Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1326)

tot_jean 06.02.2008 21:05:25

orice lucru facut din ambitii omenesti te poate face sa orbesti

gicat 21.03.2008 11:21:09

cine vrea sa-i inteleaga pe penticostali...un articol critic a fost postat la "ereticii zilelor noastre" de catre gicat...citeaza pe un autor...specializat in "penticostalism"

stefan82mihai 14.04.2008 17:54:54

AM VAZUT CATEVA FILMULETE PE YOUTUBE DESPRE PENTICOSTALI. SUNT FOARTE SINISTRI.
DACA EI CRED CA ASA SE MANIFESTA DUHUL SFANT E JALE MARE...CE OAMENI OR FI INVENTAT RELIGIA ASTA ? CA SA NU MAI ZIC CA NU TERBUIE SA FII CINE STIE CE CUNOSCATOR AL SCRIPTURII SA LE COMBATI PARERILE GRESITE. UITATI-VA UN PIC...DACA ASTA E DUHULUI SFANT EU MA INTERNEZ LA BALAMUC...:) http://www.youtube.com/watch?v=eShUJ_NFx8Y
PERSONAL, M-AM SPERIAT CAND AM VAZUT FILMULETUL ASTA.
DOAMNE APARA SI PAZESTE.

Abell 15.04.2008 12:31:46

Citat:

În prealabil postat de stefan82mihai
AM VAZUT CATEVA FILMULETE PE YOUTUBE DESPRE PENTICOSTALI. SUNT FOARTE SINISTRI.
DACA EI CRED CA ASA SE MANIFESTA DUHUL SFANT E JALE MARE...CE OAMENI OR FI INVENTAT RELIGIA ASTA ? CA SA NU MAI ZIC CA NU TERBUIE SA FII CINE STIE CE CUNOSCATOR AL SCRIPTURII SA LE COMBATI PARERILE GRESITE. UITATI-VA UN PIC...DACA ASTA E DUHULUI SFANT EU MA INTERNEZ LA BALAMUC...:) http://www.youtube.com/watch?v=eShUJ_NFx8Y
PERSONAL, M-AM SPERIAT CAND AM VAZUT FILMULETUL ASTA.
DOAMNE APARA SI PAZESTE.

Am vizionat filmul de pe Youtube lansat de dumneavoastra si ceea ce va pot spune e ca nu am intalnit asa ceva in nici o biserica penticostala din Romania, dupa prezentatrea in engleza cred ca e vb de o filmare undeva in America, sunt ciudati si nu le inteleg manifestarile si posibil sa nu fie vorba de biserica penticostala.
Ciudati sunt multi in lumea asta si nu poti arunca pe toti in aceiasi oala datorita unui film youtube.
Un exemplu din "gradina ortodoxa": http://www.youtube.com/watch?v=5zsR5UO_ZwM [link=http://www.youtube.com/watch?v=5zsR5UO_ZwM]
Nu pot sa socot toata biserica ortodoxa dupa neseriozitatea si lipsa de respect si reverenta a acestui preot fata de lucruri sfinte.Sunt oameni credinciosi si tematori de Dumnezeu in toate confesiunile crestine si ei formeaza Biserica Sfanta a Lui Iisus Hristos. Sa invatam de la cei care Dumnezeu inseamna mai mult decat religie si manifestari ciudate. Sfanta Scriptura judeca totul si ne arata totul. Sa ramanem in acestea.
Cu respect Birsan Florin

ioanhodean 15.04.2008 19:45:52

=)))) am crezut ca mor de ras:))ai mai..zici ca ma uit la filme cu prosti

mirelat 17.04.2008 07:31:15

Citat:

În prealabil postat de Abell
Ciudati sunt multi in lumea asta si nu poti arunca pe toti in aceiasi oala datorita unui film youtube.
Un exemplu din "gradina ortodoxa": http://www.youtube.com/watch?v=5zsR5UO_ZwM

de unde-o fi preotul asta? oare stie episcopul ce se intampla in "gradina" lui?

TFL 17.04.2008 17:17:59

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Un exemplu din "gradina ortodoxa": [link=http://www.youtube.com/watch?v=5zsR5UO_ZwM]http://www.youtube.com/watch?v=5zsR5UO_ZwM[/link}

bun filmu`.....de OSCAR :D

seminaristul 17.04.2008 18:29:24

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

În prealabil postat de Abell
Un exemplu din "gradina ortodoxa": http://www.youtube.com/watch?v=5zsR5UO_ZwM

de unde-o fi preotul asta? oare stie episcopul ce se intampla in "gradina" lui?

preotul e din chisinau, sub ascultarea IPS Vladimir subordonat BORu, iar mitropolia a recomandat preotilor sa numai utilizeze telefon in timpul slujbei, desi acelui preot ar fi trebuit sa i se recomande un pic de vacanta la...dezalcolizare

danyel 17.04.2008 19:15:35

Da intradevar ne mahnim cand vedem astfel de lucruri, dar sa nu uitam si preotii sunt oameni, n-au cazut din cer ci s-au nascut au crescut si s-au format ca oameni in lumea asta printre noi ceelalti, sunt la fel ca orice om predispusi pacatelor, altii se smintesc cand vad astfel de imagini si de multe ori isi reneaga credinta, dar cei tari in credinta stiu ca oamenii "toti au pacatuit si sunt lipsiti de Slava Lui Dumnezeu"

valivalivali 22.04.2008 16:54:52

salutari
Am cateva comentarii referitoare la discutiile privind sectantii.
1.Sunt penticostal, deci sectant.Nu ma simt jicnit de acest termen, ci doar ma doare setea si bucuria plina de ura cu care multi dintre dvs rostesc aceste cuvinte.Aceasta atitudine nu este una crestina.Daca dvs aveti adevarata credinta, atunci dovediti-ne asta, iubindu-ne.Domnul Isus ne invata sa ne iubim vrasmasii, nu?Eu va iubesc, ca dovada:scriu acum acest mesaj, va stresez, discut cu voi la scoala,va invit la biserica, nu din dorinta de inaltare personala sau din dorinta de a ma simti implinit ca ati venit cu mine,ci din dragoste:Imi doresc, sincer, pentru voi sa simtiti bucuria mantuireii aflata in urma credintei in Isus, prin iertarea pacatelor si nasterea din Nou din Apa si din Duh.
Asadar, daca sunteti dvs cu adevarat urmasii lui Cristos, purtati-va nu doar cu compasiunea si bucuria de a avea Harul Adevarului, (caci asa facea si fariseul la templu cu vamesul), ci cu compasiunea nascuta din dragoste!Va rog si pe voi, ceilalti SECTANTI care activati pe aci, sa cititi mesajul acesta, si cand mai invitati pe cineva la biserica, sa o faceti din dragoste.daca nu, rugati-va Domnului sa va dea putere sa iubiti.daca nu faceti nici asta, mai bn abtineti-va.
2.Pozitia oficiala a BOR referitor la mantuirea, ideea ca BO e singura care poate garanta mantuirea, este una NEBiblica, eretica!"Cine va crede si se va Boteza se va mantui,iar cine nu se va osandi"Marcu 16.16.Mantuirea este prin credinta si botez.atat!Nu prin apartenenta la un cult!Primii crestini erau ortodocsi sau catolici?lamuriti-ma!
Erau martori!;)ei insisi declara asta!
De retinut: eticheta pe care o purtam, de multe ori insala....
asadar, dragii mei, mantuirea nu ti-o garanteaza nici o religie sau cult, ci credinta ta personala in Isus Cristos, si Botezul in numele Tatauli, al Fiului si al Duhului Sfant!despre asta,in ep urmator;)
3.Nu avem continuitate istorica!E DREPT!unii din noi incearca sa se identifice cu tot felul de miscari precedente, insa e drept, nu avem continuitate istorica, cu toate ca d.p.d.v. teologic, acceptam elementele multor "secte" precedente.Insa va rog sa va deschideti ochii la problema continuitatii istorice:
3.1Religia mozaica:continuitate istorica:f mare.:D aproape 3000 de ani.Origine: Divina.Ce vorbeste Pavel despre Biserica Mozaica?:"sinagoga a satanei"...de ce a decazut religia mozaica?din cauza mandriei!Astfel ca, atunci cand Mesia a venit, cand Domnul parintilor lor, cand Dumnezeul intregului pamant S-a intrupat si a coborat intre ei,L-au rastignit!si au zis ca scoate draci cu ajutorul lui beelzebul....
3.2Apocalipsa cap1,2,3:din 7 biserci, una singura(Smirna),prin excelenta doua(Filadelfia) si-au pastrat starea, dupa voia Domnului.Si ele au decazut in mai putin de 100 de ani (am zis 100 desi probabil au fost mult mai putini...)
ce va face sa credeti ca BO, timp de 2000! de ani a ramas incoruptibila??Sunteti dvs mai credinciosi si mai statornici decat cei din cele 5 biserici aflate in contact direct cu apostolii, Biserici in care Duhul Sfant lucra in mod minunat?Biserica (cultul nu Biserica Trupul, Mireasa Domnului)este o institutie umana,un fel de ambalaj al credintei noastre.Si tot ce e uman, e sortit degradarii.Din tot ce e uman, singurul lucru care nu moare niciodata, este un ceva ce deja a murit....
Este gresit sa dorim mereu o reforma?e gresit ca in fiecare clipa din viata noastra sa dorim sa ne apropiem mai mult de Isus?Iov, om neprihanit, se pocaia in fiecare zi de faptele sale!nu scrie ca s-a pocait, ci in fiecare zi cauta sa isi imbunatateasca starea.Tot asa este si cu religia!Puteti afirma : cunostinta BO in ceea ce priveste invatatura apostolica este deplina, cand Pavel insusi spunea ca "acum cunoastem in parte"? 1Corinteni13.Bisericile penticostale din ro s-au desprins de BO(si noi suntem tot romani,bunicii mei au fost ortodocsi in inceputuri)nu din vointa proprie, ci pentru ca au fost goniti de catre BO, in urma refuzului acesteia de a lua in considerare cea mai mica reforma.Tot asta s-a intamplat si in apus, uunde, dupa cum bn stiti, se ajunsese sa se cumpere indulgentele...Iar in rasarit, dupa moarte, ceilalti ne pot cumpara mantuirea prin pomeni...si in rai se intra pe spaga?
da se intra pe spaga si pe pile!Singura spaga acceptata este sangele Domnului nostru Isus Cristos care S-a dat pe Sine insusi ca jertfa pt pacatele noastre.Si singura pila, este Chiar El SINGURUL MIJLOCITOR
"Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor între Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos."Evrei 2:5.La care avem trecere directa si nemijlocita tocmai datorita faptului ca a fost si Om,nu doar Dumnezeu, si ne cunoaste slabiciunile.
“Caci n-avem un Mare Preot, care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre; ci unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat.” Evrei 4:15.
Ati ajuns pana aici cu cititul?mai aveti rabdare?:D
persupun ca nu. Va rog sa imi raspundeti, iar daca vreti sa vb privat, va pot da id de mess.
Domnul sa ne Binecuvanteze!

ancalpop 22.04.2008 17:22:23

Care sunt cele 5 biserici de care vorbesti? Dar te rog mai scurt.

ancalpop 22.04.2008 17:30:22

Inca ceva . Nu te lua de pomelnice ca sunt sume mici si au alta semnificatie decat crezi. Nu le confunda cu indulgentele. Eu stiu multa lume care a trecut la sectari pt: bani, masiniEtc, asa ca mai taiati-va din mandrie, ca nu va face bine.

ancalpop 22.04.2008 17:33:55

Una din problemele voastre e ca va considerati mantuiti deja.

valivalivali 22.04.2008 17:39:47

Citat:

În prealabil postat de ancalpop

Este o problema?
Eu SUNT MANTUIU prin Harul si jertfa sa!Simt asta adanc in inima mea,a fost un moment in viata mea cand mi-a iertat Toate pacatele, si daca inca ii mai gresesc, imi plec genunchii, ii marturisesc, si El, ca un Tata Bun, ma iarta, si ca dovada, pacea si bucuria care pentru scurta vreme disparuse din inima mea, revin! si Il laud Pe Blandul Pastor si Bunul meu Mantuitor, Domnul Isus Cristos pentru aceasta!

Crede-ma! Nu se compara nimic cu faptul de a te stii salvat prin Sangele Mielului!
Slavit sa fie Numele Sau, in veci de veci!

valivalivali 22.04.2008 17:42:51

Citat:

Care sunt cele 5 biserici de care vorbesti? Dar te rog mai scurt.

cele 5 biserici:
Efes,Pergam,Tiatira,Sardes,Laodicea
Apocalipsa 1,2,3.Dar te rog sa nu ma crezi pe cuvant,citeste tu insati!

valivalivali 22.04.2008 17:47:00

Citat:

Inca ceva . Nu te lua de pomelnice ca sunt sume mici si au alta semnificatie decat crezi. Nu le confunda cu indulgentele. Eu stiu multa lume care a trecut la sectari pt: bani, masiniEtc, asa ca mai taiati-va din mandrie, ca nu va face bine.

da e drept, sunt multi care au trecut la penticostali s.a. pentru asta! astia doar si-au schimbat religia, si eventual, s-au scaldat cand s-au botezat, mintind(Botezul=marturia unui cuget curat).Nu cultul e problema ci credinta, mai bine zis lipsa ei, acolo unde e cazul.
te rog sa imi ierti ignoranta.Asta stiam despre pomelnice.te-as ruga, serios si sincer, sa imi explici in cateva randuri ce sunt pomelnicele.multumesc.

ancalpop 22.04.2008 17:49:17

Citat:

În prealabil postat de valivalivali
Citat:

Este o problema?
Eu SUNT MANTUIU prin Harul si jertfa sa!Simt asta adanc in inima mea,a fost un moment in viata mea cand mi-a iertat Toate pacatele, si daca inca ii mai gresesc, imi plec genunchii, ii marturisesc, si El, ca un Tata Bun, ma iarta, si ca dovada, pacea si bucuria care pentru scurta vreme disparuse din inima mea, revin! si Il laud Pe Blandul Pastor si Bunul meu Mantuitor, Domnul Isus Cristos pentru aceasta!

Crede-ma! Nu se compara nimic cu faptul de a te stii salvat prin Sangele Mielului!

Nu cred ca are rost sa mai continuam discutia pt ca va cunosc foarte bine (pe voi penticostalii) si oricum nu ne ajuta aceasta discutie(s-ar putea sa ne jignim) si totusi macar acum in saptamana mare sa o lasam mai "moale".
Dumnezeu sa va lumineze!

valivalivali 22.04.2008 18:01:33

ei nu fii asa pesimista!Eu nu am sa te jignesc, sau cel putin nu intentionat!iar daca tu ma jignesti, te iert de pe acum!
noi penticostalii, suntem membrii ai unui cult cu nimic mai bun decat toate celelalte culte/secte crestine.poate suntem chiar mai rai decat restul, nu zic.Insa la venirea Lui, nu ne va trage la raspundere din ce cult am facut parte, ci va cerceta daca Numele nostru este scris in Cartea Vietii Mielului!Apocalipsa 21:27va cerceta roadele noastre,va cerceta daca am implinit sau nu ceea ce El ne-a poruncit.Si ceea ce El ne-a poruncit, in mod direct, gasim scris pe paginile Sfintei Scripturi, pe care trebuie sa o citim zilnic,caci este scrisoarea de dragoste pe care Mirele a adresat-o Miresei Sale,Biserica (Biserica Domnului,Trupul Sau, ce nu tine cont de natie, denominatiune)

matad 22.04.2008 22:00:23

Citat:

În prealabil postat de tot_jean
poate.
pe forumul asta am gasit ideea ca BO e singura care poate garanta mantuirea. sunt curios daca e si pozitia oficiala a BO sau asta e parerea "drept credinciosilor"?

in Scriptura se vorbeste de Biserica lui Hritos ,formata doar din cei credinciosi Lui
si acestia se gasesc in toate denominatiunile.
A spune ca doar o biserica e cea aleasa duce la mindrie ,nu la smerenie.

ancalpop 23.04.2008 00:10:28

Citat:

Citat:

Este o problema?

Este o mare problema. N-ai cum sa stii ca esti mantuit cat inca esti pe lumea aceasta. Daca ai avea putina indoiala (de sigura ta mantuire) ai avea sanse, ca astfel te-ai smeri. Trebuie sa ne vedem pacatele si toata viata sa cadem in genunchi pt iertarea lor. Hristos s-a jertfit pt iertarea pacatelor noastre dar asta nu inseamna ca noi nu mai trebuie sa facem nimic. Bucuria care revine e inselatoare ti se trage din mandrie nu din ce crezi tu. Nu mai fiti asa mandri ca va faceti rau.

valivalivali 23.04.2008 16:20:14

"Curateste-ma cu isop, si voi fi curat;spala-ma, si voi fi mai alb decît zapada."
......
"Nu ma lepada dela Fata Ta,si nu lua dela mine Duhul Tau cel Sfînt.
Da-mi iaras bucuria mîntuirii Tale,si sprijineste-ma cu un duh de bunavointa!"
Ps 51:7,11
Aici David vorbeste de bucuria mantuirii care revine in inima dupa ce esti curatit de pacatele tale.Si omul lui Dumnezeu,David era plin de mandrie?
Trebuie sa ne vedem pacatele, sa cadem in genunchi pentru iertarea lor, si daca ne inchinam "in Duh si in Adevar", atunci vom trai si noi ceea ce David a trait.Bucuria Mantuirii.Si siguranta din inima lui David va reveni si in inima noastra.
Poate ma intrebi daca ma compar cu David.Vreau sa spun ca ceea ce a facut David, putini dintre noi am facut: adulter+crima.insa Domnul a iertat pacatul sau:
Psalm 32:5. "?Atunci Ti-am marturisit pacatul meu si nu mi-am ascuns faradelegea. Am zis: ?Imi voi marturisi Domnului faradelegile!? Si Tu ai iertat vina pacatului meu."
scurt si sincer.Nu o viata intreaga, ci atunci!si asta scria David nu dupa ce a ajuns in ceruri, ci inca de pe cand era om, cu greseli si pacate ca si noi.
pacatele iti sunt iertate cat inca esti in viata.

ancalpop 23.04.2008 16:40:01

Ti-am mai scris pe undeva: raporteaza-te la Noul Testament daca te consideri crestin.

Abell 24.04.2008 11:25:46

Citat:

Este o mare problema. N-ai cum sa stii ca esti mantuit cat inca esti pe lumea aceasta.

Mantuirea este prin credinta.
Daca o sa urmariti cu atentie citatele cu privire la mantuire din NT veti observa cu siguranta ca se vorbeste despre trei aspecte ale mantuirii.
1. Despre o mantuire la trecut
2. O mantuire la prezent
3. O mantuire viitoare

[color=red]La Trecut:[/color] Se vorbeste despre actiunea Lui Iisus Hristos pentru mantuirea noastra.
Ati fost mantuiti din felul desert de vietuire prin jertfa pe Golgota.
[color=blue]Sunt scapat de pedeapsa pacatului[/color]

[color=red]La Prezent:[/color] Sunte-ti mantuiti prin credinta, prin acceptarea jertfei (acea jertfa a fost pentru mine). Sunt mantuit pentru ca jertfa Lui Iisus a fost completa si fara cusur.
Recunosc ca a murit pentru mine platind intregul pret al pacatelor mele.
[color=red]Sunt scapat de puterea pacatului[/color]
[color=red]La viitor:[/color]Mantuirea deplina in cerul lui Dumnezeu
[color=red]Sunt scapat de prezenta pacatului[/color]

Dumneavoastra considerati ca este o atitudine de mandrie sa recunosti ca esti mantuit prin jertfa lui Isus, dar eu consider ca atunci cand afirmi ca ceea ce a facut Iisus este insuficient socot ca trebuie sa fii foarte mandru ca sa crezi ca fara tine mantuirea Lui Dumnezeu nu ar fi posibila. Daca pentru acesta mantuire tu ca persoana mai trebuie sa adaugi ceva (orice) atunci acesta jetfa este incompleta.

Daca Hristos ti-a iertat pacatul prin jertfa astazi esti mantuit si vei ramane mantuit daca vei ramane in Iisus Hristos adica in voia Lui. Iisus Hristos a oferit mantuirea si ceea ce poti face tu ca om este sa accepti sau sa refuzi acesta.

Din punctul de vedere a lui Dumnezeu: Esti mantuit
Din punctul omului: Daca vei ramane pana la sfarsit in Iisus vei fi mantuit.

Sa aveti sarbatori pascale cu bine si sa ne amintim de ceea ce Iisus Domnul nostru a desavarsit pe cruce pentru ca noi astazi sa putem fi bucurosi de mantuirea Sa

Iustin44 25.04.2008 08:42:00

Citat:

"Curateste-ma cu isop, si voi fi curat;spala-ma, si voi fi mai alb decît zapada."
......
"Nu ma lepada dela Fata Ta,si nu lua dela mine Duhul Tau cel Sfînt.
Da-mi iaras bucuria mîntuirii Tale,si sprijineste-ma cu un duh de bunavointa!"
Ps 51:7,11
Aici David vorbeste de bucuria mantuirii care revine in inima dupa ce esti curatit de pacatele tale.Si omul lui Dumnezeu,David era plin de mandrie?
Trebuie sa ne vedem pacatele, sa cadem in genunchi pentru iertarea lor, si daca ne inchinam "in Duh si in Adevar", atunci vom trai si noi ceea ce David a trait.Bucuria Mantuirii.Si siguranta din inima lui David va reveni si in inima noastra.
Poate ma intrebi daca ma compar cu David.Vreau sa spun ca ceea ce a facut David, putini dintre noi am facut: adulter+crima.insa Domnul a iertat pacatul sau:
Psalm 32:5. "?Atunci Ti-am marturisit pacatul meu si nu mi-am ascuns faradelegea. Am zis: ?Imi voi marturisi Domnului faradelegile!? Si Tu ai iertat vina pacatului meu."
scurt si sincer.Nu o viata intreaga, ci atunci!si asta scria David nu dupa ce a ajuns in ceruri, ci inca de pe cand era om, cu greseli si pacate ca si noi.
pacatele iti sunt iertate cat inca esti in viata.

Cand si cum a primit David iertarea pacatelor dar nu si ispasirea lor? Abia cand s-a marturisit proorocului si preotului Natan dupa ce acesta i-a aratat pacatele savarsite si l-a certat. Pe voi cine va cearta si cine va arata ca multe din faptele, vorbele si gandurile voastre sunt pacate, neavand preot la care sa va spovediti?:
,,7. Atunci Natan a zis catre David: “Tu esti omul care a facut aceasta. Asa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Eu te-am uns rege pentru Israel si Eu te-am izbavit din mana lui Saul,
8. Ti-am dat casa domnului tau si femeile domnului tau la sanul tau; ti-am dat tie casa lui Israel si a lui Iuda si, daca aceasta este putin pentru tine, ti-as mai adauga.
9. Pentru ce insa ai nesocotit tu cuvantul Domnului, facand rau inaintea ochilor Lui? Pe Urie Heteul tu l-ai lovit cu sabia, pe femeia lui ti-ai luat-o de sotie, iar pe el l-ai ucis cu sabia Amonitilor.
10. Deci nu se va departa sabia de deasupra casei tale in veac, pentru ca tu M-ai nesocotit pe Mine si ai luat pe femeia lui Urie Heteul, ca sa-ti fie nevasta.
11. Asa zice Domnul: Iata Eu voi ridica asupra ta rau chiar din casa ta si voi lua pe femeile tale inaintea ochilor tai si le voi da aproapelui tau si se va culca acela cu femeile tale in vazul soarelui acestuia.
12. Tu ai facut pe ascuns, iar Eu voi face aceasta inaintea a tot Israelul si inaintea soarelui”. “Am pacatuit inaintea Domnului”, a zis David catre Natan.
13. “Si Domnul a ridicat pacatul de deasupra ta, a zis Natan, si tu nu vei muri.
14. Dar fiindca tu prin aceasta fapta ai dat vrajmasilor Domnului pricina sa-L huleasca, de aceea va muri fiul ce ti se va naste”.(II Regi, 12, 7-14)
De aceea a lasat Mantuitorul Hristos apostolilor puterea de a ierta in numele Lui pacatele marturisite:
21. Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi.
22. Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant;
23. Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute.(Ioan 20,21-23)
Altfel, ,,crestinii' ca tine de cine ar mai face ascultare? Voi spuneti ca ascultati de Dumnezeu si va spovediti Lui. La judecata El va va spune: Cel ce va asculta pe voi (apostolii si urmasii lor, preotii), pe Mine ma asculta. Cel ce nu va ascula pe voi ,nici pe Mine nu ma asculta. Cum poti tu sa stii ca ai facut pacate, cand nici David nu a constientizat acest lucru pana nu a venit proorocul Natan? Esti tu mai bun decat David?

mariann 25.04.2008 09:20:26

Citat:

Ti-am mai scris pe undeva: raporteaza-te la Noul Testament daca te consideri crestin.

Toti sfintii apostoli din Biblie sau raportat, in mod repetat, la scrieri din Vechiul Testament. Nu erau crestini?
Nu poti intelege corect Noul Testament daca nu cunosti bine si Vechiul Testament.
Evanghelia dupa Ioan cap. 5:39 "Cercetati Scripturile, cã socotiti cã în ele aveti viatã vesnicã. Si acelea sunt care mãrturisesc despre Mine." Tot Vechiul Testament este plin cu profetii despre Domnul nostru Iisus Hristos si planul Sau de mantuire. Iar David, a scris multi psalmi mesianici, care nu se refereau la persoana sa ci la persoana Mantuitorului. In Faptele Apostolilor cap. 2, incepand cu versetul 29, apostolul Petru talmaceste un astfel de psalm.

ancalpop 25.04.2008 10:20:23

Citat:

În prealabil postat de mariann
Citat:

Toti sfintii apostoli din Biblie sau raportat, in mod repetat, la scrieri din Vechiul Testament. Nu erau crestini?
Nu poti intelege corect Noul Testament daca nu cunosti bine si Vechiul Testament.
Evanghelia dupa Ioan cap. 5:39 "Cercetati Scripturile, cã socotiti cã în ele aveti viatã vesnicã. Si acelea sunt care mãrturisesc despre Mine." Tot Vechiul Testament este plin cu profetii despre Domnul nostru Iisus Hristos si planul Sau de mantuire. Iar David, a scris multi psalmi mesianici, care nu se refereau la persoana sa ci la persoana Mantuitorului. In Faptele Apostolilor cap. 2, incepand cu versetul 29, apostolul Petru talmaceste un astfel de psalm.

Aveti un stil de a interpreta incat nici nu cred ca mai are rost vreo discutie, pt ca n-am mai termina niciodata, am tot lua cate o propozitie sau cuvant si le-am tot rastalmaci. Daca voiai vedeai la ce m-am referit. Voi va raportati doar la Vechiul Testament, care dupa cum spuneam este caduc. Intelegi ce vreti.
Va doresc sa va bucurati de Invierea Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

Iustin44 25.04.2008 14:50:36

Pentru Abell

Atunci de ce Sf. Ap. Pavel spune: 12. Drept aceea, iubitii mei, precum totdeauna m-ati ascultat, nu numai cand eram de fata, ci cu atat mai mult acum cand sunt departe, cu frica si cu cutremur lucrati mantuirea voastra; Iar Hristos spune:19. Prin rabdarea voastra veti dobandi sufletele voastre. Ce e omul? Robot fara vointa proprie?

mariann 25.04.2008 15:15:08

Citat:

Voi va raportati doar la Vechiul Testament, care dupa cum spuneam este caduc.

Nu vreau sa reprezint pe nimeni. Eu ma raportez la toata Sfanta Scriptura. Vechiul Testament si Noul Testament sunt intr-o perfecta armonie. Sa spui ca Vechiul Testament este caduc, mi se pare o incumetare. "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna"(A doua epistola a apostolului Pavel catre Timotei, cap.3:16,17). Sa-l credem pe apostolul Pavel?

Abell 27.04.2008 00:04:58

Citat:

În prealabil postat de Iustin44
Pentru Abell
Ce e omul? Robot fara vointa proprie?

Departe de mine asemenea afirmatie, rezumatul (daca vreti) ale celor scrise mai sus de mine arata cam asa:
Dumnezeu prin Iisus Hristos a oferit o mantuire completa prin jertfa pe cruce.
Manuirea acesta este disponibila oricarei persoane de pe pamant.
Odata acceptata acesta Mantuire (iertare de pacate)ea devine disponibila in perimetrul in care Dumnezeu o da: adica Iisus Hristos.
Deci sunt mantuit daca:
- Traiesc in Iisus Hristos si pentru Iisus Hristos (cine ma iubeste pazeste poruncile mele)
- trairea cu Iisus Hristos este vizibila (nu doar mistica) este observata in roada pe care o rodeste Duhul Sfant in mine (si anume faptele bune)
- Faptele bune pe care le fac sunt roada Duhului (deci nu am merit pt ele). E meritul Domnului si al Duhului Sfant.
"Lucrati manuirea voastra" se refera la pozitia in care trebuie sa fim adica in Isus Hristos facand voia tatalui.
La sfarsitul vremii cand diavolul cu toti ai lui vor fi inchisi pe vecie in infen, cand Dumnezeu va ridica biserica Sa cand nimeni nu va mai pacatui pentru ca ispititorul nu ami e: atunci vom gusta cu adevarat mantuirea din plin, mantuire care ni sa dat, am avut-o si am dus-o pana la sfarsit.
Mantuirea e un proces care tine o viata. O avem deja, disponibila, oferta dar nu inca pe deplin
Sper ca acum fac sens cele scrise de mine.
Numai bine Florin B.

ancalpop 27.04.2008 15:54:43

Citat:

Citat:

Voi va raportati doar la Vechiul Testament, care dupa cum spuneam este caduc.

Nu vreau sa reprezint pe nimeni. Eu ma raportez la toata Sfanta Scriptura. Vechiul Testament si Noul Testament sunt intr-o perfecta armonie. Sa spui ca Vechiul Testament este caduc, mi se pare o incumetare. "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna"(A doua epistola a apostolului Pavel catre Timotei, cap.3:16,17). Sa-l credem pe apostolul Pavel?

HRISTOS A INVIAT!
Ma refeream la Legea Vechiului Testament -Tora. Bineinteles ca Psalmii, profetiile, cartile istorice isi au fiecare rolul lor in slujbele si in viata crestinilor.
Si Legea Vechiului Testament a fost insuflata de Dumnezeu, dar fost inlocuita de cea a Noului Testament, de aceea e caduca. Trebuia sa fiu mai explicita dar din viteza si pentru ca stiu cum pun problema neoprotestantii nu m-am gandit ca se va intelege asa. Ma bucur ca ai intervenit.

mariann 27.04.2008 20:01:52

Citat:

HRISTOS A INVIAT!
Ma refeream la Legea Vechiului Testament -Tora. Bineinteles ca Psalmii, profetiile, cartile istorice isi au fiecare rolul lor in slujbele si in viata crestinilor.
Si Legea Vechiului Testament a fost insuflata de Dumnezeu, dar fost inlocuita de cea a Noului Testament, de aceea e caduca. Trebuia sa fiu mai explicita dar din viteza si pentru ca stiu cum pun problema neoprotestantii nu m-am gandit ca se va intelege asa. Ma bucur ca ai intervenit.

ADEVARAT A INVIAT!
Referitor la Legea Veche: mai sunt valabile cele CELE ZECE PORUNCI? Le gasim in cartile Iesirea si Deuteronom.

TFL 28.04.2008 15:43:49

Citat:

Referitor la Legea Veche: mai sunt valabile cele CELE ZECE PORUNCI? Le gasim in cartile Iesirea si Deuteronom.

inafara de disputele cu Ziua de Odihna......toate poruncile sunt destul de active si de amintite in crestinism.se pare ca inca sunt valabile.Ele nu "poruncesc" nimic anormal.
concluzia.....

mariann 28.04.2008 19:44:51

Citat:

În prealabil postat de TFL
Citat:

inafara de disputele cu Ziua de Odihna......toate poruncile sunt destul de active si de amintite in crestinism.se pare ca inca sunt valabile.Ele nu "poruncesc" nimic anormal.
concluzia.....

Tot in "ceata" sunt. Mai sunt sau nu mai sunt valabile CELE ZECE PORUNCI? Sau, sa inteleg ca nu mai sunt valabile toate? In cazul asta, care porunca a fost desfiintata?

TFL 28.04.2008 22:16:52

Citat:

Tot in "ceata" sunt. Mai sunt sau nu mai sunt valabile CELE ZECE PORUNCI? Sau, sa inteleg ca nu mai sunt valabile toate? In cazul asta, care porunca a fost desfiintata?

DA
teoretic sunt valabile toate 10.....si sunt foarte bine date.acu.....depinde.....daca cineva vrea sa zica ca nu sunt toate valabile......incepe discutia interminabila

Chriss-tian78 29.04.2008 00:03:23

"Caci noi toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, ca sa luam fiecare dupa cele ce am facut prin trup, fie bine, fie rau". 2Corinteni 5,10.

ancalpop 29.04.2008 11:25:59

Citat:

Citat:

În prealabil postat de TFL
Citat:

concluzia.....

HRISTOS A INVIAT!
Cele zece porunci sunt sinteza Torei care, dupa cum spuneam, a fost inlocuita de Legea Noului Testament. Sa-ti dau un exemplu: Sa nu ucizi- acum ni se cere mai mult decat atat, adica daca ni se cere sa ne iubim vrajmasii e clar ca nu mai putem sa-i ucidem. Sper ca ai inteles. Deci Vechea Lege e cuprinsa in Noua Lege care este mult mai mult.

mariann 05.05.2008 12:51:03

Citat:

inafara de disputele cu Ziua de Odihna......toate poruncile sunt destul de active

Sa inteleg ca nu mai este activa porunca referitoare la Ziua de Odihna?

ancalpop 05.05.2008 13:44:36

Citat:

Citat:

inafara de disputele cu Ziua de Odihna......toate poruncile sunt destul de active

Sa inteleg ca nu mai este activa porunca referitoare la Ziua de Odihna?

Nu-mi atribui mie ceea ce a spus altcineva.

mariann 05.05.2008 17:37:26

Citat:

Nu am treaba cu spusele altora. Pur si simplu nu imi este deloc clar ce sa inteleg din cele spuse de dvs.

costel 05.05.2008 17:52:08

Intr-un articol parintele Coman spunea: Un parinte aghiorit contemporan scria ucenicilor sai sa considere poruncile dumnezeiesti ca pe niste medicamente, iar implinirea lor ca pe o terapie. Sensul pe care il dam noi cuvantului "porunca" este unul care trezeste in orice om o reactie de respingere, manifestata in diferite feluri. Porunca, de la oricine ar veni, implica o relatie ierarhica intre cel care porunceste si cel caruia i se porunceste, presupune dreptul cuiva de a porunci si obligatia cuiva de a implini porunca.

De cele mai multe ori, in uzul comun al cuvantului, porunca vizeaza interesul sau beneficiul poruncitorului. Perceputa astfel, porunca este ceva apasator, constrangator, ceva care afecteaza mult ravnita libertate a omului. Dar nu despre asta e vorba atunci cand vorbim de poruncile Domnului.

A folosi medicamente nu poate, in nici o situatie, sa echivaleze cu vreo performanta si nici cu vreun merit. Nimeni nu se poate mandri ca ia medicamente. Dimpotriva, faptul ca urmeaza o terapie il smereste pe om prin evidenta si recunoasterea bolii si a slabiciunii. Si cu cat este mai clara si mai constientizata starea si gravitatea bolii, cu atat medicamentele sunt mai pretuite. La fel si cel care ni le furnizeaza.

Numai ca percerea poruncilor ca medicamente si, in consecinta, decizia de a le implini spre vindecare presupune neaparat recunoasterea bolii, a starii de cadere, de slabiciune, de neputinta. Asa se si explica de ce, inainte de a incepe propovaduirea Evangheliei Sale, inainte de a da orice porunca, Mantuitorul face apel la pocainta.
Este clar ca singura motivatie corecta a implinirii poruncilor si singura mobilizatoare ar fi setea, dorul nostru dupa vesnicie, dupa Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:01:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.