Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Declaratii de dragoste (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12320)

Traditie1 28.02.2011 01:58:37

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 342753)
De parca dragostea ar impiedica sau incetini mantuirea....Sa fim seriosi...Orice exagerari frizeaza ridicolul.....Dragostea este ceva divin....fara ea nimic nu s-ar fi facut...Numai sufletele smolite de uraciune, secatuite de iluzia unei accederi(prapastie, de fapt), pot afirma ca dragostea, iubirea adusa in sublim este inutila sau nefolositoare...Acele suflete sunt "schilodite" si sincer nu cred ca Dumnezeu apreciaza asta.....:25:

Faci confuzie între iubirea ca atracție și iubirea dezinteresată. În limba română e același cuvânt dar noțiunile sunt diferite. Atracția este de cele mai multe ori rea, este o patimă.

Deseori, oamenii își justifică patimile lumești prin apelul la iubire sau la alte virtuți. De pildă își justifică dorința de amor prin referirea la iubirea biblică, deși nu e legătură între ele sau se folosesc de termen pentru a-și afirma superioritatea.

Virtutea reală a iubirii constă în bunătate față de oameni și slujire prin fapte a lui Dumnezeu, nu în exaltări sau distracții.

calator prin ploaie 28.02.2011 12:28:36

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 342786)
Faci confuzie între iubirea ca atracție și iubirea dezinteresată. În limba română e același cuvânt dar noțiunile sunt diferite. Atracția este de cele mai multe ori rea, este o patimă.

Deseori, oamenii își justifică patimile lumești prin apelul la iubire sau la alte virtuți. De pildă își justifică dorința de amor prin referirea la iubirea biblică, deși nu e legătură între ele sau se folosesc de termen pentru a-și afirma superioritatea.

Virtutea reală a iubirii constă în bunătate față de oameni și slujire prin fapte a lui Dumnezeu, nu în exaltări sau distracții.

.................................................. .....................
NU ma refeream la atractie...ci la DRAGOSTEA izvorata din IUBIRE...In acest tip de dragoste nu se regaseste decat inocentul, puritatea , fara teluric....Pt. un suflet veritabil cand simte dragostea fata de aproapele, se indumnezeieste....iar cand o simte si traieste fata de perechea lui capata aripi(nu retin cine a scris initial asta)....DRAGOATEA este extrem de departe de atractia ...carnala pe care o pomenesti....Aceasta e pur instinctuala si n-are nimic inaltator....Eu PLEDEZ pt dragostea veritabila, atribut divin al sufletelor noastre, care cauta mereu sa il iubeasca pe Dumnezeu, iar mai apoi se consacra dragostei daruita ca traire tot de dumnezeire....Iar acest sentiment....chiar NU are varsta...In plus....eu nu pot intelege cum dragostea nevinovata ar putea fi asemuita distractiei sau exaltarii...Sa fim seriosi!... Tot ce e nobil, frumos si inaltator provine de la bunul Dumnezeu!

calator prin ploaie 28.02.2011 12:44:45

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 342777)
Tocmai acesta este pericolul, ca indiferent de varsta si indiferent de cate ori, sa ne lasam purtati de acest sentiment, prin care nu mai suntem stapani pe noi. Citeam cu ceva timp in urma ce spun budistii: diavolul arunca o materie "sentimentala"(nu mai retin exact termenul) asupra oamenilor, de se indragostesc instantaneu; lucru cunoscut si denumit de francezi "coup de foudre".
Ma gandesc ca Dumnezeu permite acest lucru, pentru ca tinerii sa se gaseasca si sa se casatoreasca. Dar acest sentiment, de a fi indragostit, dupa o vreme dispare, pentru a fi inlocuit de iubire, care e mai durabila, cu cat trec anii.

Ca omul se simte neputincios de a face ceva impotriva sentimentului de a fi indragostit, stim; dar sa nu ne lasam in voia lui, caci ajungem sa ne conduca, pierzand cu totul ratiunea.
Daca ceea ce e normal la 20 ani... si se mai intampla si la 30, 40, 50 etc., nu demonstreaza decat un singur lucru, si anume ca omul vrea sa ramana tanar, dar lipsit de maturitate. Credeti ca e bine? Mie nu mi se pare. Dar eu vorbesc de pe pozitia celui cu mai multi ani.

Vremurile s-au schimbat... in rau: oamenii vor sa fie tineri cu orice chip, fiind tributari trupului, care ii face robi pacatului. Vedem cum oamenii isi fac operatiii estetice ca sa placa; dar varsta ramane varsta. Mi se pare totusi caraghios, ca la 50, 60, 70 ani sa te comporti ca la 20. Dar pentru a intelege acest lucru, trebui o lupta asidua cu sine insusi, nu cu altii.

Cei tineri, sa-si gaseasca partenerul de viata, dar sa nu uite, ca exista oameni, care stapanesc tehnici prin care te fac sa simti ce scrii tu aici: "vi se intampla ceva care va indeamna sa actionati lipsit de cea mai elementarea logica". Se numeste "manipulare", iar noi traim in era manipularilor.

1. Ca ai vorbit despre budhism si diavol : "Diavol nu exista si nici nu are sens sa existe in budism. In cadrul brahmanismului, raul, asa cum il definesc monoteismele nu exista.curta cautare prin religiile Asiei a Diavolului, cu ajutorul cartii lui Gerald Messadie, Istoria Generala a Diavolului, ne-a aratat ca acest personaj arhicunoscut religiei noastre nu isi are precursori in Asia." G. Messadie
2.Omul care ramane in suflet tanar.....NU inseamna DELOC lipsa de maturitate.....Sunt oameni extrem de profunzi, maturi , cu suflete tinere si asta ii mentine...De obicei sunt temperati in manifestari, evita sa devina deplasati...
3. Nu pledez pt operatiile estetice, dar daca e spre mentinerea tonusului, nu executate din capriciu , nu vad nimic rau....In fons vb realist am vazut de N ori doamne la 40 aratand mult mai bine decat altele la 25-30(trup si fata), sau la 50 aratand mult mai bine ca altele la 35-40....si fara operatii estetice....Fetele de azi cu kilogramele de vopsele pe fata si-n par, arata ades ca niste papusi batrane si uzate deja la 25....Nu e pacat?
4. Cat despre manipulare....o fac parintii cand esti tanar....si incearca mai apoi colateralii , dar de regula fiecare reuseste sa faca ce alege, chit ca ...se greseste mult prea des,....

Melissa 28.02.2011 16:28:50

In postarile mele PRO-DRAGOSTE, nu m-am referit

@Miha-anca
nici la la Irinel Columbeanu

@Traditie1
si nici la atractia sexuala.

Ci la dragostea curata,la dragostea adevarata! La acel sentiment nobil care te face sa spui ca il iubesti pe cel de langa tine nu pentru ce este el, ci pentru ce devii tu alaturi de el!

Vorbeam de acea dragoste pura, care iti inalta spiritul, care te face mai bun, care te indeamna sa-ti depasesti limitele si care te descatuseaza de propriile forte egoiste!

Numai cine cunoaste o astfel de dragoste, isi poate iubi apoi aproapele ca pe sine si il poate adora pe Dumnezeu, acest sentiment fiind unul firesc si nu o sobra obligatie crestina!

camy_d 28.02.2011 16:31:07

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 342702)
Draga Camy,raspunsul meu pentru Traditie1, nu inseamna ca sunt experta in arta iubirii.A fi expert in arta iubirii, inseamna cu totul altceva.:-) Are conotatii sexuale aceasta expresie.

Eu stiu ca tu ai avut gandul curat, dar e bine sa retii expresia pe care ai folosit-o ca sa o utilizezi in contexte favorabile.

Nu stiu cat de usor ma atasez de oameni, dar ma atrage ca un magnet iubirea si bunatatea, care exista uneori foarte bine ascunse, in fiecare om.Sunt foarte deschisa,sincera,prietenoasa,sociabila si vesela si poate de aici m-ai asemanat cu cei doi delfinasi!:11:

Îmi pare rău pentru expresie. :4:

Melissa 28.02.2011 16:33:18

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 342924)
Îmi pare rău pentru expresie. :4:

:-))) Draga mea, stai linistita..
Esti o scumpa, ti-am mai spus !:53::8:

calator prin ploaie 28.02.2011 18:09:11

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 342922)
In postarile mele PRO-DRAGOSTE, nu m-am referit

@Miha-anca
nici la la Irinel Columbeanu

@Traditie1
si nici la atractia sexuala.

Ci la dragostea curata,la dragostea adevarata! La acel sentiment nobil care te face sa spui ca il iubesti pe cel de langa tine nu pentru ce este el, ci pentru ce devii tu alaturi de el!

Vorbeam de acea dragoste pura, care iti inalta spiritul, care te face mai bun, care te indeamna sa-ti depasesti limitele si care te descatuseaza de propriile forte egoiste!

Numai cine cunoaste o astfel de dragoste, isi poate iubi apoi aproapele ca pe sine si il poate adora pe Dumnezeu, acest sentiment fiind unul firesc si nu o sobra obligatie crestina!

Draga mea draga , exact ce ii explicasem si eu "traditionalului" number1...Dar stii tu iubita? Degeaba incerci sa explici ceva cuiva care nu vrea sau.....nu poate intelege....Nu merita sa te risipesti...Cu nemasurat drag :53: pentru tine!

Melissa 28.02.2011 19:01:14

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 342955)
Draga mea draga , exact ce ii explicasem si eu "traditionalului" number1...Dar stii tu iubita? Degeaba incerci sa explici ceva cuiva care nu vrea sau.....nu poate intelege....Nu merita sa te risipesti...Cu nemasurat drag :53: pentru tine!

Permite-mi sa-ti raspund cu vorbele tale:

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 342951)
Si daca doar un singur forumist m-ar citi...aici si prin ce postez si-n suflet, prinzand mesajele, eu una sunt multumita! Numai clipe deosebite iti doresc , draga mea ! :53:

:53:

calator prin ploaie 28.02.2011 19:19:15

Asa e Melissa , asa e! :53:...

Fani71 28.02.2011 20:12:39

Citat:

În prealabil postat de o nestiutoare_ (Post 342729)
La multi ani!>:D<
Sa fiti fericiti in continuare(presupun ca sunteti)!
Dumnezeu sa va ocroteasca;).

Da, suntem! Multumesc.
Multumesc si Melissei. Da, ai calculat bine, 27 dec 2006 :-)

@Anca: a nu se confunda indragosteala superficiala si egoista cu dragostea care apare intre doi oameni, indiferent de varsta.
Sigur ca nu ar trebui sa fie folosita ca pretext indragostirea pentru a-ti parasi sotul sau sotie si copii, de exemplu. Asta este lipsa de responsabilitate si dragoste in sensul profund.
Adica, daca cineva este liber la 30, 40 sau 50 de ani nu mai poate iubi, pentru ca asta ar insemna lipsa de maturitate?
Nu neaparat un coup de foudre tine de dragostea superficiala, desi poate tine.
Eu nu as zice ca dragostea de a inceput diapare, ci ca evolueaza, se transforma. Si pentru asta cei doi trebuie sa faca si un efort, este nevoie si de asceza, in sens larg.

calator prin ploaie 28.02.2011 22:11:51

[quote=Fani71;343034]Da, suntem! Multumesc.
Multumesc si Melissei. Da, ai calculat bine, 27 dec 2006 :-)

Sigur ca nu ar trebui sa fie folosita ca pretext indragostirea pentru a-ti parasi sotul sau sotie si copii, de exemplu. Asta este lipsa de responsabilitate si dragoste in sensul profund.
Adica, daca cineva este liber la 30, 40 sau 50 de ani nu mai poate iubi, pentru ca asta ar insemna lipsa de maturitate?[
QUOTE]

Aiurea, normal ca omul poate iubi la orice varsta...CUM sa fie lipsa de maturitate? Dar ce, sa iti refaci viata cu cineva drag inseamna sa faci un pact, sa inchei un targ,? Vaaaii....ce ineptie...Dragostea nu are limite temporale...si mereu ramane ceva sublim!
Deci, ai dreptate draga Fani71 ! :53:

Traditie1 28.02.2011 22:26:17

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 342856)
.................................................. .....................
NU ma refeream la atractie...ci la DRAGOSTEA izvorata din IUBIRE...In acest tip de dragoste nu se regaseste decat inocentul, puritatea , fara teluric....Pt. un suflet veritabil cand simte dragostea fata de aproapele, se indumnezeieste....iar cand o simte si traieste fata de perechea lui capata aripi(nu retin cine a scris initial asta)....DRAGOATEA este extrem de departe de atractia ...carnala pe care o pomenesti....Aceasta e pur instinctuala si n-are nimic inaltator....Eu PLEDEZ pt dragostea veritabila, atribut divin al sufletelor noastre, care cauta mereu sa il iubeasca pe Dumnezeu, iar mai apoi se consacra dragostei daruita ca traire tot de dumnezeire....Iar acest sentiment....chiar NU are varsta...In plus....eu nu pot intelege cum dragostea nevinovata ar putea fi asemuita distractiei sau exaltarii...Sa fim seriosi!... Tot ce e nobil, frumos si inaltator provine de la bunul Dumnezeu!

Spui ca de obicei banalități cu convingerea că aduci revelații.
De ce simți nevoia să să-ți aperi convingerile? Tocmai pentru că sunt niște iluzii și știi că dacă nu le susții va trebui să admiți adevărul. 'Dragostea' apare numai atunci când există un interes. Dacă îți vei analiza cu sinceritate sentimentele va trebui să admiți asta. Și de la interes ajungi să faci un idol din cel pe care ți l-ai putut permite, să te autosugestionezi că te leagă ceva special de el etc.

Apoi, o relație este o experiență psihologică puternică, căreia omul cu greu i se poate sustrage. Este o pierdere a sinelui reală, cu efecte veșnice. Cei care se lasă duși de propriile trăiri vor culege roadele amare ale distrugerii propriei persoane. Senilitatea, dezintegrarea personală ireversibilă este o consecință a vieții trăite în voia sentimentelor, gândurilor slobode, ieșirii din sine. Mintea e un 'organ' care întrebuințat greșit se uzează. Numai un control și cenzură strictă a emoțiilor și gândurilor poate evita aceasta. Dacă nu crezi, uită-te în jurul tău la cei care au trăit ca tine. Asta apropo de trăirile 'înălțătoare'.

Dragostea romantică e o capcană, o păcăleală. În alegerea partenerului nu emoțiile trebuie să primeze, nici interesul ci ascultarea de Dumnezeu. Trebuie să căutăm ce vrea El, fiindcă numai El știe ce e bine.

calator prin ploaie 28.02.2011 22:56:36

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 343134)
De ce simți nevoia să să-ți aperi convingerile? Tocmai pentru că sunt niște iluzii și știi că dacă nu le susții va trebui să admiți adevărul. 'Dragostea' apare numai atunci când există un interes. Dacă îți vei analiza cu sinceritate sentimentele va trebui să admiți asta. Și de la interes ajungi să faci un idol din cel pe care ți l-ai putut permite, să te autosugestionezi că te leagă ceva special de el etc.

.

Apoi, o relație este o experiență psihologică puternică, căreia omul cu greu i se poate sustrage. Este o pierdere a sinelui reală, cu efecte veșnice. Cei care se lasă duși de propriile trăiri vor culege roadele amare ale distrugerii propriei persoane. Senilitatea, dezintegrarea personală ireversibilă este o consecință a vieții trăite în voia sentimentelor, gândurilor slobode, ieșirii din sine. Mintea e un 'organ' care întrebuințat greșit se uzează. Numai un control și cenzură strictă a emoțiilor și gândurilor poate evita aceasta. Dacă nu crezi, uită-te în jurul tău la cei care au trăit ca tine. Asta apropo de trăirile 'înălțătoare'.

Dragostea romantică e o capcană, o păcăleală. În alegerea partenerului nu emoțiile trebuie să primeze, nici interesul ci ascultarea de Dumnezeu. Trebuie să căutăm ce vrea El, fiindcă numai El știe ce e bine.

1.Spui ca de obicei prostii la acest capitol...Si chestia ca dragostea apare numai la un interes..mi-a raspuns la multe...Poate ca pe tine DOAR interesul te-a manat...sa ne ierti pe NOI cei care credem in dragoate si daruire....
2.Categoric m-ai convins ca vb din experienta ta....Te compatimesc , sincer( o zic fara rautate)...
3. Romantismul dragostei NU este deloc o capcana...iar daca EL n-ar vrea sa existe dragostea , n-ar exista...Logic....

Pace tie...eu nu te mai citesc ca simt cum mi se intuneca sufletul...indepartandu-se in timp ce-ti citesc randurile, de Dumnezeu...Sa fiu iertata!

anna21 28.02.2011 22:57:48

:4:

Lasa, Traditie, ca te citesc eu :)))).
Offf..

Miha-anca 28.02.2011 23:09:07

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 342860)
1. Ca ai vorbit despre budhism si diavol : "Diavol nu exista si nici nu are sens sa existe in budism. In cadrul brahmanismului, raul, asa cum il definesc monoteismele nu exista.curta cautare prin religiile Asiei a Diavolului, cu ajutorul cartii lui Gerald Messadie, Istoria Generala a Diavolului, ne-a aratat ca acest personaj arhicunoscut religiei noastre nu isi are precursori in Asia." G. Messadie
2.Omul care ramane in suflet tanar.....NU inseamna DELOC lipsa de maturitate.....Sunt oameni extrem de profunzi, maturi , cu suflete tinere si asta ii mentine...De obicei sunt temperati in manifestari, evita sa devina deplasati...
3. Nu pledez pt operatiile estetice, dar daca e spre mentinerea tonusului, nu executate din capriciu , nu vad nimic rau....In fons vb realist am vazut de N ori doamne la 40 aratand mult mai bine decat altele la 25-30(trup si fata), sau la 50 aratand mult mai bine ca altele la 35-40....si fara operatii estetice....Fetele de azi cu kilogramele de vopsele pe fata si-n par, arata ades ca niste papusi batrane si uzate deja la 25....Nu e pacat?
4. Cat despre manipulare....o fac parintii cand esti tanar....si incearca mai apoi colateralii , dar de regula fiecare reuseste sa faca ce alege, chit ca ...se greseste mult prea des,....

Cea mai mare inselatorie a diavolului este sa te faca sa nu crezi ca exista. Ceea ce am scris, depre materia sentimentala, pe care o arunca asupra oaemnilor, ca sa se indragosteasca, este de la budisti. In cartile lor am gasit-o.
Nu am nimic impotriva omului, care ramane tanar in suflet; de fapt sufletul nu prea imbatraneste.
Cat despre manipulare, se pare ca nu stii la ce ma refer.

Miha-anca 28.02.2011 23:12:37

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 343124)

Aiurea, normal ca omul poate iubi la orice varsta...CUM sa fie lipsa de maturitate? Dar ce, sa iti refaci viata cu cineva drag inseamna sa faci un pact, sa inchei un targ,? Vaaaii....ce ineptie...Dragostea nu are limite temporale...si mereu ramane ceva sublim!
Deci, ai dreptate draga Fani71 ! :53:

Si de cate ori in viata e bine sa-ti refaci viata? De 20 ori, de 30 ori, de 40 ori?
Hm? Tocmai acel "sublim", dulceata care il invaluie pe om, e de la diavol.

Miha-anca 28.02.2011 23:24:06

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 343034)
Eu nu as zice ca dragostea de a inceput dispare, ci ca evolueaza, se transforma. Si pentru asta cei doi trebuie sa faca si un efort, este nevoie si de asceza, in sens larg.

Cu aceasta "asceza" m-ai bagat total in ceata, Fani. Cam in ce zile si cum se face aceasta asceza? Mi se pare o intorsatura de 90 grade, comparativ cu tot ce ai mai spus pe aceasta tema.

Miha-anca 28.02.2011 23:27:27

Citat:

Absolut de acord, Traditie!

calator prin ploaie 01.03.2011 08:00:32

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343165)
Si de cate ori in viata e bine sa-ti refaci viata? De 20 ori, de 30 ori, de 40 ori?

In opinia mea nu e deloc asa....Nimic din ce ne-a daruit EL nu este amagitor ori diavolesc.....Evolutia unui mariaj depinde de cei doi, datorita alegerilor pe care le fac prin timp....Si apoi omului nu ii e dat sa fie solitar.....Iar daca unii nu pot cunoaste sensul real , profund ,al sublimului iubirii , transformata in dragoste...sunt ceva mai "saraci" decat ceilalti....Acum, desigur ca dragostea trebuie mentinuta, iar daca a fost la inceput una reala , asa va ramane peste timp...daca nu , se va dilua, ducand spre rutina sau mai tragic spre despartire...Cu dragostea de Dumnezeu este altceva...Pe EL il iubesti, te indragostesti de EL, pe masura ce te apropii tot mai mult de ceea ce il defineste, iar aceste sentimente daca sunt veritabile , nu se pot disipa prin timp....Asta cred eu, asta este opinia mea.:25:

Fani71 01.03.2011 13:41:00

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343163)
Cea mai mare inselatorie a diavolului este sa te faca sa nu crezi ca exista. Ceea ce am scris, depre materia sentimentala, pe care o arunca asupra oaemnilor, ca sa se indragosteasca, este de la budisti. In cartile lor am gasit-o.
Nu am nimic impotriva omului, care ramane tanar in suflet; de fapt sufletul nu prea imbatraneste.
Cat despre manipulare, se pare ca nu stii la ce ma refer.

Ts ts, Anca, citesti carti budiste.. Mai bine citeai literatura, de care te deziceai pe alt fir, ca ne ocupa timpul degeaba ;-)

Fani71 01.03.2011 13:44:04

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343165)

In Biserica ortodoxa te poti recasatorin chiar de doua ori, dupa vaduvie sau chiar dupa divort, in anumite conditii.
Indragostelile fara casatrie nu s epun ;-)
Sa ti-o refaci, sa ti-o faci... Cine stie la ce varsta te intalnesti cu sufletul sora? Eui m-am indragostit de sotul meu la 35 de ani. Si in cazul meu, nu imi 'facusem viata' cu altul inainte.
Poate dupa tine ar fi trebuit sa stau cuminte in banca mea ca o fata batrana si sa torc lana, la acea varsta inaintata care depsise vremea romantismului juvenil? hm?

Fani71 01.03.2011 13:49:01

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343167)
Cu aceasta "asceza" m-ai bagat total in ceata, Fani. Cam in ce zile si cum se face aceasta asceza? Mi se pare o intorsatura de 90 grade, comparativ cu tot ce ai mai spus pe aceasta tema.

De aceea am precizat in sens larg. Nu in sensul pe care presupun ca vrei tu sa il intelegi de 'abtinere de la sex'. Desi, in viata unui cuplu casatoriut, sunt destule ocazii pentru asta, (a te abtine pt ca celalalt e obosit, bolnav, pentru ca esti ocupat cu copiii, cu bucataria,pentru ca varsta, etc etc), in afara celor de care se tot vorbeste pe aici.

Sunt convinsa totusi ca dupa o viata mai lunga ca a mea impreuna cu sotul tau intelegi idea ca viata de cuplu presupune o asceza continua. Trebuie tot timpul sa te dai inapoi in fata celuilalt, sa te daruiesti lui, sa tii seama de voia lui, sa il asculti, sa il ajuti, sa te cunosti pe tine mai bine in toate slabiciunile (si deci sa evoluezi).

Fani71 01.03.2011 13:51:28

Citat:

Dupa tine, Traditie, un cuplu casatorit ar trebui sa nu se iubeasca?
Nu stiu daca ai citit cuvantarile sfantului Ioan Gura de Aur despre casatorie si ai vazut ce frumos vorbeste despre dragostea dintre barbat si femeie.

Nu stiu ce numesti tu dragoste romantica, de altfel. Cum ar trebui sa fie dragostea dintre barbat si femeie? sa nu fie, mai bine? Sa se confunde cu dragostea de aproapele, sau ce? (desi nici pe aia nu prea pui mare miza, din alte postari de ale tale citire)

philalex 01.03.2011 16:03:24

declaratii de dragoste?.... pai eu as zice ...esti porumbita mea frumoasa, care nu prea iese din casa....:69:....si alt slogan...din inima te rog sa crezi ca te iubesc...al tau....Romeo:36:

Fani71 01.03.2011 16:10:48

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 342465)
Există și dragoste adevărată, a părinților față de copii și invers. Dragostea adevărată presupune lipsa interesului.

.......................

Sophia, căsătoria trebuie să se întemeieze pe adevăr, nu pe spectacol. Spectacolul e o aparență, o minciună dacă vrei.

1. Dragoste mai 'interesata' decat a copilului fata de parinte nu prea vad. Bebelusul isi iubeste mama mlai intai pt ca de la ea vine laptele si tot restul, pt ca viata lui depinde de ea.

2. De ce s-ar intemeia casatoria pe spectacol daca este bazata pe dragoste?

Postarile tale despre acest subiect imi amintesc de bancul di,n timpul lui ceausescu.
"Ora de biologie. La rand era lectia despre sexualitatea umana. (era intr-adevar o lectie din asta in manualul de clasa a 8a)
Dragi copii, astazi vom vorbi despre dragoste. Exista mai multe feluri de dragoste: dragoste de patrie, dragoste pentru parinti, dragostea pt natura etc; exista si dragostea dintre barbat si femeie, dar despre asta vom vorbi alta data cand veti fi mai mari.
Deci, sa incepem cu dragostea de patrie."

:-)

Melissa 01.03.2011 16:11:16

Citat:

În prealabil postat de philalex (Post 343392)
esti porumbita mea frumoasa, care nu prea iese din casa....:69:....

"barbatul care-si iubeste femeia, o supune prin iubire"- Ioan Gura de Aur

Melissa 01.03.2011 16:13:41

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 343395)
"Ora de biologie. La rand era lectia despre sexualitatea umana. (era intr-adevar o lectie din asta in manualul de clasa a 8a)
Dragi copii, astazi vom vorbi despre dragoste. Exista mai multe feluri de dragoste: dragoste de patrie, dragoste pentru parinti, dragostea pt natura etc; exista si dragostea dintre barbat si femeie, dar despre asta vom vorbi alta data cand veti fi mai mari.
Deci, sa incepem cu dragostea de patrie."

:-)

:-))) ce taree:53:

Fani71 01.03.2011 16:16:09

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 342110)
Asta este in Biblie?
E f.frumos, dar nu-mi vine sa cred ca este ceva crestin...

Sophia, ma facu sa zambesc, uneori vorbesti ca un troll.. ;-)
Reflectezi perfect (adica redai) in mod ingenuu multe din gogoritele si lucrurile false care se promoveaza in crestinismul actual.
Sigur ca e din Biblie, si cantarea Cantarilor desi a fosrt intotdeauna interpretata ca o alegorie a dragostei dintre dumnezeu si om, presupune si o experienta concreta a dragostei omenesti care o simbolizeaza, si inclusiv a sexualitatii.

Fani71 01.03.2011 16:24:38

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 343397)
"barbatul care-si iubeste femeia, o supune prin iubire"- Ioan Gura de Aur

Frumos!

De altfel sa nu uitam si de ce spune sf. Pavel: 'Barbatul sa isi iubeacsa sotia asa cum Hristos a iubit Biserica, jertfindu-si viata pentru ea'.

calator prin ploaie 01.03.2011 17:41:13

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 343404)
Frumos!

De altfel sa nu uitam si de ce spune sf. Pavel: 'Barbatul sa isi iubeacsa sotia asa cum Hristos a iubit Biserica, jertfindu-si viata pentru ea'.

Vaaii fetelor....vreti sa se "revolutioneze" anumiti baieti traditionalisti de cate 777 de ori?!
Eh....ati zis amandoua adevarul....Dar stiti voi bine...adevarurile sunt acceptate mai greu decat stupidele minciuni....O primavara plina de iubire va doresc ! :53::53:

Miha-anca 01.03.2011 20:30:53

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 343303)
Ts ts, Anca, citesti carti budiste.. Mai bine citeai literatura, de care te deziceai pe alt fir, ca ne ocupa timpul degeaba ;-)

Nu, draga Fani, am citit carti budiste inainte de a descoperi frumusetea Ortodoxiei! si ca mine multi altii!
Am facut filologia, asa ca am citit literatura berechet!

Miha-anca 01.03.2011 20:32:03

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 343309)
In Biserica ortodoxa te poti recasatorin chiar de doua ori, dupa vaduvie sau chiar dupa divort, in anumite conditii.
Indragostelile fara casatrie nu s epun ;-)
Sa ti-o refaci, sa ti-o faci... Cine stie la ce varsta te intalnesti cu sufletul sora? Eui m-am indragostit de sotul meu la 35 de ani. Si in cazul meu, nu imi 'facusem viata' cu altul inainte.
Poate dupa tine ar fi trebuit sa stau cuminte in banca mea ca o fata batrana si sa torc lana, la acea varsta inaintata care depsise vremea romantismului juvenil? hm?

In virtual putem afirma orice.

Fani71 01.03.2011 23:08:00

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343523)
Nu, draga Fani, am citit carti budiste inainte de a descoperi frumusetea Ortodoxiei! si ca mine multi altii!
Am facut filologia, asa ca am citit literatura berechet!

Banuiam. Am vrut sa te tachinez, si in acelasi timp sa iti atrag atentia ca ai invatat ceva folositor si din acele lecturi.

Fani71 01.03.2011 23:11:13

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343524)
In virtual putem afirma orice.

Adica? Vrei sa spui ca de fapt probabil am fost casatorita inca de vreo 46 5 ori inainte si nu am chef sa dezvalui asta pe forum? Poate oi fi Liz Taylor in travesti, cine stie.. :-)
Atunci hai sa luam un caz abstract: daca cineva se indragosteste la 35-40-45 de ani fiind liber respectiv libera, si se casatoreste abia atunci, dupa tine este prea tarziu, sa-si vada mai bine de nepoti (de sora sau frate, evident)?

Miha-anca 02.03.2011 00:35:22

Citat:

În prealabil postat de Fani71
Indragostelile fara casatorie nu se pun

Draga Fani, nu vreau sa te necajesc, dar sunt cam rare cazurile celor care se pastreaza fecioare pana la asa o varsta, asteptand sa apara "sufletul pereche". Dar nu contest, ca exista si exceptii.
Cand spui ca "indragostelile fara casatorie nu conteaza", chiar crezi ca nu conteaza? Crezi ca ramane ceva nevazut in fata lui Dumnezeu? Eu nu cred acest lucru.

Fani71 02.03.2011 09:51:30

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343610)
Draga Fani, nu vreau sa te necajesc, dar sunt cam rare cazurile celor care se pastreaza fecioare pana la asa o varsta, asteptand sa apara "sufletul pereche". Dar nu contest, ca exista si exceptii.
Cand spui ca "indragostelile fara casatorie nu conteaza", chiar crezi ca nu conteaza? Crezi ca ramane ceva nevazut in fata lui Dumnezeu? Eu nu cred acest lucru.

Nu prea stiu de ce mai vorbim.

Din cate inteleg, tu vrei sa spui ca daca cinbebva pana la o varsta de 35-40 de ani a fost indragostit de cateva ori sau a avut mai multi prieteni sau prietene dar nu s-a casatorit (si hai sa zicem, nici nu a avut relatii sexuale), tot este prea tarziu pt el sa se indragosteasca si sa se casatoreasca?
Tu consideri ca si indragostelile sau dragostea chiar fara relatii sexuale sunt pacat si consuma persoana, sau ce??
Sigur ca raman urme. Dar acele urme pot fi si folositoare: stim ce nu ne drim, stim ce ne dorim, am avut o oarecare experienta relationala, ne cunoastem mai bine.

Si la urma urmelor, se intampla in viata ca cineva sa aiba mai multe relatii (si cum zici, in zilele noastre, cel mai des nu ramaner fecio sau fecioara) si pana la urma sa intalneasca persoana cu adevarat potricvita, si sa hotarasca sa traiasca in fidelitate. Si eventual sa se si converteasca in acel moment, sa se spovedeasca si sa primeasca iertare pentru tot ce a facuit inainte. Ti se pare reprobabil? Ar trebui mai degraba sa isi puna cenusa in cap si sa traiasca singur pana la batranete?

Construiesc diferite cazuri..

Care e teoria ta: ca trebuie sa ne castaorim toti ca tine la 21 de ani si daca am trecut de aceasta varsta, adio, ca 'a trecut varsta indragostirii si vine de la diavol'? Tot ce este peste este intrinsec pacat?
Nu prea cred totusi ca asta vrei sa zici. Dar nu te-ai exprimat clar.

Eu cred ca Dumnezeu este mult mai intelegator si ne ajuta mult mai mult sa ne refacem sau facem viata decat unii oameni.

cristiboss56 02.03.2011 21:38:49

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343523)
si ca mine multi altii!

Niciodata sa nu mai faci astfel de afirmatii ( ABC-ul ORTODOXIEI ) !

Miha-anca 02.03.2011 21:51:24

Teoria mea, Fani, este, sa ne casatorim atunci cand stim ca l-am gasit pe cel potrivit noua. Asta insa nu implica nenumarate "incercari".
Stiu ca cele spuse de mine contravin spiritului lumii de azi, in care fiecare cautaaa..... pana gaseste.
De cautat, sa caute, dar cu ochii! si de ales, cu inima. Iar apoi sa duca binele si raul impreuna.
Stiu ca nu este modern ceea ce spun.

In ceea ce priveste intrebarea ta, daca sa se casatoreasca cei, care au relatii... iti raspunde la acest lucru Sf. Apostol Pavel in Corinteni I, 7:

27. Te-ai legat de femeie? Nu căuta dezlegare. Te-ai dezlegat de femeie? Nu căuta femeie. 28. Dacă însă te vei însura, n-ai greșit. Ci fecioara, de se va mărita, n-a greșit. Numai că unii ca aceștia vor avea suferință în trupul lor. Eu însă vă cruț pe voi.

Miha-anca 02.03.2011 21:52:22

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 343875)
Niciodata sa nu mai faci astfel de afirmatii ( ABC-ul ORTODOXIEI ) !

OK, Cristian! Este o greseala recunoscuta de multi.

andreicozia 03.03.2011 03:00:42

buneee!

Nu va mai certati atit!
de exemplu:

I: De ce cozonac e de genul masculin, iar paine de genul feminin?

R: Cozonacul are oua!

‎- Alo, biroul de informatii? Spuneti-mi, va rog, unde pot gasi Viagra pentru femei?
- In orice magazin de bijuterii.

- Nu știu ce este mai nasol: faptul ca mi-a trimis un SMS "Hai să ne despartim" sau faptul ca două minute mai târziu mi-a mai trimis unul: "Scuze, nu era pentru tine"?!

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:38:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.