![]() |
Citat:
Dar sunt si multi care fiind atat de preocupati de propria mantuire, putin le pasa de aproapele.Prefera sa nu se abata ei de la Reguli ca sa nu rateze manutirea,zic ei, nesesizand ca incalca defapt legea iubirii, in egoismul lor.Si astfel, aplica varianta b) si merg impacati acasa si mai spun o rugaciune si mai fac niste matanii! Nu pot sa nu zic si despre varinata a) ceva si despre comentariul aferent::24: |
Citat:
|
Citat:
La mănăstire se duc cei care sunt mânați de dorința nestăvilită de-a trăi acolo, nu cei cărora nu le merge bine în viață. Poți să te duci două săptămâni, sa te relaxezi, să vorbești cu părinții, dar dacă te duci de tot, gândește-te că o faci pentru toată viața. |
Citat:
de unde stii ca te-a chemat Dumnezeu? |
Woow...ce s-ar intampla in lumea asta , daca toti cei carora le merge prost ar opta pentru manastire?
|
interesant...
[quote=Sanduu;350597] buna ...tu mergi la Biserica pentru ca daca mergi si te simti singur ..este o probleme acolo este o comuniune, o familie....deci nu ar trebui in nici un fel sa te simti singur atata vreme cat sunt oameni in jurul tau care te pot ajuta si mai presus de toti Dumnezeu.....in ceea ce priveste faptul ca nu ai prietena asta nu e o tragedie inseamna ca nu a randuit Dumnezeu inca sa fii cu cineva, poate nu esti pregatit...oricum nu e momentul acum ...mai mult nu ai cum sa fii urat pentru ca toti suntem facuti dupa chipul lui Dumnezeu.... si depinde intr-adevar foarte mult cum ne traim viata ....pacatul distruge fiinta umana !!
|
si apropos...
la ce vremuri traim sunt multi oameni singuri fara suflete pereche dar nu trebuie sa disperi....!! important e sa gasesti persoana pe care o doresti !!! cam greu...
|
Citat:
Concluzia e ca poti face mult bine, chiar foarte mult bine aproapelui si fara sa fii in manastire, cum poti face si foarte putin fiind in manastire. Depinde ce talanti ai si cum ii folosesti. Sunt si prin manastiri din cei ce il folosesc doar pentru uz propriu. Cauta aproapele si nu fugi de el. Ajuta aproapele si te vei mantui si tu. Iar daca o fi si-o fi sa fie manastire, vei stii la momentul potrivit. Deocamdata stai aproape de aproapele. E cea mai sigura cale de mantuire. Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
|
Buna Sandu,
am fost si eu in situatia ta si inca mai sunt cred, insa iti recomand sa mergi in ASCOR Chisinau; acolo ai sa gasesti prieteni si treptat ti se va schimba starea de spirit- in ASCOR se organizeaza tot felul de pelerinaje, sunt multi tineri si ai sansa sa te simti f.bine alaturi de ei.eu zic sa incerci si varianta asta, ce spui? iti las aici si un link ca sa-ti faci o idee http://ascor.md/ .eu prin ASCOR mi-am facut multi prietenisi am avut sansa sa intalnesc persoane deosebite |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Mersi tuturor pentru sustinere cred ca am trecut peste tristetea care a pusese stapinire pe mine, numaidecit ma voi folosi de sfaturile dumneavoastra. Dumnezeu sa va ajute si sa va binecuvinteze si sa nu cadeti in astfel de ,,groapa '' ca si mine :)
|
Dumnezeu e Cel care lucreaza prin oameni, pentru oameni, deci Lui sa-i multumesti!:25:
Eu ma bucur tare mult ca ti-e bine acum si te rog sa ramai pe forum, sa mai intrii cand ai timp, sa ne mai spui despre tine ce mai faci, sa mai povestim.Mai mult, mai cauta prin forum, ai sa gasesti aici multe topicuri cu mesaje care zidesc neincetat. Iti doresc ca Maica Domnului sa te ocroteasca mereu cu Sfantul Ei Acoperamant! :53: |
Citat:
|
Citat:
|
Nu te ingrijora ,Dumnezeu are grija de fiecare.Fiind adolescent nu pot sa-ti dau cine stie ce sfaturi dar eu il folosesc pe vecinul meu ca model.Eu il cunosc de cand avea 19-20 de ani presupun , eram mai mic.Niciodata nu l-am auzit sa viziteze cluburile sa hoinareasca seara in gasti de baieti sau alte surse in care iti poti gasi o prietena.A asteptat sa-i dea Dumnezeu.Acum la 28 de ani sa casatorit cu o sotie frumoasa de aceeasi varsta foarte credinciosi amandoi si au o fetitza sanatoata si frumoasa foc.OPrin rabdarea lui, Dumnezeu a avut grija sa-i ofere ceva special.E fericit si nu a avut nimic de pierdut.Cu rabdare ,Dumnezeu va avea grija de tine.In ceea ce ma priveste ,am 17 ani, si spre uimirea mea,m-am ferit mereu de relatiile intime cu prietenele mele multumindu-l pe Dumnezeu si asigurandu-mi viitorul.In prezent daca vreau sa-mi fac o prietena o studiez ceva timp apoi si incerc sa gasesc o fata cu aceleasi conceptii ca ale mele pentru a ma feri de desfranare.Sper ca te-am ajutat putin .Dumnezeu sa te ajute Sandu!
|
Citat:
insa viitorul candidat pentru monahism,ar face bine sa astepte in lume niste ani buni,si numai de la o varsta incolo, eventual dupa 30-35 de ani,cand are o buna cunoastere de sine si de viata, sa faca pasul decisiv,inspre monahism ! |
Citat:
|
Citat:
Non-violența corespunde unei viziuni care țintește la viața de dincolo de moarte, la iubirea lui Dumnezeu. Cel atașat de lumea de acum este disperat să-și apere confortul trecător pe care l-a agonisit și pentru asta e dispus să apeleze la violență. Cei care consideră că violența e o soluție, să se întrebe dacă prin asta își apară ființa lor veșnică sau nu cumva doar confortul lumesc. Iar dacă văd că e a doua variantă, să se întrebe dacă nu cumva ar trebui să procedeze altfel. Creștinismul, ascultarea de Dumnezeu înseamnă renunțare la lumea de acum. Iubirea se manifestă prin fapte de renunțare. Un creștin nu are nimic în această lume, e gata oricând să renunțe la tot, familie, casă, slujbă etc. Luca capitolul 14 Iar El i-a zis:Un om oarecare a făcut cină mare și a chemat pe mulți; Și a trimis la ceasul cinei pe sluga sa ca să spună celor chemați: Veniți, că iată toate sunt gata. Și au început unul câte unul, să-și ceară iertare. Cel dintâi i-a zis: Țarină am cumpărat și am nevoie să ies ca s-o văd; te rog iartă-mă. Și altul a zis: Cinci perechi de boi am cumpărat și mă duc să-i încerc; te rog iartă-mă. Al treilea a zis: Femeie mi-am luat și de aceea nu pot veni. ... Și a zis stăpânul către slugă: Ieși la drumuri și la garduri și silește să intre, ca să mi se umple casa, 24. Căci zic vouă: Nici unul din bărbații aceia care au fost chemați nu va gusta din cina mea. .... Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu. Așadar oricine dintre voi care nu se leapădă de tot ce are nu poate să fie ucenicul Meu. Deci, din nou: să judecăm pentru cine facem ce facem și să vedem dacă nu cumva altă variantă este cea pe care trebuie să o alegem. |
Pai tu daca ii dai intruna cu citatul acesta:
Citat:
Citat:
Te gandesti DOAR LA TINE, la mantuirea TA! Si mai si spui: Citat:
Esti atat de egoist incat curand n-o sa mai fie loc nici pentru Dumnezeu in jurul tau! Curand o sa crezi ca te poti mantui singur! |
Violenta ca patima
Propun, cu voia voastra, o abordare mai moderata (am impresia ca ne zbatem cu totii, si eu si cei aflati aici in disputa, intre pozitii extreme):
Sa distingem violenta ca patima (ca tendinta bine inradacinata, ca obicei sau obisnuinta) de un act singular sau rarisim de violenta. Dupa analogia: daca un om fura odata ceva, il putem considera hot? Daca cineva minte la un moment dat ii punem eticheta de mincinos? Este semnificativa, este caracteristica pentru persoana in cauza (care a mintit sau a furat ocazional, in mod exceptional) insusirea de a fura sau minti? Cu totul altfel e omul care fura de obicei, care minte de obicei etc. Pe acesta, da, il putem considera mincinos, hot, iar in cazul nostru, violent. Eu cred ca omul care crede in Hristos se straduieste sa fure sau sa minta cat mai rar, daca se poate - deloc. Iar asta arata ca nu e nici mincinos nici hot. Or, cred ca Domnul asta a vrut: sa lucram neincetat pentru a ne tine departe de nenororcirea de a deveni hoti, mincinosi, violenti. Ca urmare, un act de violenta (ca raspuns la o agresiune indreptata spre semeni sau spre propria persoana) este acceptabil, fie si prin pogoramint (daca nu cu binecuvantare). Nu este acceptabil insa un om care practica in mod curent violenta, hotia, minciuna. Un suflet violent e altceva decat acela care a fost silit, cu tot regretul sau sincer, sa se apere punind mana pe arma. Pe cel din urma nu il caracteriza violenta, a fost doar o exceptie, necesara in situatia de viata respectiva. Traditie uita, cred eu, ca in piscul din varful muntelui ajungem pe drumul presarat cu hartoape. El e fascinat de zapada stralucitoare de pe pisc dar nu vede pamantul sau trotuarul de ciment pe care sta chiar acum. Faptul ca reaminteste idealul, tinta, destinatia e insa foarte bun lucru. In definitiv, Traditie nu face altceva decat ceea ce face Scriptura: aduce inaintea noastra cuvintele Domnului. Cred ca traim sub dubla fascinatie sau mai bine zis sub dubla ispitire: a violentei si a nonviolentei. Mie imi pare ca viata le presupune pe amandoua, desi noi tindem spre nonviolenta, fireste. Personal sunt impotriva violentei. Ocazional sunt silit sa fiu violent, si imi pare rau pentru asta, sangerez inlauntrul meu. Uneori sunt violent doar din mandrie si prostie, fara a fi silit, fara necesitate. Atunci chiar e rau de tot, sunt doar un porc. Dar suntem totusi oameni, daca am lasa toate grijile si am vietui ingereste, probabil nu am mai scrie si citi acum aici... |
Citat:
12. Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu. 13. Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi. 14. Voi sunteți prietenii Mei, dacă faceți ceea ce vă poruncesc. |
Sunt unii care spun că dacă se întâmplă să fii agresat degeaba, că e voia Domnului sau că nu degeaba se întâmplă și că trebuie să ne supunem. Dar dacă voia Domnului e ca tu să-l dobori și să vină poliția, să înfunde pușcăria unde, cel mai probabil, se va pocăi?
Când îți e pusă viața în pericol, te lupți și cu dinții pentru ea. Nu te așezi în genunchi și începi să te rogi. |
Citat:
Exista situatii in viata cand: - 1. trebuie sa-ti aperi familia, - 2. trebuie sa-ti aperi neamul, - 3. trebuie sa-ti aperi credinta. In ultimul caz, intr-adevar, nu se concepe si violenta. Nu poti sa-ti aperi credinta prin violenta. Dar in primele doua cazuri se admnite violenta ca tolerata, daca altfel nu se poate, daca esti in legitima aparare a ta, a familiei, a aproapelui sau a neamului (razboi de aparare contra cotropitorului). Caci aici nu mai e vorba de aparat credinta ta, ci de salvat FIINTE NEVINOVATE. Si esti obligat sa le aperi, ba chiar sa-ti pui viata in pericol pentru ele. Deci lucrurile nu trebuiesc amestecate. Har, smerenie si jertfa de sine. |
Felul launtric de a fi al pacatosului
Citat:
|
Citat:
daca ne merge rau in viata, inseamna ca am avut candva chemare spre manastire si nu am urmat aceasta chemare? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Frumoasa prin elocventa descrierii starii de pacatosenie, ca sa zic asa, absolute. As reaminti doar ca toti suntem pacatosi (cata vreme suntem in trup si nu am atins masura sfinteniei), asa incat imi pare ca ar fi vorba mai putin despre pacatos cit despre perioadele de cadere. Din care tot Bunul Dumnezeu ne scoate, Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh! |
despre kick-boxing ... si eu sunt de accord ... adica daca cineva vrea sa practice sportul asta pentru autoaparare, eu zic ca e fff bine. eventual poti sa faci armata. mie mi-ar placea , bineinteles, in functie si de dorintele lor, sa imi dau copiii la sport de asta si fata si baiatul. mai ales fata. la cate grozavii se intampla in lumea asta, nu strica sa stii sa te aperi putin.
acum pe de alta parte, conteaza foarte mult si increderea in Dumnezeu, ca te apara de rele. doar ce e mai mare? puterea lui Dumnezeu si increderea in El ca ma va apara sau un lucru rau ce mi s-ar putea intampla? oricum tot nu strica sa stii putina bataie, macar sa poti apara pe cineva care se afla in pericol. eu de ex in varianta aia in care vezi pe cineva in pericol, nici nu m-as oferi , nu cred ca m-as baga, ca eu is tare fricoasa, dar nici nu as intoarce capul. cu siguranta as suna la politie si as avertiza oamenii de pe strada. daca sunt. ideea cu Ascor este foarte buna. sunt foarte multe persoane care si-au intalnit jumatatea acolo. stiu ca se duc fete cuminti, cu frica de Dumnezeu, poate fara prea multe pretentii si toti de acolo sunt educati mult mai mult in spiritul crestin ortodox decat cei din afara. bine, asta nu inseamna ca trebuie sa te duci la ascor doar ca sa iti gasesti jumatatea. te duci ca sa iti faci un cerc de prieteni, sa afli mai multe despre Dumnezeu, sa Il gasesti, vei gasi linistea si pacea sufleteasca de care cu totii avem nevoie si apoi poate, daca da Dumnezeu, iti vei gasi si jumatatatea. si inca o data : nu uita : ce e al tau e pus deoparte !!! |
Pentru prietenul nostru ...
Ce-i al tau e pus deoparte ... Unele lucruri pica ''din cer'' nu le gasesti tu, oricat te-ai chinui. Dragostea care o cauti tu e o pofta a oricariu om, caci Dumnezeu a facut pe om, barbat si femeie. Dar aceasta dragoste poate fi si o povara; pana si smeritul David si inteleptul Solomon au cazut din gratia lor din cauza acestui foc ce arde inima si intuneca ratiunea. Ce iti lipseste poate fi o binecuvantare si un mod in care Dumnezeu incearca sa te tina pe drumul smereniei si sti si tu ca ''o inima smerita Dumnezeu nu o va urgisi''. Cat despre faza cu calugaria nu stiu ce sa zic ... asigura-te ca esti cu inima in cer si picioarele pe pamant. In rest rabdare, detasare si cate o bere pe terasa ca vine vara si caldura :D |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:58:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.