![]() |
da de multe ori iubirea este egosita, tocmai pentru ca nu este IUBIRE tinerii in general se casatoresc pentru ca, au aceasi situatie materiala, pt ca au aceleasi preocupari, pt ca se simt bine in intimitate si de aceea dupa ce apare rutina "IUBIREA" lor dispare. Asa apar certurile, divorturile,crimele pt ca nu intelegm ca intr-o casniie e nevoie DE IUBIRE ADEVARATA
|
Ce este cel mai greu in iubirea dintre soti, Jeny?
|
Citat:
|
Rabdare si iertare! De unde sa ne alimentam cu acestea?
|
RUGACIUNEA ea este izvorul nesecat al iubirii, al iertarii, al rabdarii, din pacate nu le gasim nici la piata, nici in supermrketuri, nici in fata tv...le gasim doar in rugaciune, in comuniune cu Hristos. poate gresesc dar asa simt eu, altundeva eu nu am reusit sa le gasesc:D
|
Pentru mine iubirea fata de oameni inseamna un sentiment curat si nobil .
Dar nu numai prin cuvinte se arata iubirea fata de o persoana , iubirea se arata si prin fapte . Eu asa inteleg iubirea fata de oameni . Cand iubesc pe cineva ii arat prin fapte , nu numai ii spun cuvinte dulci . Faptele bune facute din dragoste si din iubire sunt mult mai mult apreciate de Dumnezeu decat cuvintele dulci de iubire . Uneori in cuvinte dulci gasim intentii ascunse si multa ipocrizie . Multi cauta prin cuvinte dulci sa-si asigure interesele . Eu , in momentul de fata vad cum ma ajuta cei care mi-au spus candva ca ma iubesc . Le-am cerut ajutorul acestor persoane , dar ce am am primit ? Numai cuvinte . ' Lasa ca Dumnezeu te va ajuta , lasa ca o sa vezi ca o sa treci si prin asta . Toti avem probleme si necazuri ,nu numai tu, dar cu ajutorul lui Dumnezeu o sa treci si peste asta . ' Asta inseamna iubire fata de oameni . Cuvinte dulci si cu iz de indiferenta ? Nu imi trebuie in aceste momente , oameni rai langa mine , am nevoie de oameni cu sufletul adevarat curat . Sa-i spui unui om cazut la pamant ca numai Dumnezeu il va ajuta , In loc sa-l ajuti sa se ridice ? Cum poti rosti numele lui Dumnezeu ,cand nu faci ceea ce iti cere Dumnezeu ? Viata este foarte grea ,dar sa fim sinceri , unii oamenii nu sunt asa cum pretind . Lucrez cu oamenii de toate categoriile sociale si cunosc modul de gandire al multora . Si eu am greselile mele , poate ca m-am increzut prea mult in oameni . Dar ca un om sa imi ceara ajutorul si eu sa nu-l ajut , asta nu am facut-o pana in prezent . Sper ca aceasta incercare grea sa nu imi schimbe sufletul . |
Citat:
O alta mare ispita este lipsa comunicarii dintre cei doi, si aici nu mai dezvolt caci stiti fiecare dintre voi care-i sunt urmarile. |
dragii mei eu nu consider ca este o lipsa de respect sa vb despre iubire, dar sa nu confundam milostenia cu iubirea si milostenia e buna dar ea nu este decat prima treapta a iubirii. cu dragoste jenica
|
Citat:
|
cel mai greu in iubirea dintre soti cred ca este tocmai pastrarea iubirii adevarate, printre hatisurile si automatismele vietii cotidiene. iar iubirea aproapelui ca pe tine insuti ar trebui sa fie un deziderat oriunde si oricand.
|
Ce inseamna iubirea atunci cand vrei sa indrepti pe fratele tau? Cum procedeaza acest crestin autentic al carui semn de recunoastere este iubirea atunci cand vrea sa-l ajute pe fratele sau sa fie pe calea cea buna?
|
Extraordinar de frumos...bravo pentru tot ce ai scris...:)
|
Citat:
|
Citat:
jenica |
iubire inseamna fericiea celorlalti este un sentiment inaltator este un izvor nesecat de apa vie pt suflet iubirea inseamna viata cand iubesti simti ca traiesti {si cu bune si cu rele}:)cred ca nu se poate exprima in cuvinte este dincolo de ratiune
|
Iubire mai inseamna sa-i spui celui bolnav :
"ridica-te ca stau eu in locul tau !". Daca s-ar putea ce bine ar fi ! maria |
Maria, imi amintesti de o poveste adevarata, citita cu multi ani in urma, despre o fata, care statea langa tatal, care suferea de o boala grava si era in criza. Toata lumea se astepta sa moara. Fata a povestit ca in acea noapte a simtit durerile tatalui ei, iar dimineata tatal s-a trezit refacut.
Am citit aceasta istoire la "Povestiri adevarate" si m-a impresionat atunci, ca si acum cuvintele tale, Maria. |
Vezi tu anca , ne lipseste credinta ,caci s-a spus :
Toate cate veti cere , sa credeti ca veti lua si va fi voua ! Dar asa cum imi mai spunea cineva si "taria " credintei , este probabil dependenta de pacat .Cu cat esti mai iertat cu atat creste in intensitate . Si toate de la Dumnezeu ! maria Ps. mai lasat ca la dentist .Daca nu cautam intai ,nu te intrebam prin MP |
Scuze, Maria.
Gasesti cautand predici mp3 si alegi mp3:Conferinte si predici audio mp3 ale duhovnicilor romani IPS Casian, Pr Ioan Tesu, Pr Aristart Cojocaru, Pr Ioan Bizau, Dr Pavel Chirila, Pr C-tin Coman, Pr Nicolae Tanase, Pr Teofil Paraian, IPS Bartolomeu, Pr Galeriu, Pr Mina Dobzeu, IPS Andrei, IPS Daniel, Pr Sofian Boghiu, Prof Virgil Candea, Pr Arsenie Muscalu, IPS Ioachim Bacauanu, IPS Serafim Joanta, Pr Vasile Mihoc, Pr Emilian Popescu, Pr Emil Jurcan, Pr Ioan Cojan, Pr Ioan Sabau, PS Timotei Seviciu, Pr Calistrat Chifan, Pr Rafael Noica, Pr Nicolae Steinhardt, PS Iustinian Chira, IPS Teofan, IPS Iosif, Ierom. Amfilohie Branza, Maica Siluana Vlad, Pr Iustin Parvu, Pr Seraphim Rose, Pr Damian, Pr Irineu Curtescu, Pr Efrem, Pr Ioan Ica Scuze pt. mesaj off topic. |
Da, Maria, ne lipseste credinta. Dar credinta nu o primim dintr-odata noi oamenii de rand. Pacate avem toti din belsug, dar ne lipseste hotararea de a ne sfinti. Preferam o viata la adapost si atunci si schimbarea produsa in noi e facuta cu incetinitorul. Cand ceea ce stim ca e bine se va suprapune cu faptele noastre, vom asista la o accelerare a transformarilor din noi. Cadem prea des la micile examene pe care ar trebui sa le trecem cu brio, caci nu ne lipseste cunoastere. Ma refer la atata cunoastere de cata avem nevoie pentru a ne indrepta din pacatele noastre.
Daca o luam pe Sf. Maria egipteanca (exemplu la intamplare), din clipa in care a realizat ce pacatre avea, le-a spovedit cu scarba de ele, s-a retras si a dus o viata de sfanta in pustie, de se ridica un metru de la pamant in rugaciune. Viata sfintilor trebuie sa fie exemplu pentru noi. Le cunoastem, dar cand e vorba sa schimbam prin fapta ceva din atitudinea noastra, in loc de actiune, gasim scuze ca sa nu facem acest lucru. Iubim prea mult necesitatile trupului nostru ca sa mai avem timp de necesitatile sufletului. Facem prea mult pentru noi si prea putin pentru altul. Poate daca am impleti in faptele noastre de zi cu zi cele pe care le stim ca ne sunt utile mantuirii, am pune un inceput bun. De unde stiu asta? In primul rand de la mine... |
Avva Agathon zicea:
" Daca as putea gasi un lepros, sa-i dau lui trupul meu si eu sa-l iau pe al lui, as fi tare fericit. Aceasta este iubirea cea desavarsita". "Mai ziceau despre el ca, venind odata la oras, ca sa-si vanda cosurile, a gasit un strain aruncat pe drumuri, bolnav, care nu avea pe nimeni sa-i poarte de grija. Batranul a inchiriat o camera si a ramas cu el. Din munca mainilor sale platea chiria camerei, iar restul cheltuia pentru nevoile bolnavului. A ramas patru luni de zile, pana cand bolnavul s-a facut bine. Atunci batranul s-a intors in pace la chilia sa." Iubirea desavarsita genereaza fapte. |
Citat:
jenica |
Iubirea este ultima treapta a desavarsirii. doamne invredniceste-ne sa te iuibim asa cum Tu ne iubesti pe noi. Amin
|
Citat:
Sa uitam de voia noastra, si sa facem voia lui Dumnezeu care stie dinainte ca in orice casnicie APAR PROBLEME, dar ne sfatuieste cu tarie sa TINEM APROAPE, orice ar fi, asa ne curatim de zgura intinaciunii...bine, in afara de probleme cu adevarat grave! |
Daca citim a 2. Epistola a Sf. Petru, vedem care sunt virtutile crestine si anume:
5 Pentru aceasta, puneti si din partea voastra toata sarguinta si adaugati la credinta voastra: fapta buna, iar la fapta buna: cunostinta, 6 La cunostinta: infranarea; la infranare: rabdarea; la rabdare: evlavia; 7 La evlavie: iubirea frateasca, iar la iubirea frateasca: dragostea. Din versetul de mai sus se vede ca e diferenta intre iubirea frateasca si dragoste. Iubirea frateasca o stim: ii iubim pe cei apropiati noua. Dar Domnul Iisus Hristos ridica iubirea la un nivel mai mare, dandu-i noi valente, caci ne invata sa ii iubim si pe cei pe care nu-i stim, si chiar pe vrajmasi. Ce act mai lipsit de egoism decat acela de a-ti iubi vrajmasii ? Am citit undeva ca dragostea dintre femeie si barbat este neutra si nu se inscrie printre virtuti. Trebuie deci mai mult de atat pentru a primi recunoastere a dragostei noastre. |
Da, Anca stiu, dar nu vad cum poti in acelasi timp sa iubesti aproapele si sa ai in casa gilceava, scandal, divort, copiii care-n cotro...situatii asemanatoare cu pierderea unui membru de familie
Eu stiu ca intelegere cu oamenii, iubire frateasca exista si in cazul in care ai probleme personale, de familie,batjocura la servici, acasa, cum multa lume experimenteaza, iar binele care-l faci il faci cu inima grea, singerinda si trebuie sa fii chiar foarte tare pentru a uita ce-i in ograda ta si ai servi cu seninatate pe altii. |
Citat:
Dumnezeu accepta binele facut si cu inima grea sau chiar fara tragere de inima. Se face ca nu vede unele scaderi ale noastre. |
ce inseamna aproapele???
|
Iubirea fata de oameni este un gest nobil si de aceea trebuie sa fim intelegatori fata de durerile oamenilor . Eu lucrez cu oamenii , cunosc multe tragedii de familie , dar niciodata nu am tratat cu indiferenta pe nimeni . Am ajutat cu ce am putut , intotdeauna am ascultat pe toti care mi se confensau si nu am facut subiect de barfa necazul nimanui .
Oricine ma cunoaste , poate spune acest fapt . Eu sunt o persoana miloasa si lacrimile oamenilor ma fac sa sufar , chiar daca sunt ale celor rai . Dar cati oameni sunt asa ? La cati le-au pasat de lacrimile mele si de durerea familiei mele ? Eu ce as putea sa fac in acest moment cand familia mea este doborata de probleme si greutati ? Sa intorc si eu spatele celor care imi solicita ajutorul ? Nu pot face acest lucru , nu imi sta in caracter . Sa ma rog ! Poate acesta o sa fie primul raspuns venit de la multi oameni de pe acest forum . Ma rog la Dumnezeu de mic copil si continui sa ma rog , dar greutatile pe pamant sunt rezolvate si cu ajutorul oamenilor ,nu numai cu ajutorul lui Dumnezeu . Cumva gresesc prin aceasta afirmatie ? Ca sa poti afirma ca un om este rau , trebuie sa-l cunosti inainte , nu sa iti faci o parere despre el ,la prima vedere . Nu toti au curajul sa spuna ceea ce gandesc cu adevarat . Minciuna si prefacatoria sunt la loc de cinste azi pe pamant . Oamenii gandesc una si spun alta . Peste masca nepasari si a rautati unii oameni isi pun masca blandeti si intelegeri pentru a-si ascunde adevarata fata . |
Citat:
Dupa cum zice Pr. Teofil Paraian: "Putem sa ne silim sa iubim pe Dumnezeu si pe oameni cat putem noi mai mult si atunci suntem pe calea cea buna, suntem in cuprinsul fericirii, stim sa ne coboram la cel la care trebuie sa ne coboram si stim sa-l ridicam pe cel pe care trebuie sa-l ridicam. Cum se poate face aceasta o stie numai cel ce iubeste. Sa stiti ca noi cu iubirea fata de aproapele suntem foarte deficitari. Nu stiu cine ar putea zice ca iubeste pe aproapele ca pe sine insusi, ca urmareste binele aproapelui cum urmareste binele propriu. Chiar si in familie, nu totdeauna parintii sau copiii sunt dispusi sa renunte la ceva din partea lor ca sa se simta bine cei din jurul lor. Bineinteles ca aproapele nostru poate fi cineva si foarte departe de noi spatial dar pe care-l purtam in noi prin iubire. " |
aproapele este cel care ne uraste, cel pe care l-am suparat, cel pe care l-am jignit sau ne-a jignit, este cel care ne nereptateste. De vom iubi pe cei care ne iubesc nici un folos duhovnicesc nu vom avea. Eu sunt o fire tare iute, mereu clevetesc, ma supar si tip. Apoi imi pare rau dar, raul a fost facut. de aceea spun cel mai greu este sa iubim cu adevrat pe cel care ne greseste sau caruia ii gresim. E fosrte usor sa iti iubesti sotia sau copii, dar e foarte geru sa iti iubesti soacra sau socrul nu?? Atunci cand sunt nedreptatit atunci vad cata mandrie am in suflet si ma bat cu pumnul in piept ca sunt crestin dar, sunt un biet crestin de duminica.:(
|
"Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viața pentru prietenii săi"(Ioan 15:13).
Si Cine a avut aceasta dragoste? |
Si are>>:)
|
apostolii laurentiu, apostolii si nu numai ei. ci multi altii din lume pe care numai Dzeu ii cunoaste. Sunt sigur ca nu ar cere Dzeu ceva imposibil NU?? dar se ajunge greu acolo trebuie multa multa rugaciune si smerenie
|
Da, dar inaintea apostolilor cine a avut-o si o are?:)
|
Citat:
|
D.C. "Eu sunt o fire tare iute, mereu clevetesc, ma supar si tip. Apoi imi pare rau dar, raul a fost facut. de aceea spun cel mai greu este sa iubim cu adevrat pe cel care ne greseste sau caruia ii gresim.
Parintele mi-a spus: noi avem doi paznici buni: dintii si buzele. Inainte sa dam drumul avalansei de cuvinte, sa strangem din dinti si sa punem lacat gurii, si abia dupa ce am rostit o rugaciune pentru cel care ne supara, sa dam raspunsul cu calm si intelepciune. Rugaciunea spusa va avea efect atat asupra celui care ne supara, cat si asupra noastra, a celor care ne rugam, evitand multe conflicte. |
daca ar fi fost iubire... multe lucruri rele ar fi fost evitate. Si de ce "iubirea" a devenit doar o notiune abstracta filosofica? Pentru ca omul inca isi preaslaveste partea instinctuala in detrimentul picaturii de divinitate pe care D-zeu a sadit-o in fiecare fiinta umana
|
ca doar vorba lui Sheicaru:
"Dragostea-i destin stravechi, cu cireshe la urechi Te iubeshte dulce-amar, n-are vreme de cantar... " Unde-or fi cireshele de alta data... :dontgetit:??? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:55:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.