![]() |
Citat:
Si Parintele Arsenie Boca a picat (in foarte mare detaliu) pe Biserica de la Draganescu in anii 70 antenele de satelit de la nasa, nave spatiale... precum si alte evenimente din viitorul apropiat. http://video.crestinortodox.ro/RqcoP...enie_Boca.html http://www.revistafelicia.ro/articol...raganescu.html http://razvan-codrescu.blogspot.com/...enie-boca.html |
Am un urias respect fata de Parintele Arsenie Boca.Si nu este singurul>sa luam un exemplu>Pictura ,,Madonna and Saint Giovannino" de la Palazzo Vecchio(Florenta).Puteti vedea pictura aici.In fundal poate veti remarca ceva ciudat,undeva sus in dreapta.Daca marim imaginea>apare asta.Apare si un om in ultimul link.Remarcati atitudinea lui.Pictura este atribuita scolii lui Filippo Lippi,din sec XV.Un fals reusit sau altceva?Eu sunt scepticul la datorie :)
|
Citat:
De unde stiu eu ca adevarul este cel ce a iesit la suprafata? Garanteaza Duhul Sfant? Cum? Sub ce forma? De vreme Duhul Sfant, mangaietorul cum este numit, nu se simtea in aceste sinoade. Ai si tu dreptate, dar ... "dar Mangaietorul, Duhul Sfant, pe Care-L va trimite Tatal, in numele Meu, Acela va va invata toate si va va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu." Este o promisiune ca, se pare, nu prea s-a realizat. |
Citat:
Ma gandesc ca reprezentantii respectivei catedrale ar fi trebuit sa dea o explicatie oficiala, sau chiar sa modifice imaginea, daca este o facatura. |
Citat:
|
Citat:
In anii '70 deja omul pusese piciorul pe Luna, avusese-ra loc sute de zboruri spatiale, iar antele de acest gen se gaseau si pe stalpul Televiuziunii Romane. |
Citat:
Mulți savanți au ajuns la concluzia că OZN-urile nu pot fi decât ființe spirituale (savanții fiind atei) și că ele nu pot exista în plan lumesc căci sfidează legile fizicii. S-a văzut în filmări cum OZN-urile pot atinge instantaneu viteza sunetului și mai mult fără a provoca un bang sonic (lucru imposibil fizic) sau cum la viteze foarte mari fac curbe de peste 90 de grade fără să își altereze viteza. De asemenea, ele se pot materializa sau dematerializa aleatoriu. Unde sunt savanții ăștia? Mărturiile lor rămân, însă ei au fost găsiți morți la scurtă vreme după publicarea opiniei lor (asta la intervale diferite desigur). Urmăriți seria Conspiritus de pe youtube: http://www.youtube.com/watch?v=vsea-oXMxGI pentru clarificări. Eu zic că prezintă destul de bine realitatea OZN-urile într-un mod mai mult sau mai puțin biblic. |
Citat:
|
Viziunea omului modern sfasiat de contradictii
In ,,Dragoste in vremea holerei" era o replica celebra: ,,He allowed himself to be swayed by his conviction that human beings are not born once and for all on the day their mothers give birth to them, but that life obliges them over and over again to give birth to themselves".
Daca aluneci pe acesta panta si mixezi pe stil alchimist Credinta si stiinta s-ar putea sa ajungi la concluzii care sa te trimita definitiv la psihiatrie dintr-un motiv extrem de simplu:nu exista nici o garantie ca mintea umana,independent de orice, poate sa inteleaga toata aspectele din jurul ei.De aceea,de multe ori,am simtit ca o persoana care se roaga sincer este mai linistita decat un hiper-rational.Unii ar spune ca este vorba de lipsa de informatie dar ma indoiesc ca este vorba de asta.Cred ca multe raspunsuri,daca nu cumva cele mai importante,le putem gasi unde au fost puse,in noi.Cred ca prin Credinta se poate ajunge la ele,oricat de lipsita de rigurozitate stiintifica ar fi o asemenea optiune.Personal,imi rasuna mereu si mereu,aproape obsesiv,cuvintele Sfantului Apostol Pavel din I Corinteni 13:1-13 precum si cele din I Corinteni 15:1-58. Spun asta in calitate de individ care nu se desparte de The Holy Bible dar care este pasionat si de mintea unui geniu pentru ca intotdeauna m-am intrebat:geniul,inspiratia,aceea capacitate extraordinara a unui om precum Leonardo,de unde venea?Care este sursa ei?Am multe intrebari dar ar trebui,poate,sa ma preocup mai mult de cum traiesc Credinta decat de arborigenii din Zimbabwe dar din pacate,gestul Evei ma urmareste in loc sa bag la cap,de exemplu, pilda lui Antonie cel Mare: ,,Oamenii se socotesc rationali insa pe nedrept, caci nu sunt rationali. Unii au invatat cuvintele si cartile vechilor intelepti. Dar rationali sunt numai aceia care au sufletul rational, pot sa deosebeasca ce este binele si ce este raul, se feresc de cele rele si vatamatoare sufletului si toata grija o au spre cele bune si folositoare sufletului; iar acestea le savarsesc cu multa multumire catre Dumnezeu. Numai acestia trebuie sa se numeasca rationali". Va doresc o zi buna in continuare si imi cer scuze pt digresiunea mea. |
Citat:
|
Citat:
Tot wikipedia ne salveaza pe noi scepticii de serviciu :D Citat:
|
Citat:
Dar in ce priveste pictura in cauza, care este proorocia? Cam tot ce se prezinta acolo era realitate in anii '70. |
Citat:
|
Citat:
Eu chiar nu vad care ar fi "proorocia". Locuitul pe alte planete? Dar asta nu este o proorocie. Par si vad, peste cateva sute de ani cand deja locuirea pe alte planete va fi ceva firesc, cum o sa apara cineva si o sa spuna: uite pr. Arsenie Boca a proorocit acum sute de ani ca vom ajunge aici ... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Vezi aici un articol despre restaurarea catedralei in 1992. http://www.hoax-slayer.com/cathedral...-carving.shtml nu stiu cat e de oficiala explicatia asta dar e mai plauzibila decat paleoastronautica. aceeasi idee si intr-un compendiu on-line de ciudatenii http://atlasobscura.com/place/catedral Built between 1513 and 1733, the Gothic cathedral underwent restoration work in 1992. It is a generally a tradition of cathedral builders and restorers to add details or new carvings to the facade as a sort of signature. In this case after conferring with the cathedral, quarry man Jeronimo Garcia was given the go-ahead to add some more modern images to the facade including an astronaut floating among some vines. si cireasa de pe tort: Among the other recently added images are a dragon/demon/monkey eating ice cream (daca astronautul e un simbol contemporan , asta n-am idee ce simbolistica o fi avand, daca cumva are vreuna) http://farm4.static.flickr.com/3097/...1a6fa2.jpg?v=0 a lynx, a bull, and a crayfish. |
Citat:
Cand parintii comentau scriptura ei tineau sema de modelele cosmologice din vremea lor. Noi astazi putem extrage ce este spiritual din, scrierile lor si relativiza ce este efemer, adica acele referinte la filozofii si teorii din vremea lor. Noi trebuie sa interpretam Biblia in duhul parintilor, nu sa luam litera lor si sa o transpunem orbeste in zilele noastre, cum facfundamentalisto-patristicii de pe forum si de prin lume. Exista in ortodoxie o patro-latrie. Nu este bine. |
Citat:
Si nu in ultimul rand,daca nu au avut aprobarea iarasi este ciudat pt ca lucrarile de acest tip sunt extrem de metodic si atent supravegheate.Cum spuneam scepticismul meu va deveni mai devreme sau mai tarziu proverbial:) Nu am gasit nici o declaratia in acest sens din partea artistilor responsabili.Totul pluteste cam in ceata.Bineinteles ca argumentul care s-ar aduce ar fi,,daca nu au aprobat asta de ce nu au dat jos sculptura respectiva pe stil Neil Armstrong".Ce sa zic, poate ca si-au dorit un element inovator desi genul acela de element pe o catedrala ma depaseste complet fie si din punct de vedere al semnificatiei. Sunt convins ca au existat aprobari si planuri referitoare la aceea catedrala si mi-ar face o deosebita placere sa ma plimb putin prin arhivele Vaticanului dar,din pozitia mea,ar fi cam dificil sa obtin aprobarea.Banuiesc ca profesorul Langdon ar fi avut mai mult succes :) PS>in enciclopedia catolica http://www.newadvent.org/cathen/13391b.htm nici un cuvant despre astronaut. Ciudat pentru ceva aprobat si care a starnit un asemenea interes. Okie,merg pe mina voastra(tu si ai2)si spun si eu ca este doar o idee moderna transpusa in practica.E pur si muove.. :) |
Citat:
Cât despre conservatorismul catolic, iarăși greșești, și încă profund. Te invit să te delectezi cu o colecție de sute de imagini care demonstrează exact opusul conservatorismului la catolici, deschiderea spre orice năzbâtie, nu o dată în mod blasfemiator sau hedonist. Toate acestea au apărut după conciliul vatican 2, un fel de congres al 12-lea unde s-a decis că biserica catolică trebuie să caute să atragă oamenii nu prin niscaiva pilde de viață sfântă ci dimpotrivă, folosindu-se de atracția pentru distracții și prostii lumești a populației. Iată galeria de imagini: http://www.traditioninaction.org/Rev...chRevIndex.htm |
Citat:
Eu nu cred că e prea „catolic” să vezi două fetișcane sumar îmbrăcate făcând dansuri lângă altar sau să vezi un preot cu crucea într-o discotecă. |
Citat:
De ce sunt sceptic din perspectiva conservatorismului catolic pe acest aspect>locul acela are o profunda semnificatie istorica.Sunt sceptic cu privire la faptul ca s-ar fi decis ca tocmai acolo sa fie recreata o scena de aselenizare dar,in lumea de azi,orice este posibil.Pentru mine nu prea are sens.Nu pot comenta mai mult pt ca pe o analiza protestanta referitor la un astronaut pe o catedrala catolica voi beneficia de prezumtia de impartialitate la anul si la multi ani :) Esti a 3 persoana care imi spune ca ma insel.Stii cum se zice>,,daca iti spune unu ca esti beat mai merge dar daca iti spun trei.." :)PS>mai am o sansa:nu zic nimic de broscuta de pe craniu,o tulesc in Spania si il caut pe Miguel Romero(cred ca asa il chema pe artist dar in definitiv pe cati ii poate chema Miguel in Spania? :),adica artistul care ar avea raspuns la dilema mea.Stie cineva la ce ora pleaca primul zbor spre Madrid? :) |
Citat:
Și da, am găsit numele artistului și un articol despre această sculptură. E în portugheză, se vorbește despre intențiile artistului Jerónimo Garcia legate de această reprezentare: http://www.portaldoastronomo.org/cronica.php?id=67 Iată și o traducere în engleză a unei părți din articol: The restoration of the Cathedral of Salamanca in 1992 integrated modern and contemporary motifs, including a carved figure of an astronaut. The use of this motif was in the tradition of cathedral builders and restorers including contemporary motifs among older ones as a way of signing their works. The person responsible for the restoration, Jeronimo Garcia, chose an astronaut as a symbol of the twentieth century. P.S. Articolul l-am găsit în subsolul paginii wiki despre catedrală. |
Citat:
Dumitru,ne-au spulberat frate teoria conspiratiei dar sa nu ne lasam batuti>nu cumva acel astronaut mascheaza o alta imagine care.. :)) Case closed.Multam pt ajutor tuturor. |
Scuze
Trebuie sa revin pe tema astronautului.Tot cautand un interviu cu artistul am dat pe yahoo de o intrebare a unui ,,internaut" :) la acel astronaut.Cel care intreaba posteaza si un clip spre exemplificare.A raspuns(cel putin asa spune)chiar un spaniol din Salamanca>watch this>,,As another usuary said, the astronaut was added recently, in 1993, when the city monuments were cleaned and reformed before a big exhibition were held in Salamanca.".Deci se confirma,este ceva modern,nimic straniu dar...lovitura de teatru:
,,First of all, the astronaut is not in the cathedral, but in the old university gate" Ce intorsatura.Poate confirma cineva?Este corect ce spune spaniolul(raspunsul sau a fost selectat de yahoo asker drept ,,best answer")?Sursa o gasiti aici |
Citat:
E foarte probabil ca respectivul de pe Yahoo sa faca gratuit pe ghidul. Iti recomand sa apelezi la surse reliable. Din ce am citit eu, astronautul e pe fatada catedralei noi care e foarte aproape de universitate . Just around the corner from the Salamanca University you'll come across the cathedral complex composed of the Catedral Nueva (New Cathedral) and the adjoining Catedral Vieja (Old Cathedral) http://webcache.googleusercontent.co...y-tourism.html Aici ai imagini din aproape in aproape cu astronautul http://www.hoax-slayer.com/cathedral...-carving.shtml Iar la universitate e broscuta de pe craniu. http://www.insidethetravellab.com/sa...and-astronaut/ Si aici despre semnificatia broscutei: Although there are many buildings throughout the town that are part of the University, the main building is a must see for all visitors. It’s extravagantly carved front is beautiful, but to have the full experience you must look for the frog (about a third of the way up on the right side). There are many ideas about why the frog is there. Some say it is simply good luck to be able to see it. Some say it is a biblical symbol, as one of the plagues of Egypt was frogs. However, some say it has nothing to do with luck or the bible, and the frog is actually a toad, and it serves as a warning to young college boys. In traditional Spanish literature the toad represents the ugly temptress luring the innocent young men into evil ways of life. It must be remembered that as a university town, Salamanca was predominantly young men, and a town full of young men was where many prostitutes gathered. And many prostitutes carried diseases. Beware young men, don’t succumb to their charms! They may look pretty, but they are evil and will most likely give you warts. Best keep to your studies! http://sites.google.com/site/salamancaculture Ramane totusi intrebarea, de ce restauratorii nu si-au lasat alt gen de semnatura contemporana, mai in ton cu specificul ? o fi si asta o strategie de acaparat turisti? inserezi un detaliu discordant- un dragon cu inghetata la cornet, un astronaut , ca altfel o catedrala prin ce sa atraga? Doar nu merge lumea pt. misa la Salamanca cand sunt atatia cai verzi pe pereti! |
Citat:
Am lucrat cu ei si stiu. |
Buna
Nu stiu daca in Biblie zice ceva de disparitia dinozaurilor.Dar in viata reala au existat.Au existat in Peninsula Yucatan in Mexic,au cazut meteoritii si asa a fost afectata rasa de dinozauri..Dar se zice ca au inceput deja sa apara iar in Kongo,a fost deja vazut un dinozaur.
Citat:
|
Ei bine Delia,s-ar putea ca adevarul sa fie pe la mijloc.Catedrala are o veche intrare se pare,pe undeva prin spate sau lateral,numita Old University Gate,care trecut in trecut facea,nu sunt sigur,legatura cu drumul spre universitate.In acel loc,pe fatada, apare astronautul.La modul general el apare pe catedrala iar la modul tehnic el apare pe una din intrarile catedralei dar care nu prea a avut o mare legatura religioasa cu catedrala in trecut.Adica nu a fost construita odata cu catedrala sau a fost construita separat,sau dupa,s-ar putea sa nu fi inteles eu.Este cam incurcata situatia si s-ar putea sa nu fi inteles eu nimic.Se poate spune,,apare pe catedrala"pt ca asa este>apare pe una din intrarile ei dar aceea intrare a avut o alta ,,istorie"decat catedrala.Intradevar daca erau restauratori nu puteau adauga nimic.Doar restaurau si conservau.Trebuiau sa fie artisti pentru redecorare ca sa adauge ceva.Deci nu ar fi fost vorba de restaurare ci de redecorare.Nu vezi prea des asa ceva,redecorari de catedrale in acest mod.Nu exclud absolut deloc ideea ta.Repet:s-ar putea sa aveti dreptate.Progresul a inceput cu intrebarea ,,si daca totusi..?" :)
Cat despre dinozauri,ca sa termin si pe faza asta ce am inceput,eu cred ca au existat.Fosilele lor sunt expuse in toata Europa>Natural Science Museum(Madrid),Museum of Earth Sciences(Nancy,France)Natural History Museum(Aix en Provence,France)Natural History Museum (Le Havre,France)Natural History Museum(Nantes,France)National Museum of Natural History(Paris,France)Natural History Museum(Geneva,Elvetia)Civic Museum of Natural History(Milan,Italia)G. Capellini Museum(Bologna,Italia)Museum of Palenontology,Institute of Technology(Rome,Italia)Civic Museum of Natural History(Venice, Italia)Natural History Museum(Vienna,Austria)Paleobiology Institute, Academy of Sciences(Warsaw,Polonia)Paleontological Institute(Moscow,Rusia)Central Geological and Prospecting Museum(St. Petersburg,Russia)Museum of Natural History(Göteborg, Suedia),Paleontological Museum,Uppsala University(Uppsala,Suedia),Birmingham Museum (Birmingham,Marea Britanie)Dinosaurland(Lyme Regis,Marea Britanie)Elsham Hall Country and Wildlife Park (Elsham, South Humberside, Marea Britanie)Hunterian Museum(Glasgow, Scotia)Ipswich Museum(Ipswich,Marea Britanie)Leicestershire Museum(Leicester,Marea Britanie)Maidstone Museum(Maidstone, Marea Britanie)Museum of Isle of Wight Geology(Sandown, Marea Britanie)Oxford University Museum(Oxford, Marea Britanie) Planet Earth at Garden Paradise(New Haven, East Sussex,Marea Britanie)Royal Museum of Scotland(Edinburgh,Scotia)Geologisch Museum(Artis Amsterdam,Olanda)Bernissart Museum(Bernissart, Hainuat,Belgia)Royal Institute of Natural Sciences(Brussels,Belgia)Bavarian State Institute for Paleontology and Historical Geology(Munich,Germania)Institute and Museum for Geology and Paleontology, University of Tübingen(TÜBINGEN,Germania)Natural History Museum-Humboldt University(Berlin, Germania)Senckenberg Nature Museum(Frankfurt am Main,Germania)State Museum for Natural History(Stuttgart,Germania). Dinozauri au fost si prin Romania iar Muzeul Antipa din Bucuresti Muzeul impreuna cu ,,Grupo de Gestores Patrimonio Cultural Latino-Americano" din Buenos Aires și Universitatea Natională din Comahue au prezentat expoziția Dinozaurii din Argentina - Uriasii Patagoniei, in perioada 2007 – 2008. Cu aceasta ocazie au putut fi văzute schelete ale diferitelor specii de dinozauri adulți dar și cuiburi cu ouă fosilizate. Printre piesele senzaționale care au fost expuse la București, s-au regasit Giganotosaurus carolini (15 m lungime), Carnotaurus sastrei (8 m lungime) – singurul carnivor cu coarne descoperit până in prezent! –, Abelisaurus comahuensis (8 m lungime), Rebbachisaurus tessonei (17 m), scheletul unui pui de Mussaurus patagonicus alaturi de un cuib cu ouă apartinând aceleiași specii. În premieră absolută în Europa, a fost expusa specia Buitreraptor gonzalensis – dinozaurul carnivor cu pene – al cărui schelet fosilizat a fost descoperit în America de Sud. Despre dinozauri s-a scris pe larg si in presa din Romania>vezi aici iar englezii au organizat,din ce stiu,cel mai mare spectacol(costuri de 10 mil.de lire sterline) despre dinozauri>vezi aici dar mai ales aici unde cu un click pe sectiunea ,,Meet the dinos"ii veti vedea pe ,,eroii dinozaurilor" Am dat o lista cat mai lunga pentru ca orice citeste si doreste sa stie unde poate sa mearga ca sa vada fosile,resturi,dovezi despre dinozauri.Lista este mai lunga.Personal as recomanda: 1.Pentru dinozauri>Natural History Museum (Londra)>unde puteti vedea>printre altele un exceptional Diplodocus(vezi aici) sau multe alte fosile(vezi aici)Bineinteles ca fanii lui Darwin nu vor putea rata Darwin Center>aici 2.Pentru omul preistoric>incredibila si celebra Pestera de la Lascaux>o puteti vedea aici PS>daca mergeti cu mouse in stanga ecranului veti mai avea optiuni afisate. Ultima varianta(4 martie 2010) la care au ajuns oamenii de stiinta(mai sunt inca multe aspecte neelucidate)>referitor la dinozauri>41 de experti internationali care au analizat rezultatele a 20 de ani de cercetari>concluzia Cat despre subsemnatul si dinozaurii>varianta este simpla :) |
Dinozaurii au existat, avem schelete, deci nu-i nimic de inteles..De la dinozauri pana la noi au mai existat si alte lumi sau civilizatii. Noi stim din Biblie de una singura, insa este posibil sa fi fost mai multe..Straturile de roca studiate de geologi au relevat distrugeri ciclice de amploare..Nu-i exclus ca si civilizatia de azi sa fie distrusa de un cataclism si s-o luam de la zero.
|
Citat:
Da, fosilele înnecate de potop pe vremea lui Noe, au o vechime ca neam mai mare ca omul, cu una sau două zile... deci maxim 72 de ore diferență... Apoi a zis Dumnezeu să fie Lumină și sfera de apă lumina până deasupra genunii, în tot Cubul, din mijlocul ei; Iar apoi a despărțit sfera, apele de ape, din mijloc pănă ce au cuprins CUBUL în interior, și Cubul era numit Cer, Tăria. Apoi din apele de sub cer, luminoase și transparente până seara, a ieșit Pământul căci a zis Domnul să se adune apele de sub Cer și să iasă Pământul din ape, din apele de sub CUB, și ele au ascultat și s-au adunat și au dat naștere Pământului cu toată structura lui, Pămînt ce stă pe ape. Deci luminau și se întunecau apele și era seară și dimineață, apoi a Creat Luminătorii și a pus focul luminos în Luminători, și i-a așezat pe Tărie, în mijlocul Cubului. Iar pe apele de pe Boltă-Firmament, care nu se adună în adunările lor a așezat Stelele. Rotundul sau Cercul Pământului este efectul refracției luminii de la Soare și Lună și Stele prin păturile de aer și vapori de apă ce stau ca păturile pe un pat patrat, astfel Lumina ajunge la Pământ doar sub forma unui cerc din pricina unghiului de refracție, astfel că Pământul se vede doar ca un CERC neputând fi luminat în întregime de la o sursă semisferică cum este Soarele și Luna care formează o sferă completă la eclipsa de Soare când Luna este exact sub Soare. Dar Pământul, Creația cu totul, nu este glob ci este o Iinimă de forma ochiului drept al Lui Dumnezeu. Și vă dați seama că toată creația este mică din moment ce sub Soare se află jumătate din toată Creația! Răsăritul și apusul Soarelui sau a Lunii, aurorele boreale și eclipsa de Lună sunt efectele refracției luminii prin păturile atmonesferice și a reflexiei în oglinda păturilor atmonesferice, și difziei, iar Mareele sunt influența Lunii care fiind în Cer impune o mai mică adunare a apelor de jos în adunările lor când trece pe deasupra. Soarele și Luna și Stelele merg tot-timpul pe deasupra Pământului; nu coboară și nu se învârt pe după pământ-Terra căci Pământul nu e glob, și ele merg pe deasupra drept pe aceiași direcție, pe Tărie, prin Mijlocul Cubului, și când se lovesc de marginile nevăzute ale Cubului își schimbă direcția așa cum te-ai lovi de o Tărie, ca o minge de pinpong ce se lovește de un perete... deci mișcarea Soarelui și a Lunii în Cub este limitată pe lateral de marginile Cubului, spre poli Soarele, iar Luna spre răsărit și apus iar direcția dreaptă spre înainte, spre apus în cazul soarelui, și spre nord sau spre sud a Lunii este neoprită, deci dreaptă fără nici o abatere, astfel după un an, soarele ajunge în poziția inițială a traiectoriei sale drepte perfect cu doar două unghiuri datorate lovirii de laturile Cubului. Deci Creația e simplă și foarte frumoasă și a fost făcută fără timp doar la Început, iar apoi Domnul a lucrat și s-a odihnit 6 zile și a binecuvântat și s-a odihnit a 7-a zi deci în total 7x24 ore și așa a tocmit Creația ca să fie Bună și Frumoasă. Iar către farisei și saduchei a zis: ''veți dărâma acest Templu (Creația), și Îl voi ridica înapoi în 3 zile''. Deci iată că doar 3 zile (3x24ore) a durat și durează restaurarea Creației. Iar la Apocalipsă se spune că ''Noi le vom face pe toate'' deci e vorba de Înnoirea Creației de către Cuvântul lui Dumnezeu, Iisus Hristos (Sfânta Treime împreună cu toți sființii și drepții și smeriții). Deci n-o problemo cu Creația... ci problemele vin de la păcate... pentru care s-ar putea să nu mai intri în Impărăția Cerurilor (stele, ape, soare, lună, aer, nori... Cubul din partea de sus față de centru, și firește Duhurile și Mila Lui Dumnezeu care locuiește în Ceruri dar și pe Pământ sau în apele de sub pământ, cu omul credincios și iubitor și curat, căci mulți drepți au stat în șeol până i-a eliberat Dumnezeu.) Și încă ceva Eddenul sau Edenul nu e totuna cu Raiul sădit în Eden! Deci omul nu din Eden a ieșit ci a fost scos afară din Rai ca să lucreze pământul din care a fost luat... pentru ca să-și facă canonul și să nu cumva să fure și din Pomul Vieții ce se afla în mijlocul grădinii, din moment ce urma să-și dea seama că o să moară pentru greșala făcută și nerecunoscută! |
Citat:
Dar Biblia nu este un poem scris de Shakespeare, inspirat din tragediile si experientele oamenilor. Biblia este inspirata de Duhul Sfant ... sau cel putin asa afirma Biserica ... Universal inseamna ca este valabila pentru toti la fel, nu ca poate fi intoarsa pe toate partile in functie de interesele zilei. "sa interpretam Biblia in duhul parintilor, nu sa luam litera lor" - cum deosebim litera se duh? Tot printr-i "inspiratie" venita de sus? Inspiratie ce va fi la randul ei reinterpretata dupa ce nu va mai fi de folos. Dupa cum am mai spus, principiul titirezului este perfect valabil. |
Citat:
|
Citat:
Asteroidul 2010 RX30 are o dimensiune intre aproximativ 10 si 20 de metri. Acesta a trecut pe langa Terra la o distanta de aproximativ 250.000 de kilometri.Cel de-al doilea, denumit 2010 RF12, cu o dimensiune cuprinsa intre 6 si 14 metri, a trecut pe langa planeta noastra la o distanta mai mica, de aproximatix 80.000 de kilometri." Sursa de la care s-a plecat>CBS Insa sa nu ne lasam doborati de temeri care ne-a distruge speranta>exista si aspecte fascinante in Univers,nu doar terifiante,dupa cum puteti vedea>,,Diamantul cosmic": ,,Cercetatorii au descoperit o noua stea, un diamant de miliarde de carate.Diamantul cosmic este, de fapt, o bucata de carbon cristalizat, avand un diametru de 4.000 de kilometri.Steaua,care face parte din constelatia Centaurul, se afla la o distanta de 50 de ani-lumina de Pamant.Descoperirea este partea comprimata a unui corp cosmic care, odata, era la fel de stralucitor ca Soarele. Cercetatorii au decis ca numele stelei sa fie Lucy, fiind inspirati de cantecul celor de la Beatles, Lucy in the Sky with Diamonds. "Pentru a slefui acest diamant, ai avea nevoie de o lupa de bijutier de dimensiunile Soarelui", a declarat Travis Metcalfe, liderul echipei de cercetatori.Noua stea surclaseaza complet cel mai mare diamant descoperit pe Pamant, de 546 de carate, gasit intr-o mina din Africa de Sud.Oamenii de stiinta spun ca, peste mult timp, Soarele va deveni, de asemenea, un diamant enorm, la fel ca Lucy." Sursa de la care s-a plecat>BBC Iar in tot acest timp,capacitatea umana nu conteneste sa ne uimeasca>micul matematician exceptional>,,Britanicul Arran Fernandez, in varsta de doar 15 ani, care nu a mers niciodata la scoala, a fost admis la celebra universitate Cambridge, socotita a fi cea mai buna din lume. (http://www.cam.ac.uk/) Baiatul de 15 ani este nerabdator sa studieze matematica la Cambridge, dupa ce pana acum a invatat doar acasa, in familie, fara a merge macar o zi la scoala.Adolescentul a declarat pentru ziaristi ca este nerabdator sa inceapa cursurile, precizand ca nu-l deranjeaza ca va fi cel mai tanar student.Cu toate acestea, Fernandez nu se va bucura de acelasi drepturi ca si colegii sai majori din campus, insa tanarul spune ca prefera sa se concentreze pe invatatura, decat sa se compare cu altii.Cel mai tanar student la Cambridge din toate timpurile a fost William Pitt, care la doar 14 ani a fost acceptat de celebra universitate britanica, in anul 1773." Sursa>The Guardian Ne-a dat Cel de Sus capacitati extraordinare.Macar de-am sti sa le utilizam asa cum trebuie. |
Citat:
Uite care este litera care ucide: De frica ochilor oamenilor, a șefului sau a vecinilor asculți și citești scriptura cu superstiț, adică ai băgat la literă un idol și atunci ea ucide Duhul... faci ce faci doar de frica ochilor șefului, să afle că faci binele, că muncești, deci sulimenizezi ceea ce faci ca să nu se vadă cât ai trândăvit și păcătuit și altele, te fățărnicești... n-ai participarea inimii întreagă înaintea lui Dumnezeu... slujind și lucrând sub stăpânire la locul tău... Dar dacă tu slujești nu ca să placi oamenilor ci ca să placi Domnului, deci în ascuns și pentru Dumnezeu, deci cu aceiași dăruire faci binele și nu și răul, fie că te vede fie că nu te vede șeful sau vecinul, și nu din superstiț că ce o să bârfească despre tine sau ce o să se întâmple sau ce știu eu ce frică absurdă o să născocești pe baza literei... atunci litera este o literă care dă Viață... deci nu e vorba că gramatica sau exactitatea textului ucide, ci superstițul și proasta slujire ce flutură și se laudă cu litera, aia ucide... căci se desfrânează prin prozelitismul desfrânatei jidoavce din care iese fiul fărădelegii, al păcatului... adică aristocratul care are impresia că este un privilegiat și lui nu i se aplică aceiași lege, ci e mai cu moț... deci iată a și căzut într-un fel de superstiț că este indistructibil... sărmanul de el... s-a auto-idolizat... și mesajul complet către Iubirea și ceilalți era acesta: Citat:
|
Scrie clar in geneza ca omul a fost creat ultimul.Au fost multe animale create inainte..de ce nu si dinozauri?
|
,,La inceput Dumnezeu a facut cerul s pamantul.Si pamantul era netocmit si gol[...]Si a zis Dumnezeu:,,Sa facem om dupa chipul Nostru,si dupa asemanarea Noastra,ca sa stapaneasca pestii marii,pasarile cerului,anumalele domenstice,toate vietatile ce se tarasc pepamant si tot pamantul!''
Dupa care biblia continua mitul creatiei cu cel al recreatiei; ''Si a intrat Noe in corabie si impreuna cu el au intrat fiii lui,femeia lui si femeile fiilor lui[...]a inceput a se scurge apa si a se imputina'' Pot spune ca aceste povesti ale creatiei si recreatiei sunt cele mai frumoase din istoria gandirii omenesti. In intreaga lume detaliile sunt diferite insa randurile converg: Aici avem mituri ca absenta creatiei (la jainisti),creatia prin uciderea unui monstru (bastinasi din Gilbert,greci,indochinezi,kabili din Africa,coreeni),creatia din parintii primordiali in care lumea a fost creata prin interactiunea dintre parintii primordiali(bastinasi din Cook,egipteni,greci,unii indieni,tahitieni),creatia din oul cosmic in care lumea s-a nascut dintr-un ou(la chinezi,finlandezi,greci,hindusi,japonezi,persi,so malezi ),creatia prin gandul rostit cand lumea a aparut la porunca unui zeu(egipteni,greci,evrei,mayasi,sumerieni),creatia din mare in care lumea a iesit din mare(birmanezi,unii indieni,egipteni,islandezi,sumerieni) Corectati-ma daca omit niste rase. Povestea potopului este o varianta a creatie de mare in re-creatie.Cea mai veche versiune dateaza de prin 2800 i.Cr,o frumoasa legenda sumeriana ce ne vorbestedespre Ziusudra care a construit o rorabie pentru a supravietui unui potop cumplit. ati auzit si voi de faimoasa epopee a lui Gilgamesh(200-1800 i.Cr).Aici,prevent de la un zeu numit Ea ca zeii sunt pe cale sa distruga viata prin potop,Utnapishim a construit o corabie cu latura de 120 de coti. aceasta poveste a fost timp de sute de ani in Orientul Apropiat si era cunoscuta in Palestina inainte de a sosi evreii.Influenta acesteia asupra lui Noe este evidenta. Stim ca geografia influenteaza miturile.Sa luam de exemplu faptul ca acolo unde se revarsa Tigru si Eufrat vom gasi mituri despre potopuri iar in zonele aride nu apar legende despre potop. |
O nouă specie de dinozaur a fost descoperită în Spania
O nouă specie de dinozaur a fost descoperită în Spania
Scheletul neobișnuit al dinozaurului include o cocoașă pe spate și cinci umflături pe brațele din față. Aceste umflături se aseamănă punctelor de atașare a penelor de corp, ale păsărilor moderne și ar putea fi o dovadă a faptului că penele sunt mult mai vechi, în termeni evoluționari, decât se credea, potrivit realitatea.net. Paleontologii spanioli au descoperit o nouă specie de dinozaur cu cocoașă și foliculi de pene. Cercetătorii au găsit fosilele lângă Cuenca, în centrul Spaniei. Ei au denumit reptila Concavenator corcovatus, adică "mâncător de carne din Cuenca cu cocoașă". Dinozaurul face parte din tipul theropodelor. Theropodele sunt cunoscute în principal din continentul preistoric sudic, Gondwana. De-a lungul timpului, Gondwana și alte plăci antice s-au fracturat, devenind continentele din ziua de azi. Recent, o echipă de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie a arătat că theropodele ar fi putut fi originare din continentul nordic, Laurasia. Theropodele reprezintă un grup foarte important de dinozauri, întrucât se crede că din ele au evoluat păsările. Cele mai multe theropode, precum acesta din Spania, sunt carnivore, deși unele din ele erau omnivore. Scheletul neobișnuit al dinozaurului include o cocoașă pe spate și cinci umflături pe brațele din față. Aceste umflături se aseamănă punctelor de atașare a penelor de corp, ale păsărilor moderne și ar putea fi o dovadă a faptului că penele sunt mult mai vechi, în termeni evoluționari, decât se credea. Deși aceste umflături au mai fost văzute și la alți dinozauri, incluzând Velociraptorul, este interesant de găsit această caracteristică la un dinozaur atât de îndepărtat de păsări și de alți dinozauri cu pene. Cocoașa este însă un mister pentru cercetători. La anumiți dinozauri, ea reglează temperatura corpului sau depozitează mâncarea. La acesta nu se știe încă pentru ce era folosită. http://www.ziare.ro/1284067440-O_nou...rita_in_Spania |
Citat:
FELICITARI! si va multumesc! |
Dragul meu colaps ai intrat oare în colaps de susți așa ceva? Păi hipopotamul chiar dacă are o coadă mică e foarte dârză ca o măciucă! Dar dârzenia lui pentru ce și de la ce vine? Cu ce anume se laudă el și ce face el cu coada lui și pe cine sperie? Poate ați văzut reportaje despre dârzenia lui...
Deci despre hipopotam e vorba și nu despre dinozaur sau balaur, ci hipopotamul e hipopotam cu siguranță... Dar despre un balaur se vorbește și aici în cele 42 de articole, ca să găsiți și voi cum a murit dinozaurul sau balaurul, șarpe reptilă șopârlă cu sânge cald, și să ne mirăm noi acuma cum de se poate totuși să mai existe că nu pare că au murit chiar toți ''dinozaurii''... înclusiv până azi chiar dacă așa susține toată aristocrația științifică a gLumii ''bune'' căcică i-a lovit glaciațiunea de acum 100000000000...0000 miliarde de miliarde de ani lumină... după bigban și gata, am scăpat: ''Capitol Unic 1. Si regele Astiag s'a adaugat la parintii sai, iar regatul sau a fost preluat de catre Cirus al Persiei. 2. Iar Daniel a vietuit impreuna cu regele si i-a intrecut in cinste pe toti prietenii sai. 3. Babilonienii aveau un idol pe care-l chema Bel; pentru el se cheltuiau zilnic douasprezece masuri de fainuta de grau, patruzeci de oi si sase vedre de vin. 4. Regele avea evlavie la el si venea in fiecare zi sa i se inchine. Daniel insa I se inchina Dumnezeului sau. 5. Regele i-a zis: "Tu de ce nu i te inchini lui Bel?"; la care acesta i-a raspuns: "Pentru ca eu nu pot sa ma inchin la idoli facuti de mana, ci la Dumnezeu-Cel-Viu, Cel ce a facut cerul si pamantul si are stapanire peste fiecare trup". 6. Iar regele i-a zis: "Cum de ti se pare tie ca Bel nu e un dumnezeu viu? Nu vezi cat de mult mananca si bea in fiecare zi?" 7. Atunci Daniel a zambit si a zis: "O, rege, nu te amagi; ca acesta e facut pe dinlauntru din lut si pe dinafara din arama, si niciodata nu mananca si nu bea nimic". 8. Iar regele s'a maniat, i-a chemat pe preotii lui si le-a zis: "Daca nu-mi veti spune cine este cel ce inghite aceste cheltuieli, veti muri; 9. dar daca-mi veti arata ca Bel este cel ce le inghite, atunci va muri Daniel, de vreme ce l-a blasfemiat pe Bel!" Iar Daniel a zis catre rege: "Fie dupa cuvantul tau!" Acuma, preotii lui Bel erau saptezeci, in afara de femei si de copii. 10. Si a venit regele impreuna cu Daniel in capistea lui Bel. 11. Iar preotii lui Bel au zis: "Iata, noi iesim afara, iar tu, o, rege, pune bucatele si vinul, inchide usa si pecetluieste-o cu inelul tau; iar maine-dimineata, cand vei veni, daca nu vei gasi ca Bel a mancat totul, noi sa fim dati mortii; dar daca va fi altfel, atunci, Daniel, ca unul care a spus minciuni impotriva noastra". 12. Lor insa putin le pasa, deoarece facusera sub masa o intrare tainica prin care intotdeauna veneau si mancau ce era acolo. 13. Si a fost ca dupa ce au iesit si dupa ce regele a pus bucatele inaintea lui Bel, 14. Daniel le-a poruncit slugilor sale sa aduca cenusa; si au presarat-o in toata capistea, de fata fiind doar regele. Apoi au iesit, au inchis usa, au pecetluit-o cu inelul regelui si s'au dus. 15. Iar preotii, asa cum faceau de obicei, au venit noaptea impreuna cu femeile si cu copiii lor si au mancat tot si au baut. 16. Iar dimineata a venit regele, si Daniel impreuna cu el. 17. Si a zis regele: "Intregi sunt pecetile, Daniele?" Iar el a zis: "Da, maria ta, sunt intregi". 18. Si, de indata ce usa a fost deschisa, regele s'a uitat pe masa si a strigat cu glas inalt: "Mare esti, Bel, si nici o inselaciune nu e la tine!" 19. Dar Daniel a zambit, l-a tinut pe rege sa nu intre inlauntru si a zis: "Uita-te acum pe jos si baga de seama ale cui sunt urmele acestea!" 20. Iar regele a zis: "Vad ca sunt urme de barbati, de femei si de copii...". 21. Atunci regele a fost cuprins de manie si i-a adus pe preoti si pe femeile si pe copiii lor, iar aceia i-au aratat usile cele ascunse prin care intrau si mancau ceea ce era pe masa. 22. Regele i-a ucis, iar pe Bel l-a dat in puterea lui Daniel, care l-a sfaramat, pe el si capistea lui. 23. Era pe acolo si un balaur mare, la care Babilonienii se inchinau. 24. Iar regele a zis catre Daniel: "Nu vei putea spune ca acesta nu e un dumnezeu viu; asadar, inchina-te la el!" 25. Iar Daniel a zis: "Eu ma voi inchina Domnului, Dumnezeului meu, caci El este Dumnezeu-Cel-Viu. Iar tu, o, rege, da-mi ingaduinta si eu voi ucide balaurul fara sabie sau toiag". 26. Iar regele a zis: "Esti liber s'o faci". 27. Atunci Daniel a luat rasina si seu si par, le-a fiert impreuna, a facut bulgari si i-a aruncat in gura balaurului; iar balaurul, mancand, a plesnit. Si a zis: "Iata la ce va inchinati voi!" 28. Si a fost ca daca au auzit Babilonienii, tare s'au mahnit si s'au pornit impotriva regelui, zicand: "Regele s'a facut iudeu; pe Bel l-a nimicit, pe balaur l-a ucis, iar pe preoti i-a omorat...". 29. Si au venit la rege si i-au zis: "Da-ni-l noua pe Daniel!; daca nu, te vom nimici, pe tine si casa ta!" 30. Si daca regele a vazut ca erau tare porniti impotriva lui, si neavand incotro, l-a dat pe Daniel in puterea lor. 31. Iar ei l-au aruncat in groapa cu lei, in care el a stat sase zile. 32. In groapa erau sapte lei, carora li se dadeau zilnic doi sclavi si doua oi; acum insa nu li s'au dat, cu gandul ca-l vor manca pe Daniel. 33. Pe atunci traia in Iudeea un profet, anume Avacum; acesta gatise fiertura, dumicase paine intr'o postava si mergea la camp sa le duca seceratorilor. 34. Iar un inger al Domnului a zis catre Avacum: "Pranzul pe care-l ai, du-l in Babilon, la Daniel, care se afla in groapa leilor". 35. Dar Avacum a zis: "Doamne, eu niciodata n'am vazut Babilonul, si nici nu stiu unde se afla groapa". 36. Atunci ingerul Domnului l-a prins de crestet si, tinandu-l de par, in repeziciunea duhului sau, l-a asezat in Babilon, deasupra gropii. 37. Si a strigat Avacum: "Daniele! Daniele! Ia mancarea pe care ti-a trimis-o Dumnezeu!" 38. Iar Daniel a zis: "O, Dumnezeule, Ti-ai adus aminte de mine si nu i-ai parasit pe cei ce Te cauta si Te iubesc!" 39. Si s'a sculat Daniel si a mancat; iar ingerul Domnului l-a dus de indata pe Avacum acolo de unde-l luase. 40. In cea de a saptea zi, regele s'a dus sa-l planga pe Daniel; si a ajuns la groapa si s'a uitat inlauntru... si, iata, Daniel sedea! 41. Atunci regele a strigat cu glas inalt, zicand: "Mare esti Tu, Doamne, Dumnezeul lui Daniel, si un altul nu este in afara de Tine!" 42. Si l-a scos afara, iar pe cei care-i voisera pieirea i-a aruncat in groapa; si, chiar in fata lui, mancati au fost de indata.'' |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:33:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.