Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Imbracaminte modesta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10555)

Smila1 21.11.2010 21:47:22

Citat:

În prealabil postat de costin_byby (Post 306761)
Parerea mea este ca daca iti doresti o tinuta ortodoxa,nu este indicat sa-ti cauti modele in portul traditional al paganilor.Este adevarat ca Mantuitorul a purtat mantie specifica traditiilor evreiesti Vechi Testamentare,insa Sfintii Parinti recomanda calea de mijloc in toate,buna cuviinta in port si conduita morala.Daca esti crestin te imbraci precum crestinii nu precum paganii.Idealul nostru de viata il are ca model pe Hristos.Dar a-L urma pe Hristos nu inseamna a-L imita doar,ci a sti ce vrea el de la noi.Parerea mea este ca portul conteaza mai putin;sa te imbraci in asa fel incat sa nu smintesti.Cred ca ai inteles ideea...

Daca nu gresesc, baticul este considerat obligatoriu in traditia ortodoxa. Si putem spune ca valul de fata e doar o extindere de acelasi principiu. Pote gresesc, dar cred ca problema se poate pune in mai multe feluri.

Despre calea de mijloc am scris inainte ca si asta poate fi o chestie de perspectiva. Daca extremul rau este femeia liberata si extremul bun este calugarita, atunci nu este nerezonabil ca calea de mijloc sa fie purtarea valului, intr-o forma sau alta.

Daca consideram valul ca ceva pozitiv, nu vad de ce sa ne abtinem de el. Nu inseamna ca esti extremist, ascetic sau imbatrinit dar ca te pretuiesti pe tine insusi cu ceva frumos.

Smila1 21.11.2010 21:49:57

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 306776)
smila1,si multele femei care nu au fata acoperita,nu sunt onorabile?si daca un barbat priveste o femeie,comite o fapta josnica,merita sa i se ia viata?

Tu ce crezi?

http://i56.tinypic.com/15hk3ty.jpg

codana 21.11.2010 21:55:17

salut,smila1

Citat:

În prealabil postat de Smila1 (Post 306781)

acoperirea fetii nu este in regula,oricum,parerea mea nu este lege si nu sunt io cel ce judeca.
discutam de femei corecte,iar acoperirea fetii nu face din femeie cinstea intruchipata(referitor la foto).

Jamaica 21.11.2010 22:04:41

nici macar calugaritele nu-si acopera fata ....

Smila1 21.11.2010 22:11:05

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 306782)
acoperirea fetii nu este in regula,oricum,parerea mea nu este lege si nu sunt io cel ce judeca.
discutam de femei corecte,iar acoperirea fetii nu face din femeie cinstea intruchipata(referitor la foto).

Eu personal ma simt mai cinstita cind ma acopar. Nu inseamna ca ma consider "holier than thou". Dar daca am posibilitatea de alegere, atunci prefer sa imi acoper fata.

Smila1 21.11.2010 22:17:51

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 306784)
nici macar calugaritele nu-si acopera fata ....

Calugaritele evident traiesc o viata mult mai religioasa decat femeile obisnuite. In comparatie, acoperirea cu niqab sau burqa nu mi se pare un mare lucru.

codana 21.11.2010 22:18:01

salut,smila1

Citat:

În prealabil postat de Smila1 (Post 306785)
Eu personal ma simt mai cinstita cind ma acopar. Nu inseamna ca ma consider "holier than thou". Dar daca am posibilitatea de alegere, atunci prefer sa imi acoper fata.

smila1,este alegerea ta,inteleg, dar nu sunt de acord.

coralina 21.11.2010 22:20:31

Citat:

În prealabil postat de Smila1 (Post 306785)

Daca te simti mai cinstita nu iinseamna ca si esti mai cinstita cu ajutorul unei carpe.

Lumea nu mai are simtul masurii in opinia mea.

Smila1 21.11.2010 22:27:11

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 306789)
Daca te simti mai cinstita nu iinseamna ca si esti mai cinstita cu ajutorul unei carpe.

Lumea nu mai are simtul masurii in opinia mea.

Asta nici n-am spus. Doar ca incerc in acest fel sa fiu mai onorabila.

alex_geani 18.12.2010 01:25:27

buna

Buna....sunt noua pe aici,si am citit postarile voastre si sincer am ramas socata!Voi toti va dati buni crestini,dar comite un mare pacat,a critica pe cineva cum se imbraca,nu cred ca ar trebui ca voi sa "interziceti" ca cineva sa imbrace cum vrea el,ea....si cum ??daca porti hijeab si abaya inseamna ca nu mai esti crestin??aveti voi puterea de a exclude pe cineva din crestinism???sau Dumnezeu poate face asa ceva???si daca sunteti intradevar buni crestini,ar trebui sa va luati dupa biblie si dupa icoane,,,fecioara Maria de ce purta abaya,si val???in viata de zii cu zii?si de ce toate femeile purtau????si de ce in biblie Dumnezeu zice sa te imbraci modest si decent?????Modest si decent in cea ce descrieti voi,este moda in ultimi 100 de ani pt ca ai acum 200-2000 de ani femieia se acoperea toata!!!femeia la tara de la glezne pana la gat era acoperita,si capul la fel!haideti sa lasati modernismele si totusi sa nu judecam cuvantul Lui Dumnezeu dupa ERA in care traim!Eu daca port o haina gen musulmana,ce inseamna ca nu mai sunt crestina???asta este in mintea voastra!dupa cum ziceti voi conteaza sufletul...atunci de ce aveti ceva de "scornit" in asta????daca o persoana se simte bine cu batic pe cap si halat...aveti ceva impotriva?si de ce sa nu ma primeasca preotul in biserica?daca face preotul asa ceva nu este crestin!Dumnezeu indeamna sa nu judeci omul dupa aspect,si sa il iubesti dupasuflet si sa il respecti...deaia sunt atatea certuri,razboaie si controverse pt ca crestinul are ceva de comentat si frustari!mai bine puneti pret pe cuvantul lui Dumnezeu si nu pe cuvantul la babe si preoti..nu ei ma accepta in casa Domnului ci Dumnezeu in casa Lui si o vorba MARE:
DIAVOLUL CIOCANE LA MINTE,DUMNEZEU CIOCANE LA INIMA...sper ca intelegi ce am vrut sa zic...o zi buna

daniil96 18.12.2010 17:49:27

Citat:

În prealabil postat de alex_geani (Post 314277)
Buna....sunt noua pe aici,si am citit postarile voastre si sincer am ramas socata!Voi toti va dati buni crestini,dar comite un mare pacat,a critica pe cineva cum se imbraca,nu cred ca ar trebui ca voi sa "interziceti" ca cineva sa imbrace cum vrea el,ea....si cum ??daca porti hijeab si abaya inseamna ca nu mai esti crestin??....

zi repede ... Iisus Hristos este Dumnezeu si Fecioara Maria e Maica Domnului ... sau poate nu esti de acord?

Dona_Maya 18.12.2010 22:51:28

Buna

Citat:

În prealabil postat de alex_geani (Post 314277)
Buna....sunt noua pe aici,si am citit postarile voastre si sincer am ramas socata!Voi toti va dati buni crestini,dar comite un mare pacat,a critica pe cineva cum se imbraca,nu cred ca ar trebui ca voi sa "interziceti" ca cineva sa imbrace cum vrea el,ea....si cum ??

Eu de exemplu sunt o femeie sexy .Nu cred ca m-a inzestrat Dumnezeu cu frumusete sa o ascund.Mi se pare o mare dovada de fariseism sa mergi la biserica toata acoperita si baricadata si cand ajungi acasa sa incepi sa iti barfesti vecina, sa te certi cu sotul,sa pizmuiesti pe cumnata ca are si tu n-ai, etc..
Freud spunea ca fiecare persoana are 3 personalitati : una care o arata lumii,una care crede el ca o are si una care o are de fapt!
Asa si cu mersul la biserica..Cautati mai bine cele sfinte si o sa aflati ca nu ambalajul conteaza, ci ce este inauntrul sau.
La manastire cand merg, caut sa imi acopar capul si umerii daca e vara, dar ce e frumos si la Dumnezeu ii place si nu mi s-a atras niciodata atentia ca nu as fi imbracata corespunzator.Ba chiar e frumos sa vezi cum iti zambesc calugarii si sunt extrem de binevoitori cu tine..:-).Ei stiu sa faca diferenta intre a avea inima ingenuncheata in fata lui Dumnezeu si a ingenunchea propriu-zis ca asa e bine..sau asa se face..

florinbrasov0 18.12.2010 23:17:07

Citat:

În prealabil postat de Dona_Maya (Post 314488)
Eu de exemplu sunt o femeie sexy .Nu cred ca m-a inzestrat Dumnezeu cu frumusete sa o ascund.Mi se pare o mare dovada de fariseism sa mergi la biserica toata acoperita si baricadata si cand ajungi acasa sa incepi sa iti barfesti vecina, sa te certi cu sotul,sa pizmuiesti pe cumnata ca are si tu n-ai, etc..
Freud spunea ca fiecare persoana are 3 personalitati : una care o arata lumii,una care crede el ca o are si una care o are de fapt!
Asa si cu mersul la biserica..Cautati mai bine cele sfinte si o sa aflati ca nu ambalajul conteaza, ci ce este inauntrul sau.
La manastire cand merg, caut sa imi acopar capul si umerii daca e vara, dar ce e frumos si la Dumnezeu ii place si nu mi s-a atras niciodata atentia ca nu as fi imbracata corespunzator.Ba chiar e frumos sa vezi cum iti zambesc calugarii..:-)

Dar daca ne imbracam decent, fara sa incercam sa atragem priviri fata de fizicul nostru si nici nu ne barfim vecin nu e mai bine?

Nu va cunosc si nu stiu cum va imbracati si nici nu ma priveste, oricum nu fac referire la persoana dumneavoastra. Vreau sa spun ca a fi sexy nu implica a fi si frumos. Frumusetea, dupa parerea, mea implica echilibru si verticalitate in fapte in curatia sufletului si implicit si in exterior deoarece suntm trup si suflet nu numai suflet sau invers.
Iar la cat de pacatosi suntem barbatii asta ne-ar mai lipsi, sa ne mai ispiteasca in plus si vreo femeie prin vestimentatie indecenta.
Si cand spun echilibru nu vorbesc de hainele pe care le poarta musulmancepe pe strada (care acopera si fata).

Alta problema pentru femeie e ca este o patima grava a atrage priviri printr-o vestimentatie ispititoare, e vorba aici de mandrie, vanitate.

Ca sa vedem cat de ortodox gandim exista un mod simplu de a verifica: "Ce ar face Hristos sau Maica Domnului in situatia mea?"

Dona_Maya 18.12.2010 23:45:57

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 314498)
Dar daca ne imbracam decent, fara sa incercam sa atragem priviri fata de fizicul nostru
Vreau sa spun ca a fi sexy nu implica a fi si frumos.
Alta problema pentru femeie e ca este o patima grava a atrage priviri printr-o vestimentatie ispititoare, e vorba aici de mandrie, vanitate.

Eleganta si rafinamentul unei femei tocmai in asta consta: sa se imbrace decent,discret si cu mult bun gust.Dar erotismul se simte .Si sa stiti ca oamenii frumosi sunt oameni buni.Oamenii urati sunt oameni rai.Exista o stransa legatura intre sufletul omului si chipul sau.

George.m 18.12.2010 23:58:28

Citat:

În prealabil postat de Dona_Maya (Post 314488)
Eu de exemplu sunt o femeie sexy .Nu cred ca m-a inzestrat Dumnezeu cu frumusete sa o ascund.

N-o ascundeti, dar aveti grija sa nu smintiti cu ea.

Citat:

Mi se pare o mare dovada de fariseism sa mergi la biserica toata acoperita si baricadata si cand ajungi acasa sa incepi sa iti barfesti vecina, sa te certi cu sotul,sa pizmuiesti pe cumnata ca are si tu n-ai, etc..
Dar de ce trebuie neaparat ca femeia acoperita sa fie barfitoare, certareata si pizmasa?

Citat:

As vrea sa asociez acestor cuvinte (in mod fortat poate) proverbul: Branza buna in burduf de caine. :)

Citat:

La manastire cand merg, caut sa imi acopar capul si umerii daca e vara, dar ce e frumos si la Dumnezeu ii place si nu mi s-a atras niciodata atentia ca nu as fi imbracata corespunzator.Ba chiar e frumos sa vezi cum iti zambesc calugarii si sunt extrem de binevoitori cu tine..:-).Ei stiu sa faca diferenta intre a avea inima ingenuncheata in fata lui Dumnezeu si a ingenunchea propriu-zis ca asa e bine..sau asa se face..
Totusi, exista calugari care sunt ispititi de diavolul desfranarii. Poate ca fara sa vreti ii "ajutati" sa cada in ispita.

florinbrasov0 19.12.2010 00:07:58

Citat:

În prealabil postat de Dona_Maya (Post 314508)
Eleganta si rafinamentul unei femei tocmai in asta consta: sa se imbrace decent,discret si cu mult bun gust.Dar erotismul se simte .Si sa stiti ca oamenii frumosi sunt oameni buni.Oamenii urati sunt oameni rai.Exista o stransa legatura intre sufletul omului si chipul sau.

Da, aveti dreptate, oamenilor cand se apropie de Dumnezeu li se schimba si chipul, devin mai luminati, pe cand atunci cand se indeparteaza de El li se urateste si chipul. Numai ca ceea ce spuneam eu e ca a fi inbracat 'apetisant' sau 'sexy' oricum vreti sa spuneti, nu inseamna a fi si frumos.

Cu erotismul e problema cea grava.(cam de aici incepe pacatul).

heaven 19.12.2010 08:35:04

Citat:

În prealabil postat de Dona_Maya (Post 314508)

Sunt multe lucruri pe care nu le cunosti,insa probabil te flateaza in asa masura situatia asta incat nici nu stiu daca ai vrea sa le dai importanta.
Probabil esti foarte tanara,este ceva firesc sa te bucuri de frumusetea pe care ti-a dat-o Tatal,insa asta sa se faca fara dorinta de a epata,de a sfida sau a ispiti mai ales preoti,calugari.
Acel erotism,magnetism,mai degraba,se poate controla,iar atunci cand intri in biserica sau manastire,din respect pentru viata sfanta a oamenilor de acolo si din cauza incercarilor la care sunt supusi oricum,sa nu ii mai ispitesti si tu.Iar in momentul in care nu doresti sa mai fii observata,crede-ma ca iti iese.
Si eu am fost si inca sunt o femeie placuta dpdv fizic, careia ii place sa se aranjeze,sa se imbrace frumos,insa in acelasi timp cu gust si decenta,insa,te rog sa ma crezi ca atunci cand intram in biserica sau manastire nu mai stiam cum sa stau mai smerita si neobservata,iar asta datorita respectului pe care il am fata de acesti oameni,fata de lacasul respectiv de cult.
Ultima teorie pe care ai emis-o,referitor la oamenii frumosi care sunt automat si buni si viceversa,ma ierti,insa imi pare superficiala.O legatura exista,evident,intre trup,minte si spirit,insa cunosc destui oameni aratosi dpdv fizic,insa gaunosi pe dinauntru,la fel cum cunosc oameni obisnuiti sau poate chiar uratei,dupa standardele din ziua de azi,insa cu un suflet minunat,cu o personalitate puternica,fascinanta.
Pot sa iti spun,insa,invers:cine pune accent pe stralucirea sufletului,va straluci si in exterior,chiar si la o varsta inaintata,iar cine se preocupa mai mult de ingrjirea trupului in detrimentul sufletului,in timp acest lucru i se va asterne pe chip,iar frumusetea va pali si se va ofili in cele din urma,reducand fiinta respectiva la banalul in care a trait pana atunci.

codana 19.12.2010 09:09:28

salut,heaven

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 314538)
Sunt multe lucruri pe care nu le cunosti,insa probabil te flateaza in asa masura situatia asta incat nici nu stiu daca ai vrea sa le dai importanta.
Probabil esti foarte tanara,este ceva firesc sa te bucuri de frumusetea pe care ti-a dat-o Tatal,insa asta sa se faca fara dorinta de a epata,de a sfida sau a ispiti mai ales preoti,calugari.
Acel erotism,magnetism,mai degraba,se poate controla,iar atunci cand intri in biserica sau manastire,din respect pentru viata sfanta a oamenilor de acolo si din cauza incercarilor la care sunt supusi oricum,sa nu ii mai ispitesti si tu.Iar in momentul in care nu doresti sa mai fii observata,crede-ma ca iti iese.
Si eu am fost si inca sunt o femeie placuta dpdv fizic, careia ii place sa se aranjeze,sa se imbrace frumos,insa in acelasi timp cu gust si decenta,insa,te rog sa ma crezi ca atunci cand intram in biserica sau manastire nu mai stiam cum sa stau mai smerita si neobservata,iar asta datorita respectului pe care il am fata de acesti oameni,fata de lacasul respectiv de cult.
Ultima teorie pe care ai emis-o,referitor la oamenii frumosi care sunt automat si buni si viceversa,ma ierti,insa imi pare superficiala.O legatura exista,evident,intre trup,minte si spirit,insa cunosc destui oameni aratosi dpdv fizic,insa gaunosi pe dinauntru,la fel cum cunosc oameni obisnuiti sau poate chiar uratei,dupa standardele din ziua de azi,insa cu un suflet minunat,cu o personalitate puternica,fascinanta.
Pot sa iti spun,insa,invers:cine pune accent pe stralucirea sufletului,va straluci si in exterior,chiar si la o varsta inaintata,iar cine se preocupa mai mult de ingrjirea trupului in detrimentul sufletului,in timp acest lucru i se va asterne pe chip,iar frumusetea va pali si se va ofili in cele din urma,reducand fiinta respectiva la banalul in care a trait pana atunci.

da,subscriu,iar definirea frumosului si uratului este si tine de fiecare persoana in parte.
dumnezeu iubeste la om, frumusetea interioara si cred ca cea fizica nu prea are importanta.

florinbrasov0 19.12.2010 13:18:25

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 314539)
definirea frumosului si uratului este si tine de fiecare persoana in parte.

Ca sa nu fim prea relativi, exista o frumusete fizica si una spirituala, a sufletului si la asta se uita Dumnezeu.
Cea fizica este tot un dar de la Dumnezeu, numai sa nu abuzam de darurile pe care le primim si sa le facem pricina de ispita deoarece devenim partasi pacatelor celorlalti.

alex_geani 19.12.2010 23:39:53

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 314413)
zi repede ... Iisus Hristos este Dumnezeu si Fecioara Maria e Maica Domnului ... sau poate nu esti de acord?

Eu cred in cele 10 porunci ale lui Dumnezeu...si nu zic ca Iisus este Dumnezeu...Dumnezeu este unul singur...si de ce sa zic ca Iisus este Dumnezeu???scrie undeva in biblie asta????nu zic ce zice lumea...si la doamnele de mai jos ce au scris cu sexy si altele...ma ingrozesc...voi sunteti credincioase sau ce???este forum corect in care trebuie sa te descrii fizic???asta nu e un pacat sa te autoapreciezi???nu conteaza cum esti tu frumoasa,sexy,politicoasa...conteaza ce a zis Dumnezeu in biblie,cum te indeamna sa fii tu....nu cum zici tu sa fii.....cred ca trebuie sa faceti ce zice Domnul si nu niste simpli oameni ce se autoapreciaza atat..
P.S: Exista un singur si mare Dumnezeu,precum a zis si el in cele 10 porunci...el este Stapanul tuturor celor vazute si nevazute!!nu sunt 2

Mihnea Dragomir 19.12.2010 23:54:01

Citat:

În prealabil postat de alex_geani (Post 314757)
..si de ce sa zic ca Iisus este Dumnezeu???scrie undeva in biblie asta????

Poftim ?
Nu, nu scrie. Pasajele din Biblia dv în care scria asta au fost decupate și se află la Turnul de Veghere.

Citat:

asta nu e un pacat sa te autoapreciezi???
Nu, nu este. Uneori e o mică eroare împotriva virtuții smereniei. Dar păcat nu este. De ce întrebați ? Scrie în Biblie că autoaprecierea e păcat ?

alex_geani 19.12.2010 23:56:42

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 314762)
Poftim ?
Nu, nu scrie. Pasajele din Biblia dv în care scria asta au fost decupate și se află la Turnul de Veghere

Nu, nu este. Uneori e o mică eroare împotriva virtuții smereniei. Dar păcat nu este. De ce întrebați ? Scrie în Biblie că autoaprecierea e păcat ?

Da...mandria de sine,lauda...este tot autoapreciere
Isus a ingenuncheat si s-a rugat (Mateu 26:29) Cui s-a rugat? Acest fapt demonstraza ca omul este supus lui Dumnezeu. O persoana care se roaga nu poate fi Dumnezeu cand el singur se roaga la Dumnezeu. Dar Biserica insista sa-l faca pe Isus Dumnezeu cu toate ca el niciodata nu a spus acest lucru. Biserica a inventat o noua religie care nu are nimic de a face cu invataturile lui Isus . Crestinismul sustine ceva opus invataturilor lui Isus.

alex_geani 20.12.2010 00:00:57

Imi puteti da niste argumente in textul asta,va rog!
Un tamplar sau Dumnezeu?

Isus a invatat meseria de tamplar de la Iosif . A fost crescut de acesta de la varsta de 12 la 18 ani .Isus avea 18 ani cand Iosif a murit si a continuat sa practice meseria de tamplar pentru a-si intretine familia, pana la varsta de 30 de ani cand a primit revelatia divina si a plecat pentru a-si continua acesta misiune care a durat 3 ani. Deci Isus a fost tamplar timp de 18 ani (de la 12 la 30 de ani)
Evangheliile nu mentioneaza nimic despre Isus in acesta perioada.Ele vorbesc despre nasterea lui si despre viata lui pana la varsta de 12 ani.Dupa aceea sar direct in perioada misiunii lui.Perioada dintre 12 si 30 de ani este total ignorata in cele 4 Evanghelii ale Noului Testament. DE CE? Daca cei care au scris Evangheliile au scris si biografia lui Isus de ce au ignorat perioadat de la 18 ani pana la 30 de ani. Nu este o intrebare interesanta? Poate cei care au scris Evangheliile nu au ignorat aceasta perioada din viata lui Isus ,poate ca textele aveau parti care lipseau .Sau este posibil ca Evangheliile originale sa nu fi inclus acesta perioada .In ambele cazuri , acesta perioada poate fi in mod intentionat trecuta cu vederea sau omisa pentru ca ei nu au stiut cum sa descrie aceasta perioada din viata lui Isus.A fost Isus-Dumnezeu sau tamplar? Pur si simplu meseria de tamplar nu se potriveste cu imaginea de Fiul lui Dumnezeu ,de aceea Biserica a omis aceasta perioada de 18 ani de tamplarie.

Dona_Maya 20.12.2010 00:10:11

Citat:

În prealabil postat de alex_geani (Post 314763)
Da...mandria de sine,lauda...este tot autoapreciere

Mandria de sine..lauda?? ..autoaprecierea??

Modestia este calitatea celor care nu au calitati.
Iar pentru ca nu sunt un patruped,stiu sa ma autocaracterizez adica autoapreciez corect.Daca imi da cu plus,e deranjant?

Citat:

În prealabil postat de alex_geani (Post 314763)
Isus a ingenuncheat si s-a rugat (Mateu 26:29) Cui s-a rugat? Acest fapt demonstraza ca omul este supus lui Dumnezeu. O persoana care se roaga nu poate fi Dumnezeu cand el singur se roaga la Dumnezeu. Dar Biserica insista sa-l faca pe Isus Dumnezeu cu toate ca el niciodata nu a spus acest lucru. Biserica a inventat o noua religie care nu are nimic de a face cu invataturile lui Isus . Crestinismul sustine ceva opus invataturilor lui Isus.

Ultima oara cand am combatut un sectant,asa in toata splendoarea mea, era sa il arunc pe geam.Aici nu am geam.Deci ma abtin.

alex_geani 20.12.2010 00:13:48

Citat:

În prealabil postat de Dona_Maya (Post 314766)
Mandria de sine..lauda?? ..autoaprecierea??

Modestia este calitatea celor care nu au calitati.
Iar pentru ca nu sunt un patruped,stiu sa ma autocaracterizez adica autoapreciez corect.Daca imi da cu plus,e deranjant?

Ultima oara cand am combatut un sectant,asa in toata splendoarea mea, era sa il arunc pe geam.Aici nu am geam.Deci ma abtin.

Vad.....daca erai intradevar o buna crestina ..ma luai cu vorba buna...asa cum a facut si Iisus cu pacatosii....un om se ia de vorba buna,daca vrei sa stii....odata ce esti credincios inima iti e plina de iubire...fara ura...si un sunt un membru dintro secta....un o adevarata credincioasa ce IL iubesc pe Dumnezeu ffffff mult...cel mai important lucru unui om in viata este Dumnezeu si apoi mama....pt asta suntem trimisi pe pamant pe al slavi pe El,atotputernicul..si sa luam aminte din mesajele lui...viata este un test si ca rasplata ne asteapta Iadul sau Raiul.....

Mihnea Dragomir 20.12.2010 00:16:58

Citat:

În prealabil postat de alex_geani (Post 314764)
Imi puteti da niste argumente in textul asta,va rog!
Un tamplar sau Dumnezeu?

Isus a invatat meseria de tamplar de la Iosif . A fost crescut de acesta de la varsta de 12 la 18 ani .Isus avea 18 ani cand Iosif a murit si a continuat sa practice meseria de tamplar pentru a-si intretine familia, pana la varsta de 30 de ani cand a primit revelatia divina si a plecat pentru a-si continua acesta misiune care a durat 3 ani. Deci Isus a fost tamplar timp de 18 ani (de la 12 la 30 de ani)
Evangheliile nu mentioneaza nimic despre Isus in acesta perioada.Ele vorbesc despre nasterea lui si despre viata lui pana la varsta de 12 ani.Dupa aceea sar direct in perioada misiunii lui.Perioada dintre 12 si 30 de ani este total ignorata in cele 4 Evanghelii ale Noului Testament. DE CE? Daca cei care au scris Evangheliile au scris si biografia lui Isus de ce au ignorat perioadat de la 18 ani pana la 30 de ani. Nu este o intrebare interesanta? Poate cei care au scris Evangheliile nu au ignorat aceasta perioada din viata lui Isus ,poate ca textele aveau parti care lipseau .Sau este posibil ca Evangheliile originale sa nu fi inclus acesta perioada .In ambele cazuri , acesta perioada poate fi in mod intentionat trecuta cu vederea sau omisa pentru ca ei nu au stiut cum sa descrie aceasta perioada din viata lui Isus.A fost Isus-Dumnezeu sau tamplar? Pur si simplu meseria de tamplar nu se potriveste cu imaginea de Fiul lui Dumnezeu ,de aceea Biserica a omis aceasta perioada de 18 ani de tamplarie.

Poate că ar fi bine să insistați un pic pe textul Evangheliilor. Păreți a le fi citit oblic sau chiar a nu le fi citit de loc. Ca să discutăm și să facem o analiză pe text, trebuie ca mai întâi să le citiți cu oarecare atenție. Veți vedea atunci că nu scrie nicăieri că Isus avea 18 ani când a murit Iosif. Putem înțelege doar că atunci când Isus începe activitatea sa publică, la 30 de ani, Iosif nu mai trăia. Atât.
Veți mai vedea că perioada scursă între nașterea Lui și vârsta de 12 ani nu este nici ea descrisă, nici în sinoptice, nici în Ev după Ioan. De la perioada imediat următoare nașterii Lui se sare direct la activitatea sa publică, singura exepție fiind un singur episod de la vârsta de 12 ani.

Dona_Maya 20.12.2010 00:21:29

Citat:

În prealabil postat de alex_geani (Post 314767)
Vad.....daca erai intradevar o buna crestina ..ma luai cu vorba buna...asa cum a facut si Iisus cu pacatosii....un om se ia de vorba buna,daca vrei sa stii....odata ce esti credincios inima iti e plina de iubire...fara ura...si un sunt un membru dintro secta....un o adevarata credincioasa ce IL iubesc pe Dumnezeu ffffff mult...cel mai important lucru unui om in viata este Dumnezeu si apoi mama....pt asta suntem trimisi pe pamant pe al slavi pe El,atotputernicul..si sa luam aminte din mesajele lui...viata este un test si ca rasplata ne asteapta Iadul sau Raiul.....

Tu bati campii de Iisus si vrei sa te iau cu vorba buna? Nu ma intereseaza sa te conving de nimic.Lucrarea diavolului e atat de mare in tine si in sectarii tai ,incat nu am ce face decat sa te las in intunericul in care te-ai ratacit, pentru ca eu singura nu am puterea sa te scot.

alex_geani 20.12.2010 00:22:10

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 314768)
Poate că ar fi bine să insistați un pic pe textul Evangheliilor. Păreți a le fi citit oblic sau chiar a nu le fi citit de loc. Ca să discutăm și să facem o analiză pe text, trebuie ca mai întâi să le citiți cu oarecare atenție. Veți vedea atunci că nu scrie nicăieri că Isus avea 18 ani când a murit Iosif. Putem înțelege doar că atunci când Isus începe activitatea sa publică, la 30 de ani, Iosif nu mai trăia. Atât.
Veți mai vedea că perioada scursă între nașterea Lui și vârsta de 12 ani nu este nici ea descrisă, nici în sinoptice, nici în Ev după Ioan. De la perioada imediat următoare nașterii Lui se sare direct la activitatea sa publică, singura exepție fiind un singur episod de la vârsta de 12 ani.

In bibile nu este descrisa perioada asta de 18 ani...de la 12 ani pana la 30..............decat ultimi 3 ani..nu zic de viata pt Iisus nu este mort ..este inaltat la ceruri...........

Dona_Maya 20.12.2010 00:22:42

Citat:

Va apreciez rabdarea.Asta e intradevar o mare virtute!

alex_geani 20.12.2010 00:24:34

Citat:

În prealabil postat de Dona_Maya (Post 314770)
Tu bati campii de Iisus si vrei sa te iau cu vorba buna? Nu ma intereseaza sa te conving de nimic.Lucrarea diavolului e atat de mare in tine si in sectarii tai ,incat nu am ce face decat sa te las in intunericul in care te-ai ratacit, pentru ca eu singura nu am puterea sa te scot.

Iisus....cat timp a fost pe pamant...s-a luptat pt oameni sa ii scoata din intuneric!Si daca nu te intereseazza sa ma convingi de ce mai crezi in Dumnezeu...asa de forma???Sau sa te intareasca si sa te faca mai buna?un om bun,un om credincios si mai ales un preot nu ar adresa cuvintele ce leadresezi tu!eu nu cred ca esti credincioasa...ai dat dovada,...dar asta e!Dumnezeu e mare si pedepsete

alex_geani 20.12.2010 00:27:53

Citat:

Pun aceste intrebari pt ca m-am saturat sa ma iau dupa anumite persoane ce abereaza atata de Dumnezeu si Iisus,ca nu stii ce sa mai crezi,asta eset adevarul...anumiti preoti zic ceva,alti altceva......preoti ce pacatuiesc mai mult decat ooameni de rand,cea ce e inadmisibil,un om al credintei sa pacatuiasca...nu stii la cine sa mai apleci urechea ca maine auzi ca a facut cine stie ce,,,gay,hotie,pedofilie(ma refer la preotii) si ce mai zic de babe....
in fine...sper sa nu o luati in nume de rau ca alte persoane ......

Dona_Maya 20.12.2010 00:31:39

Citat:

În prealabil postat de alex_geani (Post 314774)
Iisus....cat timp a fost pe pamant...s-a luptat pt oameni sa ii scoata din intuneric!Si daca nu te intereseazza sa ma convingi de ce mai crezi in Dumnezeu...asa de forma???Sau sa te intareasca si sa te faca mai buna?un om bun,un om credincios si mai ales un preot nu ar adresa cuvintele ce leadresezi tu!eu nu cred ca esti credincioasa...ai dat dovada,...dar asta e!Dumnezeu e mare si pedepsete

Experinta m-a invatat ca atunci cand intalnsc un kkt in mijlocul drumului,mai bine il ocolesc.Deseori i-am dat un sut cu piciorul, dar mi-am murdarit pantoful si mai si mirosea urat.
Acum ai inteles ?

alex_geani 20.12.2010 00:33:58

Citat:

În prealabil postat de Dona_Maya (Post 314776)
Experinta m-a invatat ca atunci cand intalnsc un kkt in mijlocul drumului,mai bine il ocolesc.Deseori i-am dat un sut cu piciorul, dar mi-am murdarit pantoful si mai si mirosea urat.
Acum ai inteles ?

Imi pare rau ca puti??cand am sa te intalnesc am sa iti dau un sut...o seara buna!

Dona_Maya 20.12.2010 00:37:33

Citat:

În prealabil postat de alex_geani (Post 314777)
Imi pare rau ca puti??cand am sa te intalnesc am sa iti dau un sut...o seara buna!

"Când este vorba să-l ajuți pe fratele tău, ajuți pe orice om din lume, e în boală, se îneacă dă-I mâna, e în primejdie ajută-l, dar când este vorba de credință îl urăști, căci ei sectarii urăsc adevărul. Hristos a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața!”. Iar în psalmul 138 se spune: “Pe cei ce Te urăsc pe Tine, I-am urât” și zice Psalmul: “Cu ură desăvârșită I-am urât pe ei, căci neprieteni mi s-au făcut mie”. Pentru că ei urăsc adevărul n-avem voie să-I iubim. In privința credinței nu discutăm, îi spui așa: “Mai, eu discut cu tine cel mult odată, de două ori, pe urmă îmi ești păgân și vameș!”

Ei zic, că sunt frați cu noi. Eu nu sunt frate nici cu lupul, nici cu câinele, nici cu porcii, nici cu lupii îmbrăcați în piei de oaie, nici cu leii, nici cu vulpile, eu sunt prieten numai cu oamenii, voi sectarii nu sunteți oameni. Voi sunteți draci fără de coarne, că voi căutați să distrugeți Biserica și să-i rupeți pe oameni de la ea, ca să-I duceți în iad. Măcar dracii au coarne, iar voi nu aveți deși faceți ca ei." PARINTELE CLEOPA

alex_geani 20.12.2010 00:43:28

Citat:

În prealabil postat de Dona_Maya (Post 314779)
"Când este vorba să-l ajuți pe fratele tău, ajuți pe orice om din lume, e în boală, se îneacă dă-I mâna, e în primejdie ajută-l, dar când este vorba de credință îl urăști, căci ei sectarii urăsc adevărul. Hristos a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața!”. Iar în psalmul 138 se spune: “Pe cei ce Te urăsc pe Tine, I-am urât” și zice Psalmul: “Cu ură desăvârșită I-am urât pe ei, căci neprieteni mi s-au făcut mie”. Pentru că ei urăsc adevărul n-avem voie să-I iubim. In privința credinței nu discutăm, îi spui așa: “Mai, eu discut cu tine cel mult odată, de două ori, pe urmă îmi ești păgân și vameș!”

Ei zic, că sunt frați cu noi. Eu nu sunt frate nici cu lupul, nici cu câinele, nici cu porcii, nici cu lupii îmbrăcați în piei de oaie, nici cu leii, nici cu vulpile, eu sunt prieten numai cu oamenii, voi sectarii nu sunteți oameni. Voi sunteți draci fără de coarne, că voi căutați să distrugeți Biserica și să-i rupeți pe oameni de la ea, ca să-I duceți în iad. Măcar dracii au coarne, iar voi nu aveți deși faceți ca ei." PARINTELE CLEOPA

Dimpotrivă, iubirea care-L are ca pricină și temelie pe Hristos, este statornică și nepieritoare. Nimic n-o poate destrăma, nici calomnii, nici primejdii, nici chiar amenințările cu moartea. Cel ce are dragoste creștină, oricâte neplăceri ar suferi de la un om, nu încetează să-l iubească; căci nu este influențat de patimile sale, ci este insuflat de Iubire, de Hristos. Tocmai de aceea iubirea creștină, cum spunea Pavel, nicicând nu va pieri.
Și, adevărat, ce pricină ai putea aduce, pentru care să încetezi să-l mai iubești pe aproapele tău? Faptul că, pe când tu îl cinsteai, acela te înjura? Sau faptul că, pe când tu săvârșeai fapte bune în folosul lui, acela voia să te vatăme? Dar dacă-l iubești întru Hristos, aceste cauze te vor face nu să-l urăști, ci să-l iubești și mai mult. Căci toate cele care distrug iubirea obișnuită, născută din interes, întăresc iubirea creștină. Cum? În primul rând, întrucât cel care se poartă în chip vrăjmaș cu tine, îți aduce răsplată de la Dumnezeu; și în al doilea rând, fiindcă acela, fiind bolnav duhovnicește, are nevoie de compătimirea și de sprijinul tău.

alex_geani 20.12.2010 00:47:17

Citat:

În prealabil postat de Dona_Maya (Post 314779)

sry..dar as putea sa zic ca esti jidanca....numai aia urasc pe altii de alta natie si religie,...esti una dintre ei............cu mjs tale nu imiprovoci ura dar nici sa te apreciez ....esti doar un 0 ce te mandresti de "nimic" ce ai in suflet..pun pariu ca nici maritata nu esti...nu cred ca tear lua cineva la cum esti...................ignor total din partea mea..am crezut ca o sa gasesc persoanele potrivite sa imi dea niste argumente nu sa ma faca sa cred intradevar ca ..............ce sa mai zic bafta multa la indepartat persoane.......

Miha-anca 20.12.2010 00:50:49

Ar fi bine, fratilor si surorilor, ca atunci cand dam un citat, sa scriem si cine e autorul.

alex_geani 20.12.2010 00:53:34

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 314783)
Ar fi bine, fratilor si surorilor, ca atunci cand dam un citat, sa scriem si cine e autorul.

Sarumana Dna Mihaela..eu am omis aceste lucru...sry...la unele texte copiate....si am vazut ca aveti un nepotel,sa va traiasca si Dumnezeu sa il aiba in paza............

Miha-anca 20.12.2010 01:38:16

Multumesc de urare. Sper ca nu v-am suparat, dar am recunoscut stilul Sfintilor Parinti in acel citat.
Sf. Vasile cel Mare sau Sf. Ioan Hrisostom cumva?
Atat autorul cat si titlul lucrarii ne sunt de folos, in cazul in care ne-a atras atentia citatul si dorim sa citi si restul. Multumiri anticipate.

heaven 20.12.2010 06:04:17

Vazand "dragalaseniile" aruncate mai sus intre Alex si Maya,nu ma pot gandi cat de tare poate sa isi rada necuratul in barba vazand cum in numele iubirii de Dumnezeu crestinii ajung sa se improaste unul pe altul cu noroi.Cred ca e tare distractiv pentru el....

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:37:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.