș zi le pier și planurile lor. - Ps 146:4
Nu morții laudă pe Domnul, și nici vreunul din cei ce se pogoară în locul tăcerii, Ps 115:17

Unde sa stea acele suflete de care vorbiti cu Hristos? Unde credeti dumneavoastra ca e raiul, cu Lucifer? Evident ca impreuna cu Hristos si Tatal.

Domnule, văd că ai început să croșetezi cam departe de adevăr. Sfântul Pavel nu este mort cu sufletul, sufletul său este viu și conștient cu Domnul; doar trupul sfântului Pavel este mort, însă el nu este mort și cu sufletul. Sufletul său este cu Hristos, viu și conștient, chiar dacă nu este în modul deplin în care va fi efectiv în împărăție. Deci încă o dată ca să îți intre în cap: sfântul Pavel nu este mort, doar trupul lui este mort, sufletul său este însă viu și conștient cu Hristos.

claudiu.hcs 29.08.2010 22:27:57

Ma ispititi sa vorbesc poate putin mai lejer si poate o sa primesc din nou ban si nu vreau acest lucru.
Dar spuneti-mi, ce face sufletul asta acolo? Si de ce sufletul fetitei si al lui Lazar nu si-au amintit aceasta calatorie? In timpul acela Hristos isi lepadase dumnezeirea si nu mai avea pe cine sa insoteasca sufletelele?
Asa cum spuneam si in completarea postului trecut: Daca sufletul vine de la Dumnezeu si este neprihanit de ce are nevoie de botez?

tricesimusquintus 29.08.2010 22:34:19

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 283387)
Frumoasă încercare dar fără rezultat. Chiar dacă nu scrie literal despărțirea de trup, mutarea despre care vorbește sfântul Pavel este în afara trupului, lucru care este evident ținând cont și de versetul 24.

Domnule, eu zic s-o lași așa: gălușca e tot gălușcă, ba încă se tot umflă! Apostolul Pavel nu scrie nimic de "despărțirea de trup" [a sufletului], ci de despărțirea de această lume și plecarea lui la Hristos. Aceasta era însă o dorință a lui, la data la care scria epistola era "în trup", adică în trupul acesta nu în cel transformat la venirea Domnului - cum nădăjduia el (1 Tes.4,17).

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 283387)
Asta este, ce să-i faci, așa este când te arunci să faci afirmații nefondate, încercând să induci lumea în eroare.

Induce în eroare traducătorul ortodox ce adaugă de la sine două cuvinte inexistente în original! Verifică: http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/phi1.pdf

doctor_faustus 29.08.2010 22:35:07

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283388)
Biblia ne vorbeste despre anumiti oameni care deja sunt in Cer, cu Tatal si Fiul: Enoh, Ilie, Moise si pot fi si altii. Acestia au avut parte de hotararea lui Dumnezeu de a-i aduce la cer mai devreme. Cine poate sa-i puna la indoiala hotararile?
Dar sa nu amestecam lucrurile. Dupa cum ne spune Biblia Moise, Ilie au revenit intr-o forma trupeasca pe muntele schimbarii la fata si nu erau intr-o contemplare spiridusceasca in neant.

Haideți să nu discutăm despre ce s-a întâmplat pe muntele schimbării la față, că voi nu știți nimic din adevăratul adevăr ce are loc acolo. Ați citit și voi prin cărți, însă în Tradiția Ortodoxă acea lumină nu a fost doar subiect de vorbe și texte așa cum e la voi, ci a fost, este și poate fi, pentru unii, obiect de experiență spirituală efectivă. Cu alte cuvinte marii trăitori isihaști și marii teologi de genul sfântului Grigorie Palama au văzut acea lumină, au experimentat-o și de aceea au și putut să scrie despre ea și de modul acestei întâlniri mistice cu Dumnezeu; voi, sectarii, habar nu aveți despre așa ceva, dar vă dați mari teologi la o ceașcă de cafea.

claudiu.hcs 29.08.2010 22:42:35

Si eu unul ma declar multumit ca nu am parte de o lumina (fotoni) in fata. Lumina pe care o am este Hristos si cuvantul Sau - Sfanta Scriptura. Nu am nevoie de superstitii si asa zise luminari. Singurul care merita admiratia noastra este Hristos, pentru ca orice fapta in care umblam noi sau inaintasii nostri ne-au fost pregatite mai dinainte de facerea lumii. De aceea noi ne inchinam Creatorului si nu creaturii ce primeste totul de la Facator.

doctor_faustus 29.08.2010 22:51:24

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283397)
Si eu unul ma declar multumit ca nu am parte de o lumina (fotoni) in fata. Lumina pe care o am este Hristos si cuvantul Sau - Sfanta Scriptura. Nu am nevoie de superstitii si asa zise luminari. Singurul care merita admiratia noastra este Hristos, pentru ca orice fapta in care umblam noi sau inaintasii nostri ne-au fost pregatite mai dinainte de facerea lumii. De aceea noi ne inchinam Creatorului si nu creaturii ce primeste totul de la Facator.

Asta este prietene, numai că lumina pe care o văd misticii isihaști este o lumină care ieșea din Hristos când era pe Tabor, iar această lumină este dumnezeiască, este necreată și deci nu este vorba despre o lumină creată, așa cum încerci să insinuezi. Acea lumină este lumina necreată a lui Hristos, este slava Fiului lui Dumnezeu și prin urmare este necreată. Cei care au trăit-o L-au întâlnit mistic pe Dumnezeu și ne-au lăsat mărturii și teologie și spiritualitate care să ne ajute să mergem pe calea mântuirii, a Ortodoxiei, și să nu ne lăsăm aburiți și fraieriți de niște sectari ca dumneata sau ca alții.

doctor_faustus 29.08.2010 22:53:46

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 283393)
Domnule, eu zic s-o lași așa: gălușca e tot gălușcă, ba încă se tot umflă! Apostolul Pavel nu scrie nimic de "despărțirea de trup" [a sufletului], ci de despărțirea de această lume și plecarea lui la Hristos. Aceasta era însă o dorință a lui, la data la care scria epistola era "în trup", adică în trupul acesta nu în cel transformat la venirea Domnului - cum nădăjduia el (1 Tes.4,17).

Induce în eroare traducătorul ortodox ce adaugă de la sine două cuvinte inexistente în original! Verifică: http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/phi1.pdf

Tinere ești jalnic. Am mai văzut mistificări din prostie, dar mistificări cu atâta perversitate mai rar. Domnule sectar, Filipeni 1:23-24 vorbește foarte clar că mutarea la care se referă sfântul Pavel este din trup, din moment ce alege să nu se mute pentru a rămâne în trup spre a fi cu ucenicii. Mistificările pe care încerci să le validezi cad ca frunzele în fața textului scripturistic. Din moment ce alege să mai rămână în trup, este evident că mutarea despre care vorbește în versetul 23 este o mutare din trup spre a fi cu Domnul. Deci, las-o baltă că devii penibil.

claudiu.hcs 29.08.2010 22:56:36

Pot fi tot felul de experiente cu Dumnezeu, nu neg. Apreciez cativa preoti pe care i-am cunoscut personal si pe altii din istorie, preoti ortodoxi. Apreciez de asemenea si enoriasi si cred ca pot avea anumite experiente cu Dumnezeu. Dumnezeu ofera copiilor sai de pretutindeni bunatate si mila, insa Adevarul este Hristos si atat. Fara inchinare la Sfinti, fara pupaturi de moaste, fara intermediere intre Mantuitor si mantuit. Asa scrie in Biblia pe care eu o citesc.
Moartea este o realitate si sufletul nemuritor este doar un mit cu multe implicatii pagane.

P.S. Imi poate spune cineva ce faceau sufletele adormitilor respectiv Lazar si fetita inviata de Isus?

doctor_faustus 29.08.2010 23:02:28

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283405)
Pot fi tot felul de experiente cu Dumnezeu, nu neg. Apreciez cativa preoti pe care i-am cunoscut personal si pe altii din istorie, preoti ortodoxi. Apreciez de asemenea si enoriasi si cred ca pot avea anumite experiente cu Dumnezeu. Dumnezeu ofera copiilor sai de pretutindeni bunatate si mila, insa Adevarul este Hristos si atat. Fara inchinare la Sfinti, fara pupaturi de moaste, fara intermediere intre Mantuitor si mantuit. Asa scrie in Biblia pe care eu o citesc.
Moartea este o realitate si sufletul nemuritor este doar un mit cu multe implicatii pagane.

P.S. Imi poate spune cineva ce faceau sufletele adormitilor respectiv Lazar si fetita inviata de Isus?

Într-adevăr, sufletul dumitale s-ar putea să fie muritor, sufletul sfântului Pavel este nemuritor. Aici este diferența. Sfântul Pavel era creștin; dumneata ești doar un sectar adventist: asta este diferența între un creștin advărat ca sfântul Pavel și un sectar adevărat ca dumneata. Și lasă-ne cu propaganda sectară pe forum ortodox, că nu avem nevoie, suntem sătui de ea.

claudiu.hcs 29.08.2010 23:07:20

Nu am afirmat ca sunt sectar adventist. Sunt liber cugetator si imi place sa gandesc logic si rational. Studiez Biblia de mic prunc si nu am reusit sa gasesc concluziile bisericii ortodoxe. Am vizitat multe culte religioase (locasurile de inchinare) si nu cred ca o singura confesiune religioasa are tot adevarul teologic. Pana la urma biserica este un trup de oameni format din indivizi din orice confesiune.
Eu nu va vorbesc jignitor si consider ca nu am produs niciun rau pentru ca sa fie necesara plecarea mea.

MariS_ 29.08.2010 23:13:24

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283392)
Ma ispititi sa vorbesc poate putin mai lejer si poate o sa primesc din nou ban si nu vreau acest lucru.
Dar spuneti-mi, ce face sufletul asta acolo? Si de ce sufletul fetitei si al lui Lazar nu si-au amintit aceasta calatorie? In timpul acela Hristos isi lepadase dumnezeirea si nu mai avea pe cine sa insoteasca sufletelele?

Sufletul fetitei si al lui Lazar au fost intr-adevar in adormire.
Doar sufletele celor ce si-au castigat mantuirea in decursul
unei vieti traite intru Hristos vor fi cu Hristos si dupa moartea
trupeasca, tocmai pentru ca duhul lui Hristos traieste in ele.
Har, smerenie si jertfa de sine.

Scotianul 29.08.2010 23:16:23

Pt Claudiu HCS

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283405)

Te rog frumos,fa-mi si mie(cand ai timp),dpdv al Bibliei,o analiza intre ,,suflet" si ,,duh".Scurt,la obiect+distinctii si consecinte.Multumesc.Iti citesc postarile si m-ar interesa cum vezi acest aspect.Sa-ti dau un exemplu pe care daca se poate as dori sa-ti aflu opinia:,,Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii"(Evrei 4:12)

Multumesc anticipat

claudiu.hcs 29.08.2010 23:16:38

Si de unde stiti ca nu si-ar fi castigat mantuirea aceste suflete? Nu gasesc scris in Biblie. Faptul ca Isus plangea pentru Lazar ne poate da un indiciu? Era un om dupa inima Sa sau nu?

Chiar daca nu cred in ideea ca un om poate sa-si castige mantuirea, am mers pe acest rationament.

doctor_faustus 29.08.2010 23:17:46

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283411)
Nu am afirmat ca sunt sectar adventist. Sunt liber cugetator si imi place sa gandesc logic si rational. Studiez Biblia de mic prunc si nu am reusit sa gasesc concluziile bisericii ortodoxe. Am vizitat multe culte religioase (locasurile de inchinare) si nu cred ca o singura confesiune religioasa are tot adevarul teologic. Pana la urma biserica este un trup de oameni format din indivizi din orice confesiune.

Ba da domnule, spre marea dezamăgire a dumitale Biserica Ortodoxă are adevărul teologic întreg necesar pentru mântuire, și nu doar adevărul teologic ci și sfintele taine, sfânta tradiție, sfinți părinți și sfinți, o istorie de aprox 2000 de ani, lucruri pe care sectarii adventiști nu le au. Problema este să le mai și cauți, pentru că le vei găsi.

"Studiez Biblia de mic prunc". Probabil că dumneata te-ai născut chiar cu biblia în mână și încă de când erai cu țâța în gură o dădeai și pe scriptură.

"Pana la urma biserica este un trup de oameni format din indivizi din orice confesiune." Asta este doar părerea dumitale și care nu are rezonanță decât în mediile sectare de unde a apărut și unde va și muri. Biserica este o instituție divino-umană, nu este o instituție care să fie la cheremul oricărui "sectar profetic".

MariS_ 29.08.2010 23:25:29

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283416)
Si de unde stiti ca nu si-ar fi castigat mantuirea aceste suflete? Nu gasesc scris in Biblie. Faptul ca Isus plangea pentru Lazar ne poate da un indiciu? Era un om dupa inima Sa sau nu?

Chiar daca nu cred in ideea ca un om poate sa-si castige mantuirea, am mers pe acest rationament.

Asertiunea mea era la modul general. Aici, in particular, chiar
daca Lazar merita sa fie cu Hristos, sau hai sa zicem ca si fetita,
totusi lucrarea de mantuire nu se terminase. Abia dupa momentul
jertfei de pe cruce si al invierii putem vorbi de mantuire.
Har, smerenie si jertfa de sine.

claudiu.hcs 29.08.2010 23:31:51

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 283415)
Te rog frumos,fa-mi si mie(cand ai timp),dpdv al Bibliei,o analiza intre ,,suflet" si ,,duh".Scurt,la obiect+distinctii si consecinte.Multumesc.Iti citesc postarile si m-ar interesa cum vezi acest aspect.Sa-ti dau un exemplu pe care daca se poate as dori sa-ti aflu opinia:,,Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii"(Evrei 4:12)

Multumesc anticipat

O sa incerc sa argumentez maine cu versete. Acum le am in minte dar trebuie sa dau un copy paste si sa fac o argumentare mai mare.

Sufletul se refera la ceea ce reprezinta omul ca fiinta vie, iar spiritul este acea parte care comunica cu Dumnezeu, daca o pot numi asa. Spiritul putem numi oarecum inima de carne la care se refera profetii referindu-se la timpurile in care Domnul va da o inima de carne si va pune legile in inimile oamenilor. Aceste parti nu sunt neaparat distincte, insa asa cum spunea si Pavel: simte doua influente: una a spiritului - duhului si una a firii pamantesti, as numi-o a sufletului.
Maine dupa amiaza, sau spre seara o sa revin cu o versiune completa.

Seara buna si Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sa ne ofere dragoste din belsug!

Scotianul 29.08.2010 23:36:51

Citat:

În prealabil postat de claudiu.hcs (Post 283419)
Sufletul se refera la ceea ce reprezinta omul ca fiinta vie, iar spiritul este acea parte care comunica cu Dumnezeu, daca o pot numi asa. Spiritul putem numi oarecum inima de carne la care se refera profetii referindu-se la timpurile in care Domnul va da o inima de carne si va pune legile in inimile oamenilor. Seara buna si Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sa ne ofere dragoste din belsug!

Multumesc pentru precizari.Nu este nici o graba,nu am pretentia sa raspunda cineva pe loc si mi-se pare normal si corect ca orcine sa-si pregateasca raspunsul.O ultima rugaminte>referitor la idee de mai sus ma interesaza(in cadrul analizei de maine) cum se aplica in cazul Ecclesiastul 12:7 ,,Și ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat."

Toate cele bune.Cel de Sus sa fie alaturi de noi toti.

tricesimusquintus 30.08.2010 11:10:49

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 283403)
Tinere ești jalnic. Am mai văzut mistificări din prostie, dar mistificări cu atâta perversitate mai rar. Domnule sectar, Filipeni 1:23-24 vorbește foarte clar că mutarea la care se referă sfântul Pavel este din trup, din moment ce alege să nu se mute pentru a rămâne în trup spre a fi cu ucenicii. Mistificările pe care încerci să le validezi cad ca frunzele în fața textului scripturistic. Din moment ce alege să mai rămână în trup, este evident că mutarea despre care vorbește în versetul 23 este o mutare din trup spre a fi cu Domnul. Deci, las-o baltă că devii penibil.

Bun. Să rămân eu penibil, sectar, pervers, prost, mistificator, jalnic și tânăr (aici Doamne ajuta!), dar gălușca tot gălușcă rămâne! Oricum ați lua-o cuvintele respective nu se regăsesc în textul original, iar eu știam că versiunea sinodală (oficială în Biserica Ortodoxă) este o traducere și nu o explicație ori un comentariu la Sfânta Scriptură. Poate dacă ar scrie pe copertă "Viziunea Bisericii Ortodoxe Române cu privire la Sfânta Scriptură" ar mai reduce ceva din caznele Iadului(Apoc.22,18).

Danut7 30.08.2010 19:28:52

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 283330)
Dănuț scumpule, nici nu-l mai bagă în seamă. Doar eu ți-am răspuns la postarea aceea "lipicioasă" de nenumărate ori. Mai schimbă placa dragule că scârțâie rău...

Nici o data nu ai raspuns..

De ce nu te incumeti acum?

ionut stefan 30.08.2010 19:43:52

nu numai acesta secta adventista este inselatoare si pierzatoare de suflete ci toate celelalte:iehovisti,baptisti,penticostali etc toti sunt slujitori ai dracilor

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:44:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.