![]() |
Citat:
Citat:
|
-eu am lucrat la Spital in Sacele si acolo erau foarte multi unguri -intre angajati- si unii dintre ei chiar erau cam sovini; adica erau uniti intre ei si cand ii apuca simteai o raceala ,o mica dusmanie,mai mult decat atat vorbeau de fata cu noi intre ei in limba lor... pe mine ma cam deranjau
-oricum in Harghita si covasna romanii sunt minoritari,si clar ca exista si manifestari in care ungurii ii injura de ziua nationala pe romani,cel putin assa s-a intamplat la acea scoala -si conducerea scolii poate de frica poate pt bani sau ca sa fie alesi in functii cam tin cu UDMR-ul -oricum e si chestie politica dar pe langa toate acestea trebuie sa fim ortodocsi dar si sa ne iubim neamul |
|
Citat:
Exista si legislatie privind arborarea steagurilor altor state? Desigur, exista! Atunci ma intreb de ce nu se intervine, cand se incalca aceasta lege a arborarii drapelelor altor state? Lipsa unei interventii creeaza o impresie gresita celor, care incalca legea. Ma indoiesc, ca mai exista vreo tara din lume, unde sa nu se taxeze, macar sub forma de amenda, incalcarea legii privind arborarea steagului unui alt stat. |
DEZVĂLUIRILE SABINEI ELENA. "Voi continua să port tricolorul" - VIDEO
http://www.realitatea.net/dezvaluiri...ampaign=trkweb |
http://adevarul.ro/news/societate/pi...380/index.html
Chiar asa,de cand pe 1 decembrie,zi decretata libera la nivel national si care pica mai ales intr-o zi de sambata se invata? In fine,multe cusute cu ata alba in istoria asta... |
Citat:
până și pozele care au circulat pe net sunt false. sunt două fete diferite, poate chiar 3. |
Citat:
realizatorul părea că nu s-a documentat pentru emisiune. toată lumea a citit declarația ei de ură față de unguri. toată lumea știe că 1 Decembrie este zi liberă, în plus a picat sâmbătă, iar vineri a fost iarăși liber (sf Andrei). realizatorul părea că nu știe nimic de toate astea. |
parere !
Nu stiu de ce trebuie mentinuta o organizare administrativa falimentara ???
Noi traim in tara in care nu se schimba nimica, insa toata lumea se plange ca din gura de sarpe ca lucrurile nu merg bine !!! Pana unde poate merge prostia romanilor,oare ??? Sa te plangi ca nu merge treaba, dar tu sa vrei sa fie in continuare spitale de stat ,invatamant de stat, organizare teritoriala ceausista(bazata pe judete ca in Rusia sovietica), forma de statalitate impusa de comunisti ( republica ),mie se pare o culme a prostiei la care puteam aspira cu succes pentru locuri fruntase in lume !!! Ba trebuie schimbare ca aerul, si la toate nivelele, si cat mai radicala !!! Inbsa in cazul discutat aici ,scimbarea trebuie facuta cu cap ! Iar reorganizarea administrativ-teritoriala e de fapt o lovitura grea data ungurilor, deoarece conexeaza cele doua judete ,Harghita si Covasna cu Alba si Brasovul, iar Targu-|Muresul il pune laolalta cu Clujul !!! Basescu cand a prezentat acest proiect (ca si altele !) toata tara s-a opus (o culme a prostiei maselor ! ),acuma si astia de la putere isi dau seama ca trebuie facut acelasi lucru !!! Ungurii zbiara ca din gura de sarpe, pt ca simt ca au cutitu la os !!! |
Citat:
|
@Dumitru 73
Da,m-am uitat si eu la poze...acum nu stiu daca sunt chiar false sau mai curand au fost foarte prelucrate (lumina,contrast,culori si alte detalii) pentru a arata cat mai bine! :) Cine a vrut sa regizeze toata istoria asta (care in fondul ei poate avea si un sambure real la baza,nu spun ca nu) a dorit sa creeze o eroina nationala,un fel de mica Gavroche a Romaniei... Citat:
Sa afirmam chiar prin absurd,ca in liceele din Covasna,desi era 1 decembrie si o zi de sambata se invata! Ori ca afirmatia ei citata de un jurnalist : Citat:
Sa presupunem si ca familia nu a dirijat-o si nici influentat-o cu ceva pe aceasta micuta Gavroche a romanilor... Insa,una peste alta,dincolo de toate aceste presupuneri,cu siguranta cineva se preocupa cu buna stiinta si meticulozitate sa dea amploare fenomenului si sa instige masele.Si cu siguranta nu este vorba despre un copil de 15 ani si cu atat mai putin despre spiritul patriotic al romanului... Este chiar caraghios sa intri pe pagina de facebook care i-a fost creata,sa vezi cat de agramati sunt majoritatea sustinatorilor ei (din dragoste pentru Romania probabil) si inspaimantator cat de plini de ura si violenta verbala dusa la extrem.Cu toate ca,marea lor majoritate,culmea,nu locuiesc in zonele Harghita ori Covasna! Sa am iertare,dar traiesc intr-o tara in care showurile mediatice sunt exclusiv dedicate persoanelor de etnie romma,scandalurilor si pseudo culturii,o tara in care habar nu avem cine suntem,cine sunt valorile noastre culturale (ne amintim de ei cand mor,pentru a avea media rating),in care de 1 decembrie imnul national este pocit pe ritmuri de manele...atunci cum de nu s-a trezit spiritul nationalist in noi?Ma intreb si eu... Sedea adormit,poate,in timp ce romanii petreceau in clasicul dulce stil traditional cu mici si bere pe vreo margine de drum prafuit sau intr-o padurice infestata cu deseurile lasate in urma de petrecareti? Trist,dar am devenit niste dezradacinati in propria noastra tara si nu realizam asta... Traiesc intr-o patrie pe care majoritatea cetatenilor o dispretuiesc si de care se vaita mai mult decat am vazut oricare alt popor sa o faca,desi poate cu mult mai napastuit decat noi! Si atunci,despre ce discutam aici?De unde s-a inflamat acest nationalism in noi si ne-a casunat asa pe fratii nostri unguri?Asa, peste noapte,datorita unei pustoaice teribiliste si a unei amenintari facute pe facebook? Pana la urma,sa nu uitam ca Ardealul este ceea ce este si datorita influentei sasilor si secuilor... Mi-a placut aceasta postare a lui Lucian Mandruta: Citat:
|
...
Nimic nu-i mai dureros decat palma data de romani,ROMANILOR!
Cu ce masura judecati ,fratilor?Si cum de-i judecati in Sfantul Post?? |
Citat:
In general: Mi se pare ca prea mare e inversunarea in ceea ce priveste bentita tricolora. Nu am vazut asemenea reactii la arborarea steagului secuiesc. Oare nu suntem prea blanzi cu cei care ne calca in picioare Constitutia? In conditiile acestea sa nu ne miram daca maine ne vor lua toata mana... daca suntem balalai si acceptam orice obraznicie cat de mare. Sa nu uitam: orice om are o nationalitate si o cetatenie. Si maghiarii din Romania sunt romani ca cetatenie, dar maghiari ca nationalitate. Deci, ca cetateni romani nu au de ce sa se simta enervati la vederea steagului Tarii, caci este si tara lor si se numeste Romania. Ungaria avea inca din anii '80 expusa spre vanzare harta Ungariei Mari. Aveti impresia ca acum se lasa doar cu vorbe, daca nu se intervine pe plan diplomatic? Pe mine ma sperie ce am auzit in discursul secuiesc: "Toti, inclusiv romanii trebuie sa stie limba maghiara"! Acestuia ii raspund: "Da, dar numai cine vrea"! Nu ne pot obliga maghiarii sa le invatam limba lor materna, caci noi avem limba noastra materna, care este si a Tarii, si nu toti maghiarii o vorbesc, desi sunt in Romania de sute de ani. Nu pot decat sa o felicit pe acesta fata de 15 ani, care e mai curajoasa si mai cu scaun la cap decat multi romani adormiti. Si eu am trait 17 ani in Brasov si nu am vazut in acel rastimp divergente intre romani, maghiari si germani; dar pe atunci mai exista respectul reciproc. Primele divergente au aparut, dupa umila mea aducere aminte, dupa proclamatia in cele 10 puncte de la Timisoara: repede s-a abatut atentia de la cele stipulate acolo si atentia s-a concentrat repede la "ungurul batut de roman", care era de fapt "romanul batut de ungur". O diversiune politica, nimic altceva. Poate si de data asta era nevoie sa se abata atentia de la minusculul buget, folosind niste steaguri fluturande... |
Citat:
|
Citat:
Dar problema nu e in Franta sau Scandinavia, ci in Harghita si Covasna. |
Citat:
Un exemplu de respect pentru maghiari l-am intalnit, recent, la Parohia Baratia din Bucuresti. Biserica Baratia a fost mereu ingrijita de maghiarii din Bucuresti (dealtfel, ei au si ridicat-o, in colaborare cu cativa negustori polonezi, italieni si de alte neamuri). Timp de decenii, magiarii din Bucuresti s-au putut spovedi si au putut avea Sf Liturghie in limba lor, prin bunavointa episcopului maghiar de Alba-Iulia si prin meritul parintelui Pall, care a fost dat cu imprumut pentru nevoile spirituale ale maghiarilor din Bucuresti. Dar, anii au trecut si padre Pall, simtind ca se apropie batranetea, a cerut transferul inapoi, in ungurimea lui, de unde venea de fapt si de unde fusese detasat. Cererea, amanata o vreme, nu a mai putut fi neglijata, episcopul lui l-a rechemat in dieceza Albei. Episcopul roman de Bucuresti nu a mai gasit niciun preot pe care sa-l puna vicar la Baratia si care sa poata asista populatia maghiara, careia parohia ii datora atat de mult. Dar, iata ca tanarul vicar roman, venit in locul parintelui Pall, a inceput sa invete maghiara. E o limba EXTREM de greu de invatat, nu seamana cu nimic. Si totusi, la capatul a vreo doi ani de eforturi, tanarul preot a putut sa-si insuseasca maghiara suficient cat sa slujeasca si sa spovedeasca. Iata ca, acum, becul verde de la confesionalul din stanga, acela pe care scrie "spovada in limba maghiara" se aprinde din nou, spre usurarea pacatelor si spre viata de veci a atator batrani unguri din Bucuresti, care nici nu mai sperau sa se poata spovedi, din nou, intr-o zi in limba lor. Nu-i asa ca va induioseaza asemenea exemple de respect ? |
Citat:
Eu stiu ca romanii se poarta frumos cu nationalitatile conlocuitoare; am trait printre sasi si pot spune acest lucru in cunostinta de cauza. In ceea ce priveste limba maghiara, este o limba fino-ugrica, deci in familie cu turca si finlandeza. Grea, dar nu imposibila. Acum, va rog sa ma scuzati, dar nu am de gand sa le ridic statuie ungurilor, pentru faptul ca au progresat de la starea de popor migrator, care nu se dadea jos de pe cal, si au ajuns sa se dea jos de pe cal si s-au incadrat in cultura si civilizatia europeana. Mi se pare normala aceasta evolutie. Oare nu asa au evoluat toate celelalte popoare migratoare din Europa? A propos, cat de OK ar fi ca romanii din Franta sa ocupe o zona a tarii si sa doreasca apoi autonomia, sa foloseasca numai limba romana si sa defileze pe strazi cu drapelul romanesc? Aaaa, dar acum imi amintesc, ca francezii au o legislatie, care trebuie respectata si un partid de extrema dreapta, care ar reactiona imediat... |
Citat:
|
Citat:
In primul rand, daca facem apel la istorie, pentru a desprinde de acolo date pur obiective,ne dam seama de imensul noroc si spiritul oportunist (specific migratorilor) pe care l-a avut intotdeauna aceasta "natiune mica" (asa cum ziceiti dvs !) ! Au avut un imens noroc ca au nimerit la granita catolicismului,fiind apoi vrand-nevrand un fel de vector al acestuia in zona ! Au avut un imens noroc ca in Transilvania au venit pe la 1100 si ceva cavalerii ioaniti si apoi cei teutoni, inaugurand inceputurile unei benefice colonizari germane,care ea singura insemana aportul de civilizatie si organizare urbana,pe care ungurii (oportunisti ca intotdeauna) s-au grabit sa-l preia si sa-l imite ! Inclusiv, daca mai vreti un exemplu, in Transilvania (aproape toata edificata urbanistic de sasi ) au fost multe cazuri cand biserici gotice sasesti au fost cedate maghiarilor( care apoi s-au laudat ca le-au construit ei ) !!! Ce au adus acesti nomazi din asia, asa cum bine aratati originena lor, decat faptul de a fi locotenentii stapanului sas sau ,mai tarziu austriac, pe care l-a slujit cu devotament de caine, pana cand, prinzand momentul oportun,intr-un demers de recuperare a vechiului spirit, si-a infipt coltii in insasi mana care-i dadea de mancare de secole ( Marea revolutie de la 1848 !) dorind sa-i alunge pe Imperiali, pentru a ramane numai ei stapanii Transilvaniei (desi in realitate nu au fost niciodata,inafara de anii 1940-1944 !) |
parere !
Mie imi este foarte clar de multa vreme ca, atat maghiarii din Ungaria, dar mai ales cei din Romania au o mare si grea suferinta : pierderea Ardealului !!!
Ei nu recunosc Trianonul,avand o atitudine revizionista (a granitelor si a tratatelor de pace ),dar pe care,din pricina status-qvo-ului actual(impus de marile puteri castigatoare), nu si-o pot manifesta la amploarea la care ar fi dornici si capabili !!! Asta nu inseamna, insa, ca istoria sta pe loc, si noi ne putem culca linistiti pe o ureche ,ca marile puteri o sa ne apere la infinit !!! In relaitate suntem o tara cam urata in Europa, si aproape fara nici un prieten(si probabil unii au pus o vorba buna cateodata pe langa cine trebuia !),asa incat, doar o mica sau mare schimbare de macaz in jocul marilor puteri, ne poate lasa pur si simplu in aer ,la discretia fortelor revansarde,care nu vor ezita la actiuni mai concrete,decat afisarea unor steaguri !!! imi vine in minte ingrijorator scenariul Kosovo ! cand o minoritate albaneza, poate pe drept usor persecutata,s-a ridicat cu arma in mana impotriva statului Sarb ,din care faceau parte ! Oare asta nu se numeste "terorism pur" ? Sau marile puteri aplica termenii dupa cum le e interesul !!! Luptatorii musulmanii din cecenia erau desigur "teroristi"m insa cum treceai in Europa , teroristii deveneau "insurgenti" sau "rebeli" ,care ,desigur trtebuiau tratati cu blandete, incurajati si sprijiniti in cauza lor nobila !!! Din fericire,in cazul nostru, maghiarii au atatea drepturi etnice si culturale, incat,nici ei nu mai stiu ce sa scorneasca si ce drept nou sa mai ceara !!! Insa daca suntem campioni la drepturi cerute, de ce nu am fi si la obligatii fata de Statul in care traim ??? |
Citat:
Citat:
Citat:
Nu numai ungurii s-au lasat antrenati in ceea ce manualele de istorie numesc, extrem de inspirat (dar fara sa dezvolte ideea) "MOMENTUL de la 1848". Alaturi de ei, au fost si romanii. Motivul pentru care ungurii au reusit sa fie primiti la co-guvernarea imparatiei, pe cand romanii nu, depaseste cadrul topicului. |
Uf, bine că are ce are Prince numai cu catolicii ceva!
Noi ortodocșii suntem lăsați în pace.:9: |
Nu sunt de acord ca nu stiu ce putere oculta leaga si dezleaga totul si le face pe toate.
Viziunea asta conspirationista e absurda si e cel mai usor mod in care poti explica evenimente a caror cauza nu o cunosti. Cand nu stii care e cauza dai vina pe aia cativa pitici care stau la o masa si fac jocurile pe Terra, de la razboaie si revolutii pana la crize economice, alimentare si epidemii. Hai sa fim seriosi. Pana si faza aia cu Masoneria e mult exagerata. Nimeni nu neaga ca masoneria are un rol negativ in istorie si ca a pus la cale unele rautati, dar ea nu este decat un factor. Factorii in istorie sunt foarte multi. Inclusiv in revolutia franceza, care se spune ca a fost opera masoneriei, e gresit. Masoneria a fost unul din factorii care au avut un rol important in revolutie, e adevarat. Dar nu a fost singurul factor. Au fost foarte multi. E usor sa alegi o organizatie oculta si pentru toate relele care se petrec pe lume sa arunci vina doar pe aia. Dar realitatea e mult mai complexa si are multe aspecte, ca sa citez un clasic al cinematografiei romanesti. |
Orice vor face în viitor ungurii și secuii, nu vor putea să ne ia țara, noi românii am fost adormiți în cei 50 de ani de comunism de aia nu ne mai putem trezi. Se tot spune că înainte de 1944 mentalitatea românească era alta, unii părinți ai Ortodoxiei sau avocați, oameni de știință sau alte minți luminate ale poporului român de la acea vreme au spus despre comunism că este cel mai mare blestem pe capul poporului român, puțin după evenimentele din decembrie 1989 s-a declanșat la Tg Mureș în martie 1990 revolta populară maghiară unde s-au dat lupte de stradă, de aici rezultă faptul că UDMR la fel ca și PSD (FSN,PDSR) a intrat la gurvenrare prin violență dezbinând poporul român.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ca sa aveti o imagine despre cum mobilizeaza Biserica Catolica oamenii pentru apararea valorilor familiei, iata o fotografie de la mitingul de la Paris care are loc chiar in aceste momente: http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphoto...74622365_n.jpg pe urma comparati cu participarea de 150 de persoane la un miting asemanator de la Constanta, de ieri. Cam asta e diferenta. Pe Biserica Ortodoxa, de poruncile lui Dumnezeu o doare in spatele cladirii...A capotat de mult, cazand la intelegere cu puternicii zilei si cu Printul Lumii Acesteia. Apropo si ca sa revenim ontpic: stiti ca noua Constitutie maghiara interzice "casatoria" homosexuala ? Cand vom auzi si pe Daniel si altii ca el facand eforturi contra acestui flagel ? |
Citat:
Cand am zis de utopia umanista ma refeream la asta : http://www.hotnews.ro/stiri-internat...e-mondiale.htm In rest probabil in multe privinte aveti dreptate, numai ca la noi adevarul nu e la cheremul unui singur om, fie el si IPS Daniel. |
Citat:
"Papa ? Cate divizii ?" intreba Stalin. La Paris au defilat 100 de divizii de infanterie ale Ecclesiei Militans. Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Declaratia aceea este pe blogul cuiva care spune ca e jumatate maghiar si este un text scris de el si adaugat numele fetei. Nu e nicio dovada ca ar fi spus ea asa ceva. Cum scrie si pe acel blog, cererea pentru intonarea imnului s-a facut vineri, pe 30 noiembrie. Nu poti construi un neadevar cand sunt multi martori, venea directorul si spunea ca nu a fost asa, trebuie sa aiba si o logica. Tot pe blogul acela, cel ce a scris articolul spune ca l-a avut ca profesor pe director si le vorbea la ore de autonomie. In SUA se poarta steagul american peste tot, sunt si tricouri cu steagul american, e o aiureala sa spuna cineva ca de ce poarta cineva tricolorul. Maghiarii purtau steagul maghiar, desi sunt si ei romani. |
Citat:
|
Citat:
In legatura cu a 2 a parte, da am idei preconcepute. Cred ca banutul pe care il dati dumneavoastra in numele Domnului face mai mult decat jumatate din averea lui Bill Gates nationalizata sau donata in numele "umanitatii" si al "binelui comun". |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Deci ei nu vor doar Harghita si Covasna, ci toata partea, care le-a apartinut din 1940 pana la sfarsitul razboiului, deci nu mai mult de 4 ani, dar ei nu uita acest lucru. Si atunci Ungaria Mare ar cuprinde mult mai mult decat teritoriul secuiesc, adica visul lor e mult mai mare si mai maret. Nu stiu cat de incantati ar fi de acest lucru clujenii si oradenii... sau poate chiar si brasovenii, cine stie?!? |
Citat:
La Iasi se fac actiuni la usa doctorului ginecolog, dand sprijin si indrumare femeilor, care vor sa avorteze. BOR este activa dar nu asa de ostentativ, ci se vorbeste cu mamele in cauza si le indeamna la ganduri mai bune. Practic multe manastiri au case de copii, pe care ii cresc cu dragoste de Dumnezeu. De exemplu Parintele Iustin Parvu are o casa de copii la Petru Voda; sau la manastirea Bistrita olteana este iarasi o casa de copii, si in multe alte locuri. Copiii sunt ingrijiti si educati. Iata si cuvintele Pr. Tanase: "Să știți că nu contează numărul de copii născuți, ci numărul de copii crescuți, educați și destinați împărăției lui Dumnezeu, raiului. În schimb, se contabilizează numărul de avorturi. Nu este important câți copii ai, ci câți ai omorât. O femeie poate să nască un copil și atât. Poți avea 18 copii, dar să ucizi unul și, dintr-odată, intri în rândul criminalilor. Și nu crima în sine este problema cea mai gravă, ci lipsirea copilului de lumina dumnezeiescului botez. Crima este un rău cumplit, dar marele rău, nerezolvabil, rămâne lipsirea pruncului de botez." |
Citat:
De colectia de injuraturi si amenintari de toate felurile in acelasi stil agramat la adresa maghiarilor,dar si a romanilor care se exprimau mai civilizat si echidistant nu mai vorbesc... Sa am iertare,dar am impresia ca usor usor pasim spre a deveni popor de bufoni!Ne place spectacolul,ne place showul,sa ne identificam cu tot felul de eroi si eroine fabricate peste noapte,desi pana atunci as fi curioasa cati dintre acesti combatanti aprigi faceau ceva ca sa fie oprita tiganizarea Romaniei (care personal o gasesc mult mai periculoasa ca fenomen social si care ne afeteaza in mod vizibil imaginea in lume),cati incurajau dezvoltarea comertului taranilor romani,cumparand din piata si nu de la hipermarket si cati faceau ceva pentru ca tara aceasta sa se civilizeze intr-un final. Despre asta este vorba si personal asta nu agreez,pentru ca mi se pare de-a dreptul ipocrit in asemenea conditii sa sari la beregata fratelui ungur... Bun,in acea scoala sa spunem ca lucrurile au fost asa cum au fost relatate: atunci sa se ia masuri in privinta acelor persoane si cu asta basta. Este cel putin curios si ingrijorator cum romanii au ajuns sa aiba atat de multa toleranta visavi de etnia romma in comparatie cu cea maghiara,care este mult mai putin numeroasa si care creaza incomparabil mult mai putine probleme decat prima.Dar,intr-adevar in privinta tiganilor nu stam cu drobul de sare ca vor solicita o portiune de teritoriu,ei vor ajunge in curand sa stapaneasca tara cu totul sub nasul nostru,iar daca lucrurile vor continua in acest ritm,vom sfarsi prin a fi asimilati integral de aceasta etnie!Iar asta se petrece sub privirile noastre de multi ani incoace sistematic,premeditat cu suportul mass-mediei,insa prea putini par sa aiba o problema sau vreo ingrijorare cat de mica in acest sens! Personal,daca,Doamne fereste, prin absurd ar fi vreodata cineva sa ma puna sa aleg:as prefera o Romanie care sa fie sub influenta ungurilor,decat a tiganilor...pentu ca este suficient sa mergi in Ungaria,sa privesti stilul de viata si de comportament al oamenilor si cum arata acea tara pentru a intelege un lucru foarte simplu: este la ani lumina distanta dpdv al civilizatiei fata de noi! De aceea mi se pare firesc sa se ia masuri cand un cetatean al unei tari greseste,indiferent de etnia lui,insa nu sa transformam asta intr-o vendeta nationalist extremista.Poate,mai multa smerenie si dreapta socoteala ar fi mai potrivite... |
Curiozitate...
As mai dori sa aduc urmatorul subiect in discutie,pentru ca nu am foarte multe informatii despre el: am gasit acest avertisment pe internet si as dori sa stiu daca cineva stie mai multe despre ceea ce se intampla in prezent cu tara noasta in aceasta privinta.Multumesc!
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:41:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.