![]() |
Draga Maria, impresionanta povestea rochiei. Ti se potriveste de minune. Felicitari.
Dumnezeu a avut grija sa oranduiasca tot. Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie! Casa de piatra! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Incearca la pangarul manastirii Antim, ca acolo sigur gasesti, si poate chiar mai ieftin. Cred ca si la Radu Voda sunt. |
cred ca nu mi-am dat seama ce fel de lumanari sunt. Sunt dintr-acelea ceva mai maricele decat cele obisnuite, din ceara curata de albine? cam de 30 cm?
|
Citat:
Oricum, gasesti o varietate de lumanari din ceara curata la Antim. |
Citat:
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/liturgi...tin-96344.html Si eu folosesc cand nu am ce face capsulele albe, dar nu sunt potrivite. |
Citat:
nu se gasesc decat in anumite locuri. In timisoara, spre exemplu se gasesc intr-un singur loc, le face un particular. dar ma gandesc ca in Bucuresti sa fie mai multi care le fac. In general astfel de lumanari nu se gasesc la pangar O lumanare mare de ceara costa 30 lei. Incearca sa cauti pe google. Sigur o sa gasesti. Au in jur de un metru, poate si mai mult. Se fac special ptr nunti si botezuri si nu se pot pune in sfestnice. |
Citat:
Multumesc, Ana-Maria |
Citat:
|
Citat:
Insa totusi, la nunta mea vreau lumanari albe si ceva mai deosebite. Stiu ca e vorba doar de un simbol insa lumanarile de nunta se pastreaza (partea de sus a lor) in casa, toata viata, si vreau sa fie frumoase. |
cristina2012 preciza exact locul unde se afla in Bucuresti.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...?t=9268&page=2 nu e musai sa cumperi din astea, era doar o recomandare. LA inceput m-am uitat si eu ciudat la ele, preferam cele de parafina sculptate, dar apoi, vazand frumusetea flacarii, precum si mirosul placut, natural pe care il au mi-au cazut la suflet si acum nu as mai renunta la ele. la fiecare cununie sau botez unde suntem nasi aducem astfel de lumanari impodobite cu flori naturale.Si sunt atat de frumoase, de autentice! |
Citat:
|
5 atașament(e)
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Am citit cu interes tot ce s-a scris despre "nunta crestina" si mi-a placut foarte mult discutiile voastre,tocmai de aceea eu fiind mai "marisoara "decit voi ,indraznesc sa dau un sfat (avind in vedere ca mi-am casatorit ambele fete)......privind ornamentarea lumanarilor de cununie,eu as spune ca ar fi frumos,interesant dar si practic ,ca florile sa imbrace lumanarea ca intr-o spirala de jos ,pina sus.....deci:flori,ceva verde(feriga sau altceva,si tot asa pina sus legate cu funde lucioase,albe sau chiar colorate(dar nu intens).......eu zic ca ar fi ceva destul de dragut.......
|
Citat:
De aceea ma si gandeam la lumanarile sculptate ca acelea nu mai au nevoie de atata impodobire cu flori. Desi, daca ma gandesc la varianta propusa de tine, cu niste floricele legate pe o funda de satin si legate in spirala..... dar nu stiu cum s-ar vedea floricelele legate in funda.. |
Am fost pe Lipscani si am vazut niste rochii de mireasa cu crinolina :8:
Dar mai erau si unele de-a dreptul urate, cu funde imense si cu poalele crete, precum salata creata, altele foarte transparente in partea din fata... Greu sa alegi o rochie de mireasa, dar ferice de cele care si-au ales mirele si au fost alese mirese! Toate la timpul lor pentru fiecare. |
Draga Maria, spune-ne, te rog: ai emotii pentru ziua nuntii?
|
dar nu trebuie sa cumperi cele mai scumpe flori,care se gasesc in florarii.....eu la nunta celei de-a doua fete a mele ,am cumparat din piata crizanteme albe si lila si am pus in doua vaze mari in biserica la icoana Maicii Domnului si una la a Mantuitorului ....si au ramas acolo cred ca vreo 2 saptamini , acele flori,le vedeam cind mergeam la slujba duminica...si erau superbe.....si la lumanari poti folosi singura florile care=ti plac ......eu la o nunta din luna august,cind am cununat ,singura am impodobit lumanarile cu garoafe rosii si albe ,feriga si fundite albe din dantela.....si nu au fost deloc scumpe....(nu ma scald nici eu in bani,sa stii)....iar la una din fete lumanarile au fost cu crizanteme multicolore(noiembrie),iar la cealalta(mai)au vrut nasii sa puna flori sofisticate=orhidee,trandafiri micuti albi si inca un fel f,scumpe=....dar sa stii ca mi-au placut mai mult cele cu crizanteme colorate.....si nu numai mie....mai multor persoane....tu faci cum vrei si iti place.....eu sunt cu "sfaturi".....
|
Citat:
In defintiv, El stie ce e mai bine pentru noi. |
Citat:
Nici nu-mi vine sa cred ca a venit si timpul sa-mi imbrac si eu rochia de mireasa :8: Doamne ajuta sa fie totul bine! |
Citat:
|
Citat:
si partea cu rabdarea este extrem, extrem de adevarata. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa putem zice din tot sufletul Doamne faca-se voia ta! |
Citat:
|
Citat:
Iti doresc si eu casa de piatra,binecuvintata de Bunul Dumnezeu si sa ai o nunta frumoasa,de la care te asteptam sa ne impartasesti si noua impresii minunate!Felicitari si sa fie intr-un ceas bun! |
Citat:
asa m-am gandit si eu sa merg la piata de flori si sa iau flori la pachet de acolo atat pentru buchetul meu cat si pentru al nasei si pentru lumanari si sper sa ies mai ieftin astfel. conteaza f mult si decoratiune astea dar totusi nu vreau sa le atribui o importanta exagerat de mare. ma vor face sa ma simt bine dar nu vreau nici sa cheltuim excesiv cu ele, mai ales cu florile care se ofilesc si le arunci. mai bine gasim intrebuintari mai bune pentru bani, mai ales pe vremurile astea atat de grele si cu atatia oameni saraci in jur. |
am si eu nevoie de un sfat, o parere.
v-am povestit ca mi-am cumparat rochita de mireasa la "mana a doua", adica a mai fost purtata inaintea mea de cineva (nu stiu cine). recent m-a sfatuit o prietena ca ar fi bine s-o duc la parintele s-o sfintesc inainte s-o port. voi ce ziceti? este necesar sa fac acest lucru? sau este doar o superstitie careia nu ar trebui sa-i dau importanta? multumesc |
nicio parere?
|
E vreo deosebire între rochie și viitorul soț?
|
ti-as sugera sa nu faci comentarii rautacioase daca nu ai nimic important de spus referitor la ceea ce am intrebat eu.
|
Mi-ai sugera, da' nu o faci, pur și simplu pentru că n-ai de ce.
N-am făcut nici un comentariu răutăcios, am pus o întrebare ajutătoare (pentru tine). Oricum, te rog să mă ierți. |
de iertat te iert, comentariul tau insa este rautacios. si cand sugerez se cheama ca o si fac.
|
Citat:
|
Citat:
Probabil prietena ta stia ceva de te-a sfatuit s-o sfintesti. Poate ca a vazut in alta parte sau asa a primit sfat la nunta ei. Si cum trebuie sa purtam cruciulita la gat in ziua nuntii si suntem "obligate" s-o sfintim, de ce nu s-ar aplica aceeasi regula si pentru rochie. Personal nu m-as fi gandit sa sfintesc rochia, crezand ca totul se sfinteste la ceremonie, dar atunci de ce mai sfintim cruciulita inainte? Deci, ai putea primi si raspunsuri si ca s-o sfintesti si ca sa nu. In concluzie, cel mai bine il intrebi pe preot si faci ce-ti spune el. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:12:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.