![]() |
:)...de viermii cei neadormiti,mie mi-e o scarba de viermi.....ce m-oi face daca ajung in iad...va dati seama ca va trebui sa-mi fac provizii de Metoclopramid?
|
de moarte nu, de judecata da....:(
|
Daca undeva mai sus am afirmat sus si tare ca nu ma tem, acum spun: MA TEM!!! CU ADEVARAT MA TEM DE MOARTE...nadajduiesc ca Maicuta Domnului sa nu ma paraseasca..am mare nevoie de EA.
|
Citat:
|
Mie mi-e frica si de moarte si de ce vine dupa. Mi-e o frica groaznica de o moarte in chinuri si mi-e frica sa nu ajung in Iad. De asemenea mi-e frica sa nu mai pot face nimic pentru lumea aceasta dupa moarte, eu vreau sa fac bine dupa moarte.
Doamne ajuta! |
Cristian exista UN SINGUR adevar, dar din "experienta" am invatat sa TAC:rolleyes:
|
:)DE PESTE TIMP
Va-mbratisez, de peste timp, cu gândul Atotcuprinzator precum a mea credinta........ Salasluind în suflet, pe Dumnezeu avându-l Iubire, mai presus de fiire si fiinta. Las voua, tuturor, de m-ati iubit ori ba, E testamentul meu si l-am semnat cu sânge... |
jenica, deja iti lasi testament?
|
mie nu mi-e frica de moartea in sine cat de fpt ca ma poate gasi nepregatita, adica nespovedita si cu sufletul neimpacat
|
Pai si ai de gand sa te spovedesti? Daca ai de gand sa te spovedesti, uite aici un link cu indreptarul de spovedanie: http://biserica.org/Publicatii/2005/NoI/01_index.html, din care sa vezi in ce pacate te regasesti si sa intocmezi o lista completa, ca sa iti fie usor la spovedanie sa le marturisesti, pentru ca a-ti citi pacatele este mult mai usor decat a le spune din minte, plus ca daca te duci fara lista, risti sa uiti multe din pacatele tale. Succes si multa initiativa in acest sens! :)
|
de data asta s-a deschis. ms mult de tot
|
scrie cam putin in el. lasa mai bine fac eu alceva. eu am indreptarul de spovedanie - 464 de pacate + sumar + rezumatul lor + rugaciunile inainte si dupa spovedanie. voi copia tot ce este in acea carte si o voi posta in pagina mea de blog. sper ca spatiul din pagina mea de net sa imi permita sa fac asta. daca nu, voi gasi alta solutie. ce am gasit nu este complet. voi copia toata cartea , tot indreptarul, cuvant cu cuvant. cand voi termina , va voi anuntza :)
|
Uite aici inca un link cu un indreptar mai vast: http://www.rugulaprins.ro/documente/invataturi/SFANTA_SPOVEDANIE.pdf
|
10x
|
Putem intelege prin moarte, un prag de trecere de la cele lumesi si vremelnice, ca cele vesnice?
|
Pentru un crestin, viata aceasta pamanteasca n-ar avea sens daca nu ar exista perspectiva unei vieti vesnice. Cred ca fiecare dintre noi se regaseste in cuvintele filosofului " NU DE MOARTE MA TEM , CI DE VESNICIA EI"
|
Imi e frica de moarte pentru ca stiu ca sunt o mare pacatoasa si ma tem ca voi ajunge in iad...mai ales ca in ultimul timp nu mai am o legatura adevarata cu Dumnezeu...:(
|
Iesi din insuficienta egoismului(pentru ca asta este pacatul ca lipsa a comuniunii cu Dumnezeu) si nu deznadajdui, gandeste-te la talhatul de pe Cruce, cel de-a dreapta Mantuitorului, care a dobandit raiul.
|
Citat:
|
Toti avem pacate, trebuie sa speram ca Dumnezeu ne iarta , da fapt El are multa mila, nu ma indoiasc de ast. Multe pacate le facem din neputinta, nepricepere sau imprudenta.
Nu va mai temeti, Iisus cand a inviat a spus" Bucurati-va" si mai spunea " nu va temeti" . Mie de orice imi este frica numai de Dumnezeu nu. stiu ca am pacate si le regret, dar sper ca ma va ierta. |
Euftalia: "Mie de orice imi este frica numai de Dumnezeu nu.
Draga Euftalia, cred ca ai inteles gresit de cine sa-ti fie frica, si de cina nu. Trebuie sa ne fie frica de Dumnezeu, in rest de nimeni. Frica de Dumnezeu este altceva decat frica noastra obisnuita. Sarbatori fericite si sa nu ne paraseasca niciodata frica de Dumnezeu! |
Exista nuante, eu nu fac rau de dragul Lui Dumnezeu ci nu de frica Lui. Imi e frica de rau si nu de bine. Iisus zice : eu sunt calea si adevarul si viata, cine se teme de asta?
Teama imi e de moarte, de minciuna si viclenie si de tot ce vine de la celalalt, dar nu imi e teama nici de asta pentru ca Dumnezeu este mai puternic. Nu ne mai zice Mantuitorul: pace voua, indrazniti si Nu va temeti? eu la asta m-am referit. Sunt unii bolnavi psihic , cunosc pe cineva apropiat caruia ii este frica ca ajunge in iad si ca ar fi pacatos. Si la asta m-am referit, sa incurajez oamenii sa nu se teama de Creator ci sa Il iubeasca si sa creada in El. Pacea si linistea si dragostea Lui Dumnezeu sa va insoteasca pe toti! |
" In iubire nu este frica, ci iubirea desavarsita alunga frica, pentru ca frica are cu sine pedeapsa iar cel ce se teme nu este desavarsit in iubire" (I Ioan 4,18)
Din pricina acestor cuvinte ale iubitului ucenic al lui Hristos, ulti s-au poticnit si pana acum se mai poticnesc. Unii socotesc ca, prin atingerea dragostei, frica de Dumnezeu trebuie in chip desavarsit sa dispara din sufletul crestinului. Insa aceasta a dorit sa spuna Sfantul Ioan Teologul? Categoric, nu! El nu ar fi putut sa impartaseasca gandul cel nebun, ca dupa ce se construieste cladirea ar trebui sa se inlature temelia. Caci, in mod sigur, odata cu indepartarea temeliei s-ar ruina intreaga cladire. Ce anume a dorit sa spuna Sfantul Ioan Teologul prin aceste cuvintemai inalte? Sa insemne oare ca trebuie sa subapreciem frica de Dumnezeu, asa de laudata in cuvantul lui Dunezeu, ca fiind inceput al intelepciunii? (Ps.110; Iov28,28; Pilde 17,9-10; Isus Sirah 1,16). Nu! Frica de Dumnezeu, alaturi de smerenie, ramane temelia cea mai de nadejde a vietii duhovnicesti si cea mai sigura cale catre Dumnezeu, pe care se ajunge pana la dragoste. |
Citatul de mai sus este din cartea " Dragostea; Talcuire la Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul" de arhimandrit Serafim Alexiev.
|
Citat:
|
acest mesaj l-am primit de la un crestin...vil arat si voua cu mult drag.
Spunea Sf. Siluan Athonitul:'Intr-o zi ,dupa rugaciune, sedeam si ma gandeam:'Nu vreau sa mor' Si zic:' Doamne Tu vezi inima mea, vezi ca nu doresc sa mor. Cand cineva nu si-a vazut multa vreme rudele,merge cu bucurie la ele.Dar pe Tine Doamne sufletul meu te cunoaste si, cu toate acestea nu vreau sa mor.'Si am primit acest raspuns in inima mea:'Asta pentru ca nu ma iubesti destul'....Si intradevar ,iubesc prea putin pe Domnul. Spunea Sf. Nicolaie Velimirovici:'Noi venim in lumea asta nu ca sa traim in ea, ci ca sa scapam de ea.Dupa cum oamenii merg la razboi nu ca sa petreaca in razboi,ci ca sa scape de razboi! Asa si noi pentru un bine mai mare decat viata,venim in aceasta viata...Si precum soldatii numara zilele serviciului lor si cu bucurie se gandesc la intoarcerea acasa,tot asa si crestinii neincetatsa cugete la sfarsitul acestei vieti si la intoarcerea acasa' In acest context cred ca exista mai multe motive pentru care omul vrea sa traiasca multi ani:se teme de moarte din pricina putinei credinte ; se teme sa moara nepocait, stiind ca dincolo ii va fi mai rau; ori s-a indragostit prea mult de lumea asta ,ajungand sa o dispretuiasca pe cealalta. |
Eu cred ca cine are frica de Dumnezeu nu ii este frica de moarte.
|
Citat:
|
Am impresia ca nu de moarte ne temem, ci de judecata de dupa.
|
subscriu ancah........de judecata mi-e teama......si nu moarte in chinuri....una lejera...:)
|
Despre moarte pot sa zic ca mie frica. Dar sincer mie frica mai mare de viata decat de moarte. Groaznic este sa mori, dar si mai groaznic e sa traiesti. Bine parerea asta o am pentru ca am trait...poate o mi-o schimb cand am sa mor. :)) Oricum cine zice ca isi doreste sa traiasca clar nu a cunsocut suferinta si ii doresc sa nu o cunoasca, iar cine zice ca nu-i este frica de moarte asteapta numai sa vina la tine si atunci sa zici asta!:)
Cu respect...pt mine :P! |
Citat:
|
Intr-adevar, Judecata e infricosatoare pentru cei ce nu sunt pregatiti.........si moartea de altfel.....o, ma intristez cand vad cat de putin iubim pe Dumnezeu(eu mai ales, sunt zero barat pe langa voi).....gresesc atat de mult pentru ca nu Il iubesc pe Dumnezeu cum se cuvine...Sf Teofan Zavoratul zicea ca ne putem autoevalua iubirea noastra fata de Dumnezeu prin rugaciune; adica, cum facem rugaciunea, cat timp ne rugam(cat timp vrem sa vorbim cu Dumnezeu).........eu inca ma simt nepregatita......
Acum imi vine in minte un cuvant de-al Par Cleopa, ca daca am avea in dreapta frica de Dumnezeu si in stanga frica de moarte, nu vom mai face atat de multe pacate si nu ne va putea prinde moartea nepregatiti.(ca in ceea ce ne va gasi, in aceea vom fi judecati) Deci, privegheati si va rugati ca nu se stie nici ziua, nici ceasul.......zicea Par Arsenie Papacioc, ca daca noi vrem sa stam linistiti, sa zicem, lasa, ca pana la batranete mai este, ne inselam......caci, de ex, poti iesi afara si sa iti cada o bucata de tigla in cap, sau poti sa ai un accident, etc........Moartea nu vine sa ii faci o cafea, ea vine sa te ia!!:| |
noi trebe sa murim in nadejdea invierii..oricum moartea e treapta dintre viata aceasta si vesnicie!sa speram ca pentru noi va fi cu happy ending![viata k dupa moarte noh nu va mai fi ending]
|
Dar, daca esti un om induhovnicit, nu mai vezi moartea ca pe ceva infricosator, ci ca pe ceva minunat......Te intalnesti cu Dumnezeu, cu Maica Domnului, cu ceilalti sfinti(poate).......Sf Paisie Aghioritul zicea ca avem in cer Tata pe Dumnezeu, mama pe Maica Domnului, iar frati(o multime:D) pe sfintii care ne ocrotesc si ne ajuta. Si bonus, mai avem si un Inger pazitor, care si acela se roaga pt noi, ne ajuta si e alaturi de noi in orice clipa.:D......moartea ar putea fi privita ca o reintoarcere ACASA, acolo unde vom ramane pentru totdeauna si nimeni si nimic de atunci inainte nu ne va mai face niciun rau. Ce bucurie mare trebuie sa fie acolo! Dar si ce rusine mare ne va cuprinde cand ne vom infatisa in fata Mantuitorului, Acela ce a facut cea mai mare jertfa posibila, si Acela ce prin Sfant Trupul si Sangele Sau ne-a facut posibila mantuirea. Sa ne ajute Dumnezeu sa ne curatim camasa sa fie alba ca petala unui crin:D
|
Si.........inca ceva. Sa cititi ce zice Par Cleopa(dc vreti) despre cele 4 mari ispite din vremea mortii. Ca atunci diavolul ataca mai cu putere si atunci ne pierde cel mai usor.
|
sa de Dumnezeu ca dupa moarte sa stam iarasi sa vb ca pe un forum toti in Rai:D.
|
Sa te auda Dumnezeu, Ioan!:D
|
Citat:
este ispita impotriva Credintzei shi Adevarului, apoi ispita slavei desharte deci impotriva smereniei, apoi impotriva dreptatzii cu pripitele naluciri shi pareri despre sine shi falshii ingeri defept ai nedreptatzii... ca sa primeshti naluci in locul lui Dumnezeu shi sa te crezi ceva... apoi impotriva nadejdii in Dumnezeu shi in preasfanta fecioara Maria iar atacurile din vremea mortzii shi din vremea vietzii ca defapt toata vremea este vremea mortzii sunt prin sevrajul shi patimile pe care nu le-ai biruit, sau in care nu te-ai intarit, sau nu te-ai preocupat sa le biruieshti, shi astfel ca in perioadele alea daca nu eshti bine pregatit, daca nu tzi-ai facut Teamele bine, daca nu tzi-ai strans comori in ceruri... te distruge complet caci lupta este spre distrugere... chiar daca itzi da satisfactzii trupeshti.... umede, sau lumini, sau cruzimi caci primeshti tu ceva in ascuns sau pe fatza in ascuns... shi gata... 5x???:(:( |
ceva de genul asta ne invatza shi sf Nicodim Aghioratul... ce am scris mai sus dandu-ne shi indrumari.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:54:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.