![]() |
Citat:
|
Citat:
ps: daca Dumnezeu nu mai este un mister pentru om si omul il intelege in totalitate pe Dumnezeu, atunci omul a devenit egalul lui Dumnezeu, ceea ce este o aberatie. Noi stim despre Dumnezeu atat cat putem sa intelegem despre El |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Biblia lasa sa se inteleaga ca Gavril/Gabriel este inger din cinul arhanghelilor in 1 Tes 4:16, unde citim: "la glasul arhanghelului și întru trâmbița lui Dumnezeu". Or, "trambita lui Dumnezeu" a fost mereu vazut a fi Gabriel. Daca insusi denumirea de "angelus" ne trimite la ideea de mesager sau vestitor, Gabriel si numai el este infatisat cu trambita, pe cand Mihail e cu sabia. Dupa spusele unora care cunosc ebraica (printre care, din pacate, nu ma numar), numele de "Gabriel" s-ar talmaci "mesagerul lui Dumnezeu". Gabriel mai apare in Biblie in multe locuri. El este cel care, in Luca 1, il lamureste pe Zaharia cu privire la sarcina Elisabetei si cine va fi fiul lor. Tot el ii vorbeste Sfintei Fecioare si ii clarifica nedumeririle. Nu altul ii apare lui Iosif in vis, caruia increderea in preacurata sa logodnica ii este pusa la incercare. Apare si in Vechiul Testament (in Cartea lui Daniel, de exemplu) si in apocrife, precum Cartea lui Enoh (care e ceva mai mult decat o apocrifa). Sa mai observam un lucru: Biblia numeste doar trei ingeri dupa numele lor: Mihail, Gabriel si Rafael. Ideea ca, dintre ei, numai Mihail si Rafael ar fi arhangheli, pe cand Gabriel ar fi inger din alt cin (care ? serafim ? inger gardian ?) mi se pare de o probabilitate prea indepartata, fiind lipsita de rotunjime, ca sa zic asa. Cu fratietate in Domnul, M.D. |
Citat:
|
Citat:
In schimb, e foarte clar ca nu e continut eretic, fiindca dogma Treimii nu se bazeaza doar pe aceste versete. De aceea, m-ar mira peste masura ca un preot profesor de platforma lui padre Isidor Martinca sa fi afirmat ca este continut eretic. Citati pasajul la care va referiti exact, ca sa putem avea o idee. |
Domnule Dragomir am si eu o intrebare.
Aceste trei persoane (ipostasuri) au fiecare propria lor vointa? Sau există un "șef"? |
Citat:
Exact din acest motiv, termenul de "ipostas" (ousia) este mai adecvat decat termenul de "persoana". Noi ne-am obisnuit cu ideea ca vointa este o proprietate a persoanei. Dumneavoastra si cu mine, fiind persoane diferite, avem vointe diferite. In realitate, vointa este o proprietate a inteligentei. Cele trei ipostasuri au o singura inteligenta divina, prin urmare o singura vointa. Daca ar fi trei vointe diferite, am vorbi de triteism si nu de monoteism. Citat:
Ordinea de precedenta (Tatal mai intai) se refera la generare (Tatal a nascut pe Fiul si nu invers, iar acest lucru s-a petrecut in pre-eternitate ("mai inainte de toti vecii")) si in niciun caz o ordine in putere ori prerogative. Fiul este Imparat la numele Caruia tot genunchiul sa se plece. Credem Lui ca unui Stapan ("Domn", "imparat") si Dumnezeu dupa cum spunem (ori spun nasii in numele nostru) la Botez. La randul Sau, Duhul este Imparat. Asa ne rugam Lui: "Imparate Ceresc, Mangaietorule, Spirite al adevarului care pretutindenea esti si pe toate le-mplinesti...". |
Bun. Ipostasuri. Fie.
Explicati mi va rog urmatorul pasaj. Biblia. Coloseni 2:9-10 [9]Căci în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii. [10]Voi aveți totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii și stăpâniri. Adică în El se află toată cele trei ipostasuri? El este Capul adică Tatăl? Si dacă în El se află totul, si pe deasupra este Capul adică Tatăl cum ar mai putea să fie un alt Tată în altă parte? Si unde apare în scriptură ca Fiul s ă născut din Tatăl? Eu stiu de Cuvântul care e în sânul Tatălui, dar nu ca s ar fi născut din El ... Ps. După înviere Domnul suflă peste apostoli si spune luați Duh Sfânt arătatand ca El este Tatăl și Dumnezeul ce suflă peste Adam făcându l viu. |
Citat:
La aceasta neconcordanta se adauga si formularea perfectibila din CREZUL(compus de Sinodul de la Nicea din 325), "Carele din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii"; mai potrivit ar fi fost compozitia "Carele din Tatal e nascut..." (parerea mea). Trecutul(perfectul compus) sugereaza distinct un eveniment petrecut si incheiat, prezentul sugereaza vesnicia. Spre deosebire de cronologie, eu as avansa o ierarhie, sa-i zicem, asemanatoare cu cea a "statului", in care Tatal este Statul, Fiul este Guvernul, iar Duhul Sfant este Constitutia. |
Citat:
Citat:
Citat:
Sensul este ca "a-L avea pe Cristos" e echivalent cu "a avea Dumnezeirea". Vedem bine, in Ioan cap 14, cum Filip, demult elev al lui Isus, cere sa Il vada pe Tatal. Ce raspunde Domnul in Ioan 14 cu 9 ? Acelasi sens il au si versetele citate din Coloseni. Citat:
Citat:
Citat:
|
Inteleg. Tatal este Dumnezeu omnipresent, Duhul Sfant este lucratorul, iar Fiul este esența lui Dumnezeu întrupată în om. La asta se refera trinitatea.*
Însă ceea ce spun eu e ca Dumnezeu e mai mult decât 3 e de fapt 7. Iar pentru a ajunge la acest 7 trebuie sa înțelegem un lucru esențial, si anume "uraciunea pustiitorului" ~ fiul pierzaniei ~omul păcatului ~ tatăl minciunii* de care se vorbește în Daniel, Evanghelie si epistolele lui Pavel. *Biblia. 2 Tesaloniceni 2:3-4 [3]și de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării, [4]potrivnicul care se înalță mai presus de tot ce se numește „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de închinare. Așa că se va așeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu. 1. Care e templul lui Dumnezeu?* Corpul uman al lui Mesia. "distrugeti acest templu si a 3 a zi il ridic" 2. De ce se numește "tatăl minciunii"? *Pentru a intelege acest aspect trebuie sa intelegem Facerea. Dumnezeu l a creat pe om după chipul Său : Bărbat- Femeie. In cap.2 avem dihotomia din Eden dintre Adam - Eva pe de o parte si Dumnezeu - Șarpe (nachash - stralucitor) pe de alta parte . Adică Șarpele o seduce pe Eva iar Dumnezeu il trage la răspundere pe Adam. Iar dacă Dumnezeu este iubire atunci șarpele ce este? Eros. Asta nu aveau voie să "mănânce" - sex. Pentru ca imediat dupa ce au mâncat din pom nu și-au acoperit gurile ci organele sexuale. Cu alte cuvinte au căzut din iubirea divină a Tatălui* (Agape) si au intrat în eros ~iubirea sexuală a Mamei. Asta a făcut Șarpele, a uzurpat dreptul Tatălui, dându se un "tată" fals, de aceea se si spune că adevăr nu se află în "el" . *Și așa cum Dumnezeu este iubire iar Șarpele(soția Lui) sexualitate, la fel si noi oamenii suntem creați după chipul lor. Barbatul cauta sexualitatea femeii, să fie stimulat sexual de ea, iar femeia cauta iubirea bărbatului, să fie ținuta în brațe, mângâiată, răsfățată si iubită. 3. De ce trebuie "omul fărădelegii, fiul pierzării" să se așeze în Templul lui Dumnezeu?* Asa cum din Adam, Eva a fost făcută din coasta lui, trup din trupul lui sânge din sângele lui, asa si consoarta Tatălui, Lucifer (Mama) trebuie sa vina in Templul (trupul) Tatălui pentru a fi una în spirit. "Il va nimici cu strălucirea venirii sale" adică îi va revela ei ca ea e femeie si ca răzvrătirea ei de a se da bărbat este un păcat. " îl va ucide cu suflarea gurii Sale" - prin cascare* expira răul acumulat spiritual. 4. potrivnicul care se înalță mai presus de tot ce se numește „Dumnezeu” ~ Dumnezeu fiind Bărbat - Femeie, potrivnicul reprezentând homosexualitatea, Ea fiind în spirit femeie dându se bărbat, tot de un bărbat e atrasă promovând homosexualitatea. La Daniel se specifică asta, ca nu are atracție fața de femei ... 5. Ea apare în scriptură dar este tăinuită: Biblia. Isaia 47:7-8,10 [7]Tu ziceai: ‘În veci voi fi împărăteasă!’ și nu te-ai gândit, nici n-ai visat că lucrul acesta are să se sfârșească. [8]Ascultă însă acum, tu, cea dedată plăcerilor, care stai fără grijă și zici în inima ta: ‘Eu, și numai eu, nu voi fi niciodată văduvă și nu voi fi niciodată lipsită de copii!’ [10]Căci te încredeai în răutatea ta și ziceai: ‘Nimeni nu mă vede!’ Înțelepciunea și știința ta te-au amăgit, de ziceai în inima ta: ‘Eu și numai eu.’ "Nimeni nu o vede" - acest mesaj este clar adresat unui spirit. Dumnezeu este spirit si s-a revelat ca bărbat în scriptură vorbind către alt spirit feminin numind-o adversar. Dacă observăm în lume femeia este mult mai* subtilă, mai vicleană capabilă de a testa de a seduce si ispiti. Si in momentul in care omul pierzarii va fi nimicit atunci Dumnezeu va fi deplin Bărbat și Femeie astfel cele 7 spirite fiind în armoniei El fiind Capul oricărei domnii si stapaniri... *Biblia. Apocalipsa 3:1 [1]Îngerului Bisericii din Sardes scrie-i: ‘Iată ce zice Cel ce are cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu și cele șapte stele: «Știu faptele tale: că îți merge numele că trăiești, dar ești mort. |
Mincinos, viclean, rău ca un trădător-prădător de Dumnezeu.
Dragă MGTOW4life,
Omul fărădelegii este defapt un fiu al păcatelor lumii, un om al lumii, un EU, un TU, un EL ai lumii care fiind trădători și lepădători de Dumnezeu, neascultători și risipitori de cele sfinte personifică defapt dezbinarea și deznădejdea ''eroică'' făcând comuniune de tip comunistoid. Se adună și se dau și se cred mari sfințișori așa ca masonii, exclusiviștii, mari iubitori, oameni de bine, drepți și adevărați. Bătându-se în piept cu neipocrismul greșit înțeles, îmbracă haina credinței așa ca un bețiv ce se laudă cu fărădelegile, așa ca ereșii tăgăduind puterea credinței și a lui Dumnezeu și folosește biserica sau bisericile lumii și toate cele afierosite Domnului în interes personal negativ speculativ și de lux, cu scop de exercitare a puterii proprii și personale ateiste prin viclenie și minciună, prin terosism și ispită, ducând totul la distrugere cu nepăsare pentru satisfacțiile voii sale proprii și doar pentru a-și păstra supremația de smințișor ''drept'' și ''adevărat'' în ochii lui și ai oamenilor. Este practic un viciu ca o ''femeie'' egoistă și trufașe a omului necredincios, neascultător. Starea asta decăzută și deznădăjduitoare este practic așa ca un potir al spurcăciunilor pe care omul le percepe ca eroisme, ca fericiri, ale orgoliului, ale bărbăției, ale slavei de la lume și din pricina asta bea fără minte și cu multă poftă pătimașă până cade. Dacă faci așa o combinație între ispitism, sartanism, securism, comunism, bordelatorie, tot felul de ateisme și între toate păcatele lumii care își zic loruși marele EU, TU, EL, EA și care se îmbracă în haine de sac sau strălucitoare de biserică pentru a putea vorbi apoi din dreptul lui Dumnezeu ca să păcălească pe toți oamenii și pe toți credincioșii lăudându-se cu copiii EUlui, TUului, și dându-se în ascuns mai mare ca Dumnezeu căci nu-i pasă de Voia Lui Dumnezeu, se obține imaginea acestui fiu al lumii, al păcatului, al necredinței și neascultării, un fiu rău al trădării binelui, al risipirii și pierzării celor sfinte, un fiu deznădăjduit dar care se mândrește așa ca o victimă vrednică în sufletul său dându-se în smințișorenia sa mai mare ca Hristos și mai mare ca Dumnezeu și duhorile ce ies din carnea sa spurcăcioasă le vede sfinte și le consideră mântuitoare, călcând cu trufie totul în picioare ca tankul căci inima lui este o inimă-bolovan în care locuiește obrăznicia și nesimțirea, sfidarea și pisma, invidia, desfrânarea, lăcomia, mândria, hula, curiozitatea cunoștințelor deșarte, bârfa, denigrarea și răzbunarea cea mai cruntă. Astfel de fii au fost și sunt mereu prin lume, fiii lumii care travestiți și plini de ipocrizie păcălesc masele că cică ei îi cârmuie bine și drept spre cele bune când colo defapt le rătăcesc foarte departe de Dumnezeu și îi pierd nu numai pe oameni ci pe mulți dintre credincioși, pentru că aceștia îi iau pe ei de buni, de onorabili, necunoscându-le adevărata fața și faptele cele reale ascunse prin care mint,fură, ucid nu numai trupul ci Duhul, dezbină, trufesc, viclenesc și fac răul și orice fel de fărădelege. Până în '89 în România se făcea la scară mare numai politica lui, al fiului fărădelegii, materializat în beneficiarii sistemului comunist și terorist. Deci fiul păcatului e un fel de sumă a păcatelor lumii, nu așa ca Iuda Iscarioteanul care a făcut câteva greșeli de s-a sinucis ci e un mod de viață ''sănătos'' care îmbracă toate trădările iubirii și toate păcatele necredincioase ale lumii și se simte așa ocrotit de lume și de dreptatea ei și e foarte fericit să-și stârngă luxuri și experiențe negative din care trage cunoștințe închinându-se la sine și la mamona ca la un dumnezeu mai mare ca Dumnezeu, aducând jertfe și binefaceri la picioarele orgoliului egoismului său foarte ''altruist'' cu care se laudă plin de îngâmfare. E atât de trist și dezolant că mai bine nu scriam ceva atât de dureros și amar... cu atât mai mult cu cât mulți vicioși mândrii smințișori ne simțim direct vizați. :2: Nu am dorit să jignesc pe nimeni și nici să bat apropoul la cineva care se regăsește direct sau indirect în acest portret satanico-luxiferic. Să nu uităm că pentru salvarea, întoarcerea și mântuirea unor astfel de fii ai pierzării, ai lumii și ai păcatului a fost trimis Domnul Iisus și Duhul Sfânt de Tatăl ca să-i găsească și să-i învie din moarte și din omorâre distrugtivă auto-apărantă. Mulți dintre ei sunt fiii cei căzuți din Rai la început, cei ai cârtirii pe vremea lui Moise, cei căzuți ai casei lui Avraam și a lui Israel acum 2000 de ani și astăzi sunt fiii căzuți ai casei creștinismului și ai ortodoxiei. |
1 atașament(e)
Domnul Maroco un desen ca sa intelegi la ce ma refer.
Tată și nu ne duce pe noi în ceasul ispitei ce va să vină peste toată lumea, ca să încerce pe cei ce locuiesc pe pământ și ne izbaveste de cel viclean. |
Citat:
E greu de înțeles cu sau fără desen... pentru că omul e foarte naiv și ușuratic... și volensc nolensc mai devreme sau mai târziu se lasă sedus de mitomania șarpelui pentru tot felul de privilegii, privilegiile trădătoriei și prădătoriei de Femeie, de mai Mici, de Apropiați și bineînțeles de Dumnezeu. E trist pentru că în general omul se auto-exclude când e vorba de răspundere. Dacă-i întrebi, niciunii nu corespund portretului robot al fiului pierzării, al fiului risipitor, al fiului păcatului, al fiului lumii... dar dacă ai trăi ce trăim și ai fi lipsit de subiectivism te-ai lua cu mâinile de cap și te-ai îngrozi. Oricine poate cădea în ispită și se va recunoaște cine este defapt dar trebuie să asculți de Dumnezeu și să ieși din ispită și din capcana vieții tale cu orice risc. Trebuie să te ridici și să ieși din iubirea egoistă dacă n-ai fost în stare să iei aminte mai înainte la rugăciune. Deci e greu dar nu imposibil ca să rabzi patimile și crizele pentru fericirea Vieții de după curățire. |
Citat:
|
Septime?* Ok. Cele spate Duhuri ale lui Dumnezeu nu au personalitate, adică nu au voia lor proprie. Personalitatea o are DumnezeuCapul adică Mesia care este Tatăl.
El sta pe scaunul de domnie,* iar cele șapte duhuri ce fac? Stau înaintea Lui, adică sunt supuse Lui, voii Lui. El fiind Capul (o singura persoană, o singură voie) Iar pentru cei care zic ca substanta Dumnezeirii* este simplă nu compusă să explice cum de are nu un(1) Duh ci Șapte(7)... |
Citat:
De ce brambureala logica ? Fiindca voia proprie tine de duh. Dumneata ai o voie proprie, iar eu am o voie proprie diferita. Asta se explica prin faptul ca dumneata ai un duh (=un spirit), iar eu am alt duh (=spirit). Sunt atatea vointe cate spirite sunt. Un duh (om, sau inger, sau Dumnezeu) are o vointa. De ce brambureala dogmatica ? Fiindca scrie inca de pe prima pagina a Bibliei dumitale, chiar in versetul doi din Geneza cate duhuri are Dumnezeu. Zice asa: "Duhul lui Dumnezeu se purta deasupra apelor". Nu zice "cele sapte Duhuri ale lui Dumnezeu faceau hora peste ape". Si atunci de ce la Revelatie scrie de sapte duhuri ale lui Dumnezeu ? Fiindca e vorba de alte duhuri decat Sfantul Duh. Sa fie oameni sau ingeri ? Fiindca, in afara de Dumnezeu, oameni si ingeri, alte existente spirituale nu cunoastem. Citind cum trebuie pana mai incolo, vedem ca e vorba de ingeri. Dumneata ai vazut "Toti oamenii Presedintelui?". Un film exceptional, il recomand oricui din toate inima. Titlul nu inseamna ca presedintele exista in mai multi oameni, ci inseamna ca e vorba acolo de oameni fideli presedintelui. Ei bine, tot asta inseamna si "Cele sapte duhuri ale lui Dumnezeu". |
Citat:
[2]Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de înțelepciune și de pricepere, duh de sfat și de tărie, duh de cunoștință și de frică de Domnul. Se pare ca ar fi mai multe duhuri în această substanță simplă dumnezeiască. Ia uite în Duhul Domnului se află duh de frica de Domnul. (frică de propria persoana... :)) Citat:
[6]Și la mijloc, între scaunul de domnie și cele patru făpturi vii și între bătrâni, am văzut stând în picioare un Miel. Părea înjunghiat și avea șapte coarne și șapte ochi, care sunt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu, trimise în tot pământul. Deci Mielul are 7 coarne si 7 ochi care sunt 7 Duhuri trimise în tot pământul.* 7 simbolizează* perfecțiunea lui Dumnezeu. Mielul vede tot prin cele Șapte Duhuri. Coarnele reprezentând puterea si autoritate.* În niciun caz nu e vorba de îngeri. În fine, nu trebuie sa L punem intr o cutie pe Dumnezeu si sa spune asa e. Sa L lăsăm pe El să ne releve mai multe cand va fi timpul. "Multe am a va mai spune dar acum nu le puteți duce " |
Biblia. 1 Împăraților 19:11-13
[11]Domnul i-a zis: „Ieși și stai pe munte înaintea Domnului!” Și iată că Domnul a trecut pe lângă peșteră. Și înaintea Domnului a trecut un vânt tare și puternic, care despica munții și sfărâma stâncile. Domnul nu era în vântul acela. Și, după vânt, a venit un cutremur de pământ. Domnul nu era în cutremurul de pământ. [12]Și după cutremurul de pământ, a venit un foc. Domnul nu era în focul acela. Și după foc, a venit un susur blând și subțire. [13]Când l-a auzit, Ilie și-a acoperit fața cu mantaua, a ieșit și a stat la gura peșterii. Și un glas i-a vorbit zicând: „Ce faci tu aici, Ilie?” Acțiunea se petrece în spirit. Si avem așa până "ajunge" Ilie la Domnul : Vânt, Cutremur,Foc si dupa un susur blând și subțire. Duh ca un cutremur?* Adică cum e la Isaia? Duh de frica de Domnul,* care te face sa te cutremuri?* Hmm ... Duh de foc? Da. La Cinzecime avem limbi de foc. Dar oare avem si Duh de apă?* Ia sa vedem la pilda bogatului si săracului: *Biblia. Luca 16:24 [24]și a strigat: ‘Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și înmoaie vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta.’ Acțiunea se petrece în spirit. Bogatul era în foc. Si cerea apă. Dar nu avea acces la acest Duh al Domnului pentru că era condamnat. Singurul Duh la care avea "acces" era focul. Deci da există acest Duh de apă. Dăă ... de ce credeti ca se botează cu apă... Cei mantuiti il vor cunoaște pe Domnul si cele 7 spirite ale Sale, restul vor cunoaște numai unul ... focul. Si se vor chinui acolo zi si noapte.* Amin. |
Apropo de Duhul de apă.* Este confirmat de Domnul:
*Biblia. Ioan 7:38 [38]Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura: râuri de apă vie vor curge din pântecele lui. Dar aici vorbim de mântuire. Cale grea si puțini sunt care o află. Duhul de foc este un Duh purificator, ùn duh de sfințire, de aceea se si numește Duhul Sfânt. Iar cei care nu s au sfințit vor fi aruncați în acest Duh ~ iazarul de foc. Trebuie să fii Sfant ca sa ajungi la mântuire. De aia sunteți așa mulți ca să se aleagă. Multi pești sunt in apă dar majoritatea vor fi pe jar... |
Citat:
Cuvântul lui Dumnezeu a fost dintotdeauna, se află în sânul Tatălui, Fiul lui Dumnezeu este Fiul Omului adică are un început. Adică s-a născut. E o mare diferență. Haideți să începem de aici ... ce ziceți? |
Citat:
Cred ca ne jucam cu sensul termenului de "duh". Intr-adevar, acesta are mai multe sensuri. Dar, in discutia de fata, sensul este de "spirit". Altfel spus, aceasta dezbatere (absurda, as spune chiar incredibila) este: are (este) Dumnezeu un singur spirit, sau are mai multe (6, 7, 9...) ? Eroarea dv este a extrapola alte sensuri ale termenului de "duh" decat acela de "spirit" in locuri in care e vorba de spirit. Spre exemplu, cand spun propozitia "in dv exista duh de polemica si duh de despicat firul in patru" nu inseamna ca eu cred ca aveti mai multe suflete. Ci inseamna ca eu cred ca sufletul dv, unic, este inclinat spre aceste doua tendinte. |
Domnilor, nu aș vrea să vă supăr intrând în discuția asta a voastră despre cele 7 Duhuri Apocaliptice ale lui Dumnezeu.
Eu așa am priceput și cred că e vorba de o sinteză a necredinței în Dumnezeu tâlcuită în 7 vicii-robii și 8 gânduri-ispite ale răutății dintre care al 8-lea, care când vine ia puterea pentru puțină vreme, este tot din rândul celor 7 dându-se mereu nou și proaspăt. Am impresia că este defapt o descriere Apocaliptică a realității, adevărul din valea morții, valea lui Iosafat, locul în care ne aflăm noi aici în lume între Cer și Pământ. Cele 7 Duhuri ale Lui Dumnezeu sunt 7 Ochi cu vederea Lui în ei adică 7 Lumini-Adevăr iar cele 7 Coarne ale Mielului Junghiat sunt defapt credințe puternice de luptă, de răbdare și de rezistență împotriva acestor 7 vicii blestemate pe care șade ''femeia'' (religia) adică desfrânata și slujitoarea satanismului lumii, cea care șade pe ape mari, pe 7 munți, pe 7 împărați și are putere peste limbi și peste neamuri împreună cu lumea ce se strânge la armaghedon spre a ședea pe scaunul de domnie al satanei, al antihrismului și al proorocului mincinos vrând să se unească și să lupte cu sfinții și cu poporul lui Dumnezeu nepricepând ce-și fac loruși... căci se vor răni fiind loviți exact așa ca părintele Iacov care s-a trezit luptând cu Domnul. Totuși 7 Duhuri, 7 Tunete sunt numite și cele 7 Cete de sfinți Arhangheli cu căpeteniile lor. Nu-i mai amintesc pe sfinții Arhangheli. Tot 7 sunt numiți și cei 7 îngeri (oameni cu viață îngerească) apocaliptici care trâmbițează de la Dumnezeu spre hrana și întreptarea oamenilor acum în vremurile din urmă când parcă nimic nu-i mai poate schimba în bine pe oameni. Tot 7 stâlpi ai credinței și înțelepciunii a bătut regele Solomon în iad spre îngrozirea dracilor, căci e vorba de credința în adevăratul Dumnezeu. Cele 7 vrednicii ale harului divin se opun celor 7 vicii ale necredinței. După cum le descrie sf. Ioan Casian Românul sau Romanul cele 7 necredințe-vicii-robii sunt: 1. Lăcomia, grija, disperarea, frica, foamea, setea, vedetismul vederii fără credință, pofta și puterea de a pofti fără să te poți stăpâni așa cum aveau enachiții sau goliații sau ciclopii și dinozaurii care mâncau orice mai ales carne, cunoștințe necredincioase, păcate, creșteau mereu până crăpau. 2. Desfrânarea, înmulțirea necuvincioasă, grija, disperarea, frica, dorința, ispita de a ''înmulți'' sfințenia păcătuind, înșelând, trădând iubirea, neascultând, nerugându-te ci multiplicându-ți egoismul și neascultarea. 3. Zgârcenia, interesul materialist egoist, frica de sărăcie, disperarea, grija bogăției deșarte, iubirea de lux, de averi, de tot mai mult încât socotește fiecare bănuț ca nu cumva să fie risipit de iubire și milă și luat astfel de la gura zgârceniei și egoismului. 4. Lenevia, trândăvia, neascultarea, neîmplinirea poruncilor, nelucrul, fuga de muncă, de cruce, de răspundere, fuga de la datoriile demnității umane, de la lucrările lui Dumnezeu, ''neputința'' și motivările ''neputinței'', neurmarea Domnului, necredința în Dumnezeu, încrederea în rău, deznădejdea, dărâmarea bineului, a speranței, munca în zadar și râvna la zidirea babilonului. 5. Akedia, plictisul, jmecheria, fraiereala, vicleșugul, șiretenia, păcăleala, ispiteala, săparea gropii altora, punerea de capcane, batjocurirea, întrecerile, meciurile și sporturile făcute pentru a-ți pierde veșnicia și pentru a-ți omorâ timpul pocăinței și desăvârșirii, plimbatul fără o destinație, fără un rost, bântuirea, lipsa oricărei rânduieli divine, iscodirea, căutarea și acumularea cunoștințelor, a bârfelor, a informațiilor compromițătoare, denigratoare. 6. Slava de la lume, felicitările pentru puterea de a minți, de a trăda, de a face rele, fărădelegi, de a înșela, de a distruge binele, de a nimici, de a lovi, denigra, încântarea de sine, încântarea nebună cu mărirea nedreaptă de sine, cu câștigarea vicioasă a luptelor, gonflarea și lăudăroșenia cu sine și cu orgoliul personal, îngâmfarea, cruzimea, împietrirea necruțătoare, furtul de merite, asemănarea cu lumea și slujirea și perfecționarea lumească spre fericirea și nemurirea lumii spre slava lumii și spre slava de sine și a puterii de a minții și păcălii ca să înțeli și să primești slavă de la lume. 7. Neascultarea și mita, coruperea, furia, ''sfânta'' mânie, bătaie, lovire, ucidere, chinuirea, sinuciderea, autochinuirea, jertfa deșartă, autojertfirea deșartă, lipsa umilinței, a milei, a compasiunii, mândria, aprinderea, frustrarea, jignirea și defrustrarea greșită, grija pentru a pârâ, a târâ, disperarea pentru a condamna, a judeca, a acuza, necredința, răzbunarea, curățarea răului cu bine cu tot, rău da' rău, rău da' ''bun'', răi da' ''buni'', credința și încrederea în rău, naivitatea și pripismul și graba cu care omul se încrede în rău la necaz sau la disperare, se pune bine cu răul crezând că cică răul va avea milă de el, că răul îl va ajuta, crezând că cică a fi rău, furios și mândru e defapt bine și mântuitor, o fală, o putere, dar e vorba și de puterea vorbelor tulburătoare, groaznice, hulitoare, blestemate, înjuricioase, denigratoare la adresa lui Dumnezeu sau a aproapelui cu care naivul pripit folosindu-le se încântă cu o superstiție cu final ''fericit'' încât așa ca un smințișor, ca un șerpișor mai drept ca oricine face dreptate și libertate căci iată el mușcă și strânge în clești ca d'racii nu numai tiranii cei silnici ci își mușcă până și părinții frații sau chiar pe Dumnezeu lovind cu hula, cu blestemul, cu pâra, cu silnicia, cu sabia, cu sulița, cu cuțitul și mai ales cu răzbunarea și cu vorba deznădăjduitoare și distrugătoare de orice speranță, curajul prostului, frica fricosului trădător, averea nebunului, ''pacea'' blestemului, facerea de rău nepricepând că astfel devi un rău, un gunoi, numa' bun de aruncat la gunoi fiind vrednic de focul gunoiului. Iar 8 e gândul și viciul prostiei și al certei care vine așa tot din cele 7 gânduri ale răutății și stă puțină vreme la putere dar când vine face prăpăd, pragmatic, ergonomic, urmând exact propriul interes de a aduce ''apărarea'', ''nedezbinarea'' și ''pacea''. Nu vă temeți, nu noi ci Domnul luptă și merge înaintea tuturor oștirilor Sale și va birui căci este scris ca să biruiască. Mai adaug ceva găsit pe Google. Proverbe 6:16-19 spune: âȘase lucruri urăște Domnul, și chiar șapte Îi sunt urâte: (1) ochii trufași, (2) limba mincinoasă, (3) mâinile care varsă sânge nevinovat, (4) inima care urzește planuri nelegiuite, (5) picioarele care aleargă repede la rău, (6) martorul mincinos, care spune minciuni, și (7) cel ce stârnește certuri între frațiâ. Necredința și neiubirea lui Dumnezeu, vicii exprimate prin robie și prin slujirea răului: 1.Mândria, slava de la lume, minciuna și adevărul pârâcios, 2.Mânia, furia, agresiva autoapărare a privilegiilor, luxurilor, deșertăciunilor 3.Lăcomia, îmbuibarea, zgârcenia, mulțumirea de sine pentru egoism 4.Pofta rea, desfrânarea, păcătuirea, plăcerile necuvincioase, obrăznicia 5.Înșelarea, trădarea, frica, lepădarea nedreaptă, 6.Invidia, pisma, denigrarea, hula, blestemul, superstiția 7.Apatia spirituală, lenea, mita, coruperea, ispitirea, etc. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:03:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.