![]() |
Citat:
1. Biserica nu e a mea, e a lui Hristos. 2. Credinta nu se "ia", se imparte dar de luat sunt si care sa o vrea sa o ia daca este autentica :) Citat:
Sigur ca-i respectam alegerea, nimeni nu incearca sa o aduca cu forta inapoi dar stii cum e, au fost pe aici prilejuri chiar mai minore pentru a declansa un razbel teologic :)) Citat:
Citat:
Tu ai de ce sa zici "doamne ajuta" ca doar o venit cu un pas mai aproape de protestantismul tau :D Stai sa vezi peste cativa ani, daca nu o sa mai ramana pe o raza de 100km pe langa ea nici o biserica catolica ci doar adunari protestanta ce o sa ne povesteasca Noesiaa despre noua convertire la ..ghici ciuperca! :)) |
Pai asta e problema mai AlinB "robul lui Dumnezeu" tu nu esti nici chemat nici ales!
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Mda, Alin, deci tocmai ai mai dat un exemplu de vorbe grele. Daca nu le mai discerni ai o problema.
Spuneai ca nu ai ce solutii sa-i oferi. Atunci, daca nu poti ajuta, fa macar lumii un serviciu si taci. Caci daca nu ajuti incurci. Si nimeni nu are nevoie de alte incurcaturi. |
Citat:
La romano-catolicism am fost si ales si chemat dar nu m-am dus. :) |
Citat:
|
Citat:
Nu cred ca e un caz singular, depinde cum intelegi dragostea daca e un fel de atasament afectiv circumstantial si prezent atunci cand era facil sa fii ortodox(a) atunci aia te afli pe un drum gresit. Dragoste fata de ceea ce este drept si bun este atunci cand e mai usor sa faci o alegere gresita o faci pe cea corecta, nu facand alegerea gresita si justificandu-o cu greselile altora. Citat:
Citat:
|
Citat:
Daca eu mint pe cineva si pe urma, dupa ce mi-am insusit roadele minciunii recunosc ca am mintit, inseamna ca sunt o persoana virtuoasa sau pe un drum bun? Asistand la toata argumentatia asta un romano-catolic poate ar trebui sa-si puna intrebari mai grave cum ar fi: sunt ortodocsi care se convertesc la catolicism din alte motive cum ca "unde e bine acolo e tara" si "unde e painea (euharistica la indemana) acolo e tara (confesiunea)"? Eu ca si ortodox am vazut destule motive ridicole si superficiale pentru a parasi ortodoxia ca sa nu ma mai mire nimic si din toate explicatiile Noesiei, regretabil, dar n-am vazut nimic in plus. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Pe de alta parte, aceasta chestiune a dificultatii de a fi ortodox in alte tari ar trebui sa va ridice un urias semn de intrebare: In ce masura isi indeplineste BO mandatulincredintat de Mantuitor, de a raspandi Evanghelia in toata lumea ? Dar, dupa cum era de asteptat si dupa cum au aratat si alti vorbitori, in momentul in care cineva indrazneste chiar si numai sa sugereze ideea ca BO nu e buricul pamantului, ca sa nu mai vorbim de convertire, incep sa iasa lucruri urate la iveala. Bascalie, invective ("tradatoareo"), rastalmaciri si presupozitii ("a plecat pentru avantaje, o sa se converteasca la protestantism"), condescendenta, aere de superioritate ("e clar ca nu stia ce e Ortodoxia") etc. etc. etc. Nu vreau sa generalizez, sunt si interlocutori care au avut o atitudine crestina, caritabila, dar dumneavoastra nu va prea numarati printre acestia. Si e pacat ca nu realizati o stare de fapt: De ce parasesc oamenii BO ? Printre altele, din pricina unor atitudini precum cea a dumneavoastra. |
Citat:
Citat:
Ori, eu nu cred ca asa lucreaza Dumnezeu si nici nu sunt astia genul de credinciosi de care are nevoie. |
Citat:
|
Citat:
Asa cum a invatat Isus, asa cum au facut catolicii. Vedeti dumneavoastra, atat BO cat si BC isi aroga ambele titluri: Ambele biserici spun ca sunt atat ortodoxa, cat si catolica. In ceea ce priveste ortodoxia, este de discutat daca noi putem judeca cu adevarat, din punct de vedere dogmatic, in ce masura fiecare se apropie de acest ideal. Dar in ceea ce priveste catolicismul, treaba este mult mai simpla si mai clara, vizibila cu ochiul liber. In rezumat: Nu stiu cu certitudine daca BO este ortodoxa sau daca BC este ortodoxa. Dar vad cu ochiul liber si stiu cu certitudine ca BC este catolica, iar BO nu este catolica. |
Citat:
Credinciosii se indreapta grupuri, grupuri catre Sfanta manastire.. mai e putin si se oficiaza slujba de seara... Cateva persoane mai evlavioase, , adunate in jurul moastelor sfantului X.... unii citesc din carticele altii fac rugaciunea dupa putinta... in genunchi sau in picioare.... Ma asez la "coada" si astept cuminte sa imi vina radul la inchinat sfintelor moaste...Doresc sa iau putin mir de la candela sfantului... am adus si ceva ulei, patita fiind de la ultima vizita in care am fost certata ca cer prea mult mir de la candela. In altar nici tipenie de vreo fatza bisericeasca... in curtea manastirii nici atat... Doresc sa respect "regulile" de a nu lua mir fara binecuvantare.... Observ intr-un colt al bisericii o femeie mai 'evlavioasa", ma indrept glont catre ea si cer politicos niste sfaturi.. femeia ma percepe ca pe un extraterestru(?!?)....raspunsul si uitatura ei urata mi-o confirma... Ies in curtea manastirii.. acolo alte grupuri de evlavioase, spre norocul meu din acelea super binevoitoare si atot stiutoare.. care mai de care isi da cu parerea... explic ca sunt in mare graba.. si ca este o chestiune de viata si de moarte de a lua mir de la candela sfantului..ridica neputincioase din umeri!!!!! Mi se raspunde ca nici macar femeile care au dezlegare sa imparta sfantul mir, nu se afla prin zona si nici nu se vor afla curand... Din nicaieri apare un calugaras grabit, cu o infatisare placuta, inalt si subtire ca o trestioara... EL ESTE SALVAREA MEA!!(spun cu naivitate in sinea sinelui meu!)... fug catre el si indraznesc sa cer binecuvantare ptr a lua mir.. explic pe foarte scurt situatia mea... Oarecum fastacit si inrosit, raspunde ca este in practica la aceasta manastire si prin urmare nu imi poate da binecuvantare!!!!! Ma intorc la femeile binevoitoare.. toate insista in cor sa astept pana dupa terminarea slujba desi le-am repetat ca din motive doar de mine si de Dumnezeu stiute nu pot participa... Persoana care ma insotea vocifereaza neintelegand tot acest penibilism... evlavioasele replica ca o banda de magnetofon, aceiasi propozitie: ESTE SFANTA MANASTIRE AICI!!!!ESTE SFANTA MANASTIRE AICI!!!! Plecam agale cu privirea in pamant, si lacrimi in ochi ... si totusi, sfinte X, te iubesc atat de mult, tu stii toate durerile si lacrimile sufletului meu... de ce atata filosofie ptr a lua putin mir de la candela ta? Undeva, intr-un coltisor al memoriei, apar in graba versurile din poemul maicii TEREZA:" pana la urma, este doar intre tine si Dumnezeu, nu a fost niciodata intre tine si ei!!!!!" |
Citat:
|
Citat:
Dar pana la urma, gestul de acum cativa ani arata ca nu s-a prins mai nimic de ea, din toate cele Sfinte. Indraznesc sa cred ca sunteti un caz diferit, pe un drum ceva mai bun dar intr-un impas la fel de grav. Citat:
Dumnezeu cere o viata si inca in conditii chiar mai dificile de atat. Credeti ca romano-catolicismul va va feri de impasul spiritual care simteati ca alunecati din motive pe care le-ati fi putut rezolva cu duhovnicul si cu mai multa rugaciune, renuntand eventual la exilul autoimpus? Nu am pretentii de profet, dar va spun: va inselati. |
Citat:
Citat:
Imi cer iertare ca argumentul "am devenit catolica pentru ca imi este mai la indemana fiind prea greu sa fiu ortodoxa in exil" nu reusesc sa-l incadrez la argumente frumoase. Citat:
E clar ca am atins un punct sensibil, ceea ce am afirmat mai in gluma mai in serios a devenit un "casus belli". Intr-adevar, nu e nimeni care sa poata baga mana in foc ca din romano-catolica va deveni protestanta asa cum din ortodoxa a devenit romano-catolica. Nu este exclus sa devina direct atee.. :)) Sau..serios acum, Doamne ajuta, sa-si inteleaga greseala. Acum scuzati spiritul de gluma, incerc sa mai destind atmosfera, ideea este ca prima "tranzitie" e mai grea o data ce te obisnuiesti cu ideea si sentimentul ca religia ti-o alegi in functie de alte alegeri gresite, nu e greu sa faci o greseala si mai mare. Sunt nu putini pe forum care spun ca daca ai trait cu adevarat si plenar ortodoxia nu te poti desparti asa usor de ea si nu lasi nici alte lucruri sa te conduca spre acest divort rusinos nu atat prin gest cat prin motivatii. Ca si romano-catolic ce sunteti, nu ma astept sa puteti intelege dar ca sa va ajut va sugerez sa va ganditi cum v-ar suna ideea sa deveniti protestant pentru ca din motive circumstantiale nu mai aveti access cu lunile la o biserica romano-catolica iar o adunare protestanta este mult mai aproape de dvs. Citat:
Adica..decat sa fie ateu, mai bine asa, nu? Sa ne bucuram pentru el! Asta da atitudine crestina, caritabila, nu? Citat:
Cel enuntat (wannabe) de dvs. nu se afla printre ele. Dar de restul, care le-am subliniat si nu vreti sa le vedeti, dureros de sincer va spun, sa fiu in locul dvs. nu m-ar bucura chiar deloc. |
Continuati sa va agatati de aceasta idee cu lipsa bisericii ca motivatie centrala a convertirii, desi eu consider ca e falsa si a fost indusa in dialog tocmai de dumneavoastra. Poate ne lamureste totusi Noesisaa.
In ceea ce priveste "accesul zilnic la Euharistie", nu se refera la prezenta sau lipsa unei biserici in vecinatate, cu subliniaza diferenta intre BO, unde Euharistia se primeste greu, si BC, unde cel spovedit poate sa se impartaseasca zilnic. |
Citat:
Sa le dam oare dreptate? Dumneata le dai? Citat:
Stiu, in principiu e acelasi lucru, doar o diferenta de finetze :) Citat:
[qupte]Dar in ceea ce priveste catolicismul, treaba este mult mai simpla si mai clara, vizibila cu ochiul liber. [/quote] Hm, asa sa fie oare? Ceea ce pt dvs. e foarte vizibil cu ochiu liber, pentru ortodocsi poate e pura fantezie :) Citat:
Eu cred ca stiti f. bine ca si asa exista curente de gandire catolica care sunt in conflict cu Vaticanul si invaturile oficiale afirmand ca ei sunt adevaratii purtatori ai traditiei catolice. Daca nu stiti despre asta, intrebati-l pe tovarasul Mihnea Dragomir. Ortodoxia este sobornoceasca acolo unde este, prin prisma: 1. invataturii de credinta 2. comuniunea Euharistica. restul sunt detalii si lucruri mai mult sau mai putin lumesti. |
Citat:
In primul rand, va feriti sa ne spuneti ce ati spus si cum ati spus femeii respective de va privea ca un extraterestru. Este chiar asa de penibil ca sa ne spuneti si noua? Mai ales ca va puneti in postura de victima. Doi, respectivul tinerel e posibil sa nu fi fost preot, deci ce binecuvantare va poate da un tinerel oarecare care nici nu stia randuielile de acolo? Trei, daca evlavia si credinta dvs. ar fi fost asa mare, nu credeti ca ar fi fost mai folositor si duhovniceste si pentru problema pentru care ati venit sa rugati Sfanta sa faca miracolul de care aveti nevoie? Sau credeti ca puterea Sfintei depindea de acel ulei? Patru, nu ne-ati spus pentru ce va aflati in asa mare graba? Nu de putine ori Dumnezeu amana sa ne ofere anumite lucruri tocmai pentru a vedea in ce masura stim sa ne smerim. Pentru asta permite sa mai incasam si cate o palma, sa vedem si noi ce fel de crestini suntem, care intoarcem obrazul sau ridicam pumnul? Nu de alta, dar suntem foarte plini de buni impresii despre noi, relatia care o avem cu Dumnezeu si cu ceilalti si mai putin conectati la realitatea spirituala care nu de putine ori este de partea cealalta a imaginatiei. Pe scurt, ati venit pentru folos si ati plecat nu cu mana goala ci cu paguba sufleteasca, blamand oameni pentru graba dvs. si ca nu v-au fost ascultate putinile rugaciuni (fiind mai ocupata sa-i judecati). Daca Maria Egipteanca ar fi avut aceeasi atitudine cu dvs, in loc sa se pocaiasca pentru faptele sale, neputand din cauza lor sa intre in biserica, ar fi zis: "blestamatii astia de asa zisi crestini, uite cum dau buluc si nu ma lasa sa intru, ei imi strica realatia persoanala cu Dumnezeu!" |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sa inteleg ca pentru dvs. diferentele intre romano-catolicism sunt absolut minore si sustineti ca de fapt propovaduiti pe acelasi Hristos si aceeasi Evanghelie? Sustineti oare, daca inteleg bine ca ereticii au si dau martiri? Cum se face ca din moment ce sunteti atat de apropiati si le recunoasteti meritele nu sunteti in comuniune euharistica si refuza sa va impartaseasca adevarul de credinta, unii incapatandu-se sa-l numeasca pe Papa, Antihrist? Citat:
[quote] Cu o limba liturgica comuna care sa asigure catolicitatea. Care ar fi limba liturgica comuna la catolici? Nu se face ea in limba natiunii respective? Citat:
Citat:
Citat:
|
Si pe lumea cealalta tot asa o sa faceti: "Noi" avem dreptate si "voi" va inselati. "Noi" suntem adevarul, si "voi" sunteti dusmanii nostrii. Care este adevarul? Dati-va mana, si recunoasteti ca toti jucati niste roluri: rolurile mintii :)
|
Citat:
Si e adevarat: acolo unde e Piinea Euharistica e si Tara mea (locul in care vreau sa traiesc). Sau, cu alte cuvinte, printre putinele lucruri indispensabile in viata se afla si acesta :Sfinta Euharistie (multi dintre cei care se roaga "piinea noastra cea de toate zilele..."-se gindesc la Piinea Euharistica) |
Citat:
Ideea e urmatoarea: poti face ceea ce face un ortodox convins si totusi sa nu ajungi la convingerea pentru care unii se lupta sa ramana ortodocsi in ciuda unor greutati mult mai mari decat cele care le-ati relatat. Citat:
N-am vazut insa vreo corectie punctuala. Citat:
Citat:
Citat:
Stii poate vorba: "Cautati Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Sa si toate celelalte vi se vor da voua pe deasupra"? Ei bine, procedura inversa: cautati mai intai toate celelalte si daca mai ramane loc si timp bagati-l si pe Dumnezeu pe undeva nu este acelasi lucru. Citat:
Dar la convertirea asta? Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Sigur,BC nu va canoniza un baptist. Dar nu pentru ca nu a murit o moarte de martir, ci pentru ca nu a fost catolic. Ceea ce nu inseamna ca marturia lui este mai putin importanta pentru crestinism in general, iar felul in care va fi primita marturia lor in Cer nu tine de ce scrie pe certificatul de botez. Citat:
Evident ca nu le recunosc meritele celor care, cu buna stiinta, sunt in schisma si erezie, sau celor care cu buna stiinta promoveaza dezbinarea si ura intre crestini. Citat:
Cu o limba liturgica comuna care sa asigure catolicitatea. Citat:
In situatiile in care se savarseste o singura Liturghie (Pasti, Craciun) iar congregatia este multietnica, se foloseste de multe ori latina. Citat:
Pe de alta parte, interesati-va cate alte biserici sau patriarhate sunt in continuare in comuniune euharistica cu ei. Veti ramane surprins. |
Citat:
A doua la mana, catolicismul in occident de la o vreme este mai degraba decadent spre absent, in ciuda numeroaselor concesiuni pe care le-a facut pentru a face credinta "accesibila" consumismului occidental. Ma bucur oricum ca nu le-a facut pe toate care putea sa le faca si a fost presat sa le faca. Citat:
Ati trece la protestanti, ca dupa colegul Erethorn au acelasi Hristos, aceeasi Evanghelie, martiri si probabil si aceeasi euharistie.. |
Citat:
"Daca" nu reprezinta un argument, mai ales cand este contrazis de realitate. Cand Noesisaa sau Nutucutu vorbesc despre lipsa euharistiei ortodoxe, ele exprima o realitate. Cand dumneavoastra vorbiti despre lipa euharistiei catolice, exprimati o ipoteza. |
Citat:
Citat:
Citat:
Nu as intra niciodata intr-o adunare protestanta acum, cind stiu ceva mai multe lucruri despre ei. Daca Isus a spus "Acesta e Trupul Meu" iar ei rastalmacesc aceste cuvinte simple, nu am de ce sa ascult "adevarul" lor. Deci, daca nu am biserica catolica intru intr-una ortodoxa. Daca nu am ortodoxa, stau acasa si citesc Biblia. |
Citat:
Citat:
Ia sa vedem ce le spune lor "duhul sfant" si sa-mi spuneti in care dintre afirmatii va recunoasteti din moment ce spuneti ca aveti acelasi dumnezeu si aceeasi evanghelie: 1. Nu exista Sfinte Taine, sunt o inventie catolica, inclusiv Euharistia 2. Nu exista preotia speciala, doar preotia universala 3. Papa e o inventie omeneasca din dorinta de putere si control 4. Nu exista biserica centralizata care va este atata draga, biserica este multimea credinciosilor care isi numesc dumnezeul lor "Hristos", restul detaliilor nu sunt atat de semnificative 5. Credinciosul nu trebuie sa asculte decat de ce zice vocea din capul lui, el este automat si neconditionat condus de Dumnezeu in intelegerea reperului absolut care este Biblia si numai Biblia. 6. sa mai continui? Da, asa sa intelegeti. Si sa-i invidiati, in masura in care se poate invidia crestineste, pe cei care isi dau viata pentru numele Mantuitorului. Citat:
Citat:
Istoric vorbind, unul din motivele care a nascut protestantismul a fost antipatia fata de papalitate si pretentia acestei institutii de a controla tot ce misca nu doar religios cat si politic. La ora actuala, in ceea ce ii priveste pe protestanti, antipatia a ramas. Nu cunosc vreo unul la care "duhul sfant" ala personal de care face caz sa-i fi spus ca si romano-catolicului ca in duh si adevar Papa este loctiitorul lui Hristos pe Pamant. Citat:
Citat:
Citat:
Scuze, dar nu vad logica. Citat:
Interesant. Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Luand in considerare faptul ca OLANDA este o tara unde duhurile necurate sunt la ele acasa,si nu cred ca un om ar putea sa stea drept acolo mai ales fara indrumarile si rugaciunile unui duhovnic,nu ma mira faptul ca esti pe cale sa faci cea mai mare greseala din viata ta. Inca o intrebare,daca tot ai deschis topicul,poti sa imi spui daca sti ceva despre biserica old catolica din Olanda,care dupa cum ii suna numele cred ca(nu sunt sigur) sa rupt din BISERICA ROMANO CATOLICA? |
Citat:
Ceea ce pare la suprafata vorbe grele, pe dinauntru e altceva. Dar daca nu discernem, intr-adevar avem o problema. Ortodocsii adevarati se cam ambaleaza si dau cu bata peste mana cand vad pe vreunii ca vor sa bea otrava desi pe sticla scrie „apa minerala”. Desigur, unii ii vor taxa ca lovesc cu bata, nicidecum nu vor multumi ca li s-a aratat pericolul. De aceea unii ortodocsi sunt perceputi brutali, duri si caustici. Prieten e cel care il trage de maneca pe altul (chiar si brutal) cand il vede pe marginea prapastiei pe care o ignora. Dupa ce s-a depasit faza critica si dura de pe marginea prapastiei, isi va arata si latura blanda de ortodox. Desigur, nelasandu-l sa se imbete cu apa chioara. Deocamdata e setat pe „ Achtung! Achtung!” Apropo de „chemati si alesi”, sunt destui care cauta chiar asiduu, exemplare critice gen AlinB care, fara sa-ti incalce libertatea, nu te lasa sa te imbeti cu apa rece si sa te auto-amagesti cu autosugestii. Unii chiar l-ar angaja. AlinB face treaba asta pe gratis, pe consumul lui nervos si tot el si-o ia in freza, cum se zice! Noroc ca are perseverenta de Don Quijote in lupta cu morile de vant. Evident, fiecare percepe critica fie constructiv, fie destructiv. Depinde de acuitatea/somnolenta constiintei si de ce anume vrei: fie sa-ti vezi erorile pe care le sfidezi inconstient, fie sa ramai in continuare adormit in autosuficienta. Doar cei nemultumiti de propria constiinta auto-critica, doar cei constienti ce mare pericol e sa ne auto-sabotam singuri, singurei vor avea urechile desfundate la critica dureroasa. Hristos Domnul sa ne destupe la minte pe toti si sa ne desfunde urechile. |
Citat:
Iata ce zice Sfantul Ioan Damaschinul despre asceza ca se vede de aci: "Dacă ramânem în starea naturală suntem în virtute; dacă ne abatem de la starea naturală, adică de la virtute, și venim la cea contra naturii, ajungem în viciu. Pocăința este întoarcerea, prin asceză si osteneli, de la starea cea contra naturii la starea naturală și de la diavol la Dumnezeu." Si mai jos,ca sa fie oleaca mai clar: "Iar asceza și ostenelile acesteia n-au fost născocite pentru a dobândi virtutea, adusă din afară, ci pentru a da la o parte viciul străin si contra firii, după cum si rugina nu este ceva firesc, ci ceva care se depune din pricina neglijenței; prin muncă, însă, o îndepărtăm si dăm la iveală strălucirea naturală a fierului." E destul de inteles ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu mostenea urmarile pacatului,iar nu pacatul originar, in sensul ca avea trupul coruptibil,cand s-a nascut,ca avea nevoie de mancare si apa,etc. Dar ce s-a intamplat mai apoi in templu cu Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu nu se mai stie. Cert este ca iudeii tineau fecioare la templu,ca sa se gaseasca una fara de pacat din care sa se intrupeze Dumnezeu Cuvantul,ca stiau proorocia. Nu "pacatul originar" nu te lasa sa intri in Rai ci Satana si ceilalti draci ca doar zice la Sfanta Scriptura " și a pus heruvimi și sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieții." Adica Dumnezeu a ingaduit lui Satana si celorlalti draci sa nu mai lase pe oameni sa mearga la Rai. Si Sfantul Atanasie cel Mare zice ca Dumnezeu Iisus Hristos a curatat vazduhul de rautatea dracilor. In acele 3 zile cat a fost adormit (mort). S-a si pogorat la Iad cu sufletul Dumnezeu Iisus Hristos in acele 3 zile si a propovaduit celor de acolo. |
Citat:
IUNIE 2011 Joi, 2, orele 15:00' (Înălțarea Domnului) Luni, 13, orele 11:00' (Rusaliile - Sf. Treime) orele 15:00' (Concert de muzică clasică) Vineri, 24, orele 18:00' (Nașterea Sf. Ioan Botezătorul) orele 12:00'-16:00' (Spovedanii) Miercuri, 29, orele 18:00' (Sf. Apostoli Petru și Pavel) Nici macar o data duminica. Daca ma spovedesc vineri dupa-amiaza, cand ma impartasesc? Ca nu este Sf. Liturghie pana miercuri...si poate miercuri la ora 18 trebuie sa fiu in alta parte...Nu mananc nimic pana la ora 18? Sau cum functioneaza treaba? Apoi mai este frumosul mesaj pe udneva pe site unde scrie ca preotul nu ofera nici un fel de servicii religioase (sfintiri, nunti, botezuri, spovedanie...) celor care nu sunt membri cotizanti ai parohiei, cu plata la zi. Hmmmm, deci trebuie sa platesti ca sa ti se ierte pacatele? Hmmmm. Parca si BO spunea ca e universala si pentru toata lumea...nu un club exclusivist. Sigur, probabil ca exagerez, nici nu am intrebat cum este. Probabil ca preotul o sa iti asculte spovedania si fara sa se uite in lista de membri si caietul de cont. Dar din nou, NU din aceasta cauza se intampla conversia mea. Am fost in conditii si mai "vitrege." Citat:
Nu stiu nimic despre vechii catolici in afara de ce e pe wikipedia. Nu ma intereseaza... |
119 mesaje doar pe threadul acesta, intr-o singura zi!!
Nu am cum sa nu ma intreb, oare pe un forum catolic, daca un catolic anunta ca trece la ortodocsi, tot acelasi tip de reactii se starneau? De aversiune generala ( cu cateva exceptii), mai mult sau mai putin exprimata, fata de persoana care a dezertat?
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:42:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.