Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   duminica prima zi din saptamana ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11672)

bairstow 20.01.2011 14:05:53

In Evrei cap 4 se spune ca s-a dat o alta zi de odihna. Apoi in alt loc ni se spune ca nimeni nu are voie sa ne judece cu privire la o zi de sabat! Apoi adventii spun ca atat timp cat asa numita lege de a respecta duminica noi nu suntem vinovatii ca respectam alta zi asa ca nu stiu ce mai cauti pe aici ca sa rasucesti tu mintile oamenilor? Apoi e greu de crezut ca ar fi trecut toata biserica crestina (care dadea sute sau poate mii de martiri) la respectarea unei alte zile! La fel e si in cazul botzului !Nimeni nu ar fi luat masuri? E ca si cum biserica adventa hotareste ca a gresit cu privire la a saptea zi (nu stiu daca observi asez biserica adventa cu biserica apostolica pe aceasi trepta, cea ce desigur nu poate fi adevarat) si toti crestinii ei ar trece la respectarea duminicii fara sa se impotriveasca! Cine vrea sa vada sa vada dar White a profetit sfarsitul lumii la fel si adventii apoi aceasta biserica in istoria ei scurta s-a faramitat si-a schimbat crezul de atatea ori etc etc. Acum probabil ca biserica adventa se va mai sparge in doua deoarece unii vor sa suda si glasuri de femei ca sa li se gadile urechile mai bine. Dar de unde veniti voi? Din predica lui Miller? Pai si pana atunci unde ma duceam la pastori sa ma unga cu ulei sa scap de vreo boala? Cine studiaza atent miscarea voastra poate sa constate cat de instabili sunteti!

tricesimusquintus 20.01.2011 16:20:12

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 325868)
In Evrei cap 4 se spune ca s-a dat o alta zi de odihna.

Nu se spune decât în măsluita versiune sinodală. Nici măcar în versiunea Bisericii Ortodoxe Grecești nu spune "altă zi de odihnă"!

Citat:

Apoi in alt loc ni se spune ca nimeni nu are voie sa ne judece cu privire la o zi de sabat!

Acolo ni se spune de mâncări, băuturi și sărbători ceremoniale, nu de sabatul zilei a șaptea.

Citat:

Apoi adventii spun ca atat timp cat asa numita lege de a respecta duminica noi nu suntem vinovatii ca respectam alta zi asa ca nu stiu ce mai cauti pe aici ca sa rasucesti tu mintile oamenilor?

Poți fi mai coerent, te rog?

Citat:

Apoi e greu de crezut ca ar fi trecut toata biserica crestina (care dadea sute sau poate mii de martiri) la respectarea unei alte zile!

N-a trecut toată Biserica Creștină. De exemplu Biserica din Etiopia (foarte asemănătoare celei Ortodoxe)până acum 100 de ani încă mai păzea sâmbăta ca zi de odihnă. În fiecare secol au existat creștini care să păzească sâmbăta, așa că nu-ți fă iluzii.

Citat:

La fel e si in cazul botzului !Nimeni nu ar fi luat masuri?

Bineînțeles că s-au luat măsuri. Ereziile nu au intrat brusc în Biserică, unele au avut nevoie de sute de ani ca să fie asimilate. Împotriva botezului infantil s-au pronunțat chiar sfinți părinți (caută pe topicul despre botez)...

Citat:

White a profetit sfarsitul lumii la fel si adventii

Sfârșitul lumii l-a profețit Însuși Iisus Hristos și alți profeți din Scriptură.

Citat:

apoi aceasta biserica in istoria ei scurta s-a faramitat si-a schimbat crezul de atatea ori etc etc.

Poate s-a etcaetera etcaetera, însă nu s-a fărâmițat , nici nu și-a schimbat crezul - a rămas același de la fondarea ei.

Citat:

Acum probabil ca biserica adventa se va mai sparge in doua

Stai matale liniștit și ateaptă să se spargă până la prăbușirea Babilonului cel Mare (Apoc.18,2).

medusa 20.01.2011 17:30:21

Tricequesmintus, ai citit vreodata Didache?

bairstow 20.01.2011 17:52:25

De la fondarea ei... Care fondare pe ce piatra? Pe piatra azvarlita in cap acelei femei cu ochi posedati care da numarul 666 daca este scris complet pe nume Ellen gould white? Sau pe piatra lu Miller care a prezis sfarsitul si a atras o seama de natarai care sau imbracat in alb( ca sa para puri dar ei erau goi si dezbracati de orice idee crestina) asteptand in zadar venirea Domnului? Biserica adventista s-a rupt mereu si acum e rupta in doua mari parti. Nici asta nu sti? Nu mai vorbesc de alte ramasite... Dupa cate stiu eu sunt si adventisti care respecta Duminca...
Dar stai putin cum scrie in biblia adventa? Sau voi nu aveti asa ceva? Hai dami tu acel pasaj tradus de nustiu care secta eu ti-l dau pe cel al lui Cornilescu si cel ortodox. Cat despre botez nu mai fa confuzii. La un moment dat un parinte apostat Tertulian mi se pare se intreaba daca copii de 7 ani se pot boteza? Nu e vorba insa despre prunci deoarece acestia erau botezati din prima neavand pacate si asa cum o arata multe scrieri din aceea vreme botezul bebelusilor era inca din vremea apostolilor. Pe bune lasam parabolele despre biserica la o parte dar tu crezi ca biblia care ne vorbeste despre niste invatatori falsi care vin la sfarsit , Dumnezeu a vrut ca prin EGWhite un om lovit la cap sa arate lumina la crestini? 1800 de ani (aproximativ) Dumnezeu a lasat aceasta biserica de izbeliste ca sa vina White mai ales ca a promis ca va fi cu noi in toate zilele si portile iadului nu o vor birui( biserica).
8. Caci, daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi.
8. Caci daca Iosua le-ar fi adus odihna, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, dupa acestea, de o alta zi de odihna.
Nu sincer tu esti pastor sau esti doar un adventist? Uitate ce traducere gresita are Cornilescu la Isaia cap 66 versetul 3 si recunoaste cinstit ca numai traducerea asta o folositi!
Domnilor catolici piatra nu este Petru sau cei 12 apostoli si e EGWhite=666 ! Sa bagati bine la cap! Fara ea nu am fi stiut de sabat si de credinta adevarata nascuta pe o profetie falsa dar nu unica!!!

Scotsman 20.01.2011 18:07:46

Pentru Bairstow

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 325975)
Uitate ce traducere gresita are Cornilescu la Isaia cap 66 versetul 3 si recunoaste cinstit ca numai traducerea asta o folositi!

Salut.Intreb din curiozitate derivata din studiul biblic(Isaia 66:3):

Biblia ortodoxa sinodala:
Cel ce junghie un bou și în același timp omoară un om, cel ce jertfește o oaie și în același timp rupe gâtul unui câine, cel ce aduce prinos și în același timp aduce sânge de porc, cel ce aduce jertfă de tămâie și în același timp se închină la idoli, - toți aceștia și-au ales căi nelegiuite și în urâciunile lor trăiește sufletul lor.

Biblia ortodoxa sinodala aniversara Anania
Dar nelegiuitul care-Mi jertfește Mie vițel e ca și cum ar bate un om;iar cel care-Mi jertfește din turmă e ca și cum ar ucide un câine;iar cel ce-Mi aduce făină de grâu e ca și cum Mi-ar aduce sânge de porc;iar cel ce face tămâiere de pomenire e ca unul care blesteamă.Dar ei și-au ales căile lor și urâciunile lor pe care sufletul lor le-a voit.

Cornilescu
Cine injunghie un bou ca jertfa nu este mai bun decat cel ce ucide un om; cine jertfeste un miel este ca cel ce ar rupe gatul unui caine; cine aduce un dar de mancare este ca cel ce ar varsa sange de porc; cine arde tamaie este ca cel ce s-ar inchina la idoli; toti acestia isi aleg caile lor, si sufletul lor gaseste placere in uraciunile lor.

KJV
He that killeth an ox is as if he slew a man; he that sacrificeth a lamb, as if he cut off a dog's neck; he that offereth an oblation, as if he offered swine's blood; he that burneth incense, as if he blessed an idol. Yea, they have chosen their own ways, and their soul delighteth in their abominations.

KJV traduce la fel ca Anania.Anania nu traduce la fel ca si versiunea sinodala.Cornilescu,ca si sens,este mai apropiat de KJV si Anania.Versiunea sinodala este singulara in felul ei.Intrebare:de ce Anania si sinodala traduc diferit? Observatie:Anania si KJV traduc la fel.Interesant.

Bairstow,daca versiunea sinodala este unica valabila atunci versiunea Anania este la fel de gresita ca si restul.Versiunea Anania este aprobata de Sinod.De ce au aprobat doua variante atat de diferite ca sens?

bairstow 20.01.2011 18:16:59

Aceea biblie a fost tradusa mai demult si are posibile greseli. Important e cum e bine sa fie tradusa biblia! E tradusa de Anania dupa cate stiu eu! Ar putea sa fie si a doua versiune a Vechiului Testament! Ea nu este deloc asemanatoare cu cea protestanta deoarece de la jertfa unu vitel a fi egala cu o bataie de om e cala lunga pana la jerfa unui vitel e egala cu uciderea unui om! Eu stiu traducerea catolica care este ca a noastra! Pai ti se pare tie normal cacine aduce jertfa un vitel e ca si cum ar ucide un om? Sau ca cel care tamaiaza (dar preotii de atunci tamaiau) aduce inchinare idolilor?

Scotsman 20.01.2011 18:21:49

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 325997)
Aceea biblie a fost tradusa mai demult si are posibile greseli. Important e cum e bine sa fie tradusa biblia! E tradusa de Anania dupa cate stiu eu! Ar putea sa fie si a doua versiune a Vechiului Testament! Ea nu este deloc asemanatoare cu cea protestanta deoarece de la jertfa unu vitel a fi egala cu o bataie de om e cala lunga pana la jerfa unui vitel e egala cu uciderea unui om!

King James a aparut cu mult inainte de Anania.Vorbim de alte secole.Daca vei traduce din engleza in romana vei vedea ca Anania a mers pe aceiasi varianta a traducerii si asta nu ar trebui sa te mire.Motivul este simplu:

Versiunea Anania,a avut la bibliografie inclusiv Biblia in versiunea KJV.Pt Noul Testament a folosit versiunea Aland,printre cele mai reputate.Pentru Vechiul Testament a folosit si>,,The Holy Bible. King James Authorised Version. Oxford University Press 1977"(gasesti la bibliografie in linkul cu Anania).Versiunea Anania nu este deloc veche.Si daca ar fi tradus gresit(cum spui tu) este grav,inseamna ca Sinodul au aprobat o versiune eronata.

Studiul biblic nu are nimic in comun cu disputele confesionale.Se studiaza toate versiunile din motive de exegeza.Nici un traducator nu se limiteza la o singura versiune.Nici Parintele Anania nu a facut exceptie.Ar fi culmea sa fie criticat pentru asta.

bairstow 20.01.2011 18:31:12

Dar tu il criticii?!?
Chiar tu zici ca acesta s-a inspirat dupa o traducere engleza! Cat despre Sfantul sinod el nu reprezinta biserica ortodoxa in totalitate iar o astfel de greseala (nu e neaparat o greseala deoarece stim ca sunt doua mari curente de traducere una fiind septuangita!) nu afecteaza cu nimic invatatura bisericii ortodoxe! Pana la urma citind mai atent am observat ca oricum aceasta traducere nu aduce la o erezie sau un lucru fals! Pe cand traducerea protestanta e gresita voit! Oricum aici e alt subiect...

Scotsman 20.01.2011 18:38:19

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 326013)
Dar tu il criticii?!?
Chiar tu zici ca acesta s-a inspirat dupa o traducere engleza! Cat despre Sfantul sinod el nu reprezinta biserica ortodoxa in totalitate iar o astfel de greseala (nu e neaparat o greseala deoarece stim ca sunt doua mari curente de traducere una fiind septuangita!) nu afecteaza cu nimic invatatura bisericii ortodoxe! Pana la urma citind mai atent am observat ca oricum aceasta traducere nu aduce la o erezie sau un lucru fals! Pe cand traducerea protestanta e gresita voit!

Pai cum sa-l critic daca a tradus la fel ca si KJV? Da,a avut ca model Biblia Regelui James printre altele.A scris in bibliografie.Dansul nu eu.Eu consider traducerea dansului foarte interesanta.Am dubii ca a tradus dupa Septuaginta.Cred ca este vorba de textul Masoretic.Sfantul Sinod nu reprezinta BO in totalitatea ei? Interesant.Nu stiam.Bine ca am aflat.

Apropo,daca tot vorbim de texte biblice.Sa-mi spui ce crezi de acesta afirmatie.A fost publicata in ziarul Patriarhiei Romane, ziarul ,,Lumina":

,,Lista actuală a cărților Sfintei Scripturi din Biserica Ortodoxă nu se bazează întru totul pe nici o hotărâre a vreunui sinod și nici a vreunui Sfânt Părinte. Petros Vassiliadis (..) recunoaște că pentru lista canonică a edițiilor Bibliei în lumea ortodoxă "nu există nici o autoritate sinodală, nici oficial canonică sau doctrinară".

Sursa articolului aici. Acestea nu sunt afirmatii facute de un protestant.Ca sa folosesc o formulare la moda: Cum comentezi? Bairstow,este usor sa-i acuzii pe altii.Nu este si tocmai corect cand la tine-n ograda sunt probleme,din acest punct de vedere,cat cladirea Patriarhiei.Asta este tot.

bairstow 20.01.2011 19:30:51

Domnule dar tu confirmi ce zic eu! Deci: Lista actuală a cărților Sfintei Scripturi din Biserica Ortodoxă nu se bazează întru totul pe nici o hotărâre a vreunui sinod! Apoi traducerea nu stiu daca e gresita! Cat despre sinod nu stiu daca poate gresi. Cred ca nu poate gresi in privinte de dogme!Apoi acest subiect este delicat. Cand aproba o carte sa zicem sinodul asta nu inseamna ca e si perfecta! Dar aceea carte nu induce pe credincios in eroare si atat!

Scotsman 20.01.2011 19:35:44

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 326048)
Domnule dar tu confirmi ce zic eu! Deci: Lista actuală a cărților Sfintei Scripturi din Biserica Ortodoxă nu se bazează întru totul pe nici o hotărâre a vreunui sinod! Apoi traducerea nu stiu daca e gresita! Cat despre sinod nu stiu daca poate gresi. Cred ca nu poate gresi in privinte de dogme!

Bairstow,m-ai pierdut pe drum.Fie cum spui tu.Pina la urma discutia era alta.Nu stiu ce sa zic de dogme si BOR.Nu ma pricep asa de bine ca sa ma pronunt.Apropo,o chestie paradoxala:versiunea King James Version,ca si traducere,se aseamana mai mult cu versiunea ortodoxa decat cu versiunea protestanta romana(Cornilescu).Poveste lunga si complicata.Oricum eu tocmai am comandat doua editii protestante traduse in romana ca sa ma edific ASAP asupra a numitor ratiuni ale traducerii Cornilescu.Multumesc pentru raspunsuri,scuze pentru ca ma intrat brusc in discutie.

O seara placuta.

bairstow 20.01.2011 20:03:45

E iata un domn adevarat. Nu cauta galceava doar si-a expus o problema! Traducerea protestanta mi-a dat putine batai de cap domnule Scotsman! Cum un om care aduce jerfa e ca si unul care ucide? Dar mai mult m-a frapat ca eu fiind ortodox nu intelegeam treaba cu tamaia! Deci trebuie sa te pui si in locul meu. Cred ca la ora actuala acest forum este cel mai activ dintre toate forumurile. Dumnezeu sa ne arate adevarul domnule Scotsman si raspuns bun sa dam la judecata!

tricesimusquintus 20.01.2011 20:35:33

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 325962)
Tricequesmintus, ai citit vreodata Didache?

Da, am citit.

tricesimusquintus 20.01.2011 20:36:59

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 325997)
Aceea biblie a fost tradusa mai demult si are posibile greseli. Important e cum e bine sa fie tradusa biblia! E tradusa de Anania dupa cate stiu eu! Ar putea sa fie si a doua versiune a Vechiului Testament! Ea nu este deloc asemanatoare cu cea protestanta deoarece de la jertfa unu vitel a fi egala cu o bataie de om e cala lunga pana la jerfa unui vitel e egala cu uciderea unui om! Eu stiu traducerea catolica care este ca a noastra! Pai ti se pare tie normal cacine aduce jertfa un vitel e ca si cum ar ucide un om? Sau ca cel care tamaiaza (dar preotii de atunci tamaiau) aduce inchinare idolilor?

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 326013)
Dar tu il criticii?!?
Chiar tu zici ca acesta s-a inspirat dupa o traducere engleza! Cat despre Sfantul sinod el nu reprezinta biserica ortodoxa in totalitate iar o astfel de greseala (nu e neaparat o greseala deoarece stim ca sunt doua mari curente de traducere una fiind septuangita!) nu afecteaza cu nimic invatatura bisericii ortodoxe! Pana la urma citind mai atent am observat ca oricum aceasta traducere nu aduce la o erezie sau un lucru fals! Pe cand traducerea protestanta e gresita voit! Oricum aici e alt subiect...

Domnule bairstow sunteți amuzant. Vedeți că e mai bine să ne ținem de subiectul topicului, altfel o dăm în bâlbâieli. Și poate ar fi bine să vă informați de pe saituri serioase, eventual oficiale, înainte de vă lansa în speculații pe marginea altor culte. Mulțumesc pentru înțelegere.

medusa 20.01.2011 20:40:02

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 326080)
Da, am citit.

ei, acolo scrie de duminica, ca primii crestini o serbau !

tricesimusquintus 20.01.2011 21:14:23

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 326082)
ei, acolo scrie de duminica, ca primii crestini o serbau !

Faptul că scrie de "duminică" demonstrează că lucrarea a fost interpolată. Termenul "duminică" - Dies Domini a fost introdus câteva secole mai târziu față de prezumtiva dată a scrierii Didascaliei. Pe vremea aceea era în uz termenul Dies Solis pentru prima zi a săptămânii. Chiar și în decretul duminical al lui Constantin cel Mare de la 321 se folosește Dies Solis și nu Dies Domini.

medusa 21.01.2011 08:52:45

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 326091)
Faptul că scrie de "duminică" demonstrează că lucrarea a fost interpolată. Termenul "duminică" - Dies Domini a fost introdus câteva secole mai târziu față de prezumtiva dată a scrierii Didascaliei. Pe vremea aceea era în uz termenul Dies Solis pentru prima zi a săptămânii. Chiar și în decretul duminical al lui Constantin cel Mare de la 321 se folosește Dies Solis și nu Dies Domini.

poate ca nu e asa, pe ce te bazezi? poate paganii foloseau Dies solis iar crestinii Dies domini !

bairstow 21.01.2011 10:44:01

Nu inteleg la ce se refera acest adventist ca o dau eu in balbaieli! Nu eu am vorbit pe marginea acestui subiect! Daca ai chef de glume dute in alta parte! Crestini nu ar fi renuntat la sabat daca trebuia respectat asa cum nici adventii de azi ori cat ar fi ei de pacaliti ( sa ne lamurim asupra schimbarilor de dogme din credinta adventa: pana acuma acesti perfectionisti, caci ei isi schimba mereu crezul cand li se dovedeste ca gresesc, considerau ca a bea bauturi alcoolice este interzis! Dar cand s-a demonstrat ca vinul care ei il traduceau must era defapt vin au intors-o. Azi acesti pagani nu consuma bauturi alcolice, in inchipuirea lor deoarece si pasta de dinti are alcool, dar ei au voie sa consume mai nou alcool!.) nu ar renunta la sabata si la ideea ca intr-o zi papa va obliga crestini sa munceasca in sabat si Duminica ii va obliga pe toti sa se odihneasca. Mintea unor eretici nu pot sa vada un Dumnezeu care ne iubeste ci un Dumnezeu care iti da o zi de odihna care sa te bage in iad. Paralelismul dintre evreii din vremea lui Iisus habotnici care facusera din sabat o zi in care nu aveai voie sa faci nimic se vede si astazi la adventi care sunt convinsi ca Dumnezeu te poate pedepsi mai ales daca nu respecti sabatul! Prostia merge mai departe si White are o viziune (dupa mine White =666 a fost o antihrista) in care legea sabatului e cea mai calcata lege!!! Deci evrei o calca mai putin chiar daca nu il cunosc pe Iisus! Trageti concluzile potrivite oameni buni .

bairstow 21.01.2011 10:50:44

Totusi sa nu ne imbatam cu apa rece. Asa cum Pustan predica in biserica ortodoxa si isi face cruce (el find penticostal! ) si pe bisericile advente mai nou gasim semnul crucii! Desigur daca ne-am intoarce in timp am vedea ca acest lucru ar fi fost considerat de un crestin adventist o blasfemie dar nu si acum de aceea am zis sa nu ne imbatam cu apa rece! Ei isi schimba crezul mereu si sa nu ne mire ca peste putin timp vor interpreta Evrei cap 4 ca facand referire la ziua de Vineri!

tricesimusquintus 22.01.2011 07:38:34

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 326162)
poate ca nu e asa, pe ce te bazezi? poate paganii foloseau Dies solis iar crestinii Dies domini !

Nici pe departe! Ori consideri că Sf. Constantin a fost un păgân? Anyway, a fost un păgân până pe patul de moarte, chiar dacă a fost filocreștin; dar nu mă așteptam din partea unui ortodox să-l includă în această categorie!:3:

tricesimusquintus 22.01.2011 07:42:36

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 326198)
Nu inteleg la ce se refera acest adventist ca o dau eu in balbaieli!

Nici nu mă așteptam, nu vă faceți probleme...

Citat:

Crestini nu ar fi renuntat la sabat daca trebuia respectat asa cum nici adventii de azi ori cat ar fi ei de pacaliti (...) nu ar renunta la sabata si la ideea ca intr-o zi papa va obliga crestini sa munceasca in sabat si Duminica ii va obliga pe toti sa se odihneasca.

Corect. Nici păzitorii duminicii, nici cei ai sâmbetei nu ar renunța la respectarea zilei lor de odihnă. Problema e că sâmbătarii au întreitul argument biblic: Dumnezeu a sfințit, binecuvântat și odihnit sâmbăta.

Citat:

( sa ne lamurim asupra schimbarilor de dogme din credinta adventa: pana acuma acesti perfectionisti, caci ei isi schimba mereu crezul cand li se dovedeste ca gresesc, considerau ca a bea bauturi alcoolice este interzis! Dar cand s-a demonstrat ca vinul care ei il traduceau must era defapt vin au intors-o. Azi acesti pagani nu consuma bauturi alcolice, in inchipuirea lor deoarece si pasta de dinti are alcool, dar ei au voie sa consume mai nou alcool!.)

http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1207.gif

Citat:

Mintea unor eretici nu pot sa vada un Dumnezeu care ne iubeste ci un Dumnezeu care iti da o zi de odihna care sa te bage in iad. Paralelismul dintre evreii din vremea lui Iisus habotnici care facusera din sabat o zi in care nu aveai voie sa faci nimic se vede si astazi la adventi care sunt convinsi ca Dumnezeu te poate pedepsi mai ales daca nu respecti sabatul!

Aveți o înțelegere infantilă cu privire la Legea lui Dumnezeu. Adventiștii nu respectă Decalogul (incluzând sabatul) de frica iadului, ci din iubire pentru un Dumnezeu atât de bun!:
"Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21)

Citat:

(dupa mine White =666 a fost o antihrista)

Editați-vă postarea și puneți o virgulă după "mine", altfel cineva ar putea înțelege -Doamne ferește- că dvs. sunteți primul antihrist (după care urmează White).:3:

nutucutu 22.01.2011 09:27:33

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 326693)

Corect. Nici păzitorii duminicii, nici cei ai sâmbetei nu ar renunța la respectarea zilei lor de odihnă. Problema e că sâmbătarii au întreitul argument biblic: Dumnezeu a sfințit, binecuvântat și odihnit sâmbăta.
3:

Unul din argumentele ca Duminica e noua zi de odihna e urmatorul:Pavel 4.7-9
7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.
9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.

Si cei care tin Duminica au argumentul biblic: Dumnezeu a sfintit Duminica o data cu invierea Sa.

PS. Deja previzibil, o sa ma intrebati daca srie "Duminica" in textul pe care vi l-am dat.

tricesimusquintus 22.01.2011 09:39:31

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 326702)
Unul din argumentele ca Duminica e noua zi de odihna e urmatorul:Pavel 4.7-9
7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.
9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.

Si cei care tin Duminica au argumentul biblic: Dumnezeu a sfintit Duminica o data cu invierea Sa.

PS. Deja previzibil, o sa ma intrebati daca srie "Duminica" in textul pe care vi l-am dat.

Nu vă întreb, acest lucru se poate vedea limpede de către oricine cu ochiul liber [și mintea clară], fără a se mai comenta ori interpreta textul.

Mai mult decât atât, consultând originalul, pasajul respectiv devine chiar un argument în favoarea ținerii sâmbetei. Versiunea ortodoxă a Bibliei Nitzulescu, chiar spune așa:

"Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă, pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei 4,9)

nutucutu 22.01.2011 10:25:40

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 326703)
Nu vă întreb, acest lucru se poate vedea limpede de către oricine cu ochiul liber [și mintea clară], fără a se mai comenta ori interpreta textul.

Mai mult decât atât, consultând originalul, pasajul respectiv devine chiar un argument în favoarea ținerii sâmbetei. Versiunea ortodoxă a Bibliei Nitzulescu, chiar spune așa:

"Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă, pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei 4,9)

previzibil....unde scrie "duminica"?

antoniap 22.01.2011 11:11:24

Am cumparat din timp calendarul ortodox pe 2011 si habar n-aveam ce continea. Era facut sul si asa a ramas pana dupa Anul Nou. Afland si vazand ce contine, ma gandeam ce sa fac cu el.

De curand mi-a venit in minte un gand salvator: Atata timp cat exista carioca rosie, problema se poate remedia oarecum. Prin urmare, am luat carioca rosie si am tras linia pe unde trebuia, astfel incat luni este prima zi din saptamana, iar duminica este la locul ei. Astfel ma folosesc de calendarul cumparat, totusi, fara sa ma fac paratasa la aceasta erezie.

Binecuvantatii care au tiparit calendarul au gresit in acest an, in unele episcopii. Dumnezeu sa-i ajute sa-si vada greseala.

tricesimusseptimus 22.01.2011 11:44:23

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 326724)
previzibil....unde scrie "duminica"?

Nu scrie nicăieri. Mă bucur că sunteți de acord cu mine.:105:

tricesimusseptimus 22.01.2011 11:50:09

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 326736)
Am cumparat din timp calendarul ortodox pe 2011 si habar n-aveam ce continea. Era facut sul si asa a ramas pana dupa Anul Nou. Afland si vazand ce contine, ma gandeam ce sa fac cu el.

De curand mi-a venit in minte un gand salvator: Atata timp cat exista carioca rosie, problema se poate remedia oarecum. Prin urmare, am luat carioca rosie si am tras linia pe unde trebuia, astfel incat luni este prima zi din saptamana, iar duminica este la locul ei. Astfel ma folosesc de calendarul cumparat, totusi, fara sa ma fac paratasa la aceasta erezie.

Binecuvantatii care au tiparit calendarul au gresit in acest an, in unele episcopii. Dumnezeu sa-i ajute sa-si vada greseala.

Așa este omul... crede că poate răsturna ordinea universală și Legea lui Dumnezeu cu o simplă carioca roșie! Cu câtă compasiune îngăduitoare poate să privească Dumnezeu la aemenea oameni! Și El mai are răbdare, căci până la urmă toți vor spune la unison "Drepte și adevărate sunt..."

antoniap 22.01.2011 13:29:43

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 326756)
Așa este omul... crede că poate răsturna ordinea universală și Legea lui Dumnezeu cu o simplă carioca roșie! Cu câtă compasiune îngăduitoare poate să privească Dumnezeu la aemenea oameni! Și El mai are răbdare, căci până la urmă toți vor spune la unison "Drepte și adevărate sunt..."

Crezi ca gandirea ta se potriveste cu a lui Dumnezeu?
Pe mine poti sa ma privesti cum vrei, dar la Dumnezeu si la Inviere trebuie sa ne raportam corect. Nu vezi in ce directie o ia lumea? Nu vezi ca ai cazut in cursa, nu din vina ta, ci din a acelora care au infiintat secta din care faci parte? Orgoliul si lucrarea draceasca din lume nu-i lasa pe unii sa-si vada greseala.

tricesimusquintus 22.01.2011 14:24:45

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 326790)
Pe mine poti sa ma privesti cum vrei, dar la Dumnezeu si la Inviere trebuie sa ne raportam corect. Nu vezi in ce directie o ia lumea? Nu vezi ca ai cazut in cursa, nu din vina ta, ci din a acelora care au infiintat secta din care faci parte? Orgoliul si lucrarea draceasca din lume nu-i lasa pe unii sa-si vada greseala.

Grațioasă și bine lucrată evoluția la bârnă! 10 cu felicitări!

codana 22.01.2011 14:25:32

salut,antoniap

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 326736)

si daca are aprobare bor?daca consideri ca-i greseala de tipar da-l inapoi si ia unul bun.

nutucutu 22.01.2011 16:26:48

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 326752)
Nu scrie nicăieri. Mă bucur că sunteți de acord cu mine.:105:

Sint de acord ca nu scrie "simbata"

bairstow 23.01.2011 12:06:27

Domnule adventist evitati intrebarea. Cum aceea biserica a renuntat la sabat fara o opozitie mai ales ca recunoasteti ca o astfel de schimbare de zi ar fi imposibila in cadrul oricarei biserici! Apoi nu o mai faceti pe desteptul deoarece poate nici 1 la suta din crestini nu respecta aceasta zi! Si de-a lungul istoriei cu atat mai putin! Topic sau off topic sunt lucruri grave in teologia voastra! Apostolii si Iisus au aratat calea dar White i-a luat de mana si i-a adus pe aceea cale(pe asa zisi presupusi crestini). Deci cred ca White a facut mai mult din punctul vostru de vedere decat toti ceilalti!

tricesimusquintus 23.01.2011 12:48:09

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 327054)
Domnule adventist evitati intrebarea. Cum aceea biserica a renuntat la sabat fara o opozitie mai ales ca recunoasteti ca o astfel de schimbare de zi ar fi imposibila in cadrul oricarei biserici!

Nu știu cum de Biserica Etiopiei a renunțat la sabat, mai ales după ce l-au serbat 1.800 de ani! Un posibil răspuns pentru mine (nu vă cer să vi-l însușiți) este că tocmai în acea perioadă a apărut Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. Să zicem că s-a asigurat o oarecare continuitate a creștinismului sabatarian.

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 327054)
Apoi nu o mai faceti pe desteptul deoarece poate nici 1 la suta din crestini nu respecta aceasta zi! Si de-a lungul istoriei cu atat mai putin!

Hristos ne-a spus că mulți sunt cei ce merg pe calea largă a pierzaniei, ba mai mult: Se întreba dacă va mai găsi credință pe pământ când va reveni!

devatv 23.01.2011 13:14:49

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 326790)

Intrebare: De ce as crede atunci ca gandirea ta se potriveste cu a lui Dumnezeu? Din cate am inteles eu (si asta din Scriptura si nu de la oameni) Dumnezeu la creatiune a binecuvantat ziua a saptea... nu e vorba de nici un orgoliu, cursa sau alt lucru dracesc. Acum nu s-a facut decat sa fie recunoscut acest lucru, ziua a saptea este sambata! E simplu!

bairstow 23.01.2011 13:54:53

Hai ca ma ia ameteala. Pai daca Iisus se intreaba daca va mai gasi credinta pe pamant si vad ca tu i-ai inteles sensul cum nu vezi ca adventistii acum s-au inmultit? Adica Iisus s-a inselat?Apoi nu stiam ca biserica Etiopiei a renuntat la sabat dar ea are si alte greseli in speta iudaice! Taiera imprejur ! Apoi din cate stiu ea este mai asemanatoare cu biserica ortodoxa! Acum ca unii au respectat sabatul nu inseamna ca ei au fost adventisti! Adventistii tot din protestantism se trag!
P.S biserica Etipopiei arata intr-un fel ce se intampla cu o biserica care se dezlipeste de cea apostolica! Aici ar trebui sa traga si catolicii concluzile! Oricum nu pot compara biserica catolica care nu isi schimba crezul (temelia) dupa cum bate vantul asa cum se intampla la adventi!

tricesimusquintus 23.01.2011 14:03:31

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 327108)
Hai ca ma ia ameteala. Pai daca Iisus se intreaba daca va mai gasi credinta pe pamant si vad ca tu i-ai inteles sensul cum nu vezi ca adventistii acum s-au inmultit?

Normal să te ia cu amețeală. Acum două ore eram sub 1%, între timp am devenit majoritari!:21:

Citat:

Apoi nu stiam ca biserica Etiopiei a renuntat la sabat

Informează-te și o să știi.

Citat:

Apoi din cate stiu ea este mai asemanatoare cu biserica ortodoxa!

Exact asta spuneam acum câteva postări. Ce-ar împiedica, ca Biserica Ortodoxă Română să treacă la pasul următor în reforma calendarului?

Citat:

Acum ca unii au respectat sabatul nu inseamna ca ei au fost adventisti! Adventistii tot din protestantism se trag!

Nota Bene! Deși nu se trăgeau din protestanți, păstrau sabatul. Îl moșteniseră de la sfinții apostoli de unde spun că se trag.

medusa 23.01.2011 14:10:59

nu pe baza tinerii unei zile te va declara Domnul ca fiind al Sau, asta tu nu intelegi, Tricequesmismus.

bairstow 23.01.2011 14:15:22

Nene se vede ca rastalmacesti mereu cuvintele si nu cauti adevarul imi pare rau sa o spun. Eu nu am spus ca adventii sunt majoritari ( ce mincinos perfid esti!) am spus ca daca pana acum nu era nimeni sa fie cu adevarat crestin deoarece nu respecta credinta sabatului si nu numai, acum au aparut pentru prima data crestini adevarati (asa ziceti voi) care respecta sabatul.
Inca o data spun ca nu inseamna ca daca respecti sabatul esti mai crestin fata de altii sau mai aproape de Dumnezeu! Evreii nu respecta sabatul? In afara de sabat cu ce se asemana biserica etiopiei cu adventiii? Pe bune ai ramas in urma. Inainte o dadeati cu valdenzii acum cu acestia. Dar si unii si altii nu aveau aproape nimic in rest cu voi. sau tu consideri ca daca respect sabatul in rest pot sa cred ca Pavel era Dumnezeu sau ce imi trece mie prin cap? Repet aceasta biserica practica taiera imprejur. Deci avand o comunitate mare de evrei (vezi Nt in privinta altor biserici) aceasta biserica a fost atrasa cumva de invataturi iudaice!

bairstow 23.01.2011 14:38:05

E si chestia cu trestia sau cu ramurile :) Deci noi am fost altoiti (noi crestinii) pe ramurile vechi care nu au mai fost bune(adica evreii)! Dar biserica adventa ne arata ca tot ramurile vechi au respectat mai bine legea lui Dumnezeu deoarece au tinut sabatul!
Cat priveste aluzia "Ce-ar împiedica, ca Biserica Ortodoxă Română să treacă la pasul următor în reforma calendarului?' stai matale linistit ca tot Duminica va fi ziua crestinilor si nu sabatul!

tricesimusquintus 23.01.2011 14:43:58

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 327118)
nu pe baza tinerii unei zile te va declara Domnul ca fiind al Sau, asta tu nu intelegi, Tricequesmismus.

"Și Sâmbetele Mele sfințiți-le, și să fie semn între Mine și între voi, ca să cunoașteți, că Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru" (Iezechiil 20,20 -versiunea sinodală 1914)

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:41:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.