Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   O alimentatie corecta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13392)

the_Listener 27.07.2011 02:32:32

[quote=ovidiu b.;382245][quote=the_Listener;382242] DEMONSTRAT ... stiu ce deranjeaza acum , nu? pai spuneai ca e ok sa fi contrazis .. e sau nu e ok? opiniile tale se schimba acum sau o tii tot pe a ta ?
Citat:

Nu ma deranjeaza contradictiile (sunt foarte bune - fiecare avem de invatat - nimeni nu este perfect) - dar modul de abordare lasa de dorit.
din punctul unui user este irelevanta discutia asta ... e ca si cum ai acuza o foaie scrisa ca e pe masa ....
multa iubire

the_Listener 27.07.2011 02:33:12

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 382252)
Noapte buna AMICUL meu. Chiar esti simpatic. Pace in suflet iti doresc!

amice , somn usor
multa iubire

ovidiu b. 27.07.2011 02:35:37

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 382254)
amice , somn usor
multa iubire

PS: Sa stii ca in discutia asta (asa denaturata cum a fost) exista si un bine. Si multumesc pentru binele pe care l-ai facut !

Somn usor si tie ...daca nu mai stai

the_Listener 27.07.2011 03:03:18

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 382255)
PS: Sa stii ca in discutia asta (asa denaturata cum a fost) exista si un bine. Si multumesc pentru binele pe care l-ai facut !

Somn usor si tie ...daca nu mai stai

inca ceva inainte sa plec la somnic la care poti medita

. Ei 1 ou contine in functie de felul sau peste 220 mg colesterol .

Ficatul poate procesa zilnic 200 mg. Ce se intampla atunci cand primeste 220? simplu! Supune ficatul la un efort foarte mare, incearca sa il elimine iar daca nu reuseste se reabsoarbe si se depune pe vase. Ei, omnivorul nu mananca doar 200 de mg , pt ca el nu mananca 1 ou si gata! Mai mananca si branzica si lapte si carne ...si se aduna o cantitate de colesterol imensa pe care ficatul nu o va putea procesa. Acest fapt duce evident in timp la deteriorarea ficatului, la arteroscelroza si alte boli date de excesul de colesterol

multa iubire

ovidiu b. 27.07.2011 03:33:17

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 382259)
inca ceva inainte sa plec la somnic la care poti medita

. Ei 1 ou contine in functie de felul sau peste 220 mg colesterol .

Ficatul poate procesa zilnic 200 mg. Ce se intampla atunci cand primeste 220? simplu! Supune ficatul la un efort foarte mare, incearca sa il elimine iar daca nu reuseste se reabsoarbe si se depune pe vase. Ei, omnivorul nu mananca doar 200 de mg , pt ca el nu mananca 1 ou si gata! Mai mananca si branzica si lapte si carne ...si se aduna o cantitate de colesterol imensa pe care ficatul nu o va putea procesa. Acest fapt duce evident in timp la deteriorarea ficatului, la arteroscelroza si alte boli date de excesul de colesterol

multa iubire

Asa este....1 ou/ saptamana merge ...nimic mai mult.....(cand aveam in program ou doar 1 ou - consumam pe saptamana sau mai multe oua de prepepelita pe saturate) ...acum nu mai pot edita programul...dar cine o sa ia aminte poate tine minte ca totul trebuie consumat cu masura. Oul de prepelita se recomanda ca si inlocuitor al oului de gaina. Acum uite singur ti-ai raspuns la cele 4 zile TOXICE - dar in program le disociaza foarte clar (deci programul e constructiv). Bineinteles ca ideal este sa renuntam definitiv la animaliere (nu avem nevoie de ele) - dar patima gustului, a satietatii si altele nu ne lasa.

In sfarsit discutam ceva constructiv. Domne ajuta!

maria40 27.07.2011 09:07:25

Din tot ce-ati scris voi aici trag concluzia ca nici un aliment nu e bun.....
O sa ne apucam toti sa mancam iarba. A, nu! Si asta e stropita cu tot felul de substante.
Pana la urma rabdari prajite vom manca ca astea n-au nici E-uri si nici acizi.
Voi ce vreti sa traim pe Pamantul asta cat ciorile? Credeti ca daca mancam doar bio sau suntem vegetarieni traim 100 de ani? Doamne iarta-ma nici nu vreau sa traiesc atat de mult!
Nu fac exces de mancare, ma stradui cu ajutorul lui Dumnezeu sa tin toate posturile, dar, in rest nu incep sa mananc doar ierburi si cereale ca doar nu suntem ierbivori.
Amintirile mele cele mai placute sunt din perioada copilariei....
Imi facea bunica, Dumnezeu sa o ierte, niste placinte cu branza in cuptor ca imi venea sa mananc o tava intreaga. Mirosea a vanilie si a paine proaspata. Nu-mi trebuia nici carne nici nu stiu ce specialitati de salate cu avocado ,cu menta. Imi era suficient o felie de paine proaspata facuta de bunica pe care puneam unsoare si felii de rosii.
Nimeni nu stia pe vremea aceea de diete disociate si de fite. Se manca si se gatea simplu din ceea ce cresteai in curtea ta si semanai in gradina ta.
Acum toti, draga, au devenit vegetarieni si urmeaza un regim vezi Doamne sanatos.
Da, da! In capul lor...sanatos! Acum toate, dar absolut toate sunt tratate cu substante chimice asa ca nu va mai amagiti.
Traim atat cat va vrea Dumnezeu! Ca daca nu murim de boala, murim de accident sau altceva ca doar nu suntem nemuritori.

Daniel_7 27.07.2011 09:20:30

Pe vremea bunicilor,sau a strabunicilor,mancarea era mai consistenta si mai naturala si oamenii erau mai sanatosi si mai puternici.

Acum datorita mancarii suntem mai slabanogi ,si cautam o iesire prin mancarea naturista....Dar se fac multe obsesii pe treaba asta...

Renuntarea la carne si produsele mai grele,cred ca se facea inainte doar pentru ajutor la rugaciune,acum doar pentru sanatate..Aici este o mare diferenta..!!!

Yasmina 27.07.2011 09:59:52

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 382293)
O sa ne apucam toti sa mancam iarba. A, nu! Si asta e stropita cu tot felul de substante.
Voi ce vreti sa traim pe Pamantul asta cat ciorile? Credeti ca daca mancam doar bio sau suntem vegetarieni traim 100 de ani? Doamne iarta-ma nici nu vreau sa traiesc atat de mult!
Nu fac exces de mancare, ma stradui cu ajutorul lui Dumnezeu sa tin toate posturile, dar, in rest nu incep sa mananc doar ierburi si cereale ca doar nu suntem ierbivori.
Imi facea bunica, Dumnezeu sa o ierte, niste placinte cu branza in cuptor ca imi venea sa mananc o tava intreaga. Mirosea a vanilie si a paine proaspata. Nu-mi trebuia nici carne nici nu stiu ce specialitati de salate cu avocado ,cu menta. Imi era suficient o felie de paine proaspata facuta de bunica pe care puneam unsoare si felii de rosii.
Nimeni nu stia pe vremea aceea de diete disociate si de fite. Se manca si se gatea simplu din ceea ce cresteai in curtea ta si semanai in gradina ta.
Acum toti, draga, au devenit vegetarieni si urmeaza un regim vezi Doamne sanatos.
Da, da! In capul lor...sanatos! Acum toate, dar absolut toate sunt tratate cu substante chimice asa ca nu va mai amagiti.
Traim atat cat va vrea Dumnezeu! Ca daca nu murim de boala, murim de accident sau altceva ca doar nu suntem nemuritori.

Si eu am bunicii la tara,si ei fac tot felul de mancaruri naturale si totul preparat in casa,dar asta nu inseamna ca sunt sanatosi tun sau ca nu ar avea deloc probleme de sanatate;de cativa ani au renuntat sa mai creasca porci si chiar sa mai consume carne de pork,sunci si cate alea.
La analizele de sange colesterolul era inalt pana la cer...alte probleme cu vezica biliara din cauza atator grasimi si mai ales prajeli...probleme in aria digestiva,in mod deosebit!
Si ei mancau untura pe paine,jumari si carnatarii pana au ajuns la concluzia ca se simt mult mai bine dupa un ghiveci bun de legume.

Cred ca sunt oameni si oameni,fiecare diferiti in felul lor.Unii tolereaza f bine proteinele animale,grasimile iar altii daca nu au o salata sau un fruct pe zi nu se simt bine.
Cu riscul ca veti rade de mine,eu va spun ca daca nu as avea salata verde de cate ori imi doresc as ajunge poate sa mananc iarba-atat de tare imi place gustul proaspat de vegetale :)
Nu cred ca este doar un moft,deoarece eu am urat carnea,grasimea si laptele inca de mica(aruncam bucatile de carne pe sub masa ,la animale),eram mult prea mica pt a-mi forma vreo opinie despre diete !!

ovidiu b. 27.07.2011 10:13:34

Citat:

Tocmai pentru ca traim aceste vremuri cumplite cu o gama foarte larga de produse industrilaizate si procesate (cu tot felul de adaosuri, conservanti, E-euri etc) ar trebui sa ne faca sa cunoastem cat mai multe lucruri despre o alimnetatie corecta. Pe vremea bunicilor nostri nu existau atatea "chimice", iar impactul poluarii asupra produselor alimenatre, legumelor si fructelor nu era asa de puternic. De asta si bunicii nostri traiau mai mult (si uite ca model de la ei avem Calendarul Crestin-Ortodox - care este baza unei alimentatii aproape multumitoare). Da, este de preferat sa consumam produse de casa (de la bunica, unchiu etc) - produse mai putin "chimizate". Incet care stiu sa dicearna raul de bine se intorc la lucrurile simple (macarea si obiceiurile de la tara).
Dumnezeu ne-a dat libertatea de a alege intre bine si rau fiecare dupa puterile noastre. "Lumea este pomul cunoștinței binelui și răului – pomul de încercare a omului. Lumea e impusă fiecăruia ca o piatră de tocilă pe care fiecare are să-și ascută facultățile sale spirituale."

Acum referitor la destin: pai resepectand macar Calendarul Crestin Ortodox deja faci un pas - ai cele 4 posturi mari, ai cele 3 zile pe saptamana de post, daca mai adaugi spovedania, rugaciunea si participarea la Sfanta Liturghie - eu zic destinul tau se schimba.
Uite cateva invataturi care te-ar putea ajuta:

"Dacă nu e sănătate e scăzută și credința.
Viața înfrânată duce la redobândirea sănătății încât să poți deosebi binele de rău.
Câtă vreme omul nu iese din poftă, nu se poate apropia de Dumnezeu.
Niciodată să nu asculți de poftă. Cine a ascultat de poftă a ascultat de diavolul.
Din lăcomia stomacului se naște și curvia.
Rugăciunea e respirația sufletului, iar postul e apa care stinge văpaia patimilor."

“Destinul e de speriat numai întrucât asupra celor care păcătuiesc e ca o forță strivitoare”.
“De noi atârnă cei de mâine, de felul cum vom ști să le dăm locul, așa vor veni”.
“Dacă nu se vor griji de păcatele lor, pentru aceasta îi voi da în mâinile copiilor lor”.
"Deci de noi depinde, de noi atârnă ce generație vine. Iată schițată și această forță – destinul - care e naturală și supranaturală. Căci jumatate e de pe pământ, iar numai cealaltă jumatate e de la Dumnezeu. Deci și de noi atârnă ce zile vor veni.” (Parintele Arsenie Boca)

Daniel_7 27.07.2011 10:15:55

Cred ca faci o mica mare eroare...Calendarul ortodox nu il avem de la bunici,ci de la Biserica,si nu este facut pentru sanatate ,ci pentru ascultare.Miercurea postim pentru tradarea lui Iuda,si vinerea pentru rastignirea Mantuitorului.

Uite asa se amesteca naturismul si isi face propria lege...

ovidiu b. 27.07.2011 10:33:07

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 382300)
Pe vremea bunicilor,sau a strabunicilor,mancarea era mai consistenta si mai naturala si oamenii erau mai sanatosi si mai puternici.

Acum datorita mancarii suntem mai slabanogi ,si cautam o iesire prin mancarea naturista....Dar se fac multe obsesii pe treaba asta...

Renuntarea la carne si produsele mai grele,cred ca se facea inainte doar pentru ajutor la rugaciune,acum doar pentru sanatate..Aici este o mare diferenta..!!!

Asa este referitor la bunici. Acum datorita mancarii si a patimillor noastre suntem mult mai slabanogi, iar "Înclinarea sufletului face interferență cu înclinarea trupului în care a fost trimis."

ovidiu b. 27.07.2011 10:39:42

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 382322)
Cred ca faci o mica mare eroare...Calendarul ortodox nu il avem de la bunici,ci de la Biserica,si nu este facut pentru sanatate ,ci pentru ascultare.Miercurea postim pentru tradarea lui Iuda,si vinerea pentru rastignirea Mantuitorului.

Nu bunicii, strabunicii sau parintii ti-au spus de Biserica, nu bunicii sau parintii ti-au spus de post? Intradevar este postul este lasat de Biserica (si nu de bunici)...eu am vrut sa subliniez ca ei le-au respecat si ne-au transmis si nu ca ei le-au inventat. Eu de exemplu tineretea mi-am petrecut-o la tara, iar ca model îi am pe bunicii mei.

Man Teo 27.07.2011 10:45:18

Hrana

Citat:

Alimentele sunt facute de om, hrana de catre Dumnezeu!
Ciorile mananca si putreziciuni, omul mananca imbalsamaturi... sa traim ca o cioara, ca ea macar implineste.
Dar bunica bunicii dumneavoastra ce mancare facea, sau Dumnezeu insusi in prima gradina! Mirosea acolo deja acolo pomul interzis, la fel cum mirosea deja vanilia placintei?
Dumnezeu ne-a dat viata, ca la randul nostru sa o dam mai departe; asa cum ne-a dat-o El.

ovidiu b. 27.07.2011 10:46:02

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 382322)

Tocmai dragul meu...naturismul respecta Biserica (nu face abstractie de legile Bisericii)...si nu isi face propria lege....

Daniel_7 27.07.2011 10:50:51

Eu cred ca da....isi face propria lege...

ovidiu b. 27.07.2011 10:58:01

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 382339)
Eu cred ca da....isi face propria lege...

Fiecare avem deptul la propia opinie. Acum nu cunosc gandirea altor naturisti (a naturismului ca stiinta) ...e posibil sa ai dreptate ...vorba "nu exista paduri fara uscaturi" e valabila si in naturism...si nu vreau sa sustin naturistul meu este perfect (se documenteaza permamnent).

Daniel_7 27.07.2011 11:01:56

Chiar daca ar fi perfect(dar nu este...vezi treaba cu rosiile ,castravetii ,perele etc),tot nu are legatura cu Biserica.
E bine sa fim sanatosi,insa naturistii fac o pasiune din asta...

ovidiu b. 27.07.2011 11:11:00

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 382349)
Chiar daca ar fi perfect(dar nu este...vezi treaba cu rosiile ,castravetii ,perele etc),tot nu are legatura cu Biserica.
E bine sa fim sanatosi,insa naturistii fac o pasiune din asta...

Da vad ca rosiile au fost discutate cel mai des. Ei bine iti mai pot da un argument de ce rosiile nu sunt recomandate.

Rosiile au o evolutie foarte mare in reactiile de enzimale (fermentatie)....atat de mari incat duc la putrefactie - ptrefactie care se transmite in tot sistemul organismului. Acum referitor la LICOPEN (care este anticancerigen) - poti manca o tona de rosii si nu ai sa ai beneficii ....doar extractul de LICOPEN - te ajuta in combaterea cancerului. Acum noi trebuie sa urmarim toate calitatile unei plante/fruct/produs (nu trebuie sa privim numai aspectele pozitive, ci trebuie sa urmarim daca un produs ne poate afecata si negativ pe intreg sistemul). Uite surse bune de LICOPEN care care nu te afecteaza negativ: pepene verde, papaya, caise si grapefruit roz.
Acum SOLANINA din rosii am mai discutat-o - se stie clar ca este TOXICA, dar tin sa adaug ca SOLANINA - este un catalizator invers in organism. Acum aciditatea si starea de disconfort pe care le creeaza, nu are rost sa le mai discutam (vezi inclusiv castravetii - cunosc multi care nu suporta castravetele pentru ca se baloneaza si au aciditate - oare o fi intamplator?)
Para contine moduli din saruri de calciu care favorizeaza formarea pietrei la rinichi. Doar sucul (natural) de pere este recomandat dar si aceasta cu masura (eu am mai primit sa consum 1/7 - suc de pere).
Vinetele - contin pe langa SOLANINA si ACID NICOTILIC - acidul nicotinic produce vasodilatatie - Pentru actiunea vasodilatatoare se prescrie, cu eficienta modesta, in: tulburari circulatorii cerebrale, ateroscleroza cerebrala, ramolisment, tulburari circulatorii la hipertensivi, tulburari circulatorii retiniene (spasme, embolie, tromboza a venei centrale a retinei, retinite angiospastice), tulburari circulatorii sfera ORL (ameteli, sindrom Ménière, migrene), tulburari circulatorii periferice (arterite, sindromul Raynaud, degeraturi), hiperlipoproteinemii de tip II a si b, III, IV, V. Deoarece este greu tolerat, se recomanda numai in cazurile in care celelalte hipolipemiante sunt inactive sau produc efecte adverse. Contraindicatii: Hemoragii recente, insuficienta cardiaca, infarct miocardic, ulcer gastroduodenal. Se administreaza cu prudenta sau se evita in primul trimestru de sarcina.

Deci dragilor cei care nu sunteti de acord cu aceste produse (rosii, vinete, castraveti ...) va propun sa experimentati pe propria voastra piele (e cel mai sigur si mai eficient).

Acum referitor la avea sa nu legatura cu Biserica...topicul este cat se poate de clar...acum ca nu am uitat si de Biserica este un lucu pozitiv.

Daniel_7 27.07.2011 11:17:07

Un articol despre rosii

Rosia este un aliment foarte bun pentru organismul uman. Rosiile au calitati de dezintoxicare al organismului si in acelasi timp sporesc rezistenta organismului. Rosia este bogata in saruri alcaline, mentine sangele in stare de fluiditate perfecta si reduce concentratia de uree. In afara de actiunea purificatoare a sangelui, combate si aciditatea gastrica in organismul omului. Rosia combate constipatia, deoarece in samburi si coaja contine lycopen, stimuland miscarile intestinale si eliberand intestinul de reziduri.

Acest aliment nu contine sare si poate fi consumat si de cardiaci, cat si de cei care au probleme cu tensiunea. Rosia este buna in combaterea cosurilor, al tenului acneeic si al tenului gras. Pur si simplu se taie o rosie in doua si o masezi pe fata pentru cateva minute si apoi te speli cu apa rece.

Rosia contine beta-caroten, un antioxidat foarte puternic care mentine pielea tanara si frumoasa: cu cat mai multe rosii, cu atat ai o piele mai fina.

Rosia a fost adusa de catre spaniolii in Europa in secolul saisprezece. Isi are originea in America, fiind cultivata din Peru pana in sudul Mexicului. La poalele Anzilor aceasta leguma avea dimensiunea unei prune si nu era asa de dulce. In anul 1540 rosia a inceput sa fie cultivata in toata Europa si s-a adaptat foarte bine la climatul mediteraneean. Faptul ca rosia este un bun medicament pentru organismul uman a fost datorat doctorului '''John Cook Bennett''', care spunea ca acest aliment vindeca cele mai diverse boli, de la indigestie pana la holera.

Febra rosiilor a incetat in 1840, cand rosia a devenit un ingredient principal in dieta tuturor popoarelor. Roșiile fac parte din bucătăria universală. În prezent, medicina modernă recomandă roșia ca un aliment benefic inimii, deoarece conține cel mai puternic antioxidant.

Sucul de roșii este considerat o băutură răcoritoare. Roșiile verzi necoapte sunt utilizate la gătirea sosurilor speciale, cum este salsa. Rosiile, bogate in pigment rosu adica lycopen, scad cu 40% posibilitatea aparitiei cancerului de prostata. Rosia este considerata de multi oameni fruct si nu leguma - ceea ce conteaza cel mai mult este sa o consumam cat mai des.

Contine multi aminoacizi, vitamine: A, B, C, E, minerale (magneziu, sodiu, potasiu). Acest aliment iti revitalizeaza intregul organism, indiferent cum o mananci. Intr-un kg de rosii gasim: 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 40-50mg de calciu, 20-30 mg de fier.

Daca mananci cel putin doua rosii pe zi vei avea o piele sanatoasa, o inima rezistenta si vei beneficia de portia ta zilnica de vitamina C. Cancerul te va ocoli, deoarece rosia cum am mai spus contine lycopen, o singura molecula de lycopen poate distruge 13 radacini de virusi. Rosiile sunt bune si pentru sistemul nervos, de exemplu daca vii de la munca extenuat si obosit si cu nervii la pamant adauga la felul tau de mancare doua rosii si vei fii cel mai castigat. Rosiile reduc starea de nervozitate, daca le mananci in mod regulat.

Rosia, scut impotriva cancerului

Rosia este bogata in lycopen, iar rosia galbena este bogata in caroten, deci atat cele rosii cat si cele galbene sunt bune pentru organismul uman. Lycopenul si carotenul sunt cei care anihileaza radicalii liberi si previn formarea de metaboliti cancerigeni. Atat sucul de rosii cat si pasta de rosii, chiar daca sunt supuse fierberii, tot isi pastreaza o parte din vitamine si din sarurile minerale. Prin urmare, sucul si pasta de rosii blocheaza oxidarile din organism, care predispun corpul la imbolnavire prematura. Prin aceste efecte, pigmentii carotenoizi reduc riscul aparitiei cancerului de prostata si de colon, precum si a altor forme de cancer (de esofag, pulmonar si de limba).

Efectul ''anticancerigen'' creste prin consumul zilnic de rosii in orice forma, dar si salata de rosii cu usturoi este foarte binevenita in combaterea cancerului. Rosiile sunt bune si pentru colesterol, deoarece contin ''niacin'' (B3), ceea ce face sa reduca colesterolul, daca sunt introduse in mesele noastre zilnice.

Sucul si pasta de rosii protejeaza articulatiile, celulele nervoase si caile circulatorii ale sangelui, cu efecte directe asupra presiunii sangvine ridicate si in cazul unor boli vasculare cum ar fi: ateroscleroza coronariana, tromboza, hipervascozitatea sangelui. Prin alcalinizarea sangelui si asta datorita continutului ridicat in saruri minerale, adica: potasiu si magneziu, rosiile sunt indicate in tratamentul bolilor reumatismale, in poliartroze si guta. Deci lycopenul din rosie reduce semnificativ riscul aterosclerozei, iar incidenta infarctului miocardic poate scadea de la 20./. la 50./. doar la persoanele care consuma frecvent rosii.

Lycopenul ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange, ce pot duce la infarct miocardic. Ce trebuie sa retinem este faptul ca daca vom consuma constant rosii vom preveni aparitia problemelor cardiovasculare, iar potasiul din rosii ne va ajuta cu brio pentru scaderea tensiunii arteriale. Trebuie sa constatam ca rosiile sunt bune si in bolile de inima.

Exista mai multe tipuri de rosii: rosia de culoare rosie, adica ''patlageaua'', rosia galbena, cea care contine caroten si se mai numeste si ''gogonea'', si rosia neagra, care este un soi de patlagea foarte bine adaptata la frig si umbra, de unde si numele de rosia neagra. In Florida intalnim si pomul care face rosii. Este vorba despre cel mai inalt si bogat rasad de rosie, intrat acum cativa ani in Cartea Recordurilor, cu o productie de 32.000 de bucatii de rosii!

In consumul de Lycopen se pun mari sperante pentru prevenirea bolilor neoplazice, degenerative si a maladiei Alzheimer. Patlageaua rosie se mai numeste si Marul de aur - sau Pomodorro sau Pomme d'amour- sau Marul dragostei.

Suc pentru antiinsolatie: dupa expunerea indelungata la soare, pentru prevenire putem sa bem suc de rosii, care rehidrateaza organismul, dar si pentru prevenirea cancerului de piele. Daca se beau trei pahare de suc de rosii, pe durata unei saptamani, se poate reduce riscul imbolnavirii, cu pana la 76./. in special in boala Alzheimer. Frunzele de tomate strivite sunt foarte bune in prevenirea, zonelor afectate (intepaturi de insecte sau urzicaturi).

Daniel_7 27.07.2011 11:21:47

Cui nu-i place o salata de rosii,castraveti si ceapa?! Cat e de buna!!!

Daniel_7 27.07.2011 11:26:04

Deasemenea o mamaliga de tara cu lapte,pe care o indulceam cu sare(la bunicul) ....ce buna era.....!!!

maria40 27.07.2011 11:32:57

Oamenii gandesc diferit , mananca diferit , se comporta diferit, se imbraca diferit.
Ceea ce e sanatos pentru unii pentru altii e daunator.
Mi se pare ca cei care sunt naturisti sunt ca intr-o secta. Incearca sa-i faca pe altii sa-si schimbe alimentatia....exact cum fac sectantii vin sa te lamureasca sa-ti schimbi credinta.
DE unde stii tu, cel naturist,ce e bine pentru mine sau pentru altii. Tu, insuti, iti cunosti cel mai bine organismul si limitele.
Noi va lasam pe voi ,cei care sunteti atenti la ce mancati, sa traiti cat mai mult si sa dea Dumnezeu fara reparatii capitale. Important, insa, este ceea ce-ai facut cu viata ta, faptele pe care le-ai facut bune sau rele.
Postul inseamna sa-ti infranezi poftele. Daca ceea ce-ti place sa mananci cel mai mult sunt produsele vegetale atunci in perioada postului trebuie sa te infranezi sa mananci aceste produse pe saturate ca atunci nu mai e post.Cei carora le place carnea pentru ei e un efort mai mare pentru ca cele vegetale nu sunt pe gustul lor si atunci mananca doar pentru a putea supravietui.

Daniel_7 27.07.2011 11:36:26

Corect,naturistii sunt ca o secta,care incearca sa-si impuna parerile asupra celorlalti...

ovidiu b. 27.07.2011 11:43:54

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 382358)
Deasemenea o mamaliga de tara cu lapte,pe care o indulceam cu sare(la bunicul) ....ce buna era.....!!!

Mult succes iti dorsc cu sarea....de sare se vorbeste prea mult ca sa-ti mai vin cu argumente.

ovidiu b. 27.07.2011 11:46:06

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 382355)
Rosia este un aliment foarte bun pentru organismul uman. Rosiile au calitati de dezintoxicare al organismului si in acelasi timp sporesc rezistenta organismului. Rosia este bogata in saruri alcaline, mentine sangele in stare de fluiditate perfecta si reduce concentratia de uree. In afara de actiunea purificatoare a sangelui, combate si aciditatea gastrica in organismul omului. Rosia combate constipatia, deoarece in samburi si coaja contine lycopen, stimuland miscarile intestinale si eliberand intestinul de reziduri.

Acest aliment nu contine sare si poate fi consumat si de cardiaci, cat si de cei care au probleme cu tensiunea. Rosia este buna in combaterea cosurilor, al tenului acneeic si al tenului gras. Pur si simplu se taie o rosie in doua si o masezi pe fata pentru cateva minute si apoi te speli cu apa rece.

Rosia contine beta-caroten, un antioxidat foarte puternic care mentine pielea tanara si frumoasa: cu cat mai multe rosii, cu atat ai o piele mai fina.

Rosia a fost adusa de catre spaniolii in Europa in secolul saisprezece. Isi are originea in America, fiind cultivata din Peru pana in sudul Mexicului. La poalele Anzilor aceasta leguma avea dimensiunea unei prune si nu era asa de dulce. In anul 1540 rosia a inceput sa fie cultivata in toata Europa si s-a adaptat foarte bine la climatul mediteraneean. Faptul ca rosia este un bun medicament pentru organismul uman a fost datorat doctorului '''John Cook Bennett''', care spunea ca acest aliment vindeca cele mai diverse boli, de la indigestie pana la holera.

Febra rosiilor a incetat in 1840, cand rosia a devenit un ingredient principal in dieta tuturor popoarelor. Roșiile fac parte din bucătăria universală. În prezent, medicina modernă recomandă roșia ca un aliment benefic inimii, deoarece conține cel mai puternic antioxidant.

Sucul de roșii este considerat o băutură răcoritoare. Roșiile verzi necoapte sunt utilizate la gătirea sosurilor speciale, cum este salsa. Rosiile, bogate in pigment rosu adica lycopen, scad cu 40% posibilitatea aparitiei cancerului de prostata. Rosia este considerata de multi oameni fruct si nu leguma - ceea ce conteaza cel mai mult este sa o consumam cat mai des.

Contine multi aminoacizi, vitamine: A, B, C, E, minerale (magneziu, sodiu, potasiu). Acest aliment iti revitalizeaza intregul organism, indiferent cum o mananci. Intr-un kg de rosii gasim: 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 40-50mg de calciu, 20-30 mg de fier.

Daca mananci cel putin doua rosii pe zi vei avea o piele sanatoasa, o inima rezistenta si vei beneficia de portia ta zilnica de vitamina C. Cancerul te va ocoli, deoarece rosia cum am mai spus contine lycopen, o singura molecula de lycopen poate distruge 13 radacini de virusi. Rosiile sunt bune si pentru sistemul nervos, de exemplu daca vii de la munca extenuat si obosit si cu nervii la pamant adauga la felul tau de mancare doua rosii si vei fii cel mai castigat. Rosiile reduc starea de nervozitate, daca le mananci in mod regulat.

Rosia, scut impotriva cancerului

Rosia este bogata in lycopen, iar rosia galbena este bogata in caroten, deci atat cele rosii cat si cele galbene sunt bune pentru organismul uman. Lycopenul si carotenul sunt cei care anihileaza radicalii liberi si previn formarea de metaboliti cancerigeni. Atat sucul de rosii cat si pasta de rosii, chiar daca sunt supuse fierberii, tot isi pastreaza o parte din vitamine si din sarurile minerale. Prin urmare, sucul si pasta de rosii blocheaza oxidarile din organism, care predispun corpul la imbolnavire prematura. Prin aceste efecte, pigmentii carotenoizi reduc riscul aparitiei cancerului de prostata si de colon, precum si a altor forme de cancer (de esofag, pulmonar si de limba).

Efectul ''anticancerigen'' creste prin consumul zilnic de rosii in orice forma, dar si salata de rosii cu usturoi este foarte binevenita in combaterea cancerului. Rosiile sunt bune si pentru colesterol, deoarece contin ''niacin'' (B3), ceea ce face sa reduca colesterolul, daca sunt introduse in mesele noastre zilnice.

Sucul si pasta de rosii protejeaza articulatiile, celulele nervoase si caile circulatorii ale sangelui, cu efecte directe asupra presiunii sangvine ridicate si in cazul unor boli vasculare cum ar fi: ateroscleroza coronariana, tromboza, hipervascozitatea sangelui. Prin alcalinizarea sangelui si asta datorita continutului ridicat in saruri minerale, adica: potasiu si magneziu, rosiile sunt indicate in tratamentul bolilor reumatismale, in poliartroze si guta. Deci lycopenul din rosie reduce semnificativ riscul aterosclerozei, iar incidenta infarctului miocardic poate scadea de la 20./. la 50./. doar la persoanele care consuma frecvent rosii.

Lycopenul ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange, ce pot duce la infarct miocardic. Ce trebuie sa retinem este faptul ca daca vom consuma constant rosii vom preveni aparitia problemelor cardiovasculare, iar potasiul din rosii ne va ajuta cu brio pentru scaderea tensiunii arteriale. Trebuie sa constatam ca rosiile sunt bune si in bolile de inima.

Exista mai multe tipuri de rosii: rosia de culoare rosie, adica ''patlageaua'', rosia galbena, cea care contine caroten si se mai numeste si ''gogonea'', si rosia neagra, care este un soi de patlagea foarte bine adaptata la frig si umbra, de unde si numele de rosia neagra. In Florida intalnim si pomul care face rosii. Este vorba despre cel mai inalt si bogat rasad de rosie, intrat acum cativa ani in Cartea Recordurilor, cu o productie de 32.000 de bucatii de rosii!

In consumul de Lycopen se pun mari sperante pentru prevenirea bolilor neoplazice, degenerative si a maladiei Alzheimer. Patlageaua rosie se mai numeste si Marul de aur - sau Pomodorro sau Pomme d'amour- sau Marul dragostei.

Suc pentru antiinsolatie: dupa expunerea indelungata la soare, pentru prevenire putem sa bem suc de rosii, care rehidrateaza organismul, dar si pentru prevenirea cancerului de piele. Daca se beau trei pahare de suc de rosii, pe durata unei saptamani, se poate reduce riscul imbolnavirii, cu pana la 76./. in special in boala Alzheimer. Frunzele de tomate strivite sunt foarte bune in prevenirea, zonelor afectate (intepaturi de insecte sau urzicaturi).

Mai sus ai si aspecte negative referitoare la rosii.
Noi trebuie sa urmarim toate calitatile unei plante/fruct/produs (nu trebuie sa privim numai aspectele pozitive, ci trebuie sa urmarim daca un produs ne poate afecata si negativ pe intreg sistemul).

Daniel_7 27.07.2011 11:48:05

Dragul meu,sarea grunjoasa neiodata e foarte buna....

Daniel_7 27.07.2011 11:49:26

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 382369)
Mai sus ai si aspecte negative referitoare la rosii.
Noi trebuie sa urmarim toate calitatile unei plante/fruct/produs (nu trebuie sa privim numai aspectele pozitive, ci trebuie sa urmarim daca un produs ne poate afecata si negativ pe intreg sistemul).

Deci nu conteaza efectele pozitive,tu te-ai chitit pe cele negative...

Melissa 27.07.2011 11:50:18

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 382363)
Corect,naturistii sunt ca o secta,care incearca sa-si impuna parerile asupra celorlalti...

Hai ca deja exagerati !!

Dupa gandirea asta si cadrele didactice sunt o secta. Ca doar si ei incearca sa-si impuna parerile elevilor.

In ambele cazuri, se promoveaza cunostinte dobandite in urma unor studii/cercetari care dureaza ani de zile..

Desigur exista si naturisti care vorbesc "dupa ureche" la fel cum exista si cadre didactice care copiaza la examenele de definitivat..

Daniel_7 27.07.2011 11:50:19

Nu stiu daca ai auzit de povestea celebra "Sarea in bucate"..

ovidiu b. 27.07.2011 11:52:07

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 382362)
Oamenii gandesc diferit , mananca diferit , se comporta diferit, se imbraca diferit.
Ceea ce e sanatos pentru unii pentru altii e daunator.
Mi se pare ca cei care sunt naturisti sunt ca intr-o secta. Incearca sa-i faca pe altii sa-si schimbe alimentatia....exact cum fac sectantii vin sa te lamureasca sa-ti schimbi credinta.
DE unde stii tu, cel naturist,ce e bine pentru mine sau pentru altii. Tu, insuti, iti cunosti cel mai bine organismul si limitele.

Doamne fereste. Nu e cazul sa vorbim de secte. Eu am postat doar niste recomnadari. Fiecare dintre noi liberatate in a alege...si acum iti citez ceva frumos "În biserică trebuie să fii ca o albină, să culegi ce este bun și ce este rău să lași în voia lui Dumnezeu"....la fel si cu discutiile de pe acest forum...nu e obligatoriu ca tot ce scrie pe aici sa fie corect sau ADEVARUL suprem. (nu sustin asa ceva...AM DAT NISTE RECOMANDARI - Domne fereste de vreo secta)

ovidiu b. 27.07.2011 11:54:04

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 382371)
Deci nu conteaza efectele pozitive,tu te-ai chitit pe cele negative...

Pai nu e suficient sa ai putefactii in organism....mai are rost sa le citesc pe cele pozitive.

ovidiu b. 27.07.2011 11:58:11

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 382370)
Dragul meu,sarea grunjoasa neiodata e foarte buna....

O da cine ti-a spus? vreun doctor...am auzit destule cazuri cand doctorii recomanda cosumul de sare sau cafea pentru cresterea tensiuni sau pentru dureri de cap (si nu oricui ci si mamelor insarcinate). Acum fratele meu.....legumele contin atatea saruri slava Domnului ca iti spun sigur ca nu ai nevoie de sare. Cred ca stii efectele negative ale sarii...daca nu putem discuta pe aceasta tema.

Daniel_7 27.07.2011 12:02:13

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 382372)
Hai ca deja exagerati !!

Dupa gandirea asta si cadrele didactice sunt o secta. Ca doar si ei incearca sa-si impuna parerile elevilor.

In ambele cazuri, se promoveaza cunostinte dobandite in urma unor studii/cercetari care dureaza ani de zile..

Desigur exista si naturisti care vorbesc "dupa ureche" la fel cum exista si cadre didactice care copiaza la examenele de definitivat..

Cadrele didactice nu pot fi o secta,pentru ca nu isi impun propriile pareri ,ci o sinteza a ceea ce au studiat.

Naturistii sunt ca si o secta ,pentru ca promoveaza prea mult grija de trup in detrimentul sufletului....

Sectele sunt acele grupari care au o ideologie proprie,incearca sa o impuna prin propaganda(spre binele nostru bineinteles!..)

Eu am studiat naturismul,si chiar si marii naturisti nu au aceleasi idei despre almentatie,si ei se cearta intre dansii. Insa ceva au totusi in comun: departarea de adevaratele valori ale credintei ,si inlocuirea cu ale lor principii sanatoase de viata...

Daniel_7 27.07.2011 12:02:49

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 382378)
O da cine ti-a spus? vreun doctor...am auzit destule cazuri cand doctorii recomanda cosumul de sare sau cafea pentru cresterea tensiuni sau pentru dureri de cap (si nu oricui ci si mamelor insarcinate). Acum fratele meu.....legumele contin atatea saruri slava Domnului ca iti spun sigur ca nu ai nevoie de sare. Cred ca stii efectele negative ale sarii...daca nu putem discuta pe aceasta tema.

Eu stiu doar efectele pozitive ....

ovidiu b. 27.07.2011 12:05:28

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 382380)
Cadrele didactice nu pot fi o secta,pentru ca nu isi impun propriile pareri ,ci o sinteza a ceea ce au studiat.

Naturistii sunt ca si o secta ,pentru ca promoveaza prea mult grija de trup in detrimentul sufletului....

Sectele sunt acele grupari care au o ideologie proprie,incearca sa o impuna prin propaganda(spre binele nostru bineinteles!..)

Eu am studiat naturismul,si chiar si marii naturisti nu au aceleasi idei despre almentatie,si ei se cearta intre dansii. Insa ceva au totusi in comun: departarea de adevaratele valori ale credintei ,si inlocuirea cu ale lor principii sanatoase de viata...

Ti sa te contrazic...oare calugurii sunt sectanti?....Oare calugarii nu sunt ei naturisti, fiecare dupa cunostintele si puterile lui?

ovidiu b. 27.07.2011 12:07:13

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 382381)
Eu stiu doar efectele pozitive ....

Te rog fani-le si noua cunoscute...asa o sa mai inavatam.

Melissa 27.07.2011 12:07:36

Citat:

Asa cum am mai spus SI NATURISTII promoveaza ceea ce au studiat.

Nu stiu ce naturism ai studiat tu, daca cunosti DOAR EFECTELE POZITIVE ale sarii!

ovidiu b. 27.07.2011 12:16:25

Citat:

Uite iti pot da un exeplu la afirmatia ta - "departarea de adevaratele valori ale credintei". Popa Valeriu nu avut un duhovnic mare in spate care sa il apare. El a intrat in turma tailandezilor dar neavand ajutor a murit (dupa ce s-a intors din Thailanda - aici fiecare dintre tabere si-a sustinut punctul de vedere prin contradictii bineinteles), iar dupa cateva ore trupul sau a intrat intr-un stadiu avansat de putrefactie (asa cum a afirmat si Melissa ziele trecute).

Tot ceeea ce facem trebuie sa o facem credinta in Dumnezeu.

"Orice unealtă e cu două tăișuri. Dacă nu o folosești cum trebuie, în loc să taie, ea te taie, în loc să clădească, te dărâmă. Deci, fii cu nădejdea în Domnul când folosești uneltele Lui."

Daniel_7 27.07.2011 12:39:51

E clar ca Valeriu Popa nu avea treaba cu Biserica.Pot sa spun ca el este un exemplu graitor,in sensul cu cat avansezi in naturism,esti mai "dotat",cu atat te departezi de crestinism,si invers.

Iti doresc sa nu avansezi prea mult spre naturisti..

ovidiu b. 27.07.2011 12:45:48

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 382397)
E clar ca Valeriu Popa nu avea treaba cu Biserica.Pot sa spun ca el este un exemplu graitor,in sensul cu cat avansezi in naturism,esti mai "dotat",cu atat te departezi de crestinism,si invers.

Iti doresc sa nu avansezi prea mult spre naturisti..

Da mutumesc de sfaturi si am sa tin seama de ele. Naturistul meu primele pe carti pe care mi le-a recomndatau asa: Cararea Imparatiei, Tinerii, Familia si copii nascuti in lanturi, Taina Casatoriei - scrise de parintele Arsenie Boca. El ma roaga sa citesc numai acest gen de carti pentru ca in momentul de fata sunt singurele ajutatoare. Mi-a recomandat si un duhovnic si spovedanie deasa.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:14:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.