![]() |
Citat:
Creaționiștii știu foarte bine procesul prin care se ajunge la diverse teorii științifice dar voi aveți prejudecata că ei sunt proști, că înțeleg greșit etc. Asta poate din pricină că voi înșivă suferiți de acestea. Învață să nu mai ai idei preconcepute, să nu mai gândești prin stereotipuri, să vezi dacă nu cumva te înșeli. |
Citat:
Cat despre mine pot sa-ti spun ca ai perfecta dreptate! Eu nu ma mai bazez pe mine insami ca si cand as fi buricul pamantului, ca si cand teorile mele ar fi centrul universului, ca si cand umila mea parere ar conta in ochii cuiva. De aceea am citat ce au descoperit altii ,mult mai dotati decat mine. Baza mea este doar imensa iubire a Minunatului meu Creator pe care o simt si o traiesc permanent, pe care o descopar in fiecare fibra a universului, a carui dovezi de dragoste mi se reveleaza permanent, in a carui 'cuib' perfect m-am nascut si am crescut, care zi de zi face sa rasara soarele si sa-mi lumineze fiinta, care zi de zi imi vorbeste si ma invata si ma mustra si-mi daruieste enorm pentru ca zilnic vad minuni peste minuni care stiintific si simplist materialistic ar fi imposibil sa se poata intampla. |
Citat:
Atunci tu mi-ai spus ca sunt doar aparente inselatoare create de diavol. A creat diavolul muntii? (doar un exemplu) |
Citat:
|
Citat:
|
Si apoi, cele mai recente descoperiri stiintifice spun ca la baza materiei este energia. Dar sfintii parinti vorbesc demult despre "energiile necreate" prin care "toate s-au facut"
|
Citat:
Ceea ce faci tu aici este sa eviti raspunsul pe baza apelului la autoritate: ce contrazice stiinta e fals fiindca stiinta are autoritate. Te comporti imatur. |
Citat:
Nu am incercat sa vad cine este creatorul acestei teorii. Poate deveam ca este doar un om care se poate insela. Dar am incercat sa vad cum este cu cealalta teorie. Si cam tot ce am aflat m-a dus la concluzia ca este falsa. |
Citat:
|
Citat:
Orice adept al creationismului se va minuna de maretia lui Dumnezeu care vine si pe calea descoperilor stiintifice care arata creatia lui Dumnezeu. ORICE DESCOPERIRE STIINTIFA NU MICSOREAZA TAINA LUI DUMNEZEU CI DIMPOTRIVA O AMPLIFICA, INTRUCAT NE ARATA CA EL ESTE MAI PRESUS DE TOT SI DE TOATE. Dumnezeu ingaduie omului sa descopere legile stiintei si chiar il invata pe om (vezi spe exemplu cartea lui Tobit in care Sfantul Arhanghel Rafail il invata pe tanarul Tobie nu doar cunostinte din lumea fizica, in acel caz medicina, ci si cum sa "lupte" cu demonii, adica il invata si despre lumea spirituala). " Înțelegeți, dar, cei neînțelepți din popor, și cei nebuni, înțelepțiți-vă odată! Cel ce a sădit urechea, oare, nu aude? Cel ce a zidit ochiul, oare, nu privește? ... Cel ce învață pe om cunoștința ..." Psalmul 93,8-10 Doar omul "este jumate animal jumatate inger", animal pentru ca are trup iar deosebire fiziologica (trupeasca) intre om si animale nu exista, intrucat amanodua sunt facute din pamant (materie) si inger pentru ca doar sufletul omului are spirit (ratiune, gandire) care este singura caracteristica comuna a firii omenesti, a firilor ingeresti si a firii Dumnezeiesti (conform invataturii Sfintei Scripturi si a Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe) |
Citat:
|
|
Dogma ortodoxa sec VIII d.Hr.: Univers sferic, dinamic si in expansiune univorma.
Citat:
“toți care au spus că cerul este sferic susțin că el se depărtează în chip egal de la Pământ și în sus și în lături și în jos” , iar „cerul este totalitatea zidirilor văzute și nevăzute... și spunem că la facerea universului am primit și facerea cerului, despre care filosofii păgâni, însușindu-și învățătura lui Moise, spun că este o sferă” (Sf. Ioan Damaschin - Dogmatica, Cartea a II-a, cap 6.) Scriptura afirma fără echivoc ca planeta Pământ este sferică, vorbind despre „rotundul pământului” (Pildele lui Solomon 8,31). Astfel, Proorocul Isaia ne spune despre Dumnezeu că “El stă în scaun deasupra cercului pământului” (Isaia 40,22). Universul si tot ceea ce există sunt în Dumnezeu după cum spune și Sf. Pavel că „de la El și prin El și întru El sunt toate”(Romani 11,36.) câte există „căci în El trăim și ne mișcăm și suntem”. (Faptele Apostolilor 17,28.) Dumnezeu ”a zidit lumea din nimic” (Solomon 11,17) și trebuie să “înțelegem că s-au întemeiat veacurile prin cuvântul lui Dumnezeu, de s-au făcut din nimic cele ce se văd” (Evrei 11,3) și „cerurile de acum și Pământul sunt ținute prin același Cuvânt” (2 Petru 3,7) al lui Dumnezeu. El este Cel ce a „întemeiat cerurile … El a tras bolta cerului peste fața adâncului*” (Pildele lui Solomon 8,27). Dumnezeu este creatorul a tot ceea ce există, întrucât “Cu Cuvântul Domnului cerurile s-au întărit si cu Duhul gurii Lui toată puterea lor” (Psalmul 32,6). Astfel, Dumnezeu „ține toate cu Cuvântul puterii Sale” (Evrei 1,3). Creatorul spune “Eu am făcut Pământul și omul de pe el Eu l-am zidit. Eu cu mâinile am întins cerurile și ...dau porunca” (Isaia 45,12.) la tot ceea ce există în Univers, iar ecuațiile științei ne dezvăluie tocmai aceasta ordine “după măsura omenească, care este și a îngerului” (Apocalipsa 21,17.) |
Citat:
|
Citat:
Asta este logica ta ... |
Citat:
|
Citat:
Dumitru ti-a dat un citat in care iti arata ca logica ta e defecta si asta nu e atac la persoana. |
Citat:
La ce sa raspund????????? |
Citat:
|
Citat:
I-am reamintit ca primul care scris despre aceste energii a fosr Grigore Palama ... |
Citat:
Dacă nu e răspuns la mesajul meu atunci nu mai include citatul. Pe barba lui Darwin Dumitre, nu știi să porți un dialog. |
Citat:
De ce un dialog civilizat nu tine seama de context? |
Citat:
Cu contextul nu înțeleg ce vrei să spui. |
Citat:
Conteztul pe care nu l-ai inteles era dat de afirmatia ta ca Dumitru nu pricepe ceva. Daca dupa tine a pricepe inseamna a spune ca D-zeu exista clar problema nu e la Dumitru. |
Citat:
|
Citat:
iar vechimea mesajului este de cateva zile, nu de luni ... |
Citat:
Dă citatul din mesajul în care eu am spus că Dumitru nu pricepe ceva ca să putem discuta despre acea afirmație. Dacă tu dai reply la un mesaj al meu dar te referi la alt mesaj al meu începe să semene a discuție de bezmetici. |
Citat:
Comportă-te civilizat, matur. Referă-te la subiectul discuției, nu la persoane. Ce cred eu e treaba mea. |
Citat:
Citat:
Vechimea unei afirmatii nu are nicio relevanta, cu atat mai mult cu cat nu ai retras acea afirmatie nu chiar atat de veche. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
,,Intruparea Cuvantului lui Dumnezeu, a Logosului, se face fara stirbirea sau injosirea dumnezeirii, intr-un proces kenotic unic, fara pierderea divinului in omenitate. Dimpotriva, omenitatea se potenteaza intr-atat, incat „filiatia omului prin har“ fata de Dumnezeu sa fie perfecta, fara ca omul sa-si piarda propria sa natura creata, limitele sale creationale. Aspectul kenotic, marcat prin cuvintele: „si S-a pogorat din cer“, devine modelul aplecarii parintesti a Tatalui spre lume, in special spre om, asemanator aplecarii parintelui spre copil, ca sa-l ridice in dreptul fetei sale, capului sau, la nivelul demnitatii depline si al responsabilitatii. Caci, daca omul nu ar fi beneficiat de Intruparea Logosului si de intreg cursul mantuirii obiective, el ar fi ramas doar „poleit cu har“, dar nu „patruns de har“ si transformat total in interiorul sau. Numai acea raza de soare lumineaza adancurile fapturii care a trecut neoprita prin structura creatiei, ba chiar transcende si dincolo de aceasta structura, facand-o vizibila in toata frumusetea ei. Este raza harului dumnezeiesc, a energiilor divine necreate, despre a caror existenta a scris si a vorbit Sfantul Grigorie Palama." Explicatia pe larg aici |
Cred într-unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamântului, vazutelor tuturor si nevazutelor.
Si într-unul Domn Iisus Hristor, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut mai înainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, Nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut. Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mîntuire S-a pogorît din ceruri si S-a întrupat de la Duhul Sfînt din Maria fecioara si s-a facut om. Si S-a rastignit pentru noi în zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a îngropat. Si a înviat a treia zi, dupa Scripturi. Si S-a înaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui. Si iarasi sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui împaratie nu va avea sfîrsit. Si întru Duhul Sfînt, Domnul de viata Facatorul, Care de la Tatal purcede, cel ce împreuna cu Tatal si cu Fiul este închinat si slavit, Care a grait prin prooroci. Într-una sfânta, soborniceasca si apostoleasca Biserica. Marturisesc un Botez, întru iertarea pacatelor. Astept învierea mortilor. Si viata veacului ce va sa vie. Amin!" Deci Dumnezeu-creatorul celor vazute si nevazute,adica materiale si nemateriale si Duhul Sfînt, Domnul de viata Facatorul. |
Epistola către Coloseni a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 1 11. Și întăriți fiind cu toată puterea, după puterea slavei Lui, spre toată stăruința și îndelunga-răbdare, 13. El ne-a scos de sub puterea întunericului și ne-a strămutat în împărăția Fiului iubirii Sale, 29. Spre aceasta mă și ostenesc și mă lupt, potrivit lucrării Lui, care se săvârșește în mine cu putere. Cap. 2 15. Dezbrăcând (de putere) începătoriile și stăpâniile, le-a dat de ocară în văzul tuturor, biruind asupra lor prin cruce. Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Cap. 1 18. Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. 24. Dar pentru cei chemați, și iudei și elini: pe Hristos, puterea lui Dumnezeu și înțelepciunea lui Dumnezeu. Cap. 2 5. Pentru ca credința voastră să nu fie în înțelepciunea oamenilor, ci în puterea lui Dumnezeu. Cap. 4 19. Dar eu voi veni la voi degrabă - dacă Domnul va voi - și voi cunoaște nu cuvântul celor ce s-au semețit, ci puterea lor. 20. Căci împărăția lui Dumnezeu nu stă în cuvânt, ci în putere. Cap. 5 4. În numele Domnului nostru Iisus Hristos, adunându-vă voi și duhul meu, cu puterea Domnului nostru Iisus Hristos, Cap. 6 14. Iar Dumnezeu, Care a înviat pe Domnul, ne va învia și pe noi prin puterea Sa. Unde scrie 'putere" a se citi energie. Si exista energii pozitive si negative.Energii benefice si malefice.+ si - Si noi suntem plini de aceste energii de viata creatoare.Acestea sunt chiar vizibile si masurabile stiintific |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:11:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.