![]() |
Bineînțeles, fiecare cât poate și asta cu binecuvântarea duhovnicului. :)
|
Citat:
|
E simplu: nu manca in timp ce conduci.
|
Citat:
Nu mananc deloc din astea surogat, ambalate ca produse de post: pate vegetal, cascaval de post, fel de fel de carnaciori si salamuri de post si altele. Prea chimizate si ciudate. Produsele din soia preparate ca lactate - laptele, smantana etc, pentru cine poate... Bananele, strugurii, nucile si altele sunt bune ca fructe, dar nu-mi tin de foame. Dulciuri mananc putin. Facem ce putem si cum putem fiecare. |
Citat:
(Apropos, cu ce fel de minte se cunoaște omul pe sine? E oare important prin ce fel de lentilă ne privim? Că unii zic, oarecum cu laudă, că se cunosc pe ei. Dar nu se cunosc cu aceeași minte care, pe de o parte face trăsnăi iar pe de altă parte se contemplă pe sine? Mintea o fi numită minte și pentru că minte. Pe cine? Pe omul care o poartă. Ar reieși că, până la o anume măsură a schimbării minții, a prefacerii ei numită metanoia, mai bună e lăsarea cunoașterii de sine în grija duhovnicului, a semenilor și a Bunului Dumnezeu. Că noi, cei sfâșiați și oarecum strâmbați printr-o viață de păcate, nici mintea autocunoascătoare nu o mai avem întreagă și imaculată. Și atunci ne amintim că Bunul ne-a lăsat în dar oglinzile altora, precum și suspinul adânc al sufletului la care uneori luăm aminte, cu sau fără trezvie și discernământ. Așa că la final tot spovedania, duhul umilit și sfatul părintesc rămân repere mai bune decât propria cunoaștere de sine,îndoielnica și mult înșelătoarea și trufașa. Zic și eu, părelnic, nu fie cu supărare.) |
Citat:
|
Tot o fost cu suparare :)
Ceea ce inseamna ca mintea nu mintea cand o zis de poticnitul fie si de un fir.. Asta inseamna ca prezenta forumistica nu mai e cu binecuvantare de la duhovnic, altfel n-ar fi pricina de asa (usoara) poticnire... :) |
Citat:
* P.S. Ce-mi plac mie femeile inervate de fosta toceală a unor nervi care le serveau cândva la gestație.... Așa bine le-o pocnit fosta lor preacurveală de nici azi nu și-au revenit, precum se vede! Ce, nu se vede???? P.P.S. Auzi, bre, doamnă, sfânta pe care crezi în nebunia matale că o întru-cipezi a pierit în pustie, bre, nu s-a exhibat ca matale-n cetate. Și când te gândești că era o biată egipteancă, iar nu o preavoslavnică moldoveancă! |
Ori vă luați o cameră (ceea ce nu prea-i cazul) ori vă ignorați.
|
Eu as fi dispus să construiesc, totuși. Dacă aș avea cu cine.
|
Citat:
Nu spun sa nu postezi, dar nu uita sa tragi apa dupa! |
Uau...
Ce mișto duhovnic ai... |
Citat:
|
Citat:
Pentru unii, duhovnicul e doar o scuza pentru lipsa de ambitie duhovniceasca. Duhovnicul mi-a spus sa fac aia, nu mi-a zis sa fac aia, aia mi-a dat voie, aia nu mi-a interzis expres deci e permisibil. Morala crestina, sistem de valori? Nee..totul e un joc cu duhovnicul, daca reusesc sa-l conving ca sunt ok, atunci sunt ok. |
Ba e de duhovnic. Fără el s-ar împiedica și de-un fir de praf.
|
Te bagi și tu ca musca-n lapte. Nu uita să tragi apa. :)
|
Citat:
|
"Deci, să vină ucenicul în rugăciune, în conversație cu Dumnezeu. Și conversația lui, ca ucenic, nu este cu mine; eu nu sunt un "guru", eu sunt un duhovnic."
"Și zic în contextul acesta că duhovnicul este bun în măsura în care știe să se roage și să caute cuvânt de la Dumnezeu, ștergându-se pe sine din fața omului, căutând adică la Dumnezeu ca El să-i pună în inima cuvânt, știut sau neștiut lui, înțeles sau neînțeles lui, dar cuvântul pentru ucenic să fie drept." "Nu cu mine să vorbești, fiule duhovnicesc (sau fiica); cu Dumnezeu să vorbești! Eu nu fac altceva decât să te aduc la Dumnezeu. De la Dumnezeu cer, în rugăciunile mele de seară și de dimineață, ca Dumnezeu să-mi dea cuvânt pentru tine, ca Dumnezeu să nu mă lase să-ți spun cuvânt nefolositor, darmite cuvânt dăunător mântuirii tale". Atunci începe să fie o duhovnicie adevărată. http://vremurivechisinoi.blogspot.ro....sd6L03ZO.dpuf |
Citat:
Apreciez ca ai schimbat nota. Multumesc. Incerc sa va lamuresc in cateva cuvinte. Parintele isi face treaba bine. Este un om intelept, luminat de Dumnezeu, plin de dragoste fata de oameni, bun si bland. Nu intamplator am ajuns la dumnealui. M-ati tot auzit de parinte si de spovedanie si ati tras concluzia ca l-am transformat intr-un idol sau ca ma anuleaza ca persoana? Nu este deloc asa. Dumnealui ma ajuta sa-L cunosc pe Dumnezeu si sa devin om, nu o leguma. Are multi fii si fiice duhovnicesti si toti il apreciem si il iubim. Am vazut, nu o data, iubirea altor frati manifestata spontan fata de parinte, dar si a parintelui fata de noi si toti suntem uniti intre noi cu iubirea de Dumnezeu. |
Citat:
Sa întreb un prieten? |
Citat:
Citat:
E cumva un clubulet exclusivist? Cum se potriveste asta cu Evanghelia? |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:00:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.