![]() |
Citat:
Se leapădă omul de satana din secte! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Totusi cine aruncă anatema in pasajul scriptural citat? Un neofit care tocmai este acceptat in Biserică? NU, Apostolul Pavel anatemizeaza pe Imeneu si Alexandru. Credeti ca, pe baza acestui verset, putem da unuia care abia intra in Biserica autoritatea de a anatemiza sute de oameni? Nu cumva ar trebui ca doar episcopii sa aibă dreptul de anatemiza pe cineva? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
16. Blestemat să fie cel ce va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa! Și tot poporul să zică: Amin!
17. Blestemat să fie cel ce va muta hotarul aproapelui său! Și tot poporul să zică: Amin! 18. Blestemat să fie cel ce va abate pe orb din drum! Și tot poporul să zică: Amin! 19. Blestemat să fie cel ce va judeca strâmb pe străin, pe orfan și pe văduvă! Și tot poporul să zică: Amin! 20. Blestemat să fie cel ce se va culca cu femeia tatălui său, că a ridicat poala hainei tatălui său! Și tot poporul să zică: Amin! 21. Blestemat să fie cel ce se va culca cu vreun dobitoc! Și tot poporul să zică: Amin! 22. Blestemat să fie cel ce se va culca cu sora sa, fiica tatălui său, sau fiica mamei sale! Și tot poporul să zică: Amin! 23. Blestemat să fie cel ce se va culca cu soacra sa! Și tot poporul să zică: Amin! Blestemat să fie cel ce se va culca cu sora femeii sale! și tot poporul să zică: Amin! 24. Blestemat să fie cel ce va ucide în ascuns pe aproapele său! Și tot poporul să zică: Amin! 25. Blestemat să fie cel ce va lua mită, ca să ucidă suflet și să verse sânge nevinovat! Și tot poporul să zică: Amin! 26. Blestemat să fie tot omul care nu va plini toate cuvintele legii acesteia și nu va urma după ea! Și tot poporul să zică: Amin!" Cap. 28 15. Iar dacă nu vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tău și nu te vei sili să împlinești toate poruncile și hotărârile Lui pe care îi le poruncesc eu astăzi, să vină asupra ta toate blestemele acestea și să te ajungă: 16. Blestemat să fii tu în cetate și blestemat să fii tu în țarină; 17. Blestemate să fie grânarele tale și cămările tale; 18. Blestemat să fie rodul pântecelui tău și rodul pământului tău, rodul vacilor tale și rodul oilor tale; 19. Blestemat să fii tu la intrarea ta în casă și blestemat la ieșirea ta din casă; 20. Să trimită Domnul asupra ta blestem, tulburare și necaz în tot lucrul mâinilor tale pe care te vei apuca să-l faci, până vei fi stârpit și până vei pieri curând, pentru faptele tale rele și pentru că M-ai părăsit; 45. Vor veni asupra ta toate blestemele acestea, te vor urmări și te vor ajunge. până vei fi stârpit, pentru că n-ai ascultat glasul Domnului Dumnezeului tău și n-ai păzit poruncile Lui, nici hotărârile Lui pe care ți le-a dat El. Cap. 29 19. Nici astfel de om care, auzind cuvintele blestemului acestuia, s-ac lăuda în inima sa, zicând: "Eu voi fi fericit, cu toate că voi umbla după voința inimii mele", și să piară astfel cel sătul cu cel flămând. 20. Pe unul ca acesta nu-l va ierta Domnul, ci îndată se va aprinde mânia Domnului și iuțimea Lui asupra unui astfel de om și va cădea asupra lui tot blestemul legământului acestuia, care este scris în cartea aceasta a legământului și va șterge Domnul numele lui de sub cer, 21. Și-l va despărți Domnul spre pieire din toate semințiile lui Israel, după toate blestemele legământului, care sunt scrise în cartea aceasta a legii. 27. De aceea s-a aprins mânia Domnului asupra Zării acesteia și a adus El asupra ei toate blestemele legământului, scrise în această carte a legii, Cap. 30 1. "Când vor veni asupra ta toate cuvintele acestea, binecuvântarea și blestemul, pe care ti le-am spus eu și le vei primi în inima ta în toate popoarele printre care te va împrăștia Domnul Dumnezeul tău, 7. Atunci Domnul Dumnezeul tău va întoarce toate blestemele acestea asupra vrăjmașilor tăi și a celor ce te-au urât și te-au prigonit; 19. Ca martori înaintea voastră iau astăzi cerul și pământul: viață și moarte Zi-am pus eu astăzi înainte, și binecuvântare și blestem. Alege viața ca să trăiești tu și urmașii tăi. |
Citat:
|
Citat:
Și de ce să te cred, în primul rând? Pot să zic că am încredere în cel care a trimis filmul pe youtube, chiar dacă nu-l cunosc personal. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cap. 25 41. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui. A doua epistolă Sobornicească a Sfantului Apostol Petru Cap. 2 14. Având ochii plini de pofta desfrânării și fiind nesățioși de păcat, ei amăgesc sufletele cele nestatornice; inima lor e deprinsă la lăcomie și sunt fiii blestemului. |
Citat:
In Noul Testament au fost abrogate o seama de porunci ale celui vechi. După cum a zis Mantuitorul Hristos: „Ați auzit că s-a zis celor de demult...Eu însă vă spun vouă:...” Dar după ce ați aparat cu strasnicie randuiala ortodoxa, după ce afirmati ca nu ati primit nici o derogare de la ea, după ce mi-ati dat linkul, acum imi spuneti ca, de fapt randuiala nici nu se mai practica asa cum e scrisa... Ma intreb de ce nu stiu asta cei de la Manastirea Dervent? Și mai stiam ca in Biserica Ortodoxa nimic nu s-a schimbat, toate sunt asa cum au fost randuite de multe sute de ani. Pentru ca sunt desavarsite. Mda, probabil ca se mai fac si in ortodoxie reforme. Multumesc pentru informatiile oferite, multe binecuvantari in noul an. |
Citat:
|
Citat:
|
18. Și Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani,
19. Zicând: Dați-mi și mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt. 20. Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani. 21. Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu. 22. Pocăiește-te deci de această răutate a ta și te roagă lui Dumnezeu, doară ți se va ierta cugetul inimii tale, 23. Căci întru amărăciunea fierii și întru legătura nedreptății te văd că ești. 24. Și răspunzând, Simon a zis: Rugați-vă voi la Domnul, pentru mine, ca să nu vină asupra mea nimic din cele ce ați zis. |
Citat:
|
Ca sa nu mai zic de cazul Anania si Safira.Cat despre Duminica, intotdeauna a fost ziua intai a saptamanii. Depinde de unde incepi numaratoarea
|
Pai asta este blestem:
"Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani. 21. Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu" |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Diferenta intre binecuvantare si blestem este foarte clara. Diferenta intre Noul si Vechiul Testament este doar aceea ca Domnul a luat asupra sa toate blestemele pacatelor noastre. Bineinteles a celor ce cred in jertfa Lui adica a celor chemati dupa voia Sa.Altfel TOTI am fi blestemati.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu trebuie din tot sufletul sa-l iubesc pe pacatos, chiar daca ar fi eretic si sectar, la fel cum o face Domnul Iisus, Maica Sfanta si toti sfintii( fratii nostri cei ce au biruit lumea), eu stiu cel mai bine acest lucru pentru ca noi nu putem trai fara sa fim iubiti si acceptati asa cum suntem, dar asta nu inseamna ca nu blestem tot ceeea ce inseamna erezie. |
Singura problema este ca Insusi Tatal Ceresc a hotarat blestemul si binecuvantarea peste oameni. Este cineva mai presus de El?Sau ,poate, noi suntem chiar mai buni si mai milosi decat Creatorul nostru?Stim bine de unde vin toate aceste devieri!
|
Citat:
Nu doar sa se dezica de învataturile eretice, nu doar sa se dezica de erezii. Nici macar sa se dezica de oameni nu este suficient. Ortodocsii sunt obligati sa-i blesteme pe oameni, pe semenii lor. Dumneavoastra ati dat sursa aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...1&postcount=68 Nu discutam faptul parintii bisericesti i-au blestemat pe sectari, nu-i vorba de nicio cantare acum. Nu discutam faptul ca unii preoti il blestema pe satana. Nu vorbim de anatemele rostite de episcopi. Vorbim despre un necrestin care intra in Biserica Crestina. Ca sa faca parte din ea el trebuie sa spuna cu gura lui: „Ii blestem pe ei!”. E vorba ca trebuie sa-si blesteme prietenii, sa-și blesteme parintii, sa-si blesteme copii, sa-si blesteme fratii... Va rog nu mai continuati in a musamaliza asemenea grozavii. Daca ele s-au facut doar in trecut va rog sa prezentati hotararea in care Sfantul Sinod le interzice. Citat:
Doar el ne poate indemna sa ne blestemam parintii si copiii. Insusi Tatal ceresc ne spune in Noul Testament: Binecuvantati si nu blestemati. Sfantul Ioan Iacob Hozevitul ne spune: "În toată viața Lui de pe pământ, Domnul niciodată n-a blestemat pe cineva, deși toată viața a fost prigonit și defăimat de către necredincioșii jidovi. A blestemat numai pe smochinul cel neroditor, care închipuia nerodirea neamului evreiesc. A aceasta a vrut să arate sfârșitul Legi celei vechi, care n-a putut aduce pe om la mântuire. |
bai trica prietene
Citat:
|
Citat:
Auzi. Zi-mi tu mie! Ce vă învață la voi la sectă? Că secta voastră este deținătoarea adevărului? Știi de ce se duc oamenii la secte? Din disperare...din sărăcie...că sunt rătăciți...pentru că se simt singuri...și acolo sunt niște lupi răpitori care profită de acești oameni nefericiți și îi îndoctrinează, îi programează ca pe niște roboți. În SUA sunt pastori care câștigă milioane de dolari din propagandă eretică la televizor sau la radio...din nefericire...oricum SUA este o țară creată de dușmanii lui Hristos, deci de la ce să ne așteptăm... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:20:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.