![]() |
Citat:
asadar iara te grabesti ..... :10: multa iubire |
Citat:
|
Citat:
Ai înțeles bine băiete subtilitatea de acolo?" |
Citat:
multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
38. Și Iisus le-a zis: De ce sunteți tulburați și pentru ce se ridică astfel de gânduri în inima voastră? 39. Vedeți mâinile Mele și picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiți-Mă și vedeți, că duhul nu are carne și oase, precum Mă vedeți pe Mine că am. 40. Și zicând acestea, le-a arătat mâinile și picioarele Sale. 41. Iar ei încă necrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis: Aveți aici ceva de mâncare? 42. Iar ei i-au dat o bucată de pește fript și dintr-un fagure de miere. 43. Și luând, a mâncat înaintea lor. Ce a mîncat Iisus înaintea lui Luca și a lui Cleopa? Pește și miere de albine. :38: |
Citat:
multa iubire |
si unde scrie ca nu ar fi avut si altceva dar asta au ales ei sa-i dea? si daca nu era bine sa manance ar fi zis Domnul, nu mananc acestea... sau ar fi ales doar mierea si nu s-ar fi atins de peste.
Domnul ne-a dat exemplul sau personal si eu sunt de parere ca a facut-o la modul FOARTE DIRECT si nu intotdeauna trebuie sa cautam subtilitati acolo unde nu exista doar pentru ca astfel ne indeamna mandria noastra de a avea intotdeauna dreptate. |
eu iti propun altceva The Listener, concepe tu o postare cat de bolduita si cu majuscule vrei tu in care sa ne scrii tu ce trebuie sa intelegem si ce trebuie sa mancam dupa cum stii tu ca a spus Domnul, ca noi suntem fraieri, noi toti "amicii" tai si noi vom lua la cunostinta cele scrise, si apoi posteaza orice, despre ALTCEVA si lasa-ne sa murim noi pacatosi tu continuand doar sa te rogi pentru ca noi sa descoperim ADEVARUL.
|
Citat:
si asta se intelege din intrebare 41. Iar ei încănecrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis: Aveți aici ceva de mâncare? asadar nu aveau altceva ..... ŽŽ aici ŽŽ aveau peste si miere .... si apropo cind ai mincat ultima oara peste cu miere ? hmmmm ... ca tot spui ca iisus a mincat .... ha ha ha Citat:
plus o replica celebra data apostolilor care nu au reusit sa scoata anumite duhuri din anumiti oameni si li s-a raspuns ŽŽ IES NUMAI CU POST SI RUGACIUNE ŽŽ daca nu conteaza ce maninci DE CE ANUMITE DUHURI IES NUMAI CU POST SI RUGACIUNE ? hmmmm ... asadar SUNT SUBTILITATI pe care voi ŽŽ ortodocsi cu numele ŽŽ nu le luati in calcul caci va zdruncina faradelegile ... si credinta .., dar adevarul nu se schimba multa iubire ps de asta tot spun ca sa chemi preotul sau studenti lui , sau altii ca si tu ca si altii nu faceti afta discutiei :10: multa iubire |
Citat:
multa iubire |
asa e, tu ai dreptate, e mai bine sa ma retrag de la aceasta dezbatere, dar nu din motivele pe care le vei banui tu...
Cred Doamne! Ajuta necredintei mele! |
Citat:
frumoase VORBE :5: ... daca ai avea credinta cit un bob de mustar , ai muta muntii ... nu va mai jucati cu vorbe .... mai bine taceti multa iubire ps asta ar trebui sa fie rugaciunea ta Doamne IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU miluieste-ma pe mine PACATOASA ... nu altele ...... multa iubire |
multumesc pentru sfat....
si iarta-ma |
Citat:
multa iubire ps anunt pentru toti ortodocsi ... nu imi mai cereti iertare ca nu imi gresiti cu nimic daca va spuneti parerea sau daca ma atacati sau altele , mie .... eu sunt nimic, ortodoxia e totul .... :5: multa iubire |
In VT este un verset in care mincarea carnii de porc, soareci si alte spurcaciuni este combatuta. Dar in altele se dau exemple pozitive de mincarea carnii de berbec -frigari. Despre pasari nu spune nimic.
|
Citat:
"1. După acestea, Iisus S-a arătat iarăși ucenicilor la Marea Tiberiadei, și S-a arătat așa: 2. Erau împreună Simon-Petru și Toma, cel numit Geamănul, și Natanael, cel din Cana Galileii, și fiii lui Zevedeu și alți doi din ucenicii Lui. 3. Simon-Petru le-a zis: Mă duc să pescuiesc. Și i-au zis ei: Mergem și noi cu tine. Și au ieșit și s-au suit în corabie, și în noaptea aceea n-au prins nimic. 4. Iar făcându-se dimineață, Iisus a stat la țărm; dar ucenicii n-au știut că este Iisus. 5. Deci le-a zis Iisus: Fiilor, nu cumva aveți ceva de mâncare? Ei I-au răspuns: Nu. 6. Iar El le-a zis: Aruncați mreaja în partea dreaptă a corăbiei și veți afla. Deci au aruncat-o și nu mai puteau s-o tragă de mulțimea peștilor. 7. Și a zis lui Petru ucenicul acela pe care-l iubea Iisus: Domnul este! Deci Simon-Petru, auzind că este Domnul, și-a încins haina, căci era dezbrăcat, și s-a aruncat în apă. 8. Și ceilalți ucenici au venit cu corabia, căci nu erau departe de țărm, ci la două sute de coți, trăgând mreaja cu pești. 9. Deci, când au ieșit la țărm, au văzut jar pus jos și pește pus deasupra, și pâine. 10. Iisus le-a zis: Aduceți din peștele pe care l-ați prins acum. 11. Simon-Petru s-a suit în corabie și a tras mreaja la țărm, plină de pești mari: o sută cincizeci și trei, și, deși erau atâția, nu s-a rupt mreaja. 12. Iisus le-a zis: Veniți de prânziți. Și nici unul din ucenici nu îndrăznea să-L întrebe: Cine ești Tu?, știind că este Domnul. 13. Deci a venit Iisus și a luat pâinea și le-a dat lor, și de asemenea și peștele. " Ce au gasit ucenicii cand au ajuns la tarm?Jar cu PESTE pus deasupra si paine.Ce a facut Iisus cand i-a chemat sa pranzeasca? Le-a dat paine si...ha,ha.ha...wow...PESTE! I-a mai comenteaza acum ceva! Multa Iubire! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
multa iubire |
Citat:
2. Erau împreună Simon-Petru și Toma, cel numit Geamănul, și Natanael, cel din Cana Galileii, și fiii lui Zevedeu și alți doi din ucenicii Lui. 3. Simon-Petru le-a zis: Mă duc să pescuiesc. Și i-au zis ei: Mergem și noi cu tine. Și au ieșit și s-au suit în corabie, și în noaptea aceea n-au prins nimic. 4. Iar făcându-se dimineață, Iisus a stat la țărm; dar ucenicii n-au știut că este Iisus. 5. Deci le-a zis Iisus: Fiilor, nu cumva aveți ceva de mâncare? Ei I-au răspuns: Nu. quote] iara te grabesti ... of of of .....:21::21: am ingrosat anumite cuvinte a ce iti suna cunoscut ? ce alte versete SUNT LA FEL ? ce expresie a fost folosita pentru a fi recunoscut ? :21:etc etc etc ..... asadar inainte sa ajungem la peste , GINDESTE astea de sus .... daca era dupa ucenici NU AU PRINS NIMIC , ADICA MINCAU NIMIC .... hs ha ha daca ai inteles aceste versete BINE trecem mai departe ... sa ma anunti cind imi dai unda verde ..... ca o sa iti explic in continuare ... ha ha ha ,multa iubire |
Citat:
Of, of, of...cine se grabeste!?Daca carnea e interzisa, cum se face ca Hristos i-a indemnat sa manace ceva ce este interzis tot de el ca Dumnezeu? De ce nu i-a indemnat sa mance doar paine caci au gasit si paine nu doar peste pus peste jar cand s-au intors la tarm...ha.ha.ha...tu care esti un adept al postului ii indemni pe altii sa "spurce" cu carne?Ma dezamagesti prietene vegetarian!Adica dupa logica ta, daca cineva nu manaca nimic o noapte intrega in postul pastelui si flamanzeste tu ii dai carne sau branza (alimente interzise de biserica in post) ca sa-si potoleaca foamea? Ha,ha,ha...Multa iubire! |
Citat:
ai inteles cuvintele de mai sus ingrosate ? trecem mai departe ? imi dai unda verde? :5: multa iubire ps stai linistit ca dupa ce rezolvam cu pestele SA IMI ADUCI TU VERSETE UNDE IISUS A MINCAT CARNE ..... si ma refer la aia pe care o mincati voi ... atunci sa te vad ,,, dar momentan sa ramanem la oile noastre :24: multa iubire |
Citat:
|
Citat:
atunci a intervenit IISUS ... sa retii acest aspect .... si sa vedem ce se intimpla 6. Iar El le-a zis: Aruncați mreaja în partea dreaptă a corăbiei și veți afla. CE SPUNE ACEST VERSET ? ce parere ai ? si uite daca tu nu intelegi , las un pic de timp si celorlalti ortodocsi sa imi spuna .... este un verset deosebit din punctul meu de vedere , tu nu crezi ? :10: multa iubire |
Ma mir ca lumea nu pricepe cand sunt lucruri asa de simple.
Nu era prima oara cand Iisus le zicea sa arunce mreaja in partea dreapta. O mai facuse o data la inceputul slujirii lui. Acum fiind a doua oara e clar: nu era vorba despre pesti ci de ardei capia. E un verset foarte deosebit care arata similitudinea pana la identificare intre pesti si ardei capia. Fiindca nu aveau de mancare, altfel ar fi tinut post. Pentru ca nu aveau de mancare, era corect sa manance pesti (carne) care de fapt insemna: ardei copti pe gratar. Si paine, care nu e interzisa. Multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Pestii nu sunt ardei capia??????
Nu mai incerc, ma dau batut. Nu stiu ce ai putea crede tu ca sunt pestii . Hai sa mai fac o incercare: versetul ne spune ca pestii sunt gogosari? |
[quote=the_Listener;386710]asadar pina unde m-am oprit o singura concluzie este trasa ... apostolii nu aveau nimic de mincare ....
atunci a intervenit IISUS ... sa retii acest aspect .... si sa vedem ce se intimpla 6. Iar El le-a zis: Aruncați mreaja în partea dreaptă a corăbiei și veți afla. CE SPUNE ACEST VERSET ? ce parere ai ? si uite daca tu nu intelegi , las un pic de timp si celorlalti ortodocsi sa imi spuna .... este un verset deosebit din punctul meu de vedere , tu nu crezi ? :10: multa iubire si au pescuit legume pt ca ei nu aveau voie sa manace carne! GLUMESC! Au prins pesti desigur! Asa si? Nu uita ca ucenicii cand au ajuns la tarm era deja pregatita mancarea de Iisus pe care au consumat-o impreuna.Daca nu era voie sa se consume carne de ce nu le-a dat Iisus legume sau fructe sa manance? Acum nu o sa-mi zici ca pestii prinsi de ei simbolizeaza lumea pe care ei au convertit-o la crestinism, ca e trasa de par! Multa iubire! |
Citat:
|
Citat:
multa iubire |
[quote=stefan florin;386748]
Citat:
asadar iara te grabesti astept sa imi explici ce scrie mai sus in acel verset sau sa imi spui ca nu stii si atunci iti spun eu....tu alegi din cele doua variante :16: multa iubire |
[quote=the_Listener;386799]
Citat:
|
[quote=stefan florin;386814]
Citat:
6. Iar El le-a zis: Aruncați mreaja în partea dreaptă a corăbiei și veți afla. ce am ingrosat este de baza in verset .... partea dreapta , reprezinta iisus hristos asezat de-a dreapta tatalui , si VETI AFLA arata ca se descopera din nou ucenicilor care nu l-au recunoscut ..... multa iubire ps din nou sa nu uitam ca E VORBA DE IISUS HRISTOS .... ai intrebari ? daca raspunsul e nu trecem mai departe :77: astept raspuns multan iubire |
Citat:
|
[quote=the_Listener;386839]
Citat:
|
Citat:
multa iubire |
[quote=stefan florin;386845]
Citat:
sa continuam vrei ? dar ai retinut ce s-a discutat pina acum , da ? am bolduit 3 cuvinte de ale tale .... e foarte important sa le retii multa iubire ps astept raspunsurile multa iubire |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:31:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.