Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Vreau sa ma intorc in Romania!Ce ma sfatuiti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13128)

anita 20.06.2011 11:55:11

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 370291)
Si pe mine m-a impresionat ce a scris Mirela.

In Romania erau biserici la tot pasul, dar nu intram des in ele. Ci am devenit interesata doar dupa ce am parasit tara.
Cele mai multe cunostinte ale mele din Romania sunt atee sau indiferente!
Si cand stau pe forum sau caut oameni.. tot caut, caut ceva sa ma cutremure si sa ma schimbe.. si ma intreb daca nu caut acolo unde nu trebuie.

(Dar bineinteles, poate ca pentru Laura este mai bine sa se intoarca.. ea este singura care stie ce ii lipseste)

Poate ar fi mai bine sa cautati in interiorul d-voastra ,cum spune Mantuitorul ,sa nu ne punem nadejdea in oameni.
Slujbele din tara sunt frumose si daca te duci cu inima deschisa pleci de acolo imbogatit sufleteste ,detasat de cele lumesti.
Sunt biserici unde se tin slujbe zilnic si mai mare ajutor decat de la Dumnezeu unde sa gasesti?

anita 20.06.2011 12:00:08

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 370017)
daaa este superba..... ca peisaj, pacat ca-i locuita!

Eu am mai auzit aceasta replica ,dar la persoane mai putin credincioase.
Se cuvine sa iubim acest popor cu toate neajunsurile lui.
Parintele Iustin Parvu nu este de aceeasi parere.
Va sugerez sa cititi ultima carte cu interviuri luate parintelui Iustin.
El vede in duh acest popor si stie mai bine decat noi cum sta treaba cu tara asta.

AlinB 20.06.2011 12:44:12

Pe termen scurt, lucrurile arata ca te-ai putea descurca si acolo oarecum.
Dar pe termen lung?

O sa trebuiasca sa-ti dai copii in scolile de acolo, o sa trebuiasca sa-i cresti in atmosfera de acolo si cu genul lor de "educatie".

Nu este imposibil sa te descurci cu educatia lor dar nici usor nu o sa fie. Si din pacate asta poti vedea destul de tarziu, de pe la adolescenta incolo.

Si intr-adevar, procesul de indobitocire prin educatie de proasta calitate a inceput si la noi de ceva vreme, dar nu e atat de avansat ca la ei.
Si intr-adevar, pentru cei care conduc, sunt deja prea multi oameni inteligenti iar asta le face viata ceva mai grea.

Dpdv. economic dupa cum evolueaza lucrurile in SUA, cred ca sunt mai multe sanse in Romania.
Daca ai sa fii buna profesionista intr-un domeniu cautat, fii sigura ca ai sa-ti gasesti un loc de munca bine platit si aici.
Cunosc destule cazuri in acest sens.

Iar daca o sa vina mega-criza care se anunta, romanul tot mai are ceva pe care poate conta - pamantul.

Dar cred ca cel mai important aspect este relatia cu Biserica. Daca acolo datorita situatiei descrisa de tine este undeva mai aproape de "cota de avarie", mai bine aici decat acolo.

Mihai36 20.06.2011 12:45:22

da asa este, trebuie sa vedem griul si nu neghina ,
cu siguranta avem fiecare dintre noi un potential pe care nici noi nu il banuim.
Despre nemultumirea din tara si aparenta multumire din alte tari vestice-aici cred ca estul si vestul se afla cumva la doua extreme in privinta asta dar partea comuna este ca judecam lucrurile material si nu spiritual.
depinde ce iti doresti mai mult.
Partea materilala trebuie sa sustina partea spirituala iar sabia materiala are doua taisuri.
Nu sintem noi singurii care ne plingem de mila , si altii au probleme mult mai mari, depinde cum le abordezi si ce asteptari ai.

http://www.youtube.com/watch?v=dc4UltkRJsw

anita 20.06.2011 12:59:34

Si mai este un aspect ,dupa parerea mea , care trebuie luat in considerare.
De obicei copiii plecati cu parintii isi fac un rost acolo ,se casatoresc si nu mereu cu cei de un neam si o religie cu ei.
Apoi parintii vor sa vina in tara si copiii raman singuri pe acolo.
Si chiar din punct de vedere material sunt familii care nu o duc pe roze nici acolo.
Celo putin in tara nu ducem lipsa de sfatuitori duhovnicesti si slujbe frumoase.

Adriana Cluj 20.06.2011 13:30:50

Iata ce spune parintele Arsenie Boca

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 369563)
Dupa cum spune si titlul topiclui, Chiar nu stiu ce sa fac. Multumesc anticipat.

Cu cuvintele mele nu as indrazni sa te sfatuiesc. Iata insa ce spune Parintele Arsenie Boca:

* Un cumnat, Ovidiu, a fost închis, pe vremea lui Ceaușescu, pentru trecerea frauduloasă a graniței. Am fost cu sora mea, Nela, la Părintele Arsenie ca să-i spunem. Părintele ne-a zis: „Să-i pară bine că n-a fost pușcat“. Apoi s-a întors către lume și a zis: „Măi, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”. Părintele nu prea era de acord să-ți părăsești țara.

* Mi-a mai povestit cineva că Părintele s-a rugat insistent la Dumnezeu pentru americani, să nu-i pedepsească, să-i ierte că și ei sunt creația Lui și să aibă milă de ei. Și 1-a dus Dumnezeu pe Părintele Arsenie să vadă ce e pe acolo – prin America – și a zis Părintele: „Da, Doamne, sunt vrednici de pierzare”. Cum l-a dus? Nu știu. Nu cred că l-a dus cu trupul L-a dus cu duhul. Ca urmare a ceea ce a văzut cu duhul, Părintele a pictat la Drăgănescu, deasupra scenei Învierii, mai multe clădiri moderne (turn) în flăcări, reprezentare care ar putea fi profetică (vezi cele două turnuri din „11 septembrie”).

* Zicea Părintele Arsenie, parcă pentru toți românii: „Îmi pare rău de voi că sunteți slăbiți în credință. Veți cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarășul de drum al fiecăruia, de la naștere până la moarte. Vor cădea și cei aleși. Îmi pare rău că sunteți cei pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul!” (Sora Septimia Măniș, 81 ani, Codlea)

* Eram cu Părintele Arsenie și 1-am întrebat: „Ce să facem Părinte, că acum este foarte rău”. Părintele zice: „Va veni și mai rău”. Zic: „Parcă toate sunt otrăvite. Nici nu ne mai vine să mâncăm”. „Mă, face-ți semnul sfintei cruci pe tot ce mâncați: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De ar fi dat chiar și cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit”. (Maria Matronea, Sibiu)

Îmi spunea părintele Bunescu că Părintele Arsenie se ducea în miez de noapte la biserică, îngenunchea în întuneric lângă masa sfântului altar și două-trei ore se ruga pentru poporul român. (Pr. Bunea Victor, Sibiu)

Nota mea; mai avem astfel de parinti, azi, aici, in Romania: Parintele Iustin Prvu, Parintele Arsenie Papacioc. parintele Proclu, Parintele Serafim Badila, sunt doar cativa din cati exista.

* „Ne-a mărturisit că nu va mai dura mult timp și va pleca spre Împărăția Tatălui Ceresc, dar că va părăsi această lume datorită unui complot mișelesc, al cărui scop va fi acela de a-1 otrăvi. Totuși, el nu va împiedica aceasta, deoarece atunci misiunea lui spirituală pe pământ va fi deja terminată. Apoi a scos dintr-un cufăr o carte groasă și foarte uzată, scrisă în greaca veche, care provenea de la sfinții creștini de la Muntele Athos. „În ea – ne-a spus părintele Arsenie – se găsește descrierea hidrei cu răsuflarea otrăvitoare, care va urmări prin toate mijloacele să împiedice lumina și voința dumnezeiască… Veți vedea și veți înțelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituțiile statului, în conducerea lui și mai ales în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiș chiar și în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii își vor pierde speranța. Doar cei care își vor păstra credința adevărată vor fi salvați și mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”.

* Odată mi-a zis că, într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei țări: Ungaria, Bulgaria și Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or să ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Și pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”. (Chiș Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mureș)

* Mi-a spus odată Părintele: „Bucureștiul are să, fie al doilea Ierusalim (după cele spuse în continuare nu rezultă că acest lucru este neapărat bun, căci poate fi Ierusalimul – oraș sfânt, dar poate fi și Ierusalimul în care nu mai rămâne „piatră peste piatră”! ). Să nu vă .fie frică, căci Țara Făgărașului este păzită de Maica Domnului. Stă Maica Domnului în coate și genunchi și se roagă pentru Țara Făgărașului”. Iar eu i-am spus: „Vai, Doamne, cum să fim noi așa de vrednici, noi – niște păcătoși, ca să stea Maica Domnului în genunchi să se roage pentru noi!?”. Și mi-a răspuns: „Ascultă aici, Silvia, la voi e mănăstire la Sâmbăta, se face mănăstire la Bucium, se face la Berivoi, se face la Dejani și se mai face una… Deasupra la munții voștri veți vedea o stea cu coadă. Când o veți vedea se va întâmpla ceva [atunci a început revoluția]. Și tot în Munții Făgărașului se va arăta o cruce de stele, iar atunci va mai fi ceva: un eveniment mare. (Toacșe Silvia, Copăcel)

IonelS 20.06.2011 13:46:47

Laura, studiaza si ce spun cei mai mari duhovnici ai Romaniei despre plecarea din tara.

Uite ce spune Arsenie Boca :
"Măi, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”.

Nu te lua dupa cei ce sunt in strainatate ca tine si-ti spun sa nu te intorci. Nu vor sa-i lase nici pe altii sa revina ! Au ei acest vierme in inima, care nu-i lasa sa fie cel putin indiferenti. Nu suporta gandul ca unii se intorc si ei nu ! Invidia , bat-o vina !

LapetiteMoc 20.06.2011 14:00:22

rugaciune

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 370445)
Au ei acest vierme in inima, care nu-i lasa sa fie cel putin indiferenti. Nu suporta gandul ca unii se intorc si ei nu ! Invidia , bat-o vina !

Tu chiar crezi ce spui, omule ? Despre ce invidie este vorba? Cand am plecat, am chibzuit de mii de ori si m-am rugat indelung sa-mi arate Domnul calea. Si in dimineata plecarii, in masina spre granita, cu lacrimi cat bobul de strugure, imi repetam in gand: Sa nu uiti niciodata de ce pleci acum!

Iar cuvintele parintelui Arsenie Boca nu sunt un etalon, nu exprima adevarul pur si incontestabil asa cum este Cuvantul Sfant al Mantuitorului. Pur si simplu il consider un preot ca toti ceilalti si atat.

@Laura: roaga-te, fetita, roaga-te indelung si Domnul iti va arata calea ta!

anita 20.06.2011 14:29:56

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 370452)
Tu chiar crezi ce spui, omule ? Despre ce invidie este vorba? Cand am plecat, am chibzuit de mii de ori si m-am rugat indelung sa-mi arate Domnul calea. Si in dimineata plecarii, in masina spre granita, cu lacrimi cat bobul de strugure, imi repetam in gand: Sa nu uiti niciodata de ce pleci acum!

Iar cuvintele parintelui Arsenie Boca nu sunt un etalon, nu exprima adevarul pur si incontestabil asa cum este Cuvantul Sfant al Mantuitorului. Pur si simplu il consider un preot ca toti ceilalti si atat.

@Laura: roaga-te, fetita, roaga-te indelung si Domnul iti va arata calea ta!

Sfantul Pavel spune "Profetiile sa nu le dispretuiti!"
Parintele Arsenie Boca a fost un mare duhovnic si vazator cu duhul.
Nu are rost sa vorbim despre minunile lui ,dar ca preot si duhovnic sfatuitor trebuie sa avem incredere in sfaturile lui.
Acum nu e musai sa vii in tara pentru ca se va intampla ceea ce a profetit dumnealui (eu am incredere in ce a spus)
Dar acest neam se va pierde daca ascultam conducatorii care tot indeamna tineretul sa plece.
Trebuie sa ne gandim sa traim crestineste in tara care ne-a fost data cu toate incercarile si ispitele pe care le avem la servici ,in lume ,etc.
Daca noi incercam sa fim mai buni si cei din jur se vor schimba.
Cred ca asta s-a spus de nenumarate ori aici ,ma repet dar e necesar sa amintesc acest lucru in context.

konijiro 20.06.2011 14:36:51

Citat:

Ar fi foarte usor sa nu le dispretuim daca procentajul de profetii indeplinite ar fi sensibil mai mare decat cel al profetiilor neindeplinite.

Citat:

Dar acest neam se va pierde daca ascultam conducatorii care tot indeamna tineretul sa plece.
Conducatorii nu indeamna pe nimeni sa plece. Oamenii pleaca pentru ca optiunile in Romania, in mai orice domeniu ai fi, sunt comparabil limitate fata de ce ofera alte tari.

LapetiteMoc 20.06.2011 14:39:40

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 370468)
Parintele Arsenie Boca a fost un mare duhovnic si vazator cu duhul.
Nu are rost sa vorbim despre minunile lui ,dar ca preot si duhovnic sfatuitor trebuie sa avem incredere in sfaturile lui.
Acum nu e musai sa vii in tara pentru ca se va intampla ceea ce a profetit dumnealui (eu am incredere in ce a spus)
Trebuie sa ne gandim sa traim crestineste in tara care ne-a fost data cu toate incercarile si ispitele pe care le avem la servici ,in lume ,etc.
Daca noi incercam sa fim mai buni si cei din jur se vor schimba.
Cred ca asta s-a spus de nenumarate ori aici ,ma repet dar e necesar sa amintesc acest lucru in context.

Anita, draga, fiecaruia ii oranduie Domnul calea. De aceea o sfatuiam pe tanara Laura sa se roaga ca sa afle in sufletul ei ce are de facut. Cat despre profetii si alte aspecte , sa nu ne pripim.

Nu conducatorii indeamna tineretul sa plece, ci pleaca singuri pentru ca nu sunt valorizati in tara. De ce ar trebui un tanar capabil care s-a caznit sa invete o meserie sa plateasca imposibila coruptie din tara ca sa i se acorde un drept pe care deja l-a castigat prin munca cinstita si sustinuta? Personal, de aceea am plecat. M-au sufocat coruptia si sefii incompetenti care nu vanau decat sa scoata beneficii materiale. Nu raspundeai "prezent" cerintelor lor subliminale, se straduiau sa te elimine.

Adriana Cluj 20.06.2011 14:40:12

Nu asemenea cuvinte despre parintele Arsenie Boca

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 370452)

Vino la mormantul Parintelui si apoi o sa vezi ce fel de om a fost! Acolo vei gasi oameni care si in ziua de azi il cauta; ii cauta, cer si primesc ajutorul.
Daca nu te deranjeaza, te rog citeste saraca si nevrednica mea marturie despre dansul:

"Am aflat despre Parintele Arsenie Boca acum cativa ani, destul de tarziu. Am fost atat de suparata ca nu am stiut ca a existat un astfel de om atata cat mai traia inca......
Nu stiam ca Prislopul este undeva pe langa Valea Jiului, ma gandeam ca e undeva in munti pe langa Valea Oltului, iar eu am trecut ani in sir pe acolo pe Valea Oltului si imi faceam mustrari de constiinta: cum de am trecut pe langa el de atatea ori si nu am stiut ca exista.... poate fiica mea....poate altfel era....poate...
Eram suparata tare.
Citind cartile despre dansul mi-am dat seama ca manastirea unde a vietuit si este inmormantat parintele este de fapt pe celalalt defileu, pe Valea Jiului. Oricum tot necajita eram.
Imi doream sa ajung si eu acolo, macar acum, chiar daca acum nu se mai putea indrepta, schimba nimic legat de fiica mea.
In acelasi timp, citind despre cum ii primea pe unii iar pe altii nu, ma gandeam oare pe mine ma va primi? socotindu-ma nevrednica si pacatoasa (comparandu-ma cu fagarasenii aceia carora le-a marcat viata si familiile pe mai multe generatii si care l-au urmat peste tot locul pe unde a fost fortat sa stea parintele, nu ieseam deloc bine... eram la capatul randului rau de tot...)
Stand in fotoliu, seara, citind si vorbind in gand: oare pe mine ma primeste? aproape milogindu-ma am auzit in .. nu stiu unde.. in cap? aievea? In casa? habar n-am unde am auzit: te primesc, tu, te primesc! O voce puternica, hotarata, exact asa cum era descrisa vocea Parintelui in carte. Imi zicea cu ingaduinta, parca ar fi zis: ce sa ma fac cu tine, hai si tu acuma! M-am speriat atat de rau incat am fugit in bucatarie. Am revenit in camera. Nu stiam ce sa cred. Ma uitam cam speriata prin camera.
Nu dupa multa vreme a venit la usa o femeie. Marturisesc ca nu imi plac tiganii aceia care vin la usa si cer bani si care nu vor altceva decat bani, daca le dai altceva le gasesti mai apoi aruncate pe langa bloc, lucru care ma supara tare rau. Femeia asta insa a zis: dati-mi ceva de mancare, am cinci-sase copii (nu mai stiu exact cat a zis) si figura ei arata altfel decat a celorlalti cersetori. Ca norocu’ ca aveam in frigider destule, tocmai primisem si eu de la altii pachet de Craciun. I-am facut si ei parte si i-am dat cu inima deschisa, gandindu-ma la copiii ei. Si mai aveam niste haine bune care nu-mi mai veneau si le pregatisem pentru cand se va ivi o ocazie sa le duc undeva...numai bune de copilasii ei. Am pomenit acest episod pentru ca si cu alta ocazie cand am mai mers la Parintele, s-a intamplat la fel. Inainte de a merge a venit cineva la usa sa ceara ceva, dar parca nu era un cersetor obisnuit. Asta am dedus-o ulterior, pe moment nu m-am gandit la acest aspect.
Am reusit sa ajung si eu la parastasul parintelui. Stand in curte si vazand multimea de oameni, ma uitam la ei, multi se cunosteau dupa port ca sunt munteni. Imi ziceam ca precis se gasesc printre ei destui care l-au cunoscut pe parintele... Mi-as fi dorit sa schimb doua vorbe cu unul din acestia, sa stiu care din ei l-a cunsocut...Era ca si cum l-as fi vazut si eu aievea pe parintele, prin transmitere, nu stiu cum, parca l-as fi atins putin si eu, sau as fi fost si eu atinsa de parintele... dar nu indrazneam sa zic catre nimeni nimic. Cum s-ar fi uita oamenii aceia la mine? Probabil ca m-ar fi socotit cam dusa daca le ziceam ce-mi trecea prin minte.
In sfarsit, s-a terminat parastasul si a venit vremea de plecare spre casa. Am intrat in biserica sa ne inchinam.
In biserica mare inghesuiala, mare invalmaseala, nu prea se cuvenea cum se ingramadeau oamenii acolo. Ii zic fetei care era vecina mea de scaun in autocar: “hai sa nu ne inghesuim, lasa-i sa iasa si cand o fi mai liber megrem si noi. Macar in biserica sa mergem ca oamenii.” In spatele meu o femeie micuta, cu fata luminoasa, cu bucurie in privire, imbracata in straie de munteana imi zice: “bine ziceti doamna. Stiti eu l-am cunoscut pe parintele, eu sunt din Fagaras, cum iti zicea asa gaseai acasa, a fost prooroc parintele...”. Eu am ramas muta. A mai zis femeia ceva dar nu am auzit din cauza invalmaselii si-a uimirii mele. Dar continuam sa fiu muta de uimire. Am ajuns sa ne inchinam, acolo am pierdut-o pe femeie, totul s-a petrecut foarte repede, nu am apucat sa zic nimic si nici nu eram in stare sa zic ceva. Ce sa mai zic? Parintele imi auzise gandul si mi-a dat in dar ceea ce-mi dorisem desi sunt atat de nevrednica! Ce daruri mari trebuie sa primeasca cei vrednici, daca eu, asta nevrednica si pacatoasa mai mult decat toti, am primit in dar ce mi-am dorit!
Mergem apoi spre iesirea din curtea manastirii si aud un glas pe care-l recunosc: era femeia din Fagaras, care ma vede si ea si-mi spune: ne grabim ca avem de mers pe jos pana la tren (adica la Calan) si din Fagaras iar avem de mers pe jos pana acasa (in munte). Va dati seama cat l-au pretuit pe Parintele? Care din noi ar merge pe jos o jumate de zi pana la tren? Noi nu mai stim sa umblam de parca nu am mai avea picioare, ci roti! De acasa si pana la Mall trebuie sa mergem cu masina, chiar daca sunt si autobuze, pe jos nici nu se pune problema! Vai de capul nostru!
Multumesc Parintelui Arsenie pentru ingaduinta si dar! "

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=11434&page=2

LapetiteMoc 20.06.2011 14:44:04

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 370472)
Vino la mormantul Parintelui si apoi o sa vezi ce fel de om a fost!

Am fost de cateva ori, am vazut, dar am ramas doar cu imaginea unui mormant in care odihneste un preot pe care unii il considera sfant. Atat!

Melissa 20.06.2011 14:44:17

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 370445)
Nu te lua dupa cei ce sunt in strainatate ca tine si-ti spun sa nu te intorci. Nu vor sa-i lase nici pe altii sa revina ! Au ei acest vierme in inima, care nu-i lasa sa fie cel putin indiferenti. Nu suporta gandul ca unii se intorc si ei nu ! Invidia , bat-o vina !

As putea sa spun si eu invers:

Nu te lua dupa cei ce sunt in Romania si-ti spun sa te intorci. Nu vor sa-i lase nici pe altii sa o duca mai bine ! Au ei acest vierme in inima, care nu-i lasa sa fie fericiti daca nu moare si capra vecinului. Nu suporta gandul ca unii o duc bine si ei nu ! Invidia , bat-o vina !

Adriana Cluj 20.06.2011 14:48:05

Atunci ce sa mai spun?

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 370474)
Am fost de cateva ori, am vazut, dar am ramas doar cu imaginea unui mormant in care odihneste un preot pe care unii il considera sfant. Atat!

Atunci vino, pana mai sunt intre noi, si convinge-te ca mai exista si altii asemenea Parintelui Arsenie Boca, aici, la noi: Parintele Iustin Parvu, Parintele Serafim Badila, Parintele Arsenie Papacioc, spre marea noastra binecuvantare.
Nu as vrea sa te supar, dar nu sunt potrivite asemenea cuvinte pentru oamenii alesi de Dumnezeu. Intreaba-i pe "fagarasenii" lui, adica ai parintelui Arsenie Boca despre dansul, sau citeste cartile cu marturii despre dansul, culese din Fagaras.
Sa revenim la subiect. Ce sa faca fetita asta? ca uite a derapat discutia si ea ramane nedumerita.
Ce ii spune inima, ce ii spune ratiunea, ce ii spune lumea?

LapetiteMoc 20.06.2011 14:53:24

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 370477)
Atunci vino, pana mai sunt intre noi, si convinge-te ca mai exista si altii asemenea Parintelui Arsenie Boca, aici, la noi: Parintele Iustin Parvu, Parintele Serafim Badila, Parintele Arsenie Papacioc, spre marea noastra binecuvantare.

Adriana, draga, in discutie era parintele Arsenie Boca. Sigur ca toti preotii au la un moment dat un mormant, ca noi toti , de altfel.

Cat despre preotii de care ai amintit in postul tau, nu intrau in discutie alaturi de parintele Arsenie Boca. Ei chiar sunt diferiti. LUMINA sa ne dea Dumnezeu!

anita 20.06.2011 15:06:31

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 370471)
Anita, draga, fiecaruia ii oranduie Domnul calea. De aceea o sfatuiam pe tanara Laura sa se roaga ca sa afle in sufletul ei ce are de facut. Cat despre profetii si alte aspecte , sa nu ne pripim.

Nu conducatorii indeamna tineretul sa plece, ci pleaca singuri pentru ca nu sunt valorizati in tara. De ce ar trebui un tanar capabil care s-a caznit sa invete o meserie sa plateasca imposibila coruptie din tara ca sa i se acorde un drept pe care deja l-a castigat prin munca cinstita si sustinuta? Personal, de aceea am plecat. M-au sufocat coruptia si sefii incompetenti care nu vanau decat sa scoata beneficii materiale. Nu raspundeai "prezent" cerintelor lor subliminale, se straduiau sa te elimine.

Daca il ai pe Dumnezeu treci si peste astea.
Nu esti singura care a trecut prin asemenea experiente.
Parintele Arsenie Papacioc spunea ca marea greseala a crestinului este ca fuge de cruce.
Asa cum prezinti tu situatia este vorba de aspectul material sau profesional care are legatura mai putina cu mantuirea.
La felul cum se traieste in occident un tanar plecat in afara care nu e suficient de avansat duhovniceste poate sa se piarda pentru ca nu are suficienta sustinere duhovniceasca ,nu isi poate incarca bateriile la o slujba ,sfanta Liturghie.

anita 20.06.2011 15:08:39

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 370478)
Adriana, draga, in discutie era parintele Arsenie Boca. Sigur ca toti preotii au la un moment dat un mormant, ca noi toti , de altfel.

Cat despre preotii de care ai amintit in postul tau, nu intrau in discutie alaturi de parintele Arsenie Boca. Ei chiar sunt diferiti. LUMINA sa ne dea Dumnezeu!

Parintele s-ar bucura sa auda ce spui acum ,in marea lui smerenie nu suporta sa fie laudat.
Du-te la Draganescu si vezi picturile si iti vei da seama ca parintele nu a fost un preot obisnuit .

LapetiteMoc 20.06.2011 15:15:33

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 370480)
Daca il ai pe Dumnezeu treci si peste astea.
Nu esti singura care a trecut prin asemenea experiente.
Parintele Arsenie Papacioc spunea ca marea greseala a crestinului este ca fuge de cruce.
Asa cum prezinti tu situatia este vorba de aspectul material sau profesional care are legatura mai putina cu mantuirea.
La felul cum se traieste in occident un tanar plecat in afara care nu e suficient de avansat duhovniceste poate sa se piarda pentru ca nu are suficienta sustinere duhovniceasca ,nu isi poate incarca bateriile la o slujba ,sfanta Liturghie.

N-am spus ca sunt singura, Anita! Se pare ca altul era subiectul discutiei acestui topic. Raspundeti-i Laurei, mai bine! Ce este gresit in sfatul meu? In rest , nu ma poate nimeni obliga sa admir vorbele unui preot pe care nu-l simt. Nici nu ma intreb de ce BOR nu l-a canonizat. Pentru mine este limpede.

..............
cat priveste sublinierea din textul tau, iar ai inteles gresit. NU materialul, ci demnitatea umana, singuratatea aceea coplesitoare a omului intre semenii lui.

AlinB 20.06.2011 15:22:28

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 370475)
As putea sa spun si eu invers:

Nu te lua dupa cei ce sunt in Romania si-ti spun sa te intorci. Nu vor sa-i lase nici pe altii sa o duca mai bine ! Au ei acest vierme in inima, care nu-i lasa sa fie fericiti daca nu moare si capra vecinului. Nu suporta gandul ca unii o duc bine si ei nu ! Invidia , bat-o vina !

Sper ca doar "ai putea", nu esti genul care ar gandi macar asa..
Sper..

Desi am vazut ca parca parca ai fi genul de roman cu o parere f. buna despre el si f. proasta despre toti ceilalti.
Si asta n-are nici o legatura cu nationalismul sau patriotismul. E in primul rand o problema spirituala.

Patrie si Credinta 20.06.2011 15:41:20

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 369981)
Ma uit in treacat pe TV si ma ingrozesc ce emisiuni de rahat au audienta la noi. Pai daca noi suntem consumatori de astfel de mizerii oare de ce ne mai miram ca ne trateaza toti ca niste mizerabili ?

peste tot in occident sunt emisiuni varza.da pe mtv.numai american idol,16 and pregnant,fear factor si alte emisuni super-intelectuale pentru ''bobor''

Melissa 20.06.2011 15:54:03

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 370482)
N-am spus ca sunt singura, Anita! Se pare ca altul era subiectul discutiei acestui topic. Raspundeti-i Laurei, mai bine! Ce este gresit in sfatul meu? In rest , nu ma poate nimeni obliga sa admir vorbele unui preot pe care nu-l simt. Nici nu ma intreb de ce BOR nu l-a canonizat. Pentru mine este limpede.

..............
cat priveste sublinierea din textul tau, iar ai inteles gresit. NU materialul, ci demnitatea umana, singuratatea aceea coplesitoare a omului intre semenii lui.

Arsenie Boca nu este canonizat pentru ca a lasat cu limba de moarte ca nimeni sa nu se atinga de osemintele sale pana la a doua venire a lui Hristos.

Melissa 20.06.2011 15:58:32

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 370483)
Desi am vazut ca parca parca ai fi genul de roman cu o parere f. buna despre el si f. proasta despre toti ceilalti.
Si asta n-are nici o legatura cu nationalismul sau patriotismul. E in primul rand o problema spirituala.

Eu "parca parca" dar tu chiar esti acest gen..

anita 20.06.2011 16:14:27

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 370482)

..............

Draga mea ,
Tu prezinti situatia din Romania prin prisma unor experiente personale nu prea placute.
Eu nu am spus ca nu e adevarat ,asa e ,oamenii te pot dezamagi ,dar exista si oameni langa care nu te poti simti singur si acesti oameni i-am gasit in biserica ,in pelerinaje.
Eu cred ca Laurei nu ii este usor sa ia o decizie pentru ca e foarte tanara.
Daca are rude in tara ,prieteni ,sa nu ii fie teama sa revina.
Dumnezeu a ingaduit sa ne nastem aici pentru ca sa ne indeplinim o misiune pe acest pamant.
Demnitatea umana ce inseamna la tine ,sa nu ai parte de umilinte?
Dar asta nu e un lucru rau ,sa mai fii si umilit.
Nu vreau sa continui pentru ca nu vreau sa intru in polemici inutile mai ales ca este post.
Post usor la toata lumea !
Daca vii in tara fa un mic efort si vei vedea o pictura unica in lume la biserica din Draganescu.

LapetiteMoc 20.06.2011 16:25:05

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 370495)
Draga mea ,
Tu prezinti situatia din Romania prin prisma unor experiente personale nu prea placute.
Eu nu am spus ca nu e adevarat ,asa e ,oamenii te pot dezamagi ,dar exista si oameni langa care nu te poti simti singur si acesti oameni i-am gasit in biserica ,in pelerinaje.
Eu cred ca Laurei nu ii este usor sa ia o decizie pentru ca e foarte tanara.
Daca are rude in tara ,prieteni ,sa nu ii fie teama sa revina.
Dumnezeu a ingaduit sa ne nastem aici pentru ca sa ne indeplinim o misiune pe acest pamant.
Demnitatea umana ce inseamna la tine ,sa nu ai parte de umilinte?
Dar asta nu e un lucru rau ,sa mai fii si umilit.
Nu vreau sa continui pentru ca nu vreau sa intru in polemici inutile mai ales ca este post.
Post usor la toata lumea !
Daca vii in tara fa un mic efort si vei vedea o pictura unica in lume la biserica din Draganescu.

Post usor si tie , Anita!

Cred ca ar trebui sa ma lamuresti ce inseamna pt tine "umilinta". Nu vreau sa intru in detalii, pentru ca nu despre mine este vorba in acest post. Voua poate va este simplu sa vorbiti asa usor despre toate daca ati avut parte de o familie pe umarul careia sa va sprijiniti. Eu nu am avut, nu am. De la orfelinat, direct in viata, in iuresul acesta infiorator. Singurii prieteni adevarati de pana acum sunt cativa crestini de la Biserica greceasca de aici.

Pe Laura, n-o mai imbuibati cu idei ce mai mult o deruteaza decat o ajuta. Lasati-o sa se roage si ii va arata Domnul calea. Sau crezi ca e prea tanara ca sa se roage, sau cum? Pentru ca nu am inteles ce legatura are in postarea ta tineretea cu rugaciunea.

AlinB 20.06.2011 18:58:16

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 370490)
Eu "parca parca" dar tu chiar esti acest gen..

Personal, incerc sa nu-mi dispretuiesc conationalii, in masa.
NU ma plang ca Romania este locuita.
Nici macar in gluma.
Cu atat mai mult cu cat "gluma" tinde la ora actuala sa devina realitate (am intrat deja pe linia unui spor demografic negativ).

LittleSparrow 20.06.2011 19:10:32

Laura, daca arzi de dor, vino in vizita.
Eu atât mai spun: iubesc neamul asta năpăstuit ce a trecut prin vremuri zbuciumate încă de la începuturi.

Rodica50 20.06.2011 19:14:31

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 369563)
Dupa cum spune si titlul topiclui, as dori sa ma intorc inapoi in Romania. Insa nu stiu daca este o alegere realista. Multe persoane au zis sa nu ma intorc, ca sunt probleme cu economia si cu joburile etc. Dar si aici sunt probleme, ca sa nu mai zic de USA. Eu cu parintii mei am plecat in noiembrie 2009, chit ca am fost sfatuiti sa nu venim ca sunt probleme mari cu joburile. Si am simtit asta pe pielea nostra. Cand am plecat eram in sem I clasa a12a. Aici m-au bagat cu un an inapoi, nu din cauza notelor sau a cunostiitelor mele, ci pentru ca trebuie sa ai minim 2 ani de liceu aici ca sa mergi la facultate. Pe toti i-a bagat inapoi. Nu ma simt deloc mai desteapta pentru ca fac liceul aici, din contra, am uitat si ce am invatat. Si e destul de plictisitor sa repeti ceea ce ai invatat deja. O profesoara romanca care preda aici a spus ca nu invata multe la scoala pentru ca statul are nevoie de prosti pe care sa ii manipuleze. Acum nu stiu daca e adevarat. Majoritatea oamenilor de aici muncesc,dorm,muncesc,dorm iara familia o lasa pe ultimul loc, fac copii la 40 de ani etc. Eu ma gandeam, mai degraba simt, sa ma intorc in Romania si sa fac facultatea acolo. Stiu ca cea de aici este recunoscuta in majoritatea tarilor, dar scopul meu nu este sa am facultatea recunoscuta in toata lumea. Nu stiu cum sunt in alte parti, dar mie aici oamenii mi se par falsi. Adica iti zambesc, spun ca te inteleg si pe la spate te injunghie. Crede-ti ca ar fi o alegere proasta sa fac facultatea in Romania si sa raman acasa? Eu de loc sunt din Brasov, ma gandeam sa ma duc la Universitatea Transilvania sau la cea din Cluj, Babes parca. Eu cred ca poti face ceva si in Romania daca vrei si ai credinta. Poate sunt eu prea visatoare. Mai este si un motiv de ordin spiritual. Sunt biserici ortodoxe si aici evident, dar sunt schimbate. Adica nu mai tin randuiala aceea. Au banci, stau amestecati, nu femeile pe stanga iar barbatii in dreapta, batic in biserica nu, slujbele doar cele importante se tin, preotii sunt grabiti si n-au timp de tine. Eu am ales sa ma duc la o biserica ortodoxa cam la 2 ore distanta cu transportul in comun. Si asta ptr ca acolo se tine Sf Maslu in fiecare vineri si acolo mi-am gasit duhovnicul.L-am intrebat si pe duhovnicul meu de Romania,n-am discutat in detalii, si mi-a zis sa ma mai gandesc ca poate e ceva doar de moment, doar dor de casa, dar daca simt tot la fel pana la urma sa ma duc. Nu stiu ce sa fac si de aceea as dori sa imi spune-ti si mie cateva pareri, sfaturi. Mai ales ca voi stiti mai bine decat mine cum e in Romania acum cu economia joburile etc.Chiar nu stiu ce sa fac. Multumesc anticipat.

Ramai langa parintii tai!

AlinB 20.06.2011 19:16:47

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 370554)
Ramai langa parintii tai!

Motivul fiind..?

Rodica50 20.06.2011 19:23:00

Sunt multe motive pentru care trebuie sa ramana langa parinti.

AlinB 20.06.2011 20:00:05

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 370557)
Sunt multe motive pentru care trebuie sa ramana langa parinti.

Serios.
Dar ea n-ar trebui sa le stie.

anita 20.06.2011 20:05:21

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 370499)
Post usor si tie , Anita!

Cred ca ar trebui sa ma lamuresti ce inseamna pt tine "umilinta". Nu vreau sa intru in detalii, pentru ca nu despre mine este vorba in acest post. Voua poate va este simplu sa vorbiti asa usor despre toate daca ati avut parte de o familie pe umarul careia sa va sprijiniti. Eu nu am avut, nu am. De la orfelinat, direct in viata, in iuresul acesta infiorator. Singurii prieteni adevarati de pana acum sunt cativa crestini de la Biserica greceasca de aici.

Pe Laura, n-o mai imbuibati cu idei ce mai mult o deruteaza decat o ajuta. Lasati-o sa se roage si ii va arata Domnul calea. Sau crezi ca e prea tanara ca sa se roage, sau cum? Pentru ca nu am inteles ce legatura are in postarea ta tineretea cu rugaciunea.

Draga mea ,
Te rog sa ma ierti daca te-am lezat cu ceva pentru ca intentia mea nu a fost asta.
Spuneam ca in viata noastra de crestini cu cat inaintam in credinta avem de trecut tot mai multe ispite ,printre care si unele umilinte venite de la semenii nostri.
Noi acum discutam despre aceasta tanara care vrea sa isi faca studiile in tara .
E bine ca ai indemnat-o la rugaciune si cereri catre Dumnezeu prin care sa ii dea un semn ce este mai bine sa faca.
Eu mi-am exprimat o parere tinand cont ca societatea occidentala are si multe parti negative ,mai ales cele care tin de moralitate.
Daca ea se gandeste sa plece fara sa fi intervenit careva dintre noi e clar ca nu se simte bine acolo.

guardian knight 20.06.2011 20:16:48

mai bine!

mai bine ar ramane toti romanii acasa...sa faca treaba aicea, ca e nevoie...
oare cati austrieci,nemti,olandezi,britanci, finlandezi..umbla cu cortul pe la portile altora, asa cum fac 3 milioane de romani !
am ajuns o natie de corturari, rusine !

konijiro 20.06.2011 20:41:19

Citat:

oare cati austrieci,nemti,olandezi,britanci, finlandezi..umbla cu cortul pe la portile altora, asa cum fac 3 milioane de romani !
Dar oare cati din cei enumerati de tine trebuie sa dea spaga la medic, functionari si portari, pentru ca acestia sa isi faca treaba?

Sau cati dintre ei ies din facultate fara sa aiba idee despre domeniul studiat, pentru ca educatia a fost deficitara?

Cat dintre ei dau pe mancare, chirie si intretinere TOT ce incaseaza intr-o luna?

guardian knight 20.06.2011 21:05:09

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 370581)
Dar oare cati din cei enumerati de tine trebuie sa dea spaga la medic, functionari si portari, pentru ca acestia sa isi faca treaba?

Sau cati dintre ei ies din facultate fara sa aiba idee despre domeniul studiat, pentru ca educatia a fost deficitara?

Cat dintre ei dau pe mancare, chirie si intretinere TOT ce incaseaza intr-o luna?

pai atunci inseamna ca maduva natiei e bolnava,daca ne faultam reciproc unii pe altii !
toti dau vina pe politicieni, uitand ca ei nu-s decat o emanatie a marii mase a poporului !
la fel toti dau vina pe politicieni,uitand ca vizitiul are nevoie si de cai buni si dispusi sa traga la jug,ca sa urneasca caruta din loc, numita Romania !

konijiro 20.06.2011 21:08:18

Citat:

pai atunci inseamna ca maduva natiei e bolnava,daca ne faultam reciproc unii pe altii !
toti dau vina pe politicieni, uitand ca ei nu-s decat o emanatie a marii mase a poporului !
la fel toti dau vina pe politicieni,uitand ca vizitiul are nevoie si de cai buni si dispusi sa traga la jug,ca sa urneasca caruta din loc, numita Romania !
Total de acord. Dar daca te uiti inapoi in istorie, nu am prea fost o natie cu "maduva sanatoasa", nici macar una cu "maduva" tare.

Cat despre politicieni, ai dreptate, dar pe de alta parte, cu mici exceptii, nici nu prea am avut de unde alege.

o nestiutoare_ 20.06.2011 21:10:08

Citat:

În prealabil postat de LittleSparrow (Post 370550)
Eu atât mai spun: iubesc neamul asta năpăstuit ce a trecut prin vremuri zbuciumate încă de la începuturi.

Si Laura il iubeste mult:) .

guardian knight 20.06.2011 21:19:01

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 370592)
Total de acord. Dar daca te uiti inapoi in istorie, nu am prea fost o natie cu "maduva sanatoasa", nici macar una cu "maduva" tare.

Cat despre politicieni, ai dreptate, dar pe de alta parte, cu mici exceptii, nici nu prea am avut de unde alege.

am avut totusi destule momente, de care putem fi mandri,si care ne situeaza in fruntea popoarelor europene si a geniului latin a stramosilor romani !
Daca ne gandim numai la Unirea de la 1600, facuta atunci cand alte natii europene nici nu visau asa ceva !!!

Baiu nost ai ala, ca am fost batuti si oropsiti de istorie,si nu avem o rasa pura in proportie mai mare, cum au alte popoare in europa(austiecii de pilda ), ci suntem intr-o proportie mare niste corcituri de toate triburile si liftele ce ne-au trecut pe aici ,la raspantia marilor imperii !
si unde is corcituri si nu e omogenitate de rasa, rezultatu e ca unu trage cea si altu hais !
Ca acuma la noi !

AlinB 20.06.2011 21:21:15

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 370592)

Depinde la ca te uiti.
Si de obicei in chestii din astea cu multe fetze, fiecare om vede partea care ii spune caracterul lui sa vada :)

konijiro 20.06.2011 21:28:06

Citat:

am avut totusi destule momente, de care putem fi mandri,si care ne situeaza in fruntea popoarelor europene si a geniului latin a stramosilor romani !
Nu suntem pe nicaieri in frunte, imi pare rau sa iti spun. Chiar si comparandu-ne cu vecinii nostri, istoric nu stam prea bine.
Cat despre latinitate, pana la 1800 si ceva habar nu avea romanul de rand despre asta.

Citat:

Daca ne gandim numai la Unirea de la 1600, facuta atunci cand alte natii europene nici nu visau asa ceva !!!
Unirea aia nu a fost rezultatul dorintei populare, natiunea romana nu exista la acea vreme. Mai citeste si alte carti, in afara manualelor de istorie de dinainte de '89.

Citat:

Baiu nost ai ala, ca am fost batuti si oropsiti de istorie,si nu avem o rasa pura in proportie mai mare, cum au alte popoare in europa(austiecii de pilda ), ci suntem intr-o proportie mare niste corcituri de toate triburile si liftele ce ne-au trecut pe aici ,la raspantia marilor imperii !
Batuti si oropsiti de istorie au fost toti vecinii nostri. Bulgarii aveau stat fondat in secolul 6, ungurii in secolul 9. Si sarbii ne-au luat-o inainte. Abia in secolul 13 am reusit sa facem ceva formatiuni statale, si nici despre acel moment nu stim mare lucru, ne bazam pe un amestec de informatii istorice si legende.

Citat:

Si de obicei in chestii din astea cu multe fetze, fiecare om vede partea care ii spune caracterul lui sa vada :)
Ca de obicei, arunci cate o afirmatie, fara sa te obosesti sa o argumentezi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:32:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.