![]() |
Grecia este tara in care 95% din populatie este ortodoxa, care stie sa lupte sa isi pastreze intacta religia sa. Se mandresc cu credinta lor ortodoxa, pe care o au de ani si se supara ingrozitor cand cineva incearca doar si cu o aluzie sa atenteze la ea. Daca patrunzi adanc in randul populatiei grecesti vei vedea cum resping din start orice vant sectar de oriunde, tot ce vine nou si incearca sa schimbe ceea ce de la stramosii lor au mostenit.
Poate , ca noi romanii, ar trebui sa ne gandim profund la radacinile noastre crestin ortodoxe, sa luam exemplu in acest sens de la fratii nostri crestini ortodocsi greci sa luptam mai mult pentru a mentine intacta mostenirea noastra. Valurile sectare care au patruns in Romania in ultimii zeci de ani nu a facut decat sa dezbine poporul roman, iar ce traieste astazi romanul este consecinta si acestui fapt. Cineva mai sus decat noi toti stie regula , pe care si noi de altfel o stim: dezbina si conduce. Nimic nu e intamplator pe lumea asta: nici chiar sectele aparute din America. Interese meschine, peste puterea de cunoastere a noastra a celor de rand muritorii sta la baza a ceea ce vedem noi astazi in sanul crestinismului. |
|
Distruge-i unui popor identitatea sa si l-ai ingenunchiat.
Ar trebui sa ne gandim serios la identitatea noastra ca romani si la ceea ce ne reprezinta pe noi romanii. Si aici sta la loc de frunte si credinta noastra ortodoxa. Ar trebui sa stam in stare de trezvie cum spun Sfintii si sa luam aminte. |
Citat:
Va intreb, credeti ca cerul o sa fie plin numai de ortodocsi? Sunt constient ca sunt secte cu interese meschine, dar nu cred ca e atat de greu sa le deosebim de celelalte culte care, sa fim seriosi nu fac rau nimanui. Iar daca ingenunchiaza un popor asta e de bine nu? :) O secta cu interes meschin poate fi "Biserica Ortodoxa Secreta" de exemplu. |
Citat:
Depinde in fata cui ingenunchiezi. Este aici iarasi o mare diferenta. Am spus: distruge-i identitatea unui popor si l-ai ingenunchiat. dupa parerea ta, ce zici, e de bine sau de rau? Tu nu ai identitate? sau ai? stii ce e acea identitatea unui popor>? |
|
superb
|
Citat:
Bine-nteles ca am spus in gluma ce am spus referitor la ingenuncherea unui popor. Am pus si semnul ":)" ca se se observe. |
|
Citat:
|
ok
Citat:
oi fi eu ramas in urma ,dar tu cu nume de diavol, esti chiar avansat de tot ! |
Citat:
De ce atata inchidere,si nu deschidere spre societatea moderna,din partea bisericilor traditionale ??? Sa fie din cauza ca sunt conduse de oameni batrani,psihologic aflati la varsta conservatorismului si a rigiditatii mentale ??? |
Citat:
|
Citat:
exact ceea ce noi, romanii, supusi valurilor succesive de migratii barbare,si mai avand si 4 milioane de etnici tigani, nu avem !!! |
Citat:
Din nefericire sunt nevoita sa ascult destul de des muzica sectanta si tot ce imi inspira este... dansul. Chiar daca se vorbeste despre Domnul, nu gasesc nimic evlavios in ea... Muzica ortodoxa te face sa plangi, sa te inalti duhovniceste... |
Citat:
Iar ca fapt divers pe Hristos nu-l putem cioparti dupa cum ne vin ideile...au facut-o deja aceste secte si dupa cum bine se poate observa Biserica pentru ei este doar o sala de teatru si spectacol...mai au de facut sex in biserica si au tacamul complet...ca doar e modern, e lasat de Dumnezeu...de ce nu? Referitor la subiect, eu nu pot sa spun ca sunt adepta muzicii bizantine mai ales cand e cantata de cate unii care nu fac decat sa-si etaleze vocea si vin cu floricele in plus pentru impresie...ma oboseste mult lalaiala de genul asta...dar SUB NICI O FORMA nu accept muzica religioasa sectanta si cea din Oastea Domnului....pt mine sunt echivalentul manelelor din muzica laica. Numai ca ma gandesc si simt o grimasa... In rest sunt adepta muzicii bune, de calitate indiferent ca este laica, religioasa, populara, traditionala, ambientala...si cum mai vrei tu. |
Citat:
aveti si dvs dreptate, dintr-un poct de vedere ! daca bisericile apostolice nu s-au modernizat deloc,sub aspectul oficierii cultice, apoi, putem zice ca bisericile neo-protestante sunt ... prea moderene ! la ele, totul e modern,da, pe gustul nostru contemporan, insa le lipseste un pic, solemnitatea data de trecerea secolelor si a mileniilor ! concluzia e ca ambele tipuri de biserici,au ceea ce nu are cealalta ! |
Citat:
postarea dvs a fost amuzanta ! insa ,totusi, moda muzicala se schimba in timp ! omul de azi, nu mai e cel de acum 1000 de ani ! de ce biserica nu tine cont de mersul societatii,si nu introduce elemente mai moderne ,care ar atrage mai multi oameni la biserica, si tot biserica ar avea de castigat ! plus ca ar taia avantul sectelor neo-protestante,si chiar scopul lor de a mai exista ! si modernitatea ,adica evolutia culturala si tehnologica e tot de la dumnezeu ! altfel daca modrenitatea nu e buna, sa ne zica biserica ,sa dea un decret prin care sa renuntam la automobil, pentru cal, la curent electric, pentru opait, la wc in casa pt wc in curte,la stirile realitatea tv, pt gura satului...si tot asa !!! |
Citat:
Eu zic ca in biserica ar trebui sa cautam pe Dumnezeu nu modernism, e simplu, te duci la biserica si te rogi pe muzica lasata de cei dintai crestini: muzica psaltica. Esti sigur ca stii intru totul ce au ambele tipuri de biserica? sau ce nu au? Ai studiat tu indeajuns ortodoxia, in amanunt sa poti spune ce are si eventual ce nu are? Marii Sfinti Parinti si-au dedicat viata acestui studiu si sustineau ca tot nu e indeajuns. Nu iti dai seama ca muzica religioasa ortodoxa e doar primul val ce trebuie dat la o parte din ortodoxie? cate valuri ai dat la o parte si cat ai vazut si ai invatat cercetand cu adevarat orotodoxia? sau nici nu te-ai apucat si sub impulsul primei impresii ai catalogat? Nu esti tu atunci extrem de superficial? Si astfel nu esti superficial si cu oricare alta secta cu care ai luat contact? sau cult ma rog, ca iti place mult acest cuvant. Nu te supara ca sunt cam directa, dar asa sunt de felul meu, directa, si spun ceea ce cred. |
Citat:
Apoi incepe si citeste pe indelete din scrierile Sfintilor Parinti daca Sfanta Scriptura ai citit-o. Apoi studiaza muzica bisericeasca, vezi ce inseamna ea cu adevarat, cat e de greu sa inveti scrierea muzicala psaltica, si sa o si interpretezi, si vezi cum se impleteste ea cu versetele din Scriptura. Pentru ca asta este, muzica trebuie sa se impleteasca cu Cuvantul Scripturii sa se autopatrunda si impreuna iti vor patrunde in suflet si te vor face sa il gasesti pe Dumnezeu. Acesta este scopul muzicii in Biserica, intelegi? nu are legatura cu modernismul, daca vrei modernism trebuie sa cauti in alta parte, in sali de spectacole, in discoteci, pe strada privind cladiri moderniste, in vernisaje de scluptura metalica, in saloane auto, etc. |
Citat:
Cand biserica catolica a acceptat modernismul atunci cand s-a scindat de biserica mama, ortodoxa, a creat precedentul pentru urmatoarele scindari din sanul ei. Acesta este motivul pentru care asistam acum la atata dezbinare in sanul crestinismului. Si vina a avut-o modernismul. Pentru ca omul nu a inteles ca modernismul isi are locul lui iar Traditia isi are locul ei. |
Cuviosul Serafim Rose:
``“Lumea face parte prea mult din viața noastră. Adeseori – iar în ziua de astăzi, de fapt, în chip obișnuit – uităm de lumea cea cerească. Apăsarea lumescului este extrem de puternică astăzi, încît de multe ori pierdem din vedere ce înseamnă a fi de fapt creștin”. “Scopul meu nu este să vă înspăimânt, ci sa va atrag atenția la ce se petrece în jurul nostru. Cu adevărat ca este chiar mai târziu decât credeam cu toții: Apocalipsa se întâmplă chiar acum. Și cît este de trist sa vezi creștini, mai ales tineri ortodocși, peste capetele cărora plutește amenințător aceasta tragedie incalculabilă si care cred ca pot duce mai departe ceea ce ei numesc „o viață normală” în aceste vremuri cumplite, făcându-se parte integranta din capriciile acestei generații stupide, care se auto-divinizează, absolut inconștientă de faptul ca paradisul nebunilor în care trăim este pe cale să se prăbușească, absolut nepregătita pentru vremurile de disperare spre care ne îndreptam. Nici măcar nu mai este vorba de cine este un „bun” creștin-ortodox, sau unul „prost”; întrebarea care se pune acum este aceasta: va mai supraviețui măcar credința noastră? Pentru mulți, nu va mai supraviețui; Antihristul care va veni va fi mult prea atrăgător, mult prea în spiritul preocupărilor lumești după care tânjim, pentru ca majoritatea oamenilor sa-si dea măcar seama că și-au pierdut creștinismul înclinându-se în fata lui. Apartenenta de suprafață nu este suficienta; trebuie să ne miște ceva pe dinăuntru, ceva ce sa ne facă diferiți de lumea din jurul nostru, chiar daca lumea își spune „creștina” sau chiar „ortodoxa”. Sa păstram si sa hrănim aceste calități ale adevăratei viziuni ortodoxe asupra lumii despre care am vorbit mai devreme: o viață și o atitudine normală, iubitoare și iertătoare, nu gravitând în jurul sinelui, ci pastrîndu-ne inocentă si spiritualitatea chiar si cu o deplina conștiința a propriului nostru păcat si a puterii ispitelor lumești din jurul nostru. Daca trăim cu adevărat aceasta viziune ortodoxa asupra lumii, credința noastră va supraviețui șocurilor care ne așteaptă si va fi o sursa de inspirație si de mântuire pentru cei care îl vor căuta în continuare pe Hristos, chiar si în toiul naufragiului umanității, care a început deja în zilele noastre”. |
Citat:
Aaaaa!!! ce nu s-a schimbat si nu se poate schimba niciodata: doctrina, invatatura, canoanele, rugaciunile....acestea nu apartin institutiei Biserica ci Celui ce a creat-o...si anume Hristos...doar El poate face vreo schimbare si o va face asa cum bine ne-a promis in Sf. Evanghelii cand "Fiul Omului va veni pe norii cerului". Nu prin modernizare in acest sens umpli biserica de oameni....ci prin traire si propriul exemplu, pana la urma Hristos de acestia are nevoie...nu de spectatori. Neo-protestantii au aparut intr-un secol istoric destul de infierbantat atat din punct de vedere politic cat si religios, insa radacinile lor sunt mult mai adanci in istorie....sa ne gandim de exemplu la un Arie (arianismul), Nestorie (nestorianismul), Meletie...etc Acestia nu sunt decat propulsori ai sectelor de mai tarziu. Nu degeaba au existat si s-au convocat niste Sinoade Ecumenice la acea vreme...insa initiatorii sectelor de mai tarziu s-au crezut mai destepti decat Sf. Parinti, neluand in seama intamplarile istorice revelatoare...ci au recurs la propria lor minte si interpretare a Sf. Scripturi si uite asa in ziua de azi ne-am trezit cu cateva mii de secte...de rataciti care se bat cu pumnul in piept ca la ei gasesti adevarul...numai ca este un adevar fara fond si baza. |
Citat:
Pentru elucidare te invit sa studiezi in paralel si din punct de vedere istoric si religios aparitia si invatatura ortodoxiei comparativ cu penticostalii. Citat:
Citat:
Altfel pe acest topic am observat ca este vorba despre MUZICA SECTANTA....nu MUZICA RELIGIOASA...este o mare diferenta....si diferenta o poti vedea ascultand in paralel muzica laica cu muzica sectanta si vei vedea aceleasi acorduri...apoi asculta muzica religioasa bizantina sau gregoriana in paralel cu muzica laica si nu vei vedea nici o asemanare. CONCLUZIE: nu incerca sa ma intelegi pe mine ce-mi place si ce nu....nu e relevant pt mantuirea ta...mai repede te invit sa intelegi invatatura lui Hristos si sa o urmezi cu adevarat...ca sigur iti va fi de mai mult folos duhovnicesc. |
Citat:
Si n-am inteles totusi ce era urat, vulgar si brutal in postarea mea? cuvantul SEX sau faptul ca asta urmeaza sa se mai intample in bisericile sectante? Unii spun ca si sexul este o arta sau ca el a fost lasat de Dumnezeu... Penticostalulmantuibil spunea mai sus ca se face arta in biserica lor....faptul ca ii apuca sa urle ca disperatii la Pogorarea Sf. Duh este arta...saracii ce inselati trebuie sa mai fie. Pentru mai multa informatie in acest sens...adica sa vedeti ce arta avansata se face in bisericile neo-protestante (ca sa nu le mai spun sectante) din America...ca in mare acolo este CAPUL tuturor...acolo este TARTORUL, cautati pe internet si veti vedea destule. Eu nu am facut referire la un anumit cult....deci cautati sa vedeti ce manifestari si invataturi propovaduiesc si cat de zbuciumat isi manifesta DRAGOSTEA pt Hristos. :)))))))) aadica voiam sa spun la ce traire avansata au ajuns :))))))))))))))) |
Citat:
Dar da ca tu zici ca te straduiesti sa faci pe placul lui Hristos, si consideri ca Hristos aproba ceea ce spui tu, eu chiar nu mai am ce spune...Probabil consideri ca L-ai facut sa fie mandru de tine... |
Citat:
Cuviosul Serafim Rose: ``Viata si invatatura noastra crestina trebuie sa fie in asa fel incat sa ne dea putinta de a-l sti pe adevaratul Hristos si de a-l recunoaste pe Hristosul cel mincinos (Antihristul) cand va veni. Nu cunoasterea teoretica sau "corectitudinea" ne vor da aceasta cunoastere.`` |
|
salut,iubirea
Citat:
hristos,a inceput lucrarea sa la varsta de 30 ani,mergand si propovaduind cuvantul:oare primii crestini au fost catalogati ca fiind sectanti? personal,nu fac afirmatii despre un cult(religie sau doctrina acceptata de statul laic)daca nu cunosc bine acel cult. |
Citat:
Cultul tau...(doar tu stii care o fi ala) vine din America...ca in general acolo au fost "capete luminate de intuneric"...acolo este traditia rastalmacirilor si acest cult nu vine de la invatatura lui Hristos ci de la invatatura initiatorului acestui cult care a preluat ce i-a convenit de la Hristos ca sa isi creeze propriul cult si proprii adepti printre care te numeri si tu....adica s-a dorit si el un hristos. Acum cu parere de rau tu nu te poti numi adepta lui Hristos...ci adepta initiatorului cultului tau...sper sa stii macar care este ala :)))adica sa-ti cunosti istoria cultului. Iar referitor la Romania....manifestarea neo-protestantismului in general este destul de plapanda, pipernicita...n-am ce comenta din acest punct de vedere....adevarata manifestare se vede acolo unde ii este si capul... Deci NO OFFENCE |
Citat:
|
Citat:
Ceea ce s-a intamplat in primele secole crestine stim deja si vedem si urmarea... Nici eu nu fac niciodata afirmatii despre ce nu cunosc...adica in situatia de fata stiu ce spun pentru ca, cunosc... Eu mi-am exprimat doar o opinie referitoare la muzica sectanta...adica am fost la subiectul topicului, nu m-am legat de nimeni...indiferent de crezul sau...insa vad ca se vrea mai mult de atat...si in ciuda acestui fapt sper sa reusesc sa nu dau apa la moara pe acest subiect pt ca efectiv nu se merita....motivul l-am mai scris la alte subiecte. |
Citat:
|
Citat:
Pune-te in fata mortii tale si gandeste-te ca constati ca nu ai fost in sanul bisericii adevarate si deci Hristosul tau nu este cel adevarat. ca rugaciunile tale au fost indreptate catre cel care nu era bun, ca ravna ta a fost in zadar. Ce se va intampla cu sufletul tau? mai are importanta atunci cultele cum zici? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Biserica Penticostală este o biserică neoprotestantă. Printre mișcările de redeșteptare a credinței care au avut loc în secolul al XIX-lea apar, către anul 1900, și penticostalii. Predicatorul american Charles F. Parham a început să susțină, bazandu-se pe mai multe versete din Noul Testament, că asupra celor credincioși incă mai coboară Duhul Sfânt. Aceștia dobândesc astfel darul vorbirii în limbi, numit glosolalie - făcând trimitere la evenimentul petrecut de Rusalii (a cincizecea zi de la Înălțarea lui Isus, de aici și denumirea de "penticostali", luată de adepții noii mișcări." http://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Penticostal%C4%83 Deci sa inteleg ca ati aparut abia de 100 si ceva de ani...da? Imi poti spune unde au fost penticostalii pana in anul 1900??? Iar daca au aparut din acest an ce legatura au cu Hristos care s-a nascut si a propovaduit acum vreo 2000 ani in urma? De fapt voi aveti legatura cu Charles F. Parham ...asta este dumnezeul vostru, pt ca sunteti adepti la interpretarile si la ce spune acest om cu minte bolnava, nu la ce spune direct Hristos si Biserica Lui. Deci stimate domn...mai bine ai lua aminte daca tot ai ales sa postezi pe acest forum...eu speram sa iti fie spre folos, nu sa incerci sa ma convingi pe mine sau pe altii de ratacirea ta... Mai bine incearca sa nu ma mai provoci...ca nu-mi place sa intru in polemici. PS Iar cuvantul "ciopartit" era metaforic...daca nici asta n-ai reusit sa intelegi...l-ati ciopartit in sensul ca fiecare secta ati rupt din El si invatatura Lui numai ce v-a convenit ca sa va creati propriul cult... |
Citat:
On: Una din favoritele mele: Oricat de lunga-i noaptea |
Citat:
"14 membri ai unei secte, printre care opt copii, sunt dați dispăruți în sudul Californiei, Statele Unite. Autorități cred că este vorba despre o sinucidere în masă, notează CNN, citat de Realitatea.net. Printre cei 14 membrii se află și opt copii, cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani. Autoritățile au intrat în alertă după ce un alt membru al sectei a găsit bilete în care oamenii spuneau că se duc să se vadă cu Iisus și cu rudele lor decedate. Ei nu au vorbit de sinucidere însă aceasta este ipoteza autorităților, care au lansat un apel național pentru localizarea grupului." http://www.libertatea.ro/stire/14-me...us-304133.html |
Citat:
Am citit si eu stirea pe yahoo. Insa "secta" nu inseamna "biserici neoprotestante", chiar daca dragalasii de ortodocsi ne numesc "sectanti". Diferenta dintre secta si biserici [denominatii] np este cea din engleza dintre "cult" si "denomination". Cult[eng] = a group or sect bound together by veneration of the same thing, person, ideal, etc. a religion or sect considered to be false, unorthodox, or extremist, with members often living outside of conventional society under the direction of a charismatic leader. a particular system of religious worship, esp. with reference to its rites and ceremonies. , etc. Deci, o grupare de emigranti din El Salvador, condusi de o femeie...Asta nu inseamna biserica, desi pretind ca s-au dus sa astepte rapirea...Sunt doar niste fanatici dezorientati [daca se dovedeste ca intr-adevar s-au sinucis] |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:19:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.