Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Preot trecut la sectari? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10745)

lastunul 24.09.2010 14:23:30

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 291222)
Cultul vostru e pe cale de dispartirie, iar ceea ce spui tu e total in afara realitatii...

Andrusca, am intrat pe mai multe site-uri (unele traduse, din limba engleza) ca sa vad ce se spune despre disparitia bisericii adventiste. Am gasit o gramada de articole mincinoase pe aceste site-uri (neadventiste). In dreptul bisericii adventiste se foloseau tot felul de expresii de genul "rata mare de extindere", "dezvoltare in sistemul educational si medical", etc. In plus, a aparut si un documentar (parca facut de cei de la National Geografic- daca vrei iti dau link-ul) despre conceptia si contributia adventista, in domeniul sanatatii.

Totusi, eu te cred pe tine. Tu le zici cu foc. Ei dau doar niste banale date statistice.

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 291222)
Adventismul se zdruncina, pastorii vorbesc ba de evitarea crizei...ba de imbartisarea ei, vorbesc de crize nerezolvate inca de la infiintarea cultului,

Stii si tu ca toate bisericile se confrunta cu probleme (unele mai vechi, nerezolvate, altele noi aparute). Numai ca unele biserici recunosc aceste probleme si trec la rezolvarea lor iar altele se considera "fara pata si fara zbarcitura" si se amagesc.

joseph_ben_iacob 24.09.2010 14:40:15

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 291283)
Omul acela din Africa a auzit evanghelia aceea distorsionata, intoarsa, rasucita, dupa bunul plac al traducatorului unei anumite misiuni asa zis crestine.

De unde stii tu asta?Nici macar nu stii ce Evanghelie a auzit si din start spui ca e distorsionata etc. Asta se cheama prejudecata, acuzi fara sa stii despre ce e vorba.
Si sa te mai intreb ceva, de ce evanghelia respectiva are putere asupra acelor oameni?De ce viata lor se schimba?Daca ar fi o evanghelie mincinoasa atunci nu ar trebui sa aiba nici un efect benefic.

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 291283)
Prin lucrarea unei asa zise misiuni asa zis crestine, ajung doar la ceva presupus a fi Hristos. omul acela din Africa ar fi trebuit sa aiaba sansa sa vada toate variantele crestine si sa discearna apoi cu ochii mintii care e cea adevarata si care nu.

De unde stii asta?De unde stii ca nu ajung la Hristos cu adevarat?Alta prejudecata.
Si cum ar putea avea omul acela sansa sa vada toate variantele crestine?Net nu are, e in jungla etc. Ortodocsii nu fac misiuni in jungla, asa ca din punctul tau de vedere oamenii aia sunt condamnati.

octavian_cde 24.09.2010 21:06:14

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291319)
Mantuitorul nu a schimbat nici o "religie" prin venirea Sa pe pamant, ne-a adus insa o lege noua: legea iubirii. Nu crezi ca ar fi de-a dreptul hilar sa scrie in Biblie ca exista mai multe religii si ca e pacat sa-ti-o schimbi sau nu?
Cat despre posibilitatea de a-l urma pe Hristos, da ,El a spus: "CINE VREA, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie".
Ce ne puteti spune legat de Cruce in cultul pe care-l propavaduiti?

Apreciez felul in care ati postat chiar daca nu in toate privintele sunt de acord.

Sa inteleg ca religia trebuie pastrata si in cazul meu? Chiar daca nu sunt ortodox? Asta spunea persoana pe care am citat-o. Cel putin eu asta am inteles.

Cred ca vreti sa amintiti despre versetul din Matei 16:24 "Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie." Din dorinta de a afla ceva la care tineti foarte mult, neglijati sa scrieti corect un verset. Poate ca daca ati citi mai bine ati intelege mai bine.
Stiti ca e o vorba in popor "Asta este crucea mea....." In versetul la care faceti referire nu e vorba de acea cruce. Este vorba de suferintele/ocarile pe care inevitabil un crestin le intampina urmandu-L pe Iisus.
Eu iubesc crucea despre care se vorbeste in acel verset. Cu toate ca sunt ispitit uneori si mai "tai" din ea.

tricesimusquintus 24.09.2010 21:40:41

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291310)
Care este Crezul cultului din care faci parte? Despre Iisus Hristos, poti sa ne spui cine Este?

Crezul cultului meu este identic cu cel al cultului tău, punctele la care s-a referit părintele erau mult mai elaborate și așa cum am mai spus necesită foarte mult spațiu, nemaivorbind de faptul că am fi off-topic. Am încercat să dezvolt asemănările în ceea ce privește simbolul credinței, însă admin-ul a considerat că acel topic trebuie urgent închis ("Ce avem comun"), sunt mai "ziditoare" interminabilele dispute privitoare la ceea ce ne separă...:46:

tricesimusquintus 24.09.2010 21:41:15

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 291311)
Mda...ia vezi ca pastorii tai spun ca raspunsurile pe care le detine cultul adventist nu mai multumesc adeptii, si e nevoie de altele noi...tu pe unde te situezi, si ce ai de gand sa faci?

Vine criza peste cultul tau...si asta peste celelalte crize nerezolvate inca de la inceputul istoriei cultului...asta a spus-o un pastor extrem de apreciat de adventisti, deci ce e de facut?

Eu cred ca tu nici macar nu mai esti adventist, si ai infiintat un nou cult...de White nu vorbesti, si te deranjeaza foarte mult cand vezi acest nume scris...despre atmosfera reala din cultul tau nu spui nimic, si ne oferi raspunsuri vechi...cand adventistii cauta altele noi dupa doar 2 secole ( nici mai mult, nici mai putin)...deci eu zic ca tu nici macar nu stii ce esti, dar stagnezi in confuzie!!!!

Back to topic!

dobrin7m 25.09.2010 08:30:59

Citat:

În prealabil postat de joseph_ben_iacob (Post 291374)
De unde stii tu asta?Nici macar nu stii ce Evanghelie a auzit si din start spui ca e distorsionata etc. Asta se cheama prejudecata, acuzi fara sa stii despre ce e vorba.
Si sa te mai intreb ceva, de ce evanghelia respectiva are putere asupra acelor oameni?De ce viata lor se schimba?Daca ar fi o evanghelie mincinoasa atunci nu ar trebui sa aiba nici un efect benefic.

De unde stii asta?De unde stii ca nu ajung la Hristos cu adevarat?Alta prejudecata.
Si cum ar putea avea omul acela sansa sa vada toate variantele crestine?Net nu are, e in jungla etc. Ortodocsii nu fac misiuni in jungla, asa ca din punctul tau de vedere oamenii aia sunt condamnati.

Cel care rataceste pe cai gresite se va pierde, oriunde ar fi el pe acest pamant.

Lumea credintei, reportaj `` Africa ortodoxa``
``Nu sunt „ecumenist”. Când însă, după zile întregi petrecute între musulmani sau băștinași, întâlneam un creștin, era o bucurie. Măcar știa de Hristos.
Biserica Ortodoxă nu a făcut misiune prea puternică în Africa neagră, comparativ cu catolicii sau cu sectele neoprotestante. Cei catehizați de aceștia descoperă însă acum cu bucurie și primesc mult mai ușor învățătura Bisericii Drept*măritoare Ortodoxe. Și astfel, Biserica din Africa, prin pronia lui Dumnezeu, creș*te încet, dar sigur. ``

``Zambia, Misiunea Ortodoxă din Lusaka
Când am plecat din țară, calculasem ca a doua dumini*că în Africa să o petrec în ca*pitala Zambiei, Lusaka. „Tre*buie să fie pe-acolo vreo biserică”, mi-am zis. A fost însă cu adevărat o minune că am găsit-o. Lusaka are prea pu**ține construcții înalte și se în*tin*de pe o suprafață foarte mare.
Dis-de-dimineață către biserică au început să vină localnici, în general femei cu copii. Foarte mulți copii. Slujba a ținut-o, ca de obicei, părintele Silvestru, ajutat de diaconul său.
Nectarie și Victor, doi tineri absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox din Nairobi (Kenya), însă originari din Zambia, erau sufletul comunității. Ei au cântat la strană în kiswahili și din când în când în greacă sau engleză. Li s-au alăturat încet-încet mai multe femei, așa încât cântarea a prins putere. În Africa însă nu poți să cânți fără să dansezi. Așa că, pe fondul cântării psaltice, corul se legăna cu mișcări precise, însă suficient de discrete. Pur și simplu nu se puteau abține. Așa s-au dus să se împărtășească. A fost emoționant…
Nectarie se îngrijea de copiii care mergeau la împărtășit. Micuții trebuiau însă să treacă un examen: să se închine corect. Cine greșea stătea pe loc și repeta până reușea.
Poate că cel mai frumos moment a fost însă când, după predică, părintele Silvestru ne-a prezentat, pe mine și pe prietenul meu Kiril din Bulgaria, și toți cei prezenți, pe rând, s-au grăbit să ne strângă mâna și să ne ureze bun venit.``

``Am întâlnit foști credincioși catolici de culoare care, în căutarea lor sinceră, au descoperit ortodoxia. În general, de altfel, oamenii din Zambia, Zimbabwe, Malawi, Tanzania sau Kenya au un fond foarte bun. Sunt și secte ciudate, dar cred că, în majoritate, africanii sunt sinceri și chiar Îl caută pe Dumnezeu.
Neoprotestanții nu sunt ca sectanții de la noi. Nu îi urăsc pe ortodocși, ci, din contră, descoperind parcă o altă lume, sunt fascinați de moștenirea noastră bizantină și sunt dornici să afle cât mai multe. Când mă vedeau pe stradă, alb și cu barbă, copiii mă strigau “Moise”, dar nu în batjocură, ci cu prietenie și cu bucuria că mi-au găsit... porecla potrivită.
Îmi amintesc de soldatul înarmat care mă însoțea într-unul dintre parcurile naționale. Era o fire foarte tăcută și retrasă, iar eu, fascinat de animalele din jur, nu am avut timp prea mult timp pentru el. Când ne-am despărțit, mi-a strigat însă cu dragoste: “Frate, să ne vedem în rai!”. Altă dată, un băiat din Zimbabwe m-a abordat la Cascada Victoria. Am crezut inițial că vrea să-mi vândă ceva sculpturi de lemn și de aceea încearcă să ne împrietenim. El însă venise să vorbim de Dumnezeu. Nu era botezat. Am petrecut vreo 3 ore povestindu-i pilde din Pateric. Când a plecat, mi-a cerut adresa de e-mail și zilele trecute m-am pomenit cu un mesaj de mulțumire de la el “pentru cuvintele înțelepte” pe care i le-am zis.``

`Revenind la Sfânta Orto*doxie, deși am stat numai două zile în Nairobi, am avut șansa să îl întâlnesc pe Mi*tro*politul Macarie. Un om extraordinar, smerit și cu multă dragoste și jertfelnicie, despre care de altfel auzisem deja foarte multe lucruri bune. Știam că au semi*nar teo*logic, școli, colegii, grădi*nițe, biserici și preoți misionari, dar ajungând acolo am realizat că activitatea sa misio*nară a transformat Kenya în inima ortodoxiei africane.``

``Părintele John (Ioan) Kihanga s-a născut în Mbarara, în sud-vestul Ugandei. în 1971, într-o familie deja ortodoxă. El este primul din cei 6 frați (3 băieți și 3 fete). A urmat școala primară în localitate, iar liceul în Tanzania, devenind profesor de chimie. A absolvit apoi Seminarul Teologic Ortodox din Nairobi și a fost hirotonit ieromonah de ÎPS Proterios, pe atunci Mitropolit de Irinopolis (Dar-Es-Salaam). De șase ani slujește în biserica ortodoxă din Arusha, la poalele Muntelui Kilimanjaro.
Am petrecut împreună două duminici. Înainte de ascensiune și după.
Este un om de o blândețe și o cumințenie deosebite. Nu cred că ar putea vreodată ridica tonul sau să se certe cu cineva. Deși nu a ajuns niciodată în Sfântul Munte, am regăsit la el același duh de dragoste, delicatețea și smerenia părinților aghioriți.
Când i-am spus că sunt din România, a ridicat privirea luminat la față și mi-a zis: „România, Țara Ortodoxiei!”.

Romani, mostenirea noastra de la strabuni este ortodoxia. Pana si africanii stiu asta. Aveti grija de aceasta mostenire sfanta si nu o pierdeti.
`

floricica 25.09.2010 16:11:54

Citat:

În prealabil postat de octavian_cde (Post 291482)
Apreciez felul in care ati postat chiar daca nu in toate privintele sunt de acord.

Sa inteleg ca religia trebuie pastrata si in cazul meu? Chiar daca nu sunt ortodox? Asta spunea persoana pe care am citat-o. Cel putin eu asta am inteles.

Cred ca vreti sa amintiti despre versetul din Matei 16:24 "Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie." Din dorinta de a afla ceva la care tineti foarte mult, neglijati sa scrieti corect un verset. Poate ca daca ati citi mai bine ati intelege mai bine.
Stiti ca e o vorba in popor "Asta este crucea mea....." In versetul la care faceti referire nu e vorba de acea cruce. Este vorba de suferintele/ocarile pe care inevitabil un crestin le intampina urmandu-L pe Iisus.
Eu iubesc crucea despre care se vorbeste in acel verset. Cu toate ca sunt ispitit uneori si mai "tai" din ea.

Frumos raspuns in,legatura cu neglijenta mea de a reda corect versetul din Matei, m-ati prins cu garda jos! Justificarile de dupa nu mai au nici o valoare.
Deci: conform versetului de mai sus, toti sunt chemati, dar nici unul nu este constrans sub nici o forma sa primeasca invatatura contra vointei sale, pentru ca in crestinism accentul principal se pune pe libertatea de vointa, pe libertatea de constiinta.
Au fost multi dintre fauritorii religiilor care au chemat lumea la fericrea vremelnica si vesnica, dar numai Domnul Hristos ne-a spus adevarul si ne-a aratat calea cea dreapta care ne duce la adevarata fericire.
Ca sa putem urma lui Hristos, trebuie neaparat sa implinim cele doua conditii: lepadarea de sine si a doua, sa ne luam crucea noastra.
Despre lepadarea de sine sunt multe de spus, oricum fara aceasta dezbracare a omului de haina cea veche si murdara a pacatului nu putem vorbi despre un om nou al lui Hristos.
Cat priveste Crucea...aceasta este cea mai mare lectie pe care o invata crestinul chiar inaintea Crucii lui Hristos: suferinta lui Iisus, cai El a binecuvantat Crucea si a primit-o cu bucurie. Crucea aceasta a suferintei este cea mai grea de dus, de aceasta cruce se poticnesc multi, cartesc multi si nu ajung s-o duca pana la capat pentru ca n-au pus la temelie recomandarea Domnului Hristos: lepadarea de sine.
Crestinii care se vor folosi cel mai mult si care vor avea cu adevarat folos vor fi aceia care vor purta aceasta Cruce cu doua fete, pe care a purtat-o si Iisus, adica Crucea vazuta cu chipul lui Hristos rastignit pe ea, iar pe cealalta parte chipul suferintelor pe care le intampinam in toate zilele.
Crucea este puterea lui Dumnezeu , caci" pentru cei pieritori crucea e nebunie, iar pentru noi, cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu"
Daca prin Sfanta Cruce a lui Hristos s-a risipit imparatia diavolului, blestemul s-a calcat, moartea s-a omorat, iadul s-a golit, mortii au inviat, raiul si cerul s-au deschis,daca Iisus a primit-o ca pe o binecuvantare, de ce voi nu ii dati cinstea care i se cuvine si afirmati continuu ca e vorba despre "altfel de cruce"?
In inima crestinului trebuie sa stea Crucea Mantuitorului si cultul ei, pentru ca Crucea este STEAGUL DE LUPTA si SEMNUL DE BIRUINTA AL CRESTINISMULUI
In concluzie, am ajuns la un numitor comun, acela ca in versetul citat este vorba de suferintele indurate de crestini , dar..... cu cealalta parte a Crucii, cea vazuta cu chipul lui Hristos rastignit, voi ce faceti cu ea?

floricica 25.09.2010 16:24:08

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 291488)
Crezul cultului meu este identic cu cel al cultului tău, punctele la care s-a referit părintele erau mult mai elaborate și așa cum am mai spus necesită foarte mult spațiu, nemaivorbind de faptul că am fi off-topic. Am încercat să dezvolt asemănările în ceea ce privește simbolul credinței, însă admin-ul a considerat că acel topic trebuie urgent închis ("Ce avem comun"), sunt mai "ziditoare" interminabilele dispute privitoare la ceea ce ne separă...:46:

Bine, ma bucur ca avem acelasi Crez!
Am auzit insa ca la voi Iisus Hristos este arhanghelul Mihail(sau Gavriil?)Este adevarat?

lastunul 25.09.2010 17:20:12

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291645)
dar..... cu cealalta parte a Crucii, cea vazuta cu chipul lui Hristos rastignit, voi ce faceti cu ea?

Facem exact ceea ce au facut Sfintii Apostoli: adica, nu purtam cruciulite la gat sau atarnate pe mai nu stiu unde; nu ne facem semnul crucii si nici un alt fel de semn.

Hristos si Sfintii Apostoli, prin invatutile si exemplul lor, nu ne-au cerut sa practicam tot felul de nascociri "duhovnicesti" (cruci sau cruciulite atarnate la gat, pe pereti, acoperisuri, etc sau sa ne facem vreu-un semn cu mana sau altele din acestea). Nu-i frumos sa-i acuzati pe altii (prin intrebari acuzatoare) pentru faptul ca nu practica niste nascociri omenesti. Unii au o credinta crestina-apostolica (respecta numai ce au invatat de la Hristos si Sfintii Apostoli).

lastunul 25.09.2010 17:25:06

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291648)
Bine, ma bucur ca avem acelasi Crez!
Am auzit insa ca la voi Iisus Hristos este arhanghelul Mihail(sau Gavriil?)Este adevarat?

Singurul personaj din Sfanta Scriptura, care este numit arhanghel, este Mihail (Gavriil nu este arhanghel). Verifica in Biblia ortodoxa.

Arhanghelul Mihail (Mihail = cine este ca Dumnezeu) apare in Sfanta Scriptura doar de trei ori, in confruntari directe cu cel rau. Nu vad nimic gresit sa consideri ca acest singur arhanghel il semnifica pe Domnul Iisus Hristos (Singrul care ne poate izbavi de cel rau).

floricica 25.09.2010 17:41:59

Citat:

În prealabil postat de lastunul (Post 291661)
Facem exact ceea ce au facut Sfintii Apostoli: adica, nu purtam cruciulite la gat sau atarnate pe mai nu stiu unde; nu ne facem semnul crucii si nici un alt fel de semn.

Hristos si Sfintii Apostoli, prin invatutile si exemplul lor, nu ne-au cerut sa practicam tot felul de nascociri "duhovnicesti" (cruci sau cruciulite atarnate la gat, pe pereti, acoperisuri, etc sau sa ne facem vreu-un semn cu mana sau altele din acestea). Nu-i frumos sa-i acuzati pe altii (prin intrebari acuzatoare) pentru faptul ca nu practica niste nascociri omenesti. Unii au o credinta crestina-apostolica (respecta numai ce au invatat de la Hristos si Sfintii Apostoli).

Crucea nu este o nascocire omeneasca, pentru noi crestinii ortodocsi,este asa cum am mai spus SEMNUL BIRUINTEI, adus pe pamant de insusi Domnul Hristos.
Ma scuzati daca considerati asta "intrebare acuzatoare", dar daca nu avem dreptul sa intrebam sau sa ne sustinem cauza...atunci ma intreb ce cautati pe aici, ati venit sa ne aratati cat de prosti suntem noi ca ne inarman cu semnul sfintei Cruci?
Aveti doar voi dreptul sa puneti intrebari?

floricica 25.09.2010 17:43:51

Citat:

În prealabil postat de lastunul (Post 291662)
Singurul personaj din Sfanta Scriptura, care este numit arhanghel, este Mihail (Gavriil nu este arhanghel). Verifica in Biblia ortodoxa.

Arhanghelul Mihail (Mihail = cine este ca Dumnezeu) apare in Sfanta Scriptura doar de trei ori, in confruntari directe cu cel rau. Nu vad nimic gresit sa consideri ca acest singur arhanghel il semnifica pe Domnul Iisus Hristos (Singrul care ne poate izbavi de cel rau).

Deci este adevarat ca arhanghelul Mihail=Iisus Hristos.
Cine este Gavriil?

floricica 25.09.2010 17:56:21

[quote=lastunul;291662]Singurul personaj din Sfanta Scriptura, care este numit arhanghel, este Mihail (Gavriil nu este arhanghel). Verifica in Biblia ortodoxa.

Uite, am dat fuga la bilia ortodoxa, si aici asa scrie, ca Gavriil este arhanghel ( se talcuieste barbat-Dumnezeu)este arhanghelul bunelor vestiri de bucurie, avand misiunea de a vesti oamenilor tainele cele mari, dumnezeiesti.
Sfintii arhangheli sunt in numar de sapte. Fiecare arhanghel are o anumita misiune divina de indeplinit.

floricica 25.09.2010 18:32:48

Citat:

În prealabil postat de lastunul (Post 291662)

SINGURUL care ne poate izbavi de cel rau?
Este adevarat ca Arhanghelul Mihail este voievodul ostirilor ceresti si cel dintai din ceata sfintilor arhangheli; poarta sabie de foc si are slujba de a pazi legea lui Dumnezeu si de a birui puterea vrajmasului diavol.La sfarsitul veacurilor tot el va suna din trambita si ii va scula pe cei morti din toate semintiile si popoarele pamantului pentru Dreapata Judecata a lui Dumnezeu, asa cum spune Sf.Pavel ca " la glasul arhanghelului si la trambita lui, Dumnezeu se va cobori din cer..."
Multe minuni a facut SI FACE arhanghelul Mihail, dar ca sa afirmi ca este SINGURUL care ne poate izbavi de cel rau (probabil in ideea in care voi il confundati cu Iisus Hristos)...grozava ratacire.

mihai07 25.09.2010 19:28:55

Citat:

În prealabil postat de lastunul (Post 291661)

vasinec, atunci de ce puneti cruci pe cladirile voastre unde va adunati?

floricica 25.09.2010 19:42:09

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 291691)

Ia-l incet frate...acum e plecat sa se documenteze....cerceteaza Biblia...iar crucea pe "bibliile" sectare si pe cladiri e ...in pas cu moda, n-ai aflat? nu e acea cruce care o cinstim noi crestinii, e "altfel de cruce"...pentru pacalirea celor slabanogiti duhovniceste

mihai07 25.09.2010 20:04:32

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291697)
Ia-l incet frate...acum e plecat sa se documenteze....cerceteaza Biblia...iar crucea pe "bibliile" sectare si pe cladiri e ...in pas cu moda, n-ai aflat? nu e acea cruce care o cinstim noi crestinii, e "altfel de cruce"...pentru pacalirea celor slabanogiti duhovniceste

ma gandeam eu ca asta e motivul, dar vreau sa vad cum motiveaza el.

tricesimusquintus 25.09.2010 20:07:32

Încercăm totuși să revenim la topic?
Până facem asta încerc pe scurt să vă povestesc o experiență auzită chiar astăzi. Recent s-a botezat la noi la "sectari" (AZȘ) un domn profesor și aceasta în urma exemplului pozitiv al duhovnicului său (un preot ortodox care a murit recent). Acesta i-a mărturisit că toată viața a sfințit sabatul și l-a îndemnat să facă la fel. Și uite așa a ajuns la adventiști fără să aibă legături prealabile cu ei...

Rodica50 25.09.2010 20:11:37

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 291707)
Până facem asta încerc pe scurt să vă povestesc o experiență auzită chiar astăzi. Recent s-a botezat la noi la "sectari" (AZȘ) un domn profesor și aceasta în urma exemplului pozitiv al duhovnicului său (un preot ortodox care a murit recent). Acesta i-a mărturisit că toată viața a sfințit sabatul și l-a îndemnat să facă la fel. Și uite așa a ajuns la adventiști fără să aibă legături prealabile cu ei...

Minciunica!!!

tricesimusquintus 25.09.2010 20:15:10

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 291708)
Minciunica!!!

Bine, consider-o minciunică. Omul respectiv însă e real și e botezat la "sectari".:1:

Off-topic: Tocmai am vrut să postez pe topicul cu scrisoarea deschisă. Se vede treaba că adminul a fost foarte prompt în a-l șterge:
"Invalid Subiect specified. If you followed a valid link, please notify the administrator"
No comment.

Rodica50 25.09.2010 20:19:06

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 291709)
Bine, consider-o minciunică. Omul respectiv însă e real și e botezat la "sectari".:1:

Off-topic: Tocmai am vrut să postez pe topicul cu scrisoarea deschisă. Se vede treaba că adminul a fost foarte prompt în a-l șterge:
"Invalid Subiect specified. If you followed a valid link, please notify the administrator"
No comment.

De obicei am grija de sufletul meu si al celor dragi.Astfel de vesti care nu vin din surse sigure le trec la categoria neinteresant!

tricesimusquintus 25.09.2010 20:26:09

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 291710)
De obicei am grija de sufletul meu si al celor dragi.Astfel de vesti care nu vin din surse sigure le trec la categoria neinteresant!

Aveți toată libertatea s-o faceți. Putem deci reveni la topic. Mulțumesc.

bmd 25.09.2010 21:03:56

Citat:

Recent s-a botezat la noi la "sectari" (AZȘ) un domn profesor și aceasta în urma exemplului pozitiv al duhovnicului său (un preot ortodox care a murit recent). Acesta i-a mărturisit că toată viața a sfințit sabatul și l-a îndemnat să facă la fel. Și uite așa a ajuns la adventiști fără să aibă legături prealabile cu ei...

Nu a fost nici primul si nu o sa fie nici ultimul care face pasul acesta! Uita-te la tine, traiesti intr-o tara ortodoxa, ai posibilitatea sa compari si tot sectar esti!
Sint sigur ca Dumnezeu a avut si are grije sa vii inapoi pe drum; El lumineaza si pentru mine si pentru tine ca un far, atita doar ca eu pe la 20 de ani am inteles ca rataceam si tu inca nu! Sa-ti dea Dumnezeu zile multe si minte sa pricepi si tu pina cind dai coltul!
Dar ar fi bine in loc sa pierzi vremea cu demonstratii puerile "si un preot a trecut, si un profesor si papa si mai stiu eu cine" sa incepi sa te uiti in sufletul tau. Pedeapsa nu o sa fie mai mica pentru tine pentru ca nu esti singarul "poc(an)it" si ca sint mai multi, unii fosti ortodocsi!
Nu te imbata cu apa rece!

lastunul 25.09.2010 21:14:16

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291673)

Uite, am dat fuga la bilia ortodoxa, si aici asa scrie, ca Gavriil este arhanghel

Spui minciuni, floricico. In Biblia Ortodoxa, expresia arhanghel este folosita numai de doua ori (1 Tesaloniceni 4:16 si Iuda vers 16). In primul caz este descrisa revenirea Mantuitorului, in al doi-lea caz se vorbeste despre arhanghelul Mihail care se impotrivea diavolului.

Arata-mi, unde ai gasit tu scris, in Biblia Ortodoxa, ca Gavril este arhanghel?

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291673)

Sfintii arhangheli sunt in numar de sapte. Fiecare arhanghel are o anumita misiune divina de indeplinit.

Pe asta cu sapte arhangheli de unde ai mai scos-o? Sigur, afirmatia ta nu are nici o treba cu invataturile Sfintei Scripturi.

floricica 25.09.2010 21:21:58

Citat:

Asta seamana a reclama (neloiala); 'hai la oala cu furnici"....
Nu ne mira nimic, doar stim ca la sfarsitul veacurilor, multi se vor lepada de credinta iar "amagitorul" va incerca sa-i pacaleasca de va fi cu putinta si pe cei alesi....
Deci...revenind la subiect....

floricica 25.09.2010 21:26:27

Citat:

În prealabil postat de lastunul (Post 291725)
Spui minciuni, floricico. In Biblia Ortodoxa, expresia arhanghel este folosita numai de doua ori (1 Tesaloniceni 4:16 si Iuda vers 16). In primul caz este descrisa revenirea Mantuitorului, in al doi-lea caz se vorbeste despre arhanghelul Mihail care se impotrivea diavolului.

Arata-mi, unde ai gasit tu scris, in Biblia Ortodoxa, ca Gavril este arhanghel?

Pe asta cu sapte arhangheli de unde ai mai scos-o? Sigur, afirmatia ta nu are nici o treba cu invataturile Sfintei Scripturi.

Totusi, nu ma lasa in suspans. raspunde cu da sau nu: este Iisusu Hristos arhanghelul Mihail?Cine este Gavriil in scripura ta?
Cine a vestit Fecioarei Maria ca va naste pe fiul lui Dumnezeu?

lastunul 25.09.2010 21:27:29

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291668)
ma intreb ce cautati pe aici, ati venit sa ne aratati cat de prosti suntem noi ca ne inarman cu semnul sfintei Cruci?

Va priveste cu ce va inarmati (semne, cruciulite, iconite, talismane, etc.).Dar nu-i mai acuzati pe altii ca nu fac la fel.

Poate ca unii vor sa se "inarmeze" cu ceea ce ne sfatuieste Sfantul Apostol Pavel:
"Pentru aceea, luati toate armele lui Dumnezeu, ca sã puteti împotrivã în ziua cea rea, si, toate biruindu-le, sã rãmâneti în picioare. Stati deci tari, având mijlocul vostru încins cu adevãrul si îmbrãcându-vã cu platosa dreptãtii, si încãltati picioarele voastre, gata fiind pentru Evanghelia pãcii. În toate luati pavãza credintei, cu care veti putea sã stingeti toate sãgetile cele arzãtoare ale vicleanului. Luati si coiful mântuirii si sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu."(Efeseni 6:13-17; Biblia Sinodala Ortodoxa).

Nu am gasit nici un indemn pentru folosirea, ca arma, a vre-unui obiect de cult sau semn.

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291668)
Aveti doar voi dreptul sa puneti intrebari?

Toata lumea are acest drept.

mihai07 25.09.2010 21:29:11

Citat:

În prealabil postat de lastunul (Post 291729)
Va priveste cu ce va inarmati (semne, cruciulite, iconite, talismane, etc.).Dar nu-i mai acuzati pe altii ca nu fac la fel.

Poate ca unii vor sa se "inarmeze" cu ceea ce ne sfatuieste Sfantul Apostol Pavel:
"Pentru aceea, luati toate armele lui Dumnezeu, ca sã puteti împotrivã în ziua cea rea, si, toate biruindu-le, sã rãmâneti în picioare. Stati deci tari, având mijlocul vostru încins cu adevãrul si îmbrãcându-vã cu platosa dreptãtii, si încãltati picioarele voastre, gata fiind pentru Evanghelia pãcii. În toate luati pavãza credintei, cu care veti putea sã stingeti toate sãgetile cele arzãtoare ale vicleanului. Luati si coiful mântuirii si sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu."(Efeseni 6:13-17; Biblia Sinodala Ortodoxa).

Nu am gasit nici un indemn pentru folosirea, ca arma, a vre-unui obiect de cult sau semn.

Toata lumea are acest drept.

vasinec, imi raspunzi la intrebare?

lastunul 25.09.2010 21:37:51

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291728)
Totusi, nu ma lasa in suspans. raspunde cu da sau nu: este Iisusu Hristos arhanghelul Mihail?

Acest subiect nu reprezinta un punct de doctrina ci de credinta personala. In ceea ce ma priveste, ti-am raspuns destul de clar. Mihail are urmatoarele caracteristici:
- este singurul arhanghel;
- apare 3 trei ori in Sfanta Scriptura (Daniel, Iuda si Apocalipsa) in confruntari directe cu cel rau;
- numele Mihail inseamna "cine este ca Dumnezeu";

Avand in vedere acestea, eu (personal) cred ca arhanghelul Mihail il semnifica pe Domnul Iisus Hristos (care este numit si miel si leu si imparat, etc).

Citat:

Cine este Gavriil in scripura ta?

Acelasi ca in Biblia ta. Este un inger (si atat).

Citat:

Cine a vestit Fecioarei Maria ca va naste pe fiul lui Dumnezeu?

Ingerul Gavril (vezi Luca 1:26).

Acum, astept si eu niste raspunsuri la scornelile tale (cele cu arhanghelul Gavril sau cei sapte arhangheli).

lastunul 25.09.2010 21:40:47

Citat:

De fantezie. Pe biserica mea nu este nici o cruce. Cine vrea isi pune cine nu vrea nu-si pune. Ai deschis o dicutie de umplutura (fara nici o importanta).

Mihai, preoblema ta (si a altora) este faptul ca nu ati inteles ce inseamna Crucea lui Hristos. Aceasta Cruce nu este nicicum un obiect sau un semn.

mihai07 25.09.2010 21:49:47

Citat:

În prealabil postat de lastunul (Post 291735)
De fantezie. Pe biserica mea nu este nici o cruce. Cine vrea isi pune cine nu vrea nu-si pune. Ai deschis o dicutie de umplutura (fara nici o importanta).

Mihai, preoblema ta (si a altora) este faptul ca nu ati inteles ce inseamna Crucea lui Hristos. Aceasta Cruce nu este nicicum un obiect sau un semn.

si cu toate aceste considerente ale tale, "biserica adventista" afiseaza pe foarte multe cladiri cruci.
intre adventisti exista cumva percepte diferite legate de aceasta problema?
p.s. de data asta raspunde punctual la intrebari, fara ale ocolisuri

floricica 25.09.2010 21:55:00

Citat:

În prealabil postat de lastunul (Post 291732)
Acest subiect nu reprezinta un punct de doctrina ci de credinta personala. In ceea ce ma priveste, ti-am raspuns destul de clar. Mihail are urmatoarele caracteristici:
- este singurul arhanghel;
- apare 3 trei ori in Sfanta Scriptura (Daniel, Iuda si Apocalipsa) in confruntari directe cu cel rau;
- numele Mihail inseamna "cine este ca Dumnezeu";

Avand in vedere acestea, eu (personal) cred ca arhanghelul Mihail il semnifica pe Domnul Iisus Hristos (care este numit si miel si leu si imparat, etc).

Acelasi ca in Biblia ta. Este un inger (si atat).

Ingerul Gavril (vezi Luca 1:26).

Acum, astept si eu niste raspunsuri la scornelile tale (cele cu arhanghelul Gavril sau cei sapte arhangheli).

Cum o dai cum o sucesti, o-nvartesti cum o doresti! nu te-am intrebat ce crezi TU PERSONAL ci ceea ce propavaduieste BAZS. Repet Iisus Hristos=arhanghelul Mihail? da sau nu, ce e asa de greu?

floricica 25.09.2010 22:01:17

[quote=lastunul;291729]Va priveste cu ce va inarmati (semne, cruciulite, iconite, talismane, etc.).Dar nu-i mai acuzati pe altii ca nu fac la fel.

Corect. In BASZ, care sunt TOATE ARMELE LUI DUMNEZEU?

lastunul 25.09.2010 22:11:06

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 291741)
si cu toate aceste considerente ale tale, "biserica adventista" afiseaza pe foarte multe cladiri cruci.
intre adventisti exista cumva percepte diferite legate de aceasta problema?
p.s. de data asta raspunde punctual la intrebari, fara ale ocolisuri

Mihai, deschide un topic in care sa palavragim despre adventisti si parerea lor despre obiecte de cult, semne, etc. Oricum, cred ca ai inteles destul din ceea ce ti-am explicat.

Subiectul acestui topic este altul. Sa revenim.

floricica 25.09.2010 22:15:04

[quote=floricica;291726]Asta seamana a reclama (neloiala); 'hai la oala cu furnici"....
Nu ne mira nimic, doar stim ca la sfarsitul veacurilor, multi se vor lepada de credinta iar "amagitorul" va incerca sa-i pacaleasca de va fi cu putinta si pe cei alesi....

Iata ce spune Sfantul apostol Pavel:"luati aminte de voi insiva si de toata turma intru care Duhul Sfant v-a pus pe voi episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu Insusi Sangele sau; caci eu stiu ca dupa plecarea mea, vor intra intre voi lupi ingrozitori, care nu vor cruta turma si vor cauta sa-i atraga pe ucenici de partea lor".

De aceea Sf. apostol Pavel ii indemna pe credinciosii de atunci , dar si pe noi cu cuvintele acestea:"Imbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu, ca sa puteti sta impotriva uneltirilor diavolului, impotriva duhurilor rautatii, ca sa puteti sta impotriva in ziua cea rea si toate biruindu-le, sa ramaneti in picioare! Stati deci tari, avand mijlocul vostru incins cu adevarul si imbracandu-va cu platosa dreptatii si incaltati picioarele voastre gata fiind pentru Evanghelia pacii! IOn toate luati pavaza credintei, cu care veti putea sa invingeti toate sagetile cele arzatoare ale vicleanului! luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu"

floricica 25.09.2010 22:17:25

Citat:

În prealabil postat de lastunul (Post 291751)
Mihai, deschide un topic in care sa palavragim despre adventisti si parerea lor despre obiecte de cult, semne, etc. Oricum, cred ca ai inteles destul din ceea ce ti-am explicat.

Subiectul acestui topic este altul. Sa revenim.

Ti se pare ca ai raspuns punctual, fara ocolisuri?

lastunul 25.09.2010 22:21:43

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291744)
Cum o dai cum o sucesti, o-nvartesti cum o doresti! nu te-am intrebat ce crezi TU PERSONAL ci ceea ce propavaduieste BAZS.

Din cate stiu, in cele 28 puncte de doctrina, gasite in "Manualul doctrinelor biblice AZS", nu se gaseste problema arhanghelului Mihail. Ti-am spus care este punctul de vedere al meu (personal). Poate ca alti adventisti nu cred la fel ca mine.

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291744)
Repet Iisus Hristos=arhanghelul Mihail? da sau nu, ce e asa de greu?

Pui intrebarea in mod incorect. Daca raspund cu "da", vei zice ca L-am redus pe Domnul Iisus Hristos la categoria de arhanghel (iar Domnul Iisus Hristos intruneste mai multe caracteristici si calitati).

Reformulez intrebarea ta: arhanghelul Mihail= Domnul Iisus Hristos? Raspuns: "da".

P.S. Anticipez urmatoarea ta postare: vei "repeta" aceeasi intrebare, numai ca sa eviti sa aduci explicatii la scornelile tale (cea cu arhanghelul Gabriel si cei sapte arhangheli).

lastunul 25.09.2010 22:23:42

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291756)
Ti se pare ca ai raspuns punctual, fara ocolisuri?

Da. Nu umblu cu ocolisuri.

Tu, de ce umbli cu ocolisuri si eviti argumentezi inventile pe care le-ai postat?

lastunul 25.09.2010 22:28:37

[quote=floricica;291753]
Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 291726)

De aceea Sf. apostol Pavel ii indemna pe credinciosii de atunci , dar si pe noi cu cuvintele acestea:"Imbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu, ca sa puteti sta impotriva uneltirilor diavolului, impotriva duhurilor rautatii, ca sa puteti sta impotriva in ziua cea rea si toate biruindu-le, sa ramaneti in picioare! Stati deci tari, avand mijlocul vostru incins cu adevarul si imbracandu-va cu platosa dreptatii si incaltati picioarele voastre gata fiind pentru Evanghelia pacii! IOn toate luati pavaza credintei, cu care veti putea sa invingeti toate sagetile cele arzatoare ale vicleanului! luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu"

De ce nu ii indemna sa se "inarmeze" cu cruci, cruciulite si alte obiecte de cult? Sau, de ce nu ii indemna sa-si faca niste semne ale crucii, cat mai mari si pana in pamant?

octavian_cde 26.09.2010 00:39:31

Citat:

Crucea, a ajuns sa fie simbolul crestinismului. Cand vezi o cruce pe o carte sau cladire, sti ca acestea au ceva in comun cu Domnul Iisus. De asta se mai pune semnul asta pe bisericile noastre si pe Biblie. E un simbol.
Numai ca noi nu ne inchinam la un obiect sau simbol. Si mai ales la cruce, deoarece pe ea a fost torturat Mantuitorul. Noi ne inchinam Lui, in duh si in adevar.
Nu sunt deacord cu teoria care sustine ca Mantuitorul a sfintit crucea pentru ca trupul sau a atins-o. Daca stam si ne gandim, Domnul Iisus a atins si pamantul si multe alte obiecte. Am putea astfel sa ne inchinam si la pamant, la farfurie, la paine etc...

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:33:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.