Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce se intampla cu sufletul nostru ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10564)

OmuBun 16.12.2010 18:25:31

Citat:

În prealabil postat de Belphegor (Post 313852)
Miracolele intra si ele in problema perceptiei selective,ma intreb oare cat conteaza 0,1 % oameni vindecati miraculos pe langa restul care pot fi mai bine-credinciosi,mai suferinzi...

Din pacate ai mare dreptate in privinta procentului. Cam la atat se limiteaza cei care inteleg ca Dumnezeu este singurul medic care nu-ti cere nimic, decat iubire! Totusi, nici nu stii cat conteaza acest 0,1% daca tu sau cel foarte drag sufletului tau esti/se afla inclus acolo.

Citat:

Lucruri minunate..am auzit si din astea gen lumina de la Ierusalim,care si ea imi pare o reactie chimica.

Cred ca si noi am auzit de unu' Charles Darwin care avea el ceva comun cu maimuta si este explicabil din moment ce a ramas la stadiul de "dobitoc", fiindca Duhul Sfant nu s-a putut dovedi de nici o culoare in teoriile lui.
Asta cu "am auzit" si "imi pare" suna ciudat pentru cineva care jongleaza cu logica precum un japonez cu mingea de ping-pong. Pana la urma o teorie ramane o teorie, pe cand miracolele de care vorbim, au fost cercetate in cel mai mic detaliu. Eu nu incerc sa te conving, fiindca oricum nu am nici o sansa. Doar timpul si Dumnezeu te vor convinge, daca cineva (care are o buna relatie cu Dumnezeu si caruia ii pasa de tine) se roaga mult pentru asta. Unul dintre cei mai buni prieteni din copilarie a fost ateu total pana pe la 38 de ani. Acum crede mai mult decat ar trebui sa creada cei ce sustin ca sunt credinciosi. Si... a terminat filologia si dreptul... Pentru inca un semn de intrebare (din miile la indemana, dar de care tie oricum nu-ti pasa) iti mai dau un link . Nu stiu cum "iti pare" tie, dar celor ce au cercetat, li s-a parut altceva!...

Citat:

...abuzati de faptul ca nu ma alatur arogantei de care dati implicit dovada..

Eu personal imi cer iertare daca am spus ceva ce te-a deranjat. Daca din ceea ce sustii tu ne deranjeaza pe noi sau nu, asta e alta poveste. Totusi... la aroganta, poate ar mai trebui reflectat; cine-o foloseste mai abitir?...

dobrin7m 17.12.2010 12:13:24

Citat:

Ca tu nu intelegi haosul falsei teologii in care iti expui mintea iarasi nu este problema mea intelectuala,ci doar a ta,conceptia asta e moarta de-a binelea..iar tu readuci in discutie materia.Sunt intotdeauna sigur pe ceea ce gandesc.O Doamne..daca tu crezi ca percepem durerea prin arhaismul ala de suflet e vai si amar de sapiensul dublu,nu il meritam daca inca mai sunt unii care gandesc ca tine.Una este ratiunea mea racita de principii stricte si alta inteligenta emotionala faurita din influenta dopaminei,a substantelor endorfine etc

Fara suparare domnilor..va rog sa mutam subiectul catre subiectiv atata timp cat rostul intalnirii noastre nu este spovedania mea in fata dumneavoastra si abuzati de faptul ca nu ma alatur arogantei de care dati implicit dovada..

Ai spus: ``o Doamne`` ce faci? Nu stii?
eu stiu prea bine cum percepe omul durerea , am invatat anatomia corpului uman.
numai ca tu spuneai ca esti ``animalic de pacatos``. stii ce inseamna asta nu?

Ai spus: ``Nu ma consider ceva mai sus decat o bucata de carne cu o ratiune umila asa ca poti sa ma numesti cum vrei.`` si ai mai spus ca nu ai suflet.

acu te intreb: ce e o bucata de carne cu ratiune umila care nu are suflet?
tu ziceai sa te numim cum vrem.
si eu am crezut ca o carne fara suflet cu ratiune (acu te corectasi zicand umila , dar ceva mai sus spuneai ca de fapt ratiune rece) este un viitor hoit dupa ce moare. Sau ce e?

hoit = Cadavru, mai ales de animal, în descompunere;

Acu, daca tu nu ai suflet ci esti doar o bucata de carne, deci ai doar trup atunci cand mori ce esti?

in ceea ce ma priveste pe mine , eu am un trup si un suflet si stiu ca dupa ce mor trupul meu se descompune in pamant iar sufletul meu pleaca in lumea sufletelor.

Belphegor 17.12.2010 14:14:05

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 313887)
Din pacate ai mare dreptate in privinta procentului. Cam la atat se limiteaza cei care inteleg ca Dumnezeu este singurul medic care nu-ti cere nimic, decat iubire! Totusi, nici nu stii cat conteaza acest 0,1% daca tu sau cel foarte drag sufletului tau esti/se afla inclus acolo.

Cred ca si noi am auzit de unu' Charles Darwin care avea el ceva comun cu maimuta si este explicabil din moment ce a ramas la stadiul de "dobitoc", fiindca Duhul Sfant nu s-a putut dovedi de nici o culoare in teoriile lui.
Asta cu "am auzit" si "imi pare" suna ciudat pentru cineva care jongleaza cu logica precum un japonez cu mingea de ping-pong. Pana la urma o teorie ramane o teorie, pe cand miracolele de care vorbim, au fost cercetate in cel mai mic detaliu. Eu nu incerc sa te conving, fiindca oricum nu am nici o sansa. Doar timpul si Dumnezeu te vor convinge, daca cineva (care are o buna relatie cu Dumnezeu si caruia ii pasa de tine) se roaga mult pentru asta. Unul dintre cei mai buni prieteni din copilarie a fost ateu total pana pe la 38 de ani. Acum crede mai mult decat ar trebui sa creada cei ce sustin ca sunt credinciosi. Si... a terminat filologia si dreptul... Pentru inca un semn de intrebare (din miile la indemana, dar de care tie oricum nu-ti pasa) iti mai dau un link . Nu stiu cum "iti pare" tie, dar celor ce au cercetat, li s-a parut altceva!...

Eu personal imi cer iertare daca am spus ceva ce te-a deranjat. Daca din ceea ce sustii tu ne deranjeaza pe noi sau nu, asta e alta poveste. Totusi... la aroganta, poate ar mai trebui reflectat; cine-o foloseste mai abitir?...

Crestinilor li se pare ca cineva e vindecat miraculos ori ca lumina aia se aprinde fara ca ei sa fie martori.De ce oare nu accepta omul termenul de perceptie selectiva nu stiu.O teorie care indeplineste toate caracterele de a trece peste pseudostiinta devine pur balabila pe cand miracolul este o festa a creierului nostru de cele mai multe ori.Acum..sunt sigur ca in viata l-ai intalnit poate pe Dumnezeu intr-uo paranormal intelept dar ai dreptate,nu ma conving atat de usor.Aroganta o poti observa si tu dar putin conteaza.Mi-a facut placere sa discutam si multumesc ca ti-ai batut capul cu mine.
Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 314045)
Ai spus: ``o Doamne`` ce faci? Nu stii?
eu stiu prea bine cum percepe omul durerea , am invatat anatomia corpului uman.
numai ca tu spuneai ca esti ``animalic de pacatos``. stii ce inseamna asta nu?

Ai spus: ``Nu ma consider ceva mai sus decat o bucata de carne cu o ratiune umila asa ca poti sa ma numesti cum vrei.`` si ai mai spus ca nu ai suflet.

acu te intreb: ce e o bucata de carne cu ratiune umila care nu are suflet?
tu ziceai sa te numim cum vrem.
si eu am crezut ca o carne fara suflet cu ratiune (acu te corectasi zicand umila , dar ceva mai sus spuneai ca de fapt ratiune rece) este un viitor hoit dupa ce moare. Sau ce e?

hoit = Cadavru, mai ales de animal, în descompunere;

Acu, daca tu nu ai suflet ci esti doar o bucata de carne, deci ai doar trup atunci cand mori ce esti?

in ceea ce ma priveste pe mine , eu am un trup si un suflet si stiu ca dupa ce mor trupul meu se descompune in pamant iar sufletul meu pleaca in lumea sufletelor.

Here we go again..
Totul este informatie senzoriala,cand te doare in fund nu te doare sufletul.
Tu nu faci diferenta intre complex si simplu,intre un specimen viu si altul aflat in rigor mortis sa zicem.Atunci cand mori esti trup fara ratiune.E bine sa crezi asa,bravo,primesti bulinuta rosie.

anna21 17.12.2010 15:23:25

Citat:

În prealabil postat de Belphegor (Post 314097)
Crestinilor li se pare ca cineva e vindecat miraculos ori ca lumina aia se aprinde fara ca ei sa fie martori.De ce oare nu accepta omul termenul de perceptie selectiva nu stiu.O teorie care indeplineste toate caracterele de a trece peste pseudostiinta devine pur balabila pe cand miracolul este o festa a creierului nostru de cele mai multe ori.Acum..sunt sigur ca in viata l-ai intalnit poate pe Dumnezeu intr-uo paranormal intelept dar ai dreptate,nu ma conving atat de usor.Aroganta o poti observa si tu dar putin conteaza.Mi-a facut placere sa discutam si multumesc ca ti-ai batut capul cu mine.

Sa stii ca multi crestini experimenteaza lucruri iesite din comun, dar nu vorbesc public despre ele. Minunile nu sunt chiar asa o raritate.

Din cate lucruri iesite din comun mi s-au intamplat mie, eu nici sotului nu am povestit, cu exceptia uneia, mai neutre. Veneam de la biserica si eram suparata (probleme personale), afara era totul intunecat desi era miezul zilei.. si vad ca o masina (mi se parea ca e taxi) vine cu viteza din spate. Ma gandesc ca taximetristul ala nesimtit vrea sa se bage in fata mea, accelerez si eu, accelereaza si ala.. imi face semne cu farurile, eu nu incetinesc si la un moment dat aud sirena politiei si realizez cu stupoare ca nu e taxi, este masina politiei si eu am aproape suta de mile pe ora (viteza maxima legala era 55). Ma trage e dreapta, era o politista furioasa cu mana pe arma (asa vin ei), ma intreaba daca am de gand sa omor pe cineva, imi ia permisul si actele.. si eu zaceam cu capul pe volan si ma gandeam ce scandal imi va face sotul cand va auzi isprava mea, plus ca eram in intarziere cu pregatirea pranzului pt familie etc. si ma gandeam:"ca fac acum, Doamne?".
Politista se intoarce zambind si-mi zice: ti-am dat un avertisment de data asta, nu va aparea in evidenta politiei, ai grija cum conduci. Si-mi da o foaie pe care scrie ca am depasit viteza legala conducand cu 62mph, in loc de 55mph. Iar eu avusesem catre suta.
Acum stiu ca este discutabil ce sa intamplat, dar sa-mi spuna cineva ca a mai fost iertat de politia americana.. ca eu nu am mai auzit asa ceva.

(Eu m-am simtit de parca Dumnezeu mi-a spus ca are grija de mine.)

Belphegor 17.12.2010 16:52:13

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 314100)
Sa stii ca multi crestini experimenteaza lucruri iesite din comun, dar nu vorbesc public despre ele. Minunile nu sunt chiar asa o raritate.

Din cate lucruri iesite din comun mi s-au intamplat mie, eu nici sotului nu am povestit, cu exceptia uneia, mai neutre. Veneam de la biserica si eram suparata (probleme personale), afara era totul intunecat desi era miezul zilei.. si vad ca o masina (mi se parea ca e taxi) vine cu viteza din spate. Ma gandesc ca taximetristul ala nesimtit vrea sa se bage in fata mea, accelerez si eu, accelereaza si ala.. imi face semne cu farurile, eu nu incetinesc si la un moment dat aud sirena politiei si realizez cu stupoare ca nu e taxi, este masina politiei si eu am aproape suta de mile pe ora (viteza maxima legala era 55). Ma trage e dreapta, era o politista furioasa cu mana pe arma (asa vin ei), ma intreaba daca am de gand sa omor pe cineva, imi ia permisul si actele.. si eu zaceam cu capul pe volan si ma gandeam ce scandal imi va face sotul cand va auzi isprava mea, plus ca eram in intarziere cu pregatirea pranzului pt familie etc. si ma gandeam:"ca fac acum, Doamne?".
Politista se intoarce zambind si-mi zice: ti-am dat un avertisment de data asta, nu va aparea in evidenta politiei, ai grija cum conduci. Si-mi da o foaie pe care scrie ca am depasit viteza legala conducand cu 62mph, in loc de 55mph. Iar eu avusesem catre suta.
Acum stiu ca este discutabil ce sa intamplat, dar sa-mi spuna cineva ca a mai fost iertat de politia americana.. ca eu nu am mai auzit asa ceva.

(Eu m-am simtit de parca Dumnezeu mi-a spus ca are grija de mine.)

Da sa stii ca si noi ceilalti am descoperit veriga lipsa dar nu vorbim despre ea.Lasand sarcasmul ,polistista aia poate vroia sa faca o fapta buna,poate luase ea un paharel si nu mai numara coerent..deci foarte discutabil intr-adevar.

dobrin7m 18.12.2010 15:01:58

Citat:

În prealabil postat de Belphegor (Post 314097)

Here we go again..
Totul este informatie senzoriala,cand te doare in fund nu te doare sufletul.
Tu nu faci diferenta intre complex si simplu,intre un specimen viu si altul aflat in rigor mortis sa zicem.Atunci cand mori esti trup fara ratiune.E bine sa crezi asa,bravo,primesti bulinuta rosie.

Ei lasa ca dai tu ochii cu judecata lui Dumnezeu asa cu tot cu informatia ta senzoriala.
Eu oricum ti-am spus : viitor hoit, adica dupa ce vei inceta sa mai fii un specimen viu. Asa ca pot sa fac diferenta intre tine acum viu - o bucata de carne cu ratiune rece - si tot tu in viitor - aflat in rigor mortis - o bucata de carne fara ratiune.

Da spune cum ai constatat ca atunci cand te doare in fund e informatie senzoriala si nu te doare sufletul? nu de alta da parca spuneai ca nu exista suflet.
deci te-a durut in fund de sufletul tau si ai constatat ca ai informatii senzoriale si ai zis: uite ma doare fundul ca am informatii senzoriale deci nu am suflet.

Dupa doi ani de studiu medical, atat am facut spre rusinea mea, dar am facut, in spital langa medic, ca am vrut sa stiu cum e alcatuit corpul uman, desi sunt de alta meserie, stiu cum functioneaza.

Acu cand ti-am zis sa musti degetele iubitei tale eu nu ma gandeam la durerea degetelor prin informatii senzoriale ci ma gandeam ca poti face asta ca doar nu ai suflet si esti cu ``ratiune rece`` ce daca o doare ca daca tot nu are suflet si tu esti ``animalic de pacatos``?
stii daca musti degetele ei are ea durerea ce vine din informatii senzoriale prin terminatiile enervoase din degete care trimit impulsuri la creier si percepe durerea dar mai are o durere, in suflet cand o va durea sufletul, cand va vedea ca are langa ea pe cineva fara suflet. cineva capabil de ratiune rece, fara suflet. cand va vedea ea asta mama ce o va durea sufletul.

Belphegor 19.12.2010 07:49:48

Acu' ma ameninti.Te-as sfatui sa iti folosesti ratiunea aici si nu sufletul caci daca sufletul indruga asa niste panarami atunci e vai de noi.
In fine..una e prezentul si alta viitorul.Pai da,nu exista suflet,nici nu am pus un coeficient de existenta acestui termen in ultimul post.Daca dupa medicina mai crezi in suflet...Bravo dude!Da ,ratiunea imi zice sa nu o fac,apoi ratiunea o face pe ea sa creasca in dopamina.Nu ma prind unde vrei sa ma prind.

dobrin7m 19.12.2010 10:45:21

Citat:

În prealabil postat de Belphegor (Post 314531)
Acu' ma ameninti.Te-as sfatui sa iti folosesti ratiunea aici si nu sufletul caci daca sufletul indruga asa niste panarami atunci e vai de noi.
In fine..una e prezentul si alta viitorul.Pai da,nu exista suflet,nici nu am pus un coeficient de existenta acestui termen in ultimul post.Daca dupa medicina mai crezi in suflet...Bravo dude!Da ,ratiunea imi zice sa nu o fac,apoi ratiunea o face pe ea sa creasca in dopamina.Nu ma prind unde vrei sa ma prind.

Acu sa lasam supararea deoparte, adica tu, ca eu nu sunt suparata de fel.
Hai, sa vorbim asa ca intre cunoscuti. O ultima vorba iti spus, din suflet, cu mila pentru tine.
Viitorul cu siguranta devine prezent si apoi trecut. Gandesti tu acum doar la prezent , dar fii atent ca daca nu ai grija de viitorul tau va deveni un trecut tare urat. Si cine sa aiba grija de el decat chiar tu insuti cel mai bine? Ei, oricum si Dumnezeu are grija cu toata nedorinta ta.
Tine minte vorbele mele, si fii atent ca ele sunt sfat nu amenintare cum spui, vor fi certitudine candva in viitor. Pe cei care nu cred in Dumnezeu, pe aceia Dumnezeu ii va scutura.
Da. cum ai citit. Te rog sa nu uiti aceasta fraza.
Pe cei care nu cred in Dumnezeu, Dumnezeu ii va scutura.
Asa, de maneca tare de tot, ca un tata care isi scutura fiul cand e indaratnic si nu asculta de loc si nici nu vrea sa priceapa de loc.
Stii cineva candva era electrician. Si nu prea credea el in Dumnezeu. Si s-a intamplat, of intamplarea bat-o vina (sic) sa se curenteze la 40.000 volti si sa cada la pamant ca o carpa (la munca intr-un mare combinat) si sa treaca curentul prin el din mana stanga si sa iasa in piciorul drept, a atins usor si inima , fara sa stie el asta, si miracol, la spital si-a revenit, si parca nu simtea nimic rau , iaca ranile din mana si picior. si culmea erau in numar de 3 , 3 in mana si 3 in picior. S-a vindecat si a zis mai ce noroc am, nu a zis Dumnezeu e mare, nu, mai ce noroc am, si si-a vazut mai departe de viata. Dupa 15 ani de la asta scuturatura brusc moare. Toata lumea suparata, baiat tanar in puterea varstei, 43 ani, pai cum sa moara? nu suferea de nimic, iaca raceli, nici o durere vreodata, nu s-a plans de nimic. si s-a dus. S-a jucat cu viata lui si a platit.
Nu te juca cu viata ta, ca crezi tu acum ca e lunga si mare , ca e frumoasa, dar poti ca intr-o clipita sa nu mai ai nimic. Azi poti avea averi si maine sa dispara, si sa vezi cat sunt de desarte. Azi poti avea sanatate si maine sa ai cancer si ai sa vezi ca trupul e stricacios dar sufletul tau e nestricacios. Se strica doar cand tu vrei sa se strice, adica tu decizi pe sufletul tau. Acum e adormit si aproape mort, dar o sa vina vremea sa se trezeasca. Stii cand? uite o parabola :
o sa vina vremea cand sufletul tau, trupul tau, ca acu sunteti impreuna legati, o sa cada ca intr-o groapa adanca din care sa nu ai mijloc sa iesi. si ai sa privesti in sus si ai sa vezi cerul albastru . Si in prima zi ai sa te chinui storcandu-ti ratiunea sa iesi de acolo . Nu ai sa reusesti, fortele vor slabi. Si vine noaptea si vine a doua zi. Tu flamand si fara apa, ai sa te chinui mai departe sa iesi cu forte mai scazute e drept si nu ai sa reusesti. Si vine a doua noapte si vei cadea in deznadejde. si vei plange si vei zice de ce eu? si stai si plangi si suferi. Ai sa simti ca o apasare asa undeva in piept dar ai sa simti ca nu e inima nici plamanul nici muschii, dar nu stii ce e, ca nu stii sa explici exact, parca nu vei avea aer, parca te doare ceva, da nu stii ce, ca e nedefinita durerea. Iaca vei fi deznadajduit si fara de speranta. Si atunci iti vei pune o mare intrebare. Vei sta pe spate cu ochii la cer fara speranta si vei zice: ce simt eu? ale cui sunt deznadejdea? si aceasta durere apasatoare? ca ratiunea nu poate da astfel de simtaminte. si vei privi mai departe in sus la cer si vei zice, e sufletul meu, care plange de deznadejde, si vei zice, Doamne te rog sa ma ierti . si vine a treia zi si din somnul tau asa, o sa auzi un zgomot. Cineva se apleaca si zice: ce se aude acolo? si te vede si te ajuta si te scoate si dintr-o dat durerea ta dispare si intra in tine fericirea. Si omul acela iti va spune. Am trecut pe aici ca m-am ratacit, nu stiu cum dar am ajuns aici la groapa asta si am auzit zgomot. Si te-am vazut pe tine cazut.

Tine minte omule , nimic nu e intamplator. Nimic in universul asta nu e creat din intamplare si hazard, pentru ca nu poate sa apara o asa splendoare din intamplare si hazard. Nici tu nu esti o intamplare, nici omul care va aparea in calea ta sa iti intinda mana salvatoare nu vine din intamplare. Si toate independent de ratiunea ta.

Odata candva, la spital la sectia de nou nascuti, un copilas s-a nascut inainte devreme. la 8 luni era intre 7 si 9 luni, cand e mai rau spun medici. Cand poate iesi cu probleme grave. Si s-a nascut aproape mort. A trebuit resuscitat cardio-respirator, si medicul spunea vai ce sifonat este copilul asta, si mamei, roaga-te la Dumnezeu ca are nevoie. Si mama s-a blocat intr-o fraza: Doamne Dumnezeule fa sa-mi traiasca copilul, Doamne Dumnezeule fa sa-mi traisca copilul. Asa, ca robotul, tremurand. Pana ce un scancet anemic, ca de pisic lesinat a auzit. Si medicul: Femeieeee, traieste nu il auzi, linisteste-te.
Si a primit nota 2. L-au dus intr-o rezerva in incubator. Fiind sub greutate cu mult. Si medicul spune mamei: roaga-te sa nu aiba afectat creierul, ca a stat prea mult neoxigenat. 3 zile sunt decisive. Poate avea urmari grave. A spus medicul catre mama.
Auzi : trei zile, nu patru, nu cinci, nu doua, ci trei si auzi: roaga-te. asa spus.
pe coridor o asistenta a zis: adu repede o carte de rugaciuni si o cruciulita sa i-o pun sub perna. Repede, si stai linistita ca am sa il veghez pe copil eu zi si noapte. Si asa au facut. Si au trecut 3 zile, si a fost examinat, si era totul bine, si creierul micutului normal, si asistenta bucuroasa. Si intr-o luna a ajuns si pe ceilalti micuti si a plecat acasa si dupa inca 3 luni, a fost botezat. cand starea sanatatii i-a permis. Si 3 preoti au fost, auzi, intamplare, 3 preoti, si copilul gangurea fericit in biserica tot timpul botezului. Si atunci unul din preoti i-a spus: tu preot sa te faci cand vei fi mare ca esti fericit aici.
Acum eu astept sa se faca mare, ca are doar 10 ani sa vad ce se va intampla. Sa traiesc povestea pana la capat.
Uite un medic, o asistenta, o mama, care cred in Dumnezeu. I-am vazut eu.
Sper din tot sufletul sa te prinzi unde vreau eu sa te prinzi.

PS. NU sunt povesti. le-am vazut. am fost si eu acolo.

pana una alta citeste un pic spre delectarea ta:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/varsta...cronologie.htm

spre delectare nu spre invatare ca nu poti acum asta ca esti adormit

dobrin7m 19.12.2010 10:56:09

Belphegor inca ceva.
Iarta-ma daca te-am jignit cumva cu vorbe mai grele si dure. Nu asta a fost intentia mea ci alta. Numai ca:

Epistola catre coloseni a Sfantului Apsotol Pavel Cap. 4
5. Umblați cu înțelepciune față de cei ce sunt afară (de Biserică), prețuind vremea.
6. Vorba voastră să fie totdeauna plăcută, dreasă cu sare, ca să știți cum trebuie să răspundeți fiecăruia.

Iaca am pus si eu putintica sare in cuvintele mele de aia te-ai suparat si acum iti cer iertare.

O p e t h 01.05.2011 22:44:52

Cred Dobrine ca l-ai trimis si pe Belph sa ia aspirina:))

dobrin7m 02.05.2011 11:13:08

Ei Opeth, a fost o vreme cand credeam ca pe cei rataciti e bine sa ii scuturam un pic de maneca sa se trezeasca.
Dar am invatat de la Sfintii Parinti ca pe cei rataciti trebuie sa ii indreptam cu duhul blandetii si cu exemplul nostru.
Atunci am decis ca trebuie sa invat aceste virtuti.
Cu atat mai mult cu cat dupa mesajul meu, Belph a parasit acest forum. Si mi-a parut tare rau si atunci mi-am dat seama ca rebuie sa invat blandetea.

Am simtit eu ca ai un suflet sensibil Opeth. Stii, esti aici pentru ca iti doresti sa afli cat mai multe despre ortodoxie. Acu, converseaza aici, dar atat. E buna conversatia cu oamenii buni crestini.
Daca vrei sa cunosti adevarata ortodoxie trebuie sa inveti direct de la sursa. Nu pe forum.
Incepe citindu-i pe Sfintii Parinti. Apoi cauta un calugar duhovnic care poate sa raspunda la toate intrebarile tale.
Nu ca nu ar fi si aici teologi care sa iti raspunda corect. Dar cei care spun invatatura ortodoxa din carte si nu din traire nu va putea sa te ajute prea mult. Pentru ca vine vremea cand va trebui sa inveti si lucruri care nu sunt scrise ci traite. Si nu sunt scrise nu pentru ca nu s-a vrut asta ci pentru ca nu sunt cuvinte ca sa poata fi exprimate.
Incearca sa porti discutii cu preoti ortodocsi. Iti vei schimba radical viziunea despre viata, despre om si depre Dumnezeu. Ei, pe langa invatatura crestina au harul Duhului Sfant. Sa nu te indoiesti de asta niciodata. Iar daca te indoiesti, convinge-te singur vorbind cu ei.
Dumnezeu sa iti ajute!

Orice vrei sa ma intrebi intreaba-ma si iti voi raspunde in limita priceperii mele. Ce nu stiu vom cauta raspunsuri impreuna.

O p e t h 02.05.2011 12:10:30

Ehe:)).Tot din cauza ta era sa ma duc cu Belphy dincolo de forum dar..ma gandesc sa mai raman cateva zile
Cat despre ortodoxia mea,nu iti fa griji,citesc teologie la greu,si am contact cu biserica..
Iar intrebari..am venit aici ca sa caut intrebari si nostalgie ,nu raspunsuri caci totul mi-e clar,insa nu am gasit deocamdata ceva ce sa imi starneasca spiritul teologizarii
Here's a tip: cand ne intalnesti pe noi ateii tre sa ne arati ca iubirea ta e mai mult decat senzori..caci amenintand cu pragul de sus cand ratiunea e prea incordata nu rezolvi nimic.Nu sa arati virtuti,blandete ci mai mult iubire,sa arati ca cea normala alaturata Divinitatii...se transforma in altceva.Asta e demonstrata pe mine
Uneori ratacitul promite mai mult decat cel fara mistere...
Si inca ceva,masoara constiinta,si detaliile spre care tinde sa se duca persoana.Belph se credea animalic de pacatos,In locul lui,punandu-mi-se accent pe problema mi-ar fi venit sa ard o Biblie ca mai apoi sa ma strang de gat:))

dobrin7m 02.05.2011 12:53:51

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 357934)
Ehe:)).

Iar intrebari..am venit aici ca sa caut intrebari si nostalgie ,nu raspunsuri caci totul mi-e clar,insa nu am gasit deocamdata ceva ce sa imi starneasca spiritul teologizarii
))

Dumnezeu sa iti ajute sa gasesti dorinta de indumnezeire nu dorinta de teologizare

O p e t h 02.05.2011 13:14:26

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 357949)
Dumnezeu sa iti ajute sa gasesti dorinta de indumnezeire nu dorinta de teologizare

Ma multumesc cu cea de moarte:)

dobrin7m 02.05.2011 13:17:30

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 357953)
Ma multumesc cu cea de moarte:)

Esti deznadajduit? Iarta-ma ca te intreb.

O p e t h 02.05.2011 13:57:52

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 357954)
Esti deznadajduit? Iarta-ma ca te intreb.

Da,insa nimic nu este mai frumos si mai dulce ca ea

dobrin7m 02.05.2011 14:47:00

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 357960)

Draga Opeth

``Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui`` Cuviosul Siluan Athonitul

``Ceea ce conteaza în aceasta; comparatie sunt mai putin termenii propriu-zisi ai frazei, cât legatura care îi uneste: pe de-o parte suferinta, iadul, moartea - tine mintea ta în iad - pe de alta parte fericirea, nadejdea, învierea - nu deznadajdui. Legatura asemanatoare botezului nostru - moartea omului vechi si învierea omului nou în Hristos, si de asemenea ascezei, prin care noi actualizam si facem sa rodeasca harul aceluiasi botez. Asceza care, în sensul ei profund, nu este decât un mod de a urma lui Hristos, Care ne-a aratat ca drumul catre înviere, catre viata vesnica, trece prin cruce si iad.

În acest sens ceea ce indica acest cuvânt nu este altceva decât calea pocaintei: "Nu poate cineva ajunge în Împaratia cerurilor unde nimic necurat nu intra, decât prin mari suferinte, curatit prin multimea lacrimilor", scrie staretul Siluan. Cu alte cuvinte nu se ajunge la Înviere, decât prin moarte, la adevarata lumina decât prin întuneric (abandonul falselor lumini), la bucurie decât prin suferinta. Dupa cum Hristos S-a golit pe Sine de dumnezeirea Sa pentru a lua conditia de sclav, asa si noi trebuie sa ne golim pe noi însine, sa ne curatim de patimile noastre pentru a face din inima noastra un loc în care harul Sfântului Duh va putea sa traiasca, sa manifeste prezenta sa.Dar ceea ce este în noi si este un obstacol în calea harului, este, dupa cum îi spune Hristos cuviosului Siluan, mândria. Nici mai mult nici mai putin decât radacina oricarui rau, izvor al tuturor necazurilor, care a facut sa cada Adam si Eva, trezind în ei dorinta de a fi ca niste dumnezei.

"Nu deznadajdui", adica sa nu cazi în marea patima a disperarii, care nu este decât o alta forma, extrem de subtila, a mândriei, a dragostei de sine, a egoismului închis în sine însusi. Asa cum spune Cuviosul Siluan: "Eu as fi cazut sub greutatea pacatelor mele si deja de mult timp as fi fost în iad, daca Domnul si Maica Domnului nu se milostiveau spre mine... Eu as fi deznadajduit de mântuirea mea daca Domnul nu mi-ar fi dat harul Sfântului Duh. Trebuie ca sufletul sa se condamne pe sine însusi, dar sa nu deznadajduiasca de bunatatea si dragostea dumnezeiasca."

http://www.nistea.com/egger_siluan.htm

http://www.ortho-logia.com/Romanian/...xime_egger.htm

Dar cum sa luptam împotriva mândriei, cum sa vindecam aceasta boala? Nu exista decât un mijloc , care de altfel este scopul ascezei: dobândirea smereniei. Pentru staretul Siluan smerenia este usa mântuirii, cheia luptei spirituale, izvorul libertatii "lumina în care noi putem vedea Lumina". Modelul acestei smerenii este evident Hristos, si de asemenea Fecioara Maria, care a stiut sa renunte la vointa sa proprie pentru a trai dupa vointa lui Dumnezeu

O p e t h 02.05.2011 14:53:44

Moartea e frumoasa,iti face eul complet,este fara teluri,fara temeri,nu fac nimic rau sa afirm ca imi e prietena:)

heaven 02.05.2011 15:45:29

Salut Opeth! (apropo si mie imi place cum canta formatia! :) )
Am citit asa in linii mari cateva postari de-ale printre care si aceasta:

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 357934)

Eram curioasa cam ce intelegi tu prin intrebari si nostalgie?Oare intrebarile tale nu ar fi menite sa capete valenta unor raspunsuri pentru niste cautari ale tale?

heaven 02.05.2011 15:46:34

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 357978)
Moartea e frumoasa,iti face eul complet,este fara teluri,fara temeri,nu fac nimic rau sa afirm ca imi e prietena:)

Ne povestesti despre "eul complet" care ar fi intregit de "prietenia mortii",sa inteleg ca eul tau nu este acum complet?

costel 02.05.2011 15:52:55

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 357991)
Ne povestesti despre "eul complet" care ar fi intregit de "prietenia mortii",sa inteleg ca eul tau nu este acum complet?

Ca sa sochezi, sa atragi atentia, folosesti expresii de genul "moartea e frumoasa", "imi este prietena" ... Sunt pareri despre moarte, despre moartea altora. Cand vom ajunge sa "o tinem de mana", nu vom mai face declaratii de acest gen.

dobrin7m 02.05.2011 16:01:52

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 357978)

Nu te supara pe unii forumisti.

Care este parerea ta despre suflet si cum vezi tu sufletul in raport cu moartea?

Daca crezi in Dumnezeu, si crezi afirmand ca ai o relatie speciala cu El, atunci admiti existenta sufletului.
Daca este Dumnezeu si este suflet atunci este si diavol si inger.

Esti de acord pana aici?

O p e t h 02.05.2011 16:33:53

O sa raspund in mare la toti,mai ales lui Costel caruia ii par un psihopat adolescentin insa daca era atent la context vedea ca ma refer la ramanerea cu vointa in nihilism.Oricum voi vorbi de ambele tipuri...
Moartea adaposteste nimic,aboleste fiintarea dar si deosebirea de lume,moartea este o scapare astfel a fiintei.Moartea e toata intensitatea lui a fi pe puterea de a nu fi si a se identifica cu ea.
Enfin...ma refeream la moarte ca moarte de acum si in eternitate,ramanerea in abis...
Moartea nu are scopuri,nu are teluri Sub moarte sufletul realizeaza totalitatea,e o resemnare fericita,da Heaven.
As putea spune ca cunosc moartea din faptul ca ii asum tot ce are ea negativ.Cred ca moartea si viata sunt in unitate organica.Traiesc viata atat de intens incat se genereaza si moartea care imi da bucuria de a fi viu
Dupa cum stie si Dobrin or Vintage...nu imi place sa dau detalii despre starea mea,e de ajuns sa spun ca atunci cand m-am referit la moarte m-am referit la refuzul mantuirii.
Acum sa vorbim de sufletul de dupa moartea naturala,multumesc anticipat.

dobrin7m 02.05.2011 16:46:28

Opeth

Iti place Ierom. Serafim Rose?
Ai citit cartea lui, "Sufletul dupa moarte"?

Ai stat vreodata atent sa privesti gandurile din mintea ta?
Toate crezi ca iti apartin? Incearca o evaluare a gandurilor tale, cu atentie. De cate feluri sunt gandurile noastre?

Actiunile noastre sunt consecinta gandurilor noastre.
``Cum iti este sufletul asa iti este si viata``.
Staretul Tadei supranumit duhovnicul Serbiei

Inca un nume pe care ti-l recomand sa il citesti.

heaven 02.05.2011 18:54:33

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 358011)
Moartea adaposteste nimic,aboleste fiintarea dar si deosebirea de lume,moartea este o scapare astfel a fiintei.Moartea e toata intensitatea lui a fi pe puterea de a nu fi si a se identifica cu ea.
Enfin...ma refeream la moarte ca moarte de acum si in eternitate,ramanerea in abis...
Moartea nu are scopuri,nu are teluri Sub moarte sufletul realizeaza totalitatea,e o resemnare fericita,da Heaven.
As putea spune ca cunosc moartea din faptul ca ii asum tot ce are ea negativ.Cred ca moartea si viata sunt in unitate organica.Traiesc viata atat de intens incat se genereaza si moartea care imi da bucuria de a fi viu

Stii ca fiecare dintre noi are propria sa traire subiectiva,deci ceea ce ai descris tu mai sus este propria ta viziune asupra conceptului de moarte,viziune,care insa vorbeste despre tine,despre viata ta,despre framantarile interioare cu care te confrunti poate in prezent.
Tu vorbesti despre moarte ca fiind "o scapare a fiintei" (de ce anume vrei sa te salvezi?) ,moartea ca reintregire,unitate (inseamna ca ceva iti lipseste,stii ce?),o resemnare (in fata a...?),bucuria de a fi viu (inseamna ca acum nu te simti chiar asa?)
Desigur,nu sunt intrebari la care sa imi raspunzi neaparat mie personal ori celor de pe forum,insa mai important ar fi sa iti raspunzi tie,pentru ca altfel moartea ori alt substitut al ei ar putea fi privita ca pe o fuga de anumite aspecte ale vietii tale,ceea ce nu ti-ar fi de mare ajutor.

O p e t h 02.05.2011 19:59:25

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 358068)
Stii ca fiecare dintre noi are propria sa traire subiectiva,deci ceea ce ai descris tu mai sus este propria ta viziune asupra conceptului de moarte,viziune,care insa vorbeste despre tine,despre viata ta,despre framantarile interioare cu care te confrunti poate in prezent.
Tu vorbesti despre moarte ca fiind "o scapare a fiintei" (de ce anume vrei sa te salvezi?) ,moartea ca reintregire,unitate (inseamna ca ceva iti lipseste,stii ce?),o resemnare (in fata a...?),bucuria de a fi viu (inseamna ca acum nu te simti chiar asa?)
Desigur,nu sunt intrebari la care sa imi raspunzi neaparat mie personal ori celor de pe forum,insa mai important ar fi sa iti raspunzi tie,pentru ca altfel moartea ori alt substitut al ei ar putea fi privita ca pe o fuga de anumite aspecte ale vietii tale,ceea ce nu ti-ar fi de mare ajutor.

Am subliniat pe aici de foarte multe ori ca nu o sa intru in detalii .De vreme ce toate intrebarile puse de tine se rezuma la o problema de disperare irezolvabila,prea profunda,prea dureroasa pentru a fi impartasita..ma abtin sa raspund.Daca am afirmat cele de mai sus fii sigura ca sursa afirmatiilor era raspunsul lor,foarte clar dar pe care prefer sa il ascund pentru a-mi pastra demnitatea.Inca ceva ..refuza sa gandesti ca si Costel,pe mine unul m-a frapat

heaven 02.05.2011 20:23:47

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 358099)
Am subliniat pe aici de foarte multe ori ca nu o sa intru in detalii .De vreme ce toate intrebarile puse de tine se rezuma la o problema de disperare irezolvabila,prea profunda,prea dureroasa pentru a fi impartasita..ma abtin sa raspund.Daca am afirmat cele de mai sus fii sigura ca sursa afirmatiilor era raspunsul lor,foarte clar dar pe care prefer sa il ascund pentru a-mi pastra demnitatea.Inca ceva ..refuza sa gandesti ca si Costel,pe mine unul m-a frapat

Tocmai,ca daca citeai putin mai atent,draga Opeth,ai fi vazut ca ti-am scris ca nu mie sau forumistilor e necesar sa ne raspunzi,ci singurei persoane pentru care ar avea cu adevarat importanta si sens: persoana ta.
Iar referitor la demnitate,ea nu iti poate fi luata de alti oameni sau situatii din exterior,aceea o ai sau nu o ai indiferent ca te afli cu fruntea sus sau cazut pe genunchi.
Si te rog,incearca sa cauti sa nu mai vezi pretutindeni un atac la adresa persoanei tale,pentru ca nu e cazul,cel putin in privinta mea si probabil si in privinta altora care iti mai scriu pe aici.Ca sa intelegi mai multe,cauta intotdeauna sa vezi dincolo de primul impuls,de niste credinte de viata formate,cauta sa vezi mereu acel ceva ce te-ar putea surprinde si aduce un plus de nou si de intelegere mai profunda a existentei tale.
Tu te afli intr-o cautare de sine,chiar daca poate nu vei recunoaste deschis acest lucru si vor veni catre tine mesaje,intr-o forma sau alta,poate pe un forum si in viata de zi cu zi,important este sa fii deschis si pregatit sa primesti si altceva decat ai cunoscut pana acum pentru a le putea sesiza si asta mai ales ca esti un spirit tanar,iar tineretii ii este specifica deschiderea catre nou,necunoscut,catre explorare si de ce nu,catre o aventura,o frumoasa aventura a vietii tale, viata asa cum este ea,cu suisuri si coborasuri,cu iubiri si cu tristeti,cu bucurii si dezamagiri,insa oare nu asta inseamna sa traim?
O calatorie cu lumina,bucurie si intelepciune iti doresc!

Ilinca 12.05.2011 01:21:16

Buna Opeth :)

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 357960)

Buna,Opeth...:) din nou de fapt...ti-am urmarit comentariile indelung si am meditat la ele :)...moartea......cea mai grea incercare a vietii,prin care toti vom trece la un moment dat...cel mai greu de descris si analizat...nu-ti pot descrie cat te stimez si cat te voi stima...mi-e dor de discutiile noastre de acum ceva timp...

Aghioritul 14.05.2011 16:57:10

Citat:

În prealabil postat de anisoara (Post 284628)
As vrea sa stiu unde pot citi sau daca poate cineva sa-mi spuna ,ce se intampla cu sufletul nostru in primele 40 de zile dupa moarte.
A murit tatal meu acum 2 sapt.si as vrea sa stiu ce pot face eu ca sa-l ajut ,ca sufletul lui sa fie mantuit.

http://www.parintelevisarion.ilive.r...ufletului1.mp3

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:37:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.