Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Presa creeaza o imagine proasta Bisericii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13137)

Bogdan N 21.06.2011 16:27:43

Iar cei cu Zeus si altii sunt inainte de Iisus si inainte de a incepe propovaduirea Lui

Raziel 21.06.2011 17:06:59

Citat:

În prealabil postat de Bogdan N (Post 370888)
Iar cei cu Zeus si altii sunt inainte de Iisus si inainte de a incepe propovaduirea Lui

Adica inainte de Iisus nu exista Dumnezeu? sau ce vrei sa zici?

konijiro 21.06.2011 17:11:03

Citat:

Si pe lumea asta cum este? daca faci ceea ce este bine si nu incalci legea esti in libertate iar daca incalci legea ajungi la inchisoare. Nu este normal ca daca nu respecti cele bune sufleteste sa te duci unde este locul celor care fac rele?
Diferenta intre sistemul legal si regulile impuse de dogma e ca legile evolueaza odata cu societatea. Mai mult decat atat, ele au la baza reguli clare, care nu sunt arbitrare, si au in vedere efectul direct pe care il au anumite fapte si actiuni asupra individului.

De exemplu, e ilegal si imoral sa omori pe cineva, pentru ca exista in mod clar un efect negativ asupra celui omorat. Nu am nevoie de reguli scrise de un omulet din cer ca sa imi fie clar asta.

Sistemul legal e intr-o continua schimbare. Dogmele sunt impietrite, nu pot progresa. Sau cel putin asa va place sa credeti:)

Citat:

Si ce relevanta are? Ce argument incerci sa aduci? Vrei sa spui, cumva, ca de la venirea lui Iisus incoace, toata lumea e crestina, si nu mai exista alti zei?

Florin-Ionut 21.06.2011 17:23:51

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 370894)
Dogmele sunt impietrite, nu pot progresa.

În VT Dumnezeu i-a sfătuit pe oameni să se iubească unii pe alții ca pe ei înșiși. Legea veche era limitată, funcție de posibilitatea oamenilor de a o recepta și accepta.

În NT, Dumnezeu a updatat Legea, îmbunătățind-o, spunînd cam așa: să vă iubiți unii pe alții așa cum Hristos v-a iubit pe voi.

konijiro 21.06.2011 17:26:14

Citat:

În VT Dumnezeu i-a sfătuit pe oameni să se iubească unii pe alții ca pe ei înșiși. Legea veche era limitată, funcție de posibilitatea oamenilor de a o recepta și accepta.

În NT, Dumnezeu a updatat Legea, îmbunătățind-o, spunînd cam așa: să vă iubiți unii pe alții așa cum Hristos v-a iubit pe voi.
Da, si am vazut cum se aplica, de la Iisus incoace:)

Uite, inca o diferenta intre sistemul legal si dogmele religioase: primul e aplicabil :)

ai2 21.06.2011 17:27:29

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 370898)

Nu se corecteaza cam des D-zeu?

konijiro 21.06.2011 17:30:30

Citat:

Nu se corecteaza cam des D-zeu?
E, si tu acum, e important sa accepti ca ai gresit:)

In plus, ce sa ii ceri unei fiinte care e omnipotenta si omniscienta, miloasa si iubitoare, dar care pare incapabila sa gaseasca un alt mod de comunicare in afara de genocid?

Mihai36 21.06.2011 17:33:20

Poate nu e o amenintare ci o consecinta ce tine de nefericire insa prezentata intro forma mai....

cocacoc 21.06.2011 18:00:21

Citat:

În NT, Dumnezeu a updatat

La service pack 1.

Raziel 21.06.2011 18:52:35

2000 de ani de la ultimul update e o "galagie" de timp, asteptam cu nerabdare service pack 2...poate se mai corijeaza unele bug-uri.

Mihai36 21.06.2011 19:21:02

Citat:

Probabil se refera nu doar adaptabilitatea adusa de interventia divina directa ci si de adaptarea adusa de oameni pe masura posibilitatilor sinoadelor de a recepta si accepta adevaruri din ce in ce mai grele.

Si acest lucru a fost posibil insa doar partial, in prezent nu se mai misca nimic, poate doar la unele comunitati locale.
Comparativ cu evolutia cercetarii in domeniul constiintei -spiritualitatii si naturii mai ascunse a universului se poate spune ca dogmele chiar stau pe loc si nu sint in stare sa tina pasul cu ele fara o noua interventie divina.
Interventie care este mai mult decit logica chiar si numai din prisma eschatoogei si a promiiunilor fabuloase imposibil de realizata fara o interventie masiva pe toate planurile.

Mihai36 21.06.2011 19:26:25

Desigur o corectare , o aducere la zi si o inerenta upgradare a cunoasterii spirituale nu este posibila decit vizind un "target de piata" format intr-un "public" in stare sa poarte acel bagaj nou macar si pe jumatate asa incit ..faceti voi socoteala..

Mihai36 21.06.2011 19:30:08

asa incit apele se vor imparti in doua parti unii care vor reusi sa faca pasul iar altii se vor opune ca si data trecuta ...acum depinde doar cine pe cine va prigoni in functie de cine va fi majoritar desi nu cred ca aia rasariti sa prigonaesca ci cel mult sa se apere cu mijloacele pe care le vor avea la indemina in functie de fiecare stutie in parte

Bogdan N 22.06.2011 09:14:17

Citat:

În prealabil postat de Raziel (Post 370893)
Adica inainte de Iisus nu exista Dumnezeu? sau ce vrei sa zici?

Ma refeream la zeii in care credeau oamenii atunci si idolii. Nu ca nu a existat Dumnezeu inainte de Iisus.

Florin-Ionut 22.06.2011 09:35:20

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 370902)
E, si tu acum, e important sa accepti ca ai gresit:)

In plus, ce sa ii ceri unei fiinte care e omnipotenta si omniscienta, miloasa si iubitoare, dar care pare incapabila sa gaseasca un alt mod de comunicare in afara de genocid?

Genocidul apare atunci cînd oamenii devin incapabili să-și revină la starea de bine. În acel moment, Dumnezeu îi mută la starea de a fi pe care au ales-o în mod liber, adică într-o existență departe de El.

Florin-Ionut 22.06.2011 09:38:17

Citat:

În prealabil postat de Raziel (Post 370921)
2000 de ani de la ultimul update e o "galagie" de timp, asteptam cu nerabdare service pack 2...poate se mai corijeaza unele bug-uri.

Așteptăm de fapt o nouă versiune a produsului, o versiune transfigurată a lumii, în care programele stricate vor sta pe alte servere decît softurile bune.

konijiro 22.06.2011 11:56:20

Citat:

Genocidul apare atunci cînd oamenii devin incapabili să-și revină la starea de bine. În acel moment, Dumnezeu îi mută la starea de a fi pe care au ales-o în mod liber, adică într-o existență departe de El.
Inclusiv copiii? Hai, sa fim seriosi, tu chiar crezi rationalizarea de mai sus?

Adica avem o fiinta care a a creat totul, e infinit mai inteligenta decat orice ne-am putea imagina noi, dar in acelasi timp e si gelos si irascibil, si singura metoda de a rezolva lucrurile e sa stearga de pe fata Pamantului populatii intregi?

Si un om, limitat asa cum e el, ar gasi solutii mai... umane.

Bogdan N 22.06.2011 12:55:41

"Unii dintre ei s-au apropiat de El cu vicleșug, ca să-L ispitească și I-au cerut să le arate semn din cer, zicând: „Dacă vrei să credem în Tine, arată-ne un semn din cer!”. Drept răspuns Domnul Hristos le-a spus: „Un neam viclean și preadesfrânat cere un semn. Fățarnicilor, fața cerului știți să o deosebiți și semnele vremurilor nu le puteți deosebi?!”.
Dintre aceștia erau mulți care, ca și în vremurile noastre, cunosc după semnele cerești când plouă sau când va fi vreme bună, dar alte semne importante pentru mântuirea sufletului, semnele scrise în Biblie și pe care le arată Dumnezeu pe cer și pe pământ, nu vor să le știe; ei nu cunosc semnele sfârșitului omului și al tuturor lucrurilor. Să nu ne mirăm prea mult, că în secolul acesta, al XX-lea, există o mulțime de necredincioși și rătăciți de tot felul, cărora le vine foarte greu să creadă într-un Dumnezeu puternic și bun, căci zic ei: „De ce Dumnezeu nu oprește cruzimile? De ce a creat o lume așa de rea? De ce păcătoșilor, tiranilor și răzvrătiților, le merge bine și sunt mai fericiți decât noi care ne ferim de păcate și răutăți?”
Sunt unii necredincioși care pun religia pe același plan cu superstiția, cu ideile înapoiate, cu dogmele ciudate. Aceștia nu pot înțelege de ce Dumnezeu permite ca să domnească moartea pe pământ și zic: „De ce Dumnezeu, dacă e bun, mi-a luat pe iubiții mei copii? De ce suferă părinții mei? De ce a murit prietenul meu așa de tânăr?”, și multe alte întrebări, pe care și le pun chiar și cei care mai merg pe la Biserică, mai cunosc câte ceva și mai citesc Biblia; dar cei ce nu au avut niciodată de-a face cu învățătura bisericească și nu citesc cărțile Sfintei noastre Biserici Ortodoxe!?... Aceștia sunt zdruncinați, dezamăgiți.
Au dreptate și acești necredincioși și puțini credincioși să vadă lucrurile așa, fiindcă de unde ar putea să știe, dacă nu le-a spus nimeni, și dacă ei nu au fost interesați să afle, să pipăie ca apostolul Toma!? Ei nu știu nimic despre Dumnezeu și despre Duhul cel veșnic al Adevărului care conduce lumea, fiindcă sunt prea materialiști și nu vor să fie niște oameni morali, nu le place să fie buni, plini de dragoste pentru aproapele, nu le place adevărul, ci le place minciuna. Ei nu citesc cărțile sfinte și nu vor să asculte învățăturile Sfintei Biserici; de aceea trăiesc în întuneric și nu știu unde merg.
Mulți nu pot să se întoarcă la Casa Tatălui Ceresc, ca fiul cel rătăcit, și nici n-ar mai ști unde s-o găsească în timpul de față, fiindcă s-au ivit o mulțime de grupări rătăcite pretinzând că la ei este adevărul, rătăciri de toate felurile, așa cum a spus Însuși Mântuitorul nostru. De ce oare se întâmplă așa?! Pentru că trăim vremurile din urmă și se împlinesc cuvintele Mântuitorului din Biblie unde zice că: „...vor ieși hristoși mincinoși și prooroci mincinoși, și chiar în turmă vor intra lupi răpitori, îmbrăcați în piei de oi!”.
Mântuitorul i-a făcut atenți pe ucenici când L-au întrebat care va fi semnul venirii Lui și al sfârșitului veacului acestuia, și le-a răspuns: „Băgați de seamă să nu vă înșele cineva, că vor veni mulți în numele Meu și vor zice: Iată Hristos este în pustie sau în cămăruțe. Să nu vă duceți acolo, să nu credeți!”. Vedeți!? Ne dă poruncă! Le dă poruncă la ucenici și ne dă și nouă: Să nu ne ducem, să nu ascultăm, să nu credem! E poruncă și cine nu o împlinește greșește rău, se duce în iad; mulți se duc din curiozitate și zic: „Ia să vedem și noi ce-o să ne spună?!...” Ce-o să vă spună!? Rătăciri, rătăciri mari, căci au umplut iadul acești prooroci mincinoși cu suflete înșelate de ei.
Trebuia însă să se împlinească toate câte a spus Mântuitorul; trebuia să se împlinească și acest semn dinaintea sfârșitului, adică prooroci mincinoși și hristoși mincinoși, pentru că în prezent lumea este pe marginea unei mari prăpăstii. Biblia spune că la sfârșit, pământul va fi distrus prin foc și corpurile cerești se vor topi de marea căldură; aceste cuvinte au fost spuse acum două mii de ani de Sfântul Apostol Petru, inspirat de Duhul Sfânt, atunci când nu se cunoșteau elementele chimice și puterea de distrugere a atomilor, și nici uriașa lor temperatură. Iată cum se împlinește Biblia, cuvintele lui Dumnezeu!".....(http://ro.netlog.com/parintelevisarion/guestbook/)

Florin-Ionut 22.06.2011 13:59:29

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 371086)
Inclusiv copiii? Hai, sa fim seriosi, tu chiar crezi rationalizarea de mai sus?

Adica avem o fiinta care a a creat totul, e infinit mai inteligenta decat orice ne-am putea imagina noi, dar in acelasi timp e si gelos si irascibil, si singura metoda de a rezolva lucrurile e sa stearga de pe fata Pamantului populatii intregi?

Asta e diferența de raționament între un ateu și un creștin. Ateul privește existența ca fiind limitată la cîteva zeci de ani sau la cîțiva anișori, pe cînd un creștin (ortodox) crede în existența veșnică.

Dacă viața nu ar fi veșnică, ai avea dreptate: Dumnezeu ar fi nedrept să curme viața copiilor nevinovați sau a oricui de fapt. Dar noi credem că orice copil moare merge către Dumnezeu, către viața cea adevărată împreună cu El și cu cei drepți.

Da, cam atunci mor oamenii, cînd El constată că nu mai au nici o șansă de a se înălța către bine, către El. Dacă tot Pămîntul ajunge în starea aia - atunci să vină Potopul de apă sau de foc (în curînd)...

Florin-Ionut 22.06.2011 14:02:01

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 371086)

Btw, Creatorul nu trece peste liberul arbiru al creaturilor Sale. Dacă oamenii sau îngerii aleg sensul greșit, atunci se face după voia lor!

konijiro 22.06.2011 14:05:10

Citat:

Asta e diferența de raționament între un ateu și un creștin. Ateul privește existența ca fiind limitată la cîteva zeci de ani sau la cîțiva anișori, pe cînd un creștin (ortodox) crede în existența veșnică.

Dacă viața nu ar fi veșnică, ai avea dreptate: Dumnezeu ar fi nedrept să curme viața copiilor nevinovați sau a oricui de fapt. Dar noi credem că orice copil moare merge către Dumnezeu, către viața cea adevărată împreună cu El și cu cei drepți.

Da, cam atunci mor oamenii, cînd El constată că nu mai au nici o șansă de a se înălța către bine, către El. Dacă tot Pămîntul ajunge în starea aia - atunci să vină Potopul de apă sau de foc (în curînd)...
Oamenii aia au fost omorati cu zecile de mii. Asta e singura chestie clara si lipsita de dubiu.

Ca tu crezi ca exista viata dupa moarte, e alegerea ta, dar asta nu justifica uciderea unor oameni doar pentru ca "s-au indepartat de zeul X".

Din nou, de la o fiinta superioara ma astept la un comportament superior. Zeul din VT e epic fail.

Bogdan N 22.06.2011 14:12:19

Pai fiecare cum crede asa i-se va intampla.

"Într-o zi de toamnă, o cioară vorbea cu un pui de rândunică ce era în primul an al vieții. Cioara îi zise:
„- Văd că te pregătești pentru un drum lung. Încotro zbori?” Puiul de rândunică îi răspunse:
„- Se face din ce în ce mai frig aici și s-ar putea să îngheț. Zbor spre o țară mai caldă!”
„- Hm!” Cioara isteață își bătu joc de el și-i zise:
„- Te-ai născut abia acum câteva luni și cum știi tu că este o țară mai caldă, ca să te adăpostească?!” Puiul de rândunică îi răspunse:
„Cel ce mi-a pus în minte și în inimă această dorință, că este o țară mai caldă, nu mă înșală. Eu Îl cred și plec!”. Și rândunica a plecat și a găsit ce căuta.
Așa cred și sufletele credincioase despre țara cea de sus; acolo nu este întristare și suspin, ci frumusețe și fericire de nedescris, viață fără de sfârșit. Toți știu lucrul acesta că rândunelele, berzele, cucii și alte păsărele, toamna pleacă în țările calde, iar primăvara vin înapoi la cuiburile lor, pe care le-au lăsat numai pentru câteva luni. Nu cumva Dumnezeu, a pus în căpșorul lor mic acest îndemn, ca să ne facă și pe noi să înțelegem că așa va veni vremea să plecăm și noi undeva mai bine, într-o țară mai caldă și mai fericită?!...
În Orient există păsări care-și cos cuiburile din fire de bumbac toarse de ele însele, există păsări care zic bună dimineața în limba engleză, există păsări care înainte de a muri se așază în cuiburi și, încetul cu încetul, se topesc, putrezește vechiul trup și înviază din acel putregai o altă pasăre nouă, tânără și frumoasă. Oare nu este și acesta un semn că și noi vom învia din țărâna trupului?!... Apoi știm cu toții că dintr-un vierme urât, că ți-e scârbă să pui mâna pe el, un vierme puturos care abia se târăște pe pământ, iese un fluture așa de frumos colorat, că ai vrea cu drag să-l prinzi și să-i admiri culorile. Când îl vezi zburând peste pomi, peste case, peste ape, îți vine să zici: „Minunate sunt lucrurile Tale, Dumnezeule!”
Păi cu cât mai de preț, măi frați creștini, este omul față de un vierme sau o pasăre?! Dumnezeu care face să învieze aceste vietăți, nu va face El să învieze și trupurile noastre?! Cu siguranță că da. Așa că există învierea trupului pentru viața veșnică!" (Visarion Iugulescu)

konijiro 22.06.2011 14:19:11

Citat:

Pai fiecare cum crede asa i-se va intampla.
Serios? Esti unul dintre cei care crede ca realitatea se muleaza fix dupa ce vrei sau crezi tu? LOL.

Bogdan N 22.06.2011 14:21:05

Exista 2 tipuri de oameni. Cei care cred in viata cea viitoare si adevarat vor avea parte de ea si cei care nu cred si adevarat vor avea ceea ce ei cred. Vor ramane intr-un vesnic intuneric.

Florin-Ionut 22.06.2011 14:29:08

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 371141)
Oamenii aia au fost omorati cu zecile de mii. Asta e singura chestie clara si lipsita de dubiu.

Ca tu crezi ca exista viata dupa moarte, e alegerea ta, dar asta nu justifica uciderea unor oameni doar pentru ca "s-au indepartat de zeul X".

Din nou, de la o fiinta superioara ma astept la un comportament superior. Zeul din VT e epic fail.

Așa e, cred, nu știu. Ar fi absurd să se închidă televizorul. :)

Nu mi se pare nedrept ca Dumnezeu mute din viața asta în următoarea zeci de mii de oameni, chiar și simultan. Are El motivele Lui, ce știu eu? Oricum, am credința că la Judecata de Apoi ni se va descoperi adevărul despre orice s-a întîmplat în istorie, pînă la cel mai mic amănunt. Atunci vom înțelege pentru care motiv...

Dumnezeu în VT S-a descoperit oamenilor foarte puțin, iar ei L-au perceput prin filtrul lor de gîndire, de atunci. După măsura posibilităților lor. Deci și descrierea Lui a fost făcută nu tocmai fericit, folosind atributele omenești de genul "mînios", "gelos", "răzbunător" șamd.

konijiro 22.06.2011 14:31:46

Citat:

Nu mi se pare nedrept ca Dumnezeu mute din viața asta în următoarea zeci de mii de oameni, chiar și simultan. Are El motivele Lui, ce știu eu? Oricum, am credința că la Judecata de Apoi ni se va descoperi adevărul despre orice s-a întîmplat în istorie, pînă la cel mai mic amănunt. Atunci vom înțelege pentru care motiv...
Nu poti justifica uciderea a mii de oameni prin existenta unei iluzorii Vieti de Apoi, nesustinuta de orice dovada.

Citat:

Dumnezeu în VT S-a descoperit oamenilor foarte puțin, iar ei L-au perceput prin filtrul lor de gîndire, de atunci. După măsura posibilităților lor. Deci și descrierea Lui a fost făcută nu tocmai fericit, folosind atributele omenești de genul "mînios", "gelos", "răzbunător" șamd.
Ba nu. Si dupa posibilitatile de intelegere de acum, caracterizarea tot aia e. Ne asteptam pana si de la oameni, asa limitati cum sunt ei, de la un comportament mai civilizat.

Bogdan N 22.06.2011 14:38:38

"Crede si nu cerceta"

konijiro 22.06.2011 14:42:14

Citat:

"Crede si nu cerceta"
Wow. O sa iti pui ortodocsii in cap, aici pe forum, ca ei sustin ca afirmatia asta e strict catolica:)

Pai sa crezi tu fara sa cercetezi. Eu, care sunt inzestrat cu ratiune si gandire critica, aleg sa le folosesc, asa ca cercetez. Si ca un rezultat al cercetarii, am ales sa nu cred.

Florin-Ionut 22.06.2011 14:42:25

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 371157)
Nu poti justifica uciderea a mii de oameni prin existenta unei iluzorii Vieti de Apoi, nesustinuta de orice dovada.

Există mărturiile celor întorși din moartea clinică. Dar nu se pun nici alea, nu?

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 371157)
Ba nu. Si dupa posibilitatile de intelegere de acum, caracterizarea tot aia e. Ne asteptam pana si de la oameni, asa limitati cum sunt ei, de la un comportament mai civilizat.

Dacă un om ajunge la un așa hal de corupere a conștiinței încît pe zi ce trece face din ce în ce mai mult rău, lui însuși și altora, pînă și legile lumești sînt de acord să fie oprit. Chiar și prin moarte, dacă idiotul nu vrea să-și revină la normalitate. Prin trecerea în veșnicie uneori Domnul îl oprește pe om de a avea o existență mai amărîtă decît va avea-o oricum la alegerea proprie.

Florin-Ionut 22.06.2011 14:54:13

Citat:

În prealabil postat de Bogdan N (Post 371160)
"Crede si nu cerceta"

:68:

Cercetați Scripturile, că în ele veți afla adevărul.
Căutați și veți afla.
Șamd.

konijiro 22.06.2011 14:58:49

Citat:

Există mărturiile celor întorși din moartea clinică. Dar nu se pun nici alea, nu?
Pai daca se pun alea, inseamna ca si Allah e adevarat, ca la experientele de genul asta prin care trec musulmanii, nu le apare Iisus:)

Nu am citit suficient despre asta, dar uite un articol interesant aici:

http://lazypawn.com/wordpress/nde-obe/

Citat:

Dacă un om ajunge la un așa hal de corupere a conștiinței încît pe zi ce trece face din ce în ce mai mult rău, lui însuși și altora, pînă și legile lumești sînt de acord să fie oprit. Chiar și prin moarte, dacă idiotul nu vrea să-și revină la normalitate.
Corect. Dar omul e limitat. Aici vorbim de Dumnezeu.

Citat:

în veșnicie uneori Domnul îl oprește pe om de a avea o existență mai amărîtă decît va avea-o oricum la alegerea proprie.
Si liberul arbitru unde intra in discutie aici?

Bogdan N 22.06.2011 15:10:10

1."Guvernul a dat bani pentru ruta ocolitoare a Sucevei" (http://www.evenimentul.ro/articol/gu...a-sucevei.html)
2."Guvernul a dat bani pentru stadionul Național" (http://www.adevarul.ro/sport/fotbal_...398360528.html)
3."Guvernul a dat bani pentru restaurarea unor monumente istorice din judet, iar beneficiarii n-au fost in stare sa-i cheltuie" (http://www.artline.ro/Guvernul-a-dat...-9820-1-n.html)
4."Rovana Plumb acuza Guvernul ca a dat bani pentru firmele apropiate PD-L" (http://www.ziare.com/rovana-plumb/st...e-pd-l-1065264)
5."Guvernul a dat bani pentru apa județului" (http://www.jurnalulbtd.ro/articol-Gu...i-19-1342.html)
6."Guvernul a dat bani pentru reabilitarea străzilor" (http://informatiavranceana.ro/2011/0...rea-strazilor/)

Am vazut ca doar pentru ceea ce ai sustinut tu ia bani.

Florin-Ionut 22.06.2011 15:29:46

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 371172)
Pai daca se pun alea, inseamna ca si Allah e adevarat, ca la experientele de genul asta prin care trec musulmanii, nu le apare Iisus:)

Nu am citit suficient despre asta, dar uite un articol interesant aici:

http://lazypawn.com/wordpress/nde-obe/

Ăia-s plătiți să dea mărturii mincinoase. :P

Citat:

Corect. Dar omul e limitat. Aici vorbim de Dumnezeu.

Se spune că Dumnezeu S-a limitat într-un fel pe Sine atunci cînd a creat lumea, deoarece a oferit darul libertății ființelor create.

Citat:

Si liberul arbitru unde intra in discutie aici?

În cazul în care omul alege o existență în sensul rău, al depărtării de Dumnezeu prin facerea de rău, atunci omul și-a ales singur modul în care vrea să trăiască. Moartea poate interveni ca limitare, ca să-l oprească de la a-și face sieși și semenilor mai mult rău. Ceva de genul: gata, am înțeles filosofia ta de existență; mergi la adînc, unde-ți place, împreună cu cei de teapa ta.

Mihai36 22.06.2011 16:46:40

Probabil colegul a vrut sa spuna ca Dumnezeu il opreste pe om printro existenta amarita de la o exisenta aleasa mai rau prin liberul sau arbitru.

Liberul arbitru nu este chiar infinit, liberul arbitru are o limita si aceea este iubirea lui Dumnezeu.
Liberul arbitru este o iluzie atita vreme cit nu alegi cu putere desavirsita doar ceea ce e bine. Cind alegi rau nu ai adevarata libertate ci esti inlantuit..

Daca cititi si VT se vede ca pe unii ii trimite impotriva altora caci Dumnezeu nu este multumit de ei si trebuie sa-i opreasca intr-un fel.
Deci Dumnezeu e seful si mai da sau mai ia cind doreste si cit doreste din liberul arbitru.

alt exemplu mai concludent despre liberul arbitru este atunci cind dupa ce ii cere de trei ori lui Petru sa pastoreasca oile Lui Iisus ii da -si ne da- o pilda aceea unui om care in tinerete facea ce vroia si singur isi punea briul si merge unde vrea el dar la batrinete (maturitatea spirituala) ii pune altul briul si merge unde voieste Acela.

Apoi liberul arbitru mai are legatura si cu botezul sfint (satori cum ar zice buddhistii) caci botezul te scapa de moartea spirituala prin evolutia pina la capat - daca te scapa insemna ca are grija de liberul tau arbitru intr-un fel elegant incit daca gresesti prea tare te face sa suferi asa de tare incit sa te faca sa nu mai gresesti si sa te puna pe directia cea buna. Ca un meditator care se tine de capul tau pina inveti toate lectiile pina la perfectiunea caracterului /sfinteniei la inaltimea plinatatii lui Iisus -desavirsire fara de care cu nici un chip..cea ce mai inseamna ca daca nu ai ajuns la desavirsire pina la capatul vietii inviezi iar ori de cite ori este nevoie pina devii inger sfint apartinator al cerului.

Mihai36 22.06.2011 17:25:19

Caci desavirsirea neaflata aici nu poate fi gasita in locuinta mortilor (dupa moartea trupului) ci tot in timpul vietii in care ai ocazia sa ispasesti ce nu a putut fi iertat datile trecute..si sa inveti mai departe lectiile caracterului indumnezeit de unde ai ramas , altfel nu s-ar mai chinuii sfintii calugari sa obtina de la Dumnezeu prin binecuvintare pe cit posibil toate cele 7 trepte ale desavirsirii in timpul vietii.
Desavirsirea ca termen mai este folosita alteori doar ca maturitate spiritula -stare despatimita.
De ex Apocalipsa arata ca :cei nedesavirsiti care mor in Domnul (patimasi nazuitori) impreuna cu mortii care nu inviaza (din momentul Judecatii) vor veni abia peste miile de ani. Unde vor veni asa nedesavirsiti? evident pe pamint inviati -logic alaturi de cei care deja inviaza morti fiind, cei care mor ceva mai desavirsiti.
Adica un fel de selectie pe grupe caci in aceste mii de ani lectile vietii se vor face doar prin bine si exemple pozitive caci (nimic rau nu va mai fi) cel rau va fi fost legat pentru un nr de ani de ordinul miilor- legare odata cu care implicit are loc o albire, purificare, lamurire a treimii ramasa in viata in urma urgilor si trierilor Judecatii.
Asadar generatia adamica ia sfirsit dupa venirea lui Iisus si incepe o noua generatie sa-i zicem Hristica -imparatia de "1000" de ani a vremurilro frumoase pormise -Imparatia sfintilor. Nemaifiind rau se poate compara cu imparatia cerurilor -"precum in cer asa si pepamint"
"Asteptam invierea mortilor si Imparatia sfintilor" -dupa cum spunea odata dogma veche prin gura Crezului.
Asadar Imparatia sfintilor inca nu a inceput insaa..dupa cum arata proorocul Daniel are legatura cu o piatra desprinsa din munte nu de mina omeneasca care va darima un anume urias care se cere darimat, evenimente legate si de pustiirea locasului sfint din partea imparatului din Grecia, dupa care se va intinde pe intreg pamintul.
Insa pustiirea vine si din partea lui Gog si ai lui care il urmeaza in razboiul impotriva lui Dumnezeu razboi care va dura -spune versetul din Isaia- pina la urgie iar urgia justitiara a zilelor Judecatii inca nu a venit deci razboiul , nici pustiirea, nici "piatra", nici aratarea din Ierusalim a slavei lui Dumnezeu in ochi tuturor popoarelor si intentionat asupra lui Gog (care va sari ca ars impotriva). (Ezechiel 38 si 39)
Au venit deocamdata Iisusii falsi ceea ce e un lucru bun, inseamna ca trebuie sa urmeze si celelalte semne (intunecarea Soarelui etc - tot la urgia celor 3 zile de intuneric). (Isaia)

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:02:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.